Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 485 (0.229 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business294 vizite[ Pandurul ]

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 07:28

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti, dar nu pentru a da explicatii in dosarele in care este urmarit penal. Ciurel a dat ieri o declaratie de martor, in baza careia DNA a cerut aviz de arestare pentru Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala si fost senator de Gorj. In compunerea scrisa in fata procurorilor, Ciurel a povestit cum Grebla i-a reprosat in 2008 ca nu a fost de acord ca firma finului sau, Ion Bircina, sa plateasca prin compensare energia pe care o cumparase de la Complexul Rovinari si nu o platise. Cativa ani mai tarziu, in 2013, Grebla l-ar fi amenintat pe Ciurel pe holul Prefecturii, dupa o sedinta a conducerii CE Oltenia cu parlamentarii de Gorj.

Conform referatului DNA, Laurentiu Ciurel a facut ieri vorbire la DNA despre o afacere de 10 milioane de lei pe care Grebla o dorea in favoarea finului sau Ion Bircina, cunoscut in Gorj ca Dan Goeru. "Declaratia martorului Ciurel Laurentiu Dan din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia), din care rezulta ca Toni Grebla, in anul 2008, i-a reprosat in mod direct faptul ca nu este de acord cu compensarea propusa de o firma a lui Bircina, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari initial de 10.000.000 lei si ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea sustinuta de Toni Grebla (pentru Bircina) privea stingerea creantei in totalitate cu un teren supraevaluat si aparatura electronica inutila societatii. Urmarea refuzului ..

Actualitate / stiri Actualitate128 vizite[ Pandurul ]

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:22

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu CiurelSindicatele din cadrul CEO solicita cu vehementa schimbarea managerului privat, Laurentiu Ciurel, incapabil sa poate un dialog cu reprezentantii angajatilor si sa ajunga cu acestia la o intelegere. Ieri a avut loc un nou protest de amploare, cel de-al treilea, in municipiul Targu Jiu, la care au participat aproximativ 3.000 de manifestanti. Cea mai scandata lozinca a fost *Jos Ciurel!*. Secretarul sindicatului de la Jilt, Petre Mamaliga, a propus ca salariatii sa plateasca clauza stipulata in

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Adevarul ]

Laurentiu Ciurel, managerul 1%

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 05:27

Laurentiu Ciurel nu si-a indeplinit indicatorii de performanta pentru a ramane in fruntea Complexului Energetic Oltenia, potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel a reusit sa realizeze 100% un singur proiect: modernizarea cantinei de la Sacelu. In acelasi timp, are un grad de realizare de 1% la nivelul cheltuielilor cu mentenanta si o pierdere de 193 de milioane de lei. Acesta nu si-a indeplinit indicatorii nici in 2013 pentru ca atunci minerii si energeticienii nu au putut beneficia de banii inclusi in pachetele de performanta, aproximativ 100 de milioane de lei, deoarece conducerea nu a vandut energie.

Din anexele raportului Consiliului de Supraveghere pe primele 6 luni rezulta ca Laurentiu Ciurel s-a tinut de promisiune intr-o singura situatie: a modernizat cantina de la Statiunea Sacelu. Este singurul procentaj de 100% din analiza indicatorilor din plan. La alti indicatori precum vanzarea de energie sau investitii, planul de management nu a fost respectat.

1%, cheltuielile cu mentenanta

Cifrele la care se uita eventualii investitori arata ca la CE Oltenia este o pierdere de 193 de milioane (EBIT-profit operational dupa amortizare) pe primele 6 luni si ca EBITDA (n.red- profit operational inainte de amortizare) are un grad de realizare de 17,7%. Acelasi raport arata ca la 9 luni, CE Oltenia va avea o pierdere de 155 de milioane de lei.

De asemenea, pe primele 6 luni, la capitolul venituri din vanzarea ...

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale Guvernului

Marti, 26 Mai 2015, ora 15:21

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale GuvernuluiAutoritatile judetene nu par a fi ingrijorate de informatiile aparute in mass-media locala, conform carora delegatia FMI ar fi cerut o restructurare rapida la CEO, prin reducerea capacitatilor de productie. Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a sustinut ieri ca acest colos energetic este in atentia Guvernului, pentru ca are potential.

Din declaratiile date de managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, entitatea ar trebui sa ramana deschisa doar cu un sfert din capacitati,

Business / stiri Business12 vizite[ Impact in Gorj ]

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE Oltenia

Joi, 07 Mai 2015, ora 07:26

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE OlteniaSindicalistul de la Rovinari, Gheorghe Peptan, care a stat cinci zile in greva foamei in fata sediului CE Oltenia, se afla in continuare pe patul de spital. Acesta a cerut demisia managerului complexului, Laurentiu Ciurel.

Peptan il considera vinovat pe Ciurel pentru ceea ce se intampla acum in companie, facand referire la concedierea colectiva a celor 2000 de salariati, dar si perioadele de somaj tehnic prin care vor trece aproape toti salariatii, incepand cu aceasta luna. "E cazul ca domnul director general Ciurel sa paraseasca ambasada Complexul Energetic Oltenia ca e un dezastru total ce s-a creat, urmand somaj tehnic si alte disponibilizari. Vinovat se face si dansul pentru situatia in care a ajuns complexul. De pe patul de spital chiar ii cer demisia. Felul cum m-a tratat pe timpul grevei, felul cum a comentat situatia mea. Deci, sa fie clar, eu nu negociez angajarea fiicei mele cum a angajat cele 312 persoane cu functii pe la alte entitati din Gorj", a declarat Gheorghe Peptan.

Peptan a criticat atitudinea colegilor sai, in special a celor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), care nu s-au interesat de starea sa de sanatate. Sindicalistul a protestat in fata companiei pentru ca se afla pe lista disponibilizatilor, desi nu intruneste conditiile de pensionare, prezentand in fata administratiei 17 revendicari. Peptan a spus ca pe lista disponibilizatilor trebuiau sa se afle mai intai cei care au beneficiat de ordonante, cei angajati pe pile, dar si ultimii ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 06:22

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!Complexul Energetic Oltenia nu poate inchide cele doua grupuri energetice de la Braila! Acest lucru reiese din adresa inaintata de Transelectrica conducerii CE Oltenia, in care se sustine faptul ca aceste grupuri energetice sunt centru de sistem si care iarna pot sa ajute la mentinerea sistemului energetic, in conditii de siguranta, conform declaratiilor facute de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, la un post local de televiziune.

In aceste conditii, conducerea CEO sustine ca Transelectrica si

Business / stiri Business28 vizite[ Impact in Gorj ]

Liderii PSD vor ca sportul sa fie finantat tot de CE Oltenia

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca unitatea nu va mai sprijini financiar cele doua cluburi sportive din Gorj, Pandurii si Energia. Declaratiile i-au scos din minti pe primarul Florin Carciumaru si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu. Cei doi au spus ieri ca CEO nu-si va retrage finantarea si ca managerul Laurentiu Ciurel a facut astfel de declaratii pe fondul stresului la care este supus.

Vestea ca CEO nu va mai finanta Cluburile Sportive Pandurii si Energia a picat ca un trasnet asupra lui Florin Carciumaru, reprezentantul primariei in AGA Clubului Pandurii. Carciumaru a spus ca managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a facut asemenea declaratii pe fondul stresului. "Parerea mea e ca nu este adevarat, Laurentiu Ciurel a facut o declaratie pe fondul unei suparari produse de conflictele ce au avut loc in ultima vreme in cadrul companiei. Nici cel mai inrait sindicalist nu ar fi de acord cu retragerea finantarii", a declarat Florin Carciumaru, primarul din Targu Jiu. Liderii sindicali de la FNME au solicitat insa administratiei sa nu mai finanteze sportul, cata vreme compania are dificultati financiare si da oameni afara.

Daca primarul Carciumaru crede ca Ciurel face declaratii la suparare, reprezentantul Consiliului Judetean in AGA Clubului Pandurii, Ion Calinoiu, ii face responsabili de aceasta situatie pe sindicalistii din CEO. Acesta a spus ca ministerul nu va fi de acord cu o astfel de ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Salariatii de la Berbesti dau in judecata CE Oltenia

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 07:26

Cei peste o mie de salariati din carierele Berbesti-Alunu, transferati la finele lunii martie catre CET Govora, se pregatesc sa actioneze in instanta Complexul Energetic Oltenia. Sindicatul lui Constantin Cretan este cel care ii va reprezenta pe oameni in lupta cu managerul complexului, Laurentiu Ciurel. Sindicalistul a declarat ieri ca a strans in jur de 500 de semnaturi si ca oamenii sunt foarte revoltati din cauza ca au petrecut sarbatorile pascale cu buzunarele goale.

Salariatii de la CET Govora vor sa actioneze in instanta Complexul Energetic Oltenia pentru ca i-a lasat fara primele de Pasti. Oamenii au parasit CEO pe 23 martie cand au fost transferati cu acte in regula catre CET Govora. Spun ca au petrecut sarbatorile cu doar 140 de lei in buzunare in timp ce colegii lor au beneficiat de prime. "Nu este posibil sa ne arunce asa fara niciun drept. Ii dam in judecata pentru ca nu ne-au dat si noua primele de Pasti. Am muncit pentru ei pana pe 23 martie si cand ne-au transferat ne-au spus ca vom beneficia de aceleasi drepturi o perioada de timp. Ei nu au respectat, au vazut ca s-au scapat de noi si gata, nu stiu ca avem si noi rate la banci si cheltuieli de sarbatori. Oamenii sunt suparati rau, toti vrem sa-i dam in judecata", a declarat unul din salariatii de la Berbesti-Alunu.

Salariatii spun ca l-au ales pe Constantin Cretan sa-i reprezinte in instanta impotriva managerului Laurentiu Ciurel. Cretan a declarat ieri ca a strans in jur de 500 de semnaturi de la oameni si ..

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ Pandurul ]

Distrugerea CE Oltenia, tema motiunii pe energie a PNL

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:26

PNL a depus pe 1 aprilie o motiune simpla intitulata "In lipsa oricarei Strategii Energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier romanesc spre faliment". Opozitia trage un semnal de alarma referitor la situatia dezastruoasa in care se gaseste sectorul minier si energetic din Romania. Mare parte din aceasta motiune trateaza situatia de la CE Oltenia. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta si ministerului economiei condus de Andrei Gerea sa opreasca jaful de la aceste companii si sa elimine influentele politice.

PNL solicita implementarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista, in spiritul si litera acesteia, elaborarea Strategiei Energetice Nationale, care sa raspunda cu adevarat nevoilor interne si, mai departe, provocarilor si cerintelor Uniunii Europene, precum si masuri concrete pentru "eliminarea clientelismului politic care macina sistemul din interior si il vulnerabilizeaza". Liberalii cer si demiterea lui Laurentiu Ciurel, directorul general al CEO, dar si al celorlalti membri ai directoratului deoarece au demonstrat ca nu au plan de redresare a societatii. Liberalii ii imputa lui Ponta si riscul de insolventa care planeaza asupra CEO.

Pierderi de 120 de milioane

Partidul sustine ca in cazul CE Oltenia motivul dezastrului "este numirea vicepresedintelui PSD Laurentiu Ciurel drept manager 'profesionist' al complexului energetic". Liberalii amintesc de legaturile lui Ciurel cu Dan Sova, cel pe care premierul Victor Ponta incearca sa-l scape de ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, demis pentru a-l salva pe Ciurel

Vineri, 27 Martie 2015, ora 16:26

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a fost demis de AGA la o zi dupa ce convocase o sedinta de analiza a activitatii Directoratului CEO, in urma careia echipa lui Ciurel ar fi fost demisa. Asa se si explica de ce a fost convocata de urgenta o adunare generala extraordinara pentru revocarea Consiliului de Supraveghere, desi initial revocarea urma sa fie discutata pe 16 aprilie si ar fi trebuit sa aiba ca motiv rezultatele financiare slabe ale companiei.

Interesant este ca Directoratul si managerul privat Ciurel raman in functii in ciuda rezultatelor slabe, dar au fost pastrati si doi membri din vechiul consiliu, apropiati de PSD, adica Georgiana Porumbel si Alin Chitu.

Au fost inlocuiti Gabriel Dumitrascu, Razvan Purdila si Dorin Spataru. Un post era vacant de anul trecut, dupa arestarea lui Ioan Mihaila. Din noul CS fac parte Georgeta Felicia Racasanu, Marius Andrei Roman, Radu Cristian Pop, Radu Cristian Eugen, dar si Porumbel si Chitu. Reprezentantul Fondului Proprietatea, Daniel Naftali, a fost inlocuit Dan Gheorghe.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Minerii de la Berbesti-Alunu nu au loc in Complexul Energetic Valcea

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:25

Salariatii care isi desfasoara activitatea la exploatarea Berbesti-Alunu si care ar trebui externalizati din Complexul Energetic Oltenia se tem ca nu vor avea toti loc la viitorul Complex Energetic Valcea. Acestia spun ca doar jumatate din cei 1.300 de salariati vor putea fi pastrati. Minerii spun ca in campania electorala li s-a promis ca se va renunta la ideea externalizarii. Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, este acuzat ca vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, asta in timp ce directori din cadrul companiei isi angajeaza rudele in complex.

Un grup de mineri de la cariera Alunu a sesizat ieri redactia Pandurul ca externalizarea catre CET Govora, anuntata pentru 1 februarie, ii va lasa fara serviciu. Oamenii se plang ca nimeni nu ii informeaza ce se va intampla si spun ca exista la nivelul unitatii o stare de incordare. "Ni s-a promis la alegeri ca nu ne vor externaliza catre CET Govora. Noi ducem grija zilei de maine, avem copii de crescut, nu mai stim ce sa credem, ca nu vorbeste nimeni cu noi. Se aude prin cariera ca vom fi externalizati cu 1 februarie 2015. Suntem confuzi. Domnul Ciurel ar vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, sa bage unitatea in insolventa si sa ramanem pe drumuri", a spus unul din minerii de la Cariera Alunu.

Oamenii spun ca nu vor avea niciun viitor in cadrul CET Govora, ca lucrurile stau prost acolo, mai ales dupa moartea presedintelui Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea. "CET Govora e aproape de insolventa mai ales ca a murit si presedintele ...

Actualitate / stiri Actualitate128 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, pe profit de cinci luni

Joi, 26 Martie 2015, ora 17:32

CE Oltenia, pe profit de cinci luniVesti bune! Complexul Energetic Oltenia a ajuns la cea de-a cincea luna de profit! Cu o medie lunara de peste 10 milioane de euro, compania este pe profit din octombrie 2014, au transmis astazi oficialii CE Oltenia. Acesta lucru va facilita si achizitionarea de certificate de CO2 in termen legal.

Incepand cu luna octombrie 2014, profitul realizat de CE Oltenia se situeaza la o medie lunara de peste 10 milioane euro, datorita functionarii in regim de banda pe toata perioada timpului friguros,

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 05:27

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!Circa 200 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia au protestat si ieri in Piata Prefecturii, unde se afla sediul Diviziei Miniere. O delegatie a lor a fost invitata la o discutie la prefect, unde au fost si doi membri ai Directoratului CE Oltenia, Aurel Medintu si Daniel Antonie. In urma discutiilor, minerii au decis intreruperea protestului, desi aveau autorizatie de pichetare pana vineri. "A fost o discutie care trebuia sa aiba loc acum un an. Este prima discutie mai serioasa la care au participat si doi membri din Directorat. Vom sista protestele, sper sa se tina de promisiune si salariatii sa nu mai fie hartuiti. Au promis ca nu vor rectifica bugetul pe minus la partea care priveste fondul de salarizare", a explicat Dan Pirvulescu, vicepresedinte al Federatiei Nationale Mine Energie.

"Actul aditional nu s-a negociat, s-au pierdut bani la salariu. Acest manager conducere autoritar, discretionar, drepturile sindicatelor sunt calcate in picioare, el nu cunoaste legea si nu respecta legea, avem speranta ca cineva va auzi de aceasta pichetare si va lua masuri cu acest individ", a declarat si sindicalistul Corneliu Girjoaba, prezent la protest, dar inainte de discutia moderata de prefect. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Pandurul ]

Compromis la CE Oltenia! Vezi aici cine va primi sase salarii compensatorii

Joi, 19 Martie 2015, ora 17:31

Minerii si energeticienii care indeplinesc conditiile de pensionare si vor sa plece din cadrul Complexului Energetic Oltenia inainte de 1 iunie, pot primi sase salarii compensatorii, echivalentul sumei de 13.000 de lei. Oficialii companiei au anuntat astazi, in contextul protestelor, ca cei care solicita in scris demisia, pana la data de 1 mai.

Directoratul CE Oltenia a propus ca salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare pana la data de 01.06.2015 si solicita, pana la data de 01.05.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Managerul CEO, Laurentiu Ciurel: Nu intram in nsolventa!

Joi, 19 Martie 2015, ora 10:10

Un sfert din capacitatile de productie ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi inchise in perioada urmatoare ca urmare a planului de restructurare intocmit de conducerea companiei la cererea reprezentantilor FMI, a declarat miercuri managerul Laurentiu Ciurel.
Potrivit acestuia, respectivul plan de restructurare cuprinde inchiderea a patru grupuri energetice si a unor cariere sau perimetre miniere, reducerea activitatii in cadrul altor subunitati, precum si reducerea de personal cu circa

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ GorjDomino ]

Un deputat PNL ii cere premierului sa il demita pe managerul CEO

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:22

Un deputat PNL ii cere premierului sa il demita pe managerul CEODeputatul PNL Gorj, Niculina Mocioi, ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, pe care il considera vinovat pentru dezastrul economic si social din compania energetica din judetul Gorj.

Solicitarea deputatului PNL Gorj, Niculina Mocioi, vine ca urmare a protestelor organizate in ultimele saptamani la Targu-Jiu, dar si a faptului ca mai multi angajati ai Complexului Oltenia au ales sa intre in greva foamei, acestia

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Impact in Gorj ]

CE Oltenia a dat presa in judecata

Joi, 12 Martie 2015, ora 13:26

Complexul Energetic Oltenia a actionat in judecata jurnalisti de la GorjNews, Tele 3 si Pandurul. Obiectul procesului este "actiune in constatare". Separat, managerul Laurentiu Ciurel l-a dat in judecata pe jurnalistul Narcis Daju.

Detalii pe www.gorjnews.ro

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Ministrul Energiei, critici dure pentru managerul CE Oltenia

Luni, 09 Martie 2015, ora 07:26

Miscare surprinzatoare vineri seara a ministrului Energiei, Andrei Gerea. Acesta s-a intalnit la Targu Jiu cu liderii FNME si Univers, adica aceia care cer demisia managerului Laurentiu Ciurel si scot saptamanal cinci mii de mineri si energeticieni in strada. De vizita nu au fost anuntati prefectul, politicienii si nici administratia Complexului Energetic Oltenia. Gerea a avut critici dure la adresa echipei lui Ciurel, despre care spune ca are un grad de indeplinire a indicatorilor foarte slab, intre 25% si 50%. Nu este exclusa o demitere a Consiliului de Supraveghere, spun surse. Gerea a mai spus ca organele abilitate ancheteaza contractul de livrare de carbune catre o firma din Constanta. "Nu pot sa va spun decat ca a fost inaintat spre control organelor abilitate. De catre minister".

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a fost vineri seara la Targu Jiu unde a avut o intalnire cu sindicalistii de la Federatia Nationala Mine Energie (FNME) si Federatia Univers, la Muzeul Judetean. Ministrul Energiei spune ca la CE Oltenia sunt probleme serioase de management si ca sunt neindepliniri serioase ale planurilor de productie. "Ramane problema rentabilizarii companiei, care de o buna perioada de timp inregistreaza scaderi semnificative. Avem de-a face cu neindepliniri foarte serioase ale planului de productie, a angajamentelor, tintelor contabile si asa mai departe. Vorbim aici de indepliniri si procentaje cuprinse intre 25% si 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natura a ne semnala ...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Pandurul ]

Managerul CEO, acuzat de discriminare

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 06:22

Managerul CEO, acuzat de discriminareManagerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, s-ar putea alege cu inca o plangere la Consiliul de Combatere a Discriminarii, dupa ce PNL Gorj a anuntat printrun comunicat de presa ca va inainta acest demers in cazul in care vor fi platite drepturi de natura salariala doar unei parti din salariati, in functie de sindicatele din care fac parte, si nu tuturor angajatilor companiei.

PNL Gorj ii va face plangere lui Laurentiu Ciurel la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Totodata, PNL

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Impact in Gorj ]

Vilceanu cere o ancheta a Guvernului la CE Oltenia

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:28

Copresedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, cere o ancheta a Corpului de Control al premierului Victor Ponta la Complexul Energetic Oltenia si clarificarea suspiciunilor care planeaza asupra contractului incheiat de companie cu firma BVA COAL SRL pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de lignit in Serbia.

Dan Vilceanu avertizeaza ca va vorbi despre aceasta solicitare pana cand premierul va trimite Corpul de Control la compania condusa de Laurentiu Ciurel. "Avand in vedere necesitatea clarificarii urgente a suspiciunilor existente in spatiul public cu privire la legalitatea si oportunitatea economica a vanzarii de catre Complexul Energetic Oltenia a 1.200.000 de tone de carbune catre BVA COAL SRL, o firma abia infiintata, la un pret de 13 euro pe tona, ce pare a fi sub costul de productie, in conditiile in care carbunele este revandut in Serbia cu 35,7 euro pe tona, solicit primului ministru al Romaniei, Victor Ponta, ca, in virtutea obligatiilor sale legale, sa delege urgent Corpul de Control al premierului, pentru a face verificari temeinice la Complexul Energetic Oltenia", transmite Vilceanu printr-un comunicat de presa.

Liberalul are si cateva intrebari legate de motivele pentru care CEO nu a participat direct la licitatia organizata in Serbia, argumentele Complexului atunci cand a eliberat scrisoare de recomandare pentru firma din Constanta, dar si daca au mai cerut scrisori de recomandare si alte firme, dar au fost refuzate. Conducerea PNL Gorj vrea ca cei de la Corpul de ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia lasa pe drumuri sute de salariati Minprest

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:27

CE Oltenia lasa pe drumuri sute de salariati MinprestComplexul Energetic Oltenia vrea sa renunte la o parte din contractele de prestari servicii cu Minprest Rovinari, sustinand ca face asta la presiunea sindicatelor. Liderii de sindicat neaga astfel de solicitari, fiind doar un mod al administratiei CEO de a fugi de raspundere. Circa 600 de salariati Minprest, care au contracte pe perioada determinata, ar putea pleca acasa dupa 28 februarie.

Directorul Gabriel Giorgi spune ca face analize pentru a stabili cine va ramane si cine va pleca acasa dupa 28 februarie. "Intrucat sindicatele fac presiuni pe administratia CE Oltenia, e posibil ca pentru anumite contracte sa nu mai avem buget si in consecinta sa renuntam la serviciile respective. Au iesit sindicalistii si au spus sa se reduca bugetul alocat pentru terti. Nu s-a solicitat numai reducerea bugetului alocat, s-a solicitat inchiderea Minprest de catre Marciuc si de catre Rosca, in special ei au fost cei mai vocali (...) Noi incercam sa rezolvam sa fie afectati cati mai putini. Se pune problema pentru cei peste 600 de salariati. Zilele acestea se decide sub un fel sau altul. Incercam sa fie afectati de neprelungirea contractelor doar cei care au concedii medicale. Doar cei care au fost bolnavi inchipuiti sa fie afectati", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Propunere: Angajatii Minprest internalizati la CE Oltenia

Sindicalistul Nelu Rosca spune ca nu a cerut niciodata administratiei CE Oltenia sa reduca contractele cu Minprest sau sa inchida ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Pandurul ]

Firma de recrutare pentru selectia noilor manageri ai Minprest

Luni, 23 Februarie 2015, ora 07:11

Firma de recrutare pentru selectia noilor manageri ai MinprestLui Gabriel Giorgi ii expira mandatul pe 25 februarie
Noua conducere a SC Minprest Serv SA Rovinari, firma detinuta de Complexul Energetic Oltenia, va fi selectata de catre o firma de recrutare de personal. In acest sens va fi organizata o licitatie pentru stabilirea firmei care va asigura serviciile de recrutare si selectie a personalului de conducere al SC Minprest Serv SA Rovinari. Firma numara peste 1.500 de salariati si are ca principal obiect de activitate servicii de curatenie derulate

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ GorjDomino ]

Mocioi - clarificari privind comunicatul de presa al CE Oltenia

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 19:26

CE Oltenia a postat pe site cateva comentarii legate de motiunea pe energie

a PNL. Conducerea sustine ca nu are datorii la stat, la banci si la furnizori, ca

si-a indeplinit conditiile de mediu si ca nu da afara 3.000 de oameni. Deputata

PNL Niculina Mocioi a remis ulterior un comunicat de presa prin care vrea sa

clarifice afirmatiile companiei si invita conducerea sa comenteze si alte

afirmatii din motiune.

Iata comunicatul semnat de

Niculina Mocioi:

Directorul CE Oltenia continua sa minta prin omisiune. Dupa ce anul trecut

Laurentiu Ciurel ne asigura zilnic ca nu vor fi concedieri in 2015 si ca

societatea este pe profit, managerul CEO continua sa dezinformeze, desi

realitatea il contrazice de fiecare data. Motiunea simpla a PNL a prezentat

impactul pe social pe care l-a avut managementul lui Laurentiu Ciurel, girat de

Victor Ponta, cu oameni in strada, in greva foamei, discriminati si rezultate financiare

pe minus.

Echipa Ciurel dezinformeaza si spune ca afirmatii din motiunea pe energie a

PNL sunt false.

1. PNL a afirmat in motiune ca CEO are creditele reesalonate, iar CE

Oltenia sustine ca si-a platit ratele la banci si datoriile la stat, evitand sa

dea un raspuns concret. CE Oltenia, pe de o parte si-a prelungit plata unor

credite, iar de pe alta parte uita sa spuna ca gradul de indatorare al

societatii a crescut, ca suporta cheltuieli curente facand noi credite sau

extinzand liniile de credit. Potrivit ultimelor situatii financiare publice, la

30 ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Ciurel, fata-n fata cu delegatia FMI

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:21

Ciurel, fata-n fata cu delegatia FMIManagerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, s-a intalnit ieri cu delegatia Fondului Monetar International a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, intalnirea fiind una extrem de importanta in conditiile in care in luna aprilie, factorii internationali au cerut eficientizarea activitatii companiei. Managerul Laurentiu Ciurel spera ca rezultatul discutiilor sa fie unul favorabil, cu atat mai mult cu cat sustine ca in comparatie cu alti producatori pe energie, CEO indeplineste

Business / stiri Business18 vizite[ Impact in Gorj ]

Energia = Istorie!

Luni, 18 Mai 2015, ora 14:31

Energia = Istorie!O noua performanta istorica! Energia Targu Jiu a cucerit, seara trecuta, medaliile de bronz ale Ligii Nationale de Baschet dupa ce a invins Steaua, si in cel de-al doilea meci din finala mica, scor final 84-76. Printre cei mai buni jucatori ai lui Constantinides s-au remarcat Nemanja Milosevic, Giordan Watson si Porter Troupe. Clasarea pe locul 3 reprezinta cea mai buna performanta la nivel de campionat pentru jucatorii gorjeni. La finalul meciului, medaliile au fost inmanate de principalii

Sport / stiri Sport8 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Energia Targu Jiu cucereste bronzul! Constantinides: "Va promit ca este doar inceputul!"

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:59

Energia Targu Jiu cucereste bronzul! Constantinides: "Va promit ca este doar inceputul!"O noua performanta istorica! Energia Targu Jiu a cucerit, in aceasta seara, medaliile de bronz ale Ligii Nationale de Baschet dupa ce a invins Steaua, si in cel de-al doilea meci din finala mica, scor final 84-76. Printre cei mai buni jucatori ai lui Constantinides s-au remarcat Nemanja Milosevic, Giordan Watson si Porter Troupe. Clasarea pe locul 3 reprezinta cea mai buna performanta la nivel de campionat pentru jucatorii gorjeni. La finalul meciului, medaliile au fost inmanate de principalii

Sport / stiri Sport6 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Directorii interimari ai CE Oltenia, propusi de Consiliul de Supraveghere

Marti, 31 Martie 2015, ora 07:26

Directorii interimari ai CE Oltenia, propusi de Consiliul de SupraveghereVechiul Consiliu de Supraveghere (CS) al CE Oltenia urma sa faca o propunere pentru postul de director al Diviziei Energetice, insa a fost revocat inainte sa duca la indeplinire acest demers. Preavizul lui Aurel Medintu ar trebui sa expire in data de 2 aprilie si pana in prezent nu se stie cine ii va prelua atributiile. Dorin Spataru, fostul sef al supravegherilor din CE Oltenia, a spus ca managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a dat peste cap procesul de selectie a noului Directorat, dupa ce a divulgat presei numele unor candidati.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia avea in plan sa faca propuneri pentru posturile de directori ramase vacante la diviziile complexului, astfel incat sa fie asigurat interimatul pana la desemnarea noului Directorat in baza selectiei. Demersul a fost stopat de faptul ca Adunarea Generala a Actionarilor a CE Oltenia a revocat Consiliul de Supraveghere, si, cel mai probabil, noii supraveghetori vor fi cei care vor face propunerile in acest sens. "Consiliul de Supraveghere a facut demersuri in sensul ocuparii postului de director al Diviziei Energetice. Am solicitat Directoratului propuneri de candidati care sa ocupe interimar acest post. Directoratul nu a raspuns. Consiliul de Supraveghere era pe punctul de a numi directorul interimar dintr-o lista scurta, pana la selectarea in baza legii 109. Aveam in vedere sa numim interimar si la Divizia Financiara. AGA a oprit acest demers", a declarat fostul presedinte al CS, Dorin Spataru.

Demersurile ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Procesul afaceristului denuntat de Ciurel incepe

Luni, 11 Mai 2015, ora 07:10

Procesul afaceristului denuntat de Ciurel incepeMagistratii Tribunalului Gorj au dispus inceperea judecarii dosarului in care afaceristul Bogdan Ionel din Strehaia, judetul Mehedinti, este acuzat de dare de mita. Laurentiu Ciurel, managerul CEO, a fost cel care l-a denuntat pe afaceristul din Strehaia. Luna viitoare, cel mai probabil, va incepe procesul la Gorj.
Instanta a decis si ca Bogdan Ionel din Strehaia sa ramana sub control judiciar in timpul procesului care se va judeca la Tribunalul Gorj. Hotararea nu este definitiva. Potrivit

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ GorjDomino ]

Ciurel: CEO a platit, in 2014, pe certificatele de CO2 mai mult decat toata Polonia

Joi, 07 Mai 2015, ora 07:11

Ciurel: CEO a platit, in 2014, pe certificatele de CO2 mai mult decat toata PoloniaManagerul Complexului Energetic Oltenia critica politicile guvernelor din perioada 2009-2012, legate de achizitionarea certificatelor de carbon.
Administratia Complexului Energetic Oltenia a achizitionat certificatele de carbon impuse de Uniunea Europeana cu trei zile inainte de termenul limita, data de 30 aprilie. Efortul financiar a fost unul destul de mare. Suma cheltuita se ridica la peste 80 de milioane de euro. "Este foarte mult pentru orice companie din lumea asta. Romania a gresit

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ GorjDomino ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Antifrauda, pe Insulita
Inspectorii de la ANAF Antifrauda au fost duminica noaptea pe Insulita de pe Jiu, acolo unde sunt ...
MORT intr-un accident la Cocoreni!
In urma cu putin timp, a avut loc un grav accident de circulatie, la Cocoreni, in urma acestuia o ...
Accident mortal la Bilteni
Un accident rutier grav a avut loc in urma cu putin timp la Bilteni, in satul Cocoreni. A fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook