Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 260 (0.848 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

CE Oltenia, in Book Building

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 02:35

CE Oltenia, in Book Building Conform ultimelor estimari, Complexul Energetic Oltenia va fi listat pe bursa in perioada 20 septembrie -10 octombrie. Incepand cu luna august, istoria Complexului Oltenia, cu tot ce inseamna de la formarea companiei pana la importanta economica si strategica, va fi prezentata posibililor investitori din tara si Europa.

Sfarsitul lunii iulie se anunta a fi unul important pentru conducerea CE Oltenia, in conditiile in care atunci va fi finalizat raportul de evaluare a rezervelor minerale de

Business / stiri Business 47 vizite [ Impact in Gorj ]

CEO, dat in judecata de un actionar de patru ori intr-o luna

Joi, 27 Martie 2014, ora 05:36

Complexul Energetic Oltenia a fost actionat in judecata de Fondul Proprietatea de patru ori intr-o luna. Ultimele doua actiuni intentate de Fond impotriva CE Oltenia se refera la anularea unor hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Pe rolul instantelor sunt insa mai multe procese intre cele doua parti.

Fondul Proprietatea detine 21% din CE Oltenia si este un opozant serios al administratiei in AGA, votand de cele mai multe ori "impotriva". Reprezentantii Fondului au atacat in instanta diverse masuri ale companiei, de la numirea lui Laurentiu Ciurel in functia de manager al CE Oltenia pana la auditul efectuat BDO Audit SRL in 2013. Pe 5 martie si 10 martie Fondul Proprietatea a intervenit in doua procese, in cazul unor modificari facute de companie la Registrul Comertului in baza OUG 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.
Ultimele actiuni sunt inregistrate pe 24 martie, iar obiectul dosarului este anulare hotarari AGA. Cel mai probabil este vorba despre hotararile prin care CE Oltenia aloca cate 2 milioane de euro pentru proiectele Guvernului: cablul submarin si hidrocentrala Tarnita-Lapustesti. Pe 2 si 8 aprilie, Fondul are termen in mai multe procese cu CE Oltenia.

Business / stiri Business 14 vizite [ Pandurul ]

Savoiu: Nu este prea tarziu, putem salva CE Oltenia din mainile Partidului Nesimtit

Joi, 22 Mai 2014, ora 05:26

Savoiu: Nu este prea tarziu, putem salva CE Oltenia din mainile Partidului Nesimtit Minerii si energeticienii sunt cei care pot schimba pe 25 mai 2014 culoarea politica a judetului, este de parere Ion Savoiu, presedintele Fortei Civice Gorj si candidat pe Colegiul 2 Senat.

"Cei 19.000 de salariati din Complexul Energetic Oltenia, plus alte mii de la uzinele de reparatii sunt cei mai afectati de politica Partidului Nesimtit din ultimii doi ani. Daca vor merge cu totii la vot, Gorjul isi va schimba pentru prima data culoarea politica, nu va mai fi rosu", a spus Savoiu. Liderul politic care a reusit in numai doua luni sa lipeasca eticheta de Partid Nesimtit pe PSD sustine ca actiunea lui Ciurel, Calinoiu si Ponta de a distruge Complexul Oltenia este una premeditata, bine planificata si care are drept scop vanzarea pe nimic a celui mai important obiectiv economic al Olteniei.

Ion Savoiu a analizat actiunile si declaratiile liderilor PSD din ultimii doi ani cu privire la Complexul Energetic Oltenia si a ajuns la concluzia ca actiunea de distrugere a acestei companii este una voita si bine planificata. Candidatul Fortei Civice pe Colegiul 2 Senat a adus mai multe argumente in acest sens.

"Totul a inceput cu numirea unui vicepresedinte PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, mai intai ca interimar, apoi ca manager privat la CE Oltenia. In septembrie 2012, Partidul Nesimtit a schimbat un director apolitic, pe Constantin Balasoiu, care facuse in primele patru luni de la infiintarea companiei un profit din exploatare de 1.876 de miliarde de lei vechi, cu pesedistul ...

Actualitate / stiri Actualitate 77 vizite [ Pandurul ]

Medintu preia sefia Complexului Energetic Oltenia

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 05:28

Medintu preia sefia Complexului Energetic Oltenia Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va pleca in SUA, impreuna cu premierul Victor Ponta si ministrul Energiei, Constantin Nita, pentru a incerca sa vanda americanilor cele 15% din actiunile companiei prin aport de capital. Pe perioada in care Ciurel va sta in Statele Unite ale Americii, sefia Complexului Energetic Oltenia va fi preluata de catre Aurel Medintu, directorul Diviziei Energetice.

Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va merge in Statele Unite ale Americii pentru a cauta solutii de vindere pe bursa a celor 15% din actiuni prin aport de capital. Ciurel va fi insotit de directorii Corneliu Ditescu si Ion Petroniu. Delegatia romana va fi condusa de premierul Victor Ponta si ministrul Energiei, Constantin Nita.

Un alt demers in vederea listarii la bursa a fost initiat ieri la Londra. Compania a fost reprezentata de catre Laviniu Danciu, care s-a intalnit cu oameni de afaceri interesati sa investeasca in CEO. "Chiar daca tinta noastra este piata interna, piata regionala si piata nationala, vom incerca sa ne prezentam compania si peste ocean pentru ca sunt oameni de afaceri interesati sa investeasca in CEO. Chiar astazi un coleg prezinta compania unor oameni de afaceri din Londra", declara ieri Laurentiu Ciurel.

Seful Complexului Energetic Oltenia va incerca sa le propuna americanilor cumpararea celor 15% din actiunile companiei prin aport de capital. Ciurel spera ca, in urma tranzactiei, CEO va obtine pana la 50 de ...

Business / afaceri 47 vizite [ Pandurul ]

Fondul Proprietatea: CE Oltenia a inchis 2013 pe pierdere

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 05:27

Fondul Proprietatea: CE Oltenia a inchis 2013 pe pierdere Complexul Energetic Oltenia a inchis anul 2013 pe pierdere, a afirmat managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny. El a spus ca, dintre toate companiile din portofoliu, cele mai mari probleme se regasesc la Complexul Energetic Oltenia, unde nu a avut loc restructurarea, ba mai mult, personalul a crescut la 18.850 de salariati, de la 18.700.

In plus, acesta a declarat ca producatorul de energie ar putea reduce cheltuielile de productie cu circa 30%. Konieczny a mai declarat intr-o conferinta de presa ca, in ciuda unor venituri care au atins 4,2 miliarde lei, compania a inchis anul trecut pe pierdere. In aceste conditii, Fondul Proprietatea a decis reducerea evaluarii participatiei la CE Oltenia cu 70% in valoarea activului net al Fondului, de la 880 milioane lei la 321,64 milioane lei. Fondul a criticat amanarea listarii la bursa a companiei, din iunie pentru luna octombrie. "Emisiunea era planificata pentru iunie si a fost amanata pentru a doua parte a anului, dar sunt inca multe intrebari legate de asta (....) Daca nu avem un IPO la Oltenia anul asta, atunci 2015 va fi si mai problematic", a afirmat managerul FP, citat de Mediafax. (M.B.)

Business / stiri Business 13 vizite [ Pandurul ]

Directoratul CE Oltenia, cercetat pentru discriminarea sindicalistilor

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 05:27

Patru lideri sindicali din Federatia Nationala Mine Energie (FNME) merg astazi al Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru a-si prezenta nemultumirile pe care le au fata de deciziile luate de administratia CE Oltenia. Liderii federatiei au reclamat CE Oltenia, printre altele, pentru faptul ca nu au primit cotizatia sindicala, pe care au castigat-o si in instanta, in timp ce celelalte sindicate au incasat. Acestia spera ca managerul CE Oltenia sa primeasca cel putin o amenda.

Sindicalistii din FNME merg astazi la Bucuresti peste a-si spune nemultumirile la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Marin Golea, Gheorghe Etagan, Constantin Mitrescu si Dan Parvulescu sunt cei care vor merge in capitala pentru a sustine cauza. Acestia acuza de discriminare Directoratul Complexului Energetic Oltenia, care nu vrea sa opreasca cotizatiile sindicale din salariile angajatilor companiei, lucru impus chiar de magistrati printr-o hotarare judecatoreasca. In realitate, numai sindicatele agreate de conducerea administrativa beneficiaza de aceasta prevedere, fiind vorba de sindicatele conduse de Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Rosca, Nicolae Badita si celelalte sapte care urmau sa formeze Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Acesta nu este singurul lucru reclamat de sindicalisti. "Am reclamat si situatia cu sediul nostru, castigat in instanta dupa ce ne-au evacuat. Lui Caldaruse ii da sediu la Rosia, o alta aberatie, pentru ca el nu are sindicat. ...

Actualitate / stiri Actualitate 7 vizite [ Pandurul ]

Pichetarile FNME - pe 13, cu aprobare de la Primarie

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 05:27

Municipalitatea a autorizat in cursul zilei de ieri pichetarea de catre Federatia Nationala Mine Energie a sediului Complexului Energetic Oltenia, prima zi de proteste in strada a sindicalistilor urmand sa fie maine, intr-o zi de 13. Conform cererii depuse la Primaria Targu Jiu si avizata favorabil, actiunea de pichetare va avea loc pe parcursul unei saptamani, intre orele 16.30 - 18.00.

Initial sindicatele doreau sa inceapa de azi pichetarea, dar nu au depus la timp cererea care le permitea desfasurarea legala a actiunilor de protest si, ca urmare, totul a fost decalat cu o zi.

Sindicatele vor aduce in centrul municipiului Targu Jiu un numar de 200 de membri, principalele nemultumiri ale acestora fiind legate de modul in care administratia Complexului Energetic Oltenia respecta prevederile Contractului Colectiv de Munca. Conform unei decizii luate de liderii sindicali la sfarsitul saptamanii trecute, pichetarea sediului CE Oltenia este facuta pentru a atrage atentia administratiei asupra nerespectarii prevederilor din Contractul Colectiv de Munca referitoare la primele de vacanta si economiile facute la fondul de salarii pe 2013.

Sindicatele mai doresc si negocierea actului aditional privitor la armonizarea veniturilor salariale si consultarea administratiei cu partenerii sociali in privinta reorganizarii activitatii in CE Oltenia. FNME mai cere ca reprezentantii sai sa fie invitati la sedintele Directoratului CEO, atunci cand se discuta probleme ce ii afecteaza pe ...

Business / stiri Business 24 vizite [ Pandurul ]

Hotii batausi arestati, sefii pazei din CE Oltenia se acuza reciproc

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 05:27

Hotii batausi arestati, sefii pazei din CE Oltenia se acuza reciproc Cinci dintre cei sapte hoti de fier vechi care au batut cu bestialitate doi angajati ai CE Oltenia de la Cariera Garla-Poiana au fost retinuti de politisti. Acestia au fost dusi ieri in fata procurorilor cu propunere de arestare preventiva. Intre timp, intre conducerea CE Oltenia si cea a firmei private de paza a pornit un razboi al declaratiilor. In timp ce directorul Diviziei de Securitate, Ion Raut, spune ca paznicii privati trebuiau sa ia atitudine atunci cand au vazut ca minerii erau luati la bataie, seful societatii de paza spune ca zona de conflict nu erau in perimetrul unde angajatii sai asigurau paza.

Hotii batausi pe care au reusit politistii sa-i prinda pana acum au varste cuprinse intre 17 si 31 de ani si sunt in mare parte tigani unguri, din Farcasesti si Rovinari. Acestia au batut cu cruzime doi angajati ai CE Oltenia, un masinist si un inginer, care se aflau la schimbul III la cariera Garla-Poiana din Farcasesti, dupa ce i-au prins in timp ce incercau sa fure fier vechi. Doi dintre agresori se afla inca in libertate insa politistii sunt deja pe urmele lor.

Minerii, batuti cu biciul si cu parii

Surse din randul anchetatorilor spun ca hotii i-au batut pe cei doi mineri cu blana de la caruta, cu biciul, dar si cu parii. Cei prinsi de politisti au fost retinuti ieri si prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, cu propunere de arestare preventiva. "In urma continuarii cercetarilor, politistii din cadrul Politiei Orasului Rovinari au ...

Actualitate / stiri Actualitate 100 vizite [ Pandurul ]

Ciurel: "Sunt foarte dezamagit de Pandurii!"

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 10:26

Ciurel: "Sunt foarte dezamagit de Pandurii!" Evolutiile Pandurilor in acest retur dezamageste atat suporterii care cer demisia antrenorului la fiecare meci de pe teren propriu, dar si actionarii si sponsorii echipei gorjene! Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, principalul actionar al Pandurilor, a declarat ca este foarte dezamagit de jocurile Pandurilor. Ciurel spune ca nu-si explica de ce aceste evolutii modeste vin de la vicecampioana sezonului trecut. Lipseste un singur jucator din lotul de anul trecut si jocul

Sport / stiri Sport 8 vizite [ Radio Targu-Jiu ]

PDL: Reorganizarea CE Oltenia, dupa criterii dictate de Calinoiu

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 05:26

PDL Gorj acuza conducerea Complexului Energetic Oltenia ca face reorganizarea societatii dupa criterii dictate de PSD, in special de Ion Calinoiu, uneori chiar prin intermediul presei.

"Desi conducerea companiei clameaza profesionalismul, criteriul este pur politic. De altfel, aceste masuri de reorganizare sunt anuntate fie de vicepresedintele PSD, Ion Calinoiu, fie de vicepresedintele PSD Tg-Jiu, Gheorghe Pecingina, nu de catre directorii din cadrul companiei. Mai mult decat atat, Gheorghe Pecingina a subliniat faptul ca angajatii CEO, nemultumiti de aceasta reorganizare, sunt javre", se arata intr-un comunicat al PDL Gorj.

Pilele PSD, preluate prin detasare de la Minprest

Liderii democrat liberali atrag atentia si asupra faptului ca managerul Laurentiu Ciurel sustine ca sunt prea multi angajati TESA, dar pe de alta parte face permanent angajari, fie direct, fie prin intermediul Minprest, de unde pilele PSD sunt preluate prin detasare. "Administratia sustine ca in companie sunt prea multi juristi, insa noii lideri de sindicat au fost incadrati pe posturi de juristi", sustine PDL, in aceasta situatie fiind chiar fostul lider al organizatiei, Ion Ruset.

PDL Gorj sustine ca incompetenta conducerii complexului energetic este singurul motiv care impune actualele reduceri. "Motivele invocate de administratia CEO se refera la reducerea cheltuielilor, insa motivul real este vanzarea de energie sub pretul de cost pentru ca altfel societatea ar avea mari probleme cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Pandurul ]

Decizie: Livrari sistate catre CET Govora, minerii din Berbesti acasa!

Luni, 07 Iulie 2014, ora 05:27

Decizie: Livrari sistate catre CET Govora, minerii din Berbesti acasa! Directoratul Complexului Energetic Oltenia a decis in sedinta de vineri sa sisteze livrarile de carbune catre CET Govora, societate care are datorii restante catre compania din Gorj de circa 176 milioane de lei.

CET Govora nu a achitat deloc carbunele primit in 2013 si 2014. Tot vineri, conducerea CE Oltenia a decis sa intrerupa activitatea la Cariera Berbesti.

Directoratul CE Oltenia a decis in sedinta din 4 iulie sistarea livrarilor de carbune catre SC CET Govora SA, incepand cu data de 14.07.2014 si, prin urmare, intreruperea activitatii la UMC Berbesti. "Hotararea a fost luata ca urmare a neachitarii in intregime a contravalorii carbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 si 2014. In cazul reluarii platilor, Directoratul va reanaliza situatia", se arata intr-un comunicat al companiei.

Carbunele din zona Berbesti ajunge exclusiv la CET Govora astfel ca, in conditiile sistarii livrarilor, cei 1.200 de mineri de aici vor fi trimisi in somaj tehnic, pentru a treia oara in ultimele luni. CET Govora are restante de platit si de pe timpul fostei SNLO. Conform managerului CE Oltenia, CET Govora are o datorie istorica de platit companiei, in valoare de 120 de milioane de lei, plus inca 56 de milioane acumulate de cand a fost infiintat complexul.

Business / afaceri 63 vizite [ Pandurul ]

CEO si Artego, premiu in bani pentru olimpicul de aur al Gorjului

Marti, 27 Mai 2014, ora 01:36

CEO si Artego, premiu in bani pentru olimpicul de aur al Gorjului Dumitru Calugaru va participa la Olimpiada Internationala de Chimie care se va desfasura in Vietnam, in perioada 20-30 iulie
Dumitru Calugaru, elevul medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Chimie "Dimitri Mendeleev", editia 2014, a fost premiat ieri de Consiliul Judetean Gorj, Artego si Complexul Energetic Oltenia. Din partea celor doi sponsori, Dumitru Calugaru a primit 8.000 de lei, iar din partea CJ Gorj, o medalie si mai multe daruri.

Ciurel i-a oferit un loc de munca la CE

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ GorjDomino ]

Ion Raut, director al Directiei de Paza de la 1 iunie

Luni, 26 Mai 2014, ora 05:27

Ion Raut, directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Oltenia, va conduce Directia de Paza incepand cu data de 1 iunie. Numirea acestuia s-a aprobat in sedinta de Directorat de vineri. Managerul Laurentiu Ciurel spune ca inca nu s-a luat o decizie referitoare la persoana care ii va ocupa locul lui Raut. Printre cei vehiculati pentru aceasta functie se afla si Cosmin Popescu. Un alt nume este al Valentinei Trofin, sotia fostului lider de sindicat de la Turceni.

Directia de Paza va deveni functionala incepand cu data de 1 iunie. Ciurel da asigurari ca nu se vor diminua salariile celor care vor lucra in cadrul Directiei de Paza. "Exista decizia formarii Directiei de Paza la un directorat mai vechi, dar n-a avut numire pe ea. Problema este ca incercam sa miscam lucrurile cu 1 iunie, sa avem aceasta directie in care nu va pierde nimeni din salariu, nu va fi nimeni externalizat. Lucrurile se pare ca merg greu", a declarat Laurentiu Ciurel. Managerul Complexului Energetic Oltenia spune ca, de cateva luni, a purtat discutii cu Ion Raut pentru a prelua functia de director. "Din luna februarie- martie am vorbit cu domnul Raut in acest sens pentru ca mi se pare cel mai pregatit pentru ocuparea acestei functii. I-am spus ca dupa ce se termina partea de organizare el va fi cel care va ocupa acel post. Nu a comentat nimic, nu e nici un fel de problema, va fi tot director", a mentionat Ciurel.

Acesta nu a dezvaluit numele persoanei care va ocupa functia de director de ..

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Pandurul ]

Raut, schimbat din functie in plina reorganizare TESA

Joi, 15 Mai 2014, ora 05:26

Raut, schimbat din functie in plina reorganizare TESA Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a anuntat in presa locala mutarea lui Ion Raut - director de resurse umane, la serviciul de paza. Ciurel a negat faptul ca mutarea s-ar face la cererea premierului Ponta si a PSD, dupa ce mai multi membri de partid s-au plans de presiunile puse de administratie asupra salariatilor.

Surse politice sustin insa ca Raut nu va fi schimbat in iunie, asa cum a spus Ciurel, dar s-a facut acest anunt, pentru ca PSD sa poata convinge salariatii CE Oltenia, pe ultima suta de metri, sa voteze cei trei trandafiri. "Cei de la PSD merg si spun in cariere ca va fi schimbat Raut daca voteaza cu ei, dar mint", au precizat sursele.

Potrivit lui Laurentiu Ciurel, Raut va coordona nou infiintata Directie de Paza care se vrea a fi functionala incepand cu luna iunie. Conducerea administrativa a complexului a declarat presei ca aceasta schimbare nu a fost una comandata de Ponta. Cert este ca proiectul de reorganizare a personalului TESA, demarat de Raut, nu s-a finalizat nici pana acum, desi trebuia sa fie incheiat inca de la sfarsitul lunii martie. Drept urmare, nici majorarile salariale promise incepand cu luna aprilie nu s-au facut, aceste lucruri putand crea nemultumiri in randul forurilor de conducere care au preferat sa-l inlocuiasca din functie, asa cum se aude prin companie. Cresterile salariale se bazau pe economiile aduse la bugetul complexului prin reorganizarea personalului TESA, o mare parte din aceasta categorie de ...

Actualitate / stiri Actualitate 41 vizite [ Pandurul ]

Opozitia: PSD va lua voturi din minerit doar daca fraudeaza alegerile

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 05:26

Reactiile politicienilor dupa "zvonurile electorale" publicate de conducerea Complexului Energetic Oltenia, pe site-ul oficial, au continuat si ieri.

Liderii mai multor formatiuni politice sunt convinsi ca social-democratii s-au lovit de reticenta minerilor in campania electorala pe care au facut-o cariere. Ba mai mult, cred ca PSD va lua voturi de la mineri si energeticieni numai daca fraudeaza alegerile. In alta ordine de idei, spun ca dezmintirile la stiri din ultimul an precum externalizarea Unitatii de mentenanta, inchiderea carierei Pesteana sau concedieri masive in 2014 sunt facute in speranta de a-i recastiga pe minerii ce i-au hulit in campanie.

Dupa ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a sarit in apararea pesedistilor huliti in campanie, printr-un comunicat de presa in care a dezmintit acuzatii vechi, mai multi lideri politici cred ca PSD va incerca sa fraudeze alegerile de duminica. Dian Popescu, liderul PNL Gorj, crede ca social-democratii nu vor lua mai mult de 15-20% din voturile minerilor si energeticienilor. "Sondaje neoficiale in randul minerilor si energeticienilor demonstreaza ca PSD nu va lua mai mult de 15-20% de la angajatii Complexului Energetic Oltenia. In momentul de fata, Partidul Social Democrat se vede amenintat, iar liderii lui sunt in stare de orice pentru a castiga voturi, chiar de a frauda alegerile. Duminica, oamenii vor decide daca vor sau nu o conducere PSD, politizata pana la ultimul sef de sectie", a declarat liderul PNL ...

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Pandurul ]

Antonie i-a luat locul lui Ciurel

Joi, 15 Mai 2014, ora 05:26

Antonie i-a luat locul lui Ciurel Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, ocupa incepand de ieri postul de presedinte al Patromin, Asociatia Patronala Miniera din Romania. Postul a fost ocupat pana in prezent de Laurentiu Ciurel, managerul CE Oltenia, care nu a mai intrat in cursa pentru acest post.

Asociatia este formata din mai multe societati, printre care si Complexul Energetic Oltenia, CE Hunedoara, Societatea Sarii, Societatea Uraniului. Patromin reprezinta peste 27.000 angajati prin cei 16 membri: societati private si de stat; institute de cercetare si proiectare pentru sectoarele minier si energetic. Nici nu a dobandit bine calitatea de presedinte al Patromin, ca Daniel Antonie a si inceput activitatea in interesul asociatiei. "Este o echipa noua incepand de astazi. Am o intalnire cu secretarul general al Eurocol, o asociatie din Belgia, unde suntem si acolo afiliati pentru a discuta perspectiva carbunelui in Romania", a precizat Daniel Antonie.

Ieri au mai fost alesi si cei 4 vicepresedinti. Posturile au fost ocupate de directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, directorul de la Societatea Nationala de Inchideri Mine din Valea Jiului, directorul general de la Rosia Montana si directorul general de la Compania Uraniului.

Mandatul lui Antonie si al celor 4 vicepresedinti este pe o perioada de 4 ani. Si judecatorul gorjean de la Curtea Constitutionala a Romaniei, Toni Grebla, a condus Patromin in perioada 2005-2008.

Business / stiri Business 21 vizite [ Pandurul ]

PDL taxeaza minciunile lui Ponta legate de CEO

Marti, 06 Mai 2014, ora 05:27

PDL Gorj a reactionat dupa declaratiile liderului PSD Victor Ponta care a spus ca el este cel care a salvat Complexul Energetic Oltenia. "Ii spunem premierului Ponta ca este mincinos si ii amintim ca CEO este un proiect politic al Partidului Democrat Liberal, proiect care a fost dus la indeplinire. Ii reamintim ca PSD a preluat o companie sanatoasa, fara datorii si cu cateva sute de miliarde de lei vechi in cont si ca, pana la venirea PSD la guvernare, nu s-a discutat niciodata despre falimentul CEO, iar compania nu a fost niciodata in procedura de faliment. Primii care au adus in discutie insolventa Complexului Energetic Oltenia au fost reprezentantii PSD Gorj, in speta fostul vicepresedinte al PSD Gorj, actualmente manager privat al CEO Laurentiu Ciurel, si presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu", se arata intr-un comunicat de presa al PDL. Democrat liberalii au reamintit o declaratie facuta anul trecut de Ciurel: "Speram sa avem parte de o reorganizare in acest an astfel incat sa nu existe, in toamna, riscul ca CEO sa intre in insolventa. Daca continuam sa producem doar la 20% din capacitate va fi posibil orice". "Falimentul este solutia pe care Guvernul Ponta o gaseste pentru companiile de stat, RAAN Drobeta Turnu Severin, Hidroelectrica si Oltchim, fiind doar o parte din societatile pe care PSD le-a bagat in faliment", este concluzia PDL Gorj.(M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Pandurul ]

Cretan il trimite pe Ciurel sa lucreze o luna in cariera

Joi, 27 Martie 2014, ora 05:36

Tot mai multi lideri de sindicat se arata nemultumiti de intentia conducerii administrative a Complexului Energetic Oltenia de a modifica programul de lucru in cariere, si nu numai, de la 8 ore la 12 ore. Liderul sindical din zona Rovinari, Constantin Cretan, i-a transmis managerului CE Oltenia sa mearga in productie macar o luna pentru a vedea ce inseamna sa lucrezi intr-o cariera.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a declarat ca se poate munci lejer 12 ore in cariere, mai ales acum, cand temperaturile sunt ridicate. Presedintele Sindicatului "Lignitul" Oltenia Rovinari, Constantin Cretan, nu este de acord cu intentia administratiei CE Oltenia. "Nu se poate lucra 12 ore in cariera. El a lucrat vreodata in cariera? Habar n-are de sistemul de minerit. Cei din Valea Jiului lucreaza la program de 6 ore tocmai datorita periculozitatii de la locul de munca. E mare pericol si in carierele de suprafata. La 8 ore hai ca mai mergea, dar si asa s-au intamplat atatea accidente. Dar la 12 ore?!", a spus Constantin Cretan.

Pentru a se convinge ca nu se poate lucra la program de 12 ore, Cretan il trimite pe Ciurel sa lucreze in cariera. "Daca sta lejer la birou, se poate. Sa lucreze o luna de zile, sa vada si el ce inseamna. Nu a fost decat in termocentrala, unde a stat in pantofi, n-a incaltat cizme. Se ia dupa Ruset care n-a lucrat in viata lui in cariera, a fost vagonetar 6 luni, pe urma primar 4 ani si pe urma in miscarea sindicala. Rosca la fel, n-a avut de-a face cu cizma ...

Business / stiri Business 22 vizite [ Pandurul ]

Chinezii vin saptamana viitoare la termo Rovinari

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 05:35

Chinezii vin saptamana viitoare la termo Rovinari O delegatie de chinezi este asteptata la sfarsitul acestei luni, a anuntat Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de o delegatie de 11 persoane, care va merge la Rovinari unde va fi construit noul grup energetic si la Targu Jiu unde sunt in discutie alte proiecte.

Delegatia chineza vine din partea companiei China Huadian Engineering care este castigatoarea licitatiei pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari. Compania chineza va investi peste 1 miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrari. Conducerea CE Oltenia spune ca primii pasi au fost facuti, respectiv studiul de prefezabilitate si fezabilitate. Acum, sunt asteptati la noi discutii pe aceasta tema, dar si despre alte posibile investitii. Sosirea delegatiei este anuntata pentru sfarsitul acestei luni. "Pe data de 31 martie, deci, lunea viitoare, vin 11 oficiali chinezi in Rovinari si in Targu Jiu. O sa vedeti si o sa fie o delegatie cu care o sa puteti luati legatura la nivel de vicepresedinte de companie. Pot spune ca studiul de prefezabilitate si de fezabilitate sunt gata", a declarat Laurentiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

China Huadian Engineering este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Malaezia, Cambodgia, Indonezia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.
Din 2012 se ...

Business / stiri Business 83 vizite [ Pandurul ]

PNL despre schimbarea sefului UEF Motru: Se pare ca asa va fi!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 05:35

PNL despre schimbarea sefului UEF Motru: Se pare ca asa va fi! Dian Popescu, liderul PNL Gorj, a confirmat zvonurile potrivit carora se doreste inlocuirea liberalului Cojocaru de la UEF Motru.

Popescu crede ca social-democratii ar trebui sa-si asume responsabilitatea in cazul in care Ilie Petrescu (PP-DD) ar reveni la carma institutiei. La randul sau, Petrescu spune ca nu a purtat discutii cu nimeni in acest sens, insa il asigura pe managerul Complexului Energetic Oltenia ca ar putea largi spatiul de activitate al UEF Motru.

O alianta PSD-PPDD este cale de a se realiza la nivelul judetului Gorj. In ciuda asigurarilor date de premierul Victor Ponta, privind mentinerea actualilor directori PNL, inlocuirea liberalului Ion Cojocaru de la UEF Motru este din ce in ce mai aproape. "Se pare ca asa va fi. PSD continua seria epurarilor politice in economie. Rezultatele s-au vazut si se vor vedea in continuare. Pentru asta vor fi taxati de electorat", a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Seful liberalilor nu vede cu ochi buni readucerea lui Ilie Petrescu la carma UEF Motru. "Ilie Petrescu a mai fost director la UEF Motru si a adus institutia in faliment. Partidul Social Democrat ar trebui sa-si asume raspunderea in cazul inlocuirii lui Ion Cojocaru cu Ilie Petrescu", a mai mentionat Dian Popescu.

La randul sau, actualul director al UEF Motru crede ca este vorba despre o decizie politica. "Decizia de a-l duce pe domnul Petrescu nu ar fi prea buna pentru ca dumnealui a fost conducatorul unitatii acum doi ani, care au fost in ...

Actualitate / stiri Actualitate 73 vizite [ Pandurul ]

Salariata TESA, trecuta in productie cu injuraturi

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 05:27

Salariata TESA, trecuta in productie cu injuraturi Salariatii TESA din Complexul Energetic Oltenia s-au saturat sa taca. Florina Nitoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia, a primit ieri dispozitie verbala de la director sa predea lucrarile. Salariata i-a replicat ca nu poate face asta fara o dispozitie scrisa, dar a fost injurata de directorul Constantin David.

Acesta neaga acuzatia, dar admite sa Nitoi este una din salariatele care vor fi trecute in productie. Administratia CE Oltenia incearca sa scape de 800 de salariati TESA prin presiuni de tot felul, dar evita sa dea decizii scrise, deoarece nu a urmat calea legala obligatorie intr-un proces de reorganizare. Florina Nitoi nu are de gand sa semneze si anunta ca se va judeca pentru drepturile ei cu compania. Interesant este ca Nitoi este vicepresedinte la PSD Motru si are sustinerea organizatiei de femei. Cel mai important insa este faptul ca Nitoi lucreaza de 25 de ani in companie.

Florina Nitoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, spune ca a fost injurata si amenintata de directorul carierei. Femeia sustine ca i s-a cerut sa predea activitatea pentru a fi trimisa in productie, urmand ca pe postul ei sa fie numita alta persoana. Pentru ca a cerut explicatii, femeia spune ca directorul si-a iesit din fire, aducandu-i injurii. Directorul unitatii miniere spune ca nu este adevarat ca ar fi agresat-o verbal. In schimb, admite ca Florina Nitoi face parte din personalul TESA care va fi transferat in productie. ...

Actualitate / stiri Actualitate 154 vizite [ Pandurul ]

Doua zile de proteste pe strazile din Targu Jiu

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 05:27

Targu Jiu va rasuna de huiduieli si proteste timp de doua zile. Vineri vor iesi in strada 1.500 de pedelisti, iar sambata este un miting la care sunt asteptati peste o mie de mineri si energeticieni. Tinta democrat-liberalilor este guvernul Ponta, in timp ce angajatii CE Oltenia au o problema cu directorul Ciurel.

Mitingul minerilor a fost stabilit sa aiba loc sambata in intervalul 11-13, la sediul secundar al Complexului Energetic Oltenia, la Divizia Miniera. Ieri, viceprimarul din Targu Jiu, Aurel Popescu, a semnat autorizatia pentru acest miting. Sindicalistii din FNME au criticat decizia managerului CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, de a nu-i invita la discutii, astfel incat sa nu se ajunga manifestari publice. "Din pacate, in judetul Gorj exista persoane care sunt mai puternice decat Guvernul Romaniei. Este vorba de domnul Ciurel care nici macar ce dorinte are domnul prefect nu ia in calcul. Eu sunt convins ca atat conducerea primariei Targu Jiu cat si domnul prefect nu doreau acest miting in Targu Jiu. Din pacate doresc alte persoane sau au impresia ca salariatii nu vor veni la acest miting. Starea de nemultumire e atat de mare incat nu cred ca vor fi doar 1000 de persoane", a declarat Dumitru Parvulescu, vicepresedinte in cadrul FNME.

Ciurel: N-ar iesi in strada o mie de salariati

Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, se arata sceptic in ceea ce priveste prezenta la mitingul de sambata. Spune ca cei din FNME si-au pierdut credibilitatea in fata angajatilor de la ..

Actualitate / stiri Actualitate 64 vizite [ Pandurul ]

Schelete de 5 milioane de lei, in dulapul managerului CEO - Curtea de Conturi ii imputa companiei

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 06:27

Schelete de 5 milioane de lei, in dulapul managerului CEO - Curtea de Conturi ii imputa companiei Curtea de Conturi a efectuat recent un control ce viza partea de energie a Complexului Energetic Oltenia. Au fost descoperite, astfel, sponsorizari ilegale pentru Pandurii Targu Jiu si un prejudiciu adus statului de cinci milioane de lei, reprezentand impozit pe profit.
Managerul CEO spune ca va contesta raportul Curtii de Conturi, chiar daca nu prea exista sanse ca situatia sa se schimbe: "Curtea spune ca am prejudiciat bugetul cu peste cinci milioane de lei, care reprezinta impozit pe profit.

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Domino ]

Investitia CEO in fotovoltaice, blocata la studiul de fezabilitate

Marti, 25 Martie 2014, ora 05:38

Tot mai multi investitori se arata interesati sa produca energie regenerabila la nivelul judetului Gorj. In prezent, se lucreaza la identificarea unor suprafete de teren in zona Bolbosi, pentru infiintarea unui parc fotovoltaic. Si conducerea Complexul Energetic Oltenia si-a propus construirea unui asemenea amplasament anul acesta, insa bate pasul pe loc. Proiectul este blocat la studiul de fezabilitate.

Un investitor din Targu Carbunesti vrea sa produca energie verde la Bolbosi, anunta autoritatile locale. Are nevoie de circa doua de hectare de teren, cat mai aproape de retelele electrice, astfel incat costurile cu transportul energiei sa fie minime. "Este la discutii cu noi, dar trebuie sa-i gasim terenul. Teren este, dar vrea neproductiv, si aproape de retea. Acum mergem pe identificarea posibilelor terenuri care s-ar preta. In domeniul nostru privat, pe islazuri, e cam mica sansa, fiindca e departe de retele. Trebuie sa-si faca si drum de acces", a spus Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolbosi.

Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, anunta anul trecut, in urma unei vizite in China, ca anul acesta complexul va construi un parc fotovoltaic de 10 MW. Aurel Medintu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, spune ca nu s-a renuntat la aceasta investitie, insa nu a putut sa precizeze cand vor demara lucrarile de constructie si cand va fi pusa in functiune. "Investitia este in planul anual de investitii si este in curs de demarare a procedurilor. Nu s-a renuntat la ...

Actualitate / stiri Actualitate 27 vizite [ Pandurul ]

Evaluari dure de personal! In CE Oltenia dispar pilele si relatiile

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 02:36

Evaluari dure de personal! In CE Oltenia dispar pilele si relatiile Complexul Energetic Oltenia va incepe anul 2014 cu un personal TESA redus simtitor, dar si cu o acoperire a deficitului de personal direct productiv.

Deja in momentul de fata se lucreaza la programul de restructurare a acestei categorii de personal, noua schema de reorganizare impreuna cu noua organigrama urmand sa se aplice incepand cu 1 ianuarie 2014, dupa cum a declarat directorul Resurse Umane din cadrul companiei-Ion Raut.

La nivelul Complexului Energetic Oltenia decizia este luata

Business / stiri Business 147 vizite [ Impact in Gorj ]

CEO, in randul marilor corporatii

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 02:35

CEO, in randul marilor corporatii Complexul Energetic Oltenia a reprezentat subiectul discutiilor dintre managerul Laurentiu Ciurel si conducerea celei mai importante institutii de dezvoltare globala, axata exclusiv pe sectorul privat, in special pe investitiile in energie-International Finance Corporation. Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, spera ca prin discutiile purtate, aceste mari corporatii sa se regaseasca printre cele ce vor opta in iunie pentru achizitionarea pachetului de 15% din actiunile companiei.

Seful

Business / stiri Business 21 vizite [ Impact in Gorj ]

Ambasadorul Poloniei, intalnire cu sefii CEO

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:37

Ambasadorul Poloniei, intalnire cu sefii CEO Ambasadorul Poloniei in Romania, Marek SzczygieL,, va veni la Targu Jiu, in data de 25 martie, unde va participa la vernisajul unei expozitii de afise poloneze, organizata la Muzeul Judetean. In programul oficialului este stabilita si o intalnire cu administratia Complexului Energetic Oltenia.
Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, a declarat ca modelul polonez

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ GorjDomino ]

CE Oltenia, mai bogata cu 280 de salariati ?!

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 02:35

CE Oltenia, mai bogata cu 280 de salariati ?! Complexul Energetic Oltenia isi va mari numarul de salariati cu inca 280 de angajati, si asta ca urmare a extinderii activitatii prin preluarea grupului pe gaz de la Braila. Memorandumul cu aceasta tema s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de ieri. Alaturi de acest act normativ, tot spre aprobare s-a aflat si bugetul de venituri si cheltuieli, rectificat al CE Oltenia pe 2013.

Complexul Energetic Oltenia s-a bucurat ieri de atentia membrilor Guvernului, in sedinta Executivului.

Business / stiri Business 32 vizite [ Impact in Gorj ]

Ciurel, cu gandul la o noua deplasare in America

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 05:27

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia pregateste o noua deplasare in Statele Unite ale Americii, motivul invocat si de data aceasta fiind acelasi pentru care mai marii din minerit si energie pleaca de ani de zile peste tot prin lume, respectiv cel al atragerii de investitori.

Ca investitorii nu au ajuns pana acum in Gorj nu e o problema, important este ca ei sa fie cautati si lamuriti ca trebuie sa vina sa faca afaceri pe malul Jiului, Laurentiu Ciurel explicand ieri ca listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile CEO necesita noi explicatii din partea celor care ar putea cumpara acele actiuni.

Americanii s-au interesat de soarta actiunilor pe care le-ar putea cumpara de la CEO si au aflat ca, desi e pe profit, unitatea livreaza carbune in continuare catre termocentrale din tara care au datorii neachitate de ani de zile. Asta ar presupune un profit mai mic pentru eventualii investitori, iar Ciurel ar trebui sa le explice americanilor cum sta treaba cu blocajul financiar din Romania, in conditiile in care declara ca CEO a avut in 2013 un profit de 300 de milioane de lei, dar si carbune livrat la termocentrale si neplatit in valoare de peste 770 de milioane, suma care daca ar ajunge in conturile unitatii ar face, evident, profitul si mai mare. "Sunt cereri acolo sa venim sa explicam mai bine despre situatia companiei. Anul financiar se pare ca se incheie in conditii favorabile si trebuie sa explicam tot parcursul anului 2013, cu toate particularitatile ..

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Pandurul ]

Pesedistul Milosteanu, presedintele CA de la MedservMin

Vineri, 07 Martie 2014, ora 09:28

Secretarul general al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu, a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii MedservMin, societate unde actionar majoritar este Complexul Energetic Oltenia.

Milosteanu mai este consilier judetean si directorul Centrului Maternal din Targu-Jiu. Social-democratul a facut o prima analiza financiara a societatii si a ajuns la concluzia ca nu este de ajuns ca MedservMin sa inregistreze venituri mai mari decat cheltuielile, ci ar trebuie sa incheie contracte de prestari servicii si cu alte unitati, nu doar cu Complexul Energetic Oltenia.

Mai mult decat atat, Milosteanu a tinut sa precizeze ca noul mandat al directorului Valentin Mogoe va avea la baza si indeplinirea unor indicatori de performanta. "Ocup functia de putina vreme, de luna trecuta. Sunt la inceput, am facut o prima analiza, am luat in calcul toti indicatorii de performanta pentru contractul de mandat al directorului. Trebuie sa avem grija sa se indeplineasca indicatorii economico-financiari, unitatea sa fie rentabila, sa incheie contracte si cu terti, nu doar cu unitatile Complexului Energetic Oltenia, sa aiba venit si sa functioneze cat mai bine. Pana acum, mandatul domnului Mogoe nu a fost cu indicatori de performanta, de acum inainte va fi asa. Pana acum performanta a constat in realizarea unor venituri mai mari decat cheltuielile, dar acum va trebuie sa aiba si contracte cu alte societati pentru cresterea veniturilor", a declarat Gheorghe Milosteanu.

Veniturile ..

Actualitate / stiri Actualitate 43 vizite [ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima