Ponta, ofiter acoperit Melescanu revine: Basescu nu a cerut o lista, ci...

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 11:25
8229 citiri
Ponta, ofiter acoperit Melescanu revine: Basescu nu a cerut o lista, ci...
Foto: Arhiva

Fostul director al SIE Teodor Melescanu considera ca nelamuririle in ceea ce priveste subiectul ofiterului acoperit ar trebui clarificate de autoritatile romane competente.

El a mentionat insa ca presedintele nu a cerut o lista, ci "numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern".

Candidatul independent la presedintie a mai spus ca informatiile oferite de servicii nu reprezinta un cadou.

"Presedintele nu a cerut o lista, ci numele celor care sunt ofiteri acoperiti in Guvern. 'Numele' inseamna mai multe persoane, de aceea m-am referit la o lista. In continuare, presedintele trebuie sa beneficieze de toate informatiile care sunt necesare pentru desfasurarea unei bune activitati. Aceste informatii nu sunt un cadou din partea serviciilor", a explicat Melescanu in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, el a declarat ca s-a cerut sa se comunice daca in Guvern exista ofiteri acoperiti ai SIE sau fosti ofiteri acoperiti, precum si perioadele in care au facut parte din serviciu.

Basescu: Nu am incalcat legea. Melescanu a dezinformat. Ponta a fost un fripturist (Video)

"Raspunsul meu nu a fost un raspuns de refuz fata de presedinte, ci un raspuns al SIE care a precizat cu claritate ca, potrivit prevederilor legale, asemenea date nu pot fi transmise nimanui in niciun fel", a mai spus candidatul la presedintie.

El a mai precizat ca din disputa dintre Traian Basescu si Victor Ponta au de pierdut toti romanii si ca "acest delir aproape si aceasta manipulare" trebuie sa inceteze.

De cealalta parte, Teodor Melescanu a vorbit si despre ideea organizarii unor dezbateri televizate la care sa participe cat mai mult candidati la presedintie, astfel incat "romanii sa poata alege in cunostinta de cauza".

Melescanu a relatat si faptul ca Victor Ponta i-a facut o propunere cu privire la organizarea unei asemenae dezbaterii, fostul sef al SIE declarandu-se gata sa participe.

Traian Basescu a dezvaluit ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997-2001, acuzandu-l pe Teodor Melescanu ca nu a vrut sa ii dea lista cu cei infiltrati in institutiile statului.

"Presedintelui nu poti sa-i refuzi o informatie pe care o detii si tu, director, decizi ca nu i-o pui la dispozitie, cu atat mai mult cu cat imi era utila pentru ca era vorba de Guvern", a spus el.

De cealalta parte, Victor Ponta a declarat ca dezvaluirile facute de presedintele Traian Basescu "sunt numai minciuni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Teodor Melescanu ofiter acoperit, #dezbateri televizate Teodor Melescanu, #lista ofiteri acoperiti Melescanu , #ofiter acoperit