Articole despre "primar elena mosor alimpesti"

Rezultatele 1 - 30 din 63 (0.452 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Mosor: Cea mai linistita campanie. Belgher: E linistea dinaintea furtunii!

Marti, 24 Mai 2016, ora 23:40

Elena Mosor, primarita din Alimpesti, rasufla usurata dupa mai bine de doua saptamani de campanie electorala. Aceasta a declarat la un post de radio local ca a avut parte de cea mai linistita campanie de cand e ea la primarie, pentru ca principalul sau contracandidat, Leonida Belgher, n-a mai avut....goarna. "Fata de alte campanii electorale, cand era extrem de galagios si avea si o goarna, acum e fara goarna. A fost o campanie linistita, o campanie pe care nu am avut-o niciodata. Este mai bine asa", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti. Primarita ia in deradere si promisiunile contracandidatilor ei, spunand ca sunt fantasmagorice. "Si programele astea electorale trebuie sa aiba o baza reala, nu poti sa spui, am vazut si eu cateva platforme ale contracandidatilor mei prin care unul spunea ca face patru pastravarii pe Oltet. Asta ar fi o afacere privata care ar aduce venituri altuia. Ei nu stiu ca prin administratia publica locala poti sa faci lucrari publice si nicidecum lucrari aducatoare de profit. Ca primarie nu poti sa faci pastravarie, nu poti sa faci fabrica de tesatorie, nu poti sa faci fabrica de paine sau conservarea fructelor. Nu poti sa spui ca vrei sa creezi o mie de locuri de munca in comuna cand noi avem persoane apte de munca 800", a mai spus Elena Mosor. Leonida Belgher ii transmite primaritei ca este linistea dinaintea furtunii. "E linistea dinaintea furtunii (...), e linistita ca n-am mai putut eu sa vorbesc in vuvuzele. Da, eu am spus de pastravarii ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Consilierii locali din Alimpesti, audiati de DGA

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 07:26

Patru consilieri locali din comuna Alimpesti au fost luati la intrebari de organele de ancheta dupa ce unul din alesii locali a facut inca de la finele anului trecut o plangere penala cu privire la o hotarare aprobata de Consiliul Local. Cei patru consilieri au fost audiati ieri de Directia Generala Anticoruptie de la Targu Jiu urmand ca toti cei 11 alesi locali sa dea explicatii.

Leonida Belgher este consilierul local de la Alimpesti care in luna noiembrie a anului trecut a sesizat organele de ancheta dupa ce primarita Elena Mosor ar fi trecut la vot si o consiliera care absentase de la sedinta in acea zi. "Au fost audiati intr-un dosar cu privire la imprumutul de 1,2 milioane de lei pe care primarita l-a luat de la Finante motivand ca nu-i ajung banii pentru finalizarea unor proiecte europene. Dupa ce ca acesti consilieri locali au votat proiectul fara sa stie macar in ce scop vor fi folositi acesti bani, primarita a mai trecut un vot in plus. O consiliera de-a lor a lipsit de la sedinta in ziua respectiva, dar primarita a pus-o prezenta si s-a retinut in procesul verbal de sedinta ca a si votat pentru proiectul respectiv", a spus Leonida Belgher, consilier local.

Oamenii legii sunt hotarati sa faca lumina in acest dosar asa ca ieri au fost audiati patru dintre consilieri urmand ca toti 11 sa treaca pe la organele de ancheta. Unul din consilierii audiati ieri de DGA confirma spusele lui Belgher si crede ca primarita a savarsit o ilegalitate. "Da, am fost audiat la Targu ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Pandurul ]

Hotarare de consiliu ilegala, atacata de consilierul Belgher

Joi, 17 Martie 2016, ora 22:58

Hotarare de consiliu ilegala, atacata de consilierul BelgherConsilierul local de la Alimpesti, Leonida Belgher, acuza primarita din localitate ca a delegat pentru a doua oara serviciul de apa si canal catre firma Consiliului Local, SC Alimpesti Util. O prima extrenalizare, spune Belgher, a fost facuta in 2011, tot prin hotarare de Consiliul Local. In tot acest timp, primaria a taiat facturi si chitante pe firma Consiliului Local. Luna trecuta primaria a delegat din nou apa si canalizarea catre SC Alimpesti Util insa Institutia Prefectului a declarat hotararea ilegala pe motiv ca nu a fost luata cu doua treimi din voturi.

Leonida Belgher, consilier local MP la Alimpesti, spune ca primarita Elena Mosor a incercat in sedinta din februarie a acestui an sa delege serviciul de apa si canal catre firma Consiliului Local, SC Alimpesti Util, dupa ce l-a mai delegat o data si in anul 2011. Belgher crede ca primaria incearca astfel sa ascunda neregulile facute in acest timp. "Practic atunci au dat toata gestiunea catre Util, in tot acest timp firma a emis facturi, chitante. Prima data a fost externalizat serviciul in data de 28 ianuarie 2011, este clar ca acum incearca sa ascunda toate magariile facute", a spus Leonida Belgher, consilier local. Cert este ca hotararea aprobata luna trecuta a fost declarata ilegala de catre Prefectura, in data de 16 martie 2016 pentru ca nu a fost aprobata cu doua treimi din voturi ci cu majoritate simpla.

Apa si canalizarea, delegate interimar
Elena Mosor, primarul comunei Alimpesti, spune ca in prima faza ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Nereguli grave gasite de Curtea de Conturi la Alimpesti

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 07:26

Curtea de Conturi Gorj a finalizat raportul cu privire la auditul care a avut loc la primaria Alimpesti, la finele anului trecut. Raportul scoate in evidenta nereguli grave savarsite de autoritatea publica locala si dispune zeci de masuri de remediere a deficientelor cel tarziu pana in luna aprilie a acestui an. Consilierul local Leonida Belgher a fost cel care a atras atentia inca de la inceputul controlului ca vor fi descoperite nereguli grave si a acuzat-o pe sefa Curtii de Conturi ca a dispus incetarea controlului cand a vazut jaful. Primarul localitatii Alimpesti, Elena Mosor, critica modul in care au fost stabilite prejudiciile si spune ca va ataca in instanta decizia Curtii de Conturi Gorj.

Decizia Curtii de Conturi din 11 decembrie 2015 cu privire la controlul efectuat la primaria comunei Alimpesti scoate in evidenta mai multe nereguli legate atat de fundamentarea bugetului, acordarea unor sporuri ilegale, consumul de motorina, cat si situatiile de lucrari la unele drumuri comunale. Un aspect important din decizie este legat de lucrarile pe Drumul Comunal Cimitir-Alimpesti, unde auditorul ar fi constatat ca au fost inscrise la plata dimensiuni ale drumurilor mai mari decat cele existente in fapt si ca materialul folosit nu este cel stipulat in acte. Prejudiciul ar fi fost evaluat la aproape 100.000 de lei.

Primaria Elena Mosor neaga aceste aspecte si spune ca auditorul a refuzat o expertiza tehnica in acest sens. "Intre verificarea ochiometrica a auditorului si ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Pandurul ]

Mosor: Candidez ca sa stea Belgher linistit

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 07:27

Elena Mosor, primarul localitatii Alimpesti, este hotarata sa candideze pentru un nou mandat. Primaritei ii vine greu sa se desparta de primarie, declarand ca in comuna Alimpesti este toata munca ei si ca a demonstrat ca poate conduce o unitate administrativ teritoriala si in conditii de stres. "Eu candidez ca sa stea Belgher linistit, sa aiba un somn usor. Eu candidez, de mine nu scapa. Candidez pentru ca eu am muncit acolo si am muncit si cu el in spinare, si cu Politia dupa mine. Eu am avut controale peste controale, nu am stat degeaba. Belgher nu are grija decat sa reclame, iar eu am grija sa muncesc, fiecare cu treaba lui", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti. Cat priveste candidatul PNL in localitate, Mosor spune ca nici nu-l cunoaste. Practic, Mosor a sugerat ca PNL nu are nici un fel de activitate in comuna. "Candidatul PNL din localitate nici nu-l cunosc. La liberali este o fata consilier, Alina Coconu, care in patru ani nu a fost de acord cu nici un proiect, dar nici n-a justificat de ce, a zis ca e dreptul ei sa nu voteze si atata tot. Obligatia ei este sa si contribuie cu cate ceva la bunul mers al localitatii, dar fiecare cu ce stie. Eu nu ma tem de nimeni si nici nu ma supar pentru ca de aia este competitie si de aia e democratie", a spus Elena Mosor, primarul localitatii Alimpesti.

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Pandurul ]

PROSTIE: Consilier local, acuzat ca fura hotarari de consiliu

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 07:28

Administratia locala pare o necunoscuta pentru alesii locali din Alimpesti, desi primarita este la post de doua decenii. La sedinta de consiliu de vineri, 27 noiembrie, a fost chemata politia pe motiv ca un consilier local, Leonida Belgher de la Miscarea Populara, a furat de la primarita proiectele de hotarare supuse la vot. Potrivit legii, primaria trebuie sa puna la dispozitia tuturor consilierilor proiectele, dar la Alimpesti se face economie de hartie, asa ca alesii locali voteaza fara sa stie ce. Primarul Elena Mosor sustine ca Belgher terorizeaza efectiv administratia publica locala si ca sta tot timpul pe capul salariatilor.

Sedinta de Consiliu Local cu scantei la Alimpesti. Consilierul Local Leonida Belgher sustine ca primarul localitatii, Elena Mosor, nu le pune la dispozitie dosarele de sedinta tocmai pentru a-i impiedica pe consilieri sa vada ce proiecte voteaza. Acesta a fost motivul pentru care vinerea trecuta a plecat din sedinta cu dosarul in original, primarita recuperandu-l a doua zi cu Politia. "Am plecat din sedinta cu dosarul pentru ca nu mi s-au pus la dispozitie proiecte de hotarare de pe ordinea de zi. Consilierii locali nu stiu ce voteaza pentru ca noi nu avem dosare", a spus Leonida Belgher, consilier local la Alimpesti.

Primarita Elena Mosor spune ca i-a facut plangere pentru furt consilierului local. "V-a spus ca a furat dosarul de la Consiliu Local si a plecat cu el si l-am recuperat a doua zi cu Politia? Mi l-a predat pe baza de proces verbal si ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Bolnava psihic, pericol pentru cetatenii din Alimpesti

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 07:27

O femeie de 70 de ani din comuna Alimpesti le da batai de cap autoritatilor locale. Femeia, bolnava psihic de ani buni, este singura pe lume si cand nu isi ia tratamentul devine violenta si periculoasa pentru ceilalti cetateni ai comunei. Primarul localitatii, Elena Mosor, trage un semnal de alarma si spune ca astfel de cazuri sunt greu de gestionat de catre serviciul de asistenta sociala, care intervine de fiecare data cand femeia comite fapte necugetate. Elena Mosor cauta acum solutii sa o interneze pe femeie la sectia de psihiatrie a spitalului Turceni macar pe perioada de iarna.

Autoritatile locale din Alimpesti duc grija unei femei de 70 de ani din localitate care este bolnava psihic si ori de cate ori uita sa-si ia tratamentul devine un pericol pentru vecini, dar si pentru oamenii din sat. "Avem o femeie, Valentina, are probleme psihice si nu are pe nimeni. A fost internata la psihiatrie la Targu Jiu si urmeaza sa o aduca in comuna. Incercam sa identificam solutii pentru ea, fiindca a devenit un pericol pentru ceilalti cetateni ai comunei. Are probleme mari, face prostii, pune foc la oameni. Din pacate nu are pe nimeni, traieste cu un concubin care ii mananca pensia si nu il intereseaza de ea. Cand are crize se duc fetele de la primarie si stau cu ea pana vine Salvarea sa o ia la spital", spune primarul localitatii, Elena Mosor.

Autoritatile ar vrea sa o interneze pe femeie la Turceni macar pe perioada de iarna, pentru ca acolo ar primi tratament si ar avea conditii ...

Actualitate / stiri Actualitate67 vizite[ Pandurul ]

ATV 4x4 pentru interventii la incendii, la Primaria Alimpesti

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 07:26

Primaria comunei Alimpesti a achizitionat prin fonduri europene un ATV 4x4 care sa intervina in zonele greu accesibile atunci cand izbucneste vreun incendiu. Comuna are deja o masina de pompieri care insa intervenea destul de greoi pe teren accidentat, spune primarul localitatii, Elena Mosor.

Comuna Alimpesti dispune in prezent de un ATV 4x4 pe care primaria l-a achizitionat prin fonduri europene pentru a-l pune la dispozitia serviciului pentru situatii de urgenta. Primarul localitatii, Elena Mosor, spune ca mobilul este extrem de util pentru ca poate interveni in cazul incendiilor de vegetatie, in paduri sau in satele greu accesibile. "Am luat un mobil din acesta pentru pompieri pentru dealuri, pentru terenuri accidentate, un 4x4, un ATV foarte util serviciului pentru situatii de urgenta. Noi avem o masina de pompieri dar nu poate intra peste tot, este o masina grea insa cu amandoua se poate face fata mai usor. Se duce unde sunt focuri prin paduri si se incarca cu apa de la masina mare, de la pompieristica. Cele mai multe incendii noi le-am avut pe campuri, incendii de vegetatie si este foarte greu sa le stingem cu matura", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti.

Achizitia a fost in jur de 85.000 lei, la care s-au mai adaugat si alte echipamente. "Am achizitionat si costume, cizme, casti, un grup de sudura mai puternic, o pompa pentru apa curata, toate le-am achizitionat pe fonduri. Valoarea achizitiilor a fost de 20.000 de euro", a spus Elena Mosor, primarul din ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Pandurul ]

Primaria Alimpesti se imprumuta in trezorerie. Vezi motivul!

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:26

Administratia locala din Alimpesti a solicitat la Trezorerie acordarea unui imprumut de peste 1.4 milioane lei, bani cu care sa asigure cofinantarea unor proiecte locale finantate din fonduri europene si pentru prefinantarea acestora. Unii consilieri nu sunt acord cu acest imprumut, pe considerentul ca unele dintre proiecte sunt in curs de finalizare si cred ca nu se justifica un astfel de credit.

Primarul din Alimpesti, Elena Mosor, spune ca facut solicitarea pentru contractarea creditului la Ministerul Finatelor Publice pentru ca dobanda este si de 5 ori mai mica decat la banci. In ceea ce priveste sumele necesare prefinantarii obiectelor de investitii, primarita spune ca administratia locala trebuie sa asigure finantarea, iar sumele vor fi recuperate la incheierea lucrarilor de la institutiile care au acceptat sa finanteze respectivele investitii. Lucrarile pentru care se imprumuta acum primaria fac referire la niste drumuri agricole, dar si la reabilitarea sediului primariei. "Este vorba de sustinerea proiectelor europene, ca sa nu facem imprumut la banca pentru cheltuielile neeligibile si prefinantare. Trezoreria are dobanda doar de 3% si cred ca este de interesul oricarei localitati care are consilieri cu scaun la cap, nu fara, sa plateasca cat mai putin. Este vorba de contracte pe care le avem pe Masura 125, Masura 322. Trebuie sa terminam drumurile agricole, sa terminam primaria, dotarile. S-au facut lucrarile, dar nu s-au platit. Prefinantare inseamna sa platim ...

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Obiectiv turistic inexistent, promovat la Alimpesti

Luni, 22 Iunie 2015, ora 07:27

Obiectiv turistic inexistent, promovat la AlimpestiCentrul de Informare Turistica de la Alimpesti, sustinut financiar de administratia locala, promoveaza un obiectiv care, practic, nu exista. Este vorba de casa scriitorului originar din aceasta comuna, Ion Lotreanu. Numai ca turistii si oricine va dori sa vada obiectivul va avea neplacuta surpriza sa constate ca aceasta imobil nu exista.

In fata sediului in care isi desfasoara activitatea Punctul de Informare Turista, dar si in fata primariei din Alimpesti, exista cate un panou in care sunt promovate obiectivele turistice de la nivelul comunei. In fruntea listei cu obiective se afla casa poetului Ion Lotreanu, celelalte fiind mormantul poetului, Biserica din lemn "Sfintii Voievozi" si biserica din lemn "Sfintii Ingeri".

Mosor: Daca nu v-au spus ei va completez eu

Centrul de Informare Turistica de la Alimpesti este administrat de catre o organizatie non-guvernamentala, pe care primaria o plateste pentru ca presteaza aceste servicii. Reporterii Pandurul au mers la acest centru si au cerut informatii despre poet, despre casa, si despre traseul care trebuie urmat pentru a ajunge la casa poetului. Cei doi angajati de la centru au spus doar ca este vorba de un poet si ca putem vedea casa respectiva in satul Corsor. "Noi doar informam, atat. Nu mergem cu turistii sa le aratam casa. Este proprietate privata. Daca vine cineva si intreaba explicam unde este. Avem poze cu casa", ne-a comunicat sefa ONG-ului. Mai mult, angajatul centrului ne-a spus ca vom putea afla mai multe amanunte ..

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Pandurul ]

Sediul primariei Alimpesti, reabilitat cu fonduri europene

Marti, 09 Iunie 2015, ora 07:26

Sediul primariei Alimpesti, reabilitat cu fonduri europeneCladirea in care isi desfasoara activitatea administratia locala din Alimpesti a intrat intr-un amplu proces de reabilitare. Cladirea are un model arhitectural aparte, ce va fi pastrat dupa restaurare, spun autoritatile locale. In urma demolarilor care s-au facut pentru infrumusetarea sediului administrativ al primariei, a ramas o usa la etaj, care duce... nicaieri. Responsabilii din primariei au batut usa in cuie.

Sediul primariei Alimpesti arata jalnic, cladirea fiind intr-un stadiu avansat de degradare, atat la interior, cat si la exterior. Chiar la intrarea in cladire este un fel de centura care sta sa cada in orice moment. In interior peretii sunt plini de mucegai, iar la grupurile sociale din afara cladirii apa ajunge in wc prin intermediului unui furtun la care este atasat un robinet la unul din capete. De circa o saptamana au fost demarate lucrarile de reabilitare, iar autoritatile spera ca pana la finele acestui an primaria sa capete un nou aspect, iar conditiile de lucru sa fie altele. "Este in perioada de reabilitare. Avem contract de finantare semnat pe fonduri europene. De aceea am inceput sa demolam ce scrie in proiect, sa facem ce trebuie sa facem. Cladirea nu este nici monument istoric, nici monument de patrimoniu, nu are un regim special pentru reabilitare. Pastram arhitectura asa cum este. Am obtinut fonduri europene de 200.000 euro, proiectul este mai mare, mai sunt si niste dotari la Serviciul Public pentru Situatii de Urgenta, mai sunt dotari pe ...

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Pandurul ]

Secretarul primariei Alimpesti, interimar de 4 ani

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 05:27

Comuna Alimpesti are secretar interimar de cativa ani. Unii consilieri locali s-au aratat indignati de faptul ca primarita Elena Mosor nu a incercat sa promoveze o persoana pe acest post prin concurs, spunand ca cea care ocupa aceasta functie nu isi face treaba asa cum ar trebui. Mosor spune ca a economisit in acest fel niste bani, dar si ca spera ca anul viitor sa poata scoate postul la concurs.

Postul de secretar al comunei Alimpesti a devenit vacant in urma cu circa 4 ani, dupa ce persoana care ocupa aceasta functie a decedat. De atunci, atributiile secretarului au fost preluate de jurista primariei, Maria Negreanu. Consilierul local Leonida Belgher spune ca nu intelege de postul nu este scos la concurs, aratandu-se nemultumit de modul in care secretarul interimar isi face treaba. "Cum sa tii un secretar interimar timp de patru ani? Nici nu stiu daca e legal. Da acte false la oameni. E pe dinafara activitatii. Cate acte a dat in comuna, o gramada de oameni fiind trimisi la judecatorie din cauza ei? Pe cantaretul de la biserica l-a scos din casa prin adeverinta pe care i-a dat-o si i-a facut buletin de Ciuperceni si el sta in Sarbesti. Nu se poate asa ceva", a declarat Leonida Belgher.

Primarul comunei, Elena Mosor, spune ca a facut economii la bugetul local prin faptul ca nu a mai facut o angajare. "Avem o fata care are facultate de drept, are avizul ANFP, intruneste conditiile pentru a fi secretar. Nu am scos postul la concurs pentru ca nu am avut bani, am facut ...

Actualitate / stiri Actualitate231 vizite[ Pandurul ]

Toalete jalnice la scoala! Raspuns: Conditiile nu sunt proaste, ci imaginile!

Luni, 25 Mai 2015, ora 07:27

Toalete jalnice la scoala! Raspuns: Conditiile nu sunt proaste, ci imaginile!Aproape 80 de scolari si prescolari din Alimpesti trec prin situatii greu de imaginat atunci cand merg la toaletele scolii. Grupuri sanitare dezafectate, chiuvete ruginite si fara apa curenta! Asta intalnesc zi de zi elevii de la scoala din satul Sarbesti. Leonida Belgher, consilier local la Alimpesti, a sesizat faptul ca elevii nu au unde sa se spele pe maini dupa ce au folosit toaleta si nu beneficiaza nici de cele mai elementare conditii in grupurile sanitare. Primarita Elena Mosor spune ca stie ca este apa la toalete in timp ce directoarea scolii, Maria Ciocan, crede ca fotografiile cu grupurile sanitare sunt proaste, nu conditiile.

Grupurile sanitare din cadrul scolii de la Sarbesti au fost renovate anul trecut, sustine consilierul local Leonida Belgher, insa investitia aproape ca nici nu se observa din moment ce copiii nu au apa curenta. Acesta sustine ca unul din parintii copiilor de la scoala din Sarbesti i s-a plans de faptul ca elevii nu au nici cele mai elementare conditii. "Vorbim de copii mici, de la gradinita si scoala primara care merg la toalete turcesti, intr-o mizerie greu de imaginat, fara apa unde sa se spele. Sunt chiuvete dar nu au nici macar robinete, sunt pline de rugina", a adaugat consilierul local. "Anul trecut s-au cheltuit zeci de mii de lei pentru scoli dar nu se vad investitiile, consilierii nu stiu decat sa ridice mana la propunerile primarului dar mai departe nu verifica daca au investit ceva sau nu. Acelea sunt rasuri de toalete, nici apa ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Sfaturile Elenei Mosor pentru "lupii tineri" din PSD Gorj

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 07:28

Elena Mosor, unul din cei mai vechi primari PSD, nu vede cu ochi buni conflictul dintre "lupii tineri" si seniori la nivelul organizatiei de la Gorj. Mosor conduce Primaria Alimpesti de 25 de ani.

Mosor spune ca cei care nu au un crez politic, nu au ce cauta in partid. "Nu apreciez aceste conflicte. Eu cred ca rufele ar trebui spalate in familie, in interiorul familiei PSD, sa se gaseasca o intelegere. Nu sunt de acord nici cu cei care ajung acolo unde trebuie pe lista PSD, iar dupa ce se pierde o batalie fiecare isi cauta loc in alta parte si cauta sa-si critice ba colegul din dreapta, ba colegul din stanga. Asta inseamna ca nu au o maturitate politica nici unii si ca nu au un crez politic. Dupa parerea mea, cei care nu au crez, nu au ce cauta in politica", a declarat Elena Mosor, in cadrul unei conferinte de presa a PSD Gorj.

Pe de alta parte primarita de la Alimpesti spune ca este multumita de membrii PSD din organizatia locala. Mosor a facut insa critici la adresa parlamentarilor alesi pe listele PSD Gorj. "Eu sunt multumita de membrii organizatiei locale, nu am avut niciodata consilieri care sa treaca de la un partid la altul pentru ca nu mi se pare normal ca intr-o democratie fiecare, cand vede ca pierde o batalie, sa treaca de partea celui care a castigat razboiul. Nici eu in calitatea mea de primar n-am fost un traseist politic, nu iubesc traseismul politic. As vrea ca si in Parlamentul Romaniei cei care sunt alesi pe liste de partid sa stea acolo unde au primit ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Primarita Mosor l-a bagat pe consilierul Belgher in rahat

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 05:26

Primarita Mosor l-a bagat pe consilierul Belgher in rahatScandalul dintre primarita din Alimpesti Elena Mosor si consilierul local Leonida Belgher continua.

Belgher o acuza pe primarita ca i-a poluat fantana cu fecale din canalizare, dupa ce angajatii societatii primariei au desfundat canalul deversand toata mizeria pe terenul sau. Mai mult, consilierul spune ca pompa folosita pe post de vidanja este aceeasi cu care societatea primariei curata fantanile cetatenilor. La randul sau, primarita spune ca Belgher infunda inadins canalizarea.

Canalizarea la Alimpesti s-a infundat joi dimineata chiar in apropierea locuintei consilierului local Leonida Belgher. Consilierul spune ca nu este pentru prima data cand se intampla astfel de lucruri, insa de data aceasta acuza primaria ca a deversat fecalele scoase din canalizare chiar pe terenul sau, in apropierea fantanii. Consilierul mai spune ca pompa folosita de angajatii firmei este aceeasi cu care administratia curata fantanile localnicilor. Consilierul a precizat ca a facut deja o plangere la Politie pe acest considerent si ca va sesiza si Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj. "Oamenii SC Util au tras reziduurile din canalizare exact langa fantana mea, pe terenul meu si pe terenul vecinei mele, toate mizeriile ajungand sub cocenii animalelor. Am sunat la 112, a venit Politia, a facut proces verbal, voi face o plangere si la DSP. Pompa cu care s-a tras rahatul din canalizare si urina este pompa cu care angajatii SC Util au curatat toate fantanile din comuna. S-a infundat ...

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Pandurul ]

Alesii locali PP-DD: Deocamdata, nu plecam!

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 05:27

Alesii locali PP-DD: Deocamdata, nu plecam!Consilierii judeteni si locali spun ca vor ramane in PP-DD Gorj, chiar daca analistii politici sustin ca partidul va disparea in cele 45 de zile in care traseismul politic este permis fara pierderea mandatelor. Cele mai multe plecari au fost anuntate din randurile PNL, alesii locali indreptandu-se spre PSD sau PLR. Cu toate acestea, presedintele PSD Gorj Florin Carciumaru a precizat ca nu a purtat negocieri cu nimeni si ca nu va face presiuni asupra primarilor si consilierilor de la alte partide.

Cei cinci consilieri judeteni PP-DD nu par sa fie interesati de a migra la PSD, mai ales ca acum fac majoritate cu social-democratii. "Deocamdata, nu plecam la PSD. Nu avem nici un interes sa parasim partidul. Avem majoritate in Consiliul Judetean", a declarat Gheorghe Neata, consilier judetean PP-DD. De aceeasi parere este Petre Nanu. "Deocamdata, nu si-a manifestat nimeni dorinta de a trece la PSD. Am discutat cu colegii mei si am hotarat sa lasam lucrurile asa cum sunt. Noi, cei cinci consilieri judeteni ai PP-DD, vom ramane impreuna chiar daca au fost speculatii in privinta unuia sau altuia", a precizat Petre Nanu. Si Laurentiu Chivu, viceprimarul PP-DD de la Rovinari, spune ca nu va trece la PSD. "Eu sunt consecvent, nu trec de la un partid la altul. Deocamdata, nici in randul consilierilor nu au fost discutii sa treaca la PSD, dar nu se stie, in 45 de zile este posibil ca unii dintre ei sa-si schimbe pozitia", a declarat Laurentiu Chivu. Cu toate ca alesii locali ai PP-DD nu ..

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Pandurul ]

Angajatii primariei, obligati sa pazeasca afisele PSD

Vineri, 09 Mai 2014, ora 05:28

Situatie incredibila la Alimpesti, unde primarita Elena Mosor si-a pus angajatii de la Gospodarire Comunala sa pazeasca panourile cu afisele partidului. De cand a inceput campania oamenii nu mai fac altceva. Ei isi petrec noaptea pazind mutrele candidatilor de teama ca adversarii le-ar putea rupe. Dupa ce presa a ajuns in zona, primarita Elena Mosor spune ca va retrage oamenii de la pazit pesedistii lipiti pe panouri.

De la inceputul campaniei, oamenii sunt nevoiti sa stea de paza de la 10 seara pana la 6 dimineata. Cei care se apropie de panouri sunt intampinati de angajatii care sunt inarmati cu lanterne si bate.

Oamenilor nu le convine, dar nu au ce face. Unii stau in gherete unde nu exista nici macar un scaun. Altii se roaga de vecini sa le permita sa stea la ei acasa, dar intr-o camera cu vedere la panoul electoral. Ca nu cumva sa lipseasca vreun afis. "Stau in casa asta aici, sus colo... M-am rugat de vecinul asta, eu sunt de aici din zona, m-am rugat pentru cand ploua. N-am ce sa fac, daca asa ne a pus", a spus un angajat jurnalistilor de la Digi 24.

De cand au grija de afisele electorale salariatii primariei nu mai lucreaza ziua, ci doar noaptea. Paza afiselor electorale se face in conditiile in care exista politisti locali in comuna. Mai mult, banii publici sunt folositi tot in acest scop. Angajatii primariei, care pentru o luna sunt paznici pentru afisele electorale, au un salariu de 850 de lei. "E vorba de bani publici, oamenii nu platesc oamenii astia sa ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Serviciul de apa si canalizare, scos la licitatie

Marti, 12 August 2014, ora 05:26

Primaria Alimpesti a scos la licitatie Serviciul public de alimentare cu apa si canalizare al comunei. Pana in momentul de fata in cursa a intrat doar SC Alimpesti Util SRL, societatea al carei actionar unic este Consiliul Local. Autoritatile spera ca firma ce va castiga licitatia sa nu majoreze pretul apei, la ora actuala cetatenii din comuna platind doar 1,1 lei pentru metrul cub de apa.

Serviciul public de alimentare cu apa si canalizare al comunei Alimpesti a fost scos la licitatie. Termenul limita de depunere a ofertelor este 22 august. Potrivit anuntului publicat pe site-ul primariei, nu se solicita garantie de participare, iar durata contractului de delegare a gestiunii este de 5 ani. Pana in momentul de fata, doar SC Alimpesti Util SRL s-a inscris la licitatie.

Autoritatile locale spun ca Serviciul de apa si canalizare nu mai putea fi pastrat intrucat primaria nu are suficient personal pentru a-l administra. "Am scos la licitatie Serviciul de apa si canalizare pentru ca ne obliga legea. Pentru a-l pastra trebuia sa ne luam licenta, dar noi nu avem personal suficient. Am fi vrut sa-l pastram, dar cu un electrician si un sudor nu-l puteam tine", a declarat Elena Mosor, primarita de la Alimpesti. Aceasta spera ca licitatia sa fie castigata de societatea al carei unic actionar este Consiliul Local. "Criteriul de atribuire va fi pretul cel mai bun. Speram sa ramana la societatea noastra pentru a nu creste prea mult pretul la apa. In momentul de fata platim doar 1,1 ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Pandurul ]

Mosor si Belgher au ingropat securea razboiului

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 05:26

Mosor si Belgher au ingropat securea razboiuluiAni la rand s-au sicanat si si-au spus vrute si nevrute, dar de acum, primarita din Alimpesti, Elena Mosor, si consilierul UNPR Leonida Belgher au ingropat securea razboiului. Mosor spune ca Belgher ar fi "pe drumul cel bun".

"Eu n-am de ce sa ma cert cu el, n-am de ce sa-i raspund cu aceeasi moneda. Deocamdata are o atitudine, zic eu, mai civilizata decat a avut pana acum. N-am mai avut probleme cu el, nici n-am interes sa mai am probleme cu el. Deocamdata n-avem conflicte, chiar si in consiliu local a inceput sa aiba o alta atitudine", a spus Elena Mosor, primarita din Alimpesti.

De cealalta parte, Belgher zice ca nu va mai face scandal dar nici nu o sa taca daca va considera ca proiectele primaritei nu sunt in interesul cetatenilor. "M-am cam saturat sa ridic tonul. Am vazut ca nu se poate rezolva absolut nimic cu chestia asta dar, eu continui mereu sa o am sub observatie. Ma voi opune atata timp cat un proiect nu este in interesul oamenilor din comuna", a spus Leonida Belgher. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Pandurul ]

Consiliul local din Alimpesti va fi convocat... ocazional

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 05:27

Suparata fiind ca nici cea de-a doua incercare de a-l exclude pe consilierul Leonida Belgher din UNPR si implicit din consiliul local nu a avut succes, primarita de la Alimpesti, Elena Mosor, a luat o decizie menita sa afecteze cetatenii.

Mosor a decis sa convoace consiliul local doar atunci cand va considera ca este vorba de decizii importante. Mai mult, primarita spune ca alianta PSD-UNPR nu va functiona niciodata in comuna, atata timp cat Belgher mai este in partid.

Biroul Permanent Judetean al UNPR Gorj a decis miercuri seara ca Leonida Belgher sa primeasca un avertisment si nu s-a ajuns la excluderea din partid, asa cum a cerut primarita Elena Mosor in numele PSD Alimpesti, nemultumita fiind de comportamentul consilierului uneperist in timpul sedintelor de consiliu local si nu numai. Aceasta decizie nu a fost tocmai pe placul primaritei care a luat o decizie ce va afecta in principal cetatenii din comuna. "Deocamdata nu voi convoca consiliul local, vedem. Pana nu trimitem si la Bucuresti, pana nu vedem ce pareri au si cei de acolo, oricum nu vom bloca activitatea, nu vom bloca bugetul. O sa convocam sedinta pentru aprobarea bugetului si hotararile importante pentru localitate. Partial deblocam", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti.

In ceea ce priveste pactul incheiat intre cele doua partide, primarita a spus ca: "La Alimpesti nu voi face alianta niciodata cu UNPR atata timp cat Belgher este simplu membru. Nu pot sa fac asa ceva. Ne vom descurca cu alte ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Razboiul Mosor - Belgher continua. Medierea a esuat!

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 05:26

Razboiul Mosor - Belgher continua. Medierea a esuat!Incercarea comisiei de mediere stabilita la nivelul aliantei UNPR-PSD pentru aplanarea conflictului dintre primarita de la Alimpesti, Elena Mosor, si consilierul local Leonida Belgher a esua

Mosor nu s-a lasat induplecata de comisie si vrea in continuare sa-l vada exclus pe uneperistul Belgher din consiliul local si din partid. Conducerea UNPR Gorj se va intruni astazi si va repune in discutie conflictul dintre cei doi. Mosor a trimis ieri un alt memoriu prin care a cerut excluderea din partid a consilierului si nu retragerea sprijinului politic, asa cum a mentionat in primul memoriu.

Comisia de mediere formata din reprezentanti PSD Gorj si UNPR Gorj a mers luni seara la primaria Alimpesti. Aici au fost consultati, pe rand, atat primarita Elena Mosor, cat si consilierul local Leonida Belgher, dar si ceilalti consilieri locali si functionari ai primariei. Incercarea comisiei de a stinge acest conflict, istoric deja, a esuat.

UNPR Gorj va dezbate astazi din nou acest subiect. "Am incercat sa o convingem pe doamna primar sa-i mai dam o sansa domnului consilier Leonida Belgher, care s-a angajat ca-si schimba atitudinea si va respecta legea 215 si 393 privind statutul alesilor locali. Se pare ca doamna primar nu doreste sa-i acorde o ultima sansa si sustine in continuare ca UNPR sa ia o decizie importanta, si anume excluderea din partid. UNPR are miercuri sedinta de birou politic judetean, numai acest organism poate sa decida excluderea unui membru de partid. Comisia va ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]

Belgher ramane consilier, primarita dizolva consiliul local

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 05:26

Belgher ramane consilier, primarita dizolva consiliul localConsiliul Local al comunei Alimpesti nu va mai fi convocat pana la excluderea consilierului Leonida Belgher. Cel putin asta sustine primarita Elena Mosor, care a cerut oficial UNPR sa-i retraga sprijinul politic lui Belgher.

Liderii UNPR, intruniti miercuri seara, au respins cererea primaritei PSD. Mosor spune ca va trimite memorii la premierul Victor Ponta, dar si la vicepremierul Gabriel Oprea. Pe de alta parte, Belgher spune ca abia asteapta sa se dizolve consiliul local, ceea ce se va intampla daca nu se va intruni in urmatoarele trei sedinte.

Primarita din Alimpesti nu vrea sa mai colaboreze cu Belgher, chiar daca ar fi sa provoace alegeri anticipate. La finele anului trecut a inaintat un memoriu organizatiei UNPR Gorj pentru a-i retrage sprijinul politic consilierului, motivand printre altele ca nu poate sa mai participe la sedintele consiliului din cauza faptului ca acesta "creeaza scandal la fiecare sedinta". Conducerea UNPR a supus la vot excluderea, care a fost respinsa. Astfel stand lucrurile, Mosor spune acum ca se va adresa instantei, dar si liderilor PSD si UNPR de la centru, in speranta ca de aceasta data va avea castig de cauza.

Pana una-alta, primarita nu mai vrea sa convoace consiliul local. "Nu ne putem desfasura si nu le mai convocam pana nu se clarifica aceasta poveste. Ma intereseaza foarte putin ce vrea UNPR, aici nu e vorba de ambitii politice, este vorba de un om care nu stie sa se comporte intr-o sedinta de consiliu local. O sa fac plangere ..

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Pandurul ]

Leonida Belgher, la un pas de excludere din CL Alimpesti

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 05:27

Leonida Belgher, la un pas de excludere din CL AlimpestiConsilierul local din Alimpesti, Leonida Belgher, risca sa fie exclus din UNPR Gorj si implicit demis din consiliul local al comunei.

Din cauza multiplelor divergente pe care le-a avut cu primarul PSD Elena Mosor, aceasta din urma ar fi facut un memoriu si a strans semnaturi de la consilieri si functionarii primariei pentru a fi inaintat conducerii uneperiste. Gheorghe Cocina, presedintele UNPR Gorj, spune ca stie despre acest memoriu si ca de indata ce va ajunge la el pe masa, situatia consilierului va fi supusa dezbaterii in cadrul organizatiei judetene a partidului care se va intruni saptamana viitoare.

Nu de putine ori au existat conflicte intre primarita Elena Mosor si consilierul local Leonida Belgher. De aceasta data insa, primarita este decisa sa-l inlature din consiliul local, strangand semnaturi in acest sens atat de la consilierii locali, cat si de la functionarii din cadrul primariei. "Am depistat multe nereguli cu SC Util, societatea de pe langa primarie. Apa nu este potabila, ea incaseaza banii pe apa potabila. A facut o cladire la stadion cu materiale care au ramas de la biserica fara licitatie si alte nereguli. A facut un memoriu catre tovarasul Calinoiu si domnul Cocina, sa ma dea afara din partid ca nu mai poate face sedintele din cauza mea. I-a obligat pe toti sa semneze, au semnat 8 consilieri din 11 si toti angajatii de la primarie. Am vorbit cu domnul Cocina si a zis sa-mi dau demisia sau ma da el afara", a spus Leonida Belgher, consilier local ...

Actualitate / stiri Actualitate227 vizite[ Pandurul ]

Primarie incalzita cu lemne furate pana la aprobarea bugetului

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 05:27

Angajatii societatii Alimpesti Util, apartinand primariei din localitate, s-au ales cu dosar penal pentru furt de lemne. Acestia au taiat fara autorizatie sase arbori, pe care i-au dus in curtea primariei. Autoritatea publica nu mai are bani la buget, astfel ca a apelat la furt pentru a incalzi primaria pana in ianuarie, cand apare noul buget. Primarul Elena Mosor sustine ca politia a facut o greseala deschizand dosare penale, deoarece arborii nu au fost luati din padure, ci de pe domeniul public. "Oamenii nostri au facut curatenie, arborii erau langa canalul de scurgere si acesta se putea infunda cu crengi si frunze", a explicat primarul, recunoscand ca nu avea bani sa cumpere lemne pentru incalzirea primariei.

Mai multi angajati din cadrul SC Alimpesti Util SRL, care se afla in subordinea Primariei Alimpesti, s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de taiere si sustragere de material lemnos. Nu au furat lemne in interes personal ca sa-si incalzeasca locuintele, ci pentru primarie, ca angajatii administratiei publice sa nu inghete de frig in birouri iarna aceasta. Politia a deschis pe numele lor un dosar penal.

Primarul: Nu e furt, e curatenie

Lemnele sustrase au fost depozitate in curtea primariei si vor fi folosite ca lemne de foc, pana in momentul in care vor fi bani pentru incalzirea institutiei. Primarul din Alimpesti, Elena Mosor, sustine ca nu este vorba despre un furt de lemne, ci salariatii au facut "curatenie in padure" la solicitarea ...

Actualitate / stiri Actualitate86 vizite[ Pandurul ]

Satenii din Alimpesti platesc apa la un serviciu public desfiintat

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 05:27

Satenii din Alimpesti platesc apa la un serviciu public desfiintatAcuzatii grave venite din partea unui consilier local din comuna Alimpesti cu privire la felul in care sunt incasati de la cetateni banii pentru furnizarea apei potabile.

Leonida Belgher demonstreaza cu chitante ca cetatenii din Alimpesti platesc apa cand la primarie, cand la SC Alimpesti Util SRL sau chiar la Serviciul Public al primariei, care a fost desfiintat cu ani in urma. Ciudat este faptul ca o mare parte din chitantele emise de Serviciul Public nu au serie si numar. Leonida Belgher a facut chiar o plangere penala impotriva administratiei locale, dupa ce a aflat ca SC Alimpesti Util SRL depune banii incasati de la cetateni pentru furnizarea apei in conturile primariei. Asta ca sa nu mai spunem ca se factureaza apa potabila, desi Directia de Sanatate Publica a stabilit ca apa nu a fost niciodata potabila.

Consilierul local Leonida Belgher incearca sa afle cine incaseaza banii de la cetateni pentru furnizarea apei potabile, dar mai ales unde se duc aceste fonduri. Intrebarile acestea au aparut dupa ce a vazut mai multe chitante prin care localnicii din Alimpesti achitau apa o data la Serviciul Public Alimpesti, alta data la SC Alimpesti Util SRL, in conditiile in care cetatenii au incheiat contract cu Primaria pentru furnizarea apei potabile.

In urma unei sesizari facute la politie, consilierul a aflat ca banii incasati de SC Alimpesti Util SRL au ajuns in conturile primariei. Asta desi incasarile trebuie sa ramana in firma, primaria avand calitatea de ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Pandurul ]

Primariile n-au bani pentru salariile functionarilor

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 05:27

Tot mai multe primarii din Gorj nu isi mai permit sa asigure salariile angajatilor. Functionarii primariei Alimpesti, spre exemplu, abia si-au luat salariile zilele acestea pe luna iulie. Luna aceasta ar trebuit sa primeasca salariile pentru luna august insa deocamdata nu se poate vorbi despre asa ceva.

In asteptarea banilor rezultati in urma rectificarii bugetare, primariile se confrunta cu o criza acuta de bani. Nu putine sunt unitatile care in aceasta perioada cu greu asigura salariile angajatilor. Angajatii primariei Alimpesti si-au luat salariile pe luna iulie, in contextul in care luna aceasta trebuia sa le primeasca pe cele de pe luna august. "Zilele acestea le-am dat angajatilor salariile pe luna iulie. Am reusit sa strang acesti bani din incasari proprii. Nu mai prea sunt bani si pana ii adunam, mai asteptam. Sa vedem cu banii pe august. O sa le luam pana la urma, dar trebuie sa mai incasam sa ne mai dea si de la Consiliul Judetean cotele de echilibrare. Pana la sfarsitul anului recuperam noi cumva. In primarie lucreaza 16 persoane. Noi nu suntem asa multi, cu ingrijitor, cu pompier si tot ce tine de administratie", a spus Elena Mosor, primarul comunei Alimpesti.

Primaria Borascu se afla in aceeasi situatie. Primarul Constantin Tucu spunea in urma cu putin timp ca cel mai probabil nu va reusi sa le dea angajatilor salariile luna aceasta, iar ingrijitorii persoanelor cu handicap nu au mai primit niciun leu de mai bine de doua luni.

Asteapta rectificarea

Si ..

Business / stiri Business47 vizite[ Pandurul ]

Primarita Elena Mosor s-a dat in judecata

Vineri, 08 Martie 2013, ora 05:26

Angajatii primariei Alimpesti risca sa dea inapoi sporurile de dispozitiv si confidentialitate. In aceasta situatie este si primarita Elena Mosor care a beneficiat de sporul de dispozitiv. Desi au castigat aceste drepturi salariale in instanta, Curtea de Conturi a stabilit ca banii au fost acordati ilegal si ar trebui recuperati de la angajati. Ca sa nu dea inapoi sute mii de lei, salariatii au facut actiuni in instanta impreuna cu Elena Mosor.

Salariatii de la primaria Alimpesti au castigat in urma cu cativa ani aceste drepturi salariale in instanta si au hotarari judecatoresti ramase definitive si executorii, dar Curtea de Conturi este de alta parere. In urma verificarilor efectuate la Alimpesti, Curtea de Conturi a decis ca angajatii care au beneficiat de aceste sporuri, chiar si primarita Elena Mosor, trebuie sa dea banii inapoi. Fiecare angajat ar trebui sa dea intre 2.000 si 5.000 de lei, iar Elena Mosor peste 5.000 de lei.

Ca sa nu dea banii inapoi, angajatii au dat primaria in judecata. Exemplul lor a fost urmat si de primarita Elena Mosor care a deschis actiune impotriva institutiei pe care o conduce. "Noi am castigat drepturile in instanta, nu le-am luat asa dupa capul nostru sau dupa ureche. Cei de la Curtea de Conturi sunt insa de alta parere. Am facut actiuni in instanta si sper sa castigam, ca altfel ar trebui sa dam banii inapoi", a declarat Elena Mosor.

JUDECATA

Nu doar angajatii Primariei Alimpesti vor sa-si pastreze sporurile, ci si 13 cadre ...

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Pandurul ]

Taxa pe lipsa contractului de salubritate la Alimpesti

Marti, 28 Mai 2013, ora 05:27

Cetatenii comunei Alimpesti care nu au incheiat un contract cu firma de salubrizarea pentru ridicarea gunoiului menajer din gospodarie nu au scapat de plata. Consilierii locali au aprobat o hotarare privind incasarea sumei de 3 lei lunar pentru fiecare membru dintr-o familie care nu are incheiat un astfel de contract. Suma stabilita de primarie este aceeasi cu cea a firmei de salubrizare, numai ca firma ridica gunoiul de la poarta, iar primaria de la punctele de colectare de pe raza localitatii.

Consilierii locali din comuna Alimpesti au votat, la propunerea primarului Elena Mosor, o noua taxa. Cei care nu au incheiat contract cu firma de salubrizare care se ocupa de colectarea gunoiului menajer trebuie sa achite o taxa la primarie. Primarul Elena Mosor a stabilit ca toti localnici care nu au contract cu firma de salubrizare sa achite o taxa de 3 lei lunar pe membru de familie. Aceeasi suma de bani este perceputa si de firma de salubrizare, insa multi localnici nu au dorit sa incheie un astfel de contract.

Elena Mosor sustine ca a introdus aceasta taxa pentru ca Serviciul de Salubrizare din cadrul Primariei colecteaza deseul menajer de la punctele de colectare din comuna, dar si de pe malul Oltetului, acolo unde este aruncat de cetateni. "Aceasta taxa de trei lei lunar pe membru de familie trebuie achitata de cei care nu au contract cu firma care ridica gunoiul. Se presupune ca acestia duc gunoiul la containerele primariei sau le arunca pe malul Oltetului si tot noi in ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Pandurul ]

Primarii, asteptati cu proiecte la GAL Parang

Joi, 09 Mai 2013, ora 05:27

Primarii din sapte comune gorjene sunt asteptati sa-si depuna proiectele la Grupul de Actiune Locala Parang pana la data de 31 mai. Fiecare administratie locala are posibilitatea de a beneficia de fonduri in cuantum de aproximativ 180 de mii de euro pentru infrastructura. Proiectele vor fi evaluate de catre o comisie de specialitate, iar in cazul in care unele nu vor fi declarate eligibile, banii care se cuvin comunei respective vor fi impartiti celorlalte localitati.

Grupul de Actiune Locala (GAL) Parang va imparti aproximativ 1,6 milioane de euro localitatilor membre. Aceasta asociere este constituita noua localitati: Alimpesti, Baia de Fier, Bengesti-Ciocadia, Bumbesti-Pitic, Crasna, Polovragi, Scoarta, Novaci (Gorj) si Alunu (Valcea). Singura administratie care nu putea depune proiecte pentru a obtine fonduri in vederea demararii unor investitii pe infrastructura este Primaria Novaci, care va fi privata de aceasta facilitate din cauza statutului de oras al localitatii.

Potrivit conducerii Grupului de Actiune Locala, proiectele trebuie depuse pana la sfarsitul lunii mai. "Incepand de saptamana viitoare vom demara sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 322. Prin intermediului Grupului de Actiune Locala Parang derulam proiecte pe Masurile: 111, 112, 121, 312, 322, 421, 313. Reprezentantii administratilor locale sunt asteptati cu proiectele pana la data de 31 mai. Pentru fiecare primarie avem cate 183 de mii de euro, fonduri europene nerambursabile. Am luat ...

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu repara drumurile numai pe portiunile cu case

Joi, 25 Iulie 2013, ora 05:27

Drumul judetean care leaga comuna Alimpesti de Rosia de Amaradia este in sfarsit in vizorul Consiliului Judetean Gorj.

Dupa ce ani la rand localnicii de aici s-au plans de faptul ca nu mai pot suporta praful, iar soferii de faptul ca-si distrug autoturismele, a inceput asfaltarea acestui tronson de drum. Nu va fi vorba de o reabilitare totala, ci pe portiuni. Se va face reabilitare in special in zonele unde sunt case. Portiunea de drum care este pe raza localitatii Rosia de Amaradia a fost reabilitata pe o distanta de 1,7 kilometri.

Drumul judetean care leaga comuna Alimpesti de Rosia de Amaradia arata mai degraba a ulita sateasca. Localnicii din satul Becheni al comunei Rosia de Amaradia ajunsesera in culmea disperarii, pentru ca nu mai suportau praful facut de masinile care treceau pe acest drum. Dupa ani de zile, in care au avut probleme de sanatate din cauza prafului, iar gradinile si cultura de vita de vie au fost afectate, oamenii au acum asfalt la poarta.

Consiliul Judetean a alocat fonduri numai pentru asfaltarea unei portiuni din drumul judetean care trece prin fata locuintelor. "Eu am reusit sa rezolv problema cu acest drum, pe teritoriul localitatii. Pot sa spun ca presa m-a ajutat foarte mult prin mediatizarea situatiei de acolo si cat au suferit oamenii din cauza prafului de pe drum. Eu am insistat foarte mult la domnul Calinoiu, de cate ori am avut ocazia i-am cerut sa-l asfalteze. Ce a ramas este pe raza comune Alimpesti si primarita de la Alimpesti ...

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   Ultima
Cele mai citite stiri
Ziua arestarii? Sefii CE Oltenia, in fata judecatorilor!
Cererea procurorilor DNA Craiova privind arestarea a trei directori din CE Oltenia va fi judecata ...
Crucile misterioase din piatra din Gorj. Au sute de ani vechime si inscriptii indescifrabile in limba chirilica
Troitele au avut un rol bine definit in societatea feudala, fiind ridicate pentru a comemora o ...
Ciurel, intelegere pe 50 de ani cu Wesley Clark, consilierul lui Ponta
Fostul director Laurentiu Ciurel a parafat o intelegere prin care o firma canadiana, cu punct de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor