Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 968 (0.419 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Managerul Complexului Energetic Oltenia a fost retinut pentru abuz in serviciu. Ce spune ministrul Energiei, care a girat pentru Ciobotarica

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 20:55

Managerul Complexului Energetic Oltenia a fost retinut pentru abuz in serviciu. Ce spune ministrul Energiei, care a girat pentru CiobotaricaCiobotarica este acuzat ca i-a acordat suma de 120.000 de lei unui membru al Directoratului CEO ca sa demisioneze. La audieri se mai afla si Dorina Jianu, sefa Serviciului Juridic din cadrul CEO, dar inca nu se stie daca fata de aceasta va fi luata vreo masura. Tot Directoratul Complexului Energetic Oltenia este vizat de ancheta politiei. Ce a spus Medintu despre banii primiti ca despagubire Fostul director al Diviziei Energetice, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat ca in

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Adevarul ]

Liberalii acuza: Contractul CE Oltenia cu BVA, fara acordul Directoratului!

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:50

Liberalii acuza: Contractul CE Oltenia cu BVA, fara acordul Directoratului!Acuzatii extrem de grave la adresa fostului director al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Copresedintele PNL Gorj, Dan Valceanu, sustine ca afacerea incheiata intre CEO si BVA Coal pe vremea fostului manager a fost una ilegala si neaprobata de Directoratul companiei. Valceanu cere CEO sa depuna plangere penala impotriva lui Ciurel si sa recupereze de la acesta macar garantia contractului.

Dan Valceanu sustine ca are probe potrivit carora contractul cu BVA Coal nu are stampila Directoratului companiei si nici a Serviciului Juridic, ceea ce inseamna ca Ciurel a facut abuz de putere. "Orice vanzare de lignit, conform actului constitutiv al CEO, sub 30 de milioane de euro se aproba de Directorat si se informeaza Consiliul de Supraveghere. Contractul BVA a fost incheiat fara o hotarare a Directoratului si asta inseamna abuz, fals si uz de fals. Acest contract a fost unul pagubos pentru companie, a fost incheiat ilegal, fara sa existe o hotarare de Directorat si apoi dupa ce a fost incheiat au continuat ilegalitatile", a spus Dan Valceanu, copresedinte PNL Gorj.

Plangere penala
Acesta solicita companiei energetice sa faca plangere penala impotriva lui Ciurel si a echipei de atunci pentru recuperarea pagubei si sa-l ancheteze asa cum o fac acum cu Ciobotarica. "Din punctul meu de vedere, CE Oltenia trebuie de urgenta sa faca o sesizare penala impotriva domnului Ciurel, pentru ca a incheiat acest contract fara sa aiba aprobarea necesara si pentru faptul ca a ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia da vina pe Ciurel pentru concedierile care urmeaza

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 21:14

CE Oltenia da vina pe Ciurel pentru concedierile care urmeazaComplexul Energetic Oltenia a emis miercuri seara un comunicat in care precizeaza ca trebuie sa ia masuri de reducere a costurilor, ca urmare a pierderilor de 1.655 milioane lei din ultimii doi ani. Este vorba de pierderi inregistrate in perioada in care manager era Laurentiu Ciurel, revocat in decembrie anul trecut. Rentabilizarea companiei inseamna doua mii de concedieri in acest an, dar si inchideri de capacitati.

Laurentiu Ciobotarica, actualul manager al CE Oltenia, a prezentat miercuri sindicatelor situatia financiara a companiei pentru anul 2015 si pentru primul trimestru din anul 2016. "In contextul in care societatea a inregistrat pierderi cumulate in ultimii doi ani in valoare totala de 1.655 milioane lei si un profit pe primul trimestru al anului 2016 in valoare de 144 milioane lei, trebuie constientizat faptul ca masurile de eficientizare si restructurare a companiei sunt necesare. Este imperios necesar ca aceste pierderi sa fie recuperate in perioada urmatoare, pentru ca aceasta companie sa ramana in piata si sa fie eficienta", arata un comunicat al companiei.

Comunicatul vorbeste in continuare despre faptul ca productia este in scadere, asa ca trebuie luate masuri. "In acest context financiar, coroborat cu trendul descrescator al productiei de energie bazata pe carbune, cu pretul acesteia estimat pentru perioada urmatoare, precum si cu necesitatea implementarii procesului de dezvoltare durabila si crestere a competitivitatii economice, administratia a ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Ministrul Energiei stie cum poate fi salvat CE Oltenia

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 23:40

Ministrul Energiei stie cum poate fi salvat CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia nu este in situatie de insolventa, a spus raspicat ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Oficialul a explicat intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul sosirii sale la Targu Jiu, ca la nivelul companiei energetice este nevoie de un plan de eficientizare care trebuie explicat salariatilor si convenit cu sindicatele. Inalt demnitarul a vorbit si despre creantele pe care CE Oltenia le are de recuperat de societatile falimentare si pe care nu ii va mai putea recupera. "Nu cred in concursuri intre resurse. Avem nevoie de un mix energetic echilibrat", a concluzionat oficialul facand referire la competitia care este intre producatorii de energie din surse regenerabile si cea pe baza de lignit.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a spus despre Complexul Energetic Oltenia ca este o companie de viitor si ca a venit la Targu Jiu pentru a se asigura ca datele solicitate de minister de la conducerea societatii pentru comitetul de minerit vor fi furnizate in timp util. Secretarul de stat in minister, Corina Popescu, i-a dat un ultimatum managerului CE Oltenia pentru a prezenta date solicitate in cadrul acelei comisii la ultimele doua sedinte si care nu au fost prezentate corespunzator.
Oficialul a explicat ca datele respective se vor regasi intr-un raport care traseaza liniile de dezvoltare si eficientizare a CE Oltenia pe viitor. "Chiar daca primii pasi firavi s-au facut, Complexul Energetic Oltenia are viitor pentru ca acesti pasi sa se transforme ..

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Pandurul ]

Ciurel a dat in judecata Complexul Energetic Oltenia

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 10:27

Ciurel a dat in judecata Complexul Energetic OlteniaLaurentiu Ciurel, revocat pe 4 decembrie din functia de manager privat al Complexului Energetic Oltenia, a dat in judecata compania. Procesul a fost inregistrat pe 10 decembrie la Tribunalul Gorj, obiectul fiind "alte cereri".

http://portal.just.ro/95/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9500000000138554&id_inst=95

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Ultimul avertisment pentru sefii CE Oltenia: Sa plece!

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 23:54

Ultimul avertisment pentru sefii CE Oltenia: Sa plece!Ministerul Energiei a dat marti "un ultim avertisment" conducerii Complexului Energetic Oltenia, acuzata pentru a treia oara ca s-a prezentat nepregatita la lucrarile grupului de lucru "Lignit". Ministerul a dat publicitatii un comunicat de presa in care vorbeste despre "un lung sir de greseli de management" si transmite actualei conduceri a CE Oltenia ca "nimeni nu este obligat sa ocupe un post de conducere". Din partea CE Oltenia au participat la sedinta managerul Laurentiu Ciobotarica, directorul Diviziei Miniere - Daniel Antonie si Vasile Oprea Scortariu - inginer. Comunicatul ministerului il citeaza si pe Ciobotarica, acesta asumandu-si criticile aduse. Miercuri este asteptat la Targu Jiu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, dar se pare ca demiterile asteptate au fost amanate pana la finalul lunii.

Al treilea comunicat de presa critic al Ministerului Energiei la adresa CE Oltenia este si cel mai dur de pana acum. De aceasta data conducerii Complexului Energetic Oltenia i se transmite ca este ultimul avertisment si ca 28 aprilie este termenul limita pana la care trebuie sa depuna datele solicitate de minister, pentru a putea fi fundamentat un plan pentru viitorul companiei. La sedinta de marti, 19 aprilie, reprezentantii CE Oltenia nu au stiut sa spuna costul tonei de carbune. "Si de data aceasta au venit cu materialele din care lipsesc informatii importante pentru luarea unei decizii, ca de exemplu costul pe tona de carbune exploatata", explica ministerul intr-un ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Pandurul ]

Ministerul Energiei se declara dezamagit de conducerea CE Oltenia

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 23:12

Ministerul Energiei se declara dezamagit de conducerea CE OlteniaDeclaratii dure ale secretarului de stat in Ministerul Energiei, Corina Popescu. Dupa o intrevedere pe care a avut-o marti cu sefii din CE Oltenia, Popescu a spus ca titanul energetic de la Gorj a fost administrat haotic si ca este dezamagita de "ritmul in care se misca activitatea conducerii de la CEO". Desi nu a spus direct, secretarul de stat Corina Popescu a lasat de inteles ca a dat un ultimatum conducerii CE Oltenia, astfel incat la urmatoarea sedinta de lucru, care va avea loc saptamana viitoare, sa prezinte o situatie clara a sectorului minier.

Sefii Complexului Energetic Oltenia, in frunte cu managerul Laurentiu Ciobotarica, au fost marti, 12 aprilie, la Ministerul Energiei, la intalnirea grupului de lucru Lignit. Discutiile s-au purtat sub coordonarea Secretarului de Stat Corina Popescu. Reprezentantii CE Oltenia, respectiv directorul Daniel Antonie, inginerul Vasile Oprea Scortariu si directorul general interimar al companiei Laurentiu Ciobotarica, au facut o prezentare generala a exploatarilor de carbune din bazinul Olteniei. Discutiile au condus spre concluzia ca exista resursa de carbune, insa trebuie eficientizat costul de exploatare, arata un comunicat al ministerului de resort.

"Nu pot sa imi ascund dezamagirea"
Declaratia facuta de Corina Popescu dupa sedinta a fost una dura fata de conducerea CE Oltenia. "Complexul Energetic Oltenia este o companie solida si cu perspective, dar care a fost administrata haotic si cu vizibile deturnari de la scopul ei ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Ciurel a fost inlocuit din fruntea Complexului Energetic Oltenia. Cine este noul manager al CEO

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 22:44

Ciurel a fost inlocuit din fruntea Complexului Energetic Oltenia. Cine este noul manager al CEOConsiliul de Supraveghere a analizat indicatori economici ai CEO si a ajuns la concluzia ca managerul privat, Laurentiu Ciurel, nu si-a indeplinit criteriile de performanta. In 2014, CE Oltenia a avut o pierdere de 150 de milioane de euro. Consiliul de Supraveghere a luat decizia inlocuirii din functie a lui Laurentiu Ciurel. Cele mai mari sanse pentru a fi numit in fruntea CEO le are Laurentiu Ciobotarica, directorul Diviziei Financiare. Ciurel va cere in instanta 100 milioane de dolari

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Adevarul ]

Cine sunt sefii CE Oltenia cu buletin de Bucuresti! De unde vine Ivan?

Duminica, 20 Martie 2016, ora 14:17

Cine sunt sefii CE Oltenia cu buletin de Bucuresti! De unde vine Ivan?Mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia la Bucuresti ramane un "subiect in analiza" pentru ministrul Energiei. Chiar daca nu au reusit deocamdata mutarea sediului, oamenii ministrului Grigorescu aduc bucurestenii in conducerea companiei. Unii cu CV-uri convingatoare, altii care par adunati de pe drumuri. Omul cheie al ministrului pare sa fie Valeriu Stefan Ivan, membru in Consiliul de Supraveghere, despre care mediul politic si sindical din Gorj spune ca este cel care decide ce are si ce nu are voie sa faca managerul Ciobotarica. Ivan, alaturi de consiliul de supraveghere, este omul care a cerut mutarea sediului la Bucuresti si care saptamana trecuta a numit in Directoratul companiei un avocat fara nicio legatura cu domeniul energetic.

Ivan Stefan Valeriu, membru in Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, omul despre care se spune ca "face si desface", isi ascunde cariera de ochii opiniei publice. Are 48 de ani, fiind nascut in august 1968. Se spune despre el ca a lucrat in Serviciul Roman de Informatii, de unde ar fi fost dat afara. In CV-ul publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia, la capitolul experienta profesionala a trecut doar lector la Universitatea Bucuresti din 2012 pana in prezent si presedintele unei organizatii neguvernamentale - Centrul de Analiza si Prognoza pentru Orientari Strategice - din 2014 pana in prezent. Cu ce s-a ocupat Ivan Stefan Valeriu pana la varsta de 44 de ani ramane un mister.

Ivan, detectiv particular?

Nici ...

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Pandurul ]

Analizeaza soarta CE Oltenia

Marti, 15 Martie 2016, ora 21:31

O comisie formata din deputati si senatori va analiza situatia in care se afla Complexele Energetice Oltenia si Hunedoara! Parlamentarii gorjeni sustin infiintarea acestei comisii si spun ca este necesara mai ales in contextul actual. Complexul Energetic Hunedoara este in insolventa, iar situatia companiei de la Targu Jiu nu este roza. Managerul interimar Laurentiu Ciobotarica a anuntat pierderi de peste 900 de milioane de lei, iar acest anunt a atras si voci care se grabeau sa anunte si

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Exclusiv! Ciobotarica, managerul "specializat" in pierderi. Si-a trecut si propria-i firma pe pierdere

Vineri, 11 Martie 2016, ora 17:31

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia demonstreaza, chiar cu propria-i firma, ca face calcule doar in pierdere! Laurentiu Ciobotarica detine doua societati comerciale, conform declaratiei de interese depusa si semnata chiar de el. Cele doua firme se ocupa cu activitati de consulanta pentru afaceri si management. Una dintre ele, SC Dey Energy a fost infiintata in 2015 si pe care n-a apucat sa lucreze, fiind ulterior numit director economic la Complexul Energetic Oltenia. Cea de-a

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Economii la CE Oltenia

Vineri, 11 Martie 2016, ora 11:32

Complexul Energetic Oltenia a facut economii de aproape 1,3 milioane de lei dupa ce au fost montat dispozitive GPS pe toate utilajele companiei. O societate din Timisoara s-a ocupat de montarea acestora. GPS-uri au fost puse insa si pe utilaje care sunt pe butuci. Intr-un comunicat emis de companie, se precizeaza ca prin

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

CINCI sindicate cer administratiei sa mentina actuala organizare a CE Oltenia!

Marti, 08 Martie 2016, ora 23:10

COMUNICAT,
Organizatiile sindicale: Sindicatul Mine-Energie Oltenia, Sindicatul Lignitul Oltenia, Sindicatul Solidaritatea2013 Motru-Lupoaia, Sindicatul Viitorul Nostru Minier-Oltenia, Sindicatul E.L.C.F.U. Rovinari. preocupate de soarta Complexului Energetic Oltenia S A si care au recurs la protestul extrem . GREVA FOAMEI ,pentru a stopa intentia conducerii C E Oltenia si a Ministerului Energiei de a muta sediul companiei la Bucuresti ,precum si la ample manifestatii de strada la care ai

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ GorjDomino ]

3.500 de oameni la mitingul pentru salvarea CEO: "Fara Complexul Oltenia, suntem un judet mort!"

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 07:11

3.500 de oameni la mitingul pentru salvarea CEO: "Fara Complexul Oltenia, suntem un judet mort!"Un barbat era cat pe ce sa isi piarda viata, dupa ce tirul in care se afla, plin de materiale de constructie, a intrat intr-un parapete, a cazut de la o inaltime de aproximativ cinci metri si s-a rasturnat intr-un sant. Accidentul a avut loc ieri, in localitatea Virt, de langa Rovinari.
Multi dintre minerii carierelor companiei s-au multumit cu gandul ca sediile noilor sucursale miniere vor fi la Jilt si Rosia. Din acest motiv au renuntat la participarea la mitingul de ieri.
Presedintele

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ GorjDomino ]

Ce salariu a avut fostul manager al CEO, Laurentiu Ciurel si cat primeste actualul director interimar al CEO, Laurentiu Ciobotarica

Marti, 23 Februarie 2016, ora 10:10

Laurentiu Ciurel, demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia in decembrie 2015, a primit, in fiecare luna in care a fost director, sume cuprinse intre 25.970 de lei si 29.104 lei, potrivit unor informatii obtinute de ECONOMICA.NET. Adica, in medie 6.300 de euro. Cu o singura exceptie, in luna aprilie 2013, cand a avut in jur de 15.000 de lei brut, Ciurel a primit cel putin 25.000 de lei pe luna, si cu exceptia varfului consemnat in martie 2013, cand a primit 36.000 de lei. Sumele sunt

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ GorjDomino ]

Somaj tehnic urmat de concedieri colective la CE Oltenia

Joi, 18 Februarie 2016, ora 23:32

Somaj tehnic urmat de concedieri colective la CE OlteniaMasuri de criza la Complexul Energetic Oltenia! Salariatii vor intra in somaj tehnic in urmatoarea perioada, prin rotatie, din cauza cererii reduse de energie. Conducerea companiei lucreaza si la un plan de restructurare pe cinci ani, iar cei care vor pleca vor beneficia de plati compensatorii si venit de completare. "Cat mai multe plati compensatorii", a spus managerul Laurentiu Ciobotarica. In prima faza vor fi cateva sute de concedieri colective la cerere. Unii sindicalisti au avansat chiar trei mii de concedieri, dar informatia nu a fost confirmata de administratie. Directorul Ciobotarica a explicat ca de saptamana viitoare va fi demarat un plan de plecari voluntare. Planul final ar putea fi gata pana in luna martie, au anuntat cei din administratie.

Managerul Complexului Oltenia a spus joi, 18 februarie, dupa sedinta comisiei mixte, ca vor fi reduse posturile de conducere, costurile cu prestatorii, dar a vorbit si de o reducere de personal la nivel de companie. Directorul general a explicat ca sunt mai multe variante pe care le ia in calcul, care vor fi discutate si cu sindicatele. Noua organigrama va fi prezentata saptamana viitoare, a spus seful complexului. "Discutam de eficientizare de activitate si am ajuns la o formula de organizare a companiei mult mai fiabila, discutam de desfiintarea multor posturi de conducere, pentru un act managerial mai simplu, de asemeni, discutam de reducere de costuri in toate zonele, de la costuri cu prestatorii, costuri cu energia, cu ...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Pandurul ]

Managerul revocat al CEO, comunicat de presa!

Luni, 15 Februarie 2016, ora 23:11

In data de 15.02.2016, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a remis un comunicat prin care arata o parte din considerentele avute in vedere pentru mutarea sediului social in Bucuresti. Toate aceste motivatii denota o lipsa majora de cunoastere a problemelor societatii, a modului de functionare si de expunere in piata a unor companii integrate carbune-energie.

Necesitatea participarii la simpozioane, festivitati, mese rotunde, cocktail-uri , ar trebui sa ramana in plan

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ GorjDomino ]

Ciobotarica a contestat controlul judiciar! La fel si procurorii de la DNA

Sambata, 28 Mai 2016, ora 14:31

Ciobotarica a contestat controlul judiciar! La fel si procurorii de la DNAAtat managerul Complexului Energetic Oltenia, cat si procurorii anticoruptie de la DNA Craiova au contestat controlul judiciar pe care l-au decis magistratii Tribunalului Dolj. Procurorii au cerut din nou arestarea preventiva a celor trei directori din cadrul CEO, iar Laurentiu Ciobotarica a cerut ridicarea controlului judiciar. Joi magistratii au decis ca Laurentiu Ciobotarica si Dorina Jianu sa

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Usile inchise la CEO! Calinoiu cere ajutorul premierului

Vineri, 20 Mai 2016, ora 14:31

In plin scandal, usile directorilor de la CEO sunt inchise! Presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, spune ca nu are cu cine sa vorbeasca problemele importante care macina compania pentru ca nu este de gasit nimeni din conducere.

In plus, Calinoiu a transmis astazi si o scrisoare deschisa premierului Romaniei, Dacian Ciolos prin care ii cere ajutorul.

Saptamana viitoare, pe 26 mai, magistratii Tribunalului Dolj vor decide daca Laurentiu Ciobotarica, Daniel Antonie si Dorina

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Ciobotarica, Antonie, Jianu, la un pas de arestare!

Joi, 19 Mai 2016, ora 23:59

Ciobotarica, Antonie, Jianu, la un pas de arestare!Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de la Craiova au cerut arestarea managerului Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, dar si a directorilor Daniel Antonie si Dorina Jianu. Urmarirea penala a fost dispusa in dosarul cunoscut ca "Bani pentru Medintu". Cauza se va judeca la Tribunalul Dolj, in data de 26 mai. Ciobotarica a fost saptamana trecuta retinut 24 de ore in cauza, din dispozitia Parchetului Targu Jiu, care ulterior si-a declinat competenta catre DNA Craiova.

Magistratii din cadrul DNA Craiova au dispus joi, 19 mai, punerea in miscare a actiunii penale in dosarul "Bani pentru Medintu", inaintand catre Tribunalului Dolj referatul cu propunere de arestare preventiva a celor trei sefi ai Complexului Energetic Oltenia. Managerul interimar, Laurentiu Ciobotarica, este cercetat pentru de abuz in serviciu, dupa ce fostul sef al Diviziei Energetice, Aurel Medintu, a primit suma de 128.000 lei, printr-o hotarare de Directorat din 22 decembrie 2015, avizata de supraveghetori, pentru a-si inceta mandatul de director. Aceleasi acuzatii ii sunt aduse si directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Directorul de la Legislatie si Guvernanta Corporativa, Dorina Jianu, este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu. Procurorii spun ca acestia au aprobat si acordat in mod nelegal compensatia financiara care a constat in 5 remuneratii fixe lunare. Procurorii afirma in referatul de arestare preventiva ca exista date si probe solide in privinta ...

Actualitate / stiri Actualitate113 vizite[ Pandurul ]

Procurorii doljeni il vor pe Ciobotarica dupa gratii

Joi, 19 Mai 2016, ora 21:31

Laurentiu Ciobotarica nu a scapat de propunerea de arestare preventiva. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale, iar astazi au inaintat Tribunalului Dolj propunerea de arestare preventiva a lui Laurentiu Ciobotarica, Daniel Antonie si Dorina Jianu. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, este acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Procurorii doljeni vor pe Ciobotarica dupa gratii

Joi, 19 Mai 2016, ora 14:31

Laurentiu Ciobotarica nu a scapat de propunerea de arestare preventiva. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale, iar astazi au inaintat Tribunalului Dolj propunerea de arestare preventiva a lui Laurentiu Ciobotarica, Daniel Antonie si Dorina Jianu. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, este acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Incep negocierile la CEO. Disponibilizarile, din august!

Joi, 19 Mai 2016, ora 00:13

Incep negocierile la CEO. Disponibilizarile, din august!Sindicatele si directorii din Complexul Energetic Oltenia s-au intrunit miercuri intr-o noua sedinta a comisiei mixte. Astfel, sindicatele au fost instiintate ca de luni, 23 mai, vor incepe negocierile pe seama celor 2000 de disponibilizari din acest an. Concedierile colective se vor face, daca administratia va obtine avizul federatiilor, incepand cu luna august, spun cei din conducerea executiva.

La sedinta de convocare pentru negocieri nu a fost prezent managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobatarica. Din partea administratiei au fost directorul Diviziei Energetice - Ionel Ilie, sefa de la Juridic - Dorina Jianu, Daniel Antonie - seful Diviziei Miniere, dar si Sorin Olaru - director adjunct la Resurse Umane.
Sindicatelor li s-a transmis de catre cei din conducerea executiva ca luni, la ora 13, va avea loc prima runda de negocieri pe seama planului de reorganizare, care presupune inclusiv reducerea numarului de salariati din companiei cu 5000 pana in 2020, din care 2000 ar urma sa plece anul acesta. Cei din Directorat spun ca nu vor reusi sa faca aceste concedieri incepand cu 1 iulie, asa cum si-au propus, ci o luna mai tarziu. "Am stabilit ca luni ne intalnim sa negociem. Planul cuprinde si disponibilizari, dar asta vom negocia, numar de oameni, criterii de disponibilizare. Noi nu putem sa venim decat cu propunerea trecuta in programul aprobat de Consiliul de Supraveghere si de AGA. Acum trebuie sa negociem cu partenerii sociali. Noi ne propunem, dar nu ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Pandurul ]

Incep audierile

Luni, 16 Mai 2016, ora 17:32

Incep audierile in cazul demisiei lui Aurel Medintu de la Complexul Energetic Oltenia! Fostul director a fost chemat sa dea declaratii in fata procurorilor anticoruptie de la Craiova maine. Tot in fata celor de la DNA Craiova va merge si managerul CEO, Laurentiu Ciobotarica, pentru a le explica de ce a aprobat o hotarare prin care Medintu era platit cu 120 de mii de lei sa plece din companie. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, a fost retinut in acest caz saptamana

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Ciobotarica, dupa o noapte in Arest: M-am odihnit! Am avut o zi de concediu!

Vineri, 13 Mai 2016, ora 11:31

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, a iesit din arest seara trecuta! Pentru ca i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore, Ciobotarica a iesit fara catuse din sediul IPJ Gorj. El nu a dorit sa comenteze retinerea sa, motivand ca este o ancheta in derulare. A mentionat doar ca avut timp sa se odihneasca in cele 24 de ore de arest. Laurentiu Ciobotarica nu a vrut sa comenteze suspiciunile ca a negociat si cu alti directori din vechea garda sa plece din companie

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Ciobotarica a parasit Arestul IPJ

Joi, 12 Mai 2016, ora 21:31

Ciobotarica a parasit Arestul IPJManagerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, a iesit din arest in urma cu cateva momente! Pentru ca i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore, Ciobotarica a iesit fara catuse din sediul IPJ Gorj. El nu a dorit sa comenteze retinerea sa, motivand ca este o ancheta in derulare. A mentionat doar ca avut timp sa se odihneasca in cele 24 de ore de arest. Laurentiu Ciobotarica nu a vrut sa comenteze nici suspiciunile ca a negociat si cu alti directori din vechea garda

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Un europarlamentar, la discutii cu managerul CEO

Marti, 09 Februarie 2016, ora 06:22

Un europarlamentar, la discutii cu managerul CEOEuroparlamentarul Maria Grapini a ajuns ieri, la Targu-Jiu, aceasta intalnindu-se cu reprezentantii Complexului Energetic Oltenia. Fostul ministru al Turismului recomanda reprezentantilor colosului energetic din Oltenia sa se axeze exclusiv pe probleme de minerit si energie si sa renunte la unitatile turistice pe care compania le are in portofoliu.

Europarlamentarul ajuns ieri in Gorj, pentru a-si deschide cabinet in sediul Partidului Puterii Umaniste, o noua formatiune politica. In cadrul

Business / stiri Business22 vizite[ Impact in Gorj ]

Din nou protest pe calea ferata

Vineri, 06 Mai 2016, ora 14:31

Ion Purdescu, localnicul din Matasari pe proprietatea caruia trece calea ferata care asigura transportul carbunelui din cariera la Termocentrala Rovinari este decis sa blocheze accesul trenurilor in fiecare zi. Omul detine hotarare judecatoreasca definitiva prin care Complex Energetic Oltenia este obligat sa-si mute calea ferata de pe terenul lui. Cum acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent apeleaza la diverse forme pentru a impiedica trecerea trenului. Ion Purdescu si-a pus aseara din nou

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Ciobotarica, avertizat de senatorul Dian Popescu

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 23:09

Liderii ALDE Gorj ii recomanda lui Laurentiu Ciobotarica, managerul Complexului Energetic Oltenia, sa-si dea demisia daca stie ca a facut nereguli. Din comisia care va veni in control la CEO, comisie constituita la nivelul Parlamentului, face parte si senatorul Dian Popescu. "In conditiile in care comisia de ancheta pe care o va conduce domnul Dian Popescu, la Gorj, va descoperi multe nereguli, i-as recomanda domnului Ciobotarica sa-si dea demisia inainte de a incepe aceasta ancheta", a declarat Marius Borcan, copresedintele ALDE Gorj.
Potrivit lui Dian Popescu, calendarul actiunilor se va realiza in cursul zilei de luni. "Vreau sa transmit si in Complexul Energetic Oltenia si in Complexul Energetic Hunedoara sa-si pregateasca documentele pentru ca, asa cum am facut si in Rosia Montana si am scos adevarul la iveala cu ce voiau sa faca cu cele 40 de miliarde aur al tarii, de Romania ajunsese de la 50% la un actionariat de 17% pentru ca au fost niste golanii mari si am picat proiectul, asa transmit si acum, sa-si pregateasca documentele pentru ca stiu unde sa caut. Ce-au facut cu mii de miliarde pe care le avea profit complexul si cum au gestionat sistemul energetic din Oltenia veti afla public", a declarat senatorul Dian Popescu.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Control judiciar pentru Ciobotarica, Antonie liber

Joi, 26 Mai 2016, ora 23:51

Control judiciar pentru Ciobotarica, Antonie liberZece ore de audieri au fost joi la Tribunalul Dolj, in dosarul in care trei directori din Complexul Energetic Oltenia sunt acuzati de abuz in serviciu si complicitate. Dosarul viza cererea DNA privind arestarea preventiva a lui Ciobotarica, Antonie si Jianu, cerere respinsa de judecatori. Doi dintre ei au fost insa pusi sub control judiciar pentru 60 de zile.
Laurentiu Ciobotarica - managerul interimar al CE Oltenia si Dorina Jianu - sefa de la Juridic au fost pusi joi sub control judiciar pentru 60 de zile, in dosarul in care sunt acuzati ca au aprobat plata unor compensatii banesti din bugetul societatii, pentru a obtine demisia lui Aurel Medintu de la Divizia Energetica. Pana la inchiderea editiei nu au fost afisate masurile dispuse de instanta in cadrul controlului judiciar si ramane de vazut daca Ciobotarica si Jianu pot lua legatura cu alti salariati ai societatii. Interesant este ca, in cazul directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, nu a fost dispusa nicio masura, acesta urmand a fi cercetat in liberate. Atat procurorii, cat si directorii pot contesta decizia instantei, care nu este definitiva.

Intoxicare in ziua procesului
In ziua procesului, presei i-a fost livrata si o intoxicare privind convocarea Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, unde ar fi fost chemati doi directori din companie, Balasoiu si Balacescu. Primul este director la termocentrala Isalnita si a fost primul director general al CE Oltenia, dupa infiintare. A rezistat doar cateva luni in ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Ziua arestarii? Sefii CE Oltenia, in fata judecatorilor!
Cererea procurorilor DNA Craiova privind arestarea a trei directori din CE Oltenia va fi judecata ...
Ciurel, intelegere pe 50 de ani cu Wesley Clark, consilierul lui Ponta
Fostul director Laurentiu Ciurel a parafat o intelegere prin care o firma canadiana, cu punct de ...
Crucile misterioase din piatra din Gorj. Au sute de ani vechime si inscriptii indescifrabile in limba chirilica
Troitele au avut un rol bine definit in societatea feudala, fiind ridicate pentru a comemora o ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor