Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.280 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Lipsa de concurenta pe posturile din CE Oltenia

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 21:57

Lipsa de concurenta pe posturile din CE Oltenia"Sunt dezamagit, ma asteptam la sute de candidati", a spus managerul Complexului Energetic Oltenia intr-o emisiune la Tele 3. Sorin Boza s-a referit la concursurile organizate in aceasta perioada pentru cele 136 de posturi de sefi de birou, sefi de servicii, sefi de sectie sau sefi de atelier.

"Sunt 136 de posturi si doar 151 de candidati. Multi se intreaba de ce nu sunt promovati. Sa vina la concurs", a spus Boza. Acesta sustine ca pe anumite posturi nu a fost niciun candidat, nici macar cel care ocupa functia in prezent. O problema ar fi la biroul IT, unde salariatii au oferte de munca mai bine platite. "De la IT au plecat sase colegi in ultima perioada. Un informatician nivelul I are la noi 3.700 de lei, avem un tanar care are o oferta de 8.000 de lei in Bucuresti", a spus Sorin Olaru, de la Resurse Umane. Plecari au mai fost si de la Termocentrala Rovinari, fiind vorba de specialistii in mentenanta predictiva.

Dupa ce va fi finalizata si aceasta serie de concursuri, vor urma cele pentru posturile de conducatori formatie de lucru. Complexul Energetic Oltenia va avea pentru prima data toate posturile de conducere ocupate prin concurs. De anul acesta se aplica si indicatori de performanta pentru fiecare post in parte, astfel ca evaluarea angajatilor poate fi mult mai obiectiva.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]

Complexul Energetic Oltenia nu da niciun leu pentru clubul de fotbal Pandurii

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 10:40

Complexul Energetic Oltenia nu da niciun leu pentru clubul de fotbal PanduriiComplexul Energetic Oltenia (CEO) nu va cotiza cu nici macar un leu la bugetul clubului de fotbal Pandurii Targu Jiu pentru noul sezon. Sorin Boza, managerul CEO, a declarat, miercuri seara, la Gorj TV, ca, pentru acest an, compania nu va contribui financiar cu nici

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Adevarul ]

Ciurel da din nou in judecata CE Oltenia

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 23:57

Ciurel da din nou in judecata CE OlteniaFostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a dat din nou in judecata compania. Procesul a fost inregistrat la Judecatoria Targu Jiu pe 8 septembrie si nu a primit inca termen de judecata. Obiectul dosarului este "obligatia de a face".

Laurentiu Ciurel s-a mai judecat cu Complexul Energetic Oltenia, dupa ce i-a fost suspendat contractul de munca din cauza dosarului penal in care este trimis in judecata alaturi de Victor Ponta si altii, proces aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Contestatia lui Ciurel a fost insa respinsa de instanta, astfel ca acesta nu a putut reveni in companie. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Peste o mie de salariati TESA, plecati de la CE Oltenia

Joi, 31 August 2017, ora 23:15

Peste o mie de salariati TESA, plecati de la CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia avea la constituire 2.800 de salariati TESA si mai are 1.700, a spus directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru, intr-o emisiune la Tele 3. Olaru spune ca nu au putut prinde mai multi oameni pe restructurari, pentru ca ar fi avut o problema juridica, in lipsa unor evaluari. Din acest an, spune Olaru, toti angajatii au obiective de performanta si pot fi evaluati. Acestia nu trebuie sa se teama de concedieri, a completat managerul Sorin Boza, deoarece anul viitor nu va fi program de restructurare.

Olaru a spus ca societatea pierde putine procese intentate de salariati dupa concedieri. "A fost o analiza in Directorat pe litigiile de munca. Din 1940 de concedieri in 2015, au fost vreo 40 de contestatii, doar 9 au fost reincadrati, lideri de sindicat sau oameni cu probleme sociale", a spus Olaru. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Pandurul ]

Surse: Directorul CE Oltenia si-a tras consilier personal

Luni, 31 Iulie 2017, ora 23:39

Sorinel Boza, managerul CE Oltenia, are un nou un consilier personal, spun surse politice. Cel despre care se vorbeste ca primeste aceasta functie este Alexandru Braia, fostul director al Carierei Pesteana si membru ALDE. Contactat telefonic, Alexandru Braia a spus ca, deocamdata, nu este consilierul personal al managerului CE Oltenia, dar a admis ca a purtat discutii in acest sens cu Sorinel Boza. "S-ar putea, nu stiu exact. Deocamdata nu sunt. Am vorbit cu directorul general, acum mai mult timp, dar pana nu se rezolva nu pot sa va marturisesc nimic", a spus Alexandru Braia.

Braia a condus Cariera Pesteana pana in 2013, iar in prezent nu mai lucreaza in cadrul Complexului Energetic Oltenia. Acesta a fost demis din functie pe vremea cand Laurentiu Ciurel conducea societatea, Braia spunand atunci ca a fost schimbat pentru ca era membru PNL. Inainte de a fi demis, acesta a fost plimbat de la o unitate la alta.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Afacerea "Chiscani" sau cum a finantat CE Oltenia feuda lui Bunea Stancu

Marti, 25 Iulie 2017, ora 23:58

Judecatorii incearca sa faca lumina in afacerea Chiscani, care a produs un gol de milioane de euro in bugetul Complexului Energetic Oltenia. Actionarul minoritar al companiei, Fondul Proprietatea, incearca din 2013 sa anuleze hotararea AGA prin care CE Oltenia a preluat termocentrala din Chiscani, stergand datorii ale Electrocentrale Grup de 6,4 milioane de euro, facand in plus o plata de 1,8 milioane de euro. Totul pentru o termocentrala care nu a produs nimic in patru ani, doar a consumat bani cu salariile celor 280 de angajati, cu paza etc. Procesul a ajuns si pe masa Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care s-a pronuntat in cauza in luna mai 2017.

Procesul prin care Fondul Proprietatea vrea sa anuleze hotararea actionarilor CE Oltenia prin care a fost preluata termocentrala de la Chiscani printr-un procedeu de dare in plata a fost repus pe rolul Curtii de Apel Craiova, dupa ce a trecut pe la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Cei de la Fond sustin ca prin aceasta dare in plata a fost de fapt acordat un ajutor de stat celor de la Electrocentrale Grup, care detineau termocentrala din Chiscani.

La vremea respectiva, in 2013, liderii de sindicat din Gorj sustineau ca afacerea a fost perfectata de fostul manager Ciurel la presiunea politica a guvernului, care voia sa satisfaca o dorinta a baroului PSD de Braila, Bunea Stancu.

Povestea darii in plata

Complexul Energetic Oltenia avea de recuperat in 2013 de la Electrocentrale Grup suma de circa 27,7 milioane de lei, ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Romanescu vrea o discutie cu seful CE Oltenia

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 22:51

Noul primar din Targu Jiu vrea sa poarte o discutie cu seful CE Oltenia, Sorinel Boza. Marcel Romanescu a explicat ca vrea sa aduca in discutie soarta sportului targujian, pe care CE Oltenia nu il mai finanteaza de ceva vreme. "Sper ca in perioada urmatoare sa ma intalnesc si cu managerul Complexului Energetic Oltenia, cu care programasem o intalnire, dar, din anumite motive, nu am putut sa ne vedem pana in acest moment. Lucrurile merg, din punctul meu de vedere, intr-o directie buna. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le discut. Una este legata de ceea ce trebuie sa se intample sau ce se va intampla cu sportul din Targu Jiu si din judetul Gorj", a declarat Marcel Romanescu.

Noul primar spune ca nu se poate pronunta in ceea ce priveste viitorul echipei de fotbal Pandurii. A spus ca trebuie mai intai sa discute si cu ceilalti parteneri, respectiv presedintele Consiliului Judetean, conducerea CE Oltenia si "potentiali oameni de afaceri", alaturi de care sa gaseasca o solutie. "Sunt multe variante legate de sport, insa sportul la Targu Jiu nu se bazeaza doar pe fotbal. Una dintre prioritati va fi insa echipa de fotbal", a conchis Romanescu.

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Cum poate fi intinerit personalul din CE Oltenia. Propunere pentru Boza

Luni, 24 Iulie 2017, ora 23:50

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au o solutie pentru problema ridicata de managerul Sorin Boza, cu privire la media ridicata de varsta a salariatilor din companie. Boza a spus ca media este de 49,3 ani. Sindicalistul Manu Tomescu a spus ca problemele sunt mult mai grave, si anume faptul ca multi salariati sunt bolnavi si unii nu apuca pensia. Tomescu sustine ca multi colegi trecuti de 50 de ani ar renunta la locul de munca daca si-ar putea angaja un copil.

Reporter: Directorul CE Oltenia s-a aratat ingrijorat de media ridicata de varsta din companie. Care este situatia la Rovinari?

Manu Tomescu: Ca simplu salariat si lider de sindicat, va marturisesc ca nu detin date concrete despre aceasta situatie, dar cred ca asa este. Iar ingrijorarea domnului Boza chiar cred ca este pe buna dreptate, una sincera si reala. In ceea ce priveste SE Rovinari, noi, liderii Sindicatului Energia Rovinari, am atras tot timpul atentia ca ne confruntam cu o situatie dificila. Chiar in acest an, de la Termocentrala Rovinari au plecat peste 100 de salariati pe programul de disponibilizare. Iar in ultimii 5 ani de cand a fost creat CE Oltenia si pana acum, mai exact din anul 2012, SE Rovinari a pierdut pe programele de disponibilizare peste 500 de lucruri de munca, in medie cate 100 pe an. Daca in anul 2012, SE Rovinari avea peste 1800 de salariati, acum am mai ramas cam 1370, iar productia de megawati la o medie de 3 grupuri in functiune este chiar mai mare. Deci, revenind la ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Greva foamei la CE Oltenia, suspendata pana miercuri

Luni, 17 Iulie 2017, ora 21:35

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a intrat luni in greva foamei, dar pentru putin timp. Acesta a suspendat protestul pana miercuri, cand i s-a promis o discutie cu managerul Sorin Boza, Excavatoristul Nicolae Mitea are nemultumiri legale de salarizare si de lipsa echipamentului de protectie.

Nicolae Mitea s-a postat luni dimineata in fata sediului Complexului Energetic Oltenia din Targu Jiu, avand in mana o pancarta pe care scria "Greva foamei". Protestul a tinut foarte putin, fiind suspendat pana miercuri, cand managerul Sorin Boza a promis ca ii va asculta doleantele. Mitea a spus care sunt nemultumirile lui. "Grila salariala este prea mica pentru functia si meseria pe care o am si pe care o execut, cea de excavatorist I pe utilaje de mare capacitate. In al doilea rand, suntem in luna a saptea si nu ni s-a adus echipamentul de protectie pentru sezonul de primavara-vara-toamna. In al treilea rand, in actul aditional la contractul colectiv de munca este stipulata hrana de protectie pentru fiecare salariat din cariera. Nu ni s-a dat. Desi s-a semnat, e stipulat acolo, de ce nu se da nu stiu", a spus Mitea.

Excavatoristul are un salariu de 1900 de lei la 24 de ani vechime, ceea ce este foarte putin raportat la meseria pe care o are. Nicolae Mitea lucreaza in Cariera Rosia si este afiliat la Federatia Nationala Mine Energie. "Domnul Boza a plecat la Bucuresti pentru niste documentatii, dar m-a sunat personal si miercuri vom sta de vorba. Daca nu voi fi multumit de ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Ce spune Sorin Boza despre eventuale angajari in cadrul companiei energetice de la Targu Jiu

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:32

Managerul Complexului Energetic Oltenia vrea sa mai amane cu o luna, cel putin, eventuale angajari in cadrul companiei! Sorin Boza a explicat ca si-ar dori sa angajeze cativa tineri dupa ce va fi rectificat bugetul, insa asteapta sa vada rezultatele financiare ale producatorului de energie. Ministrul Toma Petcu i-a sugerat sefului CEO sa faca angajari in

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Salarii mai mari cu 25 de milioane in CE Oltenia

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 23:30

Complexul Energetic Oltenia propune rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli, pentru a putea plati orele suplimentare pentru minerii si energeticienii care lucreaza in regim de sapte zile pe saptamana. Programul de lucru a fost modificat de cateva luni, datorita cererii mari de energie termo. Este nevoie de suplimentarea fondului de salarii cu 25 de milioane de lei, adica aproape sase milioane de euro. Este insa nevoie de un Memorandum care sa treaca prin guvern, fiind singura formula de a creste fondul de salarii la o companie care a fost in anii trecuti pe pierdere. Managerul companiei a fost marti la Ministerul Energiei, iar saptamana viitoare va inainta actele necesare intocmirii memorandumului si obtinerii unei derogari de la Ministerul de Finante. Bugetul initial a fost fundamentat pe o productie de energie de 14,15 TWh si o productie de lignit de 21 de milioane de tone, dar in noul buget si veniturile companiei vor creste substantial, pentru ca se estimeaza o productie de energie cu 1 TWh mai mare, iar la carbune o crestere de un milion de tone. Liderii de sindicat spera ca in trimestrul IV al anului sa fie si o crestere a salariilor celor aproape 14.000 de angajati ai CE Oltenia, mai ales a salariilor mici din companie. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Pandurul ]

Ciurel pierde definitiv procesul cu CE Oltenia

Luni, 10 Iulie 2017, ora 19:11

Fostul manager Laurentiu Ciurel a pierdut luni, 10 iulie, definitiv procesul cu Complexul Energetic Oltenia, dupa ce Curtea de Apel Craiova i-a respins recursul. Ciurel a contestat inca din 2016 decizia CE Oltenia de suspendare a contractului individual de munca. Daca ar fi castigat, Ciurel ar fi putut reveni pe postul de director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, post pe care l-a ocupat inainte de a fi director general. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate38 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia a blocat conturile RAAN. Boza: E o problema sensibila!

Joi, 15 Iunie 2017, ora 23:55

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin are conturile blocate de CE Oltenia, pentru o datorie fata de producatorul de energie de circa 126 milioane lei. Unitatea severineana este in faliment de anul trecut, dar are pe stoc cantitati insemnate de apa grea, iar blocarea conturilor creaza probleme unitatii, a explicat, pentru Agerpres, directorul Ervin Watzlawek. "Masura blocheaza definitiv activitatea lichidatorului judiciar Euro Insol SPRL care gestioneaza, in afara patrimoniului RAAN, stocul de apa grea in valoare de peste 1,2 miliarde de euro", spune Watzlawek.

Conducerea CE Oltenia a explicat ca problema RAAN este un subiect delicat si ca masura de blocare a conturilor a fost efectuata cu temei legal. "Este hotarare judecatoreasca de blocare a conturilor RAAN, obtinuta de Complexul Energetic Oltenia. Sunt blocate, dar tinem control asupra lor, pentru ca ei mai au niste cheltuieli de facut. E o problema sensibila", a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

CEO a cerut conducatorilor regiei de apa grea o evaluare a patrimoniului, pentru a-i transfera o parte din inventar in contul datoriei, a explicat directorul Ervin Watzlawek. O evaluare presupune cheltuieli pentru RAAN, a mai spus acesta, explicand astfel ca putina activitate care a mai ramas ar fi pusa in pericol, drept care cere interventia ministerului de resort. "Daca ne vom conforma, lichidatorul judiciar va cheltui ultimele resurse destinate RAAN. De aceea, consideram ca numai ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Sindicalist reangajat la CEO. Mesaj pentru Boza: Sa nu dea dracu' sa faci asa ceva!

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 00:11

Sindicalist reangajat la CEO. Mesaj pentru Boza: Sa nu dea dracu' sa faci asa ceva!Sindicatele din minerit stau pe un butoi de pulbere de cand s-a dat sfara-n tara ca un coleg de-al lor si-ar negocia o revenire in companie. Desi mai are cateva luni pana la pensie, Constantin Cretan ar fi facut poteca pana la biroul directorului de la CEO pentru a negocia un post caldut in companie. In apararea sa, Cretan sustine ca negociaza "la sange" peste patru hectare de padure, dar si alte proprietati care le apartin unor rude. Nu isi doreste nimic decat pretul corect, spune sindicalistul.

"Cine v-a spus? Boza sau Mitrescu?", a fost reactia lui Constantin Cretan cand a fost intrebat daca isi negociaza revenirea in cadrul producatorului de energie. Oficial, liderul de sindicat sustine ca nu isi doreste sa fie reangajat, insa negociaza o suprafata mare de padure pe care o detine in Tismana si Pinoasa: "Nu este adevarat, dar voi negocia la sange problema padurii care imi apartine. Plus de-asta, de-a lungul anilor, am avut trei case expropriate si voi negocia si pentru expropriatii de drept din zona. Stiu sa negociez pentru expropriati. De-a lungul anilor, numai niste smecherasi au profitat de exproprieri de lux. Aici s-ar incadra multi directori, lideri de sindicat si alti gura-casca care nu au avut proprietati".

"Oamenii astia merita mai mult decat trebuie!"

In culisele negocierii, Cretan ar putea obtine chiar si angajari pentru rudele pe care le reprezinta in fata lui Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia. Nici nu se sfieste sa afirme public ca acestia ...

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Pandurul ]

Minerii vor salarii mai mari, apoi banii pot fi investiti si in sport

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 17:33

Minerii vor salarii mai mari, apoi banii pot fi investiti si in sportMinerii nu sunt de acord ca producatorul de energie sa investeasca in sport. Cel putin nu in echipa actuala. Angajatii Complexului Energetic Oltenia isi doresc sa primeasca venituri mai mari, iar dupa ce se va rezolva aceasta problema, banii sa fie virati si catre cluburile sportive. Il ascultam pe

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Minerii nu vor sa sustina sportul

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 23:38

Minerii nu vor sa sustina sportulMinerii nu sunt de acord ca producatorul de energie sa investeasca in sport. Cel putin nu in echipa actuala. Angajatii Complexului Energetic Oltenia isi doresc sa primeasca venituri mai mari, iar dupa ce se va rezolva aceasta problema, banii sa fie virati si catre cluburile sportive. "Salariatii, atata timp cat nu vor dobandi drepturile pe care le aveau macar in 2012, nu vor fi de acord cu acest lucru. Sunt iubitori de sport, dar s-au plictisit de scandalul permanent in care este sportul gorjean. Eu sper sa se faca ceva. Sa se puna laolalta niste oameni care vor sa faca ceva pentru sport, oameni care nu au mai fost implicati in acest scandal", a declarat Dumitru Pirvulescu, presedintele FNME.

Chiar si Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a anuntat ca nu poate investi in sport, desi este asociat al clubului Pandurii. Pana cand nu vor fi remediate doleantele salariatilor, compania nu poate cotiza la Pandurii ori la un alt proiect sportiv. (M.M.)

Sport / stiri Sport16 vizite[ Pandurul ]

Cand va da CEO bani la Pandurii

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 21:45

Cand va da CEO bani la PanduriiSorin Boza, managerul CE Oltenia, a explicat la un post de televiziune ca anul acesta va fi alaturi de Pandurii moral, de bani putandu-se discuta abia anul viitor. "Important e ca am stat impreuna la aceeasi masa si e important ca toti cei patru participanti au sustinut ca Pandurii nu trebuie sa moara. Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2017 al CE Oltenia nu prevede finantarea oricarei activitati sportive, dar asteptam rezultatele financiare ale anului 2017 si sa fim pusi intr-o situatie mai favorabila pentru momentul creionarii bugetului pe anul 2018, acesta este un pas pe care trebuie sa-l asteptam si sa-l urmam", a declarat Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Cert este ca fara o finantare din partea companiei, echipa n-ar avea viitor. O spune si seful Consiliului Judetean Gorj, Cosmin Popescu. "Sper sa gaseasca un finantator principal si aici ma refer la CEO, pentru ca de-a lungul timpului aceasta echipa nu putea sa functioneze fara finantarea de la CEO. Dupa rectificarea bugetara, domnul Boza sa incerce sa-si respecte promisiunea facuta, asa cum a spus de-a lungul timpului, in situatia in care societatea este pe profit va lua in considerare finantarea, finantare care a fost stabilita din anii 2000. Pe resursele Artego, resursele primariei, resursele Consiliului Judetean, resursele pe care noi ni le-am asumat speram sa ducem acest an bugetar", a declarat Cosmin Popescu, seful Consiliului Judetean Gorj.

Marin Condescu, presedintele USMO, are ...

Sport / stiri Sport21 vizite[ Pandurul ]

Intalnire decisiva pentru viitorul clubului Pandurii. Asociatii risca excluderea!

Miercuri, 30 August 2017, ora 23:15

Intalnire decisiva pentru viitorul clubului Pandurii. Asociatii risca excluderea!Actionarii de la Pandurii se vor intrunii joi la Targu Jiu, la initiativa administratorului judiciar si a celui special. Clubul este in insolventa, iar in octombrie va fi judecat procesul de faliment. Echipa a fost abandonata de actionari in ultimele luni, chiar inainte de retrogradarea in Liga a II-a. Asta desi din punct de vedere sportiv, echipa nu arata rau.

Pandurii are cinci actionari: Primaria Targu Jiu, Consiliul Judetean Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Artego si Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. In trecut, actionarii pompau milioane de euro in echipa, dar acum au trecut in extrema cealalta: nimeni nu mai da un leu. Actionarii au fost intrebati in scris de administrator daca vor sa se retraga de la club, pentru a lasa loc investitorilor interesati. Problema ar putea fi lamurita in AGA de joi. "Am initiat o discutie. Joi avem o intalnire cu dumnealor in urma demersului privind un articol din Legea 69 a Educatiei Fizice si Sportului. Este acest articol care spune ca asociatii pot fi exclusi daca nu isi achita contributiile timp de trei luni. Putem face acest demers. Administratorul judiciar i-a convocat deja de luni, insa aceasta intalnire a fost amanata", a explicat Marin Golea, administratorul special al clubului.

"Asociatii sa nu uite ca si-au luat angajamentul in vara ca vor sustine macar juniorii. Dincolo, sportul isi va continua drumul. Investitorii apar. Au aparut ei la Bucovina, dar la un moment dat, se va judeca activitatea fiecaruia. Cu privire la ...

Sport / stiri Sport19 vizite[ Pandurul ]

Ciurel a renuntat la procesul cu CE Oltenia

Luni, 29 Mai 2017, ora 22:20

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia a renuntat la ultimul proces pe care l-a intentat companiei. Laurentiu Ciurel ceruse la inceputul anului Tribunalului Gorj sa constate nulitatea unui act emis de complexul energetic, dar a renuntat la proces chiar de la primul termen de judecata. Ciurel mai are un proces pe rol cu CE Oltenia, cel in care contesta decizia de suspendare a contractului sau de munca. Ciurel a pierdut procesul la Gorj, dar a facut apel, Curtea de Apel Craiova dand un prim termen pe 15 iunie 2017. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Liderii de sindicat din SMEO cer sprijinul parlamentarilor PSD

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 00:01

Liderii de sindicat din SMEO cer sprijinul parlamentarilor PSDLiderii sindicali din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) s-au intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, in sediul Consiliului Judetean, cu parlamentarilor PSD Florin Carciumaru si Mihai Weber, precum si cu presedintele Consiliului Judetean, Cosmin Popescu. Gabriel Caldaruse, presedintele SMEO, le-a solicitat celor trei sa sustina revendicarile prezentate administratiei Complexului Energetic Oltenia (CEO). Solicitarile sindicalistilor constau in majorari salariale, dupa ce

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Impact in Gorj ]

Sute de angajati ai CEO, zilnic in medical

Joi, 31 August 2017, ora 23:10

Sute de angajati ai CEO, zilnic in medicalComplexul Energetic Oltenia are in jur de 13.500 de salariati. In medie, 450 dintre ei sunt zilnic in concediu medical, a spus seful de la Resurse Umane, Sorin Olaru, intr-o emisiune la Tele 3. In emisiune a fost invitat si managerul Sorin Boza, care a precizat ca 27 de salariati sunt in medical din luna mai, de cand au fost prinsi in programul de restructurare.

Cei doi directori au precizat insa ca multe concedii sunt normale intr-o companie cu o medie de varsta de aproape 50 de ani. "Sunt oameni care au lucrat zeci de ani in cariere, in conditii grele, in caldura sau in frig, in praf, umezeala. La termocentrale la fel, lucreaza in zgomot", a explicat Olaru. Acesta a precizat totusi ca, la o analiza, a constatat ca 80 de certificate medicale sunt emise de acelasi medic ortoped. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

De ce a facut Boza angajari: Vom avea interviuri la Antena 3, la Antena 1!

Luni, 10 Iulie 2017, ora 23:04

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a explicat din nou la Radio Infinit de ce l-a angajat pe Cosmin Gagiu ca specialist pe comunicare, in plin proces de restructurare a companiei. Boza sustine ca a urmarit promovarea companiei la nivel national, Gagiu fiind angajat pentru numai trei luni. Acesta vine din lumea presei, fiind patron de televiziune, dar si membru ALDE, partidul ministrului Toma Petcu de la Energie.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus la Radio Infinit ca nimeni nu stie de aceasta companie la nivel national: "Persoana nu este angajata, este sub contract pe perioada determinata, pe trei luni de zile, este pentru a ne ajuta sa ne promovam la nivel national. Din pacate, ducem lipsa de aceasta promovare, nimeni nu stie de noi la nivel national. Ne bazam doar pe promovarea asta interna, in Gorj, care nu este suficienta, pentru ca aici lumea este interesata de altceva, nu de promovarea companiei".

Boza a spus din nou ca este vorba de o perioada de trei luni, pe un salariu minim, iar beneficiile companiei vor fi mari. "Vom avea interviuri la posturi mari, la posturi nationale, am avut deja primele discutii la Mediafax, la Agerpres, vom avea interviuri la Antena 3, la Antena 1", a explicat Sorin Boza.

Complexul Energetic Oltenia arata intr-un document postat pe site-ul companiei ca a crescut la 60.000 de lei cheltuielile cu publicitatea in acest an, fata de 23.000 anul trecut. "Aceste cheltuieli cresc cu suma de 37 de mii lei datorita cuprinderii ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Pandurul ]

Salopetele minerilor, nespalate de un an

Luni, 31 Iulie 2017, ora 00:06

Complexul Energetic Oltenia nu mai are contract de un an cu o firma specializata care sa spele echipamentul de lucru si de protectie al minerilor. Sindicatul Dreptatea Rovinari a interpelat conducerea CE Oltenia in legatura cu aceasta problema. In raspunsul semnat de managerul Sorin Boza se arata ca acest serviciu nu mai este asigurat in nicio cariera miniera. "Pana in semestrul I 2016, curatarea echipamentului de lucru si de protectie s-a facut in baza contractului de prestari servicii incheiat cu Minprest SA Rovinari. Dupa aceasta data, contractul a incetat. Acest serviciu nu se efectueaza la nicio cariera din cadrul Diviziei Miniere", se arata in raspuns.

Conducerea CE Oltenia sustine ca are de gand sa rezolve aceasta problema, prin achizitionarea unor masini de spalat de capacitate mare. Deocamdata, a cumparat detergentul. "Se vor face demersurile de a pune in functiune la nivelul fiecarei cariere a unei masini automate de capacitate mare care sa poata efectua spalarea echipamentului de lucru si de protectie. (...) Materialul necesar spalarii (detergentul) a fost achizitionat, echipamentele de spalare urmand a fi puse in functiune", mai scrie in raspunsul semnat de Boza.

Comisia mixta sindicate-administratie va analiza in perioada urmatoare propunerea de infiintare a unor posturi de spalator-calcator pe langa carierele miniere.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]

Dupa concedieri, sindicatele vor angajari in CE Oltenia. In cariere, e lipsa de personal

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:31

Dupa concedieri, sindicatele vor angajari in CE Oltenia. In cariere, e lipsa de personalNici nu a fost finalizat procesul de concedieri la Complexul Energetic Oltenia ca liderii sindicatelor solicita angajari. 1000 de persoane au fost instiintate ca vor fi date afara din cadrul companiei, iar in cariere se resimte deja lipsa de personal. In aceasta perioada, se lucreaza chiar si sapte zile pe saptamana in unele unitati, a explicat vicepresedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Constantin Mitrescu.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Documentul depus de fostul manager al CEO care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciu

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:00

Documentul depus de fostul manager al CEO care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciuLaurentiu Ciobotarica, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), a dat, ieri, declaratii in fata instantei de judecata a Tribunalului Gorj si a depus un document important care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciu privind acordarea de compensatii banesti in mod ilegal fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medintu. Ciobotarica a depus un document prin care demonstreaza ca situatia lui Aurel Medintu, fostul director al Diviziei

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Adevarul ]

"Masinile NATO" ale lui Ciurel pentru mineri, fara RCA. Polite falsificate?

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 20:39

Descoperire cu consecinte penale neprevazute, deocamdata, printre masinile cu care o firma privata asigura transportul minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Masinile respective sunt cele pe care fostul manager privat Laurentiu Ciurel le-a prezentat la vremea respectiva ca provenind dintr-o "baza NATO", fiind aduse din Germania de catre o firma privata. In timp s-a dovedit ca oricat de "NATO" ar fi fost ele, controversele in jurul acestora au fost multe, iar acum a iesit la iveala ca, de fapt, de cand le-a prezentat Ciurel si pana acum nu au avut asigurarea de raspundere civila auto (RCA) obligatorie.

De fapt, surse sindicale, confirmate si de surse judiciare, sustin ca masinile in cauza au avut polite falsificate, la fel cum, cu cativa ani in urma, fiul unei foste grefiere din Targu Carbunesti scotea la imprimanta cam tot ce isi putea dori "clientul". In dosarul de la Targu Carbunesti, ancheta a fost instrumentata de procurorii DIICOT Targu Jiu, la finalul procesului inculpatul fiind condamnat pentru faptele sale. In descoperirea facuta acum verificarile sunt de abia la inceput si se anunta a fi destul de complexe. Sindicalistii vorbesc de zeci de masini care asigura transportul muncitorilor in cariere si care nu au avut RCA cel putin pana pe 13 iulie.

Cateva numere de inmatriculare furnizate de acestia si verificate pe internet in baza de date publica a Autoritatii de Supraveghere Financiara arata ca masinile care au circulat cu numerele respective nu aveau ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Pandurul ]

Ciurel stie de ce a fost DIICOT la Cariera Rosia

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 19:42

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a lamurit intr-un interviu la TV Sud care a fost motivul pentru care DIICOT a descins joi la Cariera Rosia. Ciurel sustine ca este verificata o lucrare de circa trei milioane de euro la o linie de haldare care are la baza un brevet de inventie al unor persoane din interiorul companiei. "O lucrare castigata de o firma de la Craiova, la baza era un brevet de inventie cu vreo 6 sau 8, nu imi mai aduc aminte, vesnicii inventatori de serviciu, Burlan, Scortariu...", a spus Ciurel. Acesta spune ca subiectul e mai vechi. "Subiectul este inceput in 2014, un contract foarte mare de 150 de miliarde pentru modernizarea unei linii de halda. Imi amintesc ca a venit la mine in audienta un angajat, mi s-a spus ca i se forteaza mana sa semneze receptia, lucrarea era un fiasco, nu functioneaza", a spus Ciurel.

Doi angajati de la Cariera Rosia au fost audiati in acest dosar, despre care Ciurel da si un pronostic: "Parerea mea este ca aici vor fi urmari importante, de o gravitate mare". (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Ce note a obtinut fiul lui Boza la Bac

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 22:36

Fiul lui Sorin Boza, managerul general al Complexului Energetic Oltenia, a trecut prin emotiile examenului de Bacalaureat. Rares a absolvit, in acest an, cursurile Liceului Teoretic "Nicolae Balcescu" din orasul Medgidia, judetul Constanta. Fiul lui Boza se pregateste acum de admitere. Vrea sa mearga la Automatica, in Bucuresti. La probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, Rares Boza a obtinut media 7.56. Proba scrisa la Limba si Literatura Romana i-a pus probleme, el obtinand doar nota 5.95. La Matematica, Rares a stat mult mai bine, trecandu-si in cont nota 8.90, iar la Informatica a obtinut 7.85. "A obtinut un rezultat bun. A avut probleme la limba romana. A absolvit liceul de matematica-informatica din orasul in care locuiesc. Ne pregatim de Facultatea de Automatica. Va urma inca un examen pentru admitere. Imi doresc sa fie oprit acest exod al tinerilor. Trebuie sa fim mai atenti cu copiii nostri, pentru ca scoala noastra produce copii valorosi", a declarat Sorin Boza, la Gorj TV.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Pandurul ]

De ce vrea seful CEO sa sustina tinerii din Gorj. Exemplul din familie!

Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:41

Sorinel Boza, presedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a explicat de ce sustine ca tinerii sa mearga la o scoala profesionala. A avut un exemplu de reusita chiar in familie. Un unchi de-al sau, absolvent al unei scoli profesionale, a condus o companie puternica din Romania.

Complexul Energetic Oltenia sustine scolarizarea a 150 de tineri care opteaza pentru o scoala profesionala in fostele licee miniere. Managerul Sorinel Boza vrea sa sprijine elevii sa devina meseriasi. Chiar in familie a avut un astfel de exemplu. "Eu am un exemplu in familie. Un unchi de-al meu care nu a intrat la liceu, apoi a mers la scoala profesionala. A ajuns sa conduca, in anii '70-'80, cel mai mare constructor de nave din Romania. NAVROM era condus de el. Trebuie sa ai ambitie, mai ales daca acesti copii provin din familii mai nevoiase. Acest invatamant dual va fi sprijinit cel putin in urmatorii trei ani. Complexul Energetic va rezista mult pe piata si vom avea nevoie de meseriasi multi ani de acum inainte", a declarat Sorin Boza.

"Avem nevoie de meseriasi"

Sorinel Boza sustine ca, la finalizarea studiilor, cei dornici sa munceasca vor fi primiti in cadrul companiei energetice. Totul este ca acestia sa-si doreasca sa urmeze o astfel de cariera. Este nevoie de tineri pe piata de munca din minerit si energie. "Tindem sa facem o inlocuire de generatii. Daca impartim din 150 la fiecare sucursala, ar veni cam zece. Noi vrem sa angajam cat mai multi. Trebuie insa sa demonstreze ca ...

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Pandurul ]

Boza, avertizat de sindicalisti si criticat de politicieni

Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:22

Liderii sindicali si politicienii nu vad cu ochi buni recenta angajare facuta de managerul Sorinel Boza la Complexul Energetic Oltenia. Cosmin Gagiu, fost manager de televiziune si membru ALDE, a fost recrutat pe un post de referent de specialitate la Compartimentul Comunicare. Sindicalistii spun ca cei concediati anul acesta ar putea castiga in instanta revenirea pe post, pe acest considerent. Si liderii politici au reactionat.

Cosmin Gagiu a fost cooptat la CE Oltenia in data de 7 iunie, adica intr-un moment in care ultimii salariati concediati colectiv paraseau compania. Liderii sindicali au reactionat si au avertizat conducerea CE Oltenia ca ar putea plati scump angajarea lui Gagiu. "Salariatii nu vad tocmai in regula chestiunea aceasta. Eu sunt vocea celor pe care ii reprezint. Si spun chestiunea aceasta, ca nu e in regula. Cert este ca exista foarte mare probabilitate ca cei care vor da in judecata, fiind concediati, sa castige procesele pe chestiunea aceasta. S-a intamplat si in trecut, au castigat persoane pe lipsa unei proceduri corecte de la cap la cap a concedierii", a declarat Dumitru Pirvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie (FNME).

Si liderul PNL Gorj, Dan Vilceanu, a cerut explicatii conducerii CE Oltenia. Vrea sa afle daca este corect sa se angajeze experti in comunicare in conditiile in care in cariere este o lipsa acuta de personal.

Despre legalitatea angajarii lui Gagiu, Vilceanu a venit cu o explicatie ce ar putea sa absolve CE Oltenia ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Seful Politiei Municipale, ranit intr-un accident
Nicolae Negrea, seful Politiei Municipale, a fost ranit, astazi, intr-un accident de circulatie, ...
Zeci de directori de scoli il acuza pe Isfan de abuz
Reactie fara precedent a directorilor de scoli din Gorj impotriva inspectorului scolar general Ion ...
Copii in pericol din cauza unui caine
O masina in care se afla o familie cu doi copii s-a rasturnat sambata la Sacelu, in judetul Gorj. ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor