Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.361 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Surse: Giorgi, in Directoratul CE Oltenia

Luni, 27 Martie 2017, ora 23:29

Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, este cel care l-ar putea inlocui pe Laurentiu Ciobotarica in Directoratul CE Oltenia! Giorgi este sustinut de PSD pentru aceasta functie, spun surse politice.

Gabriel Giorgi este directorul Minprest Rovinari, selectat prin OUG 109 a guvernantei corporative, unde a ajuns tot cu sprijinul PSD.

Laurentiu Ciobotarica, directorul financiar, si-a depus mandatul, iar ultima zi la CE Oltenia este pe 31 martie. Din Directorat fac parte Sorinel Boza, Ovidiu Balacescu, Daniel Antonie si Catalin Stanculescu. La finalul aceste saptamani este programata si o sedinta a Consiliului de Supraveghere.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Raport DSP: Apa cu amoniu si nitriti la robinetele gorjenilor!

Luni, 27 Martie 2017, ora 23:24

Un raport al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj pe anul 2016 arata ca din cele aproape 70 de instalatii de apa din judet monitorizate, doar jumatate au autorizatie de functionare. Sunt multe localitati pentru care autoritatile locale nici macar nu au solicitat autorizarea sistemelor de apa, iar pentru altele, Sanepidul a respins cererile din cauza depasirii concentratiei de amoniu din apa. In raportul DSP se mai arata ca, in multe situatii, dezinfectia apei este realizata defectuos.

Directia de Sanatate Publica Gorj a monitorizat anul trecut 69 de instalatii centrale de alimentare cu apa, 11 urbane si 58 rurale. Din numarul total, doar 35 de instalatii detin autorizatie sanitara de functionare. Pentru 13 instalatii de alimentare cu apa, DSP Gorj a emis notificare de respingere a autorizatiei sanitare de functionare. Este vorba de localitatile: Esicleni, Aninoasa, Bustuchin Poiana-Seciuri, Barbatesti, Balanesti, Plopsoru, Urdari, Turburea, Ionesti, Dragutesti-Tilvesti, Vagiulesti, Bengesti-Ciocadia, Slivilesti-Miculesti. Aceste instalatii au fost respinse la autorizare pentru ca existau neconformitati in ceea ce priveste parametrul amoniu.

"Nu exista buget"

Autoritatile locale din Aninoasa spun ca trebuie sa realizeze niste investitii astfel incat apa sa fie in parametrii normali, dar ca in acest moment nu dispun de fondurile necesare. "In primul rand nu exista buget, iar in al doilea rand asta inseamna captarea unei alte surse de apa intrucat in zona cam asta este ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Posturile banoase le fac cu ochiul pesedistilor. Cine ravneste la un salariu de 10.000 lei!

Luni, 27 Martie 2017, ora 23:03

Post tentant pentru mai multi social-democrati gorjeni. Functia de director al Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) Gorj va fi vacantata de catre Gheorghe Cocina, care se pensioneaza. Atat fostul primar de la Negomir, Ion Gruescu, cat si purtatorul de cuvant al PSD, Anca Bordusanu, par sa aspire la postul remunerat cu aproape 10.000 de lei lunar.

Postul lasat liber de Gheorghe Cocina la OJFIR Gorj pare sa fi bagat zazanie intre doi social-democrati. Fostul primar din Negomir, Ion Gruescu, si purtatorul de cuvant al PSD, Anca Bordusanu, ar fi interesati de acest post banos, spun surse din partid. Ion Gruescu sustine insa ca n-au existat aceste discutii si ca are o relatie buna cu Anca Bordusanu. "Nu as zice nu, pentru ca poate sunt printre primii primari care am adus fonduri europene in judet. Si la ora actuala comuna este un santier datorita fondurilor europene pe care le-am adus cand am fost primar. Este un domeniu unde zic eu ca m-as descurca destul de bine. Nu stiu nimic despre Anca, n-au fost discutii. Eu ce sa zic, eu toata viata am fost ales, ca sa castigi o functie aleasa, trebuie sa muncesti, sa faci treaba. Pe mine nu m-a intrebat nimeni, eu cu Anca n-am discutat nimic", a spus fostul primar Ion Gruescu.

Din declaratiile sale, Gruescu pare sa mizeze pe relatia apropiata pe care o are cu senatorul Florin Carciumaru. "N-a fost saptamana sa nu discut cu Carciumaru, eu fiind mai apropiat, ne cunoastem de copii, eu discut mult mai deschis ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Consumul de apa din apartamente, monitorizat de la distanta. Cum!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:34

Aparegio va monitoriza consumul de apa din locuintele targujienilor cu ajutorul unui sistem de citire prin unde radio. Este vorba despre montarea unor noi apometre, cu citire de la distanta. Contoarele de apa cu transmisie radio permit citirea exacta a consumului de apa, atat de apa calda, cat si de apa rece, la o distanta cuprinsa intre 20 si 200 de metri de locul unde e amplasat contorul. Conducerea Aparegio spune ca este o varianta mult mai ieftina decat scoaterea contoarelor pe casa scarii.

Reprezentantii asociatiilor de proprietari au cerut Aparegio sa suporte o parte din cheltuielile scoaterii apometrelor pe casa scarii. "Propunerea mea este de a cofinanta aceste lucrari de scoatere a contoarelor de apa in afara apartamentelor, pe casa scarilor, pentru ca abia atunci putem vedea consumul exact de apa, asa cum face si CEZ si Distrigaz si abia atunci putem actiona. Pentru ca altfel, asociatia da in judecata proprietarul, se ajunge la executare si dureaza mult pana recuperam banii", a spus presedintele Asociatiei de Proprietari Nr.1 Targu Jiu.

Conducerea Aparegio spune ca a identificat o varianta mult mai ieftina de monitorizare a consumului de apa, atat pentru proprietari, cat si pentru furnizorul de apa. Potrivit directorului Traian Patrascoiu, exista discutii cu o firma privata pentru a achizitiona apometre cu citire de la distanta. "Deja Aparagio a constituit o echipa de contorizari, functioneaza de un an de zile, avem aproximativ 1000 de apartamente contorizate, dar ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Primarul din Motru vrea functie in PNL Gorj

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:33

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, isi doreste o functie de prim-vicepresedinte in Partidul National Liberal. Edilul spune ca il recomanda rezultatele obtinute la alegerile din 2016. "Mi-am depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte la PNL Gorj. Nu eram hotarat, trebuia sa vorbesc si eu la mine in organizatie, colegii mei din organizatia Motru au insistat sa-mi depun candidatura pentru aceasta functie. Este vorba despre al doilea municipiu al judetului Gorj, am avut rezultate bune asta-vara prin castigarea alegerilor, am avut un rezultat peste medie si in toamna si colegii mei mi-au recomandat ca ar fi bine candidez. Nu stiu daca sunt si alte candidaturi", a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Conferinta de alegeri a PNL Gorj va avea loc sambata, 8 aprilie. Candidaturile se depun la secretariatul partidului, pana la data de 3 aprilie. Intre timp insa, duminica, 2 aprilie, au loc alegerile pentru PNL Targu Jiu. Marcel Romanescu a precizat ca nu cunoaste inca daca mai are contracandidati.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Cristi Sirbu contesta excluderea din PNL Gorj

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:33

Fostul presedinte al PNL Jupinesti, Cristi Sirbu, a contestat in instanta excluderea din partid decisa la nivelul conducerii judetene. Procesul a fost inregistrat in luna martie 2017 la Tribunalul Gorj si nu a primit inca termen de judecata. Sirbu sustine ca a contestat decizia si la forurile competente din partid. "La contenciosul de la PNL Gorj mi s-a respins contestatia si am facut mai departe la Bucuresti. M-au exclus acum trei luni", a spus Sirbu, care nu a dorit sa vorbeasca prea mult de motive. "Mi s-a reprosat ca am adus putine voturi. Am luat 9% din voturi, dar am inteles ca si presedintele a luat 10% la Runcu, in comuna in care locuieste", a spus Sirbu. Filiala PNL Jupanesti este condusa acum de Leonard Popescu, fost candidat la primarie in 2016. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Muja: Nu vor fi executati oamenii din fostul PC

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:32

Vicepresedintele Ninel Muja da asigurari ca nu vor fi probleme in ALDE Gorj, chiar daca in ultima perioada au aparut divergente intre Dian Popescu si Marius Borcan. Desi razboiul de la nivel national a fost castigat de Tariceanu, Muja spune ca nu vor fi executati oamenii lui Daniel Constantin din teritoriu. "Nu cred ca se va pune discutia sa fie sanctionati cei care au mers cu Daniel Constantin. Ceea ce s-a intamplat duminica a fost o problema legata de Daniel Constantin, nu de membrii partidului. Din punctul meu de vedere, ALDE nu se va scinda, nu are motiv. Este un partid care este la guvernare, un partid bine structurat. Cu siguranta va urma o sedinta in teritoriu in care sa stabilim membrii Delegatiei pentru Congres", a declarat Ninel Muja. Acesta a dat de inteles ca nu sunt excluse promovarile celor din PC, in functii de conducere, dupa impartirea posturilor intre ALDE si PSD. "Nu a existat un conflict intre domnul Borcan si domnul Dian Popescu, au fost niste divergente de opinie", a precizat Ninel Muja. "Se pare ca Tariceanu a castigat razboiul din ALDE, dar nestatutar. Am fost si voi ramane alaturi de Daniel Constantin. Probabil dupa Congres va numi un presedinte interimar la Gorj si atunci nu avem decat sa ne retragem din politica, lasam oamenii destepti sa faca politica", a declarat Danut Chirila, prim-vicepresedinte ALDE Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Bugetul Targu Jiului, motiv de scandal. Cand a fost afisat bugetul?!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:30

Aprobarea bugetului municipiului Targu Jiu s-a lasat cu discutii aprinse in sedinta de Consiliul Local de luni, 27 martie. Liberalii au cerut amanarea proiectului, spunand ca nu au avut suficient timp la dispozitie pentru a veni si cu alte propuneri, dar si cu amendamente. Totul a pornit de la faptul ca cei de la primarie nu au mai organizat o dezbatere publica pentru proiectul de buget, asa cum obisnuia in anii trecuti.

Bugetul municipiului Targu Jiu a fost aprobat luni, proiectul de hotarare fiind votat de consilierii PSD, PSRo, ALDE si PMP. Aproape toti consilierii PNL au votat impotriva, Mihai Paraschiv fiind singurul liberal care s-a abtinut la vot. Paraschiv a cerut mai intai amanarea supunerii la vot a acestui proiect tocmai pentru a putea veni cu alte propuneri. Fiind nevoie de majoritate simpla, bugetul a primit avizul Consiliului Local. "Miercurea trecuta a fost efectiv o lecturare a bugetului, a fost prezentat si ulterior l-am primit pe e-mail, vineri. Nici macar nu s-a supus la vot pe comisii. Care mai ramasesera sa voteze, ca unii plecasera deja. Au fost cateva propuneri pe care le-am facut atunci, dar pe care nu le-au luat in considerare deloc", a spus Mihai Paraschiv, consilier local PNL.

"Eu stiu ca s-au discutat tot felul de variante, de propuneri, care au fost lamurite pe loc, indiferent de natura sau culoarea politica a celor din Consiliu. In Consiliul Local nu trebuie sa se faca caz de culoarea politica. Acum, ca unii se afla in campanie electorala mai ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Explozie intr-o gospodarie din Jupanesti. O batrana, ranita!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:28

O femeie in varsta de 73 de ani din comuna Jupanesti a ajuns, luni, la spital cu arsuri grave, in urma unei explozii din cauza unei butelii. Nefericitul eveniment s-a produs in momentul in care batrana a intrat in bucataria de vara. Femeia nu a realizat ca in incapere se acumulase gaz de la o butelie defecta si a vrut sa aprinda becul. Suflul deflagratiei a aruncat-o pe batrana la cativa metri de anexa. Un echipaj de pompieri de la Targu Jiu, dar si o ambulanta s-au deplasat la fata locului. "Femeia avea arsuri pe membrele inferioare si superioare, pe circa pe 20% din suprafata corpului", a precizat Maria Baran, locotenent in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj.

Explozia nu a fost urmata de un incendiu, insa bucataria de vara a fost distrusa aproape in totalitate de izbitura puternica. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul din Targu Carbunesti, unde a primit ingrijiri medicale de urgenta.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Cum petrec jandarmii gorjeni de ziua lor!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:27

Jandarmii gorjeni vor sarbatori cu mult fast implinirea a 167 de ani de la atestarea documentara a Jandarmeriei Romane. Manifestarile vor debuta in data de 30 martie cu o expozitie de pictura cu lucrari realizate de un pictor jandarm si cu prezentarea tehnicii utilizata in misiuni. De asemenea, vor avea loc expozitii auto si vor fi desfasurate exercitii demonstrative ale luptatorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean si ai Gruparii de Jandarmi Mobila ,,Fratii Buzesti" Craiova, precum si exercitii de dresaj cu cainii de serviciu ai jandarmilor. In data de 31 martie, la un restaurant de pe Insulita Jiului va avea loc un spectacol cultural-artistic sustinut de formatia Ceterasii de Campie si de artista Doina Ghitescu din cadrul Ansamblului Artistic ,,Ciocarlia" al Ministerului Afacerilor Interne. La toate evenimentele au fost invitati si veteranii unitatii, dar si elevii institutiilor scolare din Targu Jiu. In data de 3 aprilie, la sediul unitatii vor fi prezentate mesajele transmise cu prilejul Zilei Armei, acordarea recompenselor pentru personalul unitatii si festivitatea de premiere a castigatorilor competitiilor sportive desfasurate la nivelul unitatii.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Vindea platica sarata fara eticheta. Amenzi!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:27

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au aplicat saptamana trecuta nu mai putin de sase amenzi. Vizate au fost atat persoanele fizice, juridice, cat si exploatatiile non-profesionale. O persoana fizica din Albeni s-a ales cu o sanctiune contraventionala de 720 lei pentru comert cu gaini fara documente sanitar-veterinare. Aceeasi sanctiune a fost aplicata si unei persoane fizice din Balesti, pentru detinere de animale fara documente legale. Cate 600 de lei au primit amenda doua exploatatii non-profesionale din Balesti si Musetesti, pentru neconcordata intre inscrisurile din registrul exploatatiei si situatia animalelor existente in cadrul exploatatiei. Cu aceeasi suma a fost sanctionat si administratorul unui magazin alimentar din Rovinari, pentru ca avea expus spre comercializare peste vrac, respectiv platica sarata, fara elemente de identificare (eticheta). Cea mai mare amenda, de 2000 lei, a fost aplicata la un magazin de furaje din Turceni, pentru valorificarea furajelor in conditii neigienice.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Gorjeni condamnati definitiv pentru inselaciune la Valcea

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:26

Curtea de Apel Pitesti a dat o hotarare definitiva prin care doi gorjeni sunt condamnati pentru ca ar fi inselat mai multe persoane din Valcea, promitandu-le ca vor fi ajutate in derularea unor procese, de regula, contra unor sume de bani. Unul dintre cei condamnati e Dumitru Lapadat, nimeni altul decat cel care a primit si la Targu Jiu, saptamana trecuta, o condamnare de cinci ani pentru acelasi gen de fapte, el fiind in prezent in spatele gratiilor unde executa deja o condamnare definitiva pentru acuzatii similare data tot de instantele gorjene.

La Pitesti, judecatorii l-au achitat pe acesta pentru o parte din acuzatii intrucat faptele s-au prescris. Au ramas insa altele care i-au adus acestuia o condamnare tot de 5 ani, cu executare. "Dispune ca inculpatul Lapadat Dumitru sa execute pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin sentinta apelata pentru savarsirea infractiunii de inselaciune (...), in conditii de penitenciar (...). Reduce pedeapsa aplicata inculpatului Cretu Nicolae pentru savarsirea infractiunii de inselaciune (...), de la pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, la pedeapsa de 3 ani inchisoare. (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei si fixeaza termen de incercare de 5 ani, privind pe inculpatul Cretu Nicolae. Instituie in sarcina acestui inculpat masurile de supraveghere", au decis judecatorii, cel din urma fiind obligat sa fie permanent la dispozitia autoritatilor judiciare in perioada termenului de incercare de cinci ani.

A ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Oficial ANRE: Se impun reglementari dupa criza de energie din ianuarie

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:24

Problemele din iarna, generate de asigurarea cu greutate a energiei necesare, impun o analiza serioasa, a declarat Claudiu Dumbraveanu, director in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). "ANRE, prin toate deciziile sale, a calmat piata. S-a tot vorbit in ultima vreme de criza de energie, de elementele care s-au intamplat in ianuarie. Cateodata situatia a fost prezentata cu accente catastrofice, ca o situatie adusa la limita, care, cu voia Domnului si cu mult noroc, a reusit sa fie tinuta sub control si am scapat de un mare necaz", a aratat oficialul ANRE.

ANRE vrea sa revizuiasca cadrul de reglementare, in sensul introducerii de garantii in contractele de pe Piata Centralizata pentru Servicii Universale (PCSU), unde se tranzactioneaza energia pentru consumatorii casnici. In iarna, mai multi furnizori si-au denuntat contractele.

Oficialul ANRE a incercat sa explice si preturile foarte mari din ianuarie, fiind platita si suma de 650 de lei pe MW. "Au aparut informatii ca s-ar putea sista exporturile, au aparut informatii legate de rezerve limitate de carbune si acest lucru a dus la un comportament al ofertelor de cumparare in sensul cresterii. Au fost participanti la piata care, poate speriati de aceste declaratii, au pus oferte de cumparare cu un pret din ce in ce mai ridicat, la care, evident, cei care aveau energie au raspuns", a aratat oficialul reglementatorului. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Cat plateste CEO pentru colectarea gunoiului!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:22

Complexul Energetic Oltenia va plati anul acesta peste 340 de mii de lei pentru colectarea gunoiului de la sediul companiei din Targu Jiu si de la Sucursalele Rovinari si Turceni. Contractul pentru Targu Jiu si Rovinari a fost atribuit Polaris M Holding, valoarea acestuia fiind de 237.406 de lei. Un contract de 106 mii de lei a obtinut si firma Consiliului Local Turceni, Turcenisal SRL. Aceasta firma va trebui sa colecteze deseurile menajere de la Turceni. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Club al varstnicilor la Rovinari

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:21

Orasul Rovinari dispune de luni, 27 martie, de unul dintre cele mai noi si dotate cluburi pentru persoanele varstnice din judet. Primarul Robert Filip a anuntat deja investitia. Clubul varstnicilor este situat pe bulevardul Minerilor. "Clubul dispune de un mic cinema, zona de lectura, zona de agrement pentru jocuri de societate (table, sah, remi etc), ecran LCD pentru meciuri, dozator de apa, aparat de cafea si o data pe luna vor beneficia de consultatii medicale, toate aceste lucruri fiind gratuite pentru membrii clubului. Le doresc pe aceasta cale persoanelor varstnice din orasul nostru pensie lunga si sedere placuta in noul nostru club", a spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Trei centre de sacrificare a mieilor in Gorj

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:20

Aproximativ 5.000 de miei vor fi sacrificati anul aceasta, de Pasti. Directia Sanitar-Veterinara va autoriza trei centre de sacrificare in Targu Jiu, Novaci si Motru. "Vom verifica unitatile ce comercializeaza produse de origine animala. Deja am facut documentatia pentru amenajarea a trei centre temporare pentru sacrificarea mieilor: Targu Jiu, Novaci si Motru. Anul trecut am avut patru centre de sacrificare a mieilor, dar acum Rovinari nu a mai solicitat autorizare pentru acest an", a declarat Nicolae Calescu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Taxele de sacrificare vor ramane aceleasi ca in anii trecuti. In anul 2016, fermierii care au venit cu miei in piata de pe digul Jiului au platit o taxa de circa 7 lei. Si anul acesta sacrificarea se va face cu asomatorul. "Estimam ca vor fi sacrificati in jur de 5.000 de miei. Din cate am inteles de la colegii din teritoriu, mieii vor fi buni de sacrificat, chiar daca Pastele a cazut mai devreme, in acest an. Din ce am aflat, la Brosteni, s-ar fi vandut deja primii miei cu 10 lei/kilogramul in viu. Cred ca anul acesta, preturile vor fi la fel ca in anii trecuti, 20-25 de lei/kilogramul de carne de miel. Le recomandam oamenilor sa cumpere mieii sacrificati in conditii igienice, din spatii autorizate", a precizat Nicolae Calescu.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Sindicalistii de la "Loto" anunta proteste

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:09

Angajatii Loteriei Romane au pichetat luni sediul central al companiei din Bucuresti. Lucratorii de la "Loto" sunt nemultumiti din cauza salariilor mici si spun ca in perioada imediat urmatoare vor avea loc miscari de protest, inclusiv la Gorj. "Dupa reconfirmarea noii conduceri, vor avea loc proteste in toata tara. Sunt mari discrepante salariale si trebuie rezolvata o data pentru totdeauna aceasta problema. De exemplu, un contabil de la sediul central ia un salariu de cateva ori mai mare decat unul din teritoriu", a declarat Cosmin Musuroi, economist Loteria Romana. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

2016: ANAF a sesizat organele de cercetare de 84 de ori

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:09

Inspectorii de la Administratia Judeteana de Administrare Fiscala Gorj au inaintat organelor de cercetare penala un numar de 84 sesizari penale, in anul 2016. Inspectorii au calculat o valoare a prejudiciului de 41,6 milioane de lei. Totodata, in 2016, ANAF Gorj a expediat 36.335 de titluri executorii, in valoare de 143.499.731 lei, dar s-a incasat doar suma de 79 de milioane de lei. De asemenea, 7.826 de gorjeni au avut popriri pe conturi, ANAF incercand sa recupereze 98 de milioane de lei. In anul 2016, organele de inspectie fiscala au efectuat actiuni de control la un numar de 996 contribuabili si au aplicat 520 de amenzi contraventionale in suma totala de 611.850 lei. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Oferta de munca pentru instructorii de fitness din Gorj

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:09

O companie din Croatia a transmis catre serviciul Eures din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj o oferta de munca pentru instructorii de fitness sau animatori. Compania pune la bataie 70 de posturi pentru animatori si organizatori de evenimente si turnee sportive de echipa (fotbal, volei pe plaja, tenis de masa). Printre sarcinile acestora se numara si sprijinirea clientilor in timpul marsurilor sportive sau jogging, sau pentru cursurile de fitness; facilitarea activitatilor sportive, coordonarea si supervizarea grupelor de copii cu varste cuprinse intre 4-12 ani. Ca si cerinte, compania croata solicita experienta in orice tip de divertisment (dans, actorie sau programe de prezentare), experienta in fitness, aerobic, yoga, sau experienta in organizarea de turnee sportive, dar si experienta in activitati recreative pentru copii. Salariul nu este unul de neglijat si unde mai pui ca se ofera si trei mese pe zi si cazare in camere cu maxim trei paturi. Salariul este de 640 de euro net/luna. Candidatii ar trebui insa sa cunoasca limba engleza la nivel de baza. De mentionat ar mai fi faptul ca durata contractului este determinata, de sase luni.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Stadionul de la Targu Jiu, motiv de galceava la Iasi!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:08

Construirea unui stadion nou la Targu Jiu, precum si a celui de la Craiova, i-a iritat pe liberalii din Iasi, care i-au cerut primarului orasului sa faca si el demersurile necesare pentru a atrage fonduri cu care sa ridice o asemenea constructie in capitala Moldovei.

Deputatul Costel Alexe a invocat, luni, intr-un comunicat de presa, ca sefii PSD ai judetului nu au reusit sa atraga fonduri pentru investitii majore in judet, sportul fiind unul dintre domeniile afectate de acest lucru. El a dat ca exemplu la acest capitol stadioanele care se vor finaliza anul acesta in Oltenia.

"Iasiul a fost ocolit de investitii in infrastructura sportiva si in mandatul de premier al lui Victor Ponta, cand deputatul de Gorj a alocat discretionar 70 de milioane de euro in Oltenia: pentru un stadion in Craiova de 30.000 de locuri, in valoare de 50 milioane de euro si 21,8 milioane euro pentru o arena de 12.400 locuri la Tg. Jiu. Fac un apel catre Presedintele CJ Iasi, domnul Maricel Popa, cat si catre Primarul Iasului, domnul Mihai Chirica, sa iasa din retorica de campanie electorala, sa isi faca datoria fata de ieseni, sa depuna proiecte si sa faca demersurile necesare pentru a obtine finantari si sa atraga fondurile guvernamentale", afirma deputatul iesean.

Costel Alexe a dat si alte exemple de investitii in infrastructura sportiva pe care Iasiul le-a ratat si pentru care ii face responsabili pe sefii administratiei locale, primarul din Iasi fiind unul dintre criticii lui Liviu Dragnea. ...

Sport / stiri Sport5 vizite[ Pandurul ]

Angajatii de la Mediu isi cauta majorarile salariale in instanta

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:08

In ultimele doua saptamani, in fiecare zi de marti inspectorii Agentiei Judetene de Protectie a Mediului, precum si comisarii Garzii de Mediu Gorj, au oprit lucrul pentru doua ore, prin greva spontana sperand sa atraga atentia asupra salariilor mici pe care le primesc. Nimeni de la minister nu i-a bagat insa in seama, iar dupa demiterea de luni a lui Daniel Constantin sunt tot mai mici sansele ca problema lor sa fie luata repede in discutie si, eventual si rezolvata. In acest context, sindicalistii au decis sa apeleze la instantele de judecata, urmand sa isi ceara drepturile prin procese pe care spera sa le castige, asa cum s-a intamplat si la alte institutii publice din judet.

"Avand in vedere ca Guvernul inca nu a raspuns la solicitarea noastra pentru echivalarea salariilor pe familie ocupationala, noi o sa incercam sa actionam la instanta pentru a vedea ce decide instanta cu privire la echivalarea salariilor pe familie ocupationala. O sa facem solicitari si catre alte institutii ale statului, iar raspunsurile le vom atasa la dosar ca exemplu de plata, pentru a se vedea diferenta care exista intre salariile din unele institutii si cele pe care le primesc angajatii APM Gorj", a declarat sindicalistul Ionut Mocarcioiu.

Inca de la protestele de saptamanile trecute, inspectorii precizau ca salariile unora dintre ei sunt echivalente cu cele pe care le primesc soferii la alte institutii publice din judet, lucru pe care acestia nu il gasesc firesc.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Vor echipa de baschet in Liga a II-a

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:07

Conducerea Asociatiei Judetene de Baschet Gorj a solicitat autoritatilor judetului sa organizeze o dezbatere publica in vederea inscrierii unei echipe de baschet masculin in Liga a II-a. Anuntul a fost facut in cadrul Comisiei de Dialog Social de luni. "Ne dorim sa inscriem o echipa de Liga a II-a in Campionatul National de Baschet masculin pentru anul competitional 2017-2018. Dezbaterea publica va fi *Baschetul gorjean, incotro?*. Trebuie sa gasim solutii, mai ales ca din acest an vom avea o sala polivalenta la standard european si trebuie sa gasim si echipele care sa evolueze din judetul Gorj, atat baschet, cat si handbal", a declarat Marius Vlaicu, presedintele Asociatiei Judetene de Baschet Gorj. Acesta a mai precizat ca sunt agenti economici interesati sa investeasca in baschet. "Exista solutii de finantare, fie de la Consiliul Local Targu Jiu, fie de la Consiliul Judetean, fie mergand pe un club sportiv universitar. Sunt foarte multi copii care se indreapta catre acest sport, nu numai baieti, cat si fete. Sunt foarte multi iubitori de baschet, sunt cetateni ai judetului Gorj care veneau la baschet, ca la un spectacol sportiv, si m-au intrebat daca pot sa continui aceasta relaxare la un meci de baschet", a precizat Marius Vlaicu.

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Un fost pandur, ironizat de Reghe!

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:07

Transferat de Gica Hagi, la Viitorul, pentru a ajuta echipa, fostul pandur George Tucudean nu e vazut cu ochi buni de marele rival la titlu. Intrebat despre ultima mutare a Viitorului, Reghecampf a rabufnit si a spus presei ca jucatorul de 25 de ani nu are mentalitate de campion. "Tucudean, cand era la Steaua, avea tricou de 30 de kilograme. Atat a cantarit pentru el tricoul la noi", a spus antrenorul vicecampioanei, la Digi Sport. George Tucudean a jucat la Steaua intre ianuarie si septembrie 2015, dar a reusit doar trei goluri in 17 partide. La Pandurii, atacantul a punctat de cinci ori. (A.P.)

Sport / stiri Sport2 vizite[ Pandurul ]

Aparegio face profit si in 2016

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:05

Incasarile Aparegio, operatorul de apa si canal din judet, trec de 26 de milioane de lei in 2016, profitul inregistrat fiind de 2,7 milioane de lei. Potrivit unei situatii prezentate de directorul Traian Patrascoiu, Aparegio a avut venituri foarte mari, dar si creante mari de incasat. Astfel, la 31 decembrie 2016, Aparegio avea de recuperat 12,8 milioane de lei, din care 7 milioane lei de la asociatiile de proprietari, 2,4 milioane de la populatie si 2,3 milioane lei de la firme. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Fiscul si-a depasit planul de incasari

Luni, 27 Martie 2017, ora 22:04

Agentia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Gorj si-a depasit planul de incasari atat pentru anul trecut, cat si pentru primele doua luni ale anului in curs. "Anul trecut am incasat 723 de milioane de lei la bugetul de stat, realizand o depasire a programului de incasari cu 6 procente, comparativ cu anul 2015, cresterea este de 9 procente, o depasire de 53 de milioane de lei. Pe lunile ianuarie si februarie, care sunt luni inchise, ne-am realizat programul si avem o depasire de 14 milioane de lei. Speram ca si pe luna martie sa ne depasim programul propus. Depasirea programului s-a realizat datorita activitatii depuse, normal ca si impozitele si taxele, impozitul pe profit, Taxa pe Valoarea Adaugata, sunt mai mari. Asta arata ca este o activitate in crestere fata de perioada trecuta. La toate impozitele si taxele sunt depasiri fata de program, realizarile sunt peste suta, dar cele mai mari incasari sunt la contributiile sociale si la impozitul pe profit", a declarat Marin Ciumag, seful AJFP Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Ponta si Dragnea se intrec in "amintiri pescaresti"...

Luni, 27 Martie 2017, ora 21:04

Cei doi mari pescari social-democrati ai ultimelor zile, Liviu Dragnea si Victor Ponta, au ajuns in situatia in care recunosc public faptul ca nu isi mai vorbesc. Doar prin intermediul presei si al retelelor de socializare mai deapana povesti pescaresti, deputatul de Gorj fiind cel care a scris pe Facebook despre o intamplare din 2012 din Delta Dunarii. Asta dupa ce Dragnea a postat pe contul sau de Facebook poze in care apare impreuna cu Sorin Grindeanu la pescuit, premierul fiind incepator in acest sport, desi captura de stiuci a fost una cu care sa se laude.

Ponta e de parere ca actualul sef al Guvernului ar trebui sa isi ia cu el o vesta solida atunci cand merge la pescuit cu actualul sef al PSD pentru ca, din experienta, stie ca Dragnea ramane singur in barca, indiferent cu cine s-ar afla. Un exemplu in acest sens il reprezinta chiar mazilirea vicepremierului Daniel Constantin, cel despre care s-a tot vorbit ca ar urma sa puna bazele unui nou partid impreuna cu Ponta. Si ca sa dea de inteles ca s-ar putea intampla asa ceva, Ponta scrie in postarea sa de pe Facebook despre cat de pregatit este sa inoate contra curentului si sa ii salveze pe cei aruncati din barca!

"Ma descurc sa inot chiar si contra curentului"

"Atunci am avut un weekend extrem de incarcat - stabilirea candidatilor la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012 . In plus, am adoptat toti o *Declaratie oficiala de solidarizare cu Liviu Dragnea* - stiu ca acum suna comic dar asa a fost! Am fost atunci in ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Canal TV dedicat filmelor romanesti

Luni, 27 Martie 2017, ora 14:42

AKTA lanseaza, in data de 30 martie 2017, canalul CINEMARATON, dedicat in excusivitate cinematografiei romanesti. "CINEMARATON - Povestea filmului romanesc" va mai transmite, pe langa filme, emisiuni si productii proprii precum: interviuri- medalion cu regizori, actori, critici de film si de teatru; scurte prezentari si contextualizarea programului/filmului care va urma.

Canalul CINEMARATON va fi disponibil gratuit pentru clientii AKTA. "Lansarea canalului CINEMARATON face parte din strategia noastra de dezvoltare pornind de la analiza atenta a pietei pe care operam, oferind servicii pe care clientii nostri le considera importante pentru ei si le apreciaza. Aceasta abordare este valabila atat in cazul canalului CINEMARATON, cat si in cazul serviciilor de telefonie mobile, pe care o sa le lansam in curand", spune Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems.

Canalul CINEMARATON va difuza peste 1.000 de filme romanesti pe an, insotite de comentarii, analize si informatii inedite de pe platourile de filmare. "Am ales sa spunem povestea filmului romanesc, asa cum a fost ea scrisa in peste 100 de ani de existenta si asa cum este scrisa ea acum, de catre noul val al cinematografiei romanesti, care a uimit lumea in ultimul deceniu si jumatate. Cred cu tarie ca un difuzor de televiziune are menirea de a informa si, in acelasi timp, a educa publicul caruia i se adreseaza. A spune povestea filmului romanesc este un fel de a aprecia munca miilor de actori, regizori, ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

I-a furat bicicleta din curtea casei

Luni, 27 Martie 2017, ora 14:00

Un barbat de 39 de ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, a alertat politia ca persoane necunoscute i-au sustras o bicicleta din curtea locuintei pe care o detine in orasul Bumbesti-Jiu, in timp ce a fost plecat de la domiciliu. In urma investigatiilor si cercetarilor efectuate de politisti a fost identificat autorul furtului, un barbat de 58 de ani, din orasul Bumbesti-Jiu. Bicicleta a fost recuperata si predata partii vatamate, iar cercetarile continua cu autorul in stare de libertate. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

A gasit un telefon si s-a ales cu dosar penal!

Luni, 27 Martie 2017, ora 13:23

Un barbat de 45 de ani, din comuna Runcu, a alertat politia ca, in timp ce se afla in zona Pietii Centrale din Targu Jiu, a pierdut telefonul mobil. "Pentru a gasi telefonul, barbatul a efectuat un apel catre acesta, ocazie cu care a raspuns o persoana de sex masculin, care a solicitat o recompensa pentru restituire. In urma verificarilor efectuate de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Targu-Jiu, a fost identificat un barbat de 34 de ani, din localitate, fara ocupatie, care a recunoscut ca a gasit telefonul mobil si a solicitat o recompensa pentru restituirea acestuia. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de insusirea bunului gasit", anunta IPJ Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Elev ranit in accident. Soferul, beat si cu permisul suspendat pentru alcool!

Luni, 27 Martie 2017, ora 13:14

Un elev, in varsta de 12 ani, a fost ranit in urma unui accident rutier care a avut loc ieri pe raza localitatii Aninoasa. Un barbat de 37 de ani, din comuna Plopsoru, in timp ce conducea un autoturism pe D.C. 48 A, comuna Aninoasa, din cauza neadaptarii vitezei, intr-o curba, a pierdut controlul volanului, acrosand un autoturism ce era parcat in afara partii carosabile, dupa care a intrat intr-un cap de pod. In urma impactului, un minor de 12 ani, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, a suferit leziuni, fiind transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultand o concentratie de 0,71 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. In urma verificarilor, politistii au aflat ca acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru consum de alcool. "In baza probatoriului administrat in dosar s-a luat masura retinerii suspectului pentru o perioada de 24 de ore, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Gorj. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si avand dreptul de a conduce suspendat", anunta IPJ Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Sfarsit cumplit. Un tanar de 19 ani a cazut de pe schela de la etajul 6. A murit pe loc
Este doliu intr-o familie dintr-un sat din Telesti! Un tanar de 19 ani a murit pe un santier din ...
Scandal in strada intre doi soti (VIDEO)
Scene violente s-au petrecut sambata dupa-amiaza in zona sensului giratoriu de langa magazinele ...
Gorjean mort la 19 ani pe un santier in Timisoara
Sfarsit cumplit pentru un tanar din Gorj care saptamana trecuta a cazut de la inaltime in timp ce se ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor