Articole despre "managerul complexului energetic oltenia"

Rezultatele 1 - 30 din 501 (0.245 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business333 vizite[ Pandurul ]

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 07:28

Ciurel la DNA: Grebla a amenintat ca ma termina!Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a fost chemat ieri la DNA Bucuresti, dar nu pentru a da explicatii in dosarele in care este urmarit penal. Ciurel a dat ieri o declaratie de martor, in baza careia DNA a cerut aviz de arestare pentru Toni Grebla, judecator la Curtea Constitutionala si fost senator de Gorj. In compunerea scrisa in fata procurorilor, Ciurel a povestit cum Grebla i-a reprosat in 2008 ca nu a fost de acord ca firma finului sau, Ion Bircina, sa plateasca prin compensare energia pe care o cumparase de la Complexul Rovinari si nu o platise. Cativa ani mai tarziu, in 2013, Grebla l-ar fi amenintat pe Ciurel pe holul Prefecturii, dupa o sedinta a conducerii CE Oltenia cu parlamentarii de Gorj.

Conform referatului DNA, Laurentiu Ciurel a facut ieri vorbire la DNA despre o afacere de 10 milioane de lei pe care Grebla o dorea in favoarea finului sau Ion Bircina, cunoscut in Gorj ca Dan Goeru. "Declaratia martorului Ciurel Laurentiu Dan din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia), din care rezulta ca Toni Grebla, in anul 2008, i-a reprosat in mod direct faptul ca nu este de acord cu compensarea propusa de o firma a lui Bircina, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari initial de 10.000.000 lei si ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea sustinuta de Toni Grebla (pentru Bircina) privea stingerea creantei in totalitate cu un teren supraevaluat si aparatura electronica inutila societatii. Urmarea refuzului ..

Actualitate / stiri Actualitate135 vizite[ Pandurul ]

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 18:22

De ce solicita sindicatele din minerit si energie demiterea managerului privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu CiurelSindicatele din cadrul CEO solicita cu vehementa schimbarea managerului privat, Laurentiu Ciurel, incapabil sa poate un dialog cu reprezentantii angajatilor si sa ajunga cu acestia la o intelegere. Ieri a avut loc un nou protest de amploare, cel de-al treilea, in municipiul Targu Jiu, la care au participat aproximativ 3.000 de manifestanti. Cea mai scandata lozinca a fost *Jos Ciurel!*. Secretarul sindicatului de la Jilt, Petre Mamaliga, a propus ca salariatii sa plateasca clauza stipulata in

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Adevarul ]

Diploma de iresponsabilitate sociala pentru managerul CEO

Marti, 02 Iunie 2015, ora 07:26

Diploma de iresponsabilitate sociala pentru managerul CEOFundatia Greenpeace Romania a acordat vineri un premiu Complexului Energetic Oltenia, o clepsidra simbolizand timpul scurs ireversibil prin intarzieri in remedierea situatiei din cartierul Submaidane, Turceni. Managerul CEO, Laurentiu Ciurel, a primit si el o diploma de iresponsabilitate sociala pentru neglijenta cu care ii trateaza pe cei afectati de accidentul ecologic. Reprezentantii Greenpeace au mers vineri la sediul CEO din Targu Jiu insa nici macar o persoana din conducerea complexului nu a dorit sa dea ochii cu ei. Premiile au fost lasate la registratura companiei.

Fundatia Greenpeace lupta de ani buni pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din Submaidane, orasul Turceni. Cartierul a fost pur si simplu acoperit de cenusa in anul 2013 cand a avut loc o deversare de zgura si cenusa dintr-un depozit al Complexului Energetic Oltenia. Zece gospodarii si aproape 15 hectare de teren agricol au fost acoperite atunci de cenusa, iar compania nu a remediat situatia nici pana in ziua de azi desi au avut "n" termene din partea autoritatilor. "Vineri a expirat cel de-al treilea termen pentru remedierea situatiei in cartierul Submaidane, Turceni, afectat de inundatia cu cenusa de la termocentrala Turceni in decembrie 2013. Fiindca lucrarile au inregistrat intarzieri peste intarzieri, afectand de un an si jumatate calitatea vietii locuitorilor, Greenpeace a oferit Complexului Energetic Oltenia o distinctie pentru contraperformanta. Am mers la sediul CEO din Targu Jiu si ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale Guvernului

Marti, 26 Mai 2015, ora 15:21

CE Oltenia, intre planurile FMI si ale GuvernuluiAutoritatile judetene nu par a fi ingrijorate de informatiile aparute in mass-media locala, conform carora delegatia FMI ar fi cerut o restructurare rapida la CEO, prin reducerea capacitatilor de productie. Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a sustinut ieri ca acest colos energetic este in atentia Guvernului, pentru ca are potential.

Din declaratiile date de managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, entitatea ar trebui sa ramana deschisa doar cu un sfert din capacitati,

Business / stiri Business16 vizite[ Impact in Gorj ]

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE Oltenia

Joi, 07 Mai 2015, ora 07:26

Peptan: E cazul ca Ciurel sa paraseasca ambasada CE OlteniaSindicalistul de la Rovinari, Gheorghe Peptan, care a stat cinci zile in greva foamei in fata sediului CE Oltenia, se afla in continuare pe patul de spital. Acesta a cerut demisia managerului complexului, Laurentiu Ciurel.

Peptan il considera vinovat pe Ciurel pentru ceea ce se intampla acum in companie, facand referire la concedierea colectiva a celor 2000 de salariati, dar si perioadele de somaj tehnic prin care vor trece aproape toti salariatii, incepand cu aceasta luna. "E cazul ca domnul director general Ciurel sa paraseasca ambasada Complexul Energetic Oltenia ca e un dezastru total ce s-a creat, urmand somaj tehnic si alte disponibilizari. Vinovat se face si dansul pentru situatia in care a ajuns complexul. De pe patul de spital chiar ii cer demisia. Felul cum m-a tratat pe timpul grevei, felul cum a comentat situatia mea. Deci, sa fie clar, eu nu negociez angajarea fiicei mele cum a angajat cele 312 persoane cu functii pe la alte entitati din Gorj", a declarat Gheorghe Peptan.

Peptan a criticat atitudinea colegilor sai, in special a celor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), care nu s-au interesat de starea sa de sanatate. Sindicalistul a protestat in fata companiei pentru ca se afla pe lista disponibilizatilor, desi nu intruneste conditiile de pensionare, prezentand in fata administratiei 17 revendicari. Peptan a spus ca pe lista disponibilizatilor trebuiau sa se afle mai intai cei care au beneficiat de ordonante, cei angajati pe pile, dar si ultimii ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 06:22

ANRE si Transelectrica, Leaga o piatra de gatul C.E. Oltenia!Complexul Energetic Oltenia nu poate inchide cele doua grupuri energetice de la Braila! Acest lucru reiese din adresa inaintata de Transelectrica conducerii CE Oltenia, in care se sustine faptul ca aceste grupuri energetice sunt centru de sistem si care iarna pot sa ajute la mentinerea sistemului energetic, in conditii de siguranta, conform declaratiilor facute de managerul CEO, Laurentiu Ciurel, la un post local de televiziune.

In aceste conditii, conducerea CEO sustine ca Transelectrica si

Business / stiri Business30 vizite[ Impact in Gorj ]

Liderii PSD vor ca sportul sa fie finantat tot de CE Oltenia

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca unitatea nu va mai sprijini financiar cele doua cluburi sportive din Gorj, Pandurii si Energia. Declaratiile i-au scos din minti pe primarul Florin Carciumaru si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu. Cei doi au spus ieri ca CEO nu-si va retrage finantarea si ca managerul Laurentiu Ciurel a facut astfel de declaratii pe fondul stresului la care este supus.

Vestea ca CEO nu va mai finanta Cluburile Sportive Pandurii si Energia a picat ca un trasnet asupra lui Florin Carciumaru, reprezentantul primariei in AGA Clubului Pandurii. Carciumaru a spus ca managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a facut asemenea declaratii pe fondul stresului. "Parerea mea e ca nu este adevarat, Laurentiu Ciurel a facut o declaratie pe fondul unei suparari produse de conflictele ce au avut loc in ultima vreme in cadrul companiei. Nici cel mai inrait sindicalist nu ar fi de acord cu retragerea finantarii", a declarat Florin Carciumaru, primarul din Targu Jiu. Liderii sindicali de la FNME au solicitat insa administratiei sa nu mai finanteze sportul, cata vreme compania are dificultati financiare si da oameni afara.

Daca primarul Carciumaru crede ca Ciurel face declaratii la suparare, reprezentantul Consiliului Judetean in AGA Clubului Pandurii, Ion Calinoiu, ii face responsabili de aceasta situatie pe sindicalistii din CEO. Acesta a spus ca ministerul nu va fi de acord cu o astfel de ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Salariatii de la Berbesti dau in judecata CE Oltenia

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 07:26

Cei peste o mie de salariati din carierele Berbesti-Alunu, transferati la finele lunii martie catre CET Govora, se pregatesc sa actioneze in instanta Complexul Energetic Oltenia. Sindicatul lui Constantin Cretan este cel care ii va reprezenta pe oameni in lupta cu managerul complexului, Laurentiu Ciurel. Sindicalistul a declarat ieri ca a strans in jur de 500 de semnaturi si ca oamenii sunt foarte revoltati din cauza ca au petrecut sarbatorile pascale cu buzunarele goale.

Salariatii de la CET Govora vor sa actioneze in instanta Complexul Energetic Oltenia pentru ca i-a lasat fara primele de Pasti. Oamenii au parasit CEO pe 23 martie cand au fost transferati cu acte in regula catre CET Govora. Spun ca au petrecut sarbatorile cu doar 140 de lei in buzunare in timp ce colegii lor au beneficiat de prime. "Nu este posibil sa ne arunce asa fara niciun drept. Ii dam in judecata pentru ca nu ne-au dat si noua primele de Pasti. Am muncit pentru ei pana pe 23 martie si cand ne-au transferat ne-au spus ca vom beneficia de aceleasi drepturi o perioada de timp. Ei nu au respectat, au vazut ca s-au scapat de noi si gata, nu stiu ca avem si noi rate la banci si cheltuieli de sarbatori. Oamenii sunt suparati rau, toti vrem sa-i dam in judecata", a declarat unul din salariatii de la Berbesti-Alunu.

Salariatii spun ca l-au ales pe Constantin Cretan sa-i reprezinte in instanta impotriva managerului Laurentiu Ciurel. Cretan a declarat ieri ca a strans in jur de 500 de semnaturi de la oameni si ..

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Pandurul ]

Consilierul lui Ponta, contracte de milioane cu CE Oltenia

Joi, 11 Iunie 2015, ora 07:26

Un consilier al premierului Victor Ponta, Dan Ioan Gheorghiu, a obtinut zeci de contracte la CE Oltenia pentru firma sa. Gheorghiu este actionar la Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) SA. Gheorghiu este asociat si la Romelectro, o alta societate abonata la banii complexului. Gheorghiu este din 2012 consilier onorific al lui Victor Ponta si ulterior i-a devenit si vecin de apartament. Acesta nu este singurul consilier al lui Ponta care a pus ochii pe CE Oltenia. Pandurul a relatat ca CE Oltenia este in discutii finalizate, potrivit unor surse cu un contract, cu firma Envidity Energy SRL, la care actionar este o societate cu acelasi nume din Canada. La firma din Canada, presedinte este Wesley Clark, consilier al premierului, care intentioneaza sa exploateze resursele de carbune din pamant.

Hotnews.ro a publicat un articol privind legaturile dintre oameni din apropierea premierului Victor Ponta si afaceri din energie. Consilierul onorific Dan Gheorghiu are mai multe contracte cu CE Oltenia. De la infiintare, CE Oltenia a atribuit ISPE 29 de contracte prin proceduri fara anunt de participare. Cele mai multe au fost incheiate in urma unor proceduri fara anunt de participare, contractele vizand in principal elaborarea de studii si servicii de audit. Valorile acestor contracte nu sunt deloc de neglijat, exemplu fiind unul incheiat anul trecut in octombrie, in valoare de 992.000 lei, fara TVA.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Institutul de Studii si ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Laurentiu Ciurel, managerul 1%

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 05:27

Laurentiu Ciurel nu si-a indeplinit indicatorii de performanta pentru a ramane in fruntea Complexului Energetic Oltenia, potrivit raportului Consiliului de Supraveghere la 6 luni. Pe primele 6 luni, Laurentiu Ciurel a reusit sa realizeze 100% un singur proiect: modernizarea cantinei de la Sacelu. In acelasi timp, are un grad de realizare de 1% la nivelul cheltuielilor cu mentenanta si o pierdere de 193 de milioane de lei. Acesta nu si-a indeplinit indicatorii nici in 2013 pentru ca atunci minerii si energeticienii nu au putut beneficia de banii inclusi in pachetele de performanta, aproximativ 100 de milioane de lei, deoarece conducerea nu a vandut energie.

Din anexele raportului Consiliului de Supraveghere pe primele 6 luni rezulta ca Laurentiu Ciurel s-a tinut de promisiune intr-o singura situatie: a modernizat cantina de la Statiunea Sacelu. Este singurul procentaj de 100% din analiza indicatorilor din plan. La alti indicatori precum vanzarea de energie sau investitii, planul de management nu a fost respectat.

1%, cheltuielile cu mentenanta

Cifrele la care se uita eventualii investitori arata ca la CE Oltenia este o pierdere de 193 de milioane (EBIT-profit operational dupa amortizare) pe primele 6 luni si ca EBITDA (n.red- profit operational inainte de amortizare) are un grad de realizare de 17,7%. Acelasi raport arata ca la 9 luni, CE Oltenia va avea o pierdere de 155 de milioane de lei.

De asemenea, pe primele 6 luni, la capitolul venituri din vanzarea ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Pandurul ]

Distrugerea CE Oltenia, tema motiunii pe energie a PNL

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:26

PNL a depus pe 1 aprilie o motiune simpla intitulata "In lipsa oricarei Strategii Energetice, copilotul Victor Ponta conduce sectorul minier romanesc spre faliment". Opozitia trage un semnal de alarma referitor la situatia dezastruoasa in care se gaseste sectorul minier si energetic din Romania. Mare parte din aceasta motiune trateaza situatia de la CE Oltenia. PNL cere Guvernului condus de Victor Ponta si ministerului economiei condus de Andrei Gerea sa opreasca jaful de la aceste companii si sa elimine influentele politice.

PNL solicita implementarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista, in spiritul si litera acesteia, elaborarea Strategiei Energetice Nationale, care sa raspunda cu adevarat nevoilor interne si, mai departe, provocarilor si cerintelor Uniunii Europene, precum si masuri concrete pentru "eliminarea clientelismului politic care macina sistemul din interior si il vulnerabilizeaza". Liberalii cer si demiterea lui Laurentiu Ciurel, directorul general al CEO, dar si al celorlalti membri ai directoratului deoarece au demonstrat ca nu au plan de redresare a societatii. Liberalii ii imputa lui Ponta si riscul de insolventa care planeaza asupra CEO.

Pierderi de 120 de milioane

Partidul sustine ca in cazul CE Oltenia motivul dezastrului "este numirea vicepresedintelui PSD Laurentiu Ciurel drept manager 'profesionist' al complexului energetic". Liberalii amintesc de legaturile lui Ciurel cu Dan Sova, cel pe care premierul Victor Ponta incearca sa-l scape de ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, demis pentru a-l salva pe Ciurel

Vineri, 27 Martie 2015, ora 16:26

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a fost demis de AGA la o zi dupa ce convocase o sedinta de analiza a activitatii Directoratului CEO, in urma careia echipa lui Ciurel ar fi fost demisa. Asa se si explica de ce a fost convocata de urgenta o adunare generala extraordinara pentru revocarea Consiliului de Supraveghere, desi initial revocarea urma sa fie discutata pe 16 aprilie si ar fi trebuit sa aiba ca motiv rezultatele financiare slabe ale companiei.

Interesant este ca Directoratul si managerul privat Ciurel raman in functii in ciuda rezultatelor slabe, dar au fost pastrati si doi membri din vechiul consiliu, apropiati de PSD, adica Georgiana Porumbel si Alin Chitu.

Au fost inlocuiti Gabriel Dumitrascu, Razvan Purdila si Dorin Spataru. Un post era vacant de anul trecut, dupa arestarea lui Ioan Mihaila. Din noul CS fac parte Georgeta Felicia Racasanu, Marius Andrei Roman, Radu Cristian Pop, Radu Cristian Eugen, dar si Porumbel si Chitu. Reprezentantul Fondului Proprietatea, Daniel Naftali, a fost inlocuit Dan Gheorghe.

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia, pe profit de cinci luni

Joi, 26 Martie 2015, ora 17:32

CE Oltenia, pe profit de cinci luniVesti bune! Complexul Energetic Oltenia a ajuns la cea de-a cincea luna de profit! Cu o medie lunara de peste 10 milioane de euro, compania este pe profit din octombrie 2014, au transmis astazi oficialii CE Oltenia. Acesta lucru va facilita si achizitionarea de certificate de CO2 in termen legal.

Incepand cu luna octombrie 2014, profitul realizat de CE Oltenia se situeaza la o medie lunara de peste 10 milioane euro, datorita functionarii in regim de banda pe toata perioada timpului friguros,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Calinoiu, acasa la Ciurel: "Il sustin pe fata!"

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:27

Calinoiu, acasa la Ciurel: "Il sustin pe fata!"Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a fost luni seara, timp de mai multe ore, cu masina de serviciu, in vizita "privata" acasa la managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel. Intrebat marti cand a vorbit ultima data cu Ciurel, Calinoiu a raspuns ca "vineri". Cand i s-a spus ca a fost fotografiat luni la Ciurel, s-a aratat nemultumit de filajul ziaristilor, dar a recunoscut vizita. Calinoiu spune ca a fost acasa la Ciurel pentru a discuta cu acesta despre problemele Complexului Energetic Oltenia.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a fost vazut luni seara la poarta casei lui Laurentiu Ciurel. Dupa ce a spus ca vineri a fost ultima zi cand a discutat cu managerul Complexului Energetic Oltenia, presat de ziaristi, Calinoiu a recunoscut ca l-a vizitat la domiciliu. "Vineri am discutat ultima data cand am vorbit cu domnul Ciurel...Da, da, am fost acasa la domnul Ciurel. Asta e culmea, aseara am fost in vizita privata. Inseamna ca ma urmariti, nu? Sunt in filaj? Nu-i nici o problema, nu ma deranjeaza", a declarat Ion Calinoiu.

Presedintele Consiliului Judetean s-a simtit dator sa vina cu lamuriri in cadrul unui interviu acordat la Radio Infinit. "Am fost intrebat de unii daca am fost aseara la Ciurel, da am fost acasa la Ciurel pentru ca suntem intr-o relatie foarte buna si il sustin pe fata pentru ca nu face ce au facut altii. Mi s-a spus ca am fost pozat, dar nu-i nici o problema. Eu nu am alte interese cum au altii. Am fost ca sa discut situatia ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Compromis la CE Oltenia! Vezi aici cine va primi sase salarii compensatorii

Joi, 19 Martie 2015, ora 17:31

Minerii si energeticienii care indeplinesc conditiile de pensionare si vor sa plece din cadrul Complexului Energetic Oltenia inainte de 1 iunie, pot primi sase salarii compensatorii, echivalentul sumei de 13.000 de lei. Oficialii companiei au anuntat astazi, in contextul protestelor, ca cei care solicita in scris demisia, pana la data de 1 mai.

Directoratul CE Oltenia a propus ca salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare pana la data de 01.06.2015 si solicita, pana la data de 01.05.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Managerul CEO, Laurentiu Ciurel: Nu intram in nsolventa!

Joi, 19 Martie 2015, ora 10:10

Un sfert din capacitatile de productie ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor fi inchise in perioada urmatoare ca urmare a planului de restructurare intocmit de conducerea companiei la cererea reprezentantilor FMI, a declarat miercuri managerul Laurentiu Ciurel.
Potrivit acestuia, respectivul plan de restructurare cuprinde inchiderea a patru grupuri energetice si a unor cariere sau perimetre miniere, reducerea activitatii in cadrul altor subunitati, precum si reducerea de personal cu circa

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ GorjDomino ]

Un deputat PNL ii cere premierului sa il demita pe managerul CEO

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 06:22

Un deputat PNL ii cere premierului sa il demita pe managerul CEODeputatul PNL Gorj, Niculina Mocioi, ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, pe care il considera vinovat pentru dezastrul economic si social din compania energetica din judetul Gorj.

Solicitarea deputatului PNL Gorj, Niculina Mocioi, vine ca urmare a protestelor organizate in ultimele saptamani la Targu-Jiu, dar si a faptului ca mai multi angajati ai Complexului Oltenia au ales sa intre in greva foamei, acestia

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Impact in Gorj ]

Investitie de 140 milioane de euro la termocentrala Rovinari

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 09:13

Investitie de 140 milioane de euro la termocentrala RovinariLucrarile se vor desfasura pe o perioada de cinci ani. "Este o investitie importanta, din care a demarat deja prima etapa, adica cea pregatitoare a lucrarilor. Finantarea va fi asigurata din bugetul de la Complexul Energetic Oltenia in urmatorii cinci ani. De asemenea, este cert si faptul ca nu vom mai plati certificate verzi pentru energia pe care o consumam. Vom mai primi suma de 18 milioane de euro pentru servicii de sistem. Banii trebuia sa ii primim inca de la inceputul anului", a spus

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Adevarul ]

CE Oltenia a dat presa in judecata

Joi, 12 Martie 2015, ora 13:26

Complexul Energetic Oltenia a actionat in judecata jurnalisti de la GorjNews, Tele 3 si Pandurul. Obiectul procesului este "actiune in constatare". Separat, managerul Laurentiu Ciurel l-a dat in judecata pe jurnalistul Narcis Daju.

Detalii pe www.gorjnews.ro

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Ciurel l-a implicat pe Calinoiu in dosarul "Mita pentru Ponta" - INTERCEPTARI

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 07:27

Ciurel l-a implicat pe Calinoiu in dosarul "Mita pentru Ponta" - INTERCEPTARIDetalii incredibile in dosarul in care este judecat Bogdan Ionel, omul de afaceri care a fost denuntat de directorul Complexului Energetic Oltenia in dosarul "Mita pentru Ponta". Directorul Ciurel a fost contactat pe 9 septembrie 2014, pe telefonul fix al companiei, de o persoana care s-a recomandat a fi Sorin Encutescu, consilier la Cancelaria Primului Ministru, si care i-a cerut sa primeasca in audienta pe un prieten "al dansului si al tuturor". Bogdan Ionel a ajuns pe 10 septembrie in biroul lui Ciurel, unde s-a recomandat ca fiind un apropiat al lui Ponta si i-a propus acordarea unor contracte din care era dispus sa returneze 15% pentru Ponta si PSD si 5% pentru directorul CEO. In loc sa-l denunte imediat, Ciurel l-a anuntat mai intai pe Calinoiu, pe care l-a rugat sa ia legatura cu Encutescu. Denuntul a fost depus de Ciurel la DNA trei saptamani mai tarziu, iar flagrantul a fost facut in plina campanie pentru prezidentiale. Bogdan Ionel si-a recunoscut fapta si a fost trimis in judecata, dar fara ca procurorii sa ancheteze vreo eventuala implicare a lui Ponta, Encutescu sau Calinoiu, care nu au fost nici macar martori in dosar.

Dosarul in care omul de afaceri de etnie roma a fost trimis in judecata pe 18 martie 2015 a fost instrumentat de seful DNA Craiova, Cosmin Croitoru, rechizitoriul fiind verificat si avizat de Danut Volintiru, procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei, despre a carui sotie - notar public - presa a scris ca a primit contracte de ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Morega: Somajul tehnic va fi urmat de alte concedieri

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:27

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice, crede ca somajul tehnic de la Complexul Energetic Oltenia va fi urmat de un nou val de concedieri. Morega argumenteaza ca nu este pentru prima data cand managerul companiei procedeaza in acest fel. "In continuare se pune problema de restructurari si la termocentrale, dar si la mineri. Iata, in plina vara, trimit minerii in somaj tehnic. Nu pot sa ma astept la altceva, atata timp cat exista aceasta conducere incapabila, fara pic de patriotism local si chiar national, pentru ca e o companie nationala", a declarat Dan Ilie Morega. Fostul deputat il acuza in continuare pe Laurentiu Ciurel de faptul ca a distrus CE Oltenia. "Noi nu putem discuta despre previziuni si despre strategie la nivelul conducerii Complexului Energetic Oltenia, putem discuta numai despre interesele personale pe care le-a avut acest grup incapabil de conducere, in fruntea caruia se gaseste Laurentiu Ciurel. In cei trei ani de conducere, pe care ii va implini in septembrie, Laurentiu Ciurel nu a facut altceva decat sa distruga in mod bestial Complexul Energetic Oltenia. In anul 2014, pierderile au ajuns la 700 de milioane, adica 7.000 de miliarde vechi. In anul 2015 au disparut 4000 de mineri si de energeticieni", a precizat Morega.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Mocioi - clarificari privind comunicatul de presa al CE Oltenia

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 19:26

CE Oltenia a postat pe site cateva comentarii legate de motiunea pe energie

a PNL. Conducerea sustine ca nu are datorii la stat, la banci si la furnizori, ca

si-a indeplinit conditiile de mediu si ca nu da afara 3.000 de oameni. Deputata

PNL Niculina Mocioi a remis ulterior un comunicat de presa prin care vrea sa

clarifice afirmatiile companiei si invita conducerea sa comenteze si alte

afirmatii din motiune.

Iata comunicatul semnat de

Niculina Mocioi:

Directorul CE Oltenia continua sa minta prin omisiune. Dupa ce anul trecut

Laurentiu Ciurel ne asigura zilnic ca nu vor fi concedieri in 2015 si ca

societatea este pe profit, managerul CEO continua sa dezinformeze, desi

realitatea il contrazice de fiecare data. Motiunea simpla a PNL a prezentat

impactul pe social pe care l-a avut managementul lui Laurentiu Ciurel, girat de

Victor Ponta, cu oameni in strada, in greva foamei, discriminati si rezultate financiare

pe minus.

Echipa Ciurel dezinformeaza si spune ca afirmatii din motiunea pe energie a

PNL sunt false.

1. PNL a afirmat in motiune ca CEO are creditele reesalonate, iar CE

Oltenia sustine ca si-a platit ratele la banci si datoriile la stat, evitand sa

dea un raspuns concret. CE Oltenia, pe de o parte si-a prelungit plata unor

credite, iar de pe alta parte uita sa spuna ca gradul de indatorare al

societatii a crescut, ca suporta cheltuieli curente facand noi credite sau

extinzand liniile de credit. Potrivit ultimelor situatii financiare publice, la

30 ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Dosarul "spaga pentru Ponta" bate pasul pe loc. Ciurel, denuntator!

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 07:27

Dosarul "spaga pentru Ponta" bate pasul pe loc. Ciurel, denuntator!Magistratii Tribunalului Gorj au decis joi sa prelungeasca masura controlului judiciar pentru afaceristul Ionel Bogdan, cel pe care managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, l-a denuntat toamna trecuta procurorilor DNA pentru ca ar fi incercat sa il mituiasca. Ionel Bogdan a ajuns la compania din Gorj ca trimis al unui consilier din guvern si promitea o spaga de 15% pentru campania prezidentiala a lui Ponta. Ciurel a facut denunt in septembrie 2014, iar in plina campanie prezidentiala a fost facut flagrant. Cazul nu a fost facut public atunci.

Instanta a decis ieri ca inculpatul Ionel Bogdan sa fie si pe perioada verii, cand este vacanta judecatoreasca, la dispozitia organelor de ancheta, el trebuind sa informeze permanent autoritatile de control cu privire la mijloacele de existenta pe care le are, domiciliul in care locuieste si deplasarile pe care le face. "Mentine masura controlului judiciar luata fata de inculpatul Bogdan Ionel prin ordonanta nr. 267/P/2014 din 07.10.2014 a D.N.A.- Serviciul Teritorial Craiova si mentinuta prin incheierea nr. 40 din 07.05.2015 a Tribunalului Gorj. Cu drept de contestatie in 48 de ore", a stabilit instanta. Judecatorii au dat deja mai multe termene, mai ales ca afaceristul nu se prea prezinta la proces.

Denuntul, la trei saptamani dupa propunerea spagii

Potrivit rechizitoriului DNA Craiova, Laurentiu Ciurel a fost contactat telefonic pe 9 septembrie 2014, in jurul orei 12, de Ionel Bogdan, prin intermediul ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Ciurel, fata-n fata cu delegatia FMI

Vineri, 22 Mai 2015, ora 06:21

Ciurel, fata-n fata cu delegatia FMIManagerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, s-a intalnit ieri cu delegatia Fondului Monetar International a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene, intalnirea fiind una extrem de importanta in conditiile in care in luna aprilie, factorii internationali au cerut eficientizarea activitatii companiei. Managerul Laurentiu Ciurel spera ca rezultatul discutiilor sa fie unul favorabil, cu atat mai mult cu cat sustine ca in comparatie cu alti producatori pe energie, CEO indeplineste

Business / stiri Business21 vizite[ Impact in Gorj ]

Ciurel a cerut stramutarea procesului cu Morega

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 07:26

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a cerut stramutarea procesului intentat lui Dan Ilie Morega, pe motivul ca mai multi magistrati de la Judecatoria Targu Jiu si Tribunalul Gorj ar fi cadre didactice la Universitatea Libera Internationala din Moldova, unde Morega este vice-rector. Morega spune ca nu are cadre didactice din randul magistratilor la universitatea pe care o conduce.

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice Gorj, a fost dat in judecata, dupa ce a tras mai multe semnale de alarma asupra managementului defectuos de la Complexul Energetic Oltenia. "Tupeul nemerniciei lui Laurentiu Ciurel este ca sustine ca declaratiile facute impotriva lui, prin care am atentionat ca acel contract cu sarbii este unul pagubos, au adus prejudicii Complexului Energetic Oltenia. Ceea ce am afirmat in conferintele de presa ale Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice s-a dovedit a fi cat se poate de real. Se stie ca paguba contractului cu sarbii este de 8,4 milioane de lei. Spune ca i-am adus prejudicii grave de imagine tocmai cand a fost sa incheie contractul cu sarbii, dar contractul a fost incheiat. In ciuda avertismentelor mele, el a continuat sa incheie acest contract, avand probabil interese personale", a declarat Dan Ilie Morega.

Procesul intentat lui Morega de catre managerul CEO se va judeca pe data de 1 iulie la Curtea de Apel, asta din cauza ca Laurentiu Ciurel a cerut stramutarea. "Ciurel minte cu ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Ministrul Energiei, critici dure pentru managerul CE Oltenia

Luni, 09 Martie 2015, ora 07:26

Miscare surprinzatoare vineri seara a ministrului Energiei, Andrei Gerea. Acesta s-a intalnit la Targu Jiu cu liderii FNME si Univers, adica aceia care cer demisia managerului Laurentiu Ciurel si scot saptamanal cinci mii de mineri si energeticieni in strada. De vizita nu au fost anuntati prefectul, politicienii si nici administratia Complexului Energetic Oltenia. Gerea a avut critici dure la adresa echipei lui Ciurel, despre care spune ca are un grad de indeplinire a indicatorilor foarte slab, intre 25% si 50%. Nu este exclusa o demitere a Consiliului de Supraveghere, spun surse. Gerea a mai spus ca organele abilitate ancheteaza contractul de livrare de carbune catre o firma din Constanta. "Nu pot sa va spun decat ca a fost inaintat spre control organelor abilitate. De catre minister".

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a fost vineri seara la Targu Jiu unde a avut o intalnire cu sindicalistii de la Federatia Nationala Mine Energie (FNME) si Federatia Univers, la Muzeul Judetean. Ministrul Energiei spune ca la CE Oltenia sunt probleme serioase de management si ca sunt neindepliniri serioase ale planurilor de productie. "Ramane problema rentabilizarii companiei, care de o buna perioada de timp inregistreaza scaderi semnificative. Avem de-a face cu neindepliniri foarte serioase ale planului de productie, a angajamentelor, tintelor contabile si asa mai departe. Vorbim aici de indepliniri si procentaje cuprinse intre 25% si 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natura a ne semnala ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]

Energia = Istorie!

Luni, 18 Mai 2015, ora 14:31

Energia = Istorie!O noua performanta istorica! Energia Targu Jiu a cucerit, seara trecuta, medaliile de bronz ale Ligii Nationale de Baschet dupa ce a invins Steaua, si in cel de-al doilea meci din finala mica, scor final 84-76. Printre cei mai buni jucatori ai lui Constantinides s-au remarcat Nemanja Milosevic, Giordan Watson si Porter Troupe. Clasarea pe locul 3 reprezinta cea mai buna performanta la nivel de campionat pentru jucatorii gorjeni. La finalul meciului, medaliile au fost inmanate de principalii

Sport / stiri Sport8 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Energia Targu Jiu cucereste bronzul! Constantinides: "Va promit ca este doar inceputul!"

Duminica, 17 Mai 2015, ora 23:59

Energia Targu Jiu cucereste bronzul! Constantinides: "Va promit ca este doar inceputul!"O noua performanta istorica! Energia Targu Jiu a cucerit, in aceasta seara, medaliile de bronz ale Ligii Nationale de Baschet dupa ce a invins Steaua, si in cel de-al doilea meci din finala mica, scor final 84-76. Printre cei mai buni jucatori ai lui Constantinides s-au remarcat Nemanja Milosevic, Giordan Watson si Porter Troupe. Clasarea pe locul 3 reprezinta cea mai buna performanta la nivel de campionat pentru jucatorii gorjeni. La finalul meciului, medaliile au fost inmanate de principalii

Sport / stiri Sport6 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Directorii interimari ai CE Oltenia, propusi de Consiliul de Supraveghere

Marti, 31 Martie 2015, ora 07:26

Directorii interimari ai CE Oltenia, propusi de Consiliul de SupraveghereVechiul Consiliu de Supraveghere (CS) al CE Oltenia urma sa faca o propunere pentru postul de director al Diviziei Energetice, insa a fost revocat inainte sa duca la indeplinire acest demers. Preavizul lui Aurel Medintu ar trebui sa expire in data de 2 aprilie si pana in prezent nu se stie cine ii va prelua atributiile. Dorin Spataru, fostul sef al supravegherilor din CE Oltenia, a spus ca managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a dat peste cap procesul de selectie a noului Directorat, dupa ce a divulgat presei numele unor candidati.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia avea in plan sa faca propuneri pentru posturile de directori ramase vacante la diviziile complexului, astfel incat sa fie asigurat interimatul pana la desemnarea noului Directorat in baza selectiei. Demersul a fost stopat de faptul ca Adunarea Generala a Actionarilor a CE Oltenia a revocat Consiliul de Supraveghere, si, cel mai probabil, noii supraveghetori vor fi cei care vor face propunerile in acest sens. "Consiliul de Supraveghere a facut demersuri in sensul ocuparii postului de director al Diviziei Energetice. Am solicitat Directoratului propuneri de candidati care sa ocupe interimar acest post. Directoratul nu a raspuns. Consiliul de Supraveghere era pe punctul de a numi directorul interimar dintr-o lista scurta, pana la selectarea in baza legii 109. Aveam in vedere sa numim interimar si la Divizia Financiara. AGA a oprit acest demers", a declarat fostul presedinte al CS, Dorin Spataru.

Demersurile ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Scandal intre constructorii noii centuri ocolitoare a municipiului!
Un scandal iscat din senin a blocat ieri lucrarile pe santierul noii sosele de centura a orasului ...
Scandal intre constructori pe centura Targu Jiului
Scandal in toata regula intre reprezentantii a doua firme de constructii romanesti, ambele ...
Avi Instant Targu Jiu, intr-o retea de spalare de bani
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook