Articole despre "policlinica targu jiu"

Rezultatele 1 - 30 din 173 (0.472 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Policlinica din Targu Jiu, inchisa doua zile

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 23:14

Policlinica din Targu Jiu, inchisa doua zileGorjenii care se gandesc sa-si mai rezolve din problemele medicale in zilele de 30 noiembrie sau 1 Decembrie, trebuie sa stie ca vor face drumul degeaba la Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu. In cele doua zile, Policlinica va fi inchisa anunta reprezentantii unitatii medicale, ca urmare a zilelor declarate libere prin lege. Cert este si ca Spitalul Judetean va avea program de sarbatoare, in sensul ca vor fi asigurate doar garzile medicale. "30 si 1 sunt zile libere pentru personalul medical ce lucreaza la opt ore. Sectiile practic vor lucra, doar personalul care lucreaza la opt ore va avea liber. Policlinica va fi inchisa miercuri si joi. De ziua de vineri nu ne-a anuntat nimeni nimic dar, din punctul meu de vedere, daca nu vine alta informare de la minister, eu consider ca ar trebui sa lucram vineri, 2 decembrie", a spus Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu.

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Pandurul ]

Posturi scoase la concurs la SJU Targu-Jiu

Marti, 16 August 2016, ora 09:21

Posturi scoase la concurs la SJU Targu-JiuConducerea Spitalului Judetean Targu-Jiu scoate la concurs aproximativ 20 de posturi de registrator. Managerul unitatii medicale, Tiberiu Tataru, considera ca, dupa ocuparea acestor posturi, asistentii vor putea acorda o atentie mai mare pacientilor.

Inca din toamna anului trecut, de cand a fost introdus in sistemul medical cardul de sanatate, Spitalul Judetean Targu-Jiu a primit aprobarea pentru scoaterea la concurs a aproximativ 20 posturi de registratori. Din lipsa de fonduri, aceasta

Actualitate / stiri Actualitate164 vizite[ Impact in Gorj ]

Aparatura da, profesionisti ba. In Policlinica este aparatura moderna, dar medicii nu stiu sa o foloseasca

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 21:32

Au aparatura performanta insa nu o pot folosi! Mai multe sectii ale Policlinicii din Targu Jiu sunt dotate cu aparatura noua, insa echipamentele sunt doar de decor. Asta pentru ca medicii nu sunt suficient de pregatiti sa le foloseasca. O astfel de problema se inregistreaza la sectia Neurologie, a explicat directorul

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Policlinica, inchisa pana luni

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 17:31

Gorjenii cu probleme de sa mearga la Policlinica din Targu Jiu in zilele urmatoare, pentru investigatii trebuie sa stie ca vor face drumul degeaba. Policlinica va fi inchisa in minivacanta de 1 decembrie. Angajatii unitatii medicale se vor intoarce la serviciu luni, 5 decembrie. Conducerea Policlinicii se asteapta ca dupa reluarea activitatii sa fie mai mult de lucru cu pacientii.

La Spitalul

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Meniu de sarbatoare la spital

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 23:48

Gorjenii care au nesansa sa petreaca minivacanta de 1 Decembrie in spital vor avea parte de un meniu imbogatit in cadrul unitatii spitalicesti. Tiberiu Tataru, managerul spitalului, spune ca pacientii vor fi tratati in stilul traditional cu fasole si carnati. "Pentru pacientii care sunt la regimul comun avem, asa cum traditia o cere, un meniu cu fasole si carnati la pranz, astfel incat sa intram si noi alaturi de pacientii nostri in ritmul sarbatorii de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei", a spus Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu. Reamintim faptul ca miercuri, 30 noiembrie, joi, 1 Decembrie si vineri, 2 decembrie, Policlinica spitalului judetean este inchisa functionand insa celelalte sectii ale spitalului si Unitatea de Primiri Urgente. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Protest la Spitalul Judetean! Urmeaza greva generala

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 06:21

Protest la Spitalul Judetean! Urmeaza greva generalaFederatia Sanitas a organizat o greva de avertisment timp de 2 ore, la care au luat parte asistentii medicali. Ieri, membrii Federatiei s-au strans pe holul Policlinicii Targu-Jiu si au purtat pe brat banderole albe, pe care era scris "Greva". In timpul protestului, doar urgentele au fost luate in considerare. Greva de avertisment s-a terminat la orele 10.00.

La protest au participat si angajati TESA, dar si asistenti medicali. Personalul medical este nemultumit, printre altele, de diferentele

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Impact in Gorj ]

Haos in sistemul medical! Cardul s-a blocat de trei zile

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 17:32

Este haos in Policlinica din Targu Jiu si la cabinetele medicilor de familie din toata tara! Cardul de sanatate este blocat de trei zile, iar pacientii stau ore in sir la cozile interminabile care s-au format la usa medicilor de familie ori la spitale. Cei mai multi renunta la retete. Altii, care au nevoie urgenta de medicamente, scot bani din buzunar pentru a le cumpara.

In ultima perioada, sistemul cardului de sanatate a dat numeroase rateuri. Motivul este reprezentat de noi probleme tehnice,

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Sute de profesori vor sa fie directori

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 23:23

Profesorii gorjeni care vor sa fie directori sau directori adjuncti au luat cu asalt Policlinica Targu Jiu in vederea obtinerii certificatului medical care atesta ca sunt sanatosi sa ocupe o astfel de functie. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Gorj nu poate avea o evidenta clara a celor care isi doresc aceasta functie, intrucat profesorii se pot inscrie on line, pe o platforma a Ministerului Educatiei. Reprezentantii ISJ se asteapta la un numar mare de participanti. "Inscrierile pentru functia de director sau director adjunct se termina in data de 2 octombrie. Profesorii mai au timp pana atunci sa se inscrie pe platforma on line. Concursul urmeaza sa se desfasoare dupa data de 12 octombrie", a spus Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj. O evidenta cu numarul de inscrisi la acest concurs o are insa Policlinica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, de unde profesorii trebuie sa-si ridice certificatul medical. Vasile Stanculete, directorul Policlinicii, spune ca zilnic semneaza in jur de cinci sau sase certificate. Estimativ, conducerea unitatii spune ca sunt in jur de 400 de astfel de certificate eliberate.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Pandurul ]

Viitorii DIRECTORI din invatamant, examinati PSIHIATRIC

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 06:21

Viitorii DIRECTORI din invatamant, examinati PSIHIATRICPeste 100 de profesori gorjeni au fost examinati din punct de vedere psihiatric, inainte de a sustine examenele pentru ocuparea posturilor de directori de scoli si licee din judet.

In ultimele zile, peste 100 de profesori dornici sa devina directori ai unitatilor scolare din judet au venit la sediul Policlinicii din Targu-Jiu pentru a intocmi dosarele medicale necesare pentru a participa la concurs. Acestia sunt examinati chiar si psihiatric, pana acum nefiind depistate probleme. Medicul sef

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Impact in Gorj ]

Sute de profesori se vor directori

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 17:31

Sute de profesori gorjeni au luat cu asalt Policlinica din Targu Jiu. Nu pentru ca au probleme de sanatate ci pentru ca vor sa obtina adeverinta medicala necesara participarii la concursul pentru postul de director sau director adjunct la unitatile de invatamant din judet. Examenul va avea loc pe 12 octombrie, iar pana in prezent peste 400 de cadre didactice s-au inscris pe platforma online. La nivelul judetului Gorj sunt vacante 120 de posturi de directori si 50 de

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Incasari record la Policlinica Targu-Jiu

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 17:31

Incasari record la Policlinica din Targu-Jiu! Intr-o saptamana incasarile se ridica la peste 1,5 miliarde de lei vechi, iar cele mai solicitate cabinete au fost cele de ORL si Oftalmologie, inca incasari au avut si celelalte cabinete unde adresabilitatea a fost mai mica. Banii incasati vor intra in bugetul unitatii medicale si vor fi folositi pentru diverse activitati. Intr-o singura saptamana adresabilitatea la unele cabinete care functioneaza in incinta Policlinicii din Targu-Jiu a fost

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Motivul pentru care Policlinica a avut incasari record

Duminica, 17 Iulie 2016, ora 22:51

Incasari record la Policlinica Spitalului Judetean din Targu Jiu. Asta dupa ce mii de absolventi de liceu au venit sa-si intocmeasca fisele medicale necesare pentru inscrierea la scoala de politie, jandarmi sau pompieri. Si in aceasta luna, conducerea spera sa scoata un profit bun datorita absolventilor care doresc sa urmeze studii superioare si au nevoie de adeverinte.

Fisele medicale pentru angajarea din sursa externa la Politie, Jandarmi sau Pompieri au adus bani frumosi la Policlinica. Peste 150.000 de lei a incasat unitatea spitaliceasca intr-o singura luna. "Am avut acum un boom din punct de vedere al incasarilor cu cei care s-au inscris la scolile de politie, de jandarmi, in orice caz, pe lunile astea, Policlinica a mers la 150.000 de lei, bani cash incasati in fiecare luna", a spus Vasile Stanculete, medic coordonator Policlinica.
Conducerea policlinicii se asteapta ca si in urmatoarele doua luni sa faca bani frumosi pentru ca au inceput inscrierile la facultate. "Acum se pare ca avem cu studentii perioada in care se fac inscrierile la facultate, iarasi vom avea un boom, dar in orice caz, dupa aprecierea mea nu va fi asa de mare. Ne vom apropia undeva de 100.000 de lei incasari in fiecare luna", a mai spus Vasile Stanculete, medic coordonator Policlinica.
Banii nu se obtin numai din intocmirea fiselor medicale, ci si din eliberarea atestatelor pentru soferii profesionisti. Banii incasati vor intra in bugetul unitatii medicale si vor fi reinvestiti.

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Coada la medicul pentru diabetici, la Spitalul Judetean

Luni, 22 August 2016, ora 23:29

Coada la medicul pentru diabetici, la Spitalul JudeteanPacientii cu diabet stau ore intregi la usa unui medic din Spitalul Judetean. Acesta este singurul cu aceasta specializare. Oamenii sunt suparati ca uneori asteapta cu orele si acesta nu vine la programul scris pe usa. Conducerea spitalului anunta ca in curand va veni la spital inca un medic specializat pe problemele de diabet si situatia se va imbunatati.

Pe sectia diabet zaharat un singur medic asigura si consulturile in Policlinica spitalului. Pacientii vin cu noaptea in cap sa se programeze ca sa fie siguri ca prind un consult in ziua respectiva. Cei mai multi se declara nemultumiti de programul cabinetului respectiv si spun ca stau cu orele sa ajunga medic. In plus, acesta nu-si respecta programul afisat pe usa cabinetului. "Stam aici de la ora 7 ca sa vina cineva sa se uite la noi. Pe usa scrie ca trebuie sa vina la 13.30 dar nu se intampla asa, este pur si simplu bataie de joc", spune unul din pacienti. Oamenii vin sa-si rezolve problemele de sanatate si multi dintre ei nu stiu sau nu-i intereseaza ca este deficit de personal in spital. "Si noi venim de la kilometri distanta si nu este normal sa stam pe la usa. Sunt cozi imense cateodata, e greu, suntem batrani. Ar trebui gandit altfel daca nu sunt medici", a spus un alt pacient.

Din fericire insa, sunt sanse mari ca postul de medic diabetolog sa fie ocupat in curand. Postul a fost scos la concurs si s-a inscris un singur candidat, o doctorita care acum profeseaza la Spitalul din Slatina. "In momentul de fata avem ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Pandurul ]

Spitalele, luate cu asalt de politisti

Luni, 08 August 2016, ora 06:24

Spitalele din Municipiul Targu-Jiu au fost luate cu asalt de politistii gorjeni, la sfarsitul saptamanii trecute. Acestia nu au efectuat perchezitii sau alte interventii, ci au desfasurat actiuni de informare si prevenire a furturilor din posete, genti, buzunare, saloane si cabinete medicale. Oamenii legii au incercat sa constientizeze in randul cadrelor medicale si al pacientilor de riscurile existente si le-au dat sfaturi pentru a nu deveni victime ale hotilor.

Politistii gorjeni continua

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Impact in Gorj ]

Spital Targu Jiu: Vin rezidentii, pleaca specialistii

Duminica, 08 Mai 2016, ora 22:00

Spital Targu Jiu: Vin rezidentii, pleaca specialistiiSituatie fara precedent in cadrul Policlinicii Targu Jiu, unde pe de o parte vin medici tineri rezidenti, dar pe alta parte pleaca medicii cu experienta, specialisti. De la inceputul acestui an, spitalul a angajat trei medici noi, dar in acelasi timp alti trei medici endocrinologi s-au retras in privat, cabinetul de diabet din Policlinica functionand in prezent doar doua ore pe zi. Este bine de stiut faptul ca medicii care au venit de la inceputul anului in spital sunt inca rezidenti in specializarile lor.

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu are in continuare nevoie de cadre medicale, asta si in conditiile in care au fost angajati deja trei medici, din care doi inca rezidenti, pe sectiile chirurgie, ginecologie si endocrinologie. "De la inceputul anului, in urma concursului, au promovat domnul doctor Adrian Coculescu la chirurgie, la endocrinologie doamna doctor Elena Popescu si ginecologie doamna doctor Diana Angheloiu. Sunt cei trei medici noi care au venit in echipa spitalului judetean. Domnul doctor Coculescu a profesat la spitalul de urgenta Targu Carbunesti, doamna doctor Angheloiu este medic rezident in anul V, isi va finaliza rezidentiatul si va da examen in sesiunea care va urma si doamna doctor de la endocrinologie la fel, tot rezidenta", a spus Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu.

Program de doua ore la diabet
Cea mai grava situatie se regaseste la compartimentul de diabet din cadrul Policlinicii. Acesta nu ...

Actualitate / stiri Actualitate212 vizite[ Pandurul ]

Cardul, bata-l vina! Sistemul national, din nou nefunctional

Marti, 02 August 2016, ora 06:21

Cardul, bata-l vina! Sistemul national, din nou nefunctionalBlocaj la nivelul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean, cetatenii fiind nevoiti sa astepte ore bune pentru efectuarea investigatiilor medicale, si asta ca urmare a faptului ca sistemul informatic a fost blocat din nou. Directorul Policlinicii Targu-Jiu, Vasile Stanculete, a declarat ca periodic au loc astfel de blocaje, cardurile de sanatate neputand fi folosite pana la deblocarea sistemului.

Agitatie pe holurile Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean Targu-Jiu,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Impact in Gorj ]

Posturile medicilor pensionari, scoase la concurs

Luni, 04 Iulie 2016, ora 23:26

Medicii care profeseaza in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, desi sunt pensionari, vor sustine concurs pe post. Este vorba de medicii ale caror specializari nu au deloc cautare la Targu Jiu si, desi au fost scoase la concurs in repetate randuri, niciun doctor nu a dorit sa vina la aceasta unitate spitaliceasca. In cazul in care vor fi candidati care vor promova concursul, medicii pensionari pleaca din sistem.

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu scoate la concurs patru posturi de medic. Este vorba de un post de cardiolog, un post de psihiatru, un post de medic boli infectioase si un post de neuropsihiatru. Toti cei care ocupa in prezent aceste posturi sunt medici pensionari. "Spitalul a scos la concurs posturile de medici care sunt ocupate in prezent de personalul pensionabil. In conformitate cu legea 95, aceste posturi sunt ocupate de medici pensionari din cauza deficitului de personal, urmand ca in baza aprobarilor de la Colegiul Medicilor si de la Consiliul Judetean sa fie mentinuti pana la ocuparea lor prin concurs. Toate aceste specializari sunt deficitare la nivelul unitatii", a spus Catalin Vienescu, seful Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu.
Doctorul Barbu Negreanu, de exemplu, este singurul neuropsihiatru din judetul Gorj si, desi este la pensie de multi ani, acesta inca mai ofera consultatii patru ore pe zi in Policlinica spitalului judetean. Si cardiologul Rodica Carasel este in aceeasi situatie, ...

Actualitate / stiri Actualitate91 vizite[ Pandurul ]

Policlinica, fara autorizatie ISU. Reactia directorului Stanculete!

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 22:04

Policlinica, fara autorizatie ISU. Reactia directorului Stanculete!Policlinica din Targu Jiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu! Neregula a iesit la iveala dupa un control al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) la unitatile sanitare din judetul Gorj. "Este un exces de zel din partea ISU", spune seful Policlinicii Targu Jiu, Vasile Stanculete. Tot fara autorizatie functioneaza si spitalul din Novaci si o sectie a spitalului din Carbunesti.

Administratorii unitatii au termen ca pana la sfarsitul anului sa se conformeze normelor impuse de pompieri. Pana la acea data functioneaza pe proprie raspundere, avertizeaza reprezentantii ISU Gorj. Pompierii au verificat doua spitale municipale, cinci spitale orasenesti, centrele de dializa, dar si cateva centre de sanatate. "Pentru neregulile constatate au fost fost aplicate 46 de sanctiuni din care 44 de avertismente si 2 amenzi. Pe timpul controalelor s-a constatat ca trei unitati sanitare cu paturi functioneaza fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. Amintesc aici Ambulatoriul de pe langa Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, Sectia Nefrologie a Spitalului Targu Carbunesti si Spitalul Novaci", a declarat Alin Dragan, sef Serviciu Prevenire ISU Gorj. Imediat a venit si reactia Policlinicii. "Policlinica a fost reabilitata in totalitate. Deci, din punct de vedere al tuturor problemelor le poate avea Policlinica, sa zicem, cu situatiile de urgenta, facem fata cu brio oricand. Ceea ce s-a constat este faptul ca sunt anumiti functionari sau functionarasi ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]

Inedit! Cabinet infiintat la Targu Jiu, printre putinele din tara. Se cauta specialisti

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 07:12

Inedit! Cabinet infiintat la Targu Jiu, printre putinele din tara. Se cauta specialistiConducerea Spitalului Judetean Targu-Jiu a depus la Ministerul Sanatatii o solicitare prin care a cerut aprobarea amenajarii unui Cabinet de genetica si genomica umana.
Anul acesta, cabinetul va fi cel mai probabil infiintat in cadrul Policlinicii Targu-Jiu, iar conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu spera sa gaseasca si specialistii necesari. Astfel, tinerele care vor sa devina mame, vor putea afla daca bebelusul lor este predispus sa se nasca avand diverse malformatii. Daca

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ GorjDomino ]

SPITAL: Un post si 40 de candidati

Duminica, 15 Mai 2016, ora 23:35

SPITAL: Un post si 40 de candidatiConcurenta extrem de mare pentru un post de registrator medical scos la concurs de catre Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu. Nu mai putin de 40 de candidati vor sustine concursul programat la sfarsitul lunii mai. Concurenta este foarte mare si pe celelalte posturi de asistenti medicali, dar si pe cele de economist. In luna iunie, Spitalul Judetean de Urgenta anunta ca scoate la concurs alte 18 posturi.

Postul de registrator medical este in cadrul Policlinicii Targu Jiu, conditiile de participare fiind extrem de accesibile avand in vedere gradul de debutant. Acesta este si motivul pentru care sunt 40 de candidati pe un singur loc. Concurenta la fel de mare si pentru postul de ingrijitor tot in cadrul Policlinicii Targu Jiu, unde vor sustine examen zece concurenti, iar opt asistenti medicali vor lupta pentru un post de asistent generalist in cabinetul muncii din aceeasi Policlinica. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu anunta ca in luna iunie vor fi scoase la concurs alte 18 posturi de registrator medical. "Sunt 40 de candidati pentru postul de registrator medical in Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu. In urma selectiei dosarelor au ramas 40 de candidati care vor sustine proba scrisa. Urmeaza sa mai scoatem 18 posturi, dar dupa acreditare, asta inseamna in luna iunie. Acreditarea va fi intre 6 si 10 iunie, iar apoi se vor scoate posturile de registrator, celelalte 18 deodata", a spus Tiberiu Tataru, managerul Spitalului ...

Actualitate / stiri Actualitate119 vizite[ Pandurul ]

Multi au fost, putini au ramas

Luni, 23 Mai 2016, ora 23:30

Doar doi candidati au reusit sa treaca de proba scrisa a concursului pentru ocuparea functiei de registrator medical debutant in cadrul Policlinicii din Targu Jiu. Postul a fost unul suprasolicitat, inscriindu-se in concurs nu mai putin de 40 de candidati. Numai 37 au sustinut in cele din urma concursul pentru ca unul nu s-a prezentat, iar alti doi s-au retras din competitie. Doar doi participanti, Daniela Caravan si Ovidiu Cosmin Ivan, au reusit sa obtina peste 50 de puncte la proba scrisa. Acestia vor sustine in continuare interviul. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

"Sufla" si-n iaurt

Marti, 10 Mai 2016, ora 17:31

Dupa ce s-au vazut nevoiti sa sigileze zeci de litri, directorii spitalelor din Gorj spun ca vor fi mai atenti la viitoarele licitatii. Spre exemplu, managerul Spitalului din Targu Carbunesti spune ca va cere furnizorilor probe din dezinfectantii pe care ii pun pe piata, iar dupa ce vor primi asigurari ca acestia sunt eficienti, vor semna contractul. Si directorul unitatii medicale din Novaci spune ca se va orienta mai bine la urmatoarea licitatie. Spre exemplu, de la Spitalul Judetean de

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

O sectie de la SJU Targu-Jiu, fara sef

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 06:23

O sectie de la SJU Targu-Jiu, fara sefNici unul din medicii Sectiei Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu nu doreste sa preia conducerea unitatii medicale, in ciuda discutiilor purtate! Declaratia ii apartine directorului Policlinicii Targu-Jiu Vasile Stanculete.

Daca la finele saptamanii trecute, managerul Spitalului Judetean Targu-Jiu Tiberiu Tataru declara ca Sectia de Ginecologie poate fi preluata fie de unul din medicii ginecologi, fie de medicul sef de la Obstetrica, acum situatia pare sa fi luat o

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Impact in Gorj ]

Un medic explica de ce a plecat din spitalul de stat in sistemul privat

Vineri, 13 Mai 2016, ora 00:02

Un medic explica de ce a plecat din spitalul de stat in sistemul privatFloarea Pasarin este unul din medicii care au ales sa-si practice meseria in sistemul privat de sanatate, lasand in urma un sistem care i-a adus si satisfactii, dar mai multe nemultumiri. A plecat din Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu in urma cu trei ani si si-a pus pe picioare o clinica privata in care astazi trateaza cateva sute de pacienti. Ii trateaza ca-n Occident, spune medicul, le ofera conditii si servicii medicale de care nu ar putea sa beneficieze intr-un sistem public de sanatate. Motivele, dar si ce beneficii au pacientii care aleg sistemul privat, le puteti afla vineri, incepand cu ora 19.00, la Accent Tv, in cadrul Emisiunii "Despre noi, oamenii".

Dupa aproape 14 de ani de activitate intr-un spital de stat, medicul endocrinolog Floarea Pasarin a plecat fara sa se uite inapoi, din dorinta de a le putea oferi pacientilor ei conditii la alte standarde si investigatii cu aparatura performanta. A plecat nemultumita fiind si de un sistem care ii obliga, la vremea aceea, sa-si doteze cabinetele din Policlinica cu materiale sanitare proprii sau chiar aparatura extrem de necesara pentru a putea pune un diagnostic corect. "La vremea respectiva totul era foarte dezorganizat, mai ales ca Ambulatoriul intrase in niste renovari pe fonduri europene care au durat totusi foarte mult timp. Ajunsesem la un moment dat sa nu avem nici macar un tensiometru cu care sa luam tensiunea pacientilor, ce sa mai vorbim de alte lucruri care erau necesare pentru un ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Pandurul ]

Audit la spitale

Luni, 09 Mai 2016, ora 17:31

Toate spitalele din judetul Gorj care au contracte cu firma Hexi Pharma vor fi verificate in aceste zile! Deja, Ministerul Sanatatii a cerut un audit intern in fiecare unitate. Pana acum, un singur spital, cel din Bumbesti Jiu, a fost trecut pe lista neagra. In plin scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu si-a depus demisia. Prefectul judetului Gorj, Gheorghe Paraschivu:

Paraschivu nu a vrut sa comenteze prea mult pe marginea acestui subiect. In ceea ce priveste Spitalul

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Se lucreaza normal

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 17:31

Serviciul Judetean de Ambulanta Gorj nu va avea parte de libere in perioada sarbatorilor crestine. Echipajele medicale vor petrece Pastele la serviciu, departe de familii. Totodata, alte echipaje au fost consemnate la domiciliu, pentru a fi gata sa intervina in cazul unor evenimente de amploare. Si Policlinica Targu-Jiu va lucra program normal, iar luni cadrele medicale vor fi libere. Cu toate ca sunt sarbatori si in mod normal orice om este liber, exista si oameni care vor fi la datorie in

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Pacienti, in pericol?

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 14:31

Desi sunt recent modernizate, unele unitati medicale din judetul Gorj functioneaza fara autorizatie de securitate de incendii! Totul a iesit la iveala dupa un control al pompierilor. Printre principalele deficiente constatate la mai multe spitale, reprezentantii ISU au gasit si hidranti care nu functionau. Toti managerii spitalelor au termen sa obtina autorizatia pana la sfarsitul acestui an. Pana la 31 decembrie, unitatile medicale functioneaza pe proprie raspundere. Este vorba de Policlinica

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Reabilitarea Policlinicii Targu Jiu, receptionata

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 07:26

Reabilitarea Policlinicii Targu Jiu, receptionataAutoritatile judetene au inaugurat ieri Policlinica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, anuntand ca dupa ani intregi de santiere, cel de-al doilea constructor a reusit sa finalizeze proiectul. Vorbim de o investitie de 16,1 milioane de lei care s-a finalizat dupa patru ani de asteptari. Presedintele Consiliului Judetean Targu Jiu, Ion Calinoiu, a precizat ieri la inaugurare ca policlinica nu mai suferise reparatii capitale niciodata.

Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu arata in prezent a unitate spitaliceasca dupa ce autoritatile au investit nu mai putin de 16,1 milioane de lei. Cabinetele au fost dotate cu aparatura de ultima generatie, iar mobilierul a fost inlocuit cu unul modern. Reprezentantii Consiliului Judetean au marturisit ca lucrarea este una de exceptie chiar daca a avut o perioada de implementare de 58 de luni. "Contractul a fost semnat la data de 23 februarie 2011, durata de implementare a proiectului a ajuns la 58 de luni, se va finaliza la 31 decembrie 2015, ajungand la o valoare a contractului de finantare de 16,1 milioane, valoarea investitiei urmand a fi definitivata dupa incheierea procedurilor de receptie la terminarea lucrarilor", a spus Claudia Giurgiulescu, managerul de proiect.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean, a tinut sa precizeze ca aparatura adusa la Targu Jiu va rezolva problemele pacientilor fara a mai fi nevoie trimiterea lor pentru investigatii in alte centre universitare. "Policlinica nu a mai ..

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Pandurul ]

Policlinica Targu-Jiu, in sfarsit terminata

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 06:23

Policlinica Targu-Jiu, in sfarsit terminataAutoritatile judetene au anuntat ca, astazi, vor fi receptionate lucrarile de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu. Cabinetele Policlinicii au fost dotate cu aparatura medicala noua. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj sustine ca, pe langa lucrarile de reabilitate, au fost prevazute fonduri si pentru dotarea cu echipamente de mobilier si aparatura medicala. "Ne prezentam la Ambulatoriu pentru receptie. Toata lumea este multumita si este

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Impact in Gorj ]

Au parasit sistemul sanitar dupa zeci de ani de activitate

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 00:03

Au parasit sistemul sanitar dupa zeci de ani de activitatePeste 20 de cadre medicale au parasit Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu ca urmare a implinirii varstei de pensionare. Medici si asistenti medicali deopotriva au fost premiati ieri in cadrul fetivitatilor dedicate Zilei Mondiale a Sanatatii pentru activitatea lor in sistem. Cu regret in suflet cadrele medicale spun ca generatiile tinere de asistenti medicali nu isi mai dau interesul pentru aceasta profesie.

Au lucrat zeci de ani in sistemul de sanatate, il cunosc cu bune si cu rele si au tratat de-a lungul anilor mii de pacienti. Este vorba de medicii si asistentii medicali care au parasit in aceasta luna Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu pentru a se pensiona. Toti cei care au parasit sistemul sanitar au primit diplome de merit pentru activitatea lor in sistemul medical din judetul Gorj. Amintim aici pe medicii Angela Iliescu, Constantin Geamanu, biologul Liana Paraschiv, Veronica Bunaiasu, asistentii Ana Carstoiu, Maria Podaru, Olga Carstea, Constanta Dragutescu, Viorel Danciu, Sorin Ghica dar si Ecaterina Andritoiu.
Maria Dovlete a fost asistent medical vreme de 40 de ani in cadrul Spitalului Judetean. In prag de pensionare, femeia spune ca generatiile tinere de asistenti medicali nu mai sunt la fel de pregatite si nici nu-si dau interesul sa invete. "Am parasit sistemul medical dupa 43 de ani, sapte luni si opt zile. Am fost asistent medical generalist, am lucrat zece ani in Radiologie si 30 de ani in Policlinica Targu Jiu, cabinetul Citologie. Am practicat ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   Ultima
Cele mai citite stiri
Lemn furat cu camioanele in Gorj. Jaful, vizibil din satelit!
Activistii pentru protectia mediului de la organizatia non-guvernamentala Greenpeace formuleaza ...
Sef nou la Inspectoratul Judetean Gorj. Cine este!
Colonelul Dorel Rosu este noul comandant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Gorj. Acesta ...
Executor judecatoresc, trimis in judecata din spatele gratiilor
Unul dintre cei mai cunoscuti executori judecatoresti si bancari din judet, Costinel Romeo Dragan, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor