Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 248 (0.799 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Medintu preia sefia Complexului Energetic Oltenia

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 05:28

Medintu preia sefia Complexului Energetic Oltenia Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va pleca in SUA, impreuna cu premierul Victor Ponta si ministrul Energiei, Constantin Nita, pentru a incerca sa vanda americanilor cele 15% din actiunile companiei prin aport de capital. Pe perioada in care Ciurel va sta in Statele Unite ale Americii, sefia Complexului Energetic Oltenia va fi preluata de catre Aurel Medintu, directorul Diviziei Energetice.

Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, va merge in Statele Unite ale Americii pentru a cauta solutii de vindere pe bursa a celor 15% din actiuni prin aport de capital. Ciurel va fi insotit de directorii Corneliu Ditescu si Ion Petroniu. Delegatia romana va fi condusa de premierul Victor Ponta si ministrul Energiei, Constantin Nita.

Un alt demers in vederea listarii la bursa a fost initiat ieri la Londra. Compania a fost reprezentata de catre Laviniu Danciu, care s-a intalnit cu oameni de afaceri interesati sa investeasca in CEO. "Chiar daca tinta noastra este piata interna, piata regionala si piata nationala, vom incerca sa ne prezentam compania si peste ocean pentru ca sunt oameni de afaceri interesati sa investeasca in CEO. Chiar astazi un coleg prezinta compania unor oameni de afaceri din Londra", declara ieri Laurentiu Ciurel.

Seful Complexului Energetic Oltenia va incerca sa le propuna americanilor cumpararea celor 15% din actiunile companiei prin aport de capital. Ciurel spera ca, in urma tranzactiei, CEO va obtine pana la 50 de ...

Business / afaceri 40 vizite [ Pandurul ]

CEO, dat in judecata de un actionar de patru ori intr-o luna

Joi, 27 Martie 2014, ora 05:36

Complexul Energetic Oltenia a fost actionat in judecata de Fondul Proprietatea de patru ori intr-o luna. Ultimele doua actiuni intentate de Fond impotriva CE Oltenia se refera la anularea unor hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Pe rolul instantelor sunt insa mai multe procese intre cele doua parti.

Fondul Proprietatea detine 21% din CE Oltenia si este un opozant serios al administratiei in AGA, votand de cele mai multe ori "impotriva". Reprezentantii Fondului au atacat in instanta diverse masuri ale companiei, de la numirea lui Laurentiu Ciurel in functia de manager al CE Oltenia pana la auditul efectuat BDO Audit SRL in 2013. Pe 5 martie si 10 martie Fondul Proprietatea a intervenit in doua procese, in cazul unor modificari facute de companie la Registrul Comertului in baza OUG 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.
Ultimele actiuni sunt inregistrate pe 24 martie, iar obiectul dosarului este anulare hotarari AGA. Cel mai probabil este vorba despre hotararile prin care CE Oltenia aloca cate 2 milioane de euro pentru proiectele Guvernului: cablul submarin si hidrocentrala Tarnita-Lapustesti. Pe 2 si 8 aprilie, Fondul are termen in mai multe procese cu CE Oltenia.

Business / stiri Business 6 vizite [ Pandurul ]

Pichetarile FNME - pe 13, cu aprobare de la Primarie

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 05:27

Municipalitatea a autorizat in cursul zilei de ieri pichetarea de catre Federatia Nationala Mine Energie a sediului Complexului Energetic Oltenia, prima zi de proteste in strada a sindicalistilor urmand sa fie maine, intr-o zi de 13. Conform cererii depuse la Primaria Targu Jiu si avizata favorabil, actiunea de pichetare va avea loc pe parcursul unei saptamani, intre orele 16.30 - 18.00.

Initial sindicatele doreau sa inceapa de azi pichetarea, dar nu au depus la timp cererea care le permitea desfasurarea legala a actiunilor de protest si, ca urmare, totul a fost decalat cu o zi.

Sindicatele vor aduce in centrul municipiului Targu Jiu un numar de 200 de membri, principalele nemultumiri ale acestora fiind legate de modul in care administratia Complexului Energetic Oltenia respecta prevederile Contractului Colectiv de Munca. Conform unei decizii luate de liderii sindicali la sfarsitul saptamanii trecute, pichetarea sediului CE Oltenia este facuta pentru a atrage atentia administratiei asupra nerespectarii prevederilor din Contractul Colectiv de Munca referitoare la primele de vacanta si economiile facute la fondul de salarii pe 2013.

Sindicatele mai doresc si negocierea actului aditional privitor la armonizarea veniturilor salariale si consultarea administratiei cu partenerii sociali in privinta reorganizarii activitatii in CE Oltenia. FNME mai cere ca reprezentantii sai sa fie invitati la sedintele Directoratului CEO, atunci cand se discuta probleme ce ii afecteaza pe ...

Business / stiri Business 17 vizite [ Pandurul ]

PDL: Reorganizarea CE Oltenia, dupa criterii dictate de Calinoiu

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 05:26

PDL Gorj acuza conducerea Complexului Energetic Oltenia ca face reorganizarea societatii dupa criterii dictate de PSD, in special de Ion Calinoiu, uneori chiar prin intermediul presei.

"Desi conducerea companiei clameaza profesionalismul, criteriul este pur politic. De altfel, aceste masuri de reorganizare sunt anuntate fie de vicepresedintele PSD, Ion Calinoiu, fie de vicepresedintele PSD Tg-Jiu, Gheorghe Pecingina, nu de catre directorii din cadrul companiei. Mai mult decat atat, Gheorghe Pecingina a subliniat faptul ca angajatii CEO, nemultumiti de aceasta reorganizare, sunt javre", se arata intr-un comunicat al PDL Gorj.

Pilele PSD, preluate prin detasare de la Minprest

Liderii democrat liberali atrag atentia si asupra faptului ca managerul Laurentiu Ciurel sustine ca sunt prea multi angajati TESA, dar pe de alta parte face permanent angajari, fie direct, fie prin intermediul Minprest, de unde pilele PSD sunt preluate prin detasare. "Administratia sustine ca in companie sunt prea multi juristi, insa noii lideri de sindicat au fost incadrati pe posturi de juristi", sustine PDL, in aceasta situatie fiind chiar fostul lider al organizatiei, Ion Ruset.

PDL Gorj sustine ca incompetenta conducerii complexului energetic este singurul motiv care impune actualele reduceri. "Motivele invocate de administratia CEO se refera la reducerea cheltuielilor, insa motivul real este vanzarea de energie sub pretul de cost pentru ca altfel societatea ar avea mari probleme cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 34 vizite [ Pandurul ]

Schelete de 5 milioane de lei, in dulapul managerului CEO - Curtea de Conturi ii imputa companiei

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 06:27

Schelete de 5 milioane de lei, in dulapul managerului CEO - Curtea de Conturi ii imputa companiei Curtea de Conturi a efectuat recent un control ce viza partea de energie a Complexului Energetic Oltenia. Au fost descoperite, astfel, sponsorizari ilegale pentru Pandurii Targu Jiu si un prejudiciu adus statului de cinci milioane de lei, reprezentand impozit pe profit.
Managerul CEO spune ca va contesta raportul Curtii de Conturi, chiar daca nu prea exista sanse ca situatia sa se schimbe: "Curtea spune ca am prejudiciat bugetul cu peste cinci milioane de lei, care reprezinta impozit pe profit.

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Domino ]

Evaluari dure de personal! In CE Oltenia dispar pilele si relatiile

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 02:36

Evaluari dure de personal! In CE Oltenia dispar pilele si relatiile Complexul Energetic Oltenia va incepe anul 2014 cu un personal TESA redus simtitor, dar si cu o acoperire a deficitului de personal direct productiv.

Deja in momentul de fata se lucreaza la programul de restructurare a acestei categorii de personal, noua schema de reorganizare impreuna cu noua organigrama urmand sa se aplice incepand cu 1 ianuarie 2014, dupa cum a declarat directorul Resurse Umane din cadrul companiei-Ion Raut.

La nivelul Complexului Energetic Oltenia decizia este luata

Business / stiri Business 138 vizite [ Impact in Gorj ]

CEO, in randul marilor corporatii

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 02:35

CEO, in randul marilor corporatii Complexul Energetic Oltenia a reprezentat subiectul discutiilor dintre managerul Laurentiu Ciurel si conducerea celei mai importante institutii de dezvoltare globala, axata exclusiv pe sectorul privat, in special pe investitiile in energie-International Finance Corporation. Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, spera ca prin discutiile purtate, aceste mari corporatii sa se regaseasca printre cele ce vor opta in iunie pentru achizitionarea pachetului de 15% din actiunile companiei.

Seful

Business / stiri Business 18 vizite [ Impact in Gorj ]

CE Oltenia, mai bogata cu 280 de salariati ?!

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 02:35

CE Oltenia, mai bogata cu 280 de salariati ?! Complexul Energetic Oltenia isi va mari numarul de salariati cu inca 280 de angajati, si asta ca urmare a extinderii activitatii prin preluarea grupului pe gaz de la Braila. Memorandumul cu aceasta tema s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de ieri. Alaturi de acest act normativ, tot spre aprobare s-a aflat si bugetul de venituri si cheltuieli, rectificat al CE Oltenia pe 2013.

Complexul Energetic Oltenia s-a bucurat ieri de atentia membrilor Guvernului, in sedinta Executivului.

Business / stiri Business 27 vizite [ Impact in Gorj ]

CE Oltenia investeste pentru imagine in presa centrala

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 05:27

Complexul Energetic Oltenia, in colaborare Asociatia Eurolife, condusa de fostul director de la Antena 1 Targu Jiu, Marius Daea, organizeaza un seminar pentru jurnalistii din presa centrala, specializati pe domeniile economie si energie. Jurnalistii vor avea asigurate transportul si cazarea la Targu Jiu pentru doua zile. Evenimentul este exclusiv pentru jurnalistii din presa centrala, experti in domeniul energetic.

Seminarul-vizita de lucru "Energia si Mineritul in Oltenia", asa cum a fost numit de organizatori, are loc in perioada 14-15 ianuarie 2014. Organizatorii propun intalniri si discutii cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, vizite in termocentrale si cariere, dar si dezbateri pe tema strategiei energetice a tarii. De asemenea, vor fi abordate problemele de mediu in contextul crizei economico-financiare. Jurnalistii prezenti vor avea interviuri cu directorul general al CE Oltenia Laurentiu Ciurel, dar si cu alti directori din conducerea companiei. La seminarul cu pricina, jurnalistii se vor intalni cu reprezentanti din administratia judeteana si locala.

ORGANIZATOR

Managerul de proiect este fostul director de la Antena 1 Targu Jiu, Marius Daea, iar coordonatorul proiectului este Anca Grecu. Marius Daea a infiintat Asociatia Eurolife in 2009 si se ocupa cu organizarea de seminarii sau ateliere de lucru pentru mass media.

SEMINAR

Cel mai probabil, seminarul are rolul de a promova compania energetica in presa centrala, in contextul listarii la bursa ...

Business / stiri Business 16 vizite [ Pandurul ]

Ciurel, cu gandul la o noua deplasare in America

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 05:27

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia pregateste o noua deplasare in Statele Unite ale Americii, motivul invocat si de data aceasta fiind acelasi pentru care mai marii din minerit si energie pleaca de ani de zile peste tot prin lume, respectiv cel al atragerii de investitori.

Ca investitorii nu au ajuns pana acum in Gorj nu e o problema, important este ca ei sa fie cautati si lamuriti ca trebuie sa vina sa faca afaceri pe malul Jiului, Laurentiu Ciurel explicand ieri ca listarea la bursa a unui pachet de 15% din actiunile CEO necesita noi explicatii din partea celor care ar putea cumpara acele actiuni.

Americanii s-au interesat de soarta actiunilor pe care le-ar putea cumpara de la CEO si au aflat ca, desi e pe profit, unitatea livreaza carbune in continuare catre termocentrale din tara care au datorii neachitate de ani de zile. Asta ar presupune un profit mai mic pentru eventualii investitori, iar Ciurel ar trebui sa le explice americanilor cum sta treaba cu blocajul financiar din Romania, in conditiile in care declara ca CEO a avut in 2013 un profit de 300 de milioane de lei, dar si carbune livrat la termocentrale si neplatit in valoare de peste 770 de milioane, suma care daca ar ajunge in conturile unitatii ar face, evident, profitul si mai mare. "Sunt cereri acolo sa venim sa explicam mai bine despre situatia companiei. Anul financiar se pare ca se incheie in conditii favorabile si trebuie sa explicam tot parcursul anului 2013, cu toate particularitatile ..

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Pandurul ]

Programul angajatilor Complexului Energetic Oltenia, redus la 4 zile pe saptamana

Luni, 27 Mai 2013, ora 06:00

Programul de lucru al celor 19.000 de angajati ai Complexului Energetic (CE) Oltenia va fi redus de la 5 la 4 zile pe saptamana, incepand cu 1 iunie, iar sindicatele din minerit se declara nemultumite de decizie si anunta cu actiuni de protest la care sunt asteptati aproximativ 5.000 de mineri.

Programul angajatilor Complexului Energetic Oltenia, redus la 4 zile pe saptamana
Piperea: Am solicitat ca Oltchim sa devina obiectiv strategic national; poate fi comparat cu o bomba

Business / stiri Business 70 vizite [ MONEY.ro ]

Un lot de 30 de juristi din CEO, trimisi in productie sau in somaj

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 06:35

Un lot de 30 de juristi din CEO, trimisi in productie sau in somaj In Complexul Energetic Oltenia lucreaza 55 de consilieri in domeniul asistentei juridice, numarul acestora urmand sa ajunga, in primele luni ale anului viitor, la mai putin de jumatate.

Dintre acesti avocati vor pleca 30, in prima etapa, urmand ca procesul de reducere a costurilor sa continue treptat, masurile urmand a fi luate la inceputul anului 2014, dupa cum transmit reprezentanti din conducerea CEO.

Prioritatea administratiei CE Oltenia pare sa fie reducerea costurilor de

Business / afaceri 34 vizite [ Domino ]

Cretan il trimite pe Ciurel sa lucreze o luna in cariera

Joi, 27 Martie 2014, ora 05:36

Tot mai multi lideri de sindicat se arata nemultumiti de intentia conducerii administrative a Complexului Energetic Oltenia de a modifica programul de lucru in cariere, si nu numai, de la 8 ore la 12 ore. Liderul sindical din zona Rovinari, Constantin Cretan, i-a transmis managerului CE Oltenia sa mearga in productie macar o luna pentru a vedea ce inseamna sa lucrezi intr-o cariera.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a declarat ca se poate munci lejer 12 ore in cariere, mai ales acum, cand temperaturile sunt ridicate. Presedintele Sindicatului "Lignitul" Oltenia Rovinari, Constantin Cretan, nu este de acord cu intentia administratiei CE Oltenia. "Nu se poate lucra 12 ore in cariera. El a lucrat vreodata in cariera? Habar n-are de sistemul de minerit. Cei din Valea Jiului lucreaza la program de 6 ore tocmai datorita periculozitatii de la locul de munca. E mare pericol si in carierele de suprafata. La 8 ore hai ca mai mergea, dar si asa s-au intamplat atatea accidente. Dar la 12 ore?!", a spus Constantin Cretan.

Pentru a se convinge ca nu se poate lucra la program de 12 ore, Cretan il trimite pe Ciurel sa lucreze in cariera. "Daca sta lejer la birou, se poate. Sa lucreze o luna de zile, sa vada si el ce inseamna. Nu a fost decat in termocentrala, unde a stat in pantofi, n-a incaltat cizme. Se ia dupa Ruset care n-a lucrat in viata lui in cariera, a fost vagonetar 6 luni, pe urma primar 4 ani si pe urma in miscarea sindicala. Rosca la fel, n-a avut de-a face cu cizma ...

Business / stiri Business 12 vizite [ Pandurul ]

Chinezii vin saptamana viitoare la termo Rovinari

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 05:35

Chinezii vin saptamana viitoare la termo Rovinari O delegatie de chinezi este asteptata la sfarsitul acestei luni, a anuntat Laurentiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de o delegatie de 11 persoane, care va merge la Rovinari unde va fi construit noul grup energetic si la Targu Jiu unde sunt in discutie alte proiecte.

Delegatia chineza vine din partea companiei China Huadian Engineering care este castigatoarea licitatiei pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari. Compania chineza va investi peste 1 miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrari. Conducerea CE Oltenia spune ca primii pasi au fost facuti, respectiv studiul de prefezabilitate si fezabilitate. Acum, sunt asteptati la noi discutii pe aceasta tema, dar si despre alte posibile investitii. Sosirea delegatiei este anuntata pentru sfarsitul acestei luni. "Pe data de 31 martie, deci, lunea viitoare, vin 11 oficiali chinezi in Rovinari si in Targu Jiu. O sa vedeti si o sa fie o delegatie cu care o sa puteti luati legatura la nivel de vicepresedinte de companie. Pot spune ca studiul de prefezabilitate si de fezabilitate sunt gata", a declarat Laurentiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

China Huadian Engineering este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Malaezia, Cambodgia, Indonezia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.
Din 2012 se ...

Business / stiri Business 42 vizite [ Pandurul ]

PNL despre schimbarea sefului UEF Motru: Se pare ca asa va fi!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 05:35

PNL despre schimbarea sefului UEF Motru: Se pare ca asa va fi! Dian Popescu, liderul PNL Gorj, a confirmat zvonurile potrivit carora se doreste inlocuirea liberalului Cojocaru de la UEF Motru.

Popescu crede ca social-democratii ar trebui sa-si asume responsabilitatea in cazul in care Ilie Petrescu (PP-DD) ar reveni la carma institutiei. La randul sau, Petrescu spune ca nu a purtat discutii cu nimeni in acest sens, insa il asigura pe managerul Complexului Energetic Oltenia ca ar putea largi spatiul de activitate al UEF Motru.

O alianta PSD-PPDD este cale de a se realiza la nivelul judetului Gorj. In ciuda asigurarilor date de premierul Victor Ponta, privind mentinerea actualilor directori PNL, inlocuirea liberalului Ion Cojocaru de la UEF Motru este din ce in ce mai aproape. "Se pare ca asa va fi. PSD continua seria epurarilor politice in economie. Rezultatele s-au vazut si se vor vedea in continuare. Pentru asta vor fi taxati de electorat", a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Seful liberalilor nu vede cu ochi buni readucerea lui Ilie Petrescu la carma UEF Motru. "Ilie Petrescu a mai fost director la UEF Motru si a adus institutia in faliment. Partidul Social Democrat ar trebui sa-si asume raspunderea in cazul inlocuirii lui Ion Cojocaru cu Ilie Petrescu", a mai mentionat Dian Popescu.

La randul sau, actualul director al UEF Motru crede ca este vorba despre o decizie politica. "Decizia de a-l duce pe domnul Petrescu nu ar fi prea buna pentru ca dumnealui a fost conducatorul unitatii acum doi ani, care au fost in ...

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Pandurul ]

Ciurel spune ca CEO n-ar fi competitiv nici dupa 10 mii de concedieri

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 05:27

Ciurel spune ca CEO n-ar fi competitiv nici dupa 10 mii de concedieri Nici 10 mii de concedieri nu ar ajuta Complexul Energetic Oltenia sa aiba un pret competitiv cu energia hidro, a declarat Laurentiu Ciurel la un post local de televiziune. Acesta a spus, insa, ca nu doreste sa faca disponibilizari. Laurentiu Ciurel a vorbit si despre sustinerea politica de care se bucura, din partea puterii, dar si despre promisiunile pe care le-a avut de la aceasta.

Invitat la Gorj TV, Laurentiu Ciurel a declarat ca stie ca problema companiei este pretul ridicat de productie al megawattului. Ciurel a spus ca este foarte greu sa ieftineasca pretul de productie si daca da afara 10 mii de oameni. "Si daca as da afara, maine, 10 mii de oameni tot nu as ajunge sa fac un cost pe ansamblu, un cost pe cos pe toate cele 4 termocentrale, care sa fie mai competitiv decat hidro". Directorul a spus ca la CEO nu trebuie sa fie manager elvetian sau neamt pentru a rezolva problemele firmei pentru ca stie si el ce are de facut. "Indiferent ce se spune, manager privat, ca sunt asa cum sunt pus. N-ai cum sa nu fii angajat politic, intr-un fel, in momentul in care conduci o firma cu 19 mii de oameni. Si eu stiu, nu trebuie sa-mi aduca neamt sau elvetian aici. Si eu stiu ca putem sa ne lipsim maine de 6000 de oameni fara sa se cunoasca absolut deloc nici pe cantitatea de carbune, nici pe cantitatea de energie, s-ar cunoaste insa pe cost. Eu am facut un plan de management in care am incercat sa ne descurcam si fara sa concediem oameni", a mai declarat Laurentiu Ciurel.

"Mi ...

Business / afaceri 62 vizite [ Pandurul ]

Salariata TESA, trecuta in productie cu injuraturi

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 05:27

Salariata TESA, trecuta in productie cu injuraturi Salariatii TESA din Complexul Energetic Oltenia s-au saturat sa taca. Florina Nitoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia, a primit ieri dispozitie verbala de la director sa predea lucrarile. Salariata i-a replicat ca nu poate face asta fara o dispozitie scrisa, dar a fost injurata de directorul Constantin David.

Acesta neaga acuzatia, dar admite sa Nitoi este una din salariatele care vor fi trecute in productie. Administratia CE Oltenia incearca sa scape de 800 de salariati TESA prin presiuni de tot felul, dar evita sa dea decizii scrise, deoarece nu a urmat calea legala obligatorie intr-un proces de reorganizare. Florina Nitoi nu are de gand sa semneze si anunta ca se va judeca pentru drepturile ei cu compania. Interesant este ca Nitoi este vicepresedinte la PSD Motru si are sustinerea organizatiei de femei. Cel mai important insa este faptul ca Nitoi lucreaza de 25 de ani in companie.

Florina Nitoi, inspector resurse umane la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, spune ca a fost injurata si amenintata de directorul carierei. Femeia sustine ca i s-a cerut sa predea activitatea pentru a fi trimisa in productie, urmand ca pe postul ei sa fie numita alta persoana. Pentru ca a cerut explicatii, femeia spune ca directorul si-a iesit din fire, aducandu-i injurii. Directorul unitatii miniere spune ca nu este adevarat ca ar fi agresat-o verbal. In schimb, admite ca Florina Nitoi face parte din personalul TESA care va fi transferat in productie. ...

Actualitate / stiri Actualitate 103 vizite [ Pandurul ]

Doua zile de proteste pe strazile din Targu Jiu

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 05:27

Targu Jiu va rasuna de huiduieli si proteste timp de doua zile. Vineri vor iesi in strada 1.500 de pedelisti, iar sambata este un miting la care sunt asteptati peste o mie de mineri si energeticieni. Tinta democrat-liberalilor este guvernul Ponta, in timp ce angajatii CE Oltenia au o problema cu directorul Ciurel.

Mitingul minerilor a fost stabilit sa aiba loc sambata in intervalul 11-13, la sediul secundar al Complexului Energetic Oltenia, la Divizia Miniera. Ieri, viceprimarul din Targu Jiu, Aurel Popescu, a semnat autorizatia pentru acest miting. Sindicalistii din FNME au criticat decizia managerului CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, de a nu-i invita la discutii, astfel incat sa nu se ajunga manifestari publice. "Din pacate, in judetul Gorj exista persoane care sunt mai puternice decat Guvernul Romaniei. Este vorba de domnul Ciurel care nici macar ce dorinte are domnul prefect nu ia in calcul. Eu sunt convins ca atat conducerea primariei Targu Jiu cat si domnul prefect nu doreau acest miting in Targu Jiu. Din pacate doresc alte persoane sau au impresia ca salariatii nu vor veni la acest miting. Starea de nemultumire e atat de mare incat nu cred ca vor fi doar 1000 de persoane", a declarat Dumitru Parvulescu, vicepresedinte in cadrul FNME.

Ciurel: N-ar iesi in strada o mie de salariati

Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, se arata sceptic in ceea ce priveste prezenta la mitingul de sambata. Spune ca cei din FNME si-au pierdut credibilitatea in fata angajatilor de la ..

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Pandurul ]

Investitia CEO in fotovoltaice, blocata la studiul de fezabilitate

Marti, 25 Martie 2014, ora 05:38

Tot mai multi investitori se arata interesati sa produca energie regenerabila la nivelul judetului Gorj. In prezent, se lucreaza la identificarea unor suprafete de teren in zona Bolbosi, pentru infiintarea unui parc fotovoltaic. Si conducerea Complexul Energetic Oltenia si-a propus construirea unui asemenea amplasament anul acesta, insa bate pasul pe loc. Proiectul este blocat la studiul de fezabilitate.

Un investitor din Targu Carbunesti vrea sa produca energie verde la Bolbosi, anunta autoritatile locale. Are nevoie de circa doua de hectare de teren, cat mai aproape de retelele electrice, astfel incat costurile cu transportul energiei sa fie minime. "Este la discutii cu noi, dar trebuie sa-i gasim terenul. Teren este, dar vrea neproductiv, si aproape de retea. Acum mergem pe identificarea posibilelor terenuri care s-ar preta. In domeniul nostru privat, pe islazuri, e cam mica sansa, fiindca e departe de retele. Trebuie sa-si faca si drum de acces", a spus Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolbosi.

Managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, anunta anul trecut, in urma unei vizite in China, ca anul acesta complexul va construi un parc fotovoltaic de 10 MW. Aurel Medintu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, spune ca nu s-a renuntat la aceasta investitie, insa nu a putut sa precizeze cand vor demara lucrarile de constructie si cand va fi pusa in functiune. "Investitia este in planul anual de investitii si este in curs de demarare a procedurilor. Nu s-a renuntat la ...

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Pandurul ]

Ambasadorul Poloniei, intalnire cu sefii CEO

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:37

Ambasadorul Poloniei, intalnire cu sefii CEO Ambasadorul Poloniei in Romania, Marek SzczygieL,, va veni la Targu Jiu, in data de 25 martie, unde va participa la vernisajul unei expozitii de afise poloneze, organizata la Muzeul Judetean. In programul oficialului este stabilita si o intalnire cu administratia Complexului Energetic Oltenia.
Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, a declarat ca modelul polonez

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ GorjDomino ]

Morega: Justitia nu se poate opune infiintarii SMEO

Luni, 10 Februarie 2014, ora 05:27

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice Gorj, este convins ca managerul Complexului Energetic Oltenia doreste sa incheie cu sindicatul lui Ruset contractul colectiv de munca pe anul 2014. "Domnul Ciurel a spus clar ca el doreste un sindicat majoritar ceea ce inseamna ca nu este nici un sindicat majoritar. In mod sigur doreste sindicatul lui Ruset ca sa poata sa incheie contractul colectiv de munca. Si asa este destul de tarziu sa nu poata fi incheiat un contract colectiv de munca pentru anul 2014 pana in momentul de fata", a declarat Dan Ilie Morega. Pe de alta parte, Morega spune ca nici o instanta sau un alt sindicat nu se poate opune infiintarii SMEO. "S-a dorit spargerea miscarii sindicale si am asistat la spargerea miscarii sindicale. Nu poate nici o justitie sau o instanta judecatoreasca sa opreasca infiintarea Sindicatului Mine Energie Oltenia", a precizat Morega. Acesta crede ca Federatia lui Marin Condescu a contestat infiintarea SMEO fara nici un rezultat intrucat in aceasta saptamana Ion Ruset va reusi sa-l inregistreze.

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Pandurul ]

Pesedistul Milosteanu, presedintele CA de la MedservMin

Vineri, 07 Martie 2014, ora 09:28

Secretarul general al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu, a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii MedservMin, societate unde actionar majoritar este Complexul Energetic Oltenia.

Milosteanu mai este consilier judetean si directorul Centrului Maternal din Targu-Jiu. Social-democratul a facut o prima analiza financiara a societatii si a ajuns la concluzia ca nu este de ajuns ca MedservMin sa inregistreze venituri mai mari decat cheltuielile, ci ar trebuie sa incheie contracte de prestari servicii si cu alte unitati, nu doar cu Complexul Energetic Oltenia.

Mai mult decat atat, Milosteanu a tinut sa precizeze ca noul mandat al directorului Valentin Mogoe va avea la baza si indeplinirea unor indicatori de performanta. "Ocup functia de putina vreme, de luna trecuta. Sunt la inceput, am facut o prima analiza, am luat in calcul toti indicatorii de performanta pentru contractul de mandat al directorului. Trebuie sa avem grija sa se indeplineasca indicatorii economico-financiari, unitatea sa fie rentabila, sa incheie contracte si cu terti, nu doar cu unitatile Complexului Energetic Oltenia, sa aiba venit si sa functioneze cat mai bine. Pana acum, mandatul domnului Mogoe nu a fost cu indicatori de performanta, de acum inainte va fi asa. Pana acum performanta a constat in realizarea unor venituri mai mari decat cheltuielile, dar acum va trebuie sa aiba si contracte cu alte societati pentru cresterea veniturilor", a declarat Gheorghe Milosteanu.

Veniturile ..

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Pandurul ]

Cum va arata Muzeul Istoriei Mineritului de la Motru

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 05:36

Cum va arata Muzeul Istoriei Mineritului de la Motru Ideea infiintarii unui muzeu al mineritului in municipiul Motru prinde contur.

Proiectul care vizeaza construirea unui astfel de amplasament a fost realizat, urmand sa fie depus spre finantare, care se va face din fonduri europene. In urmatoarele zile, administratia locala din Motru va incheia un protocol cu CE Oltenia pentru a dota muzeul cu utilaje specifice activitatii miniere de subteran. Vizitatorii acestui muzeu vor putea sa vada intregul proces de extractie a carbunelui.

Muzeul Istoriei Mineritului de la Motru va functiona in vecinatatea Casei Sindicatelor, in centrul municipiului, pe amplasamentul vechii piete. Autoritatile locale spun ca nu vor exista probleme privind finantarea proiectului si ca exista sanse reale ca pana la sfarsitul acestui an sa fie demarate lucrarile de construire a muzeului. "La ora actuala este in faza de proiectare, am gasit proiectantul, am gasit si managerul de proiect, am gasit si fondul, este vorba de fonduri europene cu 100% subventie. Valoarea efectiva a cladirii este in jurul a 200 mii de euro. In luna martie trebuie sa depunem documentele astfel incat pana la sfarsitul anului sa avem tot ce tine de aprobari si chiar sa incepem lucrarile. Contributia cea mai importanta va veni din partea Complexului Energetic Oltenia, de unde vom lua principalele utilaje pe care dansii le-au utilizat si le utilizeaza in minerit. Suntem intr-o negociere avansata cu managerul CEO, pentru semnarea unui protocol prin care dansii se obliga sa ne ...

Life Show / stiri Life Show 55 vizite [ Pandurul ]

Carciumaru crede ce-i spune Ciurel

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 05:28

Presedintele PSD Gorj Florin Carciumaru a spus ca are incredere in promisiunile managerului CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, cu privire la viitorul complexului energetic. "Dupa cele prezentate de dl director general, reiese ca anul 2013 a fost un an cu dificultati, dar se incheie pe profit. Promisiunile pentru 2014 sunt bune, pentru ca a reusit sa incheie multe contracte de energie. Ma bazez pe capacitatea conducerii, care stie sa organizeze activitatea si sa depaseasca toate dificultatile care pot sa apara in viata unei societati", a spus Florin Carciumaru.

Edilul a mai precizat ca toata lumea trebuie sa fie atenta anul viitor pentru ca privatizarea pachetului minoritar de actiuni pe bursa sa fie un succes. "Este un alt pas pe care trebuie sa il facem, trebuie sa fie sprijinit domnul director de catre guvern. Primul ministru s-a implicat personal in aceasta problema, avem incredere", a mai spus Carciumaru. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Pandurul ]

Ciurel vrea sa discute cu Ponta despre energia verde

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 10:25

Problema energiei verzi iI da in continuare batai de cap managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel! La sfarsitul anului trecut, Agentia Nationala de Reglementare in Energie a aprobat peste 150 de proiecte pentru parcuri fotovoltaice si eoliene, iar din acest motiv, gigantul energetic ar putea

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Radio Targu-Jiu ]

Cretan: Un nepot de-al meu l-a protejat pe Ciurel

Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:26

Cretan: Un nepot de-al meu l-a protejat pe Ciurel Liderul sindicatului Lignitul Rovinari, Constantin Cretan, a explicat de ce Ciurel a fost protejat in prima zi de proteste de Nelu Popescu, fost luptator de K1, campion in acest domeniu si antrenor pentru cei interesati de un astfel de sport. Cretan sustine ca Popescu este un nepot de-al lui, care era in trece pe acolo. "Cand oamenii au inceput sa-l huiduiasca si sa il bruscheze pe Ciurel, nepotul meu a sarit sa-l apere, dar fara vreun alt interes", a spus Cretan.

Popescu a fost in piata si ii facea carare lui Ciurel alaturi de "Finu", adica Nicolae Orosz, fost Murgeanu, un fost camarad al lui Eugen Livezeanu, Cretan declarand ca nu il stie pe acesta, ci doar pe nepotul sau, despre care are numai vorbe de bine. "Pe nepotul meu nu il cheama Zaharia, cum s-a scris, ci Nelu Popescu. Am si vorbit cu el si l-am intrebat ce a cautat in piata langa Ciurel si mi-a zis ca era in trecere pe acolo, s-a oprit sa vorbeasca cu unul dintre protestatari, pe care il cunostea, si atunci a venit Ciurel. Cand oamenii au inceput sa-l huiduiasca si sa il bruscheze pe Ciurel, nepotul meu a sarit sa-l apere, dar fara vreun alt interes. Va spun ca a lucrat 14 ani ca lacatus la Tismana I, apoi si-a descoperit calitatile de luptator de K1, a devenit campion, acum e profesor, instructor, si nu are nicio problema cu legea. Eu consider ca bine ca a sarit sa-l apere pe Ciurel ca cine stie ce se putea intampla pe acolo. Ciurel nu avea ce sa caute in piata, a fost o greseala ca s-a dus in mijlocul ...

Actualitate / stiri Actualitate 69 vizite [ Pandurul ]

Saptamana protestelor incepe astazi la Divizia Miniera

Joi, 13 Februarie 2014, ora 05:27

Saptamana protestelor incepe astazi la Divizia Miniera Protestele minerilor si energeticienilor vor incepe astazi si vor dura o saptamana. FNME a anuntat pichetari zilnice in Piata Prefecturii, la sediul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, pichetarea fiind organizata pentru 200 de persoane, insa organizatorii se asteapta la o prezenta mult mai numeroasa. Principala nemultumire a protestatarilor face referire la refuzul administratiei complexului de a demara procedurile de negociere a actului aditional la contractul colectiv de munca (CCM) dar si incalcarea prevederilor din contractul colectiv de munca aflat in vigoare.

Protestul organizat de Federatia Nationala Mine Energie (FNME) va avea loc incepand cu ora 16,30 si se va intinde pana la ora 18.00. Desi autoritatile locale din Targu Jiu au fost de acord cu o prezenta de 200 de persoane la acest protest, organizatorii spun ca numarul protestatarilor este posibil sa fie mult mai mare. "Oamenii care vor protesta sunt din sindicatele componente din Federatia Mine Energie, salariati care activeaza in cadrul Complexului Energetic Oltenia, nu de pe strazi cum zice domnul Ciurel. Parerea mea este ca vor fi mai multi. 200 sunt organizati, de la Cariera Pesteana, de la Cariera Rosia, de la fosta EM Rovinari care a fost impartita in patru ca sa dea functii la baieti din PSD, de la Termocentrala Rovinari, din Motru, din Berbesti, probabil si de la restul, dar astia sunt organizati", a spus Dumitru Parvulescu, vicepresedinte FNME.

Care sunt doleantele protestatarilor

Pichetarile ..

Actualitate / stiri Actualitate 39 vizite [ Pandurul ]

Minerii si energeticienii incep protestele de strada

Luni, 10 Februarie 2014, ora 05:27

Minerii si energeticienii incep protestele de strada Protestele de strada ale minerilor si energeticienilor, anuntate inca de la inceputul anului, vor incepe miercuri, 12 februarie. Federatia Nationala Mine Energie anunta pichetari zilnice, incepand cu ora 16.30, principala nemultumire fiind refuzul administratiei Complexului Energetic Oltenia de a negocia drepturile salariatilor pe 2014, dar si incalcarea frecventa a contractului colectiv de munca in vigoare. Toate federatiile semnatare ale CCM au cerut negocieri, dar directorul Laurentiu Ciurel a anuntat public ca asteapta infiintarea unui nou sindicat. Este vorba de Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), in curs de infiintare de catre Ion Ruset si alti lideri agreati de administratie.

Circa doua sute de mineri si energeticieni vor picheta, zilnic, incepand de miercuri, 12 februarie, in Piata Prefecturii, la sediul Complexului Energetic Oltenia din centru. Decizia a fost luata sambata, in cadrul Consiliului de Coordonare al Federatiei Nationale Mine Energie (FNME), sedinta la care a participat si Marin Condescu. Sindicalistii solicita administratiei CE Oltenia respectarea Contractului Colectiv de Munca, inceperea negocierilor pentru incheierea unui act aditional la CCM, consultarea sindicatelor la elaborarea programului de reorganizare a societatii, dar si prezentarea intentiei administratiei cu privire la concedierile colective din acest an.

Ruset vrea sa fie singur la negocieri

Anterior acestei decizii, FNME a facut un apel la toti liderii de sindicat sa intre in ...

Actualitate / stiri Actualitate 42 vizite [ Pandurul ]

Miron Cozma, la masa negocierilor cu Laurentiu Ciurel

Marti, 04 Februarie 2014, ora 05:27

Miron Cozma, la masa negocierilor cu Laurentiu Ciurel Fostul luceafar al huilei, Miron Cozma, este de cateva zile printre minerii care exploateaza lignit, dorind sa le reprezinte interesele la negocierile cu conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Aparitia lui Cozma vine intr-o perioada in care administratia prefera sa negocieze cu un sindicat neinfiintat, condus de Ion Ruset, dar ignora federatiile reprezentative conduse de Condescu si Cretan. Miron Cozma a lansat atacuri dure la liderii din Gorj, spunand despre Ruset ca este un tradator, despre Cretan ca l-a sters din memorie, iar despre Condescu spune ca s-a saturat lumea de el. Pe de alta parte, Cozma se simte abandonat de mineri, dar simte ca acestia au nevoie de el.

Miron Cozma a venit in Gorj in ultimii ani de mai multe ori, punand aici inclusiv bazele unui partid cu care spera sa cucereasca alegatorii. De duminica incoace este prezent in zona Rovinari si chiar daca nu toate intalnirile ies asa cum si-ar dori, acesta sustine ca minerii l-au solicitat sa se implice in reorganizarea miscarii sindicale din Oltenia in calitatea sa de presedinte al Conventiei Miniere Crestin Democrate "Sfanta Varvara", functie in care a fost ales in anul 1994, cand era si presedinte al Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului.

"M-au cautat oamenii si de aia am venit la Gorj. Acum sunt la Rovinari si voi merge si in alte zone pentru ca ei simt ca au nevoie de un lider adevarat, nu de tradatori, cum a fost pana acum. Pe mine nu m-a schimbat nimeni din functia de presedinte la ...

Actualitate / stiri Actualitate 107 vizite [ Pandurul ]

Ciurel, audiat in dosarul mitei de trei milioane de euro

Marti, 04 Februarie 2014, ora 05:27

Ciurel, audiat in dosarul mitei de trei milioane de euro Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a fost audiat ore intregi de procurorii DNA, in dosarul mitei de trei milioane de euro promisa de patronul GFR pentru castigarea licitatiei de transport carbune.

Directorul CE Oltenia a fost citat in calitate de martor. La audieri au fost si directorii de Achizitii de la Isalnita, Turceni si Craiova II. La intrare la audieri, Ciurel a declarat ca nu s-a incercat influentarea licitatiei si nu are informatii despre dosar, altele decat cele aparute in presa.

Laurentiu Ciurel, managerul privat al CE Oltenia, a spus la intrarea in sediul DNA Bucuresti ca a fost citat pentru ca el este cel care a semnat documentele privind licitatia. Intrebat daca s-a incercat influentarea sa, Ciurel a spus ca "Nici pomeneala de asa ceva. Licitatia fost cu acelasi caiet de sarcini, nu a fost nici un fel de influenta". Ciurel este audiat in dosarul in care Gruia Stoica, reprezentantul Grup Feroviar Roman, a oferit o spaga de trei milioane de euro pentru a castiga licitatia de transport carbune organizata de CE Oltenia, in valoare de circa 100 de milioane de euro fara TVA pe trei ani. "Nu stiu daca s-au dat sau a fost doar o propunere. In afara de ce am citit in presa nu stiu altceva", a spus Ciurel.

Povestea mitei in rate

Procurorii DNA au blocat, pe 29 ianuarie, o licitatie de peste o suta de milioane de euro la CE Oltenia, care privea transportul carbunelui pe calea ferata pentru o perioada de trei ani. Procurorii au descins ...

Actualitate / stiri Actualitate 51 vizite [ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima