Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.337 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Complexul Energetic Oltenia nu da niciun leu pentru clubul de fotbal Pandurii

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 10:40

Complexul Energetic Oltenia nu da niciun leu pentru clubul de fotbal PanduriiComplexul Energetic Oltenia (CEO) nu va cotiza cu nici macar un leu la bugetul clubului de fotbal Pandurii Targu Jiu pentru noul sezon. Sorin Boza, managerul CEO, a declarat, miercuri seara, la Gorj TV, ca, pentru acest an, compania nu va contribui financiar cu nici

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Adevarul ]

Romanescu vrea o discutie cu seful CE Oltenia

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 22:51

Noul primar din Targu Jiu vrea sa poarte o discutie cu seful CE Oltenia, Sorinel Boza. Marcel Romanescu a explicat ca vrea sa aduca in discutie soarta sportului targujian, pe care CE Oltenia nu il mai finanteaza de ceva vreme. "Sper ca in perioada urmatoare sa ma intalnesc si cu managerul Complexului Energetic Oltenia, cu care programasem o intalnire, dar, din anumite motive, nu am putut sa ne vedem pana in acest moment. Lucrurile merg, din punctul meu de vedere, intr-o directie buna. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le discut. Una este legata de ceea ce trebuie sa se intample sau ce se va intampla cu sportul din Targu Jiu si din judetul Gorj", a declarat Marcel Romanescu.

Noul primar spune ca nu se poate pronunta in ceea ce priveste viitorul echipei de fotbal Pandurii. A spus ca trebuie mai intai sa discute si cu ceilalti parteneri, respectiv presedintele Consiliului Judetean, conducerea CE Oltenia si "potentiali oameni de afaceri", alaturi de care sa gaseasca o solutie. "Sunt multe variante legate de sport, insa sportul la Targu Jiu nu se bazeaza doar pe fotbal. Una dintre prioritati va fi insa echipa de fotbal", a conchis Romanescu.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Greva foamei la CE Oltenia, suspendata pana miercuri

Luni, 17 Iulie 2017, ora 21:35

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a intrat luni in greva foamei, dar pentru putin timp. Acesta a suspendat protestul pana miercuri, cand i s-a promis o discutie cu managerul Sorin Boza, Excavatoristul Nicolae Mitea are nemultumiri legale de salarizare si de lipsa echipamentului de protectie.

Nicolae Mitea s-a postat luni dimineata in fata sediului Complexului Energetic Oltenia din Targu Jiu, avand in mana o pancarta pe care scria "Greva foamei". Protestul a tinut foarte putin, fiind suspendat pana miercuri, cand managerul Sorin Boza a promis ca ii va asculta doleantele. Mitea a spus care sunt nemultumirile lui. "Grila salariala este prea mica pentru functia si meseria pe care o am si pe care o execut, cea de excavatorist I pe utilaje de mare capacitate. In al doilea rand, suntem in luna a saptea si nu ni s-a adus echipamentul de protectie pentru sezonul de primavara-vara-toamna. In al treilea rand, in actul aditional la contractul colectiv de munca este stipulata hrana de protectie pentru fiecare salariat din cariera. Nu ni s-a dat. Desi s-a semnat, e stipulat acolo, de ce nu se da nu stiu", a spus Mitea.

Excavatoristul are un salariu de 1900 de lei la 24 de ani vechime, ceea ce este foarte putin raportat la meseria pe care o are. Nicolae Mitea lucreaza in Cariera Rosia si este afiliat la Federatia Nationala Mine Energie. "Domnul Boza a plecat la Bucuresti pentru niste documentatii, dar m-a sunat personal si miercuri vom sta de vorba. Daca nu voi fi multumit de ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Ce spune Sorin Boza despre eventuale angajari in cadrul companiei energetice de la Targu Jiu

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:32

Managerul Complexului Energetic Oltenia vrea sa mai amane cu o luna, cel putin, eventuale angajari in cadrul companiei! Sorin Boza a explicat ca si-ar dori sa angajeze cativa tineri dupa ce va fi rectificat bugetul, insa asteapta sa vada rezultatele financiare ale producatorului de energie. Ministrul Toma Petcu i-a sugerat sefului CEO sa faca angajari in

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Salarii mai mari cu 25 de milioane in CE Oltenia

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 23:30

Complexul Energetic Oltenia propune rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli, pentru a putea plati orele suplimentare pentru minerii si energeticienii care lucreaza in regim de sapte zile pe saptamana. Programul de lucru a fost modificat de cateva luni, datorita cererii mari de energie termo. Este nevoie de suplimentarea fondului de salarii cu 25 de milioane de lei, adica aproape sase milioane de euro. Este insa nevoie de un Memorandum care sa treaca prin guvern, fiind singura formula de a creste fondul de salarii la o companie care a fost in anii trecuti pe pierdere. Managerul companiei a fost marti la Ministerul Energiei, iar saptamana viitoare va inainta actele necesare intocmirii memorandumului si obtinerii unei derogari de la Ministerul de Finante. Bugetul initial a fost fundamentat pe o productie de energie de 14,15 TWh si o productie de lignit de 21 de milioane de tone, dar in noul buget si veniturile companiei vor creste substantial, pentru ca se estimeaza o productie de energie cu 1 TWh mai mare, iar la carbune o crestere de un milion de tone. Liderii de sindicat spera ca in trimestrul IV al anului sa fie si o crestere a salariilor celor aproape 14.000 de angajati ai CE Oltenia, mai ales a salariilor mici din companie. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Pandurul ]

Ciurel pierde definitiv procesul cu CE Oltenia

Luni, 10 Iulie 2017, ora 19:11

Fostul manager Laurentiu Ciurel a pierdut luni, 10 iulie, definitiv procesul cu Complexul Energetic Oltenia, dupa ce Curtea de Apel Craiova i-a respins recursul. Ciurel a contestat inca din 2016 decizia CE Oltenia de suspendare a contractului individual de munca. Daca ar fi castigat, Ciurel ar fi putut reveni pe postul de director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, post pe care l-a ocupat inainte de a fi director general. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia a blocat conturile RAAN. Boza: E o problema sensibila!

Joi, 15 Iunie 2017, ora 23:55

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin are conturile blocate de CE Oltenia, pentru o datorie fata de producatorul de energie de circa 126 milioane lei. Unitatea severineana este in faliment de anul trecut, dar are pe stoc cantitati insemnate de apa grea, iar blocarea conturilor creaza probleme unitatii, a explicat, pentru Agerpres, directorul Ervin Watzlawek. "Masura blocheaza definitiv activitatea lichidatorului judiciar Euro Insol SPRL care gestioneaza, in afara patrimoniului RAAN, stocul de apa grea in valoare de peste 1,2 miliarde de euro", spune Watzlawek.

Conducerea CE Oltenia a explicat ca problema RAAN este un subiect delicat si ca masura de blocare a conturilor a fost efectuata cu temei legal. "Este hotarare judecatoreasca de blocare a conturilor RAAN, obtinuta de Complexul Energetic Oltenia. Sunt blocate, dar tinem control asupra lor, pentru ca ei mai au niste cheltuieli de facut. E o problema sensibila", a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

CEO a cerut conducatorilor regiei de apa grea o evaluare a patrimoniului, pentru a-i transfera o parte din inventar in contul datoriei, a explicat directorul Ervin Watzlawek. O evaluare presupune cheltuieli pentru RAAN, a mai spus acesta, explicand astfel ca putina activitate care a mai ramas ar fi pusa in pericol, drept care cere interventia ministerului de resort. "Daca ne vom conforma, lichidatorul judiciar va cheltui ultimele resurse destinate RAAN. De aceea, consideram ca numai ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Ciurel a renuntat la procesul cu CE Oltenia

Luni, 29 Mai 2017, ora 22:20

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia a renuntat la ultimul proces pe care l-a intentat companiei. Laurentiu Ciurel ceruse la inceputul anului Tribunalului Gorj sa constate nulitatea unui act emis de complexul energetic, dar a renuntat la proces chiar de la primul termen de judecata. Ciurel mai are un proces pe rol cu CE Oltenia, cel in care contesta decizia de suspendare a contractului sau de munca. Ciurel a pierdut procesul la Gorj, dar a facut apel, Curtea de Apel Craiova dand un prim termen pe 15 iunie 2017. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Dupa concedieri, sindicatele vor angajari in CE Oltenia. In cariere, e lipsa de personal

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:31

Dupa concedieri, sindicatele vor angajari in CE Oltenia. In cariere, e lipsa de personalNici nu a fost finalizat procesul de concedieri la Complexul Energetic Oltenia ca liderii sindicatelor solicita angajari. 1000 de persoane au fost instiintate ca vor fi date afara din cadrul companiei, iar in cariere se resimte deja lipsa de personal. In aceasta perioada, se lucreaza chiar si sapte zile pe saptamana in unele unitati, a explicat vicepresedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Constantin Mitrescu.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Documentul depus de fostul manager al CEO care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciu

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:00

Documentul depus de fostul manager al CEO care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciuLaurentiu Ciobotarica, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), a dat, ieri, declaratii in fata instantei de judecata a Tribunalului Gorj si a depus un document important care ar putea schimba soarta procesului in care este judecat pentru abuz in serviciu privind acordarea de compensatii banesti in mod ilegal fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medintu. Ciobotarica a depus un document prin care demonstreaza ca situatia lui Aurel Medintu, fostul director al Diviziei

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Adevarul ]

CE Oltenia, discutii avansate cu americanii pentru infiintarea unui parc eolian. Care va fi castigul companiei de la Targu Jiu

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 17:31

Discutiile oficialilor CE Oltenia cu americanii care vor sa investeasca intr-un parc eolian in judetul Gorj sunt din ce in ce mai avansate! Chiar daca, la prima vedere, este vorba despre un concurent al companiei producatoare de energie pe baza de carbune, americanii propun un parteneriat din care sa aiba de castigat ambele parti. Astfel, s-ar putea realiza un mix energetic, a transmis, pentru Gorj TV, Sorin Boza, presedintele Directoratului CE Oltenia.

Astfel, ar putea fi

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

CE Oltenia NU finanteaza CS Pandurii dar ramane in AGA

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 21:32

Complexul Energetic Oltenia nu va relua finantarea fata de Clubul Sportiv Pandurii Targu Jiu. Dar vrea sa ramana membru asociat. Nu se stie cum se va face acest lucru, dar fiind ca statutul de membru asociat inseamna finantarea cu o suma de bani. Administratorul special Marin Golea declara, explicit, ca CEO trebuie sa se decida daca da bani sau lasa locul liber altui finantator.

Managerul companiei energetice, Sorin Boza, a explicat ca atata timp cat unitatea nu este pe profit, nu se poate lua in discutie sprijinirea din punct de vedere financiar a sportului gorjean. "Atata timp cat aceasta companie este cu rezultat financiar negativ, nu discutam de finantarea Clubului Pandurii. Nu vorbim de ultimele doua luni, vorbim de anul financiar trecut. Moral, nu este corect ca atunci cand ai un program de restructurare sa aloci fonduri catre sport sau orice alta activitate extra-productiva din judet", a declarat Sorin Boza, managerul CE Oltenia.

Cel putin 800 de mii de lei de la CEO

Si anul financiar 2016 s-a incheiat cu pierderi la CE Oltenia. Managerul CE Oltenia exclude reluarea finantarii activitatii sportive dar spune ca va ramane in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a clubului sportiv. "Da, ramanem. De ce nu?", spune managerul CE Oltenia.

Declaratiile sefului companiei Energetice nu sunt chiar in ton cu asteptarile celorlalti membrii asociati de la CS Pandurii Targu Jiu. Administratorul special al clubului, Marin Golea, spunea ca in situatia in care CE Oltenia nu va ...

Sport / stiri Sport17 vizite[ Pandurul ]

De ce a facut Boza angajari: Vom avea interviuri la Antena 3, la Antena 1!

Luni, 10 Iulie 2017, ora 23:04

Managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a explicat din nou la Radio Infinit de ce l-a angajat pe Cosmin Gagiu ca specialist pe comunicare, in plin proces de restructurare a companiei. Boza sustine ca a urmarit promovarea companiei la nivel national, Gagiu fiind angajat pentru numai trei luni. Acesta vine din lumea presei, fiind patron de televiziune, dar si membru ALDE, partidul ministrului Toma Petcu de la Energie.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus la Radio Infinit ca nimeni nu stie de aceasta companie la nivel national: "Persoana nu este angajata, este sub contract pe perioada determinata, pe trei luni de zile, este pentru a ne ajuta sa ne promovam la nivel national. Din pacate, ducem lipsa de aceasta promovare, nimeni nu stie de noi la nivel national. Ne bazam doar pe promovarea asta interna, in Gorj, care nu este suficienta, pentru ca aici lumea este interesata de altceva, nu de promovarea companiei".

Boza a spus din nou ca este vorba de o perioada de trei luni, pe un salariu minim, iar beneficiile companiei vor fi mari. "Vom avea interviuri la posturi mari, la posturi nationale, am avut deja primele discutii la Mediafax, la Agerpres, vom avea interviuri la Antena 3, la Antena 1", a explicat Sorin Boza.

Complexul Energetic Oltenia arata intr-un document postat pe site-ul companiei ca a crescut la 60.000 de lei cheltuielile cu publicitatea in acest an, fata de 23.000 anul trecut. "Aceste cheltuieli cresc cu suma de 37 de mii lei datorita cuprinderii ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

"Masinile NATO" ale lui Ciurel pentru mineri, fara RCA. Polite falsificate?

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 20:39

Descoperire cu consecinte penale neprevazute, deocamdata, printre masinile cu care o firma privata asigura transportul minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Masinile respective sunt cele pe care fostul manager privat Laurentiu Ciurel le-a prezentat la vremea respectiva ca provenind dintr-o "baza NATO", fiind aduse din Germania de catre o firma privata. In timp s-a dovedit ca oricat de "NATO" ar fi fost ele, controversele in jurul acestora au fost multe, iar acum a iesit la iveala ca, de fapt, de cand le-a prezentat Ciurel si pana acum nu au avut asigurarea de raspundere civila auto (RCA) obligatorie.

De fapt, surse sindicale, confirmate si de surse judiciare, sustin ca masinile in cauza au avut polite falsificate, la fel cum, cu cativa ani in urma, fiul unei foste grefiere din Targu Carbunesti scotea la imprimanta cam tot ce isi putea dori "clientul". In dosarul de la Targu Carbunesti, ancheta a fost instrumentata de procurorii DIICOT Targu Jiu, la finalul procesului inculpatul fiind condamnat pentru faptele sale. In descoperirea facuta acum verificarile sunt de abia la inceput si se anunta a fi destul de complexe. Sindicalistii vorbesc de zeci de masini care asigura transportul muncitorilor in cariere si care nu au avut RCA cel putin pana pe 13 iulie.

Cateva numere de inmatriculare furnizate de acestia si verificate pe internet in baza de date publica a Autoritatii de Supraveghere Financiara arata ca masinile care au circulat cu numerele respective nu aveau ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Pandurul ]

Ciurel stie de ce a fost DIICOT la Cariera Rosia

Duminica, 16 Iulie 2017, ora 19:42

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a lamurit intr-un interviu la TV Sud care a fost motivul pentru care DIICOT a descins joi la Cariera Rosia. Ciurel sustine ca este verificata o lucrare de circa trei milioane de euro la o linie de haldare care are la baza un brevet de inventie al unor persoane din interiorul companiei. "O lucrare castigata de o firma de la Craiova, la baza era un brevet de inventie cu vreo 6 sau 8, nu imi mai aduc aminte, vesnicii inventatori de serviciu, Burlan, Scortariu...", a spus Ciurel. Acesta spune ca subiectul e mai vechi. "Subiectul este inceput in 2014, un contract foarte mare de 150 de miliarde pentru modernizarea unei linii de halda. Imi amintesc ca a venit la mine in audienta un angajat, mi s-a spus ca i se forteaza mana sa semneze receptia, lucrarea era un fiasco, nu functioneaza", a spus Ciurel.

Doi angajati de la Cariera Rosia au fost audiati in acest dosar, despre care Ciurel da si un pronostic: "Parerea mea este ca aici vor fi urmari importante, de o gravitate mare". (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Accident de munca, musamalizat la CE Oltenia

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 23:23

Accident de munca marti, 28 martie, la o cariera a Complexului Energetic Oltenia. Constantin Cornoiu, angajat la Cariera Tismana, a ajuns la spital cu piciorul drept zdrobit de un motor. Responsabilii din conducerea CE Oltenia au spus initial ca nu stiu nimic despre acest accident de munca, iar ulterior nu au vrut sa comenteze incidentul. Informatia a ajuns la Inspectoratul Teritorial de Munca care asteapta clarificari de la compania energetica.

Colegii lui Constantin Cornoiu au anuntat acest eveniment inca de marti, atunci cand a avut loc. Contactat telefonic marti seara, seful EMC Rosia-Rovinari, Iustin Ionita, a spus ca nu a fost informat despre acest accident de munca, dar ca se va interesa. "Nu am nicio informatie. Nu stiu, am avut raport la ora 16.00, n-a anuntat nimeni absolut nimic. O sa ma interesez", a spus Iustin Ionita. A doua zi, directorul Ionita nu a mai vrut sa ofere informatii: "Nu vreau sa dau eu detalii. Sunati la CEO. Nu va spun nimic, indiferent ce scrieti in ziar".

Salariatul CEO care ne-a sesizat despre acest accident de munca ne-a spus ca se doreste musamalizarea lui. "I-a cazut pe picior un motor. Acum este internat la spital, la Targu Jiu. Are o bucata de la glezna sarita si fisura la laba piciorului. Se incearca musamalizarea acestui accident de munca de catre cei de la unitate", ne-a sesizat un salariat al CE Oltenia.

ITM, anuntat dupa cateva ore

CE Oltenia a anuntat in scris Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj abia la cateva ore dupa ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Pandurul ]

Ce note a obtinut fiul lui Boza la Bac

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 22:36

Fiul lui Sorin Boza, managerul general al Complexului Energetic Oltenia, a trecut prin emotiile examenului de Bacalaureat. Rares a absolvit, in acest an, cursurile Liceului Teoretic "Nicolae Balcescu" din orasul Medgidia, judetul Constanta. Fiul lui Boza se pregateste acum de admitere. Vrea sa mearga la Automatica, in Bucuresti. La probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, Rares Boza a obtinut media 7.56. Proba scrisa la Limba si Literatura Romana i-a pus probleme, el obtinand doar nota 5.95. La Matematica, Rares a stat mult mai bine, trecandu-si in cont nota 8.90, iar la Informatica a obtinut 7.85. "A obtinut un rezultat bun. A avut probleme la limba romana. A absolvit liceul de matematica-informatica din orasul in care locuiesc. Ne pregatim de Facultatea de Automatica. Va urma inca un examen pentru admitere. Imi doresc sa fie oprit acest exod al tinerilor. Trebuie sa fim mai atenti cu copiii nostri, pentru ca scoala noastra produce copii valorosi", a declarat Sorin Boza, la Gorj TV.

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Pandurul ]

De ce vrea seful CEO sa sustina tinerii din Gorj. Exemplul din familie!

Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:41

Sorinel Boza, presedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a explicat de ce sustine ca tinerii sa mearga la o scoala profesionala. A avut un exemplu de reusita chiar in familie. Un unchi de-al sau, absolvent al unei scoli profesionale, a condus o companie puternica din Romania.

Complexul Energetic Oltenia sustine scolarizarea a 150 de tineri care opteaza pentru o scoala profesionala in fostele licee miniere. Managerul Sorinel Boza vrea sa sprijine elevii sa devina meseriasi. Chiar in familie a avut un astfel de exemplu. "Eu am un exemplu in familie. Un unchi de-al meu care nu a intrat la liceu, apoi a mers la scoala profesionala. A ajuns sa conduca, in anii '70-'80, cel mai mare constructor de nave din Romania. NAVROM era condus de el. Trebuie sa ai ambitie, mai ales daca acesti copii provin din familii mai nevoiase. Acest invatamant dual va fi sprijinit cel putin in urmatorii trei ani. Complexul Energetic va rezista mult pe piata si vom avea nevoie de meseriasi multi ani de acum inainte", a declarat Sorin Boza.

"Avem nevoie de meseriasi"

Sorinel Boza sustine ca, la finalizarea studiilor, cei dornici sa munceasca vor fi primiti in cadrul companiei energetice. Totul este ca acestia sa-si doreasca sa urmeze o astfel de cariera. Este nevoie de tineri pe piata de munca din minerit si energie. "Tindem sa facem o inlocuire de generatii. Daca impartim din 150 la fiecare sucursala, ar veni cam zece. Noi vrem sa angajam cat mai multi. Trebuie insa sa demonstreze ca ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Pandurul ]

Boza, avertizat de sindicalisti si criticat de politicieni

Joi, 06 Iulie 2017, ora 23:22

Liderii sindicali si politicienii nu vad cu ochi buni recenta angajare facuta de managerul Sorinel Boza la Complexul Energetic Oltenia. Cosmin Gagiu, fost manager de televiziune si membru ALDE, a fost recrutat pe un post de referent de specialitate la Compartimentul Comunicare. Sindicalistii spun ca cei concediati anul acesta ar putea castiga in instanta revenirea pe post, pe acest considerent. Si liderii politici au reactionat.

Cosmin Gagiu a fost cooptat la CE Oltenia in data de 7 iunie, adica intr-un moment in care ultimii salariati concediati colectiv paraseau compania. Liderii sindicali au reactionat si au avertizat conducerea CE Oltenia ca ar putea plati scump angajarea lui Gagiu. "Salariatii nu vad tocmai in regula chestiunea aceasta. Eu sunt vocea celor pe care ii reprezint. Si spun chestiunea aceasta, ca nu e in regula. Cert este ca exista foarte mare probabilitate ca cei care vor da in judecata, fiind concediati, sa castige procesele pe chestiunea aceasta. S-a intamplat si in trecut, au castigat persoane pe lipsa unei proceduri corecte de la cap la cap a concedierii", a declarat Dumitru Pirvulescu, presedintele Federatiei Nationale Mine Energie (FNME).

Si liderul PNL Gorj, Dan Vilceanu, a cerut explicatii conducerii CE Oltenia. Vrea sa afle daca este corect sa se angajeze experti in comunicare in conditiile in care in cariere este o lipsa acuta de personal.

Despre legalitatea angajarii lui Gagiu, Vilceanu a venit cu o explicatie ce ar putea sa absolve CE Oltenia ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Teologul din ALDE care se ocupa de imaginea CEO: Am pus o cerere si s-a aprobat!

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 22:47

Cosmin Gagiu, fostul manager al unei televiziuni din Craiova - Gagiu TV (GTV), a fost recrutat in echipa de comunicare a Complexului Energetic Oltenia. Acesta a primit postul de referent la Biroul de comunicare al CEO in data de 7 iunie. Gagiu este absolvent a doua facultati: Teologie si Drept.

Reporter: Este adevarat ca ati fost angajat in cadrul CE Oltenia?

Cosmin Gagiu: Da. Incepand cu 7 iunie. Sunt la Biroul Relatii si Comunicare, referent de specialitate.

Rep.: Puteti sa ne spuneti cateva lucruri despre dvs.?

C.G.: Vin din mass-media, 18 ani am lucrat, inca de cand eram student. Am condus mai multe televiziuni, ultima data am fost manager. In ce priveste presa locala, am mai fost redactor sef si la 3TV, corespondenta pentru OTV ani de zile, in Oltenia. Am terminat doua facultati: Teologie si Drept Juridic.

Rep.: Mai conduceti Gagiu TV?

C.G.: Nu, nu mai sunt la nicio alta societate. La GTV nu eram proprietar eu, doar manager, angajat. Se numeste asa pentru ca este a unei rude.

Rep.: In ce conditii ati fost angajat la CE Oltenia?

C.G.: Am avut o intalnire cu conducerea, cu domnul Boza. Eu am solicitat o intalnire cu conducerea. Am avut o discutie prealabila. Am prezentat un proiect, verbal in prima faza. Mi-am pus o cerere, pur si simplu. Am atasat CV-ul si de aici incolo, in comitetul director s-a aprobat.

Rep.: Aveti vreo calitate politica?

C.G.: Am simpatii cu toata lumea din politica, dar nu pot sa spun ca iubesc cu adevarat pe cineva sau urasc pe cineva. ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

ANAF cauta evaziune la Condescu. Procurorii nu o gasesc

Luni, 26 Iunie 2017, ora 23:19

Pentru a doua oara in ultimele luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala contesta o rezolutie a procurorilor gorjeni prin care acestia infirma acuzatiile de evaziune care ii erau aduse lui Marin Condescu.

In toamna anului trecut, Tribunalul Gorj a dispus ca dosarul de clasare a cercetarilor sa mearga din nou la Parchet si sa fie refacute cercetarile, dar chiar si asa anchetatorii nu au reusit sa gaseasca dovezi care sa sustina eventuale suspiciuni in acest sens. Cauza a fost clasata din nou in aceasta primavara, iar ANAF a contestat din nou in instanta decizia procurorilor, acum instanta urmand sa decida daca pune capat acestei povesti sau dosarul revine din nou la Parchet. Termenul stabilit de judecatori este de 12 iulie, la doua zile dupa ce Condescu isi va serba ziua de nastere si cu putin inainte ca magistratii sa intre in vacanta de vara.

Unde-i evaziunea?

Una dintre acuzatiile ANAF de evaziune se refera la modalitatea in care Clubul Pandurii a inchiriat catre jucatori mai multe autoturisme, masinile respective fiind, de altfel, si unul dintre stimulentele cu care Condescu a reusit sa ii faca pe jucatori in perioada 2012-2013 sa evolueze atat de bine incat echipa a iesit vicecampioana. Procurorii au constatat ca jucatorii plateau o chirie egala cu rata de leasing cu care autoturismele fusesera achizitionate si, ca urmare, Clubul nu a avut pierderi sau castiguri din aceasta "afacere", fiind, de fapt, un intermediar.

Alte acuzatii pentru care Condescu a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Pandurul ]

Dan Valceanu vrea directori competenti: "Companiile de stat sunt ale romanilor, nu ale PSD!"

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 14:32

Deputatul Dan Valceanu nu este de acord ca producatorul de energie sa iasa de sub efectele ordonantei care impune management corporatist. Valceanu a vorbit,

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Morega: Dihaniile misuna in jurul CEO!

Marti, 20 Iunie 2017, ora 23:21

Complexul Energetic Oltenia este pentru prima data, in ultimii cinci ani, cand are profit de aproape 300 de milioane lei in primele sase luni ale anului. O spune Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analize si Investigatii Publice din Targu Jiu. Fostul deputat a precizat ca societatea este pe un trend ascendent, insa sunt cativa politicieni care cauta sa-l dea jos pe managerul Sorin Boza. "Stim foarte bine ca si-au achitat toate obligatiile fata de bugetul consolidat al statului, au achitat de asemenea creditele bancare si dobanzile, au cumparat certificatele de CO2 si nu in ultimul rand reorganizarea facuta impreuna cu sindicatele nu a creat convulsii asa cum s-a intamplat in perioadele anterioare", a declarat Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analize si Investigatii Publice. Cu toate astea, sunt cativa politicieni care i-au pus gand rau managerului Sorin Boza. Morega a facut referire la presedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, care l-ar dori director general "pe un individ Vasile Dan, nimeni altul decat cel care ocupa ilegal o functie in Directoratul CEO. Ca sa vedeti cum misuna aceste dihanii in jurul CEO pentru a-l devora, nicidecum sa se bucure de aceste rezultate ale managerului Sorin Boza", a conchis fostul deputat de Gorj. Dian Popescu, presedintele ALDE Gorj, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Seful PNL Gorj vrea in continuare management privat la CEO

Marti, 20 Iunie 2017, ora 23:20

Presedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, e de parere ca nu trebuie oprit managementul corporatist la companiile cu capital de stat. Pe langa institutiile de credit care au fost scoase de sub incidenta OUG 109/2011, marti a fost dezbatut in comisiile parlamentare si proiectul privind exceptarea de la prevederile acestei ordonante a mai multor companii cu capital de stat, printre care si Complexul Energetic Oltenia. Presedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vilceanu, a spus, de la tribuna Parlamentului, ca prin aceste acte normative, liderii PSD intentioneaza sa-si rasplateasca apropiatii, numindu-i, pe criterii politice si nu pe criterii de competenta, asa cum prevede OUG 109/2011, directori sau administratori de companii de stat.

Deputatul liberal a amintit ca pe mandatul lui Laurentiu Ciurel, omul sustinut de PSD in fruntea CEO, compania a inregistrat pierderi de 1,6 miliarde de lei. "Vreti sa va puneti oamenii, sa mai faceti niste afaceri si sa mearga treaba! Eu cred ca trebuie sa va opriti, pentru ca aceste companii nu sunt ale PSD. Sunt ale tarii, ale romanilor! Procedura de numire a managementului competent, conform OUG 109/2011, trebuie sa continue, pentru ca acei manageri sustin examene. Mai mult decat atat, in fata institutiilor financiare internationale, v-ati angajat ca sustineti numirea de manageri privati. Eu cred ca trebuie sa terminam cu ipocrizia! Eu cred ca trebuie sa ne gandim la tara, atunci cand votam aici.", a spus Vilceanu, in sedinta de plen a Camerei ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Seful PNL Gorj sustine managementul privat la CEO

Marti, 20 Iunie 2017, ora 23:20

Presedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, e de parere ca nu trebuie oprit managementul corporatist la companiile cu capital de stat. Pe langa institutiile de credit care au fost scoase de sub incidenta OUG 109/2011, marti a fost dezbatut in comisiile parlamentare si proiectul privind exceptarea de la prevederile acestei ordonante a mai multor companii cu capital de stat, printre care si Complexul Energetic Oltenia. Presedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vilceanu, a spus, de la tribuna Parlamentului, ca prin aceste acte normative, liderii PSD intentioneaza sa-si rasplateasca apropiatii, numindu-i, pe criterii politice si nu pe criterii de competenta, asa cum prevede OUG 109/2011, directori sau administratori de companii de stat.

Deputatul liberal a amintit ca pe mandatul lui Laurentiu Ciurel, omul sustinut de PSD in fruntea CEO, compania a inregistrat pierderi de 1,6 miliarde de lei. "Vreti sa va puneti oamenii, sa mai faceti niste afaceri si sa mearga treaba! Eu cred ca trebuie sa va opriti, pentru ca aceste companii nu sunt ale PSD. Sunt ale tarii, ale romanilor! Procedura de numire a managementului competent, conform OUG 109/2011, trebuie sa continue, pentru ca acei manageri sustin examene. Mai mult decat atat, in fata institutiilor financiare internationale, v-ati angajat ca sustineti numirea de manageri privati. Eu cred ca trebuie sa terminam cu ipocrizia! Eu cred ca trebuie sa ne gandim la tara, atunci cand votam aici.", a spus Vilceanu, in sedinta de plen a Camerei ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Boza: Dam bani si la Pandurii!

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 21:38

Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a readus in discutie finantarea echipei Pandurii Targu Jiu. Daca, la finele anului, CEO va inregistra profit, atunci Boza ia in calcul posibilitatea de a refinanta fotbalul din Targu Jiu. "Daca da Dumnezeu sa fim pe profit la sfarsitul anului, vom analiza, sigur, de ce nu, dam si la Pandurii. V-am spus, nu e un lucru pe care nu mi-l doresc eu. Si mie imi place sportul, imi place fotbalul, din pacate situatia financiara ne-a adus la aceasta situatie, de a nu putea da bani", a declarat Boza. Potrivit acestuia, Complexul Energetic Oltenia a inregistrat, pe primele patru luni ale anului 2017, un profit de 200 de milioane de lei. (A.P.)

Sport / stiri Sport19 vizite[ Pandurul ]

Proiect nou pentru redeschiderea Carierei Seciuri

Luni, 05 Iunie 2017, ora 22:20

Cariera Seciuri din comuna Rosia de Amaradia va fi deschisa, insa avand la baza un proiect nou, spun autoritatile locale. Primarul din Rosia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune ca noul proiect va fi gata in maximum trei luni si ca, potrivit noii versiuni, nu va mai fi nevoie de stramutarea scolii si a gospodariilor din localitate.

Reprezentantii Complexului Energetic Oltenia vor reface proiectul privind redeschiderea Carierei Seciuri. Varianta actuala presupune un efort financiar prea mare, spun reprezentantii autoritatilor locale. "S-a stabilit impreuna cu domnul director Sorin Boza (n.r. managerul CE Oltenia) intocmirea unui nou proiect care sa tina cont de configuratia actuala, renuntandu-se la proiectul initial care presupunea un efort financiar deosebit, presupunea stramutarea Scolii Seciuri si a 65 de gospodarii", a declarat Liviu Cotojman. Primarul spune ca s-a mers pe "o varianta mai usoara. "Mergem pe varianta asta mai fluida, in contextul in care mai putem folosi din echipamentul actual al unitatii miniere. Am inteles ca sunt patru sectoare de benzi transportoare active, doar trebuie schimbat fluxul de actionare si mai sunt trei excavatoare pe raza localitatii. Putem sa activam unul si atacam frontul respectiv mergand pe varianta de a descoperta perimetrul pentru care avem licenta de carbune", a mai declarat Liviu Cotojman, primarul din Rosia de Amaradia.

Cariera Seciuri a fost inchisa in anul 2013, desi in zona ar mai putea fi exploatate circa 30 de milioane de ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Negocieri cu "scantei" la CE Oltenia. FNME a solicitat ca angajatii sa intre in somaj tehnic sau concediu fara plata

Luni, 13 Martie 2017, ora 21:31

Negocieri cu "scantei" la CE Oltenia. FNME a solicitat ca angajatii sa intre in somaj tehnic sau concediu fara plataNegocierile dintre administratia CE Oltenia si sindicate s-au incheiat, astazi, cu noi propuneri! Sorin Boza, managerul companiei, le-a propus sindicatelor doua prime de 1000 de lei, de Paste si Craciun, una de 950 de lei, de Ziua Meseriei, cota de carbune de 500 de lei, iar zilele de weekend sa fie platite. Cei de la Federatia Nationala Mine

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Laurentiu Ciobotarica, in fata judecatorului. Ce a declarat

Marti, 09 Mai 2017, ora 14:34

Laurentiu Ciobotarica, in fata judecatorului. Ce a declaratAstazi a fost un nou termen in procesul lui Laurentiu Ciobotarica, Daniel Antonie si Dorina Jianu! La termenul de astazi a dat explicatii in fata judecatorului fostul manager general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica. Cei trei au ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie dupa ce i-au acordat plati compensatorii lui Aurel Medintu, fostul director al Diviziei Energie, la plecarea din unitate. Anchetatorii sunt de parere ca suma de 128 de mii de lei a fost acordata ilegal.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Carciumaru, intalnire de lucru cu sefii CEO. La Motru!

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 23:28

Senatorul PSD Florin Carciumaru s-a intalnit, joi, 27 aprilie, cu sefii CE Oltenia, la Motru. Au raspuns prezent managerul Sorinel Boza, Daniel Antonie, membru al Directoratului, si un reprezentant al EMC Motru. "Temele de discutie au vizat perspectivele de dezvoltare ale sectoarelor minier si energetic in localitatile care fac parte din Bazinul carbonifer Motru", a transmis Biroul de presa al senatorului Florin Carciumaru. La discutii au mai participat primari, parlamentari PSD, dar si presedintele Consiliului Judetean Gorj, Cosmin Popescu.

Sa lasi mii de oameni fara locuri de munca si sa faci "intalniri de lucru" pentru salvarea locurilor de munca, asta inseamna sa ai tupeu de PSD-ist, sustin liberalii gorjeni. "Reprezentantii PSD Gorj discuta despre salvarea locurilor de munca, in conditiile in care, chiar in aceste zile, o mie de angajati ai Complexului Energetic Oltenia semneaza preavizele si raman fara locuri de munca, ingrosand randul somerilor", arata PNL Gorj, intr-un comunicat de presa. (A.P.)

Galerie foto

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Inca un market Profi in Gorj
Profi a deschis un nou magazin in Gorj, mai exact la Targu Carbunesti. La eveniment a participat si ...
Trei tinere mamici, planse de colegi
Cancerul face ravagii si medicii sunt ingrijorati de cresterea numarului de bolnavi. Din pacate nu ...
Prim-procuror arestat pentru santaj
Treizeci de zile va sta in arest Raluca Stancescu, prim-procuror la Parchetul Judetean Botosani, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor