Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 525 (0.290 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A refuzat locul lui Ciurel la sefia CE Oltenia

Joi, 27 August 2015, ora 07:26

A refuzat locul lui Ciurel la sefia CE OlteniaSchimbarea directorului general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, revine in actualitate. Jurnalistii valceni au scris ca Mihai Balan, fostul director de la CET Govora, ar putea prelua conducerea CEO. Balan a confirmat discutiile, dar spune ca a refuzat postul lui Laurentiu Ciurel.

Vestea ca Laurentiu Ciurel va fi schimbat din functie s-a raspandit rapid, dupa ce ziarul voceavalcii.ro dadea ca sigura inlocuirea lui cu Mihai Balan. Valceanul Mihai Balan, fost director la CET Govora, nu a inchis subiectul, ci chiar a confirmat ca se cauta inlocuitor pentru directorul CEO. Balan recunoaste ca i s-a propus functia lui Ciurel, dar spune ca nu este interesat. Balan sustine ca motivul este acela ca vrea sa lucreze in mediul privat si nu ar mai lucra intr-o companie de stat.

Mihai Balan a condus CET Govora. "Recunosc ca a fost o discutie in sensul asta, dar am refuzat propunerea. Nu sunt de acord sa vin la CEO. A fost o discutie generica, dar in nici un caz nu vin. Nu conteaza cu cine, important este ca nu vin. Am trecut in mediul privat si aici vreau sa raman. (...) Nu este adevarat ca am fost audiat in Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor", a declarat Balan presei. El a mai spus ca il va suna pe Ciurel sa-l "linisteasca" pentru ca nu vrea sa vina in locul lui.

Mandatul lui Ciurel: taieri salariale, discriminare si pierdere

Nu este prima data cand se vorbeste despre schimbarea managerului sustinut de PSD, in aprilie anul acesta fiind ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, departe de listare, aproape de vanzare

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 07:26

Complexurile energetice Oltenia si Hunedoara trebuie sa angajeze firme care sa pregateasca planuri de restructurare ale companiilor. Licitatiile postate pe site-ul achizitiilor electronice arata ca sumele puse la bataie sunt de 600.000 de lei la Oltenia si 450.000 de lei la Hunedoara. La CE Hunedoara a raspuns invitatiei companiei doar Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE), o societate cu multe contracte in minerit si energie si care este administrata de Dan Ioan Gheorghiu, consilierul premierului Victor Ponta. CE Oltenia nu a desemnat castigatorul, insa nu este exclus sa fie tot ISPE SA. Pe de alta parte, un secretar din Ministerul Energiei atrage atentia ca este nevoie de un consultant serios, deoarece este posibila vanzarea catre un investitor strategic.

Hotnews.ro a publicat ieri informatia ca ISPE este singura firma care s-a inscris pentru a realiza planul de restructurare la Complexul Energetic Hunedoara, contra sumei de 450.000 de lei. Firma ISPE SA este cunoscuta ca facand parte din reteaua de "baieti destepti" care graviteaza in jurul premierului Victor Ponta. ISPE SA are ca administratori pe Dan Ioan Gheorghiu, Virgiliu Radulescu si Viorel Gafita. Actionari la ISPE sunt Romelectro, cu 69,19%, Dan Ioan Gheorghiu cu 9,77%, restul de actiuni fiind detinute de actionari tip lista. Dan Ioan Gheorghiu a fost numit in 2012 consilier onorific al premierului Ponta pe domeniul energiei. Gheorghiu a devenit si mai apropiat de premierul Victor Ponta: vecin de ..

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Sefii CE Oltenia, stransi la punga cu salariatii. Urmeaza proteste!

Luni, 13 Iulie 2015, ora 07:28

Sefii CE Oltenia, stransi la punga cu salariatii. Urmeaza proteste!Fara vouchere de vacanta, prime de ziua meseriei amanate si doar opt tone de carbune de salariat sunt propunerile administratiei Complexului Energetic Oltenia, respinse de mare parte ale sindicatelor la negocierile de vineri. Mai mult, conducerea companiei vrea sa dea carbunele doar in natura, nu contravaloarea in lei, cum a fost in anii trecuti. Liderii de sindicat solicita 12 tone de carbune in natura sau echivalent banesc. Unii lideri sunt de acord cu amanarea primei de Ziua Energeticianului, daca este vorba de cateva zile sau saptamani. Sindicalistii mai cer majorarea adaosului la salariu cu o suta de lei, cerere respinsa categoric de directorul Ciurel.

Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a spus inainte de a intra la negocieri ca va fi acordata cota de carbune, nu si adaosul la salariu. "N-a spus nimeni ca nu se va da cota de carbune, dar vedem cum o dam, sub ce forma, daca putem sa mai dam bani in loc de carbune, cum s-a luat anul trecut. Este doar o problema de organizare si felul in care, de cand incepe, si procedura in care vom da aceasta cota. Nu se pune problema la ora aceasta identificarii de resurse pentru vreun adaos. De cota de carbune ne-am inteles inca din primavara, de adaos nu. Niciun fel de adaos. Adaosul este o chestie noua, scoasa pe piata fara niciun fel de suport economic, fara niciun fel de calcul", a spus Laurentiu Ciurel.

Administratia da opt tone, sindicatele cer 12

Sefii din cadrul CE Oltenia au propus sindicalistilor ca fiecare salariat sa ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Bugetul CE Oltenia pe 2015 nu a fost aprobat

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 16:27

Bugetul de venituri si cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia pe 2015 nu a fost inca aprobat, desi suntem in a doua jumatate a anului. "Suntem in iulie si este destul de grav ca nu avem bugetul aprobat, pentru ca in august sau septembrie probabil ca va trebui rectificat", a spus managerul Laurentiu Ciurel. Acesta spune ca bugetul a stat "destul de mult" pentru aprobare la Ministerul Energiei, iar de cateva zile este la Ministerul de Finante, unde "isi face circuitul".

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business377 vizite[ Pandurul ]

Diploma de iresponsabilitate sociala pentru managerul CEO

Marti, 02 Iunie 2015, ora 07:26

Diploma de iresponsabilitate sociala pentru managerul CEOFundatia Greenpeace Romania a acordat vineri un premiu Complexului Energetic Oltenia, o clepsidra simbolizand timpul scurs ireversibil prin intarzieri in remedierea situatiei din cartierul Submaidane, Turceni. Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, a primit si el o diploma de iresponsabilitate sociala pentru neglijenta cu care ii trateaza pe cei afectati de accidentul ecologic. Reprezentantii Greenpeace au mers vineri la sediul CEO din Targu Jiu insa nici macar o persoana din conducerea complexului nu a dorit sa dea ochii cu ei. Premiile au fost lasate la registratura companiei.

Fundatia Greenpeace lupta de ani buni pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Submaidane, orasul Turceni. Cartierul a fost pur si simplu acoperit de cenusa in anul 2013 cand a avut loc o deversare de zgura si cenusa dintr-un depozit al Complexului Energetic Oltenia. Zece gospodarii si aproape 15 hectare de teren agricol au fost acoperite atunci de cenusa, iar compania nu a remediat situatia nici pana in ziua de azi desi au avut "n" termene din partea autoritatilor. "Vineri a expirat cel de-al treilea termen pentru remedierea situatiei in cartierul Submaidane, Turceni, afectat de inundatia cu cenusa de la termocentrala Turceni in decembrie 2013. Fiindca lucrarile au inregistrat intarzieri peste intarzieri, afectand de un an si jumatate calitatea vietii locuitorilor, Greenpeace a oferit Complexului Energetic Oltenia o distinctie pentru contraperformanta. Am mers la sediul CEO din Targu Jiu si ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale Guvernului

Marti, 26 Mai 2015, ora 15:21

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale GuvernuluiAutoritatile judetene nu par a fi ingrijorate de informatiile aparute in mass-media locala, conform carora delegatia FMI ar fi cerut o restructurare rapida la CEO, prin reducerea capacitatilor de productie. Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a sustinut ieri ca acest colos energetic este in atentia Guvernului, pentru ca are potential.

Din declaratiile date de managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, entitatea ar trebui sa ramana deschisa doar cu un sfert din capacitati,

Business / stiri Business19 vizite[ Impact in Gorj ]

Investitie fara aprobare la grupul 5 Rovinari

Miercuri, 19 August 2015, ora 07:26

Investitie fara aprobare la grupul 5 RovinariComplexul Energetic Oltenia a atribuit firmei Romelectro SA un contract de 63 de milioane de lei pentru modernizarea grupului 5 de la Rovinari, desi Consiliul de Supraveghere nu a aprobat in sedinta de luni, 17 august, inceperea lucrarilor la blocul energetic. In fapt, spun surse, aceasta nu a fost prima respingere a modernizarii acestui grup, argumentul supraveghetorilor fiind ca nu se impune cheltuirea a zeci de milioane de euro pana cand nu va fi gata strategia energetica a Romaniei, pentru a stabili directia pentru energia pe carbune.

Consiliul de Supraveghere a respins, din nou, propunerile Directoratului de a moderniza grupurile 5 si 7 de la Rovinari si Isalnita. In aceeasi sedinta s-a discutat si despre executia bugetara la 6 luni din care se pare ca rezulta pierderi si vanzari sub costul de productie. Insa subiectul grupului de la Rovinari este interesant datorita atribuirii a unui contract catre Romelectro, in conditiile in care lucrarile nu sunt avizate de Consiliul de Supraveghere. Licitatia a fost atribuita pe 25 iunie, oferte depunand doua firme. Contractul este de 63.360.000 de lei pentru servicii de conceptie si de asistenta tehnica cu furnizare de echipament pentru reabilitarea si modernizarea instalatiei de ardere a cazanului 5 al SE Rovinari. Banii sunt distribuiti astfel: 56 de milioane de lei pentru echipament, conform caietului de sarcini, 3,8 milioane de lei pentru servicii, 3,5 milioane de lei "pentru diverse si neprevazute". Durata contractului este ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Consilierul lui Ponta, contracte de milioane cu CE Oltenia

Joi, 11 Iunie 2015, ora 07:26

Un consilier al premierului Victor Ponta, Dan Ioan Gheorghiu, a obtinut zeci de contracte la CE Oltenia pentru firma sa. Gheorghiu este actionar la Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) SA. Gheorghiu este asociat si la Romelectro, o alta societate abonata la banii complexului. Gheorghiu este din 2012 consilier onorific al lui Victor Ponta si ulterior i-a devenit si vecin de apartament. Acesta nu este singurul consilier al lui Ponta care a pus ochii pe CE Oltenia. Pandurul a relatat ca CE Oltenia este in discutii finalizate, potrivit unor surse cu un contract, cu firma Envidity Energy SRL, la care actionar este o societate cu acelasi nume din Canada. La firma din Canada, presedinte este Wesley Clark, consilier al premierului, care intentioneaza sa exploateze resursele de carbune din pamant.

Hotnews.ro a publicat un articol privind legaturile dintre oameni din apropierea premierului Victor Ponta si afaceri din energie. Consilierul onorific Dan Gheorghiu are mai multe contracte cu CE Oltenia. De la infiintare, CE Oltenia a atribuit ISPE 29 de contracte prin proceduri fara anunt de participare. Cele mai multe au fost incheiate in urma unor proceduri fara anunt de participare, contractele vizand in principal elaborarea de studii si servicii de audit. Valorile acestor contracte nu sunt deloc de neglijat, exemplu fiind unul incheiat anul trecut in octombrie, in valoare de 992.000 lei, fara TVA.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Institutul de Studii si ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 07:28

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti, dar nu pentru a da explicatii in dosarele in care este urmarit penal. Ciurel a dat ieri o declaratie de martor, in baza careia DNA a cerut aviz de arestare pentru Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala si fost senator de Gorj. In compunerea scrisa in fata procurorilor, Ciurel a povestit cum Grebla i-a reprosat in 2008 ca nu a fost de acord ca firma finului sau, Ion Bircina, sa plateasca prin compensare energia pe care o cumparase de la Complexul Rovinari si nu o platise. Cativa ani mai tarziu, in 2013, Grebla l-ar fi amenintat pe Ciurel pe holul Prefecturii, dupa o sedinta a conducerii CE Oltenia cu parlamentarii de Gorj.

Conform referatului DNA, Laurentiu Ciurel a facut ieri vorbire la DNA despre o afacere de 10 milioane de lei pe care Grebla o dorea in favoarea finului sau Ion Bircina, cunoscut in Gorj ca Dan Goeru. "Declaratia martorului Ciurel Laurentiu Dan din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia), din care rezulta ca Toni Grebla, in anul 2008, i-a reprosat in mod direct faptul ca nu este de acord cu compensarea propusa de o firma a lui Bircina, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari initial de 10.000.000 lei si ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea sustinuta de Toni Grebla (pentru Bircina) privea stingerea creantei in totalitate cu un teren supraevaluat si aparatura electronica inutila societatii. Urmarea refuzului ..

Actualitate / stiri Actualitate140 vizite[ Pandurul ]

Balan nu vrea conducerea CEO

Miercuri, 26 August 2015, ora 17:32

Presa din Valcea anunta, in aceasta dimineata, schimbarea managerului Laurentiu Ciurel de la sefia Complexului Energetic Oltenia! Inlocuitor pentru Laurentiu Ciurel era dat ca sigur fostul manager de la CET Govora, Mihai Balan. Contactat telefonic de reporterii Radio Targu Jiu, acesta a dezmitit zvonurile care au pus pe jar peste 15 mii de mineri si energeticieni. Este exclus sa

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

UEF Motru moare. Petrescu: Sunt cel mai bun director!

Miercuri, 26 August 2015, ora 07:27

UEF Motru moare. Petrescu: Sunt cel mai bun director!Consilierii judeteni liberali cer demisia lui Ilie Petrescu din functia de director al UEF Motru, din cauza situatiei financiare dezastruoase cu care se confrunta uzina. Liberalii cred ca, in curand, cei 80 de angajati vor fi trimisi in somaj. Acestia sunt convinsi ca nu se va putea face fuziunea cu Minprest in conditiile in care datoriile UEF sunt foarte mari. Ilie Petrescu recunoaste situatia fara precedent in care se afla uzina, insa se considera a fi cel mai bun director pe piata.

Salariatii UEF Motru au salarii restante de aproximativ doua luni. Ieri, directorul Ilie Petrescu a solicitat sprijinul autoritatilor judetului pentru a rezolva problemele uzinei. Petrescu i-a cerut prefectului sa intervina la conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru a primi lucrarile din contract. "Consiliul de Administratie face oportunitatile cu privire la unitate. Noi am discutat cu doamna presedinte si am spus cele doua lucruri, fuziunea si dizolvarea. E o situatie economica destul de dezastruoasa pentru ca lucrarile nu mai sunt in cadrul CEO. Eu cred ca cea mai buna solutie este pastrarea unitatii, iar pentru acest lucru CEO trebuie sa ne dea lucrarile din contract. Au renuntat la ele pentru reducerea cheltuielilor. Daca CEO ne da lucrarile, in acest an iesim pe profit cu cel putin trei miliarde de lei. Ce decizie va lua CEO, aia vom face. L-am rugat pe domnul prefect sa vorbeasca cu cei de la CEO pentru a ne da lucrarile si am primit asigurari ca ne va ajuta in acest sens", a ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE Oltenia

Joi, 07 Mai 2015, ora 07:26

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE OlteniaSindicalistul de la Rovinari, Gheorghe Peptan, care a stat cinci zile in greva foamei in fata sediului CE Oltenia, se afla in continuare pe patul de spital. Acesta a cerut demisia managerului complexului, Laurentiu Ciurel.

Peptan il considera vinovat pe Ciurel pentru ceea ce se intampla acum in companie, facand referire la concedierea colectiva a celor 2000 de salariati, dar si perioadele de somaj tehnic prin care vor trece aproape toti salariatii, incepand cu aceasta luna. "E cazul ca domnul director general Ciurel sa paraseasca ambasada Complexul Energetic Oltenia ca e un dezastru total ce s-a creat, urmand somaj tehnic si alte disponibilizari. Vinovat se face si dansul pentru situatia in care a ajuns complexul. De pe patul de spital chiar ii cer demisia. Felul cum m-a tratat pe timpul grevei, felul cum a comentat situatia mea. Deci, sa fie clar, eu nu negociez angajarea fiicei mele cum a angajat cele 312 persoane cu functii pe la alte entitati din Gorj", a declarat Gheorghe Peptan.

Peptan a criticat atitudinea colegilor sai, in special a celor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), care nu s-au interesat de starea sa de sanatate. Sindicalistul a protestat in fata companiei pentru ca se afla pe lista disponibilizatilor, desi nu intruneste conditiile de pensionare, prezentand in fata administratiei 17 revendicari. Peptan a spus ca pe lista disponibilizatilor trebuiau sa se afle mai intai cei care au beneficiat de ordonante, cei angajati pe pile, dar si ultimii ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 06:22

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!Complexul Energetic Oltenia nu poate inchide cele doua grupuri energetice de la Braila! Acest lucru reiese din adresa inaintata de Transelectrica conducerii CE Oltenia, in care se sustine faptul ca aceste grupuri energetice sunt centru de sistem si care iarna pot sa ajute la mentinerea sistemului energetic, in conditii de siguranta, conform declaratiilor facute de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, la un post local de televiziune.

In aceste conditii, conducerea CEO sustine ca Transelectrica si

Business / stiri Business37 vizite[ Impact in Gorj ]

Concursul de selectie de la CEO, blocat

Luni, 17 August 2015, ora 07:26

Concursul de selectie de la CEO, blocatComplexul Energetic Oltenia a publicat in Monitorul Oficial, acum cateva zile, hotararea prin care Adriana Vilceanu a fost inlocuita cu Laurentiu Ciobotarica, selectat la Divizia Financiara prin OUG 109 privind guvernanta corporativa. Acesta este al doilea director selectat prin legea 109, dupa Daniel Antonie la Divizia Miniera. Procesul de selectare a directorilor din CE Oltenia a inceput acum aproape doi ani, insa el a fost blocat de mai multe ori. Firma care se ocupa de selectie este Quest Advisors.

Postul ocupat acum de Ion Petroniu, director la Divizia Strategii Dezvoltare, este dorit de un membru al Consiliului de Supraveghere, Radu Pop. Ca acesta isi doreste postul a confirmat si ministrul Andrei Gerea, care spunea ca-i tine pumnii. Numai ca postul putea fi ocupat de Pop printr-o decizie de numire, ceea ce ar fi de neinteles in timpul unui proces de selectie. Pop a fost sfatuit sa se inscrie si el in procesul de recrutare si cel mai probabil va fi selectat.

Al patrulea post, si cel mai controversat, este cel de la Divizia Energie. Functia de la Energie este ocupata prin decizie de numire de Aurel Medintu. Procesul de selectie pentru Energie a fost redeschis, spun surse. La inceputul acestui an s-a discutat in Consiliul de Supraveghere despre selectia unui director la Energie, directorul general Laurentiu Ciurel facand toate eforturile ca acest post sa fie ocupat de Medintu. Pentru ca cei din Consiliu au refuzat sa semneze contractul cu Medintu, acesta si-a dat ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Afaceristul denuntat la DNA de Ciurel, CONDAMNAT

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 07:10

Afaceristul denuntat la DNA de Ciurel, CONDAMNATIonel Bogdan, omul de afaceri denuntat de managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, care ar fi incercat sa ii ofere mita, a fost condamnat de magistratii Tribunalului Gorj.

Magistratii de la Tribunalul Gorj au dispus astazi condamnarea lui Bogdan Ionel (afaceristul denuntat de managerul Laurentiu Ciurel) la un si doua luni de inchisoare, pentru dare de mita, dupa ce inculpatul a optat pentru "recunoasterea invinuirii". Sentinta nu este definitiva. Instanta a decis si ca

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ GorjDomino ]

Sentinta pentru mituitorul lui Ciurel

Marti, 07 Iulie 2015, ora 21:32

Afaceristul din Strehaia denuntat de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, dupa ce a incercat sa ii dea mita pentru obtinerea unor contracte cu compania, a fost condamnat astazi la un un si doua luni de inchisoare, pentru dare de mita. Sentinta Tribunalului Gorj nu este definitiva. omul de afaceri din Strehaia a incercat sa obtina mita de la o companie a statului, sustinand ca banii ajung la un membru al Guvernului si in conturile unui partid politic. Afaceristul solicita sa-i fie acordate contracte

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Afacerist condamnat

Marti, 07 Iulie 2015, ora 13:10

Magistratii de la Tribunalul Gorj au dispus astazi condamnarea lui Bogdan Ionel (afaceristul denuntat de managerul Laurentiu Ciurel) la un un si doua luni de inchisoare, pentru dare de mita, dupa ce inculpatul a optat pentru "recunoasterea invinuirii". Sentinta nu este definitiva. Instanta a decis si ca barbatul din Strehaia sa ramana sub control judiciar, anunta Tv Sud. Omul de afaceri a fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ GorjDomino ]

Calinoiu, acasa la Ciurel: "Il sustin pe fata!"

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:27

Calinoiu, acasa la Ciurel: "Il sustin pe fata!"Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost luni seara, timp de mai multe ore, cu masina de serviciu, in vizita "privata" acasa la managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel. Intrebat marti cand a vorbit ultima data cu Ciurel, Calinoiu a raspuns ca "vineri". Cand i s-a spus ca a fost fotografiat luni la Ciurel, s-a aratat nemultumit de filajul ziaristilor, dar a recunoscut vizita. Calinoiu spune ca a fost acasa la Ciurel pentru a discuta cu acesta despre problemele Complexului Energetic Oltenia.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a fost vazut luni seara la poarta casei lui Laurentiu Ciurel. Dupa ce a spus ca vineri a fost ultima zi cand a discutat cu managerul Complexului Energetic Oltenia, presat de ziaristi, Calinoiu a recunoscut ca l-a vizitat la domiciliu. "Vineri am discutat ultima data cand am vorbit cu domnul Ciurel...Da, da, am fost acasa la domnul Ciurel. Asta e culmea, aseara am fost in vizita privata. Inseamna ca ma urmariti, nu? Sunt in filaj? Nu-i nici o problema, nu ma deranjeaza", a declarat Ion Calinoiu.

Presedintele Consiliului Judetean s-a simtit dator sa vina cu lamuriri in cadrul unui interviu acordat la Radio Infinit. "Am fost intrebat de unii daca am fost aseara la Ciurel, da am fost acasa la Ciurel pentru ca suntem intr-o relatie foarte buna si il sustin pe fata pentru ca nu face ce au facut altii. Mi s-a spus ca am fost pozat, dar nu-i nici o problema. Eu nu am alte interese cum au altii. Am fost ca sa discut situatia ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Disponibilizatii CEO, amanati din nou cu platile compensatorii

Marti, 28 Iulie 2015, ora 07:26

Fostii salariati ai Complexului Energetic Oltenia nu si-au primit nici pana azi platile compensatorii convenite cu administratia companiei. Oamenii asteapta de cateva luni sa primeasca drepturile prevazute in contractele de munca, fiind vorba de unul pana la sase salarii. Reprezentantii CEO au declarat ieri ca cel tarziu luni, 3 august, oamenii isi vor primi sumele complete.

Petre Bobina a lucrat 30 de ani in minerit si acum se numara printre cei care asteapta de luni bune platile compensatorii stabilite cu administratia. Are de luat de la CE Oltenia sase salarii compensatorii fiind pe lista celor care au plecat la cerere din unitate desi mai are multi ani pana la pensie. "Eu trebuia sa primesc sase salarii compensatorii, am primit un singur salariu cu promisiunea ca restul le voi primi la jumatatea lunii iulie. Nu s-a intamplat acest lucru, nu ne mai baga nimeni in seama, ne-au lasat ai nimanui. Eu mai am de recuperat aproape 11.500 lei dupa ce am muncit 30 de ani in minerit", a spus Petre Bobina, fost salariat CEO.

Omul spune ca daca nu va primi banii in cel mai scurt timp va strange oamenii pentru a-i face o plangere penala managerului Laurentiu Ciurel pentru inselaciune si abuz in serviciu. "A fost optiunea mea sa plec, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-si bata joc de noi. Si restul de oameni sunt suparati si ne-am pus toti de acord ca, daca nu ne dau banii, sa-i facem plangere penala, exista un acord scris asa ca justitia va fi de partea noastra", a adaugat Petre ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:22

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu CiurelSindicatele din cadrul CEO solicita cu vehementa schimbarea managerului privat, Laurentiu Ciurel, incapabil sa poate un dialog cu reprezentantii angajatilor si sa ajunga cu acestia la o intelegere. Ieri a avut loc un nou protest de amploare, cel de-al treilea, in municipiul Targu Jiu, la care au participat aproximativ 3.000 de manifestanti. Cea mai scandata lozinca a fost *Jos Ciurel!*. Secretarul sindicatului de la Jilt, Petre Mamaliga, a propus ca salariatii sa plateasca clauza stipulata in

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Adevarul ]

Ce au castigat salariatii CEO dupa vizita ministrului Gerea

Luni, 27 Iulie 2015, ora 07:26

Ce au castigat salariatii CEO dupa vizita ministrului GereaLiderii de sindicate din Complexul Energetic Oltenia si-au dat arama pe fata si la intalnirea de vineri cu ministrul Andrei Gerea. In timp ce liderii de la Federatia Nationala Mine Energie aveau opinii critice la adresa lui Ciurel si cereau drepturi pentru salariati, cei de la Sindicatul Mine Energie Oltenia spuneau ca astfel de cereri nu sunt de competenta ministrului si cereau doar un pachet legislativ care sa fie favorabil companiei. In final, nici unii, nici altii nu au castigat decat promisiuni.

Sedinta dintre sindicate, ministrul energiei Andrei Gerea, Consiliul de Supraveghere si conducerea CE Oltenia a fost una tensionata, fiind mici certuri intre liderii anti-Ciurel si pro-Ciurel. Sindicalistii din Federatia Nationala Mine Energie (FNME) au cerut demisia directorului general Laurentiu Ciurel, considerandu-l vinovat pentru problemele economice ale companiei. Totodata, liderii FNME i-au spus ministrului ca in timpul mandatului lui Ciurel veniturile angajatilor au scazut cu 30%, iar acum conducerea refuza sa dea 100 de lei in plus la adaosul lunar. De asemenea, s-a pus in discutie si acordarea cotei de carbune in conditiile puse de conducere, adica doar in natura.

Mitrescu: Nu toti salariatii au veleitati de bisnitar ca Ciurel

Constantin Mitrescu, prim-vicepresedinte FNME, a declarat ca a ridicat problemele salariatilor, dar ca mare parte din discutii au fost axate pe problemele de legislatie in energie. "Problemele legislative se cunosc pentru ca noi le-am spus de ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Licitatia pentru consultanta la CEO, anulata

Marti, 21 Iulie 2015, ora 07:26

Complexul Energetic Oltenia a anulat licitatia pentru angajarea unei firme de consultanta pentru elaborarea planului de restructurare al companiei. Anuntul de licitatie a fost postat pe site-ul de achizitii electronice pe 2 iulie, iar pe 3 iulie procedura a fost anulata. In mod normal, astazi, 21 iulie, ar fi ultima zi pentru depunerea ofertelor, deschiderea plicurilor urmand sa se faca maine, pe 22 iulie. Suma estimata era de 665.250 lei. Potrivit unor surse, licitatia a fost anulata din cauza sumei prea mici. Pe de alta parte, sindicalistii din CE Oltenia sunt revoltati ca trebuie sa plateasca o companie pentru a realiza planul de restructurare si eficientizare pe care ar trebui sa-l faca managerul Laurentiu Ciurel si echipa sa. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiul s-a mutat la Severin

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:27

Modernizarea stadionului din Targu Jiu ar urma sa inceapa in urmatoarele zile, Pandurii fiind nevoita sa joace tot campionatul pe terenul din Drobeta Turnu Severin, acolo unde, sambata seara, au venit mai toate capetele luminate ale judetului, desi echipa noastra a fost invinsa categoric de stelisti cu 3-0. Presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu, vicepresedintele Ciprian Florescu, primarul Florin Carciumaru, viceprimarul Aurel Popescu, prefectul Alin Vacaru si fostul prefect Ion Claudiu Teodorescu, dar si consilieri locali si judeteni, precum si managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, au facut deplasarea la Severin, fara ca echipa sa se ridice insa la asteptarile acestora.

Gazda le-au fost pe stadionul de pe malul Dunarii seful Jandarmeriei Mehedinti, Eugen Esambrea, dar si adjunctul IPJ Mehedinti, Ion Fratilescu, ambii gorjeni care au condus institutii similare si la Targu Jiu si care acum au avut ocazia sa se revada cu fostii colaboratori din Gorj. Scorul final de pe tabela de marcaj ii va face probabil pe unii dintre acestia sa treaca mai rar pe la partidele pe care Pandurii le sustine la Severin, spectatorii mehedinteni fiind oricum sambata seara fani declarati ai Stelei. Antrenorul echipei campioane, Mirel Radoi, este severinean si asta explica de ce echipa noastra a avut atat de putin spectatori printre olteni.

Sport / stiri Sport8 vizite[ Pandurul ]

Pas pentru realizarea grupului romano-chinezesc la Rovinari

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 07:26

Actionarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta in sedinta din luna august 2015 mai multe documente premergatoare construirii noului grup energetic de la Rovinari. Este vorba de grupul de 600 MW, care va fi construit in parteneriat cu chinezii. AGA are pe ordinea de zi aprobarea actului constitutiv al firmei Huadian Oltenia Energy SA, cea care se va ocupa de implementarea proiectului. Totodata, vor fi aprobate rezultatele studiului de fezabilitate. Despre construirea noului grup se vorbeste de mai multi ani, dar progresele sunt mici. Acesta ar fi strict necesar, pentru ca actualele grupuri energetice ale termocentralelor Turceni, Rovinari, Isalnita si Craiova sunt vechi de cativa ani. Unele mai au ore de functionare pentru 3 ani, altele pentru 10-12 ani, arata un document al companiei.

Managerul Complexului Oltenia, Laurentiu Ciurel, a explicat recent la un post de televiziune de ce proiectul cu chinezii este intarziat. "Din pacate grupul cu chinezii e blocat intr-o chestie pe care la nivel de complex nu o putem rezolva. Este garantarea actiunilor. Cum garanteaza Complexul Oltenia actiunile pe care le va avea firma de proiect. Se cer garantii, cu actiuni la companie. Ori lucrul acesta depinde de actionari, de toti actionarii, nu numai de actionarul majoritar, de Consiliul Concurentei, deci sunt niste reguli in Europa. Nu de mine este vorba, e vorba de ce doreste actionarul, dansul este detinatorul actiunilor. Noi suntem administratori, facem ce se spune", a declarat ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

ACUZATIE: CEO face profit, dar minerii isi cumpara suruburi

Joi, 16 Iulie 2015, ora 07:26

Complexul Energetic Oltenia, cea mai mare companie de energie pe carbune, isi obliga salariatii sa isi cumpere materiale necesare desfasurarii sarcinilor de serviciu, reusind astfel sa inregistreze profit. Afirmatia apartine liderilor sindicali Nelu Rosca si Dan Pirvulescu. Ei cred ca actuala conducere a CE Oltenia are o politica a reducere a cheltuielilor cu investitiile si a drepturilor salariale astfel incat sa inregistreze profit. In 2014, CE Oltenia a avut o pierdere de 700 de milioane de lei, dar pe primele trei luni ale lui 2015 are un profit de 53 de milioane de lei.

Profitul din exploatare al CEO pe primul trimestru a fost de peste 150 de milioane de lei, dar a fost diminuat de pierderea financiara de 97 de milioane de lei, rezultand un profit brut de doar 53 de milioane de lei. In acest rezultat bun sindicalistii nu vad un manager profesionist, ci multe reduceri si taieri de drepturi ale angajatilor. "Este o creste fortata datorata de faptul ca nu s-au facut cheltuieli, nu s-a achizitionat echipamentul de protectie. Nu se fac cheltuieli, nici macar alea prin lege. Nu se fac revizii si reparatii si s-au diminuat drepturi salariale cu ajutorul acelor baieti importanti. Chestiunile astea duc la profit, singurul element care creste e costul cu mandatul directoratului si consiliului de supraveghere. Daca nu faci revizii sunt niste bani, daca nu dai drepturi la salariatii se aduna niste bani. In primul trimestru nu se fac revizii, ci in trimestrul III-IV, la nivel ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Investitie de 140 milioane de euro la termocentrala Rovinari

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 09:13

Investitie de 140 milioane de euro la termocentrala RovinariLucrarile se vor desfasura pe o perioada de cinci ani. "Este o investitie importanta, din care a demarat deja prima etapa, adica cea pregatitoare a lucrarilor. Finantarea va fi asigurata din bugetul de la Complexul Energetic Oltenia in urmatorii cinci ani. De asemenea, este cert si faptul ca nu vom mai plati certificate verzi pentru energia pe care o consumam. Vom mai primi suma de 18 milioane de euro pentru servicii de sistem. Banii trebuia sa ii primim inca de la inceputul anului", a spus

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Adevarul ]

Inculpatul Victor Ponta, sechestru pe avere!

Marti, 14 Iulie 2015, ora 07:27

Inculpatul Victor Ponta, sechestru pe avere!Victor Ponta este cel dintai prim-ministru al Romaniei urmarit penal si cu sechestru pe avere. Masura anuntata ieri de procurorii DNA vizeaza recuperarea prejudiciului facut de Casa de avocatura Sova in anii 2007-2008 complexurilor energetice Turceni si Rovinari. Procurorii au indicii clare ca o parte din bani au ajuns la Ponta, pe atunci deputat de Gorj. In urma unui control facut de ANAF din 2011, Ponta si Sova au falsificat acte pentru a da impresia ca Ponta a luat bani munciti de la Casa Sova, la care era "partner senior" si de la care primea lunar cate 2000-3000 de euro. Potrivit declaratiei de avere, Ponta a instrainat in ultimele 12 luni trei apartamente in valoare totala de 300.000 de euro, si-a donat casa de la Baia de Fier (Gorj) fostei sotii, a cedat leasingul la o masina, iar sotia lui a donat 50.000 de euro unei persoane necunoscute. Cu toate acestea, au ramas destule case, terenuri si conturi care pot fi puse sub sechestru, desi cele mai multe sunt pe numele sotiei Daciana Sarbu.

Ziua de 13 de ieri nu i-a adus prea mult noroc premierului Ponta, desi acesta a facut eforturi fizice de a se deplasa in carje la sediul DNA pentru o intalnire cu procurorul de caz. Vestile nu au fost deloc bune pentru seful Guvernului, care s-a folosit din nou de dreptul la tacere, mentionand ca se va vedea cu anchetatorii in august, cand ar urma sa fie gata o expertiza financiar-contabila in dosarul sau penal. Ponta a refuzat sa dea declaratii si pe 5 iunie, cand a fost pentru prima ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Rosca: Ciurel m-a jignit! CEO: Dialogul, subminat de lideri!

Luni, 13 Iulie 2015, ora 07:28

Rosca: Ciurel m-a jignit! CEO: Dialogul, subminat de lideri!Negocierile dintre administratia si sindicatele din Complexul Energetic Oltenia s-au incheiat brusc vineri, dupa o discutie pe ton ridicat intre directorul Laurentiu Ciurel si sindicalistul Nelu Rosca. "Domnul Ciurel nu rezista la stres", este concluzia lui Rosca, in timp ce compania acuza liderii de sindicat ca au subminat dialogul social.

Sedinta de vineri a comisiei mixte administratie-sindicate s-a lasat cu jigniri. Unii sindicalistii s-au enervat cand sefii din administratie le-au spus ca nu sunt bani pentru echipamente in cariere si nici pentru o cota de carbune rezonabila pentru salariati, dar in schimb se aloca bani grei pentru firme de consultanta care sa faca planuri de restructurare, desi este atributul directorilor bine platiti.

Nelu Rosca, liderul salariatilor de la cariera Rosiuta, spune ca a fost jignit de managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, care a vrut sa-l scoata din sala pentru ca indraznit sa ridice vocea la el. Conform sindicalistilor prezenti la discutii, Ciurel l-a numit pe Rosca "cretin" si "dobitoc". "Cand a propus managerul general opt tone de carbune, normal ca a aparut o nemultumire din partea mea, pentru ca tot ce se discutase pana la acel moment, cand era vorba de salariati, ni se spunea ca se inchide unitatea, dar cand e vorba sa faca contracte de consultanta de miliarde invoca faptul ca impune Uniunea Europeana. Dumnealui m-a jignit, eu am avut o tonalitate, ca si decibeli, mai ridicata, l-a deranjat, si-a luat Directoratul si a parasit ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu, despre Ciurel: "Este printre singurii oameni care se zbat cu adevarat pentru CEO"

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:10

Calinoiu, despre Ciurel: "Este printre singurii oameni care se zbat cu adevarat pentru CEO"Presedintele Consiliului Judetean clarifica informatiile aparute in presa locala, cum ca Laurentiu Ciurel ar urma sa fie demis din functia de manager al Complexului Energetic Oltenia.
Ion Calinoiu este convins ca sunt unii care isi doresc foarte mult schimbarea managerului CEO. Seful judetului spune ca zvonurile aparute intr-un cotidian local sunt alimentate de cei care si-au pierdut privilegiile pe care le aveau in trecut in minerit si energie. Are si un mesaj pentru acestia: sa stea linistiti

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ GorjDomino ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Trei gorjeni morti in accident
Doi bunici si nepotul lor de 14 ani au murit intr-un accident care a avut loc vineri, in jurul orei ...
Atac de tip mafiot la Targu Jiu. Victima, o judecatoare!
Reglare de conturi intre tinerii de bani gata din Targu Jiu. Madalin Cremeneanu, fiul unui cunoscut ...
Inginer la SE Rovinari, mort in accident
Un inginer angajat al Complexului Energetic Oltenia, la Sucursala Electrocentrale Rovinari, a murit ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook