Primele imagini cu Model 3, cel mai recent automobil electric de la Tesla

Luni, 10 Iulie 2017, ora 13:45
5314 citiri
Primele imagini cu Model 3, cel mai recent automobil electric de la Tesla
Foto: Twitter/Elon Musk

Tesla a produs primul Model 3, care va apartine lui Elon Musk, director general si fondator al companiei. Primele imagini cu automobilul de serie de 35.000 de dolari au fost postate pe Twitter chiar de Musk.

Colectia lui Musk mai include primul Tesla Roadster si primul Model X, dar nu si primul Model S.

Compania a incasat deja aproximativ o jumatate de miliard de dolari sub forma de avansuri a cate 1.000 de dolari din partea clientilor interesati sa cumpere automobilul Model 3, transmite Bloomberg.

Singurul obstacol care impiedica Tesla sa dovedeasca faptul ca este primul producator de automobile electrice de serie din lume este ca trebuie sa arate ca poate construi, livra si oferi servicii de service pentru un numar mare de astfel de vehicule fara sa sacrifice calitatea.

Tesla urmeaza sa livreze primele 30 de vehicule Model 30 la o ceremonie programata pe 28 iulie. In august, compania ar trebui sa produca alte 100 de masini, iar in septembrie 1.500, potrivit unor postari pe Twitter.

In sase luni, productia totala a Tesla ar urma sa se dubleze, iar pana la sfarsitul anului 2018 se creasca de cinci ori.

Daca obiectivele lui Musk vor fi indeplinite, Tesla va construi anul viitor mai multe vehicule electrice decat productia cumulata de acest tip din 2016 a tuturor producatorilor auto din lume.

Tesla urmeaza sa publice lista oficiala cu specificatiile tehnice si preturile pentru Model 3.

Intre detaliile cunoscute se numara faptul ca Model 3 ajunge de la zero la 60 de mile pe ora in 5,6 secunde, mai repede decat modelul de baza BMW serie 3 si Mercedes-Benz clasa C.

Automobilul are o autonomie de cel putin 215 mile la o singura incarcare, cu optiunea de a folosi o baterie mai mare.

Plafonul automobilului este format dintr-o foaie de geam aproape continua, care da senzatia de deschidere. Sticla folosita blocheaza radiatiile UV si caldura.

Toate automobilele Model 3 vor fi dotate cu hardware pentru functiile Autopilot si capacitate de incarcare ultra-rapida. Clientii vor plati pentru a le folosi, dar preturile nu au fost facute publice.

Numarul statiilor de incarcare ultra-rapida ale Tesla se va dubla in SUA pana la sfarsitul acestui an la 10.000, iar cel al statiilor de incarcare lenta va creste de la 9.000 la 15.000.

Citeste mai multe despre Model 3, cel mai ieftin automobil de la Tesla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#primele imagini Model 3 Tesla, #foto Model 3 Tesla, #Elon Musk masini, #detalii Model 3 Tesla , #masina electrica