Melescanu: Negocierile cu producatorii de avioane multirol vor demara in aceasta vara

Marti, 08 Iulie 2008, ora 18:07
978 citiri
Melescanu: Negocierile cu producatorii de avioane multirol vor demara in aceasta vara

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a anuntat ca negocierile cu producatorii de avioane multirol, de ultima generatie, au intrat in linie dreapta.

Melescanu a fost prezent marti la Buzau unde a participat la aniversarea a 50 de ani de la atribuirea numelui Aurel Vlaicu platformei de invatamant militar de la Boboc, informeaza NewsIn.

"Avem inaintata o nota la Guvern ca sa ne aprobe inceperea dialogului cu producatorii de avioane. Speram ca in acesta vara sa incepem aceste negocieri", a precizat Teodor Melescanu.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, le-a promis absolventilor de la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene ca, daca au rabdare si se pregatesc temeinic, vor avea sansa sa zboare pe aparate ultramoderne.

"Avem nevoie de piloti, avem nevoie de avioane si de lupta si de transport si de elicoptere. Daca au rabdare si daca se vor pregati bine, vor apuca sa zboare pe avioanele de generatia a cincea.

Nu uitati ca avem deja sapte avioane de transport pentru care a fost semnat un contract anul trecut. Incep sa vina si ele in tara pe masura ce achitam ratele. Avem, de asemenea, si o perspectiva de modernizare, in viitor, a elicopterelor", a spus Melescanu, adaugand ca procesul de modernizare va continua.

"Deci tot ceea ce tine de Fortele aeriene va intra, de anul asta, de anul viitor si in perspectiva, intr-o perioada de zece ani, intr-un proces de modernizare, care va duce Romania la cotele cele mai inalte, nu numai din punct de vedere al pilotilor, dar si din punct de vedere al dotarilor, in speta al avioanelor pe care zboara", a mentionat Teodor Melescanu.

In prezent, Fortele Aeriene Romane au in exploatare avioanele militare IAR 99 Soim si MIG 21 Lancer, ambele dotate cu avionica moderna.

Romania are in plan, pana in anul 2020, achizitionarea de avioane militare multirol, de generatia a cincea, cele mai vehiculate nume fiind Grippen, Eurofighter si F16.

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
#negociere, #avioane, #Teodor Melescanu, #vara, #producatori, #anunt, #multirol , #stiri Teodor Melescanu