Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 319 (0.520 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business117 vizite[ Pandurul ]

Laurentiu Ciurel, managerul 1%

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 05:27

Laurentiu Ciurel nu si-a indeplinit indicatorii de performanta pentru a ramane in fruntea Complexului Energetic Oltenia, potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel a reusit sa realizeze 100% un singur proiect: modernizarea cantinei de la Sacelu. In acelasi timp, are un grad de realizare de 1% la nivelul cheltuielilor cu mentenanta si o pierdere de 193 de milioane de lei. Acesta nu si-a indeplinit indicatorii nici in 2013 pentru ca atunci minerii si energeticienii nu au putut beneficia de banii inclusi in pachetele de performanta, aproximativ 100 de milioane de lei, deoarece conducerea nu a vandut energie.

Din anexele raportului Consiliului de Supraveghere pe primele 6 luni rezulta ca Laurentiu Ciurel s-a tinut de promisiune intr-o singura situatie: a modernizat cantina de la Statiunea Sacelu. Este singurul procentaj de 100% din analiza indicatorilor din plan. La alti indicatori precum vanzarea de energie sau investitii, planul de management nu a fost respectat.

1%, cheltuielile cu mentenanta

Cifrele la care se uita eventualii investitori arata ca la CE Oltenia este o pierdere de 193 de milioane (EBIT-profit operational dupa amortizare) pe primele 6 luni si ca EBITDA (n.red- profit operational inainte de amortizare) are un grad de realizare de 17,7%. Acelasi raport arata ca la 9 luni, CE Oltenia va avea o pierdere de 155 de milioane de lei.

De asemenea, pe primele 6 luni, la capitolul venituri din vanzarea ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Pandurul ]

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 05:27

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!Circa 200 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia au protestat si ieri in Piata Prefecturii, unde se afla sediul Diviziei Miniere. O delegatie a lor a fost invitata la o discutie la prefect, unde au fost si doi membri ai Directoratului CE Oltenia, Aurel Medintu si Daniel Antonie. In urma discutiilor, minerii au decis intreruperea protestului, desi aveau autorizatie de pichetare pana vineri. "A fost o discutie care trebuia sa aiba loc acum un an. Este prima discutie mai serioasa la care au participat si doi membri din Directorat. Vom sista protestele, sper sa se tina de promisiune si salariatii sa nu mai fie hartuiti. Au promis ca nu vor rectifica bugetul pe minus la partea care priveste fondul de salarizare", a explicat Dan Pirvulescu, vicepresedinte al Federatiei Nationale Mine Energie.

"Actul aditional nu s-a negociat, s-au pierdut bani la salariu. Acest manager conducere autoritar, discretionar, drepturile sindicatelor sunt calcate in picioare, el nu cunoaste legea si nu respecta legea, avem speranta ca cineva va auzi de aceasta pichetare si va lua masuri cu acest individ", a declarat si sindicalistul Corneliu Girjoaba, prezent la protest, dar inainte de discutia moderata de prefect. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Pandurul ]

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui Ciurel

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 05:27

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui CiurelPrimele sase luni ale anului 2014 arata ca managerul Laurentiu Ciurel, garantat de Ion Calinoiu, Florin Carciumaru si Victor Ponta, a facut praf CE Oltenia. Rezultatul lui Laurentiu Ciurel la CE Oltenia, la sase luni, este minus 193 de milioane RON, adica o pierdere de aproape 2000 de miliarde de lei vechi. Principalul motiv este faptul ca societatea vinde energia cu 181 lei/MW, desi o produce cu 209 lei. Si carbunele este vandut in pierdere, arata Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Interesant este ca si in 2014, salariatii au pierdut lunar, in medie, 300 de lei fata de cat s-a programat, asta dupa ce anul trecut au pierdut alti 600 de lei. In schimb, au crescut cheltuielile materiale, desi Ciurel se tot lauda cu economiile facute.

Bilantul Complexului Energetic Oltenia la sase luni arata ca societatea are la 30 iunie o pierdere de 193.522.540 de lei! Practic, insolventa bate la usa, mai ales ca a doua parte a anului este la fel de proasta ca prima. Probabil ca Victor Ponta vazuse bilantul la inceputul acestei luni cand, aflat la Rovinari, a spus despre Complexul Energetic Oltenia ca este o sandrama. A uitat insa sa spuna ca el este primul responsabil pentru aceasta situatie, cata vreme l-a impus de Laurentiu Ciurel manager privat. Acesta a preluat societatea cu profit de mii de miliarde de lei vechi si in doar doi ani a reusit sa o puna pe butuci. Bilantul arata nu doar o pierdere imensa, dar si o indatorare a companiei la banci, precum si o crestere a creantelor pe ..

Actualitate / stiri Actualitate79 vizite[ Pandurul ]

Minerii de la Berbesti-Alunu nu au loc in Complexul Energetic Valcea

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:25

Salariatii care isi desfasoara activitatea la exploatarea Berbesti-Alunu si care ar trebui externalizati din Complexul Energetic Oltenia se tem ca nu vor avea toti loc la viitorul Complex Energetic Valcea. Acestia spun ca doar jumatate din cei 1.300 de salariati vor putea fi pastrati. Minerii spun ca in campania electorala li s-a promis ca se va renunta la ideea externalizarii. Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, este acuzat ca vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, asta in timp ce directori din cadrul companiei isi angajeaza rudele in complex.

Un grup de mineri de la cariera Alunu a sesizat ieri redactia Pandurul ca externalizarea catre CET Govora, anuntata pentru 1 februarie, ii va lasa fara serviciu. Oamenii se plang ca nimeni nu ii informeaza ce se va intampla si spun ca exista la nivelul unitatii o stare de incordare. "Ni s-a promis la alegeri ca nu ne vor externaliza catre CET Govora. Noi ducem grija zilei de maine, avem copii de crescut, nu mai stim ce sa credem, ca nu vorbeste nimeni cu noi. Se aude prin cariera ca vom fi externalizati cu 1 februarie 2015. Suntem confuzi. Domnul Ciurel ar vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, sa bage unitatea in insolventa si sa ramanem pe drumuri", a spus unul din minerii de la Cariera Alunu.

Oamenii spun ca nu vor avea niciun viitor in cadrul CET Govora, ca lucrurile stau prost acolo, mai ales dupa moartea presedintelui Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea. "CET Govora e aproape de insolventa mai ales ca a murit si presedintele ...

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Pandurul ]

Documente secrete disparute de la CE Oltenia

Joi, 24 Iulie 2014, ora 05:27

Documente secrete disparute de la CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia se afla in pragul unui nou scandal. Dupa furtul de "fier vechi" cu zecile de tone, dupa disparitia unor cantitati mari de carbune despre care nu se discuta decat in perioadele electorale, acum a venit vremea ca sefii unitatii de stat sa afle si ca le-au fost furate sute de kilograme de documente, dintre care unele au caracter de secret de serviciu, grav fiind ca nu exista un inventar exact al acestora.

Complexul Energetic Oltenia a dat publicitatii ieri o informatie conform careia a fost informat oficial de Politia Judeteana despre declansarea unei anchete ce vizeaza disparitia unor documente care nu ar avea legatura cu actuala entitate economica, ci cu fostul Complex Energetic Rovinari, in fruntea caruia s-a aflat si actualul manager privat Laurentiu Ciurel. "Complexul Energetic Oltenia a fost informat de catre Inspectoratul de Politie al judetului Gorj despre sustragerea unor documente oficiale de natura comerciala, economica si unele documente cu caracter secret de la fostul Complex Energetic Rovinari, din perioada anterioara infiintarii actualei companii. La momentul actual, cazul se afla in faza de cercetare de catre organele abilitate", mentioneaza CEO in scurtul comunicat de presa de ieri, dat publicitatii dupa ce jurnalistii au inceput sa se intereseze de aceasta poveste.

Ancheta oficiala

Declansarea cercetarilor in acest dosar a fost confirmata oficial si de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, care au ...

Actualitate / stiri Actualitate89 vizite[ Pandurul ]

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE Oltenia

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 05:26

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE OlteniaCandidatul PSD la alegerile prezidentiale, Victor Ponta, va merge in prima zi de campanie electorala in termocentrala Rovinari si in carierele miniere din zona, alaturi de directorul urmarit penal al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Ponta cauta sa (re)castige voturile a 19.000 de salariati, promitandu-le ca nu vor fi concedieri colective dupa alegeri si ca societatea nu va intra in insolventa. Mesaje greu de crezut, cata vreme minerii si energeticienii vad ca de cand fostul vicepresedinte PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, a fost numit manager privat la complex, veniturile lor au scazut in medie cu 600 de lei lunar, pe cand ale managerului au crescut de 10 ori fata de directorii generali din 2011. Mai mult, vanzarile de energie sunt la jumatate fata de anii trecuti, depozitele de carbune pline, piesele de schimb lipsesc cu desavarsire, bani de investitii nu mai sunt, iar salariile sunt inca date la timp prin extinderea liniilor de credit. Mii de salariati au fost obligati sa isi schimbe locul de munca, sub amenintarea concedierii. Fapte pe care Ponta va incerca sa le stearga cu vorbe frumoase si promisiuni.

Premierul Victor Ponta isi va incepe campania electorala la Gorj, mai exact la termocentrala Rovinari, locul de unde casa de avocatura "Sova si asociatii" a incasat nelegal, spun procurorii DNA, milioane de euro pentru servicii juridice. Si atunci, si acum, managerul Laurentiu Ciurel este puntea de legatura. Ponta nu ezita sa se afiseze cu acesta in prima zi de ..

Actualitate / stiri Actualitate97 vizite[ Pandurul ]

Primarii gorjeni, ingrijorati de pierderile CE Oltenia

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 05:27

Primarii gorjeni sunt ingrijorati de situatia CE Oltenia, dupa ce bilantul companiei arata pierderi de 193 de milioane RON pe primele sase luni ale anului. Liderul PSD Gorj Ion Calinoiu vine cu minciuna ca societatea a trecut pe profit la 9 luni, dar nu prezinta o balanta a CE Oltenia, ca sa dovedeasca cele spuse. Pierderea pe primele sase luni este mult prea mare pentru a putea fi recuperata, mai ales ca societatea vinde in continuare putin si ieftin. Unii primari sustin insa ca le vine greu sa creada ca managementul lui Ciurel este atat de prost.

Primarul liberal de la Turceni spune ca situatia este una dramatica si cere sefilor CE Oltenia sa gaseasca solutii pentru a remedia situatia. Mai mult, edilul se teme sa nu se ajunga la disponibilizari pe acest considerent. "Eu sper sa fie trecatoare si sper sa isi revina pentru ca viata localitatii depinde in mare parte de ce se intampla in Termocentrala. Fac apel la administratie sa gaseasca solutii si sa rezolve problema asta. E dramatic! Pe mine ma sperie din punctul de vedere al oamenilor care sunt angajati. Sper sa-si mentina locurile de munca sa aiba din ce sa isi intretina familiile", a precizat Dumitru Galceava, primarul din Turceni.

Seful administratiei locale de la Motru nu a dorit sa comenteze. Edilul a spus ca nu a vazut raportul Consiliului de Supraveghere.

Bucurescu: Ciurel a salvat complexul

Primarul de la Slivilesti, Sorin Bucurescu, spune ca partidul din care face parte, dar si managerul Laurentiu ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 05:27

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!O sandrama! Asta reprezinta pentru premierul Victor Ponta cea mai mare companie energetica din Oltenia, pentru care lucreaza 19.000 de salariati.

"Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta", a spus Ponta vineri, in timpul vizitei facute la Cariera Rosia Jiu si termocentrala Rovinari. Ponta a fost intrebat daca poate garanta locurile de munca ale minerilor si energeticienilor si dupa alegerile prezidentiale, dar a spus ca asta este treaba managerului Ciurel, care are mana libera "sa ia toate masurile" pentru a mentine compania in piata. Interesant este ca Ponta repeta mereu ca a salvat compania in 2012, desi atunci a dat-o pe mana fostului vicepresedinte PSD Gorj Laurentiu Ciurel cu un profit de doua mii de miliarde de lei vechi, iar in 2013 si prima jumatate din 2014, managerul "profesionist" a inregistrat pierdere din exploatare.

Victor Ponta a stat in Gorj putin peste o ora, cateva minute la Cariera Rosia si alte cateva minute la Termocentrala Rovinari. El nu a facut nicio promisiune, ba mai mult, a vrut, prin declaratiile sale, sa nu mai fie asociat cu aceasta companie. El si-a inceput vizita la Cariera Rosia, unde a dat mana cu vreo doi mineri carora le-a spus: "Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta". Pe tot parcursul vizitei, Ponta le-a spus ziaristilor si angajatilor din companie ca el a salvat CE Oltenia, de la faliment, in 2012. Asta desi CE Oltenia a fost infiintat pe 31 mai 2012 si a ...

Personalitati / Victor Ponta194 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 02:35

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"CEO ar putea face parte din axa economica Polonia-Ungaria-Romania, care sa apere la Bruxelles interesele comune din minerit si energie. O delegatie din Ungaria ajunge astazi la Complexul Energetic Oltenia, intr-o vizita de lucru.

In jur de 40 de reprezentanti ai unor producatori de energie de carbune din Ungaria vin astazi la Gorj, intr-o vizita de lucru la Complexul Energetic Oltenia. Maghiarii din energie doresc sa-i atraga pe sefii CEO intr-o actiune comuna la Bruxelles pentru apararea

Business / stiri Business40 vizite[ Impact in Gorj ]

Sindicatele din CE Oltenia anunta declansarea conflictului de munca

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 07:26

Sindicatele din CE Oltenia anunta declansarea conflictului de muncaSindicatele afiliate la Federatia "Univers" au luat decizia ieri de a deschide conflict de munca impotriva CE Oltenia, dar si a Guvernului. Reactia vine dupa ce managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a propus federatiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Munca (CCM) al minerilor si energeticienilor reducerea cu circa 40% a a veniturilor salariatilor. Federatia Nationala Mine Energie (FNME) se alatura celor din "Univers" in acest demers si anunta proteste incepand de saptamana viitoare.

Liderii sindicali din Federatia "Univers" au avut joi o sedinta la Jilt unde s-a discutat asupra propunerii inainte de administratie. Prim-vicepresedintele Adrian Marciuc declara inainte de sedinta ca nu isi putea reveni din soc dupa ce administratia a propus concedieri colective, taierea primelor si a sporurilor, dar si reducerea cheltuielilor cu transportul la locul de munca.

In urma sedintei liderii de sindicat din "Univers" au luat decizia de a deschide conflictul de munca. "Facem consultare in masa la oameni, fac apel catre toate federatiile sindicale si tot ce-i sindicalist sa deschidem conflictul, nu numai cu Complexul Energetic Oltenia, si cu Guvernul Romaniei, pentru ca baietii destepti tin in brate Guvernul Romaniei, cei care au cumparat certificate verzi. Guvernul este responsabil pentru taxa si cheltuielile pe CO2, sunt tot baietii care au impus pretul pe piata pentru distrugerea mineritului si energiei. Nu voi accepta niciodata, poate peste mormantul meu sau al altora sa ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Pandurul ]

2015 cu sanctiuni pentru CE Oltenia?

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 06:21

2015 cu sanctiuni pentru CE Oltenia?Problema cea mai grava cu care se confrunta CE Oltenia in 2015 este legata de achizitionarea certificatelor CO2. Potrivit deputatului Vasile Popeanga, la intalnirea ce a avut loc marti intre parlamentarii gorjeni si managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, pe langa propunerile de modificari legislative, s-a adus in discutie si acest subiect.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de sprijin din partea parlamentarilor si al Guvernului pentru achizitionarea certificatelor CO2. Potrivit

Business / stiri Business10 vizite[ Impact in Gorj ]

Fara cresteri salariale in CE Oltenia

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 06:21

Fara cresteri salariale in CE OlteniaNu vor fi cresteri salariale in CE Oltenia! Conform declaratiilor date ieri de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, la un post local de radio, salariile minerilor si energeticienilor vor ramane la acelasi nivel, asta datorita faptului ca situatia destul de grea in care se afla compania nu permite acest lucru.

Chiar daca liderii de sindicat au declarat ca vor milita in cadrul negocierilor cu administratia CEO pentru cresterea salariilor, managerul societatii, Laurentiu Ciurel, a fost destul de

Business / stiri Business36 vizite[ Impact in Gorj ]

Partenerii externi vor energie ieftina de la CE Oltenia

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 06:21

Partenerii externi vor energie ieftina de la CE OlteniaVa exporta energie daca se vor gasi consumatori! Declaratia a fost facuta de seful Diviziei Energetice, Aurel Medintu, acesta anuntand ca si pe acest an, compania cauta in continuare parteneri pentru exportarea de energie, pretul oferit pana acum de acestia fiind neatractiv.

Conform Bizenergy, anul trecut, tara noastra a inregistrat vanzari record de energie electrica pe pietele externe - peste 6,3 TWh in primele 10 luni ale anului 2014. Cel mai mult s-a exportat energie din surse regenerabile

Business / stiri Business15 vizite[ Impact in Gorj ]

Contracandidatul lui Aurel Medintu la Divizia Energetica

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:27

Contracandidatul lui Aurel Medintu la Divizia EnergeticaAurel Medintu a avut un contracandidat la concursul pentru sefia Diviziei Energetice a CE Oltenia, chiar din interiorul complexului. Cel care a ravnit la functia de director pe partea energetica este un doctor inginer ce presteaza activitate de maistru la Cariera Pesteana Sud. Gheorghe Barbacioru spune ca nu a primit raspunsul firmei de recrutare, dar managerul Ciurel a dezvaluit deja ca actualul director Medintu a fost cel ales.

Gheorghe Barbacioru este cel care a avut curajul sa intre in competitia pentru sefia Diviziei Energetice a CE Oltenia. Desi studiile si vechimea in minerit si energie il recomanda pentru un post mai bun in cadrul CE Oltenia, acesta presteaza doar activitate de maistru, fiind conducator formatie de circa 10 ani la Cariera Pesteana Sud. Barbacioru este si expert tehnic judiciar. "Am participat la concursul pentru postul de director la Divizia Energetica. Am indeplinit conditiile, am sustinut interviul cu cei de la Bucuresti, deocamdata nu am primit nimic. As fi vrut sa primesc si eu o notificare. Am peste 30 de ani vechime in domeniul electric, ma motiveaza cercetarile facute in domeniul electric de peste 9 ani, am si un doctorat pe inginerie electrica. Cunosc si termocentrala, am si lucrat acolo, specialitatea mea este centrale termoelectrice, structurata pe inginerie electrica. Fac si expertize, sunt expert tehnic judiciar dintre cei 15 din Romania", a declarat Gheorghe Barbacioru.

Pana acum nu a fost facut public rezultatul selectiei pentru noul ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

FNME: Ciurel baga societatea in faliment si nu face nimeni nimic!

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 05:27

Liderii Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) cred ca se impune schimbarea de urgenta a echipei de conducere a CE Oltenia.

Ei cred ca rezultatele financiare pe primele sase luni ale anului 2014 arata ca Laurentiu Ciurel si echipa sa baga societatea in faliment. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse, nu a raspuns la telefon pentru a comenta situatia financiara a societatii. In schimb, directorul Medintu spune ca s-a facut tot ce s-a putut.

Ce proprietar ar tine un manager atata timp, se intreaba liderul sindical Dan Pirvulescu. El spune ca managerul politic Laurentiu Ciurel a demonstrat deja ca nu poate sa conduca societatea. "Cat sa persisti in actul acesta managerial gresit? Cu onor premierul Ponta a semnat ultima scrisoare cu FMI in care scrie ori 15% ori privatizare majoritara. Cred ca a doua varianta. Dar se duc baietii in directia asta cu ochii inchisi. Din cauza aceasta, Ciurel promoveaza un scandal continuu, ca sa acopere aceste lucruri. Nu poti sa ai doi ani numai pierdere din exploatare si sa ramai in functie. Si mereu sa spui de certificate, ceea ce era si inainte, de regenerabile, care erau si inainte. Asta inseamna sa fi un manager bun, sa prevezi anumite situatii si sa iei masuri dinainte", spune Dan Pirvulescu. El crede ca Laurentiu Ciurel si echipa sa ar trebui sa plece din fruntea CE Oltenia. "E ingrijorator. Cu toate ca reviziile nu s-au facut, s-au amanat drepturi salariale cum ar fi prima de vacanta, nu s-au facut achizitii ...

Business / stiri Business48 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu sustine masurile luate de Ciurel

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:29

Calinoiu sustine masurile luate de CiurelIon Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, sustine taierile masive anuntate de Laurentiu Ciurel. Calinoiu considera ca orice varianta este mai buna decat insolventa.

"Fereasca Dumnezeu de ce e mai rau. Contractul colectiv de munca e responsabilitatea directa a administratiei Complexului Energetic Oltenia si a partenerului social. Contractul colectiv de munca trebuie negociat in conditiile realitatii zilei de astazi. Am vazut in ultimii doi ani ce concurenta este pe piata, ca preturile la energia verde sunt mici. Ca atare, Complexul Energetic Oltenia trebuie sa se adapteze. Faptul ca s-au luat o serie de masuri, de reducerea a cheltuielilor, mai ales cele subiective, a contat foarte mult", a declarat Ion Calinoiu.

Seful judetului este de parere ca managerul Complexului Energetic Oltenia are un plan de masuri pe termen lung. "Probabil se gandeste in perspectiva anilor 2014-2020 cand una din directivele Comisiei Europene, potrivit strategiei, este aceea de a produce mari mutatii in piata energetica si cel mai mare pericol este acela de a scumpi certificatele de CO2, care de la cativa centi pe certificat au ajuns acum sa fie 7-8 euro/ certificat si se zice ca se va ajunge pana la 30. Atunci ar fi un lucru foarte grav", spune Calinoiu. Acesta crede ca se vor rezolva problemele dintre sindicate, care cer demisia lui Ciurel, si administratie. "Problema e ca in asemenea etape de negocieri apar si de o parte si de cealalta animozitati care sunt create din interesul de a ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

FNME cere demisia lui Ciurel

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 23:27

Federatia

Nationala Mine Energie (FNME) solicita demiterea managerului Complexului

Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, "pentru

dispretul aratat salariatilor, prin trimiterea spre aprobare a proiectului

Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2015 in forma prezentata

organizatiilor sindicale". Sindicalistii au trimis un comunicat de presa in

care sustin ca in timp ce sunt dati oameni afara si sunt taiate din veniturile

oamenilor, cresc cheltuielile pentru contractele de mandat ale directorilor. "Este

inadmisibil ca un manager, care mareste productia de carbune cu 15% iar

productia de energie cu 5% si micsoreaza numarul de personal cu 2.000 salariati,

sa scada fondul de salarii cu 20%, in timp ce cheltuielile Directoratului si

Consiliului de Supraveghere sa creasca cu 25%. Domnilor din conducerea P.S.D.,

aceasta este o politica de stanga?", se arata in comunicatul FNME.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Candideaza Cosmin Popescu la conferinta judeteana de alegeri a PSD? Vezi ce spune fostul deputat!

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:11

Candideaza Cosmin Popescu la conferinta judeteana de alegeri a PSD? Vezi ce spune fostul deputat!Numele lui Cosmin Popescu a aparut, zilele acestea, pe "lista" doritorilor la functia de presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Ciprian Florescu, Alin Vacaru si Florin Carciumaru ar mai dori scaunul ocupat, in prezent, de Ion Calinoiu, daca actualul sef de la judet nu ar candida in 2016.
Fostul deputat Cosmin Popescu face lumina, dupa ce, saptamana aceasta, in presa locala a aparut informatia ca PSD l-ar putea arunca in lupta pentru presedintia Consiliului Judetean Gorj in alegerile locale

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ GorjDomino ]

Dian Popescu a participat la sedinta CEO: "Laurentiu Ciurel m-a invitat!"

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 21:31

Sedinta convocata astazi de managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, cu parlamentarii a starnit nemultumiri! Demnitarii din opozitie au acuzat faptul ca nu au fost invitati. Presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, spune ca la intalnire au fost chemati doar parlamentarii social democrati. Parlamentarii social democrati, printre care, senatorul Mihnea Costoiu si deputatii Mihai Weber si Camelia Kraibani au fost solicitati la o intalnire cu oficialul Complexului

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

CEO cere sprijinul parlamentarilor

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 21:31

Managerul Complexului Energetic Oltenia a organizat astazi o intalnire cu parlamentarii! Laurentiu Ciurel isi doreste ca demnitarii sa sprijine compania prin promovarea unor initiative legislative care sa fie in avantajul Complexului Energetic Oltenia. Un punct pe ordinea de zi a fost legea exproprierii. Atat in anul care a trecut, cat si in 2013, CE Oltenia a avut pierderi din cauza legii exproprierii, lege care este destul de neclara. Presedintele Consiliului Judetean Gorj a mentionat de

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Dian Popescu s-a autoinvitat la intalnirea Ciurel-PSD

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 13:27

Managerul Complexului Energetic Oltenia organizeaza marti, 13 ianuarie, o intalnire cu parlamentarii PSD - fostii lui colegi de partid - de la care doreste sprijin pentru promovarea unor initiative legislative in folosul companiei energetice. Singurul parlamentar de opozitie care a spus ca a fost invitat la dezbatere este senatorul liberal Dian Popescu, in timp ce deputatii Niculina Mocioi si Razvan Rotaru au confirmat ca nu au fost invitati.

Presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, a lamurit cum stau lucrurile. Calinoiu a spus astazi in conferinta PSD ca au fost invitati doar parlamentarii social-democrati, dar ca Dian Popescu s-a autoinvitat si este bine primit la sedinta.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Mandatele sefilor Minprest, UEF si Medserv Min, sub lupa CEO

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 07:12

Mandatele sefilor Minprest, UEF si Medserv Min, sub lupa CEOSefii prestatorilor de servicii pentru Complexului Energetic Oltenia vor intra in evaluarea actionarului majoritar. Anul 2015 este unul decisiv pentru stabilirea unor manageri la cele trei societati comerciale la care Complexul Energetic Oltenia este actionar majoritar.
Este vorba de SC Minprest Serv SA Rovinari, SC Medserv Min SA Targu Jiu si Unitatea de Executie Foraje Motru SA. Cele trei firme sunt conduse in prezent de manageri al caror mandat fie expira, fie au mandatul incheiat pana la

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ GorjDomino ]

Isi retrage CEO finantarea in baschet?

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 21:31

Echipa de baschet Energia Targu Jiu si-ar putea pierde principalul finantator! Site-ul www totalbaschet ro anunta ca, dupa esecul din Cupa, managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel a declarat ca intentioneaza sa nu mai finanteze gruparea gorjeana. Vom reveni cu reactii, in cadrul Stirilor Radio Targu Jiu de luni.

De reamintit, ca Laurentiu Ciurel a mai pus tunurile pe arbitri si dupa partida cu Asesoft Ploiesti din Supercupa, cand echipa gorjeana a fost vizibl dezavantajata de

Sport / stiri Sport10 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

In CE Oltenia, Ciurel ramane manager!

Luni, 25 August 2014, ora 02:35

In CE Oltenia, Ciurel ramane manager!In urma analizarii comunicatului de presa postat de DNA pe site-ul institutiei prin care s-a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva fostului director general de la Complexul Rovinari, actual manager privat la Complexul Oltenia, membrii Consiliului de Supraveghere au decis ca acesta sa isi continue activitatea in compania energetica.

In comunicatul de presa, semnat de presedintele Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitrascu, se arata ca in contractul de mandat in aceasta faza a

Business / stiri Business35 vizite[ Impact in Gorj ]

Termocentralele, in pericol. Solutia: reducerea salariilor. Sindicatele anunta inceperea protestelor

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 09:05

Termocentralele, in pericol. Solutia: reducerea salariilor. Sindicatele anunta inceperea protestelorCEO trebuie sa achizitioneze in perioada urmatoare si opt milioane de certificate de emisii de CO2 pentru a putea produce energie electrica, in conditiile in care certificatele s-au scumpit, ca urmare a deciziei Consiliului European de reducere a emisiilor interne de gaze cu efect de sera cu cel putin 40 % pentru statele membre ale UE, un obiectiv obligatoriu.
Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) anunta ca unitatea va trebui sa treaca la o serie de reduceri de cheltuieli pentru a tine

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Adevarul ]

Mocioi: Redresarea CEO incepe cu demisia conducerii, nu cu taierea veniturilor

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:29

Mocioi: Redresarea CEO incepe cu demisia conducerii, nu cu taierea veniturilorDeputatul PNL Gorj, Niculina Mocioi, sustine ca imbunatatirea situatiei Complexului Energetic Oltenia si evitarea intrarii in insolventa trebuie sa inceapa cu demisia actualei conduceri si nu cu taieri si reduceri ale veniturilor angajatilor. Aceasta a criticat, printr-un comunicat de presa, decizia conducerii ce a taia, din nou, din veniturile angajatilor. Mocioi a declarat ca solutia pentru problemele CEO ar fi oprirea angajarilor politice si pe prietenii.

Deputata Niculina Mocioi crede ca problemele invocate de CE Oltenia, cele cu costurile certificatelor de carbon si verzi, sunt reale, insa problema acuta este incompetenta conducerii. Mocioi zice ca in mandatul lui Ciurel au crescut creantele, desi rolul lui era sa le recupereze: "Echipa condusa de Laurentiu Ciurel si-a aratat incompetenta in cei doi ani si jumatate de conducere. Nu a incasat creantele, sumele chiar au crescut. In 2013, creantele erau de 760 de milioane, iar in 2014 au ajuns la 985 de milioane de lei. Situatia companiei este grea, insa constat si o lipsa de viziune a directorului Laurentiu Ciurel. Nu numai certificatele verzi si cele carbon sunt cele care produc pagube. Pe langa situatia din piata avem de-a face si cu un management defectuos al carui scop pare sa fie falimentul".

Singurele majorari, la contractele de mandat

Deputatul a mai spus ca oprirea angajarilor pe criterii politice ar fi o solutie pentru redresarea companiei: "Nu pot crede ca domnul Ciurel este un manager care vrea sa faca din ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Minerii si energeticienii vor sa protesteze pana pleaca Ciurel

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:27

Minerii si energeticienii vor sa protesteze pana pleaca CiurelMinerii si energeticienii din Complexul Energetic Oltenia vor iesi in strada incepand de miercuri, 28 ianuarie, in fiecare zi lucratoare, pana cand vor obtine demisia managerului Laurentiu Ciurel. CE Oltenia a anuntat ca vrea sa reduca cu aproape 40% veniturile angajatilor, prin reducerea sau taierea unor prime, sporuri, transport, masa calda, precum si a altor facilitati.

Sindicalistii Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) au depus deja cerere de autorizare a protestelor. Manifestarile vor incepe la ora 17.00, in fata sediului Diviziei Miniere, cu participarea a 500 de persoane. Sindicalistii din Federatia Nationala Mine Energie protesteaza astfel fata de propunerea administratiei de reducere cu 20% a fondului de salarii si de eliminare a primelor si sporurilor. "Scopul manifestarii publice il constituie protestul fata de nerespectarea contractului colectiv de munca, mimarea dialogului social, precum si intentia administratiei CEO de diminuare cu 20% a fondului de salarii si eliminarea majoritatii facilitatilor", sustin liderii. Ei au mai atras atentia ca este posibila declansarea conflictului de munca. "Atragem atentia Guvernului care a girat managementul catastrofal al CE Oltenia, cu pierdere din exploatare, cresterea creantelor si a datoriilor, ca exista premisele declansarii conflictului de munca la nivelul societatii", arata FNME.

Taierile nu se explica

Liderii considera ca masura nu este sustinuta de productia prognozata pe anul 2015. Potrivit bugetului pe 2015, ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Este cert! Listarea pe bursa a CEO, amanata din nou

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 06:21

Este cert! Listarea pe bursa a CEO, amanata din nouComplexul Energetic Oltenia nu va mai fi listat pe bursa in prima jumatate a acestui an! Informatia reiese din declaratiile facute de Ministrul Energiei, Andrei Gerea, care a sustinut ca discutiile legate de noi listari pe bursa ale companiilor de stat sunt premature. "Este prematur sa vorbim despre listari", a afirmat ministrul Energiei, Andrei Gerea, avand sustinerea reprezentantilor Fondului Proprietatea, conform bizenergy. In aceste conditii, se pare ca despre o viitoare listare pe bursa a

Business / stiri Business7 vizite[ Impact in Gorj ]

Morega vrea daune morale de la Ciurel

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 07:26

Conflictul dintre Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza, Investigatii si Politici Publice, si Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, ia amploare. Dupa ce in urma cu doua zile conducerea CEO a transmis un comunicat de presa prin care anunta ca-l va actiona in instanta pe Morega din cauza acuzatiilor aduse lui Ciurel si Raut, ieri Morega a transmis si el un comunicat de presa in care spune ca abia asteapta procesul. Ba mai mult, Morega spune ca ii va cere daune morale lui Ciurel.

Conducerea CEO sustine, printr-un comunicat de presa, ca Dan Ilie Morega critica activitatea directorului general al companiei Laurentiu Ciurel si a directorului Ion Raut deoarece nu-i rezolva unele solicitari, precum angajari sau numirea sa intr-o functie de conducere. In comunicatul pus pe site-ul institutiei, CE Oltenia sustine ca il va actiona in judecata pe Dan Ilie Morega, dar si presa care a preluat informatii de la acesta.

La randul sau, Morega a transmis ieri un comunicat de presa prin care isi exprima dreptul la replica. "Nu am apelat la acest individ niciodata pentru nici un fel de ajutor. Nu numai eu, ci alti oameni de buna-credinta au fost afectati, iar mass-media a publicat in repetate randuri ca este pus pe distrugerea CEO sub obladuirea partidului-stat PSD. Comunicatul acestuia pus pe site-ul CEO este inca o dovada in plus ca el trateaza compania de stat ca pe propria feuda, lipsindu-i bunul simt si curajul de a semna personal comunicatul, ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima