Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful SIE: Noi nu facem afaceri, folosim firmele numai ca acoperire

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 19:09
5019 citiri
Seful SIE: Noi nu facem afaceri, folosim firmele numai ca acoperire
Foto: Arhiva

Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, sustine ca agentii sai fac afaceri doar pentru a avea acoperire in activitatea lor, iar nu pentru a finanta SIE.

Teodor Melescanu a declarat, intr-un interviu acordat Adevarul, ca "SIE nu este pregatit pentru a face afaceri", ca raspuns la proiectul legislativ al senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu prin care se cere interzicerea societatilor comerciale conduse de SIE.

"SIE nu este pregatit pentru a face afaceri pentru a se finanta. A face spionaj este o meserie, iar a face afaceri este cu totul altceva. Activitatea SIE trebuie sa fie bugetata. Statul iti da bani pentru a face anumite lucruri. Nu se pot crea firme pentru a obtine profit, ci numai pentru a indeplini legendara formula de a acoperi ofiteri", a spus Melescanu.

Melescanu: SIE nu urmareste oameni de afaceri in strainatate

El a explicat si cum decurge relatia dintre SIE si Ministerul Afacerilor Externe.

"Activitatea noastra de informare incepe de acolo de unde se termina activitatea Ministerului de Externe. Tot ceea ce se colecteaza vine inapoi la MAE, la presedintie, la primul-ministru, pentru indeplinirea obiectivelor politice. Noi suntem niste prestatori de servicii, un pic mai speciali. Cateodata, fata de MAE, pentru SRI, o secretara este mai importanta decat seful ei", a detaliat Melescanu.

Crin Antonescu il ataca pe seful SIE: Melescanu da raspunsuri frivole

Seful SIE a tinut sa evidentieze atuurile Romaniei in contextul actualei crize alimentare si energetice pe plan mondial.

"Daca incercam sa fim foarte realisti si obiectiv in ceea ce priveste aceste amenintari, pentru noi sunt mai degraba sanse. In criza alimentara, care tine si de criza de apa, Romania are un avantaj pentru ca are o resursa de apa si una agricola considerabile, deci pentru tara noastra este o sansa. Suntem o tara are resurse energetice, inclusiv in ceea ce priveste gazele de sist.

Romania este una dintre tarile care va avea un avantaj. Problema noastra este cea a transportului de energie. Trebuie sa securizam rutele de a transporta energie catre beneficiari", a mai spus Teodor Melescanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Melescanu SIE firme, #Melescanu SIE criza alimentara, #Melescanu SIE MAE , #SIE