Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 288 (0.455 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Laurentiu Ciurel, managerul 1%

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 05:27

Laurentiu Ciurel nu si-a indeplinit indicatorii de performanta pentru a ramane in fruntea Complexului Energetic Oltenia, potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel a reusit sa realizeze 100% un singur proiect: modernizarea cantinei de la Sacelu. In acelasi timp, are un grad de realizare de 1% la nivelul cheltuielilor cu mentenanta si o pierdere de 193 de milioane de lei. Acesta nu si-a indeplinit indicatorii nici in 2013 pentru ca atunci minerii si energeticienii nu au putut beneficia de banii inclusi in pachetele de performanta, aproximativ 100 de milioane de lei, deoarece conducerea nu a vandut energie.

Din anexele raportului Consiliului de Supraveghere pe primele 6 luni rezulta ca Laurentiu Ciurel s-a tinut de promisiune intr-o singura situatie: a modernizat cantina de la Statiunea Sacelu. Este singurul procentaj de 100% din analiza indicatorilor din plan. La alti indicatori precum vanzarea de energie sau investitii, planul de management nu a fost respectat.

1%, cheltuielile cu mentenanta

Cifrele la care se uita eventualii investitori arata ca la CE Oltenia este o pierdere de 193 de milioane (EBIT-profit operational dupa amortizare) pe primele 6 luni si ca EBITDA (n.red- profit operational inainte de amortizare) are un grad de realizare de 17,7%. Acelasi raport arata ca la 9 luni, CE Oltenia va avea o pierdere de 155 de milioane de lei.

De asemenea, pe primele 6 luni, la capitolul venituri din vanzarea ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 05:27

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!Circa 200 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia au protestat si ieri in Piata Prefecturii, unde se afla sediul Diviziei Miniere. O delegatie a lor a fost invitata la o discutie la prefect, unde au fost si doi membri ai Directoratului CE Oltenia, Aurel Medintu si Daniel Antonie. In urma discutiilor, minerii au decis intreruperea protestului, desi aveau autorizatie de pichetare pana vineri. "A fost o discutie care trebuia sa aiba loc acum un an. Este prima discutie mai serioasa la care au participat si doi membri din Directorat. Vom sista protestele, sper sa se tina de promisiune si salariatii sa nu mai fie hartuiti. Au promis ca nu vor rectifica bugetul pe minus la partea care priveste fondul de salarizare", a explicat Dan Pirvulescu, vicepresedinte al Federatiei Nationale Mine Energie.

"Actul aditional nu s-a negociat, s-au pierdut bani la salariu. Acest manager conducere autoritar, discretionar, drepturile sindicatelor sunt calcate in picioare, el nu cunoaste legea si nu respecta legea, avem speranta ca cineva va auzi de aceasta pichetare si va lua masuri cu acest individ", a declarat si sindicalistul Corneliu Girjoaba, prezent la protest, dar inainte de discutia moderata de prefect. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui Ciurel

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 05:27

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui CiurelPrimele sase luni ale anului 2014 arata ca managerul Laurentiu Ciurel, garantat de Ion Calinoiu, Florin Carciumaru si Victor Ponta, a facut praf CE Oltenia. Rezultatul lui Laurentiu Ciurel la CE Oltenia, la sase luni, este minus 193 de milioane RON, adica o pierdere de aproape 2000 de miliarde de lei vechi. Principalul motiv este faptul ca societatea vinde energia cu 181 lei/MW, desi o produce cu 209 lei. Si carbunele este vandut in pierdere, arata Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Interesant este ca si in 2014, salariatii au pierdut lunar, in medie, 300 de lei fata de cat s-a programat, asta dupa ce anul trecut au pierdut alti 600 de lei. In schimb, au crescut cheltuielile materiale, desi Ciurel se tot lauda cu economiile facute.

Bilantul Complexului Energetic Oltenia la sase luni arata ca societatea are la 30 iunie o pierdere de 193.522.540 de lei! Practic, insolventa bate la usa, mai ales ca a doua parte a anului este la fel de proasta ca prima. Probabil ca Victor Ponta vazuse bilantul la inceputul acestei luni cand, aflat la Rovinari, a spus despre Complexul Energetic Oltenia ca este o sandrama. A uitat insa sa spuna ca el este primul responsabil pentru aceasta situatie, cata vreme l-a impus de Laurentiu Ciurel manager privat. Acesta a preluat societatea cu profit de mii de miliarde de lei vechi si in doar doi ani a reusit sa o puna pe butuci. Bilantul arata nu doar o pierdere imensa, dar si o indatorare a companiei la banci, precum si o crestere a creantelor pe ..

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Pandurul ]

Documente secrete disparute de la CE Oltenia

Joi, 24 Iulie 2014, ora 05:27

Documente secrete disparute de la CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia se afla in pragul unui nou scandal. Dupa furtul de "fier vechi" cu zecile de tone, dupa disparitia unor cantitati mari de carbune despre care nu se discuta decat in perioadele electorale, acum a venit vremea ca sefii unitatii de stat sa afle si ca le-au fost furate sute de kilograme de documente, dintre care unele au caracter de secret de serviciu, grav fiind ca nu exista un inventar exact al acestora.

Complexul Energetic Oltenia a dat publicitatii ieri o informatie conform careia a fost informat oficial de Politia Judeteana despre declansarea unei anchete ce vizeaza disparitia unor documente care nu ar avea legatura cu actuala entitate economica, ci cu fostul Complex Energetic Rovinari, in fruntea caruia s-a aflat si actualul manager privat Laurentiu Ciurel. "Complexul Energetic Oltenia a fost informat de catre Inspectoratul de Politie al judetului Gorj despre sustragerea unor documente oficiale de natura comerciala, economica si unele documente cu caracter secret de la fostul Complex Energetic Rovinari, din perioada anterioara infiintarii actualei companii. La momentul actual, cazul se afla in faza de cercetare de catre organele abilitate", mentioneaza CEO in scurtul comunicat de presa de ieri, dat publicitatii dupa ce jurnalistii au inceput sa se intereseze de aceasta poveste.

Ancheta oficiala

Declansarea cercetarilor in acest dosar a fost confirmata oficial si de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, care au ...

Actualitate / stiri Actualitate83 vizite[ Pandurul ]

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE Oltenia

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 05:26

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE OlteniaCandidatul PSD la alegerile prezidentiale, Victor Ponta, va merge in prima zi de campanie electorala in termocentrala Rovinari si in carierele miniere din zona, alaturi de directorul urmarit penal al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Ponta cauta sa (re)castige voturile a 19.000 de salariati, promitandu-le ca nu vor fi concedieri colective dupa alegeri si ca societatea nu va intra in insolventa. Mesaje greu de crezut, cata vreme minerii si energeticienii vad ca de cand fostul vicepresedinte PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, a fost numit manager privat la complex, veniturile lor au scazut in medie cu 600 de lei lunar, pe cand ale managerului au crescut de 10 ori fata de directorii generali din 2011. Mai mult, vanzarile de energie sunt la jumatate fata de anii trecuti, depozitele de carbune pline, piesele de schimb lipsesc cu desavarsire, bani de investitii nu mai sunt, iar salariile sunt inca date la timp prin extinderea liniilor de credit. Mii de salariati au fost obligati sa isi schimbe locul de munca, sub amenintarea concedierii. Fapte pe care Ponta va incerca sa le stearga cu vorbe frumoase si promisiuni.

Premierul Victor Ponta isi va incepe campania electorala la Gorj, mai exact la termocentrala Rovinari, locul de unde casa de avocatura "Sova si asociatii" a incasat nelegal, spun procurorii DNA, milioane de euro pentru servicii juridice. Si atunci, si acum, managerul Laurentiu Ciurel este puntea de legatura. Ponta nu ezita sa se afiseze cu acesta in prima zi de ..

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Pandurul ]

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 05:27

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!O sandrama! Asta reprezinta pentru premierul Victor Ponta cea mai mare companie energetica din Oltenia, pentru care lucreaza 19.000 de salariati.

"Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta", a spus Ponta vineri, in timpul vizitei facute la Cariera Rosia Jiu si termocentrala Rovinari. Ponta a fost intrebat daca poate garanta locurile de munca ale minerilor si energeticienilor si dupa alegerile prezidentiale, dar a spus ca asta este treaba managerului Ciurel, care are mana libera "sa ia toate masurile" pentru a mentine compania in piata. Interesant este ca Ponta repeta mereu ca a salvat compania in 2012, desi atunci a dat-o pe mana fostului vicepresedinte PSD Gorj Laurentiu Ciurel cu un profit de doua mii de miliarde de lei vechi, iar in 2013 si prima jumatate din 2014, managerul "profesionist" a inregistrat pierdere din exploatare.

Victor Ponta a stat in Gorj putin peste o ora, cateva minute la Cariera Rosia si alte cateva minute la Termocentrala Rovinari. El nu a facut nicio promisiune, ba mai mult, a vrut, prin declaratiile sale, sa nu mai fie asociat cu aceasta companie. El si-a inceput vizita la Cariera Rosia, unde a dat mana cu vreo doi mineri carora le-a spus: "Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta". Pe tot parcursul vizitei, Ponta le-a spus ziaristilor si angajatilor din companie ca el a salvat CE Oltenia, de la faliment, in 2012. Asta desi CE Oltenia a fost infiintat pe 31 mai 2012 si a ...

Personalitati / Victor Ponta175 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 02:35

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"CEO ar putea face parte din axa economica Polonia-Ungaria-Romania, care sa apere la Bruxelles interesele comune din minerit si energie. O delegatie din Ungaria ajunge astazi la Complexul Energetic Oltenia, intr-o vizita de lucru.

In jur de 40 de reprezentanti ai unor producatori de energie de carbune din Ungaria vin astazi la Gorj, intr-o vizita de lucru la Complexul Energetic Oltenia. Maghiarii din energie doresc sa-i atraga pe sefii CEO intr-o actiune comuna la Bruxelles pentru apararea

Business / stiri Business36 vizite[ Impact in Gorj ]

Primarii gorjeni, ingrijorati de pierderile CE Oltenia

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 05:27

Primarii gorjeni sunt ingrijorati de situatia CE Oltenia, dupa ce bilantul companiei arata pierderi de 193 de milioane RON pe primele sase luni ale anului. Liderul PSD Gorj Ion Calinoiu vine cu minciuna ca societatea a trecut pe profit la 9 luni, dar nu prezinta o balanta a CE Oltenia, ca sa dovedeasca cele spuse. Pierderea pe primele sase luni este mult prea mare pentru a putea fi recuperata, mai ales ca societatea vinde in continuare putin si ieftin. Unii primari sustin insa ca le vine greu sa creada ca managementul lui Ciurel este atat de prost.

Primarul liberal de la Turceni spune ca situatia este una dramatica si cere sefilor CE Oltenia sa gaseasca solutii pentru a remedia situatia. Mai mult, edilul se teme sa nu se ajunga la disponibilizari pe acest considerent. "Eu sper sa fie trecatoare si sper sa isi revina pentru ca viata localitatii depinde in mare parte de ce se intampla in Termocentrala. Fac apel la administratie sa gaseasca solutii si sa rezolve problema asta. E dramatic! Pe mine ma sperie din punctul de vedere al oamenilor care sunt angajati. Sper sa-si mentina locurile de munca sa aiba din ce sa isi intretina familiile", a precizat Dumitru Galceava, primarul din Turceni.

Seful administratiei locale de la Motru nu a dorit sa comenteze. Edilul a spus ca nu a vazut raportul Consiliului de Supraveghere.

Bucurescu: Ciurel a salvat complexul

Primarul de la Slivilesti, Sorin Bucurescu, spune ca partidul din care face parte, dar si managerul Laurentiu ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]

In CE Oltenia, Ciurel ramane manager!

Luni, 25 August 2014, ora 02:35

In CE Oltenia, Ciurel ramane manager!In urma analizarii comunicatului de presa postat de DNA pe site-ul institutiei prin care s-a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva fostului director general de la Complexul Rovinari, actual manager privat la Complexul Oltenia, membrii Consiliului de Supraveghere au decis ca acesta sa isi continue activitatea in compania energetica.

In comunicatul de presa, semnat de presedintele Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitrascu, se arata ca in contractul de mandat in aceasta faza a

Business / stiri Business34 vizite[ Impact in Gorj ]

Managerul CE Oltenia, urmarit penal de DNA. Ciurel, coleg de dosar cu Sova si Cristea!

Joi, 14 August 2014, ora 05:25

Managerul CE Oltenia, urmarit penal de DNA. Ciurel, coleg de dosar cu Sova si Cristea!Laurentiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu, cu privire la trei acte aditionale semnate in 2007 si 2008 intre CE Rovinari si Casa de avocatura "Sova si asociatii". In acelasi dosar a fost pus sub urmarire penala si fostul director general al CE Turceni, Dumitru Cristea, pentru cinci fapte de abuz in serviciu, tot in legatura cu asistenta juridica acordata de Casa Sova, la care actualul premier Victor Ponta era atunci senior partner. Ponta nu are calitate in dosar, dar Dan Sova, cel care administra atunci casa de avocatura, este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu. Casa de avocatura Sova a castigat milioane de euro din asistenta juridica la complexurile energetice din Gorj, in baza unor contracte cu multe acte aditionale. Cei mai multi bani reprezinta asa-zise comisioane de succes pentru stingerea unor litigii intre companii de stat, avocatii incasand sute de mii de euro la procese finalizate in cateva zile prin intelegerea partilor.

Dan Sova, seful de campanie prezidentiala al lui Victor Ponta, a fost chemat ieri la DNA, unde a refuzat sa dea declaratii, motivand ca vrea mai intai sa studieze dosarul. Sova a dat insa declaratii presei la iesire, unde a spus despre ce dosare este vorba. Acesta a precizat ca la vremea aceea nu era politician si ca nu a fost intrebat despre Victor Ponta. Numele acestuia apare insa in dosar, existand suspiciunea ca s-a ...

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Pandurul ]

FNME: Ciurel baga societatea in faliment si nu face nimeni nimic!

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 05:27

Liderii Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) cred ca se impune schimbarea de urgenta a echipei de conducere a CE Oltenia.

Ei cred ca rezultatele financiare pe primele sase luni ale anului 2014 arata ca Laurentiu Ciurel si echipa sa baga societatea in faliment. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse, nu a raspuns la telefon pentru a comenta situatia financiara a societatii. In schimb, directorul Medintu spune ca s-a facut tot ce s-a putut.

Ce proprietar ar tine un manager atata timp, se intreaba liderul sindical Dan Pirvulescu. El spune ca managerul politic Laurentiu Ciurel a demonstrat deja ca nu poate sa conduca societatea. "Cat sa persisti in actul acesta managerial gresit? Cu onor premierul Ponta a semnat ultima scrisoare cu FMI in care scrie ori 15% ori privatizare majoritara. Cred ca a doua varianta. Dar se duc baietii in directia asta cu ochii inchisi. Din cauza aceasta, Ciurel promoveaza un scandal continuu, ca sa acopere aceste lucruri. Nu poti sa ai doi ani numai pierdere din exploatare si sa ramai in functie. Si mereu sa spui de certificate, ceea ce era si inainte, de regenerabile, care erau si inainte. Asta inseamna sa fi un manager bun, sa prevezi anumite situatii si sa iei masuri dinainte", spune Dan Pirvulescu. El crede ca Laurentiu Ciurel si echipa sa ar trebui sa plece din fruntea CE Oltenia. "E ingrijorator. Cu toate ca reviziile nu s-au facut, s-au amanat drepturi salariale cum ar fi prima de vacanta, nu s-au facut achizitii ...

Business / stiri Business38 vizite[ Pandurul ]

Termocentralele, la un pas de inchidere?! Ciurel: "se strange cureaua!"

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 02:35

Termocentralele, la un pas de inchidere?! Ciurel: "se strange cureaua!"Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel trage un semnal, acesta explicand care sunt riscurile care planeaza asupra termocentralelor din cadrul companiei, probleme care nesolutionate pot duce la inchiderea acestora. Acesta a declarat, la un post local de radio, ca este imposibil pentru compania energetica sa plateasca 10 euro pentru fiecare certificat de emisii de CO2, motiv pentru care sustine ferm ca in CE Oltenia trebuie stransa cureaua.

Seful Complexului Oltenia, Laurentiu Ciurel, a atras

Business / stiri Business87 vizite[ Impact in Gorj ]

Directorii CE Oltenia, felicitati de prefectul Alin Vacaru

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Directorii CE Oltenia, felicitati de prefectul Alin VacaruPrefectul de Gorj Alin Vacaru s-a grabit sa ii felicite pe directorii CE Oltenia, despre care presa a scris ca au fost reconfirmati pe posturi de firma de recrutare a managerilor privati. Printre cei trei despre care au aparut informatii ca urmeaza sa fie reconfirmati in functie se numara si Aurel Medintu, seful Diviziei Energetice a CE Oltenia. Acesta a spus ca nu a primit niciun raspuns in acest sens din partea firmei de recrutare.

Conform unor informatii aparute in presa, actualii directori Daniel Antonie, Aurel Medintu si Ion Petroniu sunt propunerile cu care firma de recrutare Quest Advisors va merge in fata Adunarii Generale a Actionarilor pentru ocuparea pozitiilor de directori profesionisti in cadrul Diviziei Miniere, Diviziei Energetice si Diviziei Strategii Dezvoltare. Nu si Maria Scurtu, actualul director al Diviziei Financiare, care, dupa cum se stie, nu a candidat la acest concurs. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medintu, spune ca nu a primit niciun raspuns in privinta concursului si ca nu stie nimic mai mult fata de ce a declarat deja pentru Pandurul. "Nu stiu nimic decat ce v-am spus atunci cand am iesit de la interviu. Au spus ca pe data de 15 octombrie imi spun care este situatia", a declarat Medintu.

Se pare ca prefectul de Gorj este mai la zi cu informatiile, de indata ce s-a grabit sa-i felicite pe cei trei directori reconfirmati pe functii. "Probabil ca voi avea o intalnire cu dumnealor sa-i felicit si sa-i asigur de tot sprijinul institutiei ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Ciurel, inca cinci plangeri la Politie pentru Pandurii

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 05:27

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, anunta depunerea unor noi plangeri impotriva fostei conduceri. "Sunt mai multe dosare penale dupa controlul Finantelor. Au fost si controale interne si mai sunt cinci spete ce vor face obiectul unor anchete. Sesizarile au fost trimise si vizeaza contracte de lucrari si plati ilegale, asa cum au constatat cei de la Finante", a declarat managerul privat al CEO, producatorul de energie fiind principalul finantator al echipei de fotbal.

Anul trecut, suporterii remarcau ca Pandurii luau puncte de cate ori conducerea anunta noi plangeri penale la adresa fostului presedinte Condescu. Fara nicio legatura, Ciurel se asteapta la victorie in aceasta seara, cu Petrolul: "Situatia e favorabila la ora aceasta si speram ca nu mai trece mult si vedem o victorie si acasa. Ce putem reprosa la echipa, pentru ca contractele sunt semnate, sunt inregistrate la Federatie, sunt aceiasi oameni? Eu nu am cum, pentru ca daca ii dau afara pe acesti jucatori trebuie sa le platim in continuare salariile, nu are ce face nimeni".

Sport / stiri Sport26 vizite[ Pandurul ]

Sute de angajati ai CE Oltenia, la specializare pe bani europeni

Luni, 28 Iulie 2014, ora 05:27

Sute de angajati ai CE Oltenia, la specializare pe bani europeniCirca 400 de salariati ai CE Oltenia vor fi trimisi din toamna la cursuri de specializare pe bani europeni.

Este vorba de salariati ai complexului, in special de pe partea de energie, care au fost selectati de o asociatie din Arges, castigatoare a unui proiect pe fonduri europene, pentru a urma cursuri de electrician, sudor sau operator cazane, turbine de abur, instalatii auxiliare si de termoficare.

Alaturi de acestia, alti circa 20 de angajati ai operatorului regional de apa si canal Aparegio vor urma cursuri de instalator.

Persoanele care vor urma aceste cursuri de calificare au fost deja selectate si fac parte din mai toate structurile CE Oltenia. Cursurile vor incepe din toamna. "Vor participa la acest proiect 400 de salariati din cadrul CEO dintre care marea parte din energie, Craiova II, Isalnita , Electrocentrale Turceni si Rovinari si o parte din Sucursala Divizia Miniera pe anumite meserii. E un lucru foarte bun demararea acestui proiect pentru noi deoarece avem posibilitatea sa calificam personalul gratuit", a declarat inspectorul de Resurse Umane din cadrul CEO, Nadia Urdareanu.

O asociatie nonguvernamentala din Pitesti-Arges este cea care a castigat proiectul cu finantare europeana. Este vorba de Asociatia "Solidaritatea Umana". Participarea in cadrul proiectului asigura obtinerea unei certificari a competentelor in ocupatia respectiva. Aparte de CE Oltenia si Aparegio, vor mai face aceste cursuri si alte cateva sute de persoane din Arges, Prahova, ...

Business / afaceri78 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, in Book Building

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 02:35

CE Oltenia, in Book BuildingConform ultimelor estimari, Complexul Energetic Oltenia va fi listat pe bursa in perioada 20 septembrie -10 octombrie. Incepand cu luna august, istoria Complexului Oltenia, cu tot ce inseamna de la formarea companiei pana la importanta economica si strategica, va fi prezentata posibililor investitori din tara si Europa.

Sfarsitul lunii iulie se anunta a fi unul important pentru conducerea CE Oltenia, in conditiile in care atunci va fi finalizat raportul de evaluare a rezervelor minerale de

Business / stiri Business58 vizite[ Impact in Gorj ]

200 de mineri catre Ciurel: Pana pleci, noi stam afara!

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 05:27

200 de mineri catre Ciurel: Pana pleci, noi stam afara!Peste 200 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au protestat, ieri, timp de o ora, in fata sediului Diviziei Miniere fata de nerespectarea Contractului Colectiv de Munca si lipsa dialogului social. Minerii si energeticienii au cerut demisia directorului general Laurentiu Ciurel si au afisat mesaje impotriva lui si a echipei de conducere a companiei. Liderii de sindicat din Federatia Nationala Mine Energie (FNME), organizatorii manifestarii, cred ca lui Laurentiu Ciurel ar trebui sa-i fie teama pentru ceea ce a facut societatii si salariatilor. Nici un membru al conducerii nu a venit sa stea de vorba cu protestatarii.

Protestele vor continua toata saptamana si liderii de sindicat spera ca in ceasul al 12-lea ii vor face pe cei din conducere sa negocieze un Act Aditional la Contractul Colectiv de Munca. Cele 200 de persoane au strigat lozinci impotriva lui Laurentiu Ciurel, Victor Ponta, Ion Calinoiu si PSD. "Oamenii asteapta ca acest penal care e in fruntea companiei sa fie debarcat. A furat cu Ponta si cu Sova. De asta-l tin", a declarat liderul Constantin Mitrescu. "Si de-i iarna si de-i vara, pana pleci noi stam afara", "Infractor incompetent duce CEO in faliment", "Salariile managerilor au crescut cu 700%, salariile minerilor au scazut cu 22,8%", "112, urgenta nationala. Salvati CEO!" si "Ponta este mitoman, n-are sange de gorjean" sunt doar cateva din mesajele angajatilor.

"Nu a distrus FNME"

Printre manifestanti au fost si angajati care sunt pe lista de ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

S-a parafat investitia de un miliard de euro la Rovinari

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 00:25

S-a parafat investitia de un miliard de euro la RovinariCel putin 3000 de locuri de munca vor fi create la Rovinari printr-un proiect de un miliard de euro! Managerul Complexului Energetic Oltenia a semnat astazi acordul cu chinezii care vor construi un grup energetic la Rovinari.

Proiectul reprezinta una dintre cele mai mari investitii ale Chinei in Europa. Astfel, se vor infiinta o societate cu capital mixt, pentru constructia unui grup energetic nou de 500 de MW la Termocentrala Rovinari. Memorandumul a fost semnat in prezenta premierului

Business / stiri Business66 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Calinoiu si Ciurel, cei mai puternici oameni din Gorj. De unde au plecat si unde au ajuns

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 09:57

Calinoiu si Ciurel, cei mai puternici oameni din Gorj. De unde au plecat si unde au ajunsIon Calinoiu s-a nascut la 28 noiembrie 1954, in localitatea Gorunesti, judetul Valcea. A absolvit Facultatea de Agricultura la Universitatea din Craiova si, in timp ce era vicepresedinte al Consiliului Judetean Gorj, Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative la Universitatea "Constantin Brancusi".

In 2010 a devenit doctor in stiinte agricole la Facultatea de Agronomie, Universitatea din Craiova. A fost inginer agronom in cadrul Directiei Agricole Valcea, intre 1978 si 1981, inginer

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Adevarul ]

Sefii directi ai proxenetului de la Rosiuta, aproape someri!

Marti, 05 August 2014, ora 05:26

Sefii directi ai proxenetului de la Rosiuta, aproape someri!Cei putin trei dintre sefii pe care Aristica Benoni Bejinaru ii avea la cariera Rosiuta risca sa fie someri, in cateva zile ei urmand sa afle oficial acest lucru, dupa ce Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia a fost trimis acolo pentru a face verificari cat mai rapide. Anchetatorii trimisi acolo de Laurentiu Ciurel vor sa afle si de ce seful lor a aflat de acest caz doar dupa ce procurorii DIICOT au intrat pe fir, faptele de proxenetism durand de patru ani, timp in care toata lumea a inchis ochii.

Dupa ce ani de zile s-au bucurat de placerile oferite de fetele care le erau varate in pat sau in birou de Beni, asa cum ii ziceau apropiatii lui Benoni Bejinaru, sefii acestuia risca sa plateasca acum cu locul de munca pentru ca au inchis ochii la prostiile facute de acesta. Pontat prezent la locul de munca si prezent, de fapt, pe litoral, unde obliga fete, inclusiv minore, sa se prostitueze, dupa ce eventual treceau de "controlul" sefilor de la Rosiuta, Bejinaru si-a bagat sefii in belele, toti fiind luati acum la intrebari de Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia. Compania energetica a anuntat ieri ca a demarat o ancheta interna in urma careia spera sa ii gaseasca pe vinovati.

"Conducerea CE Oltenia a dispus verificarea imediata a activitatii salariatului Aristica Benoni Bejinaru, de catre Corpul de Control al companiei, concluziile verificarii si masurile disciplinare aplicate salariatilor implicati urmand a fi publicate pe site-ul societatii. ...

Actualitate / stiri Actualitate223 vizite[ Pandurul ]

SPP l-a tinut departe pe Mitrescu de premierul Ponta

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 05:27

SPP l-a tinut departe pe Mitrescu de premierul PontaSindicalistul Constantin Mitrescu sustine ca a fost victima unei diversiuni pusa la cale de echipa lui Victor Ponta, pentru a evita o intalnire cu el.

Mitrescu anuntase ca are de gand sa-l abordeze pe Ponta pentru a-i spune nemultumirile salariatilor. El a fost abordat de persoane care s-au recomandat a fi din staff-ul lui Ponta, care i-au propus o intalnire cu premierul. Mitrescu a fost condus intr-un birou de la etajul 3 in care urma sa aiba loc intalnirea. Totul a fost doar o pacaleala, pentru ca sindicalistul sa fie tinut departe de premier in cele cateva zeci de minute cat a durat vizita de la termocentrala Rovinari.

Presedintele Sindicatului "Energia" Rovinari, Constantin Mitrescu, nu a reusit sa stea vineri de vorba cu premierul Victor Ponta, pentru a-i spune nemultumirile oamenilor care lucreaza in Complexul Energetic Oltenia. Ponta a stat cateva zeci de minute la termocentrala Rovinari. Putin inainte de a ajunge premierul, mai multe persoane, dintre care una s-a recomandat a fi colonel SPP si sef al garzii lui Ponta, iar alta ca fiind sef al Politiei Capitalei, au mers in birou la Mitrescu, pentru a-i spune ca primul ministru doreste sa aiba o discutie cu el. "M-au dus la etajul al treilea, sa-mi arate biroul unde sa ma intalnesc cu primul ministru, eu avand biroul la etajul 2. In timpul asta, Ponta a fost sa vada centrul de comanda, iar la un moment dat l-am zarit jos, la declaratii cu ziaristii. Am vrut sa merg sa ii spun ce aveam de transmis din partea ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Ponta despre protestul minerilor din Capitala: Normal!

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 05:27

Ponta despre protestul minerilor din Capitala: Normal!Minerii vor protesta astazi la sediul Guvernului, una dintre nemultumiri facand referire la mentinerea la conducerea CE Oltenia a unui manager urmarit penal. Premierul Victor Ponta, prezent ieri la Targu Jiu pentru deschiderea noului an scolar, a evitat sa dea un raspuns la doleantele minerilor. "Normal!", atat a avut de spus primul ministru in legatura cu protestul minerilor.

Federatia Nationala Mine Energie va picheta astazi sediul Guvernului timp de doua ore. 100 de mineri sunt prezenti la protest, angajati de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, Compania Nationala a Uraniului, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Sarii. Acestia isi vor arata nemultumirile in fata Palatului Victoria fata de nerespectarea Contractului Colectiv de Munca (CCM), reorganizarea TESA si a Directiei de Paza, infiintata fara niciun criteriu de selectie, ci doar pe baza de presiune. Acestia vor scanda si referitor la functionarea instabila a producatorilor de energie electrica pe baza de carbune, lipsa dialogului social la nivelul unitatilor si al judetelor in care functioneaza unitatile in care FNME are sindicate, incalcarea legislatiei privind informarea si consultarea salariatilor, precum mimarea controlului la abuzurile pe care federatia le-a sesizat Inspectiei Muncii si Inspectoratelor Judetene Teritoriale, discriminarea fatisa a sindicatelor care nu fac parte din arcul guvernamental, mentinerea in fruntea Complexului Energetic Oltenia a managerului Laurentiu ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Pandurul ]

Minerii din zona Jilt primesc carbunele incepand de luni

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 05:26

Minerii din zona Jilt primesc carbunele incepand de luniPeste 4500 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au solicitat pana in prezent cota de 10 tone de carbune. Daca in marea majoritatea a carierelor s-a dat startul la livrarile catre beneficiari, minerii din zona Jilt vor primi carbunele abia de saptamana viitoare. Managerul companiei, Laurentiu Ciurel, a anuntat ca cei care nu doresc cota de carbune in natura vor fi recompensati in energie sau in bani incepand cu luna octombrie.

Minerii de la carierele Jilt Nord si Jilt Sud inca nu si-au ridicat cota de carbune. Asta pentru ca reparatiile la cantarul avariat de trasnet au durat mai mult decat s-a estimat initial. Conducerea carierei Jilt Sud anunta insa ca de luni minerii de la cele doua cariere vor putea sa ridice carbunele. "Au intarziat piesele pentru cantar, au trebuit aduse din Germania. Am programarile, am aprobat graficul, de luni deja oamenii vin cu masinile si le voi da carbune. Am punctele deschise de unde incarc si nu vor fi probleme. Avand doua puncte cu un Promex cu care dam din stratul de carbune ne putem duce la 20 de cote acordate pe zi, in functie de mijlocul de transport cu care vin ei. Daca vin cu un mijloc de transport de capacitate mai mica trebuie sa faca doua curse", a declarat Dumitru Dragu, directorul carierei Jilt Sud.

De cantarul de la Jilt Sud depind cei circa 360 de angajati ai carierei care au solicitat cota de carbune si alti cateva sute de la Jilt Sud care ridica materia prima tot de la depozitul acestei cariere.

Ciurel: Intentia ...

Business / stiri Business55 vizite[ Pandurul ]

Predoiu si Vosganian: Ciurel sa plece, dar sa plateasca daunele!

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 05:27

Predoiu si Vosganian: Ciurel sa plece, dar sa plateasca daunele!Mai multi lideri ACL, Catalin Predoiu, Andreea Paul, Lucian Bode si Varujan Vosganian, ultimii doi fosti ministri ai economiei, au discutat mai bine de doua ore cu lideri de sindicat din CE Oltenia si CE Hunedoara. La final, acestia au cerut demisia lui Laurentiu Ciurel pentru rezultatele economice catastrofale, dar si pentru "bolsevismul" din CE Oltenia. Liderii ACL au mai spus ca Ponta nu este un bun roman, nu uneste, ci dezbina angajatii din CE Oltenia. Catalin Predoiu sustine ca Ciurel ar trebui sa fie demis, dar sa plateasca si daune pentru catastrofa produsa la CEO. La aceasta dezbatere nu a participat nimeni din partea administratiei, desi conducerea a fost invitata, si nici de la sindicatul agreat de CE Oltenia, Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO).

Mai multi lideri ai ACL au dezbatut problemele din CE Oltenia, la Rovinari. Liderii ACL vor formula interpelari si initiative si vor pune presiune pe actualul Guvern pentru a solutiona criza din CE Oltenia. La finalul sedintei cu sindicatele din CE Oltenia si CE Hunedoara, fostul ministru al economiei Varujan Vosganian a cerut demisia conducerii CE Oltenia, motivul fiind pierderile inregistrate de companie. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel, directorul CE Oltenia, are o pierdere de 193 de milioane de lei. Vosganian a mai comentat si afirmatia lui Laurentiu Ciurel, care spunea ca datele sunt secrete. "Faptul ca noi am permis aparitia componentei private in companiile de stat, fie ca a fost vorba de vanzarea unor ...

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Pandurul ]

Urmaritul penal Ciurel, director cu sustinerea guvernului

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Urmaritul penal Ciurel, director cu sustinerea guvernuluiPresedintele Consiliului de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia, Gabriel Dumitrascu, a remis un comunicat de presa din care rezulta ca poti sa conduci cea mai mare companie energetica pe carbune din tara chiar daca ai prejudiciat-o cu 84 de milioane de lei. Motivul?

Faptele cercetate acum de DNA cu privire la trei infractiuni de abuz in serviciu ale lui Laurentiu Ciurel sunt vechi si nu mai produc efecte in 2014. Prin urmare, Laurentiu Ciurel ramane director general executiv, anunta Consiliul de Supraveghere. Reactia nu este surprinzatoare, cata vreme Dumitrascu este numit de stat in Consiliul de Supraveghere, iar afacerea de care este acuzat Ciurel a fost in folosul unei case de avocatura administrata la acea vreme de Dan Sova, la care senior parnter era actualul premier Victor Ponta.

Laurentiu Ciurel ramane director general executiv la Complexul Energetic Oltenia, a anuntat seful Consiliului de Supraveghere al companiei, Gabriel Dumitrascu. Anuntul vine in contextul in care Laurentiu Ciurel este urmarit penal intr-un dosar care are legatura cu complexurile energetice pe care le conduce acum. Liderii sindicali din FNME au cerut demisia lui Ciurel, la fel si cativa politicieni din opozitie, macar pentru motivul ca o companie ce urmeaza a fi listata la bursa ar avea de suferit avand in fruntea ei un manager cu probleme penale.

CS: "Faptele incriminate nu isi mai produc efecte"

Laurentiu Ciurel este acuzat de savarsirea a trei fapte de abuz in serviciu, in ..

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Pandurul ]

Hotii batausi arestati, sefii pazei din CE Oltenia se acuza reciproc

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 05:27

Hotii batausi arestati, sefii pazei din CE Oltenia se acuza reciprocCinci dintre cei sapte hoti de fier vechi care au batut cu bestialitate doi angajati ai CE Oltenia de la Cariera Garla-Poiana au fost retinuti de politisti. Acestia au fost dusi ieri in fata procurorilor cu propunere de arestare preventiva. Intre timp, intre conducerea CE Oltenia si cea a firmei private de paza a pornit un razboi al declaratiilor. In timp ce directorul Diviziei de Securitate, Ion Raut, spune ca paznicii privati trebuiau sa ia atitudine atunci cand au vazut ca minerii erau luati la bataie, seful societatii de paza spune ca zona de conflict nu erau in perimetrul unde angajatii sai asigurau paza.

Hotii batausi pe care au reusit politistii sa-i prinda pana acum au varste cuprinse intre 17 si 31 de ani si sunt in mare parte tigani unguri, din Farcasesti si Rovinari. Acestia au batut cu cruzime doi angajati ai CE Oltenia, un masinist si un inginer, care se aflau la schimbul III la cariera Garla-Poiana din Farcasesti, dupa ce i-au prins in timp ce incercau sa fure fier vechi. Doi dintre agresori se afla inca in libertate insa politistii sunt deja pe urmele lor.

Minerii, batuti cu biciul si cu parii

Surse din randul anchetatorilor spun ca hotii i-au batut pe cei doi mineri cu blana de la caruta, cu biciul, dar si cu parii. Cei prinsi de politisti au fost retinuti ieri si prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, cu propunere de arestare preventiva. "In urma continuarii cercetarilor, politistii din cadrul Politiei Orasului Rovinari au ...

Actualitate / stiri Actualitate138 vizite[ Pandurul ]

Minerii au strigat la Guvern: "Ponta, trezeste-te! CEO e pe pierdere"

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 05:26

Circa 80 de sindicalisti din Federatia Nationala Mine Energie au protestat marti la Guvern, solicitand intrarea producatorilor de energie pe carbune in piata, dar si negocierea unui act aditional la CE Oltenia. Cei 50 de angajati de la complex prezenti la pichetare au cerut demisia directorului general Laurentiu Ciurel, scandand diverse lozinci. Liderii sindicali au stat de vorba cu ministrul pentru dialogul social, Aurelia Cristea.

Minerii au strigat, timp de doua ore, in fata Guvernului lozinci precum "Ponta trezeste-te, CEO e pe pierdere", "Averea lui Viorel sta-n CV-ul lui Ciurel", "Banii mei din portofel, in agenda lui Ciurel", "Ponta Victor Viorel, da-l afara pe Ciurel!", "Negocierea anuala, obligatie contractuala", dar au avut si pancarte privind practicile ANRE si subventionarea energiei verzi. Circa 80 de angajati la companiile afiliate FNME au pichetat Guvernul, nemultumiti de reducerile salariale, reorganizarile continue din companie, de disfunctionalitatile din piata de energie si de lipsa de dialog cu sefii companiilor. Cei de la CE Oltenia au cerut si demisia directorul general executiv Laurentiu Ciurel, afisand pancarte cu mesaje gen "Sova de la casa ta, ni se trage beleaua".

Laurentiu Ciurel, Dumitru Cristea si Dan Sova sunt urmariti penal pentru prejudicii de sute de milioane de lei aduse complexurilor energetice din Oltenia.

La discutii cu ministrul

Liderii sindicali Dan Pirvulescu, Constantin Mitrescu, Petre Nica, Marin Golea si Gheorghe Etagan ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Pandurul ]

Savoiu: Nu este prea tarziu, putem salva CE Oltenia din mainile Partidului Nesimtit

Joi, 22 Mai 2014, ora 05:26

Savoiu: Nu este prea tarziu, putem salva CE Oltenia din mainile Partidului NesimtitMinerii si energeticienii sunt cei care pot schimba pe 25 mai 2014 culoarea politica a judetului, este de parere Ion Savoiu, presedintele Fortei Civice Gorj si candidat pe Colegiul 2 Senat.

"Cei 19.000 de salariati din Complexul Energetic Oltenia, plus alte mii de la uzinele de reparatii sunt cei mai afectati de politica Partidului Nesimtit din ultimii doi ani. Daca vor merge cu totii la vot, Gorjul isi va schimba pentru prima data culoarea politica, nu va mai fi rosu", a spus Savoiu. Liderul politic care a reusit in numai doua luni sa lipeasca eticheta de Partid Nesimtit pe PSD sustine ca actiunea lui Ciurel, Calinoiu si Ponta de a distruge Complexul Oltenia este una premeditata, bine planificata si care are drept scop vanzarea pe nimic a celui mai important obiectiv economic al Olteniei.

Ion Savoiu a analizat actiunile si declaratiile liderilor PSD din ultimii doi ani cu privire la Complexul Energetic Oltenia si a ajuns la concluzia ca actiunea de distrugere a acestei companii este una voita si bine planificata. Candidatul Fortei Civice pe Colegiul 2 Senat a adus mai multe argumente in acest sens.

"Totul a inceput cu numirea unui vicepresedinte PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, mai intai ca interimar, apoi ca manager privat la CE Oltenia. In septembrie 2012, Partidul Nesimtit a schimbat un director apolitic, pe Constantin Balasoiu, care facuse in primele patru luni de la infiintarea companiei un profit din exploatare de 1.876 de miliarde de lei vechi, cu pesedistul ...

Actualitate / stiri Actualitate154 vizite[ Pandurul ]

CEO, impiedicat de Greenpeace sa defriseze 60 de hectare de padure

Marti, 19 August 2014, ora 05:26

CEO, impiedicat de Greenpeace sa defriseze 60 de hectare de padureCea mai mare organizatie ecologista din lume, Greenpeace, este in continuare cu ochii pe cel mai mare producator si poluator din Oltenia, complexul energetic condus de Laurentiu Ciurel pierzand intr-o prima etapa un proces pe care activistii de mediu l-au intentat pentru a bloca in instanta defrisarea a aproape 60 de hectare de padure. Arborii salvati de ecologisti sunt situati in zona Rovinari, acolo unde cei de la Greenpeace au masurat si poluarea din aer, dar s-au urcat si pe unul dintre turnurile termocentralei, pentru a protesta fata de poluarea produsa.

Doua dintre cele mai active organizatii ecologiste din lume, Greenpeace si Bankwatch Romania, cea din urma ocupandu-se in special de problemele din Europa de Est, au obtinut in instanta anularea unui acord de mediu in baza caruia zeci de hectare de padure ar fi devenit amintire, la fel ca multe altele, Complexul Energetic Oltenia dorind sa exploateze rezervele de carbune din subsol. Acordul respectiv, denumit "Scoaterea definitiva din fondul forestier a suprafetei de 66,5 ha din care terenuri forestiere 58,9586 ha amplasate in Ocolul Silvic Targu Jiu, UP I Stramba, pentru continuarea lucrarilor de extragere a lignitului in cadrul perimetrului de exploatare Tismana I - Exploatarea Miniera Rovinari" a fost contestat in instanta si judecatorii, intr-o prima etapa, le-au dat dreptate ecologistilor.

Bucuria ecologistilor

Complexul Energetic Oltenia nu a dat publicitatii nici un punct de vedere cu privire la decizia ...

Business / stiri Business60 vizite[ Pandurul ]

CEO, dat in judecata de un actionar de patru ori intr-o luna

Joi, 27 Martie 2014, ora 05:36

Complexul Energetic Oltenia a fost actionat in judecata de Fondul Proprietatea de patru ori intr-o luna. Ultimele doua actiuni intentate de Fond impotriva CE Oltenia se refera la anularea unor hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Pe rolul instantelor sunt insa mai multe procese intre cele doua parti.

Fondul Proprietatea detine 21% din CE Oltenia si este un opozant serios al administratiei in AGA, votand de cele mai multe ori "impotriva". Reprezentantii Fondului au atacat in instanta diverse masuri ale companiei, de la numirea lui Laurentiu Ciurel in functia de manager al CE Oltenia pana la auditul efectuat BDO Audit SRL in 2013. Pe 5 martie si 10 martie Fondul Proprietatea a intervenit in doua procese, in cazul unor modificari facute de companie la Registrul Comertului in baza OUG 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.
Ultimele actiuni sunt inregistrate pe 24 martie, iar obiectul dosarului este anulare hotarari AGA. Cel mai probabil este vorba despre hotararile prin care CE Oltenia aloca cate 2 milioane de euro pentru proiectele Guvernului: cablul submarin si hidrocentrala Tarnita-Lapustesti. Pe 2 si 8 aprilie, Fondul are termen in mai multe procese cu CE Oltenia.

Business / stiri Business26 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima