Articole despre "policlinica targu jiu"

Rezultatele 1 - 30 din 140 (0.274 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Reabilitarea Policlinicii Targu Jiu, receptionata

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 07:26

Reabilitarea Policlinicii Targu Jiu, receptionataAutoritatile judetene au inaugurat ieri Policlinica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, anuntand ca dupa ani intregi de santiere, cel de-al doilea constructor a reusit sa finalizeze proiectul. Vorbim de o investitie de 16,1 milioane de lei care s-a finalizat dupa patru ani de asteptari. Presedintele Consiliului Judetean Targu Jiu, Ion Calinoiu, a precizat ieri la inaugurare ca policlinica nu mai suferise reparatii capitale niciodata.

Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu arata in prezent a unitate spitaliceasca dupa ce autoritatile au investit nu mai putin de 16,1 milioane de lei. Cabinetele au fost dotate cu aparatura de ultima generatie, iar mobilierul a fost inlocuit cu unul modern. Reprezentantii Consiliului Judetean au marturisit ca lucrarea este una de exceptie chiar daca a avut o perioada de implementare de 58 de luni. "Contractul a fost semnat la data de 23 februarie 2011, durata de implementare a proiectului a ajuns la 58 de luni, se va finaliza la 31 decembrie 2015, ajungand la o valoare a contractului de finantare de 16,1 milioane, valoarea investitiei urmand a fi definitivata dupa incheierea procedurilor de receptie la terminarea lucrarilor", a spus Claudia Giurgiulescu, managerul de proiect.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean, a tinut sa precizeze ca aparatura adusa la Targu Jiu va rezolva problemele pacientilor fara a mai fi nevoie trimiterea lor pentru investigatii in alte centre universitare. "Policlinica nu a mai ..

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Policlinica Targu-Jiu, in sfarsit terminata

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 06:23

Policlinica Targu-Jiu, in sfarsit terminataAutoritatile judetene au anuntat ca, astazi, vor fi receptionate lucrarile de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu. Cabinetele Policlinicii au fost dotate cu aparatura medicala noua. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj sustine ca, pe langa lucrarile de reabilitate, au fost prevazute fonduri si pentru dotarea cu echipamente de mobilier si aparatura medicala. "Ne prezentam la Ambulatoriu pentru receptie. Toata lumea este multumita si este

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Impact in Gorj ]

Bani in plus pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 07:26

Consiliul Judetean Gorj a suplimentat fondurile alocate drept cofinantare pentru proiectul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu". Ion Calinoiu spune ca este nevoie de cheltuieli suplimentare intrucat trebuie efectuate lucrari care n-au fost prevazute in proiectul initial. De reabilitarea Policlinicii se ocupa o societate din Bucuresti, dupa ce Conexvil Rm. Valcea a intrat in insolventa, lasand mai mult de jumatate din lucrari neefectuate.

Consiliul Judetean Gorj a alocat suma de 387.889,77 lei pentru majorarea cofinantarii proiectului "Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Jiu". Autoritatile spun ca se impune executarea unor lucrari neprevazute in proiectul initial. "Policlinica avea o limita cu laboratorul, un hol la parter, care nu a fost prins in proiect. Acum trebuie sa reabilitam si partea aceea pentru a fi o continuitate intre Policlinica si laborator. Evident, lucrarile vor fi executate tot de acelasi constructor. La ora actuala, lucrarile de reabilitare a Policlinicii sunt finalizate in proportie de 93%", a declarat Ion Calinoiu.

In expunerea de motive a proiectului de hotarare se precizeaza ca lucrarile neprevazute vizeaza instalatiile sanitare si instalatii electrice. "Dupa identificarea circuitelor electrice, s-a constatat ca in tablourile electrice actuale exista improvizatii, fiind frecvente cazurile in care mai multe circuite sunt legate pe acelasi ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Policlinica din Targu Jiu, reabilitata pe "repede inainte"

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 07:26

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu este la un pas de receptie, au anuntat ieri reprezentantii unitatii spitalicesti. Dupa ce ani la rand a fost santier pe bani europeni fiindca primul constructor a intrat in insolventa, iar cel de-al doilea nu a reusit sa termine la timp lucrarea, reprezentantii policlinicii anunta acum ca gorjenii vor avea parte de cea mai dotata unitate spitaliceasca din tot judetul si ca nicaieri nu vom mai gasi aparatura ca la Policlinica. Vasile Stanculete, seful Policlinicii Targu Jiu, sustine ca numarul de cabinete din Policlinica a crescut de la 22 la 24.

Proiectul "Reabilitare, modernizare si echipare Ambulatoriu Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu" a demarat in anul 2011 avand termen final de executie februarie 2013. Primul constructor contractat de Consiliul Judetean a dat gres intrand in insolventa la sfarsitul anului 2013. O noua licitatie s-a finalizat abia in ianuarie 2015, firma Novaintermed SRL avand termen septembrie anul acesta sa termine lucrarea. Reprezentantii policlinicii din Targu Jiu au spus ieri ca saptamana viitoare, cu siguranta, se va semna receptia. "Ne apropiem de finalizare, in proportie de 99% suntem gata, urmeaza ca in cursul saptamanii viitoare sa ne reinstalam pe toate cabinetele din unitate. Din punctul meu de vedere, pot sa spun ca, desi lucrarile au intarziat, avem in momentul actual o dotare la standarde europene si cel mai important este ca la toate cabinetele aparatura ..

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Pleaca medicii din Policlinica Targu Jiu

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 07:26

Policlinica din Targu Jiu se confrunta cu o grava problema, exodul medicilor. De la an la an tot mai multe cadre medicale parasesc policlinica in favoarea sistemului privat, sustine conducerea unitatii spitalicesti. Vasile Stanculete, directorul Policlinicii Targu Jiu, a spus ca majoritatea medicilor se angajeaza in sistemul public pentru a-si face clientela si experienta, dupa care pleaca in mediul privat, unde castiga mult mai mult.

Policlinica din Targu Jiu functioneaza la momentul actual cu 20 de cabinete medicale, iar numarul medicilor care ar trebui sa le asigure functionalitatea ar trebui sa fie cel putin dublu. Numai ca in Spitalul Judetean de Urgenta nu se intampla asta, conducerea unitatii declarand ca de la an la an numarul medicilor scade si posturile raman vacante pentru ca nu exista finantare. "Noi avem in jur de 30 de doctori care isi desfasoara activitatea in Policlinica. Este cunoscut faptul ca multi aleg sa plece din sistemul public in mediul privat, isi deschid propriile cabinete si vreau sa va spun ca, din discutiile cu ei, castiga foarte bine. Spitalul Judetean de Urgenta este practic o rampa de lansare pentru ei", a spus Vasile Stanculete, directorul Policlinicii Targu Jiu.

Conform unei analize, in ultimii cinci ani din Policlinica au plecat 7 medici, din care un medic a plecat chiar luna aceasta. Este vorba de Cosmina Medintu, medic psihiatru. "A plecat medicul psihiatru, doctorita Medintu. Deocamdata nu vom scoate postul la concurs pentru ca nu avem ...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Pandurul ]

Policlinica din Targu Jiu a fost inaugurata dupa modernizare. Cum arata cabinetele medicale

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 23:56

Policlinica din Targu Jiu a fost inaugurata dupa modernizare. Cum arata cabinetele medicaleCladirea a fost renovata, iar cabinetele au fost dotate cu aparatura medicala si nemedicala. De asemenea, au fost realizate de spatii corespunzatoare pentru arhiva, biblioteca, sala sedinte, cabinet documentare si vestiare pentru personalul unitatii. Obiectivul general al proiectului a vizat imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si ridicarea acestora la standarde europene. Valoarea proiectului s-a ridicat la

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Adevarul ]

Ginecologul Dana Popescu s-a intors sa faca minuni acasa: "IUBESC locurile de aici. Targu-Jiul este cel mai frumos loc de pe pamant!"

Joi, 04 Februarie 2016, ora 07:12

Ginecologul Dana Popescu s-a intors sa faca minuni acasa: "IUBESC locurile de aici. Targu-Jiul este cel mai frumos loc de pe pamant!"* "Faptul ca esti medic nu te face supraom! Trebuie sa te intrebi: daca as fi eu in locul pacientului?"
Dupa 11 ani de facultate si rezidentiat la Timisoara, in cea mai importanta maternitate din Banat, medicul Dana Popescu, in varsta de 30 de ani, a revenit acasa, caci niciun alt loc din lume nu se compara cu meleagurile natale. Din 2014, ginecologul Dana Popescu lucreaza la Spitalul Orasenesc Rovinari, iar pacientele sale sunt fericite ca au gasit un asemenea doctor si om. "Faptul ca esti

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ GorjDomino ]

Policlinica, inchisa de sarbatori

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 07:26

Policlinica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu va fi inchisa de sarbatori. Gorjenii isi pot trata urgentele doar in Unitatea de Primiri Urgente prin medicii care asigura garda in zilele de Craciun si Anul Nou. Vasile Stanculete, seful Policlinicii Targu Jiu, a precizat ca orice problema se va putea rezolva la nivelul Spitalului Judetean. "Fiind in ambulatoriu si tratand in ambulatoriu, cum sunt liberele pe tara pentru toata lumea, asa sunt libere si in Policlinica. Urgentele vor functiona, liniile de garda la fel, deci orice problema medicala se poate rezolva la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu prin liniile de garda. Ca de obicei noi vom asigura programul de permanenta, tot ce este urgenta se va trata in sistemul de urgenta prin UPU si medicii care sunt de garda in Spitalul Judetean", a spus Vasile Stanculete, seful Policlinicii din Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Lucrarile de reabilitare a Policlinicii, aproape de final, in sfarsit!

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 06:22

Lucrarile de reabilitare a Policlinicii, aproape de final, in sfarsit!Dupa lungi amanari a finalizarii reabilitarii Policlinicii din Targu-Jiu, lucrarile de modernizare se apropie de final, dau asigurari reprezentantii institutiei medicale. Astfel, in luna decembrie, cabinetele medicale ce au fost mutate temporar, vor reveni in corpul reabilitat si, mai mult decat atat, 2016 ar putea incepe si cu mutari ale birourilor administrative, in locul acestora fiind realizata o noua sectie pentru internari de zi.

Lucrarile de reabilitare la Ambulatoriul Spitalului

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Impact in Gorj ]

Computerul Tomograf de la SJU Targu-Jiu, defect din cauza suprasolicitarilor!

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 06:22

Computerul Tomograf de la SJU Targu-Jiu, defect din cauza suprasolicitarilor!Computerul Tomograf din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu nu mai functioneaza de aproximativ o saptamana, din cauza suprasolicitarii acestuia. Cum acest aparat este foarte important pentru desfasurarea actului medical, conducerea unitatii spitalicesti, va aloca peste 3 miliarde de lei vechi pentru reparatie.

Pacientii care in ultima saptamana aveau nevoie de un examen medical la computerul tomograf al Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu s-au lovit de o problema: aparatul

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Impact in Gorj ]

Saloane pentru spitalizare de o zi

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 17:33

Tot aparatul administrativ al Spitalului Judetean Targu-Jiu a fost mutat cu birourile in sediul Policlinicii Targu-Jiu. Asta pentru ca urmeaza ca locatia sa intre intr-un amplu program de modernizare pentru a fi transformata in saloane pentru spitalizare de zi. Proiectul vine in sprijinul obtinerii punctajului necesar pentru acreditarea unitatii medicale. Inca un pas pentru obtinerea acreditarii Spitalului Judetean Targu-Jiu urmeaza sa fie facut in perioada urmatoare. Birourile in care isi

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Fumatul...greu de "ucis" si in spitale

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 14:32

Fumatul este un viciu greu de ucis chiar si in spitale! Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu interzice fumatul in spitale. Cu atat mai mult cu cat din 16 martie intra in vigoare o noua lege. Potrivit acesteia fumatul va fi interzis in spatiile publice inchis. Inclusiv in masinile de taxi. Deci, de la jumatatea lunii martie incolo, daca va aprindeti o tigara, chiar si electronica, in localuri, la serviciu sau chiar si afara, daca in apropiere sunt locuri de joaca pentru copii,

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Stanculete vrea medici specialisti

Marti, 02 Februarie 2016, ora 14:32

Seful Policlinicii din Targu Jiu vrea sa propuna schimbarea programului pentru medici! Vasile Stanculete vrea ca doar medicii specializati pe anumite aparaturi medicale sa poata profesa in Policlinica. In acest moment, sunt ecografe, insa nu sunt medici care sa lucreze pe ele. Stanculete ii va propune managerului Spitalului Judetean, Tiberiu Tataru, sa modifice programul medicilor astfel incat acestia sa poata

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Studentii gorjeni doneaza sange pentru victimele de la Colectiv

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 10:10

Liga Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu invita toti gorjenii sa doneze sange pentru victimele tragediei petrecute in noaptea de 30 octombrie 2015, intr-un club din Bucuresti. In urma discutiilor reprezentantilor Ligii Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu cu Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Targu-Jiu, doamna Dr. Calutoiu Calina Nicoleta, s-a convenit ca cei care doresc sa participe la aceasta actiune sa fie asteptati incepand

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ GorjDomino ]

Peste 387.000 de lei pentru Ambulatoriu

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 07:10

Peste 387.000 de lei pentru AmbulatoriuPresedintele CJ, Ion Calinoiu, a anuntat noi investitii la Policlinica din Targu Jiu. In sedinta de consiliu, a fost aprobat proiectul prin care se aloca suma de 387.889 de lei pentru majorarea cofinantarii proiectului cu titlul "Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului de Urgenta Targu-Jiu".
Lucrarile pentru modernizarea Ambulatoriului au inceput inca din 2011 si trebuiau finalizate in doi ani. Initial, investitia a fost inceputa de societatea Conexvil Ramnicu Valcea,

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ GorjDomino ]

Aparatul de raze al Dispensarului TBC, din nou defect!

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 07:26

Aparatul de raze al Dispensarului TBC, din nou defect!Aparatul de radiologie al Dispensarului TBC din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu este defect de mai bine de o luna. Din cauza acestei defectiuni, gorjenii cu probleme de sanatate sunt nevoiti sa faca astfel de analize la alte unitati spitalicesti din Targu Jiu, pe baza de trimitere sau la cabinetele private, contra cost.

La Dispensarul TBC de la Pasarela sunt ingrijiti pacientii care prezinta afectiuni pulmonare. Cei care au nevoie de o radiografie pulmonara de specialitate sunt nevoiti sa mearga la alte unitati spitalicesti pentru a face aceasta verificare deoarece aparatul de raze al dispensarului este defect. Astfel pacientii sunt pusi pe drumuri, pentru ca au nevoie de o trimitere de la medicul de familie pentru a face o radiografie in Policlinica fara sa plateasca, sau pot merge direct, dar trebuie sa achite 40-50 de lei contravaloarea acestei analize.

De circa o luna nu mai functioneaza aparatul de raze. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu spune ca va rezolva problema in cateva zile. "Saptamana aceasta il facem. Ne-a costat peste 30.000 lei tubul catodic si la valoarea acesta nu-l tine nimeni pe stoc. Trebuie sa vina din Germania. Tubul este piesa cea mai importanta din aparatul de raze si s-a defectat de cateva saptamani. Pacientii dispensarului fac radiografiile pe Tudor sau la spitalul 700, in aceleasi conditii", a declarat Tiberiu Tataru, directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu.
De altfel totul pare defect la ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Pandurul ]

Unii vin si altii pleaca

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 14:31

Situatie ingrijoratoare la Policlinica Targu-Jiu! Unitatea medicala ramane fara medici si asta pentru ca multi aleg sa lucreze in mediul privat. Motivul nu este altul decat strict financiar. De partea cealalta, la Spitalul Judetean Targu-Jiu au loc angajari pe banda. Mai multe posturi de medici scoase la concurs au fost ocupate de doctori veniti si din alte judete. Cabinetele Policlinicii Targu-Jiu risca sa ramana fara medici. Tot mai multi doctori aleg sa lucreze in mediul privat, unde sunt

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Lucrari in grafic

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 09:21

Lucrari in graficDirectorul Policlinicii Targu-Jiu da asigurari ca lucrarile efectuate la unitatea spitaliceasca sunt in grafic, acestea urmand a fi finalizate in termenul anuntat, respectiv luna decembrie a acestui an.

Policlina Targu-Jiu a intrat inca din 2011 intr-un amplu proces de reabilitare, insa nici pana la ora actuala lucrarile nu sunt finalizate. Totusi, Vasile Stanculete da asigurari ca pana la sfarsitul acestui an, constructorul va reusi sa termine lucrarile de reabilitare. "Conform promisiunii,

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Impact in Gorj ]

Agitatie la Spitalul Judetean. Se muta sectiile!

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 07:26

Agitatie la Spitalul Judetean. Se muta sectiile!Reorganizarea a doua sectii din Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu produce haos si nemultumiri in randul pacientilor si a cadrelor medicale. Daca primii spun ca aceasta rocada de sectii intre Neurologie si Ginecologie creeaza un disconfort, cadrele medicale sunt nemultumite pentru ca le creste volumul de munca. La nivelul unu al Spitalului Judetean pacientii sunt nevoiti sa-si faca treburile printre paturile scoase pe holul unitatii. Acestea nu sunt singurele lucrari care se fac in incinta spitalului, Policlinica este santier de ani de zile.

Rocada dintre sectia de Neurologie si Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu afecteaza activitatea cadrelor medicale, dar creeaza si un disconfort pacientilor spitalului. Conducerea Spitalului Judetean spune ca mutarea efectiva a aparaturii si a mobilierului nu a inceput inca si ca acum se realizeaza o igienizare in regie proprie. "Mutarea mai dureaza putin pentru ca noi dorim sa o facem asa cum trebuie, in regie proprie, cu banutii nostri si cu oamenii nostri. Pentru partea de geamuri si usi am obtinut o sponsorizare si asteptam sa se concretizeze. La Neurologie sunt 70 de paturi, noi nu vom umbla la organigrama, doar am considerat ca partea de la Ginecologie este mai spatioasa si atunci s-a hotarat rocada, s-a luat si acea aprobare de la cabinetul de epidemiologie. La Ginecologie sunt 32 de paturi. Paturile sunt pe hol pentru a putea in regie proprie sa facem si noi unele lucrari pe care putem sa le facem ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Pandurul ]

Nou purtator de cuvant la Spitalul Judetean

Joi, 13 August 2015, ora 07:26

Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu are incepand de ieri un nou purtator de cuvant. Este vorba despre doctorul Gheorghe Stanciu, cel care l-a inlocuit in functie pe Vasile Stanculete, seful Policlinicii Targu-Jiu. Potrivit conducerii spitalului, Stanculete a fost cel care a renuntat la functia de purtator de cuvant. "Decizia a fost luata in vederea imbunatatirii comunicarii intre Spitalul Judetean si institutiile mass-media. Aceasta schimbare vine la solicitarea domnului Stanculete care avea prea multe atributii si nu mai putea face fata. Dumnealui ramane in continuare coordonatorul Policlinicii", a declarat Tiberiu Tataru, managerul spitalului. Gheorghe Stanciu, seful Sectiei ORL, este si purtatorul de cuvant al Colegiului Medicilor Gorj. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Spatii comerciale, scoase la mezat - Preturi de un MILION de EURO!

Miercuri, 12 August 2015, ora 07:11

Spatii comerciale, scoase la mezat - Preturi de un MILION de EURO!Mai multe spatii comerciale din Gorj au fost scoase la vanzare pe site-urile de specialitate. Doritorii trebuie sa scoata sute de mii de euro din buzunare pentru a le achizitiona pe cele mai scumpe si mai mari dintre ele.
Un gorjean cere aproape un milion de euro pe o cladire situata in centrul municipiului Targu-Jiu. In acest spatiu pot fi amenajate birouri sau chiar sediul unei unitati bancare. Nu este prima data cand apare acest anunt, proprietarul incercand sa o vanda de cateva luni.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ GorjDomino ]

Stanculete: Lucrarile de la Policlinica vor fi gata in termen

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 07:26

Vasile Stanculete, seful Policlinicii Targu Jiu, a revenit ieri asupra declaratiilor aparute in articolul "Policlinica, santier pe bani europeni de patru ani", publicat in editia de marti, 9 iunie. Stanculete spune ca este absolut convins ca lucrarile ce treneaza de patru ani in Policlinica vor fi gata in termenul prevazut contractual. "Sunt absolut sigur ca actualul constructor va finaliza lucrarile pana in luna septembrie a acestui an. Am spus intr-adevar ca mai sunt sapte cabinete medicale de renovat, insa asta nu inseamna ca nu le vor termina la timp. Sunt convins ca lucrarile vor fi gata chiar inainte de termen", a spus Vasile Stanculete.

Noua pozitie a sefului Policlinicii Targu Jiu vine, probabil, in contextul supararii autoritatilor judetene cu privire la acest subiect. Policlinica Targu Jiu a intrat in renovare in februarie 2011 avand termen de finalizare februarie 2013 insa primul constructor a intrat in insolventa. Cel de-al doilea constructor a preluat lucrarea in ianuarie 2015 si are termen septembrie anul acesta sa termine restul de 40% din lucrari.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Policlinica, santier pe bani europeni de patru ani

Marti, 09 Iunie 2015, ora 07:27

Policlinica, santier pe bani europeni de patru aniReabilitarea Policlinicii din Targu Jiu s-a dovedit a fi un adevarat fiasco. Constructorul care executa in prezent proiectul de reabilitare mai are doar patru luni la dispozitie sa finalizeze lucrarile, in timp ce reprezentantii Consiliului Judetean Gorj spun ca au fost realizate doar 60% din lucrari. Nu mai vorbim de faptul ca proiectul "Reabilitare, modernizare si echipare Ambulatoriu Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu" a demarat in anul 2011, avand initial termen de finalizare februarie 2013. Practic, cel de-al doilea constructor, caci primul a intrat in insolventa, trebuie sa termine in patru luni lucrarile ce nu s-au putut face in trei ani. Seful Policlinicii Targu Jiu, Vasile Stanculete, este sceptic ca firma Novaintermed SRL va reusi sa respecte termenul de finalizare, avand in vedere faptul ca mai sunt sapte cabinete medicale de reabilitat.

Policlinica din Targu Jiu este de cativa ani santier in care s-au bagat milioane de lei, reprezentand fonduri europene. Consiliul Judetean Gorj a fost cel care a gestionat acest proiect si tot el a si avut o contributie in valoare de 445.000 lei. Mai sunt patru luni si unitatea spitaliceasca ar trebui sa scape de santier, avand in vedere ca expira si cel de-al doilea termen de finalizare a lucrarilor, 19 septembrie 2015. Greu de crezut ca acest lucru se va intampla, cata vreme mai sunt sapte cabinete medicale de renovat, respectiv 40% din lucrari. "Nu sunt foarte sigur ca se va respecta acest termen de finalizare. Mai sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Absolvetii de liceu rotunjesc veniturile Policlinicii

Marti, 09 Iunie 2015, ora 07:26

Policlinica din Targu Jiu se bucura in aceasta perioada de o crestere a veniturilor. Sute de absolventi de clasa a XII-a trec pragul Policlinicii pentru a obtine fisele medicale in vederea inscrierii la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Reprezentantii Policlinicii Targu Jiu spun ca, desi unitatea este in lucru, aceasta este perioada cea mai favorabila din punct de vedere al incasarilor. "Policlinica merge foarte bine in aceasta perioada, avem sute de absolventi zilnic care isi fac fisele medicale la noi si asta ne bucura pentru ca in felul acesta cresc si veniturile unitatii. Avem incasari si de 100.000 lei pe luna in aceasta perioada. Chiar daca este santier, facem tot posibilul sa nu tinem oamenii pe la usi si sa se simta confortabil cand vin la medic", a spus Vasile Stanculete, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu. Tarifele practicate de Policlinica Targu Jiu sunt 200 lei pentru fisa MAI si 80 lei pentru fisa necesara la Scoala de Soferi.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Peste 50 de cititoare de carduri la Spitalul Judetean Targu Jiu

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 07:26

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu incearca sa intre zilele astea in legalitate in ceea ce priveste cititoarele de carduri. Cardurile de sanatate vor fi folosite de gorjeni incepand cu 1 mai, astfel ca unitatile spitalicesti trebuie sa fie dotate cu astfel de dispozitive. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a anuntat ca a achizitionat 59 de cititoare de carduri inca din luna decembrie a anului trecut.

Obligativitatea folosirii cardurilor de sanatate i-a alertat pe reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta, care inca de ieri au instalat dispozitivele in toate sectiile si toate cabinetele Policlinicii. Potrivit conducerii spitalului au fost achizitionate 59 de cititoare de carduri de la o firma specializata. "S-au achizitionat 59 de cititoare in valoare de 12.000 lei. Achizitia s-a facut in luna decembrie a anului trecut de la o firma specializata. Cititoarele sunt cele acceptate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate", a declarat Corina Ratcu, directorul economic al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu.

Cat priveste personalul care va utiliza aceste cititoare, conducerea spitalului a precizat ca medicii si asistentele au fost deja instruite sa foloseasca dispozitivele. Managerul unitatii, Tiberiu Tataru, a precizat ca de la 1 mai toti gorjenii care vor trece pragul spitalului vor trebui sa prezinte cardul de sanatate. "Vorbim de un act medical imbunatatit, medicul specialist putand sa cunoasca mai bine antecedentele medicale ale pacientului. ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Un angajat al SJU castiga 11.000 lei lunar! Cu ce se ocupa!

Joi, 09 Iulie 2015, ora 07:10

Un angajat al SJU castiga 11.000 lei lunar! Cu ce se ocupa!Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a facut publice salariile pe care le incaseaza toti angajatii unitatii medicale. Documentul dat publicitatii prezinta situatia retributiilor nete primite de angajati in luna mai. Fondul total de salarii pentru cei 1.062 de angajati a fost de 2.279.184 lei.
Cel mai mare salariu net primit de un angajat al unitatii spitalicesti din municipiul Targu-Jiu, principalul spital din judetul Gorj, depaseste suma de 11.200 de lei, iar cea mai mica suma

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ GorjDomino ]

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu JiuConsiliul Judetean Gorj a scos din nou la licitatie lucrarile de reabilitare a Policlinicii Targu Jiu, la aproape trei ani de cand a anuntat cu mare fast modernizari de aproape 20 de milioane de lei. Dupa ce a efectuat aproximativ 50% din lucrari, firma Conexvil Rm. Valcea si-a luat talpasita lasand in urma ei un adevarat santier, din aceasta cauza fiind necesara blocarea accesului pe unul din palierele Policlinicii. In ultima perioada, conducerea spitalului a incercat sa faca reparatii minore intrucat tencuiala de pe pereti si scarile de la intrare se macinau de la o zi la alta.

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu va avea loc in data de 7 octombrie. Invitatia a fost lansata pe SEAP in urma cu cateva zile. "Consiliul Judetean Gorj a lansat deja invitatia pe SEAP. Valoarea estimata a lucrarilor este de 6.928.240,46 lei, fara TVA. Data limita de depunere a ofertelor este 6 octombrie, acestea urmand sa fie deschise in data de 7 octombrie", a declarat Oana Palos, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Gorj.

In urma cu trei ani, firma Conexvil Rm. Valcea a fost singurul participant la licitatia organizata de Consiliul Judetean Gorj. Initial, valoarea proiectului "Reabilitare, modernizare si echipare Ambulatoriu Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu" a fost de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeana, 5,8 milioane de Guvernul Romaniei si 445.000 lei reprezenta contributia Consiliului Judetean Gorj. In urma ...

Business / afaceri105 vizite[ Pandurul ]

Proiecte de peste 110 milioane de euro in Gorj

Joi, 25 Iunie 2015, ora 07:11

Proiecte de peste 110 milioane de euro in GorjAsociatia pentru Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia a organizat miercuri o vizita la proiectele Regio implementate in judetul Gorj de-a lungul ultimilor ani. Peste 110 milioane de euro este valoarea totala a acestor investitii.

Printre proiectele reprezentative din Gorj amintim: reabilitarea, modernizarea si echiparea Policlinicii SJU Targu-Jiu, un Centru social multifunctional, cateva pensiuni din Ranca, modernizarea unor drumuri la Motru si amenajarea zonei strandului din acest municipiu,

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ GorjDomino ]

O zi la spital, prea putin pentru bolnavii Gorjului

Marti, 23 Iunie 2015, ora 07:26

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat luni, in cadrul Comitetului de Dialog pentru Persoanele Varstnice, ca Spitalul Judetean Targu Jiu nu reuseste sa atraga toata suma contractata pentru spitalizarea de o zi. Managerul spitalului, Tiberiu Tataru, spune insa ca nu este vorba de neputinta ci mai degraba de o lipsa a cazurilor care necesita spitalizare de zi. In general, spune Tataru, este nevoie de mai multe zile de spitalizare. Bondoc sustine insa ca este vorba si de o rea vointa a medicilor.

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu a pierdut in luna mai aproape 100.000 de lei de la Casa de Sanatate Gorj. Banii fusesera contractati pentru spitalizarea de zi insa numarul internarilor a fost mai mic si nu s-a putut deconta toata suma. "De cand s-a introdus cardul national am observat o scadere a numarului de servicii medicale in tot judetul. (...) La Spitalul Judetean este o problema legata de spitalizarea de o zi. Nu realizeaza contractul si pierd bani. Doctorii inca sunt obisnuiti sa faca internarile de mai multe zile si in felul acesta spitalul pierde bani. Spitalizarea de o zi presupune un set de investigatii dupa care pacientul este trimis acasa, nu are voie sa doarma peste noapte in spital", a spus Daniel Bondoc, presedintele CJAS Gorj. Varstnicii au sarit insa in favoarea cadrelor medicale, declarand ca este foarte greu pentru un cetatean de la Vagiulesti, de exemplu, sa vina doar pentru o zi la spital. "Nu este la ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

A decedat medicul Dumitru Lita

Vineri, 29 Mai 2015, ora 23:10

Cunoscutul medic gorjean Dumitru Lita a decedat astazi dupa-amiaza, la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, dupa ce a suferit, in urma cu doua saptamani, un

Actualitate / stiri Actualitate178 vizite[ GorjDomino ]


Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Cele mai citite stiri
Caragea si Fratilescu NU revin la IPJ Gorj. Ce se intampla cu Parepa!
Fostul sef al IPJ Gorj va ramane la conducerea centrului chinologic de la Sibiu, fiind imputernicit ...
Se incheie cosmarul soferilor
Cosmarul soferilor se incheie in curand! Drumul National 66 Rovinari - Bumbesti Jiu va fi finalizat ...
ANAF face angajari
Se fac angajari in Gorj! ANAF anunta ca pune la dispozitia celor interesati 22 de posturi pentru ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook