Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.286 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Un pas important inspre interzicerea tigarilor: continutul actual de nicotina va fi considerat ilegal

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 11:22

Principala agentie a guvernului american care reglementeaza consumul de droguri si medicamente si lupta cu dependenta se pregateste sa puna in aplicare o lege care lancezeste din 2009: continutul de nicotina din toate tigarile vandute pe teritoriul SUA va fi scazut drastic, pana la un nivel "care nu da dependenta". Fumatorii vor putea in continuare sa-si ia doza necesara de nicotina din tigarile electronice, a caror concentratie nu va fi limitata prin lege.

Decizia FDA (Food and Drug Administration) a facut ca actiunile Marlboere sa scada cu aproape 10%, iar cele British American Tobacco cu 7%.

Lupta cu colosii producatori de tigari (deci, de cancer) este foarte grea, insa, deoarece in SUA industria tutunului reprezinta, inca, o afacere de aproximativ 130 de miliarde de dolari anual. Spunem "inca" deoarece America este una dintre tarile in care politicile anti-fumat promovate de stat au fost cele mai eficiente, numarul de fumatori la nivel national scazand drastic, de la circa 40% in 1960 la sub 15% in prezent.

Cum fumeaza romanii: cheltuim dublu pe tigari decat pe cultura si de 20 de ori mai mult decat pe educatie

In comparatie, fumatul este un obicei pentru 27% dintre romani. Aceasta nu este neaparat o rata mare de fumatori, raportat la vecinii nostri (moldovenii, rusii, bulgarii, grecii si turcii sar toti de 40% fumatori), dar suntem in top in ceea ce priveste procentul din castigurile lunare pe care il cheltuim pe tigari. Mai exact, romanul mediu cheltuieste ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Doliu in muzica populara. O artista din Gorj a murit la cateva ore dupa decesul sotului ei

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 14:47

Tragedie fara margini in familia cantaretei de muzica populara Emilia Bubulac. Artista s-a stins din viata vineri dimineata, dupa ce cu cateva ore in urma sotul artistei isi daduse suflarea pe patul unui spital din Bucuresti. Moartea artistei in varsta de 60 de ani a survenit in urma unui stop cardiac, cel mai probabil din cauza supararii, spun surse apropiate familiei.

Emilia Bubulac este din comuna Pestisani, sat Borosteni, si obisnuia sa vina acasa, de la Bucuresti, cel putin o data pe luna. Artista a fost de altfel si mentorul Ansamblului Cant si Joc de la Pestisani.

Printre piesele care au incantat publicul se numara "Viorea, viorea, viorea", "Teiule, frunza rotata", "Seara buna, Marioara", "Da-mi, neicuta, gura ta", "Frumos canta, turtureaua", "Ce frumoasa-i, neica, dragostea", "Si mi-am pus un gand pe lume".

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]

Ce salarii vor avea sefii Primariei Targu Jiu

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 00:08

Consilierii locali din Targu Jiu vor vota luni, 31 iulie, noua grila de salarizare pentru angajatii administratiei publice locale. Primarul Marcel Romanescu va avea cel mai mare salariu, 13.050 de lei, urmat de viceprimarii Aurel Popescu si Adrian Tudor, fiecare cu cate 11.600 de lei.

Secretarul primariei, Grigore Jianu, va avea un salariu de baza de 7.630 lei, acesta fiind urmat de arhitectul sef, cu 7.200 de lei. Directorii de directii vor avea 6.850 lei, iar adjunctii lor 6.400 lei. Sefii de servicii vor avea 5.950 lei salariul de baza, iar sefii de birou 5.600 de lei. Auditorii urmeaza in topul salariilor. Salariul de baza pleaca de la 2.120 lei pentru un asistent si poate ajunge pana la 5100 lei pentru cei de grad superior. De asemenea, consilierii, consilierii juridici, inspectorii si politistii locali vor avea un salariu de baza de 1880 pentru debutanti pana la 4600 pentru cei cu grad superior.

In ceea ce priveste personalul contractual, salariul de baza pentru un director adjunct, inspector sef adjunct, sef serviciu sau sef atelier este de 5.300 de lei, iar salariul de baza pentru un inspector, referent, subinginer sau arhivist pleaca de la 1450 de lei si poate ajunge pana la 2.850 de lei, in functie de grad.

Majorari si sporuri

In documentul ce urmeaza sa fie avizat de Consiliul Local Targu Jiu se arata ca salariul de baza va fi majorat cu 10% pentru persoanele desemnate de primar sa efectueze operatiuni in Registrul Electoral. Mai mult, la salariile de baza ...

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Pandurul ]

Organizatia PSD Dragutesti, dizolvata. Mosoiu: "Sa fie sanatosi!"

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 00:06

Biroul Permanent Judetean al PSD Gorj a hotarat, joi, cu unanimitate de voturi, dizolvarea organizatiei PSD Dragutesti. Sefa femeilor social-democrate din localitate, Minodora Simcea, a preluat interimar conducerea organizatiei, pana la organizarea alegerilor, toti ceilalti fiind simpli membri.

Conducerea PSD Gorj a decis sa dizolve organizatia PSD Dragutesti, filiala macinata de scandaluri de cand candidatul Ion Butan, sustinut de Vasile Mosoiu, a pierdut alegerile in favoarea candidatului ALDE, Ion Popescu. Organizatia PSD Dragutesti era condusa de Vasile Mosoiu, care dorea sa il sustina pe Butan pentru postul de viceprimar, dar acesta nu este dorit de primarul ALDE, Ion Dumitru Popescu. Ca sa taie raul de la radacina, PSD Gorj a decis joi dizolvarea organizatiei si a numit-o pe Minodora Simcea presedinte interimar al formatiunii. Simcea lucreaza la Scoala Populara de Arta, fiind si presedinta femeilor social-democrate din Dragutesti. Mesajele de sustinere pentru aceasta au curs pe Facebook. "Felicitari Minodora Simcea pentru noua functie! Ai toata increderea si sustinerea mea si a intregii echipe a PSD Gorj, pentru ca greul abia acum incepe. Ma bucur pentru inca un tanar ce intra in politica mare", i-a transmis Claudiu Manta, vicepresedinte PSD Gorj.

Mosoiu e in concediu

Contactat telefonic, Vasile Mosoiu, fostul presedinte al organizatiei PSD Dragutesti, spune ca nu-l deranjeaza dizolvarea organizatiei, dar va avea ceva de zis numai dupa ce revine din concediu. "Sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Case ridicate pentru a fi demolate! Primaria Targu Jiu, trimisa in instanta

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 00:04

Compania de Drumuri va da in judecata Primaria Targu Jiu pentru ca ar fi acordat autorizatii de constructie pentru 16 case situate pe traseul noii centurii, desi stia ca imobilele urmeaza sa fie demolate pentru a face loc variantei ocolitoare a orasului. Compania vrea acum sa recupereze si o parte din despagubirile pe care le va acorda acestor proprietari. Este vorba de peste trei milioane de lei. La randul lor, reprezentantii Primariei Targu Jiu transmit ca informatiile prezentate de CNAIR sunt eronate.

Primaria Targu Jiu a acordat autorizatii de constructie chiar si pentru terenurile pe unde se stia ca va trece varianta de ocolire. Cel putin asa motiveaza oficialii Ministerului Transporturilor proiectul de hotarare prin care solicita suplimentarea sumelor pentru expropriatii de la Targu Jiu: "Suma globala estimata de 12.471.127,20 lei aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 689/2014 aferenta celor 1137 imobile, va fi suplimentata cu suma de 3.457.850,28 lei rezultata in urma intocmirii raportului de evaluare pentru cele 16 imobile. (...) Cu privire la constructiile afectate si care vor fi demolate, mentionam faptul ca pentru o serie dintre acestea Primaria Targu Jiu a eliberat Autorizatii de construire dupa emiterea Avizului in ceea ce priveste traseul *Variantei de ocolire Targu Jiu* si chiar dupa intrarea in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 689/2014 si emiterii Deciziei de expropriere de catre expropriator. Mentionam faptul ca, Primaria Municipiului Targu Jiu a emis ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Pandurul ]

Balanesti: Investitii de un milion de euro. Primar: Nu ma voi opri aici!

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 00:03

Autoritatile locale din Balanesti au demarat doua investitii importante pentru localnici cu fonduri de la Uniunea Europeana. Vorbim despre reabilitarea a peste 7 km de drumuri, dar si de modernizarea caminului cultural din satul Glodeni. Totodata, primaria a reusit sa obtina fondurile necesare si pentru alunecarea de teren din satul Voitestii din Deal.

Autoritatile locale din Balanesti s-au zbatut si au reusit sa obtina fonduri europene, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), pentru doua proiecte majore. "Un vis al meu si al cetatenilor a devenit realitate. Este vorba de doua investitii unde am reusit, impreuna cu echipa din cadrul primariei, sa atragem fonduri europene, pentru reabilitarea Caminului Cultural din satul Glodeni si pentru reabilitarea si modernizarea de drumuri stradale si de interes local din comuna Balanesti. Astfel, vom reusi sa crestem confortul cetatenilor, dar si sa oferim copiilor din comuna un loc modern si primitor in care sa desfasoare activitati culturale. Si nu ma voi opri aici la atragerea de fonduri", a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Balanesti.

Pentru modernizarea caminului cultural, autoritatile au obtinut peste 900 mii lei. Imobilul este intr-o stare avansata de degradare. Urmeaza sa fie schimbat acoperisul, peretii vor fi indreptati, vor fi realizate grupuri sociale noi, iar caminul va fi utilat cu mobilier corespunzator. Mai mult, proiectul prevede si achizitia de costume populare ce vor putea fi folosite la ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Pandurul ]

DGASPC Gorj cumpara doua case pentru copiii institutionalizati

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 00:01

Achizitie extrem de importanta la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj. Institutia vrea sa achizitioneze doua case de tip familial in care ar urma sa fie adapostiti 24 de copii institutionalizati.

DGASPC Gorj doreste sa achizitioneze doua case plus teren la maxim 40 de kilometri de Targu Jiu, in acestea urmand sa fie adapostiti 24 de copii care acum traiesc in apartamente de tip rezidential din Targu Jiu. Doritorii pot depune oferte pana pe 7 august, la sediul DGASPC Gorj, institutia mai avand trei astfel de locuinte la Rachiti, Huluba de Novaci si Scoarta. "Copiii sunt in prezent in apartamente, capacitatea o sa se micsoreze si atunci o parte din copii trebuie sa-i mutam pe aceste case pe care le vom achizitiona. Erau sase-sapte pe apartamente, fiecare copil trebuie sa aiba sase metri patrati si atunci trebuie sa-i mutam", a declarat Laurentiu Diaconescu, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Apartamentele in care locuiesc acum copiii au fost achizitionate in anul 2003, printr-un proiect PHARE, si nu mai corespund din punct de vedere al spatiului.

Licenta provizorie

Asa se face ca in anul 2015, in urma unei inspectii sociale, au fost constatate nenumarate deficiente, motiv pentru care nu s-a putut acorda decat licenta provizorie pentru aceste servicii sociale prestate de DGASPC Gorj. Potrivit consilierului judetean Denisa Suta, aceste licentieri provizorii expira in cateva luni, de aici si graba DGASPC de a cumpara noi ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Primaria Bustuchin se imprumuta pentru parcul fotovoltaic

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:58

Autoritatile locale din Bustuchin au obtinut un imprumut de mai bine de 300 de mii de dolari americani de la Fondul Roman de Eficientizare a Energiei (FREE) pentru construirea parcului fotovoltaic. Un parc care ar asigura independenta energetica a tuturor institutiilor publice din localitate, spune primarul, si cu ajutorul caruia vor fi platite si ratele imprumutului.

O noua investitie ar urma sa fie inceputa la 1 ianuarie 2018 in Bustuchin, spune primarul Ion Ciocea, care afirma ca a obtinut finantare pentru constructia parcului fotovoltaic. Parcul se intinde pe 1,2 hectare si va produce peste 400 de megawati pe an, suficient cat sa asigure independenta energetica a tuturor institutiilor publice. "In ianuarie incepem lucrarea si in doua-trei luni vom avea parcul gata. Eu am investitii foarte mari in comuna, consumul este foarte ridicat. Parcul va produce cam 400 megawati pe an, este foarte mult. Intram in sistemul national, vor scade facturile de la toate institutiile publice si ce ramane intra la ei in fondul national si contravaloarea ne va veni ca un venit la primarie", a declarat primarul Ion Ciocea. Din acest venit, autoritatile vor plati ratele imprumutului facut la FREE. "Am semnat acordul de parteneriat, avem aprobarea Consiliului de Administratie, este ca o banca. Luam 363.000 de dolari SUA ca sa incepem constructia in ianuarie 2018. Se considera ca un imprumut pe care trebuie sa-i restituim in 86 de luni", a precizat primarul Ion Ciocea. Autoritatile locale ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Prefectul nu mai are nimic cu fustele, ci cu sandalele

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:54

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, sustine ca regulamentul prin care interzice accesul unor categorii de persoane in Palatul Administrativ este bun, dar modul in care a fost el prezentat in presa locala si nationala lasa de dorit. Prefectul sustine ca in regulament nu apare cuvantul fusta si nici nu se face referire la lungimea acesteia, asta dupa ce presa l-a ironizat pe aceasta tema. "In acest regulament nu este nicaieri trecut cuvantul fusta sau dimensiunea fustei sau decolteu adanc", se apara prefectul. Acesta a spus ca femeia care a fost oprita de paznic in prima zi de aplicare a ordinului nu avea probleme cu fusta, ci cu incaltamintea. "Esinuta era foarte decenta, angajatul firmei de paza s-a referit la incaltaminte, ca erau papuci de plaja. Dar, femeia a pus placa cu rochita, a iesit afara si a dat declaratiile in presa", a spus prefectul la Radio Infinit. Asa cum se vede in fotografie, femeia era in sandale, nu papuci.

Ordinul prefectului tine la usa Palatului Administrativ oamenii care se imbraca provocator, dar si pe cei zdrenturosi. "Esinuta inacceptabila include: pantaloni scurti, papuci de plaja, imbracaminte indicand afilierea la o banda sau alte obiecte de imbracaminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de imbracaminte sfasiate, murdare si zdrentaroase, articolele de imbracaminte provocatoare sau purtate provocator", este textul din ordin.

Prefectul Ciprian ...

Life Show / stiri Actualitate4 vizite[ Pandurul ]

Un sac de bani pentru administratorul public de la Targu Jiu

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:53

Organigrama Primariei Targu Jiu prevede si un post de administrator public. Conform noii grile de salarizare, ce va fi validata de Consiliul Local la finele lunii iulie, salariul de baza al administratorului public va fi stabilit de primarul municipiului. Insa, in niste limite. Limita minima este salariul de baza al secretarului orasului, adica 7.630 lei, iar limita maxima este indemnizatia viceprimarului, adica 11.600 de lei. Dar Targu Jiu nu va avea administrator public prea curand, spun reprezentantii primariei. "In organigrama si in statul de functii al aparatului de specialitate a fost aprobat din totdeauna postul de administrator public. N-a fost niciodata ocupat, insa ocuparea lui poate fi facuta oricand, in conditiile legii. In momentul de fata nu s-a pus problema, nu s-a discutat despre aducerea unui administrator public", a declarat Anamaria Ianc, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Cosmin Popescu, somat: "A jurat sa respecte cetatenii si nu clica de la DGASPC Gorj"

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:44

Acuzatii extrem de grave la adresa conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj. Consilierul judetean Denisa Suta spune ca mai multi functionari publici, printre care si directorul, fac parte din structurile de conducere a unor ONG-uri abonate la banii publici. Mai mult decat atat, cei vizati nu si-ar fi trecut in declaratiile de avere sumele incasate de pe urma participarii lor in cadrul acestor asociatii.

Denisa Suta a facut referire la doar doua ONG-uri, Asociatia "Inimi pentru Gorjeni" si Asociatia pentru Incluziune si Dezvoltare Sociala. "Exista suspiciuni, posibile cazuri de incompatibilitate, conflict de interese si fals in declaratii la patru membri din conducerea DGASP Gorj: Dumitru Cotruna, Mircea Andrei, Corina Dragan, Dumitru Zisu, precum si domnii Nicolae Rujenescu si Sorin Torop. Sunt functionari publici cu totii, de conducere chiar, dar detin si functii de conducere in asociatii, ONG-uri care presteaza exact aceleasi servicii pe care le presteaza si DGASPC Gorj", a spus Denisa Suta, consilier judetean.

La prima asociatie, director executiv este chiar Dumitru Cotruna, seful DGASPC Gorj, iar secretar este Sorin Torop, si el angajat contractual, in prezent, la DGASPC. "Domnul Cotruna nu a declarat in declaratia de avere ca este presedintele acestei asociatii si ca este remunerat. Conform fisei fiscale din 2013, domnului Cotruna i s-a oprit o contributie la sanatate de 800 lei prin Asociatia *Inimi de Gorjeni*, iar in ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Dispensarul din Poienari intra in reabilitare

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:42

Dispensarul din satul Poienari, comuna Bumbesti Pitic, va intra in scurt timp in reabilitare. Viceprimarul comunei, Elena Cojocaru, spune ca a fost obtinuta finantarea acestui proiect. Cladirea in care functioneaza dispensarul este una foarte veche si din pacate la ea nu s-a mai facut nimic de peste 30 de ani. In cladire va ramane in continuare cabinetul stomatologic, dar vor fi spatii si pentru medicii de familie, primaria urmand sa asigure toate utilitatile.

Dispensarul din satul Poienari va scuti localnicii de efortul de a merge la Targu Jiu sau Novaci pentru o simpla consultatie. Odata cu aprobarea acestui proiect, autoritatile locale au reusit sa obtina fonduri si pentru reabilitarea scolii din Bumbesti-Pitic.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Ponta a dezamagit-o pe Rovana Plumb

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:35

Unul din ministrii din Guvernul sau si pe care i-a apreciat cel mai mult si-a declarat dezamagirea fata de fostul premier Victor Ponta. Rovana Plumb este cea care si-a exprimat asemenea ganduri intr-o interventie la Antena 3, asta in conditiile in care deputatul nu pare sa mai fie in gratiile postului de televiziune care cu ani in urma il sustinea neconditionat in deciziile luate. Mai mult, Rovana Plumb era vazuta de Ponta ca un viitor presedinte al PSD, ea fiind chiar interimar in fruntea partidului dupa ce deputatul de Gorj s-a retras din fruntea social-democratilor dupa ce a inceput sa aiba probleme cu DNA. Acum Rovana Plumb a reactionat dupa criticile pe care Ponta le-a tot exprimat la adresa PSD si, mai ales dupa ce fostul premier a devenit un fost membru al partidului. "De-a lungul timpului, multi au vrut sa destructureze PSD, dar principala noastra arma a fost intotdeauna unitatea partidului. Noi stim ca in fiecare organizatie din tara sunt niste reguli de urmat, iar cine derapeaza si nu respecta aceste reguli este dat la o parte. Ca atacuri, nu mi se pare firesc. Eu nu as face asa ceva. Atunci cand pleci dintr-o organizatie sau ai intentia sa pleci, nu este corect sa ataci respectiva organizatie. In ceea ce priveste atacurile, eu nu as fi de acord cu ele, nu as putea sa fac asa ceva. Nu am avut timp sa analizez daca am o dezamagire sau nu fata de Victor Ponta, insa faptul ca este atacat PSD-ul cu siguranta ma dezamageste", a precizat Rovana Plumb in interventia pe ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Vulpe intra in CL Targu Jiu

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:34

Liberala Daniela Vulpe va fi validata in functia de consilier local la Targu Jiu, in sedinta ordinara de luni, 31 iulie. Postul pe care il va prelua a fost ocupat de Marcel Romanescu, care a renuntat la aceasta pozitie dupa ce, in luna iunie, a fost ales primar al municipiului Targu Jiu. Daniela Vulpe, 49 de ani, este dascal la Scoala Generala "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, prim-vicepresedinte PNL Targu Jiu si membru al partidului din 2009. In Consiliul Local, Vulpe va face echipa cu liberalii Rodica Ghimisi, Eduard Berca, Mihai Paraschiv si Nicolae Bobu.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Simulare de incendiu la teatrul din Targu Jiu

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:33

Pompierii au urcat, miercuri, pe scena Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Targu Jiu. Nu au jucat in vreo piesa, ci au simulat interventia in caz de incendiu. Militarii si-au testat fortele si, totodata, timpul de interventie. Le-a luat trei minute sa ajunga de la unitate in centrul orasului. Masinile parcate la voia intamplarii le-au ingreunat misiunea, sustin salvatorii.

Doua autospeciale s-au deplasat la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din Targu Jiu. Pompierii au fost alertati ca, in zona, a izbucnit un incendiu puternic, iar inauntru erau 200 de oameni. Din fericire, totul a fost doar un exercitiu. Pompierii au ajuns in trei minute la locul interventiei. Puteau sa ajunga mai repede daca masinile lasate la voia intamplarii nu le-ar fi pus bete-n roate. "La exercitiu s-au folosit doua autospeciale cu apa si spuma. Au sosit la fata locului in timp oportun, respectiv doua minute de la anuntare si trei minute pentru deplasare. Deplasarea este cam greoaie pentru ca in cursul zilei sunt masini foarte multe pe Bulevardul Calea Bucuresti, Bulevardul Constantin Brancusi si, bineinteles, pe strada Eroilor unde am intrat spre teatru. Sunt parcate foarte multe masini pe stanga si pe dreapta si e foarte greu de trecut cu autospecialele noastre. Se pierde timp pentru ca se merge cu atentie pe langa ele pentru a se evita accidentarea acestora", a explicat Florin Sorescu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj.

Pompierii au verificat si daca angajatii ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Scad chiriile la blocurile ANL din Targu Jiu

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:30

Vesti bune pentru chiriasii din blocurile ridicate de Agentia Nationala a Locuintei (ANL) in municipiul Targu Jiu. Incepand cu luna august, ei vor plati o chirie mai mica. "Se schimba modul de calcul. E lege, e hotarare de Guvern. Se reduc cam la jumatate chiriile, pentru ca se ia in functie de venitul net al membrului familiei. Pana acum, calculul se facea pe suprafata, era un calcul mai greoi, iar anul trecut se dublasera chiriile. Acum revin la sentimente mai bune", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societatii Edilitara.

Spre exemplu, chiriasii pana in 35 de ani care locuiesc in blocurile ANL din Bulevardul Ecaterina Teodoroiu vor plati din luna august o chirie de 112 lei/luna, fata de 185 lei, cat achita in prezent. Cei care au peste 35 de ani, si care acum platesc 192 lei, vor scoate din buzunar, de luna viitoare, 135 de lei. Regulamentul privind modalitatea de calcul a chiriilor pentru locuintele de tip ANL va fi supus aprobarii Consiliului Local Targu Jiu in sedinta ordinara de la sfarsitul acestei luni.

In blocurile ANL din Targu Jiu sunt 410 chiriasi, 25 de garsoniere si apartamente fiind vandute.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

A stat o zi nemancat in fata Parlamentului

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:20

Liderul de sindicat Gheorghe Peptan a renuntat, dupa mai bine de 12 ore, la protestul extrem pe care l-a inceput in fata Palatului Parlamentului. Asta dupa ce doi consilieri ai premierului Mihai Tudose i-au preluat lista cu doleantele si i-au dat asigurari ca vor fi verificate toate aspectele pe care le-au sesizat ca fiind ilegale. "Deja, DIICOT ancheteaza ce am sesizat eu. In ceea ce priveste disponibilizarile care au avut loc in 2015, 2016 si 2017 vor fi verificate. Referitor la retrocedarile ilegale de terenuri vor fi si ele analizate. Am primit promisiuni ca Parchetul General va deschide o ancheta cu privire la cei 112 lideri de sindicat care au fost dati afara desi erau protejati de lege la acel moment. Pe 21 septembrie, instanta va decide daca se intorc in compania energetica. Procesul pe care il avem in instanta este ca si castigat. Eu am solicitat si reintemeierea EMC-urilor. Sper, de asemenea, sa fie analizate si celelalte abuzuri care au fost semnalate de mine", a declarat Gheorghe Peptan.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Ansamblul Brancusi reintra in cursa pentru UNESCO

Joi, 27 Iulie 2017, ora 23:17

Dosarul privind reinscrierea Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" in patrimoniul mondial UNESCO va fi redepus la inceputul anului viitor. La prima tentativa, acum doi ani, autoritatile au retras dosarul, pentru ca existau indicii conform carora urma sa fie respins.

Dosarul de candidatura va fi prezentat vineri, 28 iulie, la Muzeul Judetean Gorj, de la orele 11. "Opera lui Brancusi este binecunoscuta pe plan international prin sculpturile prezente in cele mai renumite muzee ale lumii, pe cand lucrarile de tip monumental, cum este complexul de la Targu Jiu, sunt prea putin cunoscute. Sustin acest demers si cred in succesul lui", a declarat Stefan Balici, director general al Institutului National al Patrimoniului.

Dosarul de nominalizare anterior a fost retras in 2015 ca urmare a recomandarii de neinscriere venita din partea ICOMOS, consiliul international al monumentelor. Initial, dosarul fost realizat in limba franceza, fiind plin de greseli de traducere. Acum, dosarul a fost tradus integral in limba engleza pentru a permite evaluarea sa de catre experti internationali. De asemenea, s-au facut consultari cu expertii Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO si cu ICOMOS International pentru clarificarea aspectelor care au dus la recomandarea de neinscriere din 2015, transmit reprezentantii Primariei Targu Jiu. Termenul propus pentru reinaintarea dosarului la Centrul Patrimoniului Mondial al UNESCO, in vederea evaluarii, este sfarsitul lunii ianuarie 2018, precedat de o ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Doua centre sociale la Prigoria

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:51

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, are in plan realizarea a doua centre sociale, unul in satul Negoiesti si unul la Zorlesti. Autoritatile locale intentioneaza sa deruleze investitia "Infiintare centru social - sat Negoiesti" din fonduri europene, iar pe cel de la Zorlesti prin Grupul de Actiune Locala Gilort.

Iuliana Iliescu considera ca cele doua centre sociale ar fi extrem de utile pentru cetatenii satelor componente, mai ales in timpul sezonului rece.

La Negoiesti este reabilitata o scoala abandonata si aici se va face un centru social de zi, unde va functiona un punct de ingrijire la domiciliu pentru persoanele in varsta. Cel de la Zorlesti va fi facut intr-o cladire veche in care a functionat in trecut primaria comunei. Aici va fi un centru multifunctional pentru copiii cu probleme, dar si pentru persoanele varstnice. Centrul va avea un cabinet de consiliere psihologica, dar si o sala de activitati si jocuri pentru cei mici.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Gorjul vrea din nou handbal in Liga Nationala

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:37

Echipa de handbal a Universitatii "Constantin Brancusi" are drept obiectiv promovarea in liga nationala. Echipa este finantata de Consiliul Judetean Gorj si a facut deja achizitii importante, printre care Dorin Dragnea, Ioan Stan si Claudiu Subtirica. Lotul este schimbat in proportie de 60% fata de cel de anul trecut cand, in lipsa banilor, echipa s-a bazat pe jucatorii de la Liceul cu Program Sportiv.

Antrenorii CS UCB, Adrian Gorun si Bogdan Chepea, au vorbit intr-o emisiune la Radio Infinit despre planurile pe care le au cu echipa in acest sezon. "Obiectivul este promovarea in Liga Nationala", a spus antrenorul principal Adrian Gorun, care sustine ca exista sprijinul autoritatilor locale. "Avem finantare clara de la Consiliul Judetean, am inteles ca o sa ne ajute si primaria, avem finantare si de la Ministerul Educatiei Nationale. Facem tot ce se poate sa aducem handbalul pe prima scena", a spus Gorun.

Antrenorul a anuntat ca lotul este in proportie de peste 60% schimbat fata de anul trecut, cand au fost folositi preponderent jucatorii de la LPS Targu Jiu. "Anul trecut nu aveam aceasta finantare. Am avut jucatori doar de la LPS, au avut o sansa sa se afirme, unii au facut-o, altii mai putin", a spus antrenorul la postul de radio.

Jucatori si studenti in acelasi timp

Dorin Dragnea, un jucator de 30 de ani, revine la Targu Jiu. Secundul Chepea a spus ca jucatorul si-a dat licenta si acum s-a inscris la master. "Sunt multi jucatori interesati sa isi faca studiile la ...

Sport / stiri Sport12 vizite[ Pandurul ]

Incertitudine la International Balesti

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:36

Echipa de la Balesti are nevoie de finantare dupa promovarea in Liga a III-a, dar autoritatile locale nu pot asigura intreg bugetul. Consilierii judeteni ai PNL au depus un proiect pentru finantarea de la CJ Gorj cu 250.000 de lei. "Nu se poate sustine de la bugetul local, nu voi permite sa se taie de la investitii pentru fotbal. Nu cred insa ca va sta pasiva conducerea Consiliului Judetean la cererea noastra, pentru ca este o echipa din Gorj, cu jucatori din Gorj", a spus Madalin Ungureanu, primarul din Balesti, care nu prea are alte variante de finantare.

Noua editie de campionat a esalonului al treilea va incepe in ultima sambata a lunii urmatoare, pe 26 august, data la care va avea loc tragerea la sorti a programului noului sezon urmand a fi anuntata. (A.P.)

Sport / stiri Sport7 vizite[ Pandurul ]

Amical cu Cetate Deva

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:36

Pandurii Lignitul Targu Jiu va sustine sambata, la ora 11.00, pe teren propriu, ultimul amical al verii, cu o echipa din esalonul al treilea, Cetate Deva. De altfel, si primele trei amicale au fost tot cu echipe de Liga a III-a, scorurile fiind 5-1 cu ACSO Filiasi, 1-1 cu Unirea Alba Iulia si 1-3 cu Metalurgistul Cugir. Pandurii va juca primul meci oficial din Liga a II-a pe 5 august, in deplasare la SCM Pitesti. (A.P.)

Sport / stiri Sport6 vizite[ Pandurul ]

Doua zile de sarbatoare la Logresti

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:16

Localnicii din Logresti vor avea, incepand de anul acesta, doua zile de sarbatoare. Daca pana acum startul petrecerii se dadea doar in ziua de 6 august, primarul vrea sa le ofere inca o zi de distractie cetatenilor, avand in vedere ca sarbatoarea pica in weekend. Asadar, tinerii vor putea chefui in avans, sambata, 5 august, in cadrul unei discoteci in aer liber.

Zilele comunei Logresti se desfasoara anual pe 6 august, de Schimbarea la Fata a Maicii Domnului. Anul acesta, pentru prima data in ultimii sapte ani, sarbatoarea comunei pica duminica. "As vrea sa informez si cetatenii comunei Logresti si comerciantii ca anul acesta imi doresc desfasurarea targului, sarbatoarea comunei, pe doua zile, adica 5 si 6 august. Sambata seara, fiind o zi mai de inceput, o sa organizam o discoteca in aer liber pe scena unde are loc targul anual", a declarat Ion Baluta, primarul din Logresti.

Duminica are loc desfasurarea targului asa cum are loc in fiecare an, cu festivalul-concurs. Vor veni copii de pe Valea Amaradiei, de pe Valea Gilortului, de pe Valea Oltetului. Asa cum i-a obisnuit deja pe cetateni, primarul le-a pregatit si anul acesta o surpriza... populara. "Seara, Ansamblul Folcloric *Doina Gorjului* va da un spectacol. La final, o surpriza cu o solista consacrata a muzicii populare, din Oltenia, si se incheie cu un foc de artificii. Vom da premii si mentiuni si diplome de participare la toti copiii. Deosebit fata de anul trecut va fi public mai mult ca in anii precedenti, avand in ..

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Control judiciar prelungit pentru Narcis Neaga

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:10

Procurorii DNA au decis, joi, sa prelungeasca masura controlului judiciar pe care i l-au impus lui Narcis Neaga, fost sef al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, cunoscut gorjenilor prin vizitele dese pe care le facea pe santierele din Gorj in perioada in care a condus CNADNR. El este cel care a constatat ca la modernizarea DN 66 prin Defileul Jiului se lucreaza de parca ar fi "Adormirea Maicii Domnului", muncitorii fiind mai tot timpul in pauza de masa atunci cand acesta venea in inspectie. Neaga le este cunoscut, de altfel, gorjenilor si prin emisiunile pe care le realiza la inceputul anilor 90 la prima televiziune locala din Targu Jiu, unde a fost coleg de platou, printre altii, cu actualul prefect Ciprian Florescu, fost realizator de emisiuni sportive la acel moment.

Neaga este anchetat inca din 2015, atunci fiind stabilita si o cautiune de 300.000 de lei fata de acesta. Fostul director este acuzat ca, in mai 2014, a dispus suspendarea abuziva a unui contract de servicii privitor la supervizarea lucrarilor ce se efectuau la autostrada Sibiu Orastie, cea care a si avut probleme cu surparea dupa ce a fost inaugurata de premierul din acea vreme, Victor Ponta. Neaga, sibian de loc, a dispus ca Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov sa supervizeze calitatea lucrarilor efectuate la autostrada, dupa care a refuzat sa plateasca factura emisa de liderul de asociatie al carui contract fusese reziliat. Procurorii spun ca plata se putea face ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Spectacol omagial Maria Apostol

Joi, 27 Iulie 2017, ora 22:00

Mai multi solisti gorjeni vor canta, in data de 5 august, pentru Maria Apostol. "Cantec pentru Maria Apostol" va fi un spectacol omagial ce va avea loc in satul Balta al comunei Runcu, localitatea de bastina a marii artiste. Solistii vor concerta la caminul cultural din sat, intrarea fiind libera. "Anul acesta am pregatit ceva cu totul special fata de ceilalti ani. Va fi prezent si un tanar care vine tocmai din Franta, un adolescent care joaca in filmele din Occident si vrea sa promoveze acolo si cultura noastra. Edi Stefan va veni pentru prima data in Gorj", a spus Ionut Parvan, localnic din Runcu, implicat in organizarea evenimentului. Spectacolul "Cantec pentru Maria Apostol" se afla la cea de-a treia editie.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Sefii PNL vin la Targu Jiu

Joi, 27 Iulie 2017, ora 21:46

Intreaga conducere a Partidului National Liberal se afla luni, 7 august, la Targu Jiu. Reprezentantii PNL Gorj spun ca aici se intruneste Biroul Politic National al PNL, motiv pentru care toti sefii de organizatii din tara vor fi prezenti in orasul lui Brancusi. "Luni, 7 august, are loc la Targu Jiu, Biroul Politic National al Partidului National Liberal. Dupa cum stiti, din BPN fac parte toti presedintii filialelor PNL din tara, precum si Biroul Executiv al PNL, deci intreaga conducere a Partidului National Liberal va fi prezenta luni la Targu Jiu", a declarat Denisa Suta, purtatorul de cuvant al PNL Gorj. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Si-a reclamat fiul la politie pentru distrugere

Joi, 27 Iulie 2017, ora 14:15

Un barbat, de 32 de ani, din Targu-Carbunesti, este anchetat pentru distrugere, dupa ce a avariat un autoturism si a spart geamurile locuintei tatalui sau. Barbatul de 54 de ani a sunat la politie si si-a reclamat fiul. "La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca autovehiculul avea toate geamurile, farurile si triplele sparte, iar caroseria era infundata in mai multe locuri, iar geamurile imobilului de pe strada Trandafirilor, cat si usa de acces au fost distruse", au anuntat reprezentantii Politiei Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Casa de Asigurari de Sanatate isi modifica programul!

Joi, 27 Iulie 2017, ora 12:57

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Gorj anunta asiguratii, dar si furnizorii de servicii medicale ca incepand de joi, 27 iulie, isi modifica programul. Astfel, institutia va functiona de luni pana joi intre orele 8.30-17.00, iar vinerea intre orele 8.30-14.30. Pana acum, programul CJAS Gorj se incheia la ora 16.30.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Dosar penal pentru ca s-a plimbat cu ATV-ul

Joi, 27 Iulie 2017, ora 10:22

Un tanar de 26 de ani din Tismana s-a ales cu dosar penal pentru ca a fost prins de politisti circuland cu ATV-ul pe un drum comunal din Celei. Tanarul nu avea permis de conducere, iar ATV-ul nu este inmatriculat sau inregistrat in circulatie, au stabilit politistii.

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Romanescu s-a tinut de cuvant

Joi, 27 Iulie 2017, ora 09:14

Noul primar din Targu Jiu, Marcel Romanescu, s-a tinut de cuvant. Proiectele de hotarare de consiliu care vor fi discutate in sedinta de la finalul lunii iulie au fost postate pe site-ul primariei, AICI, pentru ca orice cetatean sa poata face propuneri.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Razboi total la Andreesti: oameni rai neidentificati sting seara lumina din sat, iar dimineata o aprind
Un intrerupator manual care controleaza iluminatul public da nastere unei situatii de film in ...
Patania unui afacerist din Targu Jiu: A cumparat o ruina si de trei ani nu poate investi in ea
Un afacerist din Targu Jiu a cumparat, in anul 2014, centrala termica din zona General Tell, in ...
Doliu in muzica populara. O artista din Gorj a murit la cateva ore dupa decesul sotului ei
Tragedie fara margini in familia cantaretei de muzica populara Emilia Bubulac. Artista s-a stins din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor