Melescanu si David vor fi audiati de Comisia de aparare din Senat

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 16:52
1007 citiri
Melescanu si David vor fi audiati de Comisia de aparare din Senat

Comisia de aparare din Senat a decis, miercuri, sa ii audieze pe ministrul Apararii, Teodor Melescanu, pe ministrul de Interne, Cristian David, in legatura cu trimiterea de trupe in strainatate, precum si pe cativa jurnalisti de la "Academia Catavencu" referitor la securitatea in Aeroportul Baneasa, informeaza Gandul.

Comisia de aparare a Senatului a decis sa il invite la audieri, saptamana viitoare, pe ministrul Apararii, Teodor Melescanu, in legatura cu eventuala trimitere de trupe romanesti in Ciad.

De asemenea, Comisia de aparare l-a invitat la audieri si pe ministrul de Interne, Cristian David, in legatura cu eventuala participare a unor militari din Ministerul de Interne la forta de stabilizare din provincia Kosovo.

Presedintele Comisiei, social-democratul Cristian Diaconescu, a mentionat ca au fost chemati la audieri si jurnalistii de la saptamanalul "Academia Catavencu", in legatura cu sistemul de securitate al Aeroportului Baneasa, dupa ce in saptamanalul citat a aparut un articol pe aceasta tema.

Diaconescu a mentionat ca decizia Comisiei a fost luata in urma unor declaratii ale ministrului Apararii in legatura cu o eventuala trimitere de noi forte armate romanesti in unele teatre de operatiuni, a unor declaratii, pe acelasi subiect, ale unor inalti oficiali straini, si a informatiilor publice din presa.

Primele audieri vor avea loc probabil martea viitoare.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, dupa intalnirea cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy, ca Romania va participa la forta UE in Ciad in conditiile definite de Consiliul de Securitate al ONU in parteneriat cu Europa dar, mai ales, cu Franta, care va conduce eventualele operatiuni.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului, aprobarea unei note privind participarea Romaniei, cu 120 de soldati, la misiunea militara a Uniunii Europene din Ciad si Republica Centrafricana, in cadrul contingentului frencez. Nota a fost transmisa spre aprobare Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, informa Executivul.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a solicitat Senatului, prin intermediul unei scrisori, aprobarea trimiterii a 60 de politisti si 115 jandarmi in misiunea UE din Kosovo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fugarii penali ar putea fi obligaţi să suporte cheltuielile de aducere în ţară. Proiectul de lege, adoptat de Senat. Urmează Camera Deputaților
Fugarii penali ar putea fi obligaţi să suporte cheltuielile de aducere în ţară. Proiectul de lege, adoptat de Senat. Urmează Camera Deputaților
Proiectul de lege iniţiat de către Guvern, care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Teodor Melescanu, #Cristian David, #audier, #Senat , #stiri Teodor Melescanu