Articole despre "primar elena mosor alimpesti"

Rezultatele 1 - 30 din 57 (0.266 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Bolnava psihic, pericol pentru cetatenii din Alimpesti

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 07:27

O femeie de 70 de ani din comuna Alimpesti le da batai de cap autoritatilor locale. Femeia, bolnava psihic de ani buni, este singura pe lume si cand nu isi ia tratamentul devine violenta si periculoasa pentru ceilalti cetateni ai comunei. Primarul localitatii, Elena Mosor, trage un semnal de alarma si spune ca astfel de cazuri sunt greu de gestionat de catre serviciul de asistenta sociala, care intervine de fiecare data cand femeia comite fapte necugetate. Elena Mosor cauta acum solutii sa o interneze pe femeie la sectia de psihiatrie a spitalului Turceni macar pe perioada de iarna.

Autoritatile locale din Alimpesti duc grija unei femei de 70 de ani din localitate care este bolnava psihic si ori de cate ori uita sa-si ia tratamentul devine un pericol pentru vecini, dar si pentru oamenii din sat. "Avem o femeie, Valentina, are probleme psihice si nu are pe nimeni. A fost internata la psihiatrie la Targu Jiu si urmeaza sa o aduca in comuna. Incercam sa identificam solutii pentru ea, fiindca a devenit un pericol pentru ceilalti cetateni ai comunei. Are probleme mari, face prostii, pune foc la oameni. Din pacate nu are pe nimeni, traieste cu un concubin care ii mananca pensia si nu il intereseaza de ea. Cand are crize se duc fetele de la primarie si stau cu ea pana vine Salvarea sa o ia la spital", spune primarul localitatii, Elena Mosor.

Autoritatile ar vrea sa o interneze pe femeie la Turceni macar pe perioada de iarna, pentru ca acolo ar primi tratament si ar avea conditii ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

ATV 4x4 pentru interventii la incendii, la Primaria Alimpesti

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 07:26

Primaria comunei Alimpesti a achizitionat prin fonduri europene un ATV 4x4 care sa intervina in zonele greu accesibile atunci cand izbucneste vreun incendiu. Comuna are deja o masina de pompieri care insa intervenea destul de greoi pe teren accidentat, spune primarul localitatii, Elena Mosor.

Comuna Alimpesti dispune in prezent de un ATV 4x4 pe care primaria l-a achizitionat prin fonduri europene pentru a-l pune la dispozitia serviciului pentru situatii de urgenta. Primarul localitatii, Elena Mosor, spune ca mobilul este extrem de util pentru ca poate interveni in cazul incendiilor de vegetatie, in paduri sau in satele greu accesibile. "Am luat un mobil din acesta pentru pompieri pentru dealuri, pentru terenuri accidentate, un 4x4, un ATV foarte util serviciului pentru situatii de urgenta. Noi avem o masina de pompieri dar nu poate intra peste tot, este o masina grea insa cu amandoua se poate face fata mai usor. Se duce unde sunt focuri prin paduri si se incarca cu apa de la masina mare, de la pompieristica. Cele mai multe incendii noi le-am avut pe campuri, incendii de vegetatie si este foarte greu sa le stingem cu matura", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti.

Achizitia a fost in jur de 85.000 lei, la care s-au mai adaugat si alte echipamente. "Am achizitionat si costume, cizme, casti, un grup de sudura mai puternic, o pompa pentru apa curata, toate le-am achizitionat pe fonduri. Valoarea achizitiilor a fost de 20.000 de euro", a spus Elena Mosor, primarul din ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Primaria Alimpesti se imprumuta in trezorerie. Vezi motivul!

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:26

Administratia locala din Alimpesti a solicitat la Trezorerie acordarea unui imprumut de peste 1.4 milioane lei, bani cu care sa asigure cofinantarea unor proiecte locale finantate din fonduri europene si pentru prefinantarea acestora. Unii consilieri nu sunt acord cu acest imprumut, pe considerentul ca unele dintre proiecte sunt in curs de finalizare si cred ca nu se justifica un astfel de credit.

Primarul din Alimpesti, Elena Mosor, spune ca facut solicitarea pentru contractarea creditului la Ministerul Finatelor Publice pentru ca dobanda este si de 5 ori mai mica decat la banci. In ceea ce priveste sumele necesare prefinantarii obiectelor de investitii, primarita spune ca administratia locala trebuie sa asigure finantarea, iar sumele vor fi recuperate la incheierea lucrarilor de la institutiile care au acceptat sa finanteze respectivele investitii. Lucrarile pentru care se imprumuta acum primaria fac referire la niste drumuri agricole, dar si la reabilitarea sediului primariei. "Este vorba de sustinerea proiectelor europene, ca sa nu facem imprumut la banca pentru cheltuielile neeligibile si prefinantare. Trezoreria are dobanda doar de 3% si cred ca este de interesul oricarei localitati care are consilieri cu scaun la cap, nu fara, sa plateasca cat mai putin. Este vorba de contracte pe care le avem pe Masura 125, Masura 322. Trebuie sa terminam drumurile agricole, sa terminam primaria, dotarile. S-au facut lucrarile, dar nu s-au platit. Prefinantare inseamna sa platim ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Obiectiv turistic inexistent, promovat la Alimpesti

Luni, 22 Iunie 2015, ora 07:27

Obiectiv turistic inexistent, promovat la AlimpestiCentrul de Informare Turistica de la Alimpesti, sustinut financiar de administratia locala, promoveaza un obiectiv care, practic, nu exista. Este vorba de casa scriitorului originar din aceasta comuna, Ion Lotreanu. Numai ca turistii si oricine va dori sa vada obiectivul va avea neplacuta surpriza sa constate ca aceasta imobil nu exista.

In fata sediului in care isi desfasoara activitatea Punctul de Informare Turista, dar si in fata primariei din Alimpesti, exista cate un panou in care sunt promovate obiectivele turistice de la nivelul comunei. In fruntea listei cu obiective se afla casa poetului Ion Lotreanu, celelalte fiind mormantul poetului, Biserica din lemn "Sfintii Voievozi" si biserica din lemn "Sfintii Ingeri".

Mosor: Daca nu v-au spus ei va completez eu

Centrul de Informare Turistica de la Alimpesti este administrat de catre o organizatie non-guvernamentala, pe care primaria o plateste pentru ca presteaza aceste servicii. Reporterii Pandurul au mers la acest centru si au cerut informatii despre poet, despre casa, si despre traseul care trebuie urmat pentru a ajunge la casa poetului. Cei doi angajati de la centru au spus doar ca este vorba de un poet si ca putem vedea casa respectiva in satul Corsor. "Noi doar informam, atat. Nu mergem cu turistii sa le aratam casa. Este proprietate privata. Daca vine cineva si intreaba explicam unde este. Avem poze cu casa", ne-a comunicat sefa ONG-ului. Mai mult, angajatul centrului ne-a spus ca vom putea afla mai multe amanunte ..

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Sediul primariei Alimpesti, reabilitat cu fonduri europene

Marti, 09 Iunie 2015, ora 07:26

Sediul primariei Alimpesti, reabilitat cu fonduri europeneCladirea in care isi desfasoara activitatea administratia locala din Alimpesti a intrat intr-un amplu proces de reabilitare. Cladirea are un model arhitectural aparte, ce va fi pastrat dupa restaurare, spun autoritatile locale. In urma demolarilor care s-au facut pentru infrumusetarea sediului administrativ al primariei, a ramas o usa la etaj, care duce... nicaieri. Responsabilii din primariei au batut usa in cuie.

Sediul primariei Alimpesti arata jalnic, cladirea fiind intr-un stadiu avansat de degradare, atat la interior, cat si la exterior. Chiar la intrarea in cladire este un fel de centura care sta sa cada in orice moment. In interior peretii sunt plini de mucegai, iar la grupurile sociale din afara cladirii apa ajunge in wc prin intermediului unui furtun la care este atasat un robinet la unul din capete. De circa o saptamana au fost demarate lucrarile de reabilitare, iar autoritatile spera ca pana la finele acestui an primaria sa capete un nou aspect, iar conditiile de lucru sa fie altele. "Este in perioada de reabilitare. Avem contract de finantare semnat pe fonduri europene. De aceea am inceput sa demolam ce scrie in proiect, sa facem ce trebuie sa facem. Cladirea nu este nici monument istoric, nici monument de patrimoniu, nu are un regim special pentru reabilitare. Pastram arhitectura asa cum este. Am obtinut fonduri europene de 200.000 euro, proiectul este mai mare, mai sunt si niste dotari la Serviciul Public pentru Situatii de Urgenta, mai sunt dotari pe ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Secretarul primariei Alimpesti, interimar de 4 ani

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 05:27

Comuna Alimpesti are secretar interimar de cativa ani. Unii consilieri locali s-au aratat indignati de faptul ca primarita Elena Mosor nu a incercat sa promoveze o persoana pe acest post prin concurs, spunand ca cea care ocupa aceasta functie nu isi face treaba asa cum ar trebui. Mosor spune ca a economisit in acest fel niste bani, dar si ca spera ca anul viitor sa poata scoate postul la concurs.

Postul de secretar al comunei Alimpesti a devenit vacant in urma cu circa 4 ani, dupa ce persoana care ocupa aceasta functie a decedat. De atunci, atributiile secretarului au fost preluate de jurista primariei, Maria Negreanu. Consilierul local Leonida Belgher spune ca nu intelege de postul nu este scos la concurs, aratandu-se nemultumit de modul in care secretarul interimar isi face treaba. "Cum sa tii un secretar interimar timp de patru ani? Nici nu stiu daca e legal. Da acte false la oameni. E pe dinafara activitatii. Cate acte a dat in comuna, o gramada de oameni fiind trimisi la judecatorie din cauza ei? Pe cantaretul de la biserica l-a scos din casa prin adeverinta pe care i-a dat-o si i-a facut buletin de Ciuperceni si el sta in Sarbesti. Nu se poate asa ceva", a declarat Leonida Belgher.

Primarul comunei, Elena Mosor, spune ca a facut economii la bugetul local prin faptul ca nu a mai facut o angajare. "Avem o fata care are facultate de drept, are avizul ANFP, intruneste conditiile pentru a fi secretar. Nu am scos postul la concurs pentru ca nu am avut bani, am facut ...

Actualitate / stiri Actualitate174 vizite[ Pandurul ]

Toalete jalnice la scoala! Raspuns: Conditiile nu sunt proaste, ci imaginile!

Luni, 25 Mai 2015, ora 07:27

Toalete jalnice la scoala! Raspuns: Conditiile nu sunt proaste, ci imaginile!Aproape 80 de scolari si prescolari din Alimpesti trec prin situatii greu de imaginat atunci cand merg la toaletele scolii. Grupuri sanitare dezafectate, chiuvete ruginite si fara apa curenta! Asta intalnesc zi de zi elevii de la scoala din satul Sarbesti. Leonida Belgher, consilier local la Alimpesti, a sesizat faptul ca elevii nu au unde sa se spele pe maini dupa ce au folosit toaleta si nu beneficiaza nici de cele mai elementare conditii in grupurile sanitare. Primarita Elena Mosor spune ca stie ca este apa la toalete in timp ce directoarea scolii, Maria Ciocan, crede ca fotografiile cu grupurile sanitare sunt proaste, nu conditiile.

Grupurile sanitare din cadrul scolii de la Sarbesti au fost renovate anul trecut, sustine consilierul local Leonida Belgher, insa investitia aproape ca nici nu se observa din moment ce copiii nu au apa curenta. Acesta sustine ca unul din parintii copiilor de la scoala din Sarbesti i s-a plans de faptul ca elevii nu au nici cele mai elementare conditii. "Vorbim de copii mici, de la gradinita si scoala primara care merg la toalete turcesti, intr-o mizerie greu de imaginat, fara apa unde sa se spele. Sunt chiuvete dar nu au nici macar robinete, sunt pline de rugina", a adaugat consilierul local. "Anul trecut s-au cheltuit zeci de mii de lei pentru scoli dar nu se vad investitiile, consilierii nu stiu decat sa ridice mana la propunerile primarului dar mai departe nu verifica daca au investit ceva sau nu. Acelea sunt rasuri de toalete, nici apa ...

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Pandurul ]

Sfaturile Elenei Mosor pentru "lupii tineri" din PSD Gorj

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 07:28

Elena Mosor, unul din cei mai vechi primari PSD, nu vede cu ochi buni conflictul dintre "lupii tineri" si seniori la nivelul organizatiei de la Gorj. Mosor conduce Primaria Alimpesti de 25 de ani.

Mosor spune ca cei care nu au un crez politic, nu au ce cauta in partid. "Nu apreciez aceste conflicte. Eu cred ca rufele ar trebui spalate in familie, in interiorul familiei PSD, sa se gaseasca o intelegere. Nu sunt de acord nici cu cei care ajung acolo unde trebuie pe lista PSD, iar dupa ce se pierde o batalie fiecare isi cauta loc in alta parte si cauta sa-si critice ba colegul din dreapta, ba colegul din stanga. Asta inseamna ca nu au o maturitate politica nici unii si ca nu au un crez politic. Dupa parerea mea, cei care nu au crez, nu au ce cauta in politica", a declarat Elena Mosor, in cadrul unei conferinte de presa a PSD Gorj.

Pe de alta parte primarita de la Alimpesti spune ca este multumita de membrii PSD din organizatia locala. Mosor a facut insa critici la adresa parlamentarilor alesi pe listele PSD Gorj. "Eu sunt multumita de membrii organizatiei locale, nu am avut niciodata consilieri care sa treaca de la un partid la altul pentru ca nu mi se pare normal ca intr-o democratie fiecare, cand vede ca pierde o batalie, sa treaca de partea celui care a castigat razboiul. Nici eu in calitatea mea de primar n-am fost un traseist politic, nu iubesc traseismul politic. As vrea ca si in Parlamentul Romaniei cei care sunt alesi pe liste de partid sa stea acolo unde au primit ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Primarita Mosor l-a bagat pe consilierul Belgher in rahat

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 05:26

Primarita Mosor l-a bagat pe consilierul Belgher in rahatScandalul dintre primarita din Alimpesti Elena Mosor si consilierul local Leonida Belgher continua.

Belgher o acuza pe primarita ca i-a poluat fantana cu fecale din canalizare, dupa ce angajatii societatii primariei au desfundat canalul deversand toata mizeria pe terenul sau. Mai mult, consilierul spune ca pompa folosita pe post de vidanja este aceeasi cu care societatea primariei curata fantanile cetatenilor. La randul sau, primarita spune ca Belgher infunda inadins canalizarea.

Canalizarea la Alimpesti s-a infundat joi dimineata chiar in apropierea locuintei consilierului local Leonida Belgher. Consilierul spune ca nu este pentru prima data cand se intampla astfel de lucruri, insa de data aceasta acuza primaria ca a deversat fecalele scoase din canalizare chiar pe terenul sau, in apropierea fantanii. Consilierul mai spune ca pompa folosita de angajatii firmei este aceeasi cu care administratia curata fantanile localnicilor. Consilierul a precizat ca a facut deja o plangere la Politie pe acest considerent si ca va sesiza si Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj. "Oamenii SC Util au tras reziduurile din canalizare exact langa fantana mea, pe terenul meu si pe terenul vecinei mele, toate mizeriile ajungand sub cocenii animalelor. Am sunat la 112, a venit Politia, a facut proces verbal, voi face o plangere si la DSP. Pompa cu care s-a tras rahatul din canalizare si urina este pompa cu care angajatii SC Util au curatat toate fantanile din comuna. S-a infundat ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Pandurul ]

Alesii locali PP-DD: Deocamdata, nu plecam!

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 05:27

Alesii locali PP-DD: Deocamdata, nu plecam!Consilierii judeteni si locali spun ca vor ramane in PP-DD Gorj, chiar daca analistii politici sustin ca partidul va disparea in cele 45 de zile in care traseismul politic este permis fara pierderea mandatelor. Cele mai multe plecari au fost anuntate din randurile PNL, alesii locali indreptandu-se spre PSD sau PLR. Cu toate acestea, presedintele PSD Gorj Florin Carciumaru a precizat ca nu a purtat negocieri cu nimeni si ca nu va face presiuni asupra primarilor si consilierilor de la alte partide.

Cei cinci consilieri judeteni PP-DD nu par sa fie interesati de a migra la PSD, mai ales ca acum fac majoritate cu social-democratii. "Deocamdata, nu plecam la PSD. Nu avem nici un interes sa parasim partidul. Avem majoritate in Consiliul Judetean", a declarat Gheorghe Neata, consilier judetean PP-DD. De aceeasi parere este Petre Nanu. "Deocamdata, nu si-a manifestat nimeni dorinta de a trece la PSD. Am discutat cu colegii mei si am hotarat sa lasam lucrurile asa cum sunt. Noi, cei cinci consilieri judeteni ai PP-DD, vom ramane impreuna chiar daca au fost speculatii in privinta unuia sau altuia", a precizat Petre Nanu. Si Laurentiu Chivu, viceprimarul PP-DD de la Rovinari, spune ca nu va trece la PSD. "Eu sunt consecvent, nu trec de la un partid la altul. Deocamdata, nici in randul consilierilor nu au fost discutii sa treaca la PSD, dar nu se stie, in 45 de zile este posibil ca unii dintre ei sa-si schimbe pozitia", a declarat Laurentiu Chivu. Cu toate ca alesii locali ai PP-DD nu ..

Actualitate / stiri Actualitate98 vizite[ Pandurul ]

Angajatii primariei, obligati sa pazeasca afisele PSD

Vineri, 09 Mai 2014, ora 05:28

Situatie incredibila la Alimpesti, unde primarita Elena Mosor si-a pus angajatii de la Gospodarire Comunala sa pazeasca panourile cu afisele partidului. De cand a inceput campania oamenii nu mai fac altceva. Ei isi petrec noaptea pazind mutrele candidatilor de teama ca adversarii le-ar putea rupe. Dupa ce presa a ajuns in zona, primarita Elena Mosor spune ca va retrage oamenii de la pazit pesedistii lipiti pe panouri.

De la inceputul campaniei, oamenii sunt nevoiti sa stea de paza de la 10 seara pana la 6 dimineata. Cei care se apropie de panouri sunt intampinati de angajatii care sunt inarmati cu lanterne si bate.

Oamenilor nu le convine, dar nu au ce face. Unii stau in gherete unde nu exista nici macar un scaun. Altii se roaga de vecini sa le permita sa stea la ei acasa, dar intr-o camera cu vedere la panoul electoral. Ca nu cumva sa lipseasca vreun afis. "Stau in casa asta aici, sus colo... M-am rugat de vecinul asta, eu sunt de aici din zona, m-am rugat pentru cand ploua. N-am ce sa fac, daca asa ne a pus", a spus un angajat jurnalistilor de la Digi 24.

De cand au grija de afisele electorale salariatii primariei nu mai lucreaza ziua, ci doar noaptea. Paza afiselor electorale se face in conditiile in care exista politisti locali in comuna. Mai mult, banii publici sunt folositi tot in acest scop. Angajatii primariei, care pentru o luna sunt paznici pentru afisele electorale, au un salariu de 850 de lei. "E vorba de bani publici, oamenii nu platesc oamenii astia sa ...

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Pandurul ]

Serviciul de apa si canalizare, scos la licitatie

Marti, 12 August 2014, ora 05:26

Primaria Alimpesti a scos la licitatie Serviciul public de alimentare cu apa si canalizare al comunei. Pana in momentul de fata in cursa a intrat doar SC Alimpesti Util SRL, societatea al carei actionar unic este Consiliul Local. Autoritatile spera ca firma ce va castiga licitatia sa nu majoreze pretul apei, la ora actuala cetatenii din comuna platind doar 1,1 lei pentru metrul cub de apa.

Serviciul public de alimentare cu apa si canalizare al comunei Alimpesti a fost scos la licitatie. Termenul limita de depunere a ofertelor este 22 august. Potrivit anuntului publicat pe site-ul primariei, nu se solicita garantie de participare, iar durata contractului de delegare a gestiunii este de 5 ani. Pana in momentul de fata, doar SC Alimpesti Util SRL s-a inscris la licitatie.

Autoritatile locale spun ca Serviciul de apa si canalizare nu mai putea fi pastrat intrucat primaria nu are suficient personal pentru a-l administra. "Am scos la licitatie Serviciul de apa si canalizare pentru ca ne obliga legea. Pentru a-l pastra trebuia sa ne luam licenta, dar noi nu avem personal suficient. Am fi vrut sa-l pastram, dar cu un electrician si un sudor nu-l puteam tine", a declarat Elena Mosor, primarita de la Alimpesti. Aceasta spera ca licitatia sa fie castigata de societatea al carei unic actionar este Consiliul Local. "Criteriul de atribuire va fi pretul cel mai bun. Speram sa ramana la societatea noastra pentru a nu creste prea mult pretul la apa. In momentul de fata platim doar 1,1 ...

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Pandurul ]

Mosor si Belgher au ingropat securea razboiului

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 05:26

Mosor si Belgher au ingropat securea razboiuluiAni la rand s-au sicanat si si-au spus vrute si nevrute, dar de acum, primarita din Alimpesti, Elena Mosor, si consilierul UNPR Leonida Belgher au ingropat securea razboiului. Mosor spune ca Belgher ar fi "pe drumul cel bun".

"Eu n-am de ce sa ma cert cu el, n-am de ce sa-i raspund cu aceeasi moneda. Deocamdata are o atitudine, zic eu, mai civilizata decat a avut pana acum. N-am mai avut probleme cu el, nici n-am interes sa mai am probleme cu el. Deocamdata n-avem conflicte, chiar si in consiliu local a inceput sa aiba o alta atitudine", a spus Elena Mosor, primarita din Alimpesti.

De cealalta parte, Belgher zice ca nu va mai face scandal dar nici nu o sa taca daca va considera ca proiectele primaritei nu sunt in interesul cetatenilor. "M-am cam saturat sa ridic tonul. Am vazut ca nu se poate rezolva absolut nimic cu chestia asta dar, eu continui mereu sa o am sub observatie. Ma voi opune atata timp cat un proiect nu este in interesul oamenilor din comuna", a spus Leonida Belgher. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Pandurul ]

Consiliul local din Alimpesti va fi convocat... ocazional

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 05:27

Suparata fiind ca nici cea de-a doua incercare de a-l exclude pe consilierul Leonida Belgher din UNPR si implicit din consiliul local nu a avut succes, primarita de la Alimpesti, Elena Mosor, a luat o decizie menita sa afecteze cetatenii.

Mosor a decis sa convoace consiliul local doar atunci cand va considera ca este vorba de decizii importante. Mai mult, primarita spune ca alianta PSD-UNPR nu va functiona niciodata in comuna, atata timp cat Belgher mai este in partid.

Biroul Permanent Judetean al UNPR Gorj a decis miercuri seara ca Leonida Belgher sa primeasca un avertisment si nu s-a ajuns la excluderea din partid, asa cum a cerut primarita Elena Mosor in numele PSD Alimpesti, nemultumita fiind de comportamentul consilierului uneperist in timpul sedintelor de consiliu local si nu numai. Aceasta decizie nu a fost tocmai pe placul primaritei care a luat o decizie ce va afecta in principal cetatenii din comuna. "Deocamdata nu voi convoca consiliul local, vedem. Pana nu trimitem si la Bucuresti, pana nu vedem ce pareri au si cei de acolo, oricum nu vom bloca activitatea, nu vom bloca bugetul. O sa convocam sedinta pentru aprobarea bugetului si hotararile importante pentru localitate. Partial deblocam", a spus Elena Mosor, primarul din Alimpesti.

In ceea ce priveste pactul incheiat intre cele doua partide, primarita a spus ca: "La Alimpesti nu voi face alianta niciodata cu UNPR atata timp cat Belgher este simplu membru. Nu pot sa fac asa ceva. Ne vom descurca cu alte ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Razboiul Mosor - Belgher continua. Medierea a esuat!

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 05:26

Razboiul Mosor - Belgher continua. Medierea a esuat!Incercarea comisiei de mediere stabilita la nivelul aliantei UNPR-PSD pentru aplanarea conflictului dintre primarita de la Alimpesti, Elena Mosor, si consilierul local Leonida Belgher a esua

Mosor nu s-a lasat induplecata de comisie si vrea in continuare sa-l vada exclus pe uneperistul Belgher din consiliul local si din partid. Conducerea UNPR Gorj se va intruni astazi si va repune in discutie conflictul dintre cei doi. Mosor a trimis ieri un alt memoriu prin care a cerut excluderea din partid a consilierului si nu retragerea sprijinului politic, asa cum a mentionat in primul memoriu.

Comisia de mediere formata din reprezentanti PSD Gorj si UNPR Gorj a mers luni seara la primaria Alimpesti. Aici au fost consultati, pe rand, atat primarita Elena Mosor, cat si consilierul local Leonida Belgher, dar si ceilalti consilieri locali si functionari ai primariei. Incercarea comisiei de a stinge acest conflict, istoric deja, a esuat.

UNPR Gorj va dezbate astazi din nou acest subiect. "Am incercat sa o convingem pe doamna primar sa-i mai dam o sansa domnului consilier Leonida Belgher, care s-a angajat ca-si schimba atitudinea si va respecta legea 215 si 393 privind statutul alesilor locali. Se pare ca doamna primar nu doreste sa-i acorde o ultima sansa si sustine in continuare ca UNPR sa ia o decizie importanta, si anume excluderea din partid. UNPR are miercuri sedinta de birou politic judetean, numai acest organism poate sa decida excluderea unui membru de partid. Comisia va ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Pandurul ]

Belgher ramane consilier, primarita dizolva consiliul local

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 05:26

Belgher ramane consilier, primarita dizolva consiliul localConsiliul Local al comunei Alimpesti nu va mai fi convocat pana la excluderea consilierului Leonida Belgher. Cel putin asta sustine primarita Elena Mosor, care a cerut oficial UNPR sa-i retraga sprijinul politic lui Belgher.

Liderii UNPR, intruniti miercuri seara, au respins cererea primaritei PSD. Mosor spune ca va trimite memorii la premierul Victor Ponta, dar si la vicepremierul Gabriel Oprea. Pe de alta parte, Belgher spune ca abia asteapta sa se dizolve consiliul local, ceea ce se va intampla daca nu se va intruni in urmatoarele trei sedinte.

Primarita din Alimpesti nu vrea sa mai colaboreze cu Belgher, chiar daca ar fi sa provoace alegeri anticipate. La finele anului trecut a inaintat un memoriu organizatiei UNPR Gorj pentru a-i retrage sprijinul politic consilierului, motivand printre altele ca nu poate sa mai participe la sedintele consiliului din cauza faptului ca acesta "creeaza scandal la fiecare sedinta". Conducerea UNPR a supus la vot excluderea, care a fost respinsa. Astfel stand lucrurile, Mosor spune acum ca se va adresa instantei, dar si liderilor PSD si UNPR de la centru, in speranta ca de aceasta data va avea castig de cauza.

Pana una-alta, primarita nu mai vrea sa convoace consiliul local. "Nu ne putem desfasura si nu le mai convocam pana nu se clarifica aceasta poveste. Ma intereseaza foarte putin ce vrea UNPR, aici nu e vorba de ambitii politice, este vorba de un om care nu stie sa se comporte intr-o sedinta de consiliu local. O sa fac plangere ..

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ Pandurul ]

Leonida Belgher, la un pas de excludere din CL Alimpesti

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 05:27

Leonida Belgher, la un pas de excludere din CL AlimpestiConsilierul local din Alimpesti, Leonida Belgher, risca sa fie exclus din UNPR Gorj si implicit demis din consiliul local al comunei.

Din cauza multiplelor divergente pe care le-a avut cu primarul PSD Elena Mosor, aceasta din urma ar fi facut un memoriu si a strans semnaturi de la consilieri si functionarii primariei pentru a fi inaintat conducerii uneperiste. Gheorghe Cocina, presedintele UNPR Gorj, spune ca stie despre acest memoriu si ca de indata ce va ajunge la el pe masa, situatia consilierului va fi supusa dezbaterii in cadrul organizatiei judetene a partidului care se va intruni saptamana viitoare.

Nu de putine ori au existat conflicte intre primarita Elena Mosor si consilierul local Leonida Belgher. De aceasta data insa, primarita este decisa sa-l inlature din consiliul local, strangand semnaturi in acest sens atat de la consilierii locali, cat si de la functionarii din cadrul primariei. "Am depistat multe nereguli cu SC Util, societatea de pe langa primarie. Apa nu este potabila, ea incaseaza banii pe apa potabila. A facut o cladire la stadion cu materiale care au ramas de la biserica fara licitatie si alte nereguli. A facut un memoriu catre tovarasul Calinoiu si domnul Cocina, sa ma dea afara din partid ca nu mai poate face sedintele din cauza mea. I-a obligat pe toti sa semneze, au semnat 8 consilieri din 11 si toti angajatii de la primarie. Am vorbit cu domnul Cocina si a zis sa-mi dau demisia sau ma da el afara", a spus Leonida Belgher, consilier local ...

Actualitate / stiri Actualitate205 vizite[ Pandurul ]

Primarie incalzita cu lemne furate pana la aprobarea bugetului

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 05:27

Angajatii societatii Alimpesti Util, apartinand primariei din localitate, s-au ales cu dosar penal pentru furt de lemne. Acestia au taiat fara autorizatie sase arbori, pe care i-au dus in curtea primariei. Autoritatea publica nu mai are bani la buget, astfel ca a apelat la furt pentru a incalzi primaria pana in ianuarie, cand apare noul buget. Primarul Elena Mosor sustine ca politia a facut o greseala deschizand dosare penale, deoarece arborii nu au fost luati din padure, ci de pe domeniul public. "Oamenii nostri au facut curatenie, arborii erau langa canalul de scurgere si acesta se putea infunda cu crengi si frunze", a explicat primarul, recunoscand ca nu avea bani sa cumpere lemne pentru incalzirea primariei.

Mai multi angajati din cadrul SC Alimpesti Util SRL, care se afla in subordinea Primariei Alimpesti, s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de taiere si sustragere de material lemnos. Nu au furat lemne in interes personal ca sa-si incalzeasca locuintele, ci pentru primarie, ca angajatii administratiei publice sa nu inghete de frig in birouri iarna aceasta. Politia a deschis pe numele lor un dosar penal.

Primarul: Nu e furt, e curatenie

Lemnele sustrase au fost depozitate in curtea primariei si vor fi folosite ca lemne de foc, pana in momentul in care vor fi bani pentru incalzirea institutiei. Primarul din Alimpesti, Elena Mosor, sustine ca nu este vorba despre un furt de lemne, ci salariatii au facut "curatenie in padure" la solicitarea ...

Actualitate / stiri Actualitate80 vizite[ Pandurul ]

Satenii din Alimpesti platesc apa la un serviciu public desfiintat

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 05:27

Satenii din Alimpesti platesc apa la un serviciu public desfiintatAcuzatii grave venite din partea unui consilier local din comuna Alimpesti cu privire la felul in care sunt incasati de la cetateni banii pentru furnizarea apei potabile.

Leonida Belgher demonstreaza cu chitante ca cetatenii din Alimpesti platesc apa cand la primarie, cand la SC Alimpesti Util SRL sau chiar la Serviciul Public al primariei, care a fost desfiintat cu ani in urma. Ciudat este faptul ca o mare parte din chitantele emise de Serviciul Public nu au serie si numar. Leonida Belgher a facut chiar o plangere penala impotriva administratiei locale, dupa ce a aflat ca SC Alimpesti Util SRL depune banii incasati de la cetateni pentru furnizarea apei in conturile primariei. Asta ca sa nu mai spunem ca se factureaza apa potabila, desi Directia de Sanatate Publica a stabilit ca apa nu a fost niciodata potabila.

Consilierul local Leonida Belgher incearca sa afle cine incaseaza banii de la cetateni pentru furnizarea apei potabile, dar mai ales unde se duc aceste fonduri. Intrebarile acestea au aparut dupa ce a vazut mai multe chitante prin care localnicii din Alimpesti achitau apa o data la Serviciul Public Alimpesti, alta data la SC Alimpesti Util SRL, in conditiile in care cetatenii au incheiat contract cu Primaria pentru furnizarea apei potabile.

In urma unei sesizari facute la politie, consilierul a aflat ca banii incasati de SC Alimpesti Util SRL au ajuns in conturile primariei. Asta desi incasarile trebuie sa ramana in firma, primaria avand calitatea de ...

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Pandurul ]

Primariile n-au bani pentru salariile functionarilor

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 05:27

Tot mai multe primarii din Gorj nu isi mai permit sa asigure salariile angajatilor. Functionarii primariei Alimpesti, spre exemplu, abia si-au luat salariile zilele acestea pe luna iulie. Luna aceasta ar trebuit sa primeasca salariile pentru luna august insa deocamdata nu se poate vorbi despre asa ceva.

In asteptarea banilor rezultati in urma rectificarii bugetare, primariile se confrunta cu o criza acuta de bani. Nu putine sunt unitatile care in aceasta perioada cu greu asigura salariile angajatilor. Angajatii primariei Alimpesti si-au luat salariile pe luna iulie, in contextul in care luna aceasta trebuia sa le primeasca pe cele de pe luna august. "Zilele acestea le-am dat angajatilor salariile pe luna iulie. Am reusit sa strang acesti bani din incasari proprii. Nu mai prea sunt bani si pana ii adunam, mai asteptam. Sa vedem cu banii pe august. O sa le luam pana la urma, dar trebuie sa mai incasam sa ne mai dea si de la Consiliul Judetean cotele de echilibrare. Pana la sfarsitul anului recuperam noi cumva. In primarie lucreaza 16 persoane. Noi nu suntem asa multi, cu ingrijitor, cu pompier si tot ce tine de administratie", a spus Elena Mosor, primarul comunei Alimpesti.

Primaria Borascu se afla in aceeasi situatie. Primarul Constantin Tucu spunea in urma cu putin timp ca cel mai probabil nu va reusi sa le dea angajatilor salariile luna aceasta, iar ingrijitorii persoanelor cu handicap nu au mai primit niciun leu de mai bine de doua luni.

Asteapta rectificarea

Si ..

Business / stiri Business42 vizite[ Pandurul ]

Primarita Elena Mosor s-a dat in judecata

Vineri, 08 Martie 2013, ora 05:26

Angajatii primariei Alimpesti risca sa dea inapoi sporurile de dispozitiv si confidentialitate. In aceasta situatie este si primarita Elena Mosor care a beneficiat de sporul de dispozitiv. Desi au castigat aceste drepturi salariale in instanta, Curtea de Conturi a stabilit ca banii au fost acordati ilegal si ar trebui recuperati de la angajati. Ca sa nu dea inapoi sute mii de lei, salariatii au facut actiuni in instanta impreuna cu Elena Mosor.

Salariatii de la primaria Alimpesti au castigat in urma cu cativa ani aceste drepturi salariale in instanta si au hotarari judecatoresti ramase definitive si executorii, dar Curtea de Conturi este de alta parere. In urma verificarilor efectuate la Alimpesti, Curtea de Conturi a decis ca angajatii care au beneficiat de aceste sporuri, chiar si primarita Elena Mosor, trebuie sa dea banii inapoi. Fiecare angajat ar trebui sa dea intre 2.000 si 5.000 de lei, iar Elena Mosor peste 5.000 de lei.

Ca sa nu dea banii inapoi, angajatii au dat primaria in judecata. Exemplul lor a fost urmat si de primarita Elena Mosor care a deschis actiune impotriva institutiei pe care o conduce. "Noi am castigat drepturile in instanta, nu le-am luat asa dupa capul nostru sau dupa ureche. Cei de la Curtea de Conturi sunt insa de alta parere. Am facut actiuni in instanta si sper sa castigam, ca altfel ar trebui sa dam banii inapoi", a declarat Elena Mosor.

JUDECATA

Nu doar angajatii Primariei Alimpesti vor sa-si pastreze sporurile, ci si 13 cadre ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Taxa pe lipsa contractului de salubritate la Alimpesti

Marti, 28 Mai 2013, ora 05:27

Cetatenii comunei Alimpesti care nu au incheiat un contract cu firma de salubrizarea pentru ridicarea gunoiului menajer din gospodarie nu au scapat de plata. Consilierii locali au aprobat o hotarare privind incasarea sumei de 3 lei lunar pentru fiecare membru dintr-o familie care nu are incheiat un astfel de contract. Suma stabilita de primarie este aceeasi cu cea a firmei de salubrizare, numai ca firma ridica gunoiul de la poarta, iar primaria de la punctele de colectare de pe raza localitatii.

Consilierii locali din comuna Alimpesti au votat, la propunerea primarului Elena Mosor, o noua taxa. Cei care nu au incheiat contract cu firma de salubrizare care se ocupa de colectarea gunoiului menajer trebuie sa achite o taxa la primarie. Primarul Elena Mosor a stabilit ca toti localnici care nu au contract cu firma de salubrizare sa achite o taxa de 3 lei lunar pe membru de familie. Aceeasi suma de bani este perceputa si de firma de salubrizare, insa multi localnici nu au dorit sa incheie un astfel de contract.

Elena Mosor sustine ca a introdus aceasta taxa pentru ca Serviciul de Salubrizare din cadrul Primariei colecteaza deseul menajer de la punctele de colectare din comuna, dar si de pe malul Oltetului, acolo unde este aruncat de cetateni. "Aceasta taxa de trei lei lunar pe membru de familie trebuie achitata de cei care nu au contract cu firma care ridica gunoiul. Se presupune ca acestia duc gunoiul la containerele primariei sau le arunca pe malul Oltetului si tot noi in ...

Actualitate / stiri Actualitate99 vizite[ Pandurul ]

Primarii, asteptati cu proiecte la GAL Parang

Joi, 09 Mai 2013, ora 05:27

Primarii din sapte comune gorjene sunt asteptati sa-si depuna proiectele la Grupul de Actiune Locala Parang pana la data de 31 mai. Fiecare administratie locala are posibilitatea de a beneficia de fonduri in cuantum de aproximativ 180 de mii de euro pentru infrastructura. Proiectele vor fi evaluate de catre o comisie de specialitate, iar in cazul in care unele nu vor fi declarate eligibile, banii care se cuvin comunei respective vor fi impartiti celorlalte localitati.

Grupul de Actiune Locala (GAL) Parang va imparti aproximativ 1,6 milioane de euro localitatilor membre. Aceasta asociere este constituita noua localitati: Alimpesti, Baia de Fier, Bengesti-Ciocadia, Bumbesti-Pitic, Crasna, Polovragi, Scoarta, Novaci (Gorj) si Alunu (Valcea). Singura administratie care nu putea depune proiecte pentru a obtine fonduri in vederea demararii unor investitii pe infrastructura este Primaria Novaci, care va fi privata de aceasta facilitate din cauza statutului de oras al localitatii.

Potrivit conducerii Grupului de Actiune Locala, proiectele trebuie depuse pana la sfarsitul lunii mai. "Incepand de saptamana viitoare vom demara sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 322. Prin intermediului Grupului de Actiune Locala Parang derulam proiecte pe Masurile: 111, 112, 121, 312, 322, 421, 313. Reprezentantii administratilor locale sunt asteptati cu proiectele pana la data de 31 mai. Pentru fiecare primarie avem cate 183 de mii de euro, fonduri europene nerambursabile. Am luat ...

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu repara drumurile numai pe portiunile cu case

Joi, 25 Iulie 2013, ora 05:27

Drumul judetean care leaga comuna Alimpesti de Rosia de Amaradia este in sfarsit in vizorul Consiliului Judetean Gorj.

Dupa ce ani la rand localnicii de aici s-au plans de faptul ca nu mai pot suporta praful, iar soferii de faptul ca-si distrug autoturismele, a inceput asfaltarea acestui tronson de drum. Nu va fi vorba de o reabilitare totala, ci pe portiuni. Se va face reabilitare in special in zonele unde sunt case. Portiunea de drum care este pe raza localitatii Rosia de Amaradia a fost reabilitata pe o distanta de 1,7 kilometri.

Drumul judetean care leaga comuna Alimpesti de Rosia de Amaradia arata mai degraba a ulita sateasca. Localnicii din satul Becheni al comunei Rosia de Amaradia ajunsesera in culmea disperarii, pentru ca nu mai suportau praful facut de masinile care treceau pe acest drum. Dupa ani de zile, in care au avut probleme de sanatate din cauza prafului, iar gradinile si cultura de vita de vie au fost afectate, oamenii au acum asfalt la poarta.

Consiliul Judetean a alocat fonduri numai pentru asfaltarea unei portiuni din drumul judetean care trece prin fata locuintelor. "Eu am reusit sa rezolv problema cu acest drum, pe teritoriul localitatii. Pot sa spun ca presa m-a ajutat foarte mult prin mediatizarea situatiei de acolo si cat au suferit oamenii din cauza prafului de pe drum. Eu am insistat foarte mult la domnul Calinoiu, de cate ori am avut ocazia i-am cerut sa-l asfalteze. Ce a ramas este pe raza comune Alimpesti si primarita de la Alimpesti ...

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Pandurul ]

Sapte primarii din Gorj primesc bani pentru investitii prin GAL

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 05:27

Grupul de Actiune Locala (GAL) Parang va imparti aproximativ 1,6 milioane de euro localitatilor membre. Printre cele care vor primi bani pentru investitii se numara sapte primarii din Gorj si o primarie din Valcea. Desi din aceasta asociere face parte si Primaria Novaci, care nu va beneficia de fonduri din cauza statutului de oras al localitatii.

Sapte primarii din Gorj vor primi fonduri pentru demararea de investitii prin intermediul Grupului de Actiune Locala Parang. Aceasta asociere este constituita noua localitati: Alimpesti, Baia de Fier, Bengesti-Ciocadia, Bumbesti-Pitic, Crasna, Polovragi, Scoarta, Novaci (Gorj) si Alunu (Valcea). Desi acest grup de actiune locala are ca scop asigurarea dezvoltarii durabile a regiunii Parang prin protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si natural, nu toate localitatile membre vor beneficia de fonduri. Nu va putea primi finantare Primaria Novaci din cauza statutului de oras al localitatii, indeplinirea obiectivelor prevazute in FEADR vizand doar mediului rural.

La intrunirea Grupului de Actiune Local Parang, care a avut loc saptamana trecuta la Baia de Fier, a participat si reprezentantul GAL de la Bucuresti care a cerut primarilor Gorj sa intocmeasca documentatia in vederea finantarii proiectelor de investitii. Edilii gorjeni au primit asigurari ca vor putea demara lucrarile, cel mai tarziu, in lunile iulie-august. Ba mai mult, primarii urmeaza sa-si depuna proiectele la Primaria Polovragi, in perioada imediat ...

Business / stiri Business240 vizite[ Pandurul ]

Ce ii vor cere astazi primarii PSD premierului Ponta

Joi, 28 Martie 2013, ora 05:27

Primarii sociali democrati au asteptat cu sufletul la gura conferinta judeteana a PSD Gorj. Edilii vor profita de faptul ca primul ministru Victor Ponta va fi prezent la eveniment pentru a-i cere sprijin in ceea ce priveste proiectele pentru comunitatile lor. Ramane de vazut cati vor reusi sa-si spuna pasurile.

La conferinta judeteana a PSD Gorj de astazi vor participa circa 700 de delegati. Edilii social democrati vor fi si ei prezenti la alegerile pentru conducerea organizatiei judetene. Prezent la eveniment va fi si primarul din Motru, Dorin Hanu, el fiind si presedintele organizatiei PSD din localitatea pe care o conduce. "Va veni si domnul prim-ministru, fiecare o sa ne spunem doleantele, dar nu putem astepta mare lucru de la dansul. Important este sa ne facem noi treaba, sa ne facem proiecte. Domnul prim-ministru are alte activitati, nu putem noi acum sa mergem sa stam cu mana intinsa", a comentat Dorin Hanu.

La conferinta PSD va fi si primarita din Alimpesti, Elena Mosor, care spune ca va discuta cu primul ministru despre proiectele din localitatea sa daca va avea prilejul. "Sigur ca merg la conferinta PSD, acum trebuie sa vedem contextul conferintei, noi avem multe probleme, asa fiecare primarie are nevoie de ajutor, dar sa vedem ce este pe ordinea de zi. Voi incerca sa vorbesc cu el sa ne sprijine pe probleme privind infrastructura, pentru care avem niste proiecte depuse pe la Ministerul Dezvoltarii, vrem sa stim care le e destinul ca degeaba le depunem daca nu ..

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Pandurul ]

Un milion de euro aruncati pe tarla de Primaria Alimpesti

Marti, 12 Februarie 2013, ora 05:26

Un milion de euro aruncati pe tarla de Primaria AlimpestiAproape un milion de euro, bani europeni, au fost obtinuti de Primaria Alimpesti pentru a asfalta drumurile de tarla din comuna. Opt firme s-au inscris la licitatie, ofertele fiind deschise ieri. Firmele au cerut zeci de clarificari in ultimele saptamani, deoarece caietul de sarcini a fost plin de contradictii.

O firma din Craiova a depus chiar contestatie. Ziarul Pandurul a aflat de unde au aparut contradictiile. Caietul de sarcini a fost preluat cu copy-paste de la o licitatie organizata de comuna Barbatesti din Valcea. Dovada apare chiar in caietul de sarcini publicat de primaria Alimpesti pe SEAP, unde din greseala a mai ramas un pasaj cu numele primariei din judetul vecin.

"Executia lucrarilor se va realiza pe amplasamentul Comunei BARBATESTI, judetul Valcea" - asa scrie in caietul de sarcini prin care Primaria Alimpesti a scos la licitatie asfaltarea a 8.645 metri de drumuri agricole. Nu este insa singura prevedere care i-a contrariat pe investitorii interesati sa obtina lucrarea de circa un milion de euro. Zeci de clarificari au cerut acestia in ultimele saptamani, documentatia intocmita de Primaria Alimpesti fiind atat de varza, incat la un moment dat se face vorbire de 8.645 de kilometri in loc de metri. Mai mult, undeva se prevede ca stratul de balast de sub asfalt sa aiba 15 cm, in alta parte 30 cm. Cantitatile de materiale sunt exprimate cand in metri patrati, cand in metri cubi. Mai mult, la fiecare clarificare solicitata de firme, primaria a modificat ...

Actualitate / stiri Actualitate168 vizite[ Pandurul ]

DSP Gorj: Primarita din Alimpesti a stiut ca apa nu e potabila!

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 05:33

Apa de la reteaua de alimentare din Alimpesti nu este potabila! Acesta este punctul e vedere oficial al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj.

Potrivit Elenei Pitian, purtator de cuvant la DSP Gorj, pe parcursul anului 2012 a fost aplicata si o amenda pentru nerespectarea normelor de clorinare, iar primaria a fost avertizata de nenumarate ori ca apa nu e buna de baut. Practic, in ultimii ani apa de la robinetele oamenilor din Alimpesti nu ar fi trebuit consumata. Primarita Elena Mosor a impanzit comuna cu afise de avertizare dupa articolul publicat saptamana trecuta in Pandurul, desi are in sertar mai multe adrese de la DSP Gorj pe care le-a ignorat.

Locuitorii din comuna Alimpesti au platit ca sa bea apa cu bacterii. Pandurul a publicat un articol pe larg despre modul de clorinare a apei din reteaua comunei. Adica, deasupra rezervorului de apa era amplasat un bidon din care picura clor, dupa ochi. Chiar primarita a admis ca este posibil ca apa sa nu fie dezinfectata. Dupa aparitia articolului, in comuna au aparut afise prin care oamenii erau instiintati ca apa nu este potabila, dar potrivit DSP Gorj oamenii ar fi trebuit avertizati de anul trecut.

Primarita stia de anul trecut ca apa nu e potabila

Culmea este ca Directia de Sanatate Publica Gorj a trimis, pe 7 decembrie 2012, o adresa prin care spunea ca apa nu este potabila. De fapt, toate probele prelevate in 2012 au aratat ca apa nu trebuie sa fie consumata. Mai mult, DSP Gorj transmite ca primarita a ...

Actualitate / stiri Actualitate96 vizite[ Pandurul ]

Targul de cereale, nou motiv de cearta intre Belgher si Mosor

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 05:27

Alesii locali de la Alimpesti sunt pe cale de a genera un nou conflict, de aceasta data din cauza terenului pe care se afla targul de cereale. O parte din suprafata acestuia urmeaza sa fie cedata unui investitor despre care unii consilieri spun ca nu stiu absolut nimic. Ba mai mult, consilierul Leonida Belgher o acuza pe primarita Elena Mosor de faptul ca a modificat suprafata aprobata de Consiliul Local pentru a fi scoasa din domeniul public. La randul sau, Mosor dezminte acuzatiile lui Belgher si spune ca pe terenul cu pricina va functiona un depozit de butelii si o statie GPL.

Leonida Belgher o acuza pe primarita comunei Alimpesti de faptul ca favorizeaza un investitor despre care consilierii locali nu stiu absolut nimic. Acesta spune ca in sedinta de Consiliu s-a aprobat o hotarare care viza trecerea din domeniul public in domeniul privat a unei suprafete de 250 de metri, insa investitorul a imprejmuit 2500 de mp, cu acordul primaritei care ar fi modificat suprafata. "Initial, ni s-a spus ca se va ceda un colt din targul de cereale, in suprafata de 250 de metri patrati. Consiliul Local a aprobat trecerea din domeniul public in domeniul privat, insa acum este vorba despre 2.500 de mp. Cred ca primarita a modificat suprafata mentionata in hotararea de Consiliu Local. Ca atare, impreuna cu alti consilieri, vom ataca hotararea in contencios administrativ", a declarat Leonida Belgher, consilier local.

Belgher a mai precizat ca majoritatea consilierilor nu stie absolut ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Pandurul ]

Primarita acuzata de furtul banilor pentru pachetele de Craciun

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 05:26

Consilierul local din Alimpesti Leonida Belgher a umblat in prima zi a anului la mai multe magazine din Targu Jiu, pentru a verifica pretul dulciurilor din pachetul primit de copii de la primarie.

Belgher spune ca, dupa ce a vazut preturile din magazine, este sigur ca dulciurile din plasele date de primarie de Craciun au costat maximum 20 de lei si nicidecum 40 de lei, cat s-a aprobat in Consiliul Local.

Un nou conflict este pe cale sa izbucneasca la Alimpesti, unde primarita Elena Mosor este acuzata de consilierul Leonida Belgher ca a sustras jumatate din suma alocata pentru pachetele ce au fost date de Craciun.

Belgher spune ca in Consiliul Local a fost aprobata suma de 12.000 de lei pentru cumpararea dulciurilor pentru 300 de elevi. La un calcul simplu, fiecare pachet trebuia sa contina alimente de 40 de lei. In plasa ce a ajuns la copii este o sticla de suc, cornuri, ciocolata si napolitane, totul la maxim 20 de lei, spune Belgher. "Am aprobat 120 de milioane lei vechi pentru pachete de Craciun. 40 de lei pe pachet. Vreau sa vad si eu factura, firma de la care a luat. Am fost la mai multe magazine sa vad preturile si nu sunt dulciuri de 40 de lei aici, ci la jumatate. Nu se poate asa ceva. Eu am zis sa mergem la un angro sa luam dulciuri, dar nu, ca face licitatie. Vreau sa stiu si eu la ce firma", a declarat Belgher.

Consilierul crede ca nu este normal ca primarita s-a hotarat sa scoata profit si de pe urma celor mici. "Chiar asa, sa iei din pachetele ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   Ultima
Cele mai citite stiri
Vezi cine canta la Targu Jiu pe 1 Decembrie
Autoritatile de la Targu Jiu au pregatit un alt gen de manifestari decat cele cu care erau obisnuiti ...
Impuscaturi cu bile la Mall in Tg Jiu
Politia este joi seara la Mall-ul din Tg Jiu, unde trei indivizi au fugit dupa ce unul dintre ei a ...
Santaj si camata la mall-ul din Targu Jiu
Film de actiune "pe bune" in cladirea mall-ului din oras, miercuri seara, unde mascatii au descins ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook