Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 391 (0.394 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business196 vizite[ Pandurul ]

Laurentiu Ciurel, managerul 1%

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 05:27

Laurentiu Ciurel nu si-a indeplinit indicatorii de performanta pentru a ramane in fruntea Complexului Energetic Oltenia, potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel a reusit sa realizeze 100% un singur proiect: modernizarea cantinei de la Sacelu. In acelasi timp, are un grad de realizare de 1% la nivelul cheltuielilor cu mentenanta si o pierdere de 193 de milioane de lei. Acesta nu si-a indeplinit indicatorii nici in 2013 pentru ca atunci minerii si energeticienii nu au putut beneficia de banii inclusi in pachetele de performanta, aproximativ 100 de milioane de lei, deoarece conducerea nu a vandut energie.

Din anexele raportului Consiliului de Supraveghere pe primele 6 luni rezulta ca Laurentiu Ciurel s-a tinut de promisiune intr-o singura situatie: a modernizat cantina de la Statiunea Sacelu. Este singurul procentaj de 100% din analiza indicatorilor din plan. La alti indicatori precum vanzarea de energie sau investitii, planul de management nu a fost respectat.

1%, cheltuielile cu mentenanta

Cifrele la care se uita eventualii investitori arata ca la CE Oltenia este o pierdere de 193 de milioane (EBIT-profit operational dupa amortizare) pe primele 6 luni si ca EBITDA (n.red- profit operational inainte de amortizare) are un grad de realizare de 17,7%. Acelasi raport arata ca la 9 luni, CE Oltenia va avea o pierdere de 155 de milioane de lei.

De asemenea, pe primele 6 luni, la capitolul venituri din vanzarea ...

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Pandurul ]

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 07:28

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti, dar nu pentru a da explicatii in dosarele in care este urmarit penal. Ciurel a dat ieri o declaratie de martor, in baza careia DNA a cerut aviz de arestare pentru Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala si fost senator de Gorj. In compunerea scrisa in fata procurorilor, Ciurel a povestit cum Grebla i-a reprosat in 2008 ca nu a fost de acord ca firma finului sau, Ion Bircina, sa plateasca prin compensare energia pe care o cumparase de la Complexul Rovinari si nu o platise. Cativa ani mai tarziu, in 2013, Grebla l-ar fi amenintat pe Ciurel pe holul Prefecturii, dupa o sedinta a conducerii CE Oltenia cu parlamentarii de Gorj.

Conform referatului DNA, Laurentiu Ciurel a facut ieri vorbire la DNA despre o afacere de 10 milioane de lei pe care Grebla o dorea in favoarea finului sau Ion Bircina, cunoscut in Gorj ca Dan Goeru. "Declaratia martorului Ciurel Laurentiu Dan din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia), din care rezulta ca Toni Grebla, in anul 2008, i-a reprosat in mod direct faptul ca nu este de acord cu compensarea propusa de o firma a lui Bircina, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari initial de 10.000.000 lei si ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea sustinuta de Toni Grebla (pentru Bircina) privea stingerea creantei in totalitate cu un teren supraevaluat si aparatura electronica inutila societatii. Urmarea refuzului ..

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Pandurul ]

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:22

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu CiurelSindicatele din cadrul CEO solicita cu vehementa schimbarea managerului privat, Laurentiu Ciurel, incapabil sa poate un dialog cu reprezentantii angajatilor si sa ajunga cu acestia la o intelegere. Ieri a avut loc un nou protest de amploare, cel de-al treilea, in municipiul Targu Jiu, la care au participat aproximativ 3.000 de manifestanti. Cea mai scandata lozinca a fost *Jos Ciurel!*. Secretarul sindicatului de la Jilt, Petre Mamaliga, a propus ca salariatii sa plateasca clauza stipulata in

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Adevarul ]

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 05:27

Minerii au renuntat la proteste. Ce li s-a promis!Circa 200 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia au protestat si ieri in Piata Prefecturii, unde se afla sediul Diviziei Miniere. O delegatie a lor a fost invitata la o discutie la prefect, unde au fost si doi membri ai Directoratului CE Oltenia, Aurel Medintu si Daniel Antonie. In urma discutiilor, minerii au decis intreruperea protestului, desi aveau autorizatie de pichetare pana vineri. "A fost o discutie care trebuia sa aiba loc acum un an. Este prima discutie mai serioasa la care au participat si doi membri din Directorat. Vom sista protestele, sper sa se tina de promisiune si salariatii sa nu mai fie hartuiti. Au promis ca nu vor rectifica bugetul pe minus la partea care priveste fondul de salarizare", a explicat Dan Pirvulescu, vicepresedinte al Federatiei Nationale Mine Energie.

"Actul aditional nu s-a negociat, s-au pierdut bani la salariu. Acest manager conducere autoritar, discretionar, drepturile sindicatelor sunt calcate in picioare, el nu cunoaste legea si nu respecta legea, avem speranta ca cineva va auzi de aceasta pichetare si va lua masuri cu acest individ", a declarat si sindicalistul Corneliu Girjoaba, prezent la protest, dar inainte de discutia moderata de prefect. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Pandurul ]

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui Ciurel

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 05:27

Pierdere de mii de miliarde lei vechi la "sandramaua" lui CiurelPrimele sase luni ale anului 2014 arata ca managerul Laurentiu Ciurel, garantat de Ion Calinoiu, Florin Carciumaru si Victor Ponta, a facut praf CE Oltenia. Rezultatul lui Laurentiu Ciurel la CE Oltenia, la sase luni, este minus 193 de milioane RON, adica o pierdere de aproape 2000 de miliarde de lei vechi. Principalul motiv este faptul ca societatea vinde energia cu 181 lei/MW, desi o produce cu 209 lei. Si carbunele este vandut in pierdere, arata Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Interesant este ca si in 2014, salariatii au pierdut lunar, in medie, 300 de lei fata de cat s-a programat, asta dupa ce anul trecut au pierdut alti 600 de lei. In schimb, au crescut cheltuielile materiale, desi Ciurel se tot lauda cu economiile facute.

Bilantul Complexului Energetic Oltenia la sase luni arata ca societatea are la 30 iunie o pierdere de 193.522.540 de lei! Practic, insolventa bate la usa, mai ales ca a doua parte a anului este la fel de proasta ca prima. Probabil ca Victor Ponta vazuse bilantul la inceputul acestei luni cand, aflat la Rovinari, a spus despre Complexul Energetic Oltenia ca este o sandrama. A uitat insa sa spuna ca el este primul responsabil pentru aceasta situatie, cata vreme l-a impus de Laurentiu Ciurel manager privat. Acesta a preluat societatea cu profit de mii de miliarde de lei vechi si in doar doi ani a reusit sa o puna pe butuci. Bilantul arata nu doar o pierdere imensa, dar si o indatorare a companiei la banci, precum si o crestere a creantelor pe ..

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Pandurul ]

Minerii de la Berbesti-Alunu nu au loc in Complexul Energetic Valcea

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:25

Salariatii care isi desfasoara activitatea la exploatarea Berbesti-Alunu si care ar trebui externalizati din Complexul Energetic Oltenia se tem ca nu vor avea toti loc la viitorul Complex Energetic Valcea. Acestia spun ca doar jumatate din cei 1.300 de salariati vor putea fi pastrati. Minerii spun ca in campania electorala li s-a promis ca se va renunta la ideea externalizarii. Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, este acuzat ca vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, asta in timp ce directori din cadrul companiei isi angajeaza rudele in complex.

Un grup de mineri de la cariera Alunu a sesizat ieri redactia Pandurul ca externalizarea catre CET Govora, anuntata pentru 1 februarie, ii va lasa fara serviciu. Oamenii se plang ca nimeni nu ii informeaza ce se va intampla si spun ca exista la nivelul unitatii o stare de incordare. "Ni s-a promis la alegeri ca nu ne vor externaliza catre CET Govora. Noi ducem grija zilei de maine, avem copii de crescut, nu mai stim ce sa credem, ca nu vorbeste nimeni cu noi. Se aude prin cariera ca vom fi externalizati cu 1 februarie 2015. Suntem confuzi. Domnul Ciurel ar vrea sa faca disponibilizari pe ascuns, sa bage unitatea in insolventa si sa ramanem pe drumuri", a spus unul din minerii de la Cariera Alunu.

Oamenii spun ca nu vor avea niciun viitor in cadrul CET Govora, ca lucrurile stau prost acolo, mai ales dupa moartea presedintelui Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea. "CET Govora e aproape de insolventa mai ales ca a murit si presedintele ...

Actualitate / stiri Actualitate104 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu cere o ancheta a Guvernului la CE Oltenia

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:28

Copresedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, cere o ancheta a Corpului de Control al premierului Victor Ponta la Complexul Energetic Oltenia si clarificarea suspiciunilor care planeaza asupra contractului incheiat de companie cu firma BVA COAL SRL pentru livrarea a 1,2 milioane de tone de lignit in Serbia.

Dan Vilceanu avertizeaza ca va vorbi despre aceasta solicitare pana cand premierul va trimite Corpul de Control la compania condusa de Laurentiu Ciurel. "Avand in vedere necesitatea clarificarii urgente a suspiciunilor existente in spatiul public cu privire la legalitatea si oportunitatea economica a vanzarii de catre Complexul Energetic Oltenia a 1.200.000 de tone de carbune catre BVA COAL SRL, o firma abia infiintata, la un pret de 13 euro pe tona, ce pare a fi sub costul de productie, in conditiile in care carbunele este revandut in Serbia cu 35,7 euro pe tona, solicit primului ministru al Romaniei, Victor Ponta, ca, in virtutea obligatiilor sale legale, sa delege urgent Corpul de Control al premierului, pentru a face verificari temeinice la Complexul Energetic Oltenia", transmite Vilceanu printr-un comunicat de presa.

Liberalul are si cateva intrebari legate de motivele pentru care CEO nu a participat direct la licitatia organizata in Serbia, argumentele Complexului atunci cand a eliberat scrisoare de recomandare pentru firma din Constanta, dar si daca au mai cerut scrisori de recomandare si alte firme, dar au fost refuzate. Conducerea PNL Gorj vrea ca cei de la Corpul de ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia lasa pe drumuri sute de salariati Minprest

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:27

CE Oltenia lasa pe drumuri sute de salariati MinprestComplexul Energetic Oltenia vrea sa renunte la o parte din contractele de prestari servicii cu Minprest Rovinari, sustinand ca face asta la presiunea sindicatelor. Liderii de sindicat neaga astfel de solicitari, fiind doar un mod al administratiei CEO de a fugi de raspundere. Circa 600 de salariati Minprest, care au contracte pe perioada determinata, ar putea pleca acasa dupa 28 februarie.

Directorul Gabriel Giorgi spune ca face analize pentru a stabili cine va ramane si cine va pleca acasa dupa 28 februarie. "Intrucat sindicatele fac presiuni pe administratia CE Oltenia, e posibil ca pentru anumite contracte sa nu mai avem buget si in consecinta sa renuntam la serviciile respective. Au iesit sindicalistii si au spus sa se reduca bugetul alocat pentru terti. Nu s-a solicitat numai reducerea bugetului alocat, s-a solicitat inchiderea Minprest de catre Marciuc si de catre Rosca, in special ei au fost cei mai vocali (...) Noi incercam sa rezolvam sa fie afectati cati mai putini. Se pune problema pentru cei peste 600 de salariati. Zilele acestea se decide sub un fel sau altul. Incercam sa fie afectati de neprelungirea contractelor doar cei care au concedii medicale. Doar cei care au fost bolnavi inchipuiti sa fie afectati", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Propunere: Angajatii Minprest internalizati la CE Oltenia

Sindicalistul Nelu Rosca spune ca nu a cerut niciodata administratiei CE Oltenia sa reduca contractele cu Minprest sau sa inchida ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Firma de recrutare pentru selectia noilor manageri ai Minprest

Luni, 23 Februarie 2015, ora 07:11

Firma de recrutare pentru selectia noilor manageri ai MinprestLui Gabriel Giorgi ii expira mandatul pe 25 februarie
Noua conducere a SC Minprest Serv SA Rovinari, firma detinuta de Complexul Energetic Oltenia, va fi selectata de catre o firma de recrutare de personal. In acest sens va fi organizata o licitatie pentru stabilirea firmei care va asigura serviciile de recrutare si selectie a personalului de conducere al SC Minprest Serv SA Rovinari. Firma numara peste 1.500 de salariati si are ca principal obiect de activitate servicii de curatenie derulate

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ GorjDomino ]

Ciurel se auto-invita la protestul salariatilor CE Oltenia impotriva lui

Joi, 05 Februarie 2015, ora 07:26

Ciurel se auto-invita la protestul salariatilor CE Oltenia impotriva luiManagerul CE Oltenia Laurentiu Ciurel a schimbat placa inainte cu o zi de marele protest anuntat de sindicatele care ii cer demisia. Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia a vorbit ieri deschis despre problemele din unitatea pe care o conduce de cativa ani si a spus ca situatia este atat de dificila incat si el si-ar dori sa fie in piata alaturi de protestatari, daca ar sti ca acest gest ar ajuta la redresarea CEO.

Miile de mineri pe care sindicatele le anunta pentru azi in centrul orasului par sa nu il fi lasat indiferent pe Laurentiu Ciurel, care, pentru prima data in ultimii ani, pare sa abordeze problemele din CEO pe un alt ton. Ieri acesta a transmis un mesaj de sustinere pentru protestatari, asta desi in piata sindicalistii vor cere mai mult ca sigur demisia sa, asa cum au facut-o si cu o saptamana in urma. "Daca as fi sigur ca se striga acolo anumite lucruri sau se solicita anumite lucruri, pai m-as duce si eu sa particip la mitingul acesta. As fi chiar bucuros pentru ca poate doar asta nu am incercat. Daca urmariti presa economica, am tras semnale de alarma ca va veni vremea. E foarte aproape luna in care in sistemul energetic romanesc nu o sa mai incapa nici hidro, nici carbune, nici gaz, nici nimic. De cate ori e o pala de vant mai mare se depasesc recorduri, se pun in functiune parcuri eoliene noi", a declarat Ciurel, incercand sa explice ca sursele alternative de energie scot de pe piata producatorii traditionali, inclusiv termocentralele CEO. ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

CEO a inchiriat o parte din sediul CEZ. Conducerea companiei energetice se confrunta cu probleme financiare si a anuntat reduceri

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 13:23

CEO a inchiriat o parte din sediul CEZ. Conducerea companiei energetice se confrunta cu probleme financiare si a anuntat reduceriO parte din cladirea CEZ din zona Garii a fost inchiriata de Complexului Energetic Oltenia, in conditiile in care compania trece printr-o perioada foarte grea, iar conducerea vrea sa reduca cu 13 la suta veniturile salariale, iar, in replica, sindicatele organizeaza maine un miting de amploare la care sunt asteptati sa participe aproximativ 5000 de persoane. Roxana Margineanu, purtator de cuvant CEZ, a confirmat, pentru ziarul ADEVARUL, ca o parte din cladire a fost inchiriata catre CEO: "Doar

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Adevarul ]

Primul lider PSD care critica managerii CEO

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 07:28

Primul lider PSD care critica managerii CEOAndrei Maioreanu, vicepresedintele PSD Gorj, contesta atitudinea managerilor CE Oltenia. Acesta considera ca administratia trebuia sa poarte discutii cu sindicalistii cu mult inainte de a lua deciziile privind taierile salariale.

"Nu am fost niciodata adeptul unor astfel de proteste, am mers intotdeauna pe discutii. Si noua la Hidroelectrica ne-a expirat contractul colectiv de munca, iar in calitate de director general am mers pe ceea ce inseamna dialog, pe o comunicare cu mult timp inainte de a lua decizii in asa fel incat angajatii, fie ca vorbim de angajatii productivi sau angajatii TESA, sa cunoasca foarte bine situatia companiei si mai mult decat atat ce ar insemna aceste taieri salariale", a declarat Maioreanu.

Social-democratul spune ca este interesat de problemele din minerit, chiar daca nu mai este domeniul sau de activitate. "Sunt adeptul dialogului. Din pacate, in momentul de fata, constat o rigiditate a unor manageri. Indiferent cum au fost alese, sindicatele reprezinta salariatii, iar dialogul dintre sindicate si administratie trebuie sa conduca la o situatie normala si nicidecum sa escaladeze o stare conflictuala asa cum exista acum la CEO. Am lucrat din 1993 in minerit, este un domeniu in care m-am format ca inginer, iar daca acum lucrez in zona hidro sunt foarte interesat de ceea ce se intampla in Complexul Energetic Oltenia", a mentionat Andrei Maioreanu.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Sindicatele din CE Oltenia anunta declansarea conflictului de munca

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 07:26

Sindicatele din CE Oltenia anunta declansarea conflictului de muncaSindicatele afiliate la Federatia "Univers" au luat decizia ieri de a deschide conflict de munca impotriva CE Oltenia, dar si a Guvernului. Reactia vine dupa ce managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a propus federatiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Munca (CCM) al minerilor si energeticienilor reducerea cu circa 40% a a veniturilor salariatilor. Federatia Nationala Mine Energie (FNME) se alatura celor din "Univers" in acest demers si anunta proteste incepand de saptamana viitoare.

Liderii sindicali din Federatia "Univers" au avut joi o sedinta la Jilt unde s-a discutat asupra propunerii inainte de administratie. Prim-vicepresedintele Adrian Marciuc declara inainte de sedinta ca nu isi putea reveni din soc dupa ce administratia a propus concedieri colective, taierea primelor si a sporurilor, dar si reducerea cheltuielilor cu transportul la locul de munca.

In urma sedintei liderii de sindicat din "Univers" au luat decizia de a deschide conflictul de munca. "Facem consultare in masa la oameni, fac apel catre toate federatiile sindicale si tot ce-i sindicalist sa deschidem conflictul, nu numai cu Complexul Energetic Oltenia, si cu Guvernul Romaniei, pentru ca baietii destepti tin in brate Guvernul Romaniei, cei care au cumparat certificate verzi. Guvernul este responsabil pentru taxa si cheltuielile pe CO2, sunt tot baietii care au impus pretul pe piata pentru distrugerea mineritului si energiei. Nu voi accepta niciodata, poate peste mormantul meu sau al altora sa ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Pandurul ]

Documente secrete disparute de la CE Oltenia

Joi, 24 Iulie 2014, ora 05:27

Documente secrete disparute de la CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia se afla in pragul unui nou scandal. Dupa furtul de "fier vechi" cu zecile de tone, dupa disparitia unor cantitati mari de carbune despre care nu se discuta decat in perioadele electorale, acum a venit vremea ca sefii unitatii de stat sa afle si ca le-au fost furate sute de kilograme de documente, dintre care unele au caracter de secret de serviciu, grav fiind ca nu exista un inventar exact al acestora.

Complexul Energetic Oltenia a dat publicitatii ieri o informatie conform careia a fost informat oficial de Politia Judeteana despre declansarea unei anchete ce vizeaza disparitia unor documente care nu ar avea legatura cu actuala entitate economica, ci cu fostul Complex Energetic Rovinari, in fruntea caruia s-a aflat si actualul manager privat Laurentiu Ciurel. "Complexul Energetic Oltenia a fost informat de catre Inspectoratul de Politie al judetului Gorj despre sustragerea unor documente oficiale de natura comerciala, economica si unele documente cu caracter secret de la fostul Complex Energetic Rovinari, din perioada anterioara infiintarii actualei companii. La momentul actual, cazul se afla in faza de cercetare de catre organele abilitate", mentioneaza CEO in scurtul comunicat de presa de ieri, dat publicitatii dupa ce jurnalistii au inceput sa se intereseze de aceasta poveste.

Ancheta oficiala

Declansarea cercetarilor in acest dosar a fost confirmata oficial si de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu, care au ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Pandurul ]

2015 cu sanctiuni pentru CE Oltenia?

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 06:21

2015 cu sanctiuni pentru CE Oltenia?Problema cea mai grava cu care se confrunta CE Oltenia in 2015 este legata de achizitionarea certificatelor CO2. Potrivit deputatului Vasile Popeanga, la intalnirea ce a avut loc marti intre parlamentarii gorjeni si managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, pe langa propunerile de modificari legislative, s-a adus in discutie si acest subiect.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de sprijin din partea parlamentarilor si al Guvernului pentru achizitionarea certificatelor CO2. Potrivit

Business / stiri Business14 vizite[ Impact in Gorj ]

Fara cresteri salariale in CE Oltenia

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 06:21

Fara cresteri salariale in CE OlteniaNu vor fi cresteri salariale in CE Oltenia! Conform declaratiilor date ieri de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, la un post local de radio, salariile minerilor si energeticienilor vor ramane la acelasi nivel, asta datorita faptului ca situatia destul de grea in care se afla compania nu permite acest lucru.

Chiar daca liderii de sindicat au declarat ca vor milita in cadrul negocierilor cu administratia CEO pentru cresterea salariilor, managerul societatii, Laurentiu Ciurel, a fost destul de

Business / stiri Business39 vizite[ Impact in Gorj ]

Partenerii externi vor energie ieftina de la CE Oltenia

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 06:21

Partenerii externi vor energie ieftina de la CE OlteniaVa exporta energie daca se vor gasi consumatori! Declaratia a fost facuta de seful Diviziei Energetice, Aurel Medintu, acesta anuntand ca si pe acest an, compania cauta in continuare parteneri pentru exportarea de energie, pretul oferit pana acum de acestia fiind neatractiv.

Conform Bizenergy, anul trecut, tara noastra a inregistrat vanzari record de energie electrica pe pietele externe - peste 6,3 TWh in primele 10 luni ale anului 2014. Cel mai mult s-a exportat energie din surse regenerabile

Business / stiri Business16 vizite[ Impact in Gorj ]

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE Oltenia

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 05:26

Ponta, de mana cu Ciurel dupa voturile salariatilor CE OlteniaCandidatul PSD la alegerile prezidentiale, Victor Ponta, va merge in prima zi de campanie electorala in termocentrala Rovinari si in carierele miniere din zona, alaturi de directorul urmarit penal al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Ponta cauta sa (re)castige voturile a 19.000 de salariati, promitandu-le ca nu vor fi concedieri colective dupa alegeri si ca societatea nu va intra in insolventa. Mesaje greu de crezut, cata vreme minerii si energeticienii vad ca de cand fostul vicepresedinte PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, a fost numit manager privat la complex, veniturile lor au scazut in medie cu 600 de lei lunar, pe cand ale managerului au crescut de 10 ori fata de directorii generali din 2011. Mai mult, vanzarile de energie sunt la jumatate fata de anii trecuti, depozitele de carbune pline, piesele de schimb lipsesc cu desavarsire, bani de investitii nu mai sunt, iar salariile sunt inca date la timp prin extinderea liniilor de credit. Mii de salariati au fost obligati sa isi schimbe locul de munca, sub amenintarea concedierii. Fapte pe care Ponta va incerca sa le stearga cu vorbe frumoase si promisiuni.

Premierul Victor Ponta isi va incepe campania electorala la Gorj, mai exact la termocentrala Rovinari, locul de unde casa de avocatura "Sova si asociatii" a incasat nelegal, spun procurorii DNA, milioane de euro pentru servicii juridice. Si atunci, si acum, managerul Laurentiu Ciurel este puntea de legatura. Ponta nu ezita sa se afiseze cu acesta in prima zi de ..

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ Pandurul ]

Primarii gorjeni, ingrijorati de pierderile CE Oltenia

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 05:27

Primarii gorjeni sunt ingrijorati de situatia CE Oltenia, dupa ce bilantul companiei arata pierderi de 193 de milioane RON pe primele sase luni ale anului. Liderul PSD Gorj Ion Calinoiu vine cu minciuna ca societatea a trecut pe profit la 9 luni, dar nu prezinta o balanta a CE Oltenia, ca sa dovedeasca cele spuse. Pierderea pe primele sase luni este mult prea mare pentru a putea fi recuperata, mai ales ca societatea vinde in continuare putin si ieftin. Unii primari sustin insa ca le vine greu sa creada ca managementul lui Ciurel este atat de prost.

Primarul liberal de la Turceni spune ca situatia este una dramatica si cere sefilor CE Oltenia sa gaseasca solutii pentru a remedia situatia. Mai mult, edilul se teme sa nu se ajunga la disponibilizari pe acest considerent. "Eu sper sa fie trecatoare si sper sa isi revina pentru ca viata localitatii depinde in mare parte de ce se intampla in Termocentrala. Fac apel la administratie sa gaseasca solutii si sa rezolve problema asta. E dramatic! Pe mine ma sperie din punctul de vedere al oamenilor care sunt angajati. Sper sa-si mentina locurile de munca sa aiba din ce sa isi intretina familiile", a precizat Dumitru Galceava, primarul din Turceni.

Seful administratiei locale de la Motru nu a dorit sa comenteze. Edilul a spus ca nu a vazut raportul Consiliului de Supraveghere.

Bucurescu: Ciurel a salvat complexul

Primarul de la Slivilesti, Sorin Bucurescu, spune ca partidul din care face parte, dar si managerul Laurentiu ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Pandurul ]

Mocioi: Ministrul Gerea mi-a spus ca nu are solutii pentru CE Oltenia

Marti, 03 Februarie 2015, ora 07:28

Deputata PNL Gorj, Niculina Mocioi, a purtat, la Bucuresti, o discutie cu

ministrul Energiei, Andrei Gerea. Mesajul acesteia pentru mineri si

energeticieni, dupa aceasta discutie, este ca nu trebuie sa astepte vreo solutie

de la ministrul Gerea. Mocioi a declarat ca schimbul de replici a avut loc la

Parlament. Deputata a declarat ca ministrul Andrei Gerea a spus ca nu are

atributii sa intervina la CE Oltenia pentru ca Laurentiu Ciurel este pus

manager pe ordonanta 109 a guvernantei corporatiste. "Minerii si

energeticienii asteapta salvarea de unde nu e. In contextul in care domnul

ministru Gerea spune ca nu are atributii la complex, eu inteleg ca nu va

interveni in nici un fel la CE Oltenia, iar promisiunile facute sindicalistilor

au fost vorbe. In aceste conditii este clar ca angajatii companiei trebuie sa

stie ca salvarea nu vine de la Guvern. Iar de la actuala conducere a

complexului stim ce vine. Laurentiu Ciurel are liber de la Bucuresti sa faca

cum vrea", a spus Mocioi.

In acelasi timp, ministrul a mai spus ca ce zice FMI trebuie respectat, adica spargerea companiei energetice din Gorj. Gerea a mai spus ca nu a acceptat bugetul de venituri si cheltuieli in forma transmisa de CE Oltenia pentru ca

nu fusese discutat cu sindicatele, dar nu poate interveni in managementul

CEO. Niculina Mocioi a declarat ca cel mai probabil ministrul Gerea va

aproba bugetul si nici nu va veni la Gorj, desi le-a promis si sindicatelor

acest lucru. La Targu Jiu ar putea ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 05:27

Ponta la CE Oltenia: Daca nu eram io, se inchidea sandramaua!O sandrama! Asta reprezinta pentru premierul Victor Ponta cea mai mare companie energetica din Oltenia, pentru care lucreaza 19.000 de salariati.

"Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta", a spus Ponta vineri, in timpul vizitei facute la Cariera Rosia Jiu si termocentrala Rovinari. Ponta a fost intrebat daca poate garanta locurile de munca ale minerilor si energeticienilor si dupa alegerile prezidentiale, dar a spus ca asta este treaba managerului Ciurel, care are mana libera "sa ia toate masurile" pentru a mentine compania in piata. Interesant este ca Ponta repeta mereu ca a salvat compania in 2012, desi atunci a dat-o pe mana fostului vicepresedinte PSD Gorj Laurentiu Ciurel cu un profit de doua mii de miliarde de lei vechi, iar in 2013 si prima jumatate din 2014, managerul "profesionist" a inregistrat pierdere din exploatare.

Victor Ponta a stat in Gorj putin peste o ora, cateva minute la Cariera Rosia si alte cateva minute la Termocentrala Rovinari. El nu a facut nicio promisiune, ba mai mult, a vrut, prin declaratiile sale, sa nu mai fie asociat cu aceasta companie. El si-a inceput vizita la Cariera Rosia, unde a dat mana cu vreo doi mineri carora le-a spus: "Daca nu eram io, stiti bine ca de acum doi ani se inchidea sandramaua asta". Pe tot parcursul vizitei, Ponta le-a spus ziaristilor si angajatilor din companie ca el a salvat CE Oltenia, de la faliment, in 2012. Asta desi CE Oltenia a fost infiintat pe 31 mai 2012 si a ...

Personalitati / Victor Ponta206 vizite[ Pandurul ]

Contracandidatul lui Aurel Medintu la Divizia Energetica

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 07:27

Contracandidatul lui Aurel Medintu la Divizia EnergeticaAurel Medintu a avut un contracandidat la concursul pentru sefia Diviziei Energetice a CE Oltenia, chiar din interiorul complexului. Cel care a ravnit la functia de director pe partea energetica este un doctor inginer ce presteaza activitate de maistru la Cariera Pesteana Sud. Gheorghe Barbacioru spune ca nu a primit raspunsul firmei de recrutare, dar managerul Ciurel a dezvaluit deja ca actualul director Medintu a fost cel ales.

Gheorghe Barbacioru este cel care a avut curajul sa intre in competitia pentru sefia Diviziei Energetice a CE Oltenia. Desi studiile si vechimea in minerit si energie il recomanda pentru un post mai bun in cadrul CE Oltenia, acesta presteaza doar activitate de maistru, fiind conducator formatie de circa 10 ani la Cariera Pesteana Sud. Barbacioru este si expert tehnic judiciar. "Am participat la concursul pentru postul de director la Divizia Energetica. Am indeplinit conditiile, am sustinut interviul cu cei de la Bucuresti, deocamdata nu am primit nimic. As fi vrut sa primesc si eu o notificare. Am peste 30 de ani vechime in domeniul electric, ma motiveaza cercetarile facute in domeniul electric de peste 9 ani, am si un doctorat pe inginerie electrica. Cunosc si termocentrala, am si lucrat acolo, specialitatea mea este centrale termoelectrice, structurata pe inginerie electrica. Fac si expertize, sunt expert tehnic judiciar dintre cei 15 din Romania", a declarat Gheorghe Barbacioru.

Pana acum nu a fost facut public rezultatul selectiei pentru noul ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 02:35

CE Oltenia, in axa "Polonia - Ungaria - Romania"CEO ar putea face parte din axa economica Polonia-Ungaria-Romania, care sa apere la Bruxelles interesele comune din minerit si energie. O delegatie din Ungaria ajunge astazi la Complexul Energetic Oltenia, intr-o vizita de lucru.

In jur de 40 de reprezentanti ai unor producatori de energie de carbune din Ungaria vin astazi la Gorj, intr-o vizita de lucru la Complexul Energetic Oltenia. Maghiarii din energie doresc sa-i atraga pe sefii CEO intr-o actiune comuna la Bruxelles pentru apararea

Business / stiri Business41 vizite[ Impact in Gorj ]

"Ciurel nu va putea fi schimbat din functie nici daca PNL ajunge la guvernare"

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 07:12

"Ciurel nu va putea fi schimbat din functie nici daca PNL ajunge la guvernare"Presedintele organizatiei municipale a Partidului Social Democrat considera ca managerul Complexului Energetic Oltenia va ramane in functie, daca isi va indeplini indicatorii de performanta stabiliti in contract.
Lideri sindicali din minerit si energie, dar si anumiti politicieni din opozitie au cerut, in ultima vreme, demisia directorului general al Complexului Energetic Oltenia. Unii asteapta ca schimbarea lui Laurentiu Ciurel sa apara imediat dupa ce Partidul National Liberal va prelua

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ GorjDomino ]

Ciurel: "Unii lideri sindicali primesc ordine sa faca deranj"

Joi, 19 Februarie 2015, ora 07:12

Ciurel: "Unii lideri sindicali primesc ordine sa faca deranj"* Managerul CEO: Vom asigura venituri decente si fara CCM

Managerul Complexului Energetic Oltenia sustine ca nu va fi o problema, daca sindicatele si administratia companiei nu vor ajunge la o intelegere pentru semnarea noului cotract colectiv de munca al minerilor si energeticienilor.
Contractul colectiv de munca al salariatilor din Complexul Energetic Oltenia trebuia negociat cu sindicatele, pana azi. Pentru ca nu s-a ajuns la un consens, administratia a decis ca negocierile sa fie

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ GorjDomino ]

Unii "hais" si altii "cea"!

Marti, 17 Februarie 2015, ora 14:31

Primaria Municipiului Targu Jiu a avizat favorabil si ce-a de-a treia solicitare a minerilor si energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia dupa cererea depusa de Federatia Nationala Mine Energie si Federatia Univers! Desi au promis ca vor aduce in Piata Prefecturii 5000 de angajati ai CE Oltenia, tot mai multi lideri de sindicat spun "pas" noului protest. Dupa ce Sindicatul Mine Energie Oltenia a anuntat ca nu va participa la miting, in cursul zilei de astazi si Marian Pescaru,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Update: 2800 de angajati CEO au primit, lunar, peste 4000 de lei

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 17:31

Update: 2800 de angajati CEO au primit, lunar, peste 4000 de leiReprezentantii Complexului Energetic Oltenia au facut astazi publice veniturile angajatilor! In anul trecut, putini peste 30 de angajati au incasat cel mai mic salariu in cadrul Complexului Energetic Oltenia, si anume o suma intre 1500 si 1799 de lei, si aproximativ 100 de persoane au primit, lunar intre 1800 si 1999 de lei. De o suma cuprinsa intre 2600 si 2999 de lei s-au bucurat, peste 4000 de persoane. Cei mai multi mineri si energeticieni, in numar de peste 6700 au incasat, in fiecare luna,

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Mii de mineri, din nou in strada

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 11:32

Mii de mineri, din nou in stradaO noua zi de protest in Targu Jiu! Peste 3.000 de mineri si energeticieni s-au adunat seara trecuta in Piata Prefecturii, la al patrulea miting de la inceputul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca. Oamenii sunt, in continuare, nemultumiti de reducerile veniturile, desi ultima propunere viza o scadere de 2,7 % fata de peste 12 procente cat fusese
anterior. Adrian Marciuc, primvicepresedintele Federatia Univers:

Iar liderii de sindicat spun ca protestele vor continua. Constantin

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Sedinta cu "final fericit"

Joi, 12 Februarie 2015, ora 11:31

Administratia Complexului Energetic Oltenia, s-a intalnit cu liderii de sindicat pentru a purta noi discutii referitoare la bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2015. In cadrul acestei sedinte au fost rezolvate mai multe aspecte cu care pana acum, cele doua parti nu se pusesera de acord. "Negocierile sunt aproape de final" au declarat atat liderii de sindicat cat si reprezentantii CEO la finalul discutiilor.Dupa vizita ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, atat liderii

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Radio Targu-Jiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Severinul renunta la termoficarea pe carbune. CEO pierde un client!
Insolventa Regiei Autonome de Activitati Nucleare din judetul vecin va lasa tot orasul Drobeta Turnu ...
Dezastru la Bumbesti Pitic. O casa a fost distrusa de o alunecare de teren, iar alte sase gospodarii sunt in pericol
O gospodarie din satul Canepesti, comuna Bumbesti Pitic, a fost distrusa in urma unei alunecari de ...
Trei candidati la sefia ISJ Gorj
Ion Isfan, Madalina Ciolocoi si Felix Godeanu sunt cei trei care vor candida pentru sefia ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook