Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.394 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Marciuc: Atacam in justitie disponibilizarile

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:09

Marciuc: Atacam in justitie disponibilizarileConducerea executiva a CE Oltenia nu a convocat inca sindicatele intr-o sedinta de negocieri pe seama planului de reorganizare al companiei. Sindicalistii isi mentin in continuare pozitia si spun ca nu vor fi de acord cu disponibilizarea a 2000 de oameni anul acesta, ci doar cu plecarea din sistem a celor pensionabili, iar acestia sa plece cu venit de completare si plati compensatorii juste. Liderul Federatiei Univers, Adrian Marciuc, este de parere ca administratia CE Oltenia nu va putea face aceste concedieri colective fara acordul federatiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Munca (CCM). "Asteptam convocarea, nu a venit nimic oficial. Avem aceeasi linie pe care am spus-o de la inceput. Nu acceptam decat doi ani cu venit de completare si plati compensatorii. Sa faca aceste disponibilizari fara noi, sa vedem daca le fac. Eu zic ca nu se poate fara semnatura sindicatelor. Daca cumva cauta ei alte solutii legislative, noi vom ataca in justitie treaba asta. Eu zic ca nu se risca", a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepresedintele Federatiei Univers.
Conform planului de redresare al companiei intocmit de conducerea executiva a CE Oltenia, document avizat de Consiliul de Supraveghere, 2000 de salariati ar urma sa plece in 2016, alti 2000 in 2017, in 2018 si 2019 cate 407, iar in 2020 un numar de 455 de angajati.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Rovinari - jumatate oras, jumatate comuna! Propunerea unui candidat!

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:08

Rovinari - jumatate oras, jumatate comuna! Propunerea unui candidat!Presedintele PNL Rovinari, Laurentiu Chivu, a depus la primarie o adresa prin care cere administratiei locale sa analizeze posibilitatea si sa faca demersurile necesare la Consiliul Judetean si Prefectura Gorj pentru ca localitatea componenta Virt a orasului Rovinari sa fie trecuta in categoria localitatilor rurale.

Propunerea lui Laurentiu Chivu este una fara precedent in Romania. Practic, o parte din Rovinari ar ramane oras, o alta parte ar intra in zona rurala. Chivu sustine ca astfel ar putea fi accesate mai multe fonduri europene pentru lucrari de canalizare, alimentare cu apa, asfaltare de drumuri si strazi, dar s-ar ajunge si la scaderea nivelului impozitelor taxelor locale. "In momentul de fata nu pot fi accesate fonduri europene pentru modernizarea localitatii Virt deoarece aceasta face parte din categoria localitatilor urbane", se arata in cererea presedintelui PNL Rovinari, inregistrata la primaria Rovinari joi, 5 mai.
Liderul PNL Gorj, Dan Valceanu, a spus ca nu stie exact daca acest lucru este posibil din punct de vedere legal, dar ca asta vrea sa afle si liderul liberal de Rovinari. "Poti sa faci referendum, sunt mai multe posibilitati. Aici nu este vorba de o propunere a domnului Chivu. Daca primarul analizeaza posibilitatea si spune ca nu se poate, asta este", a spus nu prea convins Dan Valceanu, co-presedintele PNL Gorj.
Reprezentantii Prefecturii Gorj nu au putut fi contactati pentru a explica daca o localitate componenta a unui oras poate deveni rurala. ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Concurs la UCB pentru functiile de decan. Cine sunt candidatii!

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:06

Concurs la UCB pentru functiile de decan. Cine sunt candidatii!Universitatea "Constantin Brancusi" (UCB) din Targu Jiu organizeaza concurs pentru functiile de decan la cele cinci facultati din structura. Pentru fiecare pozitie s-au inscris cate doi candidati. Actualii decani ai facultatilor si-au depus candidatura pentru un nou mandat, fara exceptie. Concursurile vor debuta peste 10 zile. Rectorul Luminita Popescu este presedintele comisiei de concurs.

Pentru sefia Facultatii de Inginerie si Dezvoltare Durabila din cadrul UCB si-au depus candidatura profesorul Cristinel Racoceanu, actualul decan, dar si conferentiarul Roxana Gabriela Popa, fiica directorului de la Statiunea Pomicola Targu Jiu, Ion Calinoiu. Cecilia Rabontu isi doreste sa conduca in continuare Facultatea de Stiinte Economice, pentru care "se va bate" cu conferentiarul Aniela Balacescu.
Pentru functia de decan al Facultatii de Stiinte Juridice si-au depus candidatura Laura Trocan, care ocupa aceasta pozitie in prezent, dar si Georgiana Simionescu. La Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Management Public vor sa fie decan profesorul Sorin Purec, actualul sef al facultatii, dar si conferentiarul Livian Radoescu. Si Delia Monica Bica vrea sa conduca in continuare Facultatea de Stiinte Medicale si Comportamentale, insa va trebui mai intai sa-l infranga pe profesorul Marian Durbacea.
Din comisia de concurs pentru functiile de decan fac parte: rectorul Luminita Popescu-presedinte, prorectorul Sorin Ghimisi, vicepresedintele Senatului- Lucia Popa, profesorul Doru Carnu si ...

Actualitate / stiri Actualitate42 vizite[ Pandurul ]

Primul obiectiv al "primarului" Lupulescu, cam SF pentru Targu Jiu

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:05

Primul obiectiv al "primarului" Lupulescu, cam SF pentru Targu JiuOctavian Lupulescu, candidat PNL, si-a prezentat joi o parte din programul electoral pentru municipiul Targu Jiu, precizand ca a cuprins toate sectoarele de activitate. Acesta a precizat ca primul sau obiectiv daca ar castiga fotoliul de primar ar fi o clinica de cardiologie interventionista.
Candidatul PNL la Targu Jiu, Octavian Lupulescu, are ganduri marete, daca nu fantasmagorice pentru Targu Jiu. Fostul ofiter vrea sa infiinteze la Targu Jiu o clinica de cardiologie interventionista. In al doilea rand, Lupulescu ar acorda o atentie sporita centrului administrativ al orasului. "Prima discutie pe care o avem se refera la acel obiectiv sanitar, spitalul de care vorbeam, clinica de cardiologie interventionista si centrul administrativ al orasului. Toate, in conditiile in care apeland la programul nostru, vedem ca unul dintre obiectivele noastre, cele mai importante pe care ni le stabilim este finalizarea Planului Urbanistic General, care constituie o prioritate zero pentru noi", a spus Octavian Lupulescu, candidatul PNL. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Manastirea cu calugari de la Carbunesti, aproape de realizare

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:04

Manastirea cu calugari de la Carbunesti, aproape de realizareGorjenii ar putea vizita in scurt timp un nou lacas de cult impresionant in orasul Targu Carbunesti. Un afacerist din Bucuresti a depus deja documentatia pentru infiintarea unei manastiri de calugari in satul Cojani. Autoritatile locale din Targu Carbunesti spun ca acolo va functiona in scurt timp, pe langa manastire, si o micro ferma, dar si o plantatie de catina.

Satul Cojani ar putea deveni in cateva luni un loc de pelerinaj dupa ce un om cu frica de Dumnezeu a pus bazele unei manastiri in zona. In prima faza a dus acolo un calugar care se ocupa de documentatie. Actele au ajuns deja la Mitropolia Olteniei, dar si la Agentia Nationala de Protectie a Mediului pentru eliberarea PUZ-ului. Manastirea ar urma sa poarte hramul Sfintilor Ioan, Nicolae si Gheorghe. In fapt manastirea are urma sa fie ridicata pe ruinele bisericii de la Baceasca, asa cum este cunoscuta de locuitori. "O manastire de calugari, deocamdata se face PUZ-ul, se face intabularea, se fac actele ca sa se poata face proiectul si autorizatia de constructie. Deja este un calugar care se ocupa de acest segment. Nu este biserica acum acolo, este o ruina, nu este acoperis, sunt numai ziduri, dar pictura murala s-a intretinut, este pe malul Gilortului, este in zona de nord a Cojanului. Biserica Baceasca se numea odata, asa e cunoscuta la noi in zona. O sa fie chilii, spatii administrative, tot ce trebuie", a spus primarul Mihai Mazilu, primar.
Potrivit primarului, afaceristul din Bucuresti care a cumparat deja teren ..

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Elev pasionat de bucatarie, care deseneaza fabulos

Vineri, 06 Mai 2016, ora 00:03

Elev pasionat de bucatarie, care deseneaza fabulosAre doar 18 ani, dar realizeaza adevarate opere de arta cu doar cateva creioane colorate. Mihai Budescu este elev in clasa a XII-a la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Targu Jiu si vrea sa devina un bun bucatar. Mihai are doua mari pasiuni, desenul si bucataria. A reusit pana acum sa le impace intr-un mod uimitor mai ales ca, spune el, si bucataria este o arta. Despre pasiunile tanarului, dar si ce ar vrea sa faca in viitor, puteti afla vineri, incepand cu ora 19.00, pe Accent Tv, in cadrul emisiunii "Despre noi, oamenii".

Mihai Budescu a descoperit desenul in creion cand avea zece anisori. A vrut sa vada daca stie sa realizeze un desen pe care il facuse fratele sau si a constatat ca i-a iesit chiar mai bine. Cand sa mearga insa la liceu, pasiunea pentru bucatarie si arta gatitului au invins dorinta de a face desen mai departe. "Primul meu desen a fost o vaza cu elemente de decor, pe o coala A3, nu aveam experienta mai deloc. Am incercat sa-l imit pe fratele meu, dar amandoi am constatat ca mi-a iesit foarte bine. De atunci a inceput totul. In tot acest timp eu am mai avut o pasiune, bucataria, imi place sa gatesc, sa pregatesc o farfurie, asa ca la vremea cand a trebuit sa aleg, am ales bucataria. Acum, insa, daca ar fi sa o iau de la inceput, cel mai probabil as alege desenul", spune tanarul artist.
Deseneaza in special portrete, dar niciodata nu pune pe hartie un chip care nu-i inspira nimic.

"Este un hobby costisitor"
Mihai deseneaza foarte mult copii, ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

S-a dat startul campaniei electorale

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:58

In noaptea de joi/vineri, mai exact la orele 24.00, s-a dat startul campaniei electorale. Pana pe data de 4 iunie, ora 7.00, candidatii vor incerca sa convinga alegatorii sa le dea votul. Spre deosebire de anii trecuti, campania din acest an va fi mult mai restrictiva, fiind limitate atat actiunile, cat si materialele de propaganda. "Sunt anumite restrictii in aceasta campanie. Nu sunt permise: vehiculele inscriptionate cu sloganuri de campanie; vehicule care difuzeaza materiale audio, in mers sau stationar; spectacole, serbari, focuri de artificii, bannere, panouri publicitare, steaguri publicitare, publicitate luminoasa sau publicitate pe vehicule. De asemenea, nu se pot face alt gen de cadouri decat calendare micute cu o anumita dimensiune stabilita", a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judetului Gorj. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Potrivit calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale in noaptea de 5/6 mai se da startul campaniei electorale, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai, se va stabili prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot. "Dat fiind faptul ca incepe campania electorala va trebui sa fim foarte atenti, atat noi, cat si autoritatile locale. Dupa ce se va stabili ordinea pe ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

Vagiulesti: Drumul din Murgilesti, consolidat dupa alunecarea de teren

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:57

Vagiulesti: Drumul din Murgilesti, consolidat dupa alunecarea de terenCirca 30 de familii din satul Murgilesti al comunei Vagiulesti au stat cu frica in san mai bine de un an de teama ca vor ramane izolate. O alunecare de teren s-a produs la inceputul anului 2015 de-a lungul drumului care asigura legatura cu restul comunei. Primaria a cerut sprijin la autoritatile de la nivel judetean si central pentru consolidari, insa banii nu au venit. In aceste conditii, autoritatile au renuntat la alte investitii si au demarat lucrarile pe cont propriu. La mijlocul lunii aprilie s-a dat startul lucrarilor, iar in doua luni totul ar putea reveni la normal, spune primarul din Vagiulesti, Constantin Pirjol.

Aproximativ 400.000 lei au trebuit sa stranga autoritatile locale din Vagiulesti pentru a putea da startul lucrarilor de consolidare a drumului din satul Murgilesti. Afectata de alunecari a fost si statia de apa care asigura alimentarea inclusiv pentru satul Covrigi. Lucrarile de consolidare au fost demarate in data de 18 aprilie si se lucreaza de zor la refacerea drumului. Autoritatile locale din Vagiulesti sunt optimiste si sunt de parere ca in doar cateva luni oamenii din zona vor putea circula in conditii optime. "A fost afectat in primul rand drumul si exista riscul ca gospodarirea de apa, care este realizata in proportie de 90%, o investitie destul de mare, sa se piarda. Conducta de distributie este de 16km. Se impunea de urgenta sa intervenim. Am facut economii la bugetul propriu, toate resursele economisite in 2015 le-am directionat spre aceasta ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

Consilierii din Farcasesti au avizat premierea minerilor

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:55

Consilierii din Farcasesti au avizat premierea minerilorPrimarul din Farcasesti, Danut Balu, a reusit sa promoveze proiectul de hotarare prin care zece salariati ai CE Oltenia din comuna, care au luat parte la "Marsul Disperarii", sa primeasca titlul de "Cetatean de onoare".

Desi la prima tentativa de acest gen, la sedinta din 29 aprilie, consilierii locali s-au opus, la cea convocata de indata miercuri, 4 mai, primarul Danut Balu a reusit sa obtina jumatate plus unu din voturile consilierilor, cat avea nevoie pentru promovarea proiectului de hotarare. "Proiectul a trecut. Au fost sase consilieri prezenti, iar cinci dintre ei au votat pentru premierea minerilor din comuna care au luat parte la marsul SOS: Salvati Complexul Energetic Oltenia", a declarat Danut Balu, primarul comunei Farcasesti.
Cei care vor primi aceasta distinctie sunt: Dumitru Pirvulescu-liderul Federatiei Nationale Mine Energie (FNME), Grigore Balu, Nicolae Bodislav, Constantin Bodislav, Stefan Gherghinoiu, Cristea Copaci, Florin Copaci, Daniel Baltoi, Aurelian Constantinescu, Nicolae Constantinescu, Alin Constantin Munteanu, Nicolae Sularea, Laurentiu Daniel Rotaru. Ceremonia de premiere va avea loc la sedinta ordinara de la finalului lunii mai. Prin aceasta recunoastere a autoritatilor locale din Farcasesti, minerii care au marsaluit de la Rovinari la Bucuresti vor beneficia de gratuitate la caminul cultural din comuna in situatia in care vor dori sa organizeze acolo evenimente. Practic vor fi scutiti de taxa de 100 de lei perceputa de administratia locala ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Perchezitii in Gorj, la firme radiate!

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:51

Perchezitii in Gorj, la firme radiate!Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj au efectuat joi, 5 mai, opt perchezitii la sediile unor societati comerciale si la domiciliile administratorilor acestora.

Descinderile au vizat afaceristi din Bucuresti, dar si din judetele Gorj si Brasov. In Gorj au avut loc cinci dintre perchezitii. Trei au fost la firme din Targu Jiu, iar celelalte la societati din Albeni si Barbatesti. Este vorba de firme mici de constructii. Administratorii acestora sunt suspectati ca, in perioada 2012-2014, ar fi constituit un circuit evazionist, prin care ar fi inregistrat operatiuni fictive in evidentele firmelor pe care le gestionau. Oamenii legii au ridicat documente in urma perchezitiilor iar administratorii au fost chemati sa dea declaratii. Astfel, oamenii legii au aflat ca firmele respective figureaza in prezent ca fiind radiate. Conform IPJ Gorj, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, este de aproximativ 750.000 de lei.
Actiunea politistilor gorjeni s-a desfasurat in cadrul a doua cauze penale aflate in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

A blocat calea ferata. Politia, la fata locului!

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:50

A blocat calea ferata. Politia, la fata locului!Un localnic din Dragotesti a blocat joi seara calea ferata pe care trec garniturile cu carbune de la cariera Jilt la termocentrala Turceni. Calea ferata trece peste terenul lui Ion Purdescu, iar acesta si-a pus masina pe sine, deoarece Complexul Energetic Oltenia nu ii satisface pretentiile pentru cedarea bucatii de pamant. Este vorba de promovarea lui, Purdescu fiind electrician la CE Oltenia, dar si de angajarea a doua rude. Politia a ajuns la fata locului. Calea ferata a fost blocata de la ora 17.00, dar pana la ora 22.00 nu a plecat nicio garnitura de tren catre Turceni. Purdescu a vrut si miercuri sa blocheze calea ferata, dar doua vagoane cu carbune au deraiat si circulatia a fost oricum blocata, asa ca si-a amanat protestul. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Dosar penal pentru ca avea arma

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:50

Politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au identificat miercuri un barbat, de 65 de ani, din municipiul Targu-Jiu, care detinea fara drept o arma neletala. Totodata, acesta nu s-ar fi prezentat in termen de 5 ani la structura de politie competenta cu arma si documentele stabilite in normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, Rep. pentru prelungirea valabilitatii permisului de arma si nu a depus arma si munitia la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea valabilitatii permisului de arma. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, anunta IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

DNA ar putea clasa o treime din dosare

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:49

Judecatorii Curtii Constitutionale urmeaza sa stabileasca joi daca infractiunea de abuz in serviciu este constitutionala. Fosta sefa DIICOT Alina Bica a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate, reclamand ca infractiunea de abuz in serviciu, care se pedepseste cu 15 ani de inchisoare, este definita prea vag in Codul Penal. Astfel, o treime dintre cei cercetati de DNA ar putea scapa de dosare penale, daca judecatorii CCR decid ca infractiunea respectiva nu este constitutionala, transmite Digi 24. Sunt peste 14 000 de legi in vigoare, sunt multe necorelate, a declarat presedintele CCR, Augustin Zegrean. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia si Ciurel, amintiti in scandalul Mossack Fonseca

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:47

CE Oltenia si Ciurel, amintiti in scandalul Mossack FonsecaFostul demnitar Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, intretine cu taxe si onorarii, de peste un deceniu, casa de avocatura Mossack Fonseca, pentru a asigura anonimatul afacerilor sale. In mecanismul paravan sunt angrenati consultanti din Panama si Geneva, afacerea avand in spate o intelegere secreta intre doua companii inregistrate in Insulele Virgine Britanice si in Canada, scriu jurnalistii de la Rise Project.
Ionut Costea a fost, intre altele, secretar de stat in Ministerul Finantelor sub guvernarea CDR, vicepresedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, dar si presedinte al Exim Bank. Ionut Costea si Mircea Geoana sunt acum implicati in Institutul Aspen Romania.
Costea este acompaniat in afacerea offshore din Insulele Virgine Britanice de Victor Vanea, patronul Pan-European Grup, companie care a organizat, la Washington, Beijing, Londra sau Bruxelles, evenimente pentru Ministerul Economiei si companii de stat.
Paravanul afacerilor lui Costea
Ianuarie 2002. Genint SA, o companie de consultanta fiscala din Geneva, solicita Mossack Fonseca infiintarea firmei Yvolan Finance Corp, cu sediul in Insulele Virgine Britanice. Identitatea actionarilor nu este cunoscuta, fiind o societate anonima cu actiuni la purtator. Isi pastreaza acest statut pana in 2007, cand intra, oficial, in afacere Ionut Costea si Victor Vanea. In pozitiile de presedinte si secretar general al companiei sunt numiti doi "oameni de paie" ai Mossack Fonseca - Martha Edghill si Vianca ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Ce profesii au candidatii la primaria Targu Jiu

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:45

Targujienii au de ales in luna iunie la primarie intre 13 candidati, majoritatea fiind juristi de meserie. Biroul Electoral de Circumscriptie Targu Jiu a validat 13 candidaturi la primarie. Florin Carciumaru, candidatul PSD, este de profesie inginer, iar ocupatia este aceea de primar, in timp ce principalul sau contracandidat, Octavian Lupulescu, este de profesie jurist, iar ocupatia este aceea de consilier in cadrul Directiei Corpului de Control al Ministerului Educatiei. Printre candidati se mai numara inginerul Marius Vlaicu din partea UNPR, profesorul de matematica Bogdan Constantin din partea PSR, economistul Robert Buga din partea PRU, dar si avocatul Matei Catrinoiu din partea PNTCD.
De la PRM candideaza juristul Sorin Torop care ocupa si o functie de inspector in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Din partea Partidului Ecologist candideaza medicul Ramona Oprea. ALDE l-a scos in fata pe Eduard Ladaru, jurist de profesie.
Marian Rotaru a renuntat la Primaria Lelesti si va candida din partea Partidului Social Romanesc la Primaria Targu Jiu, fiind de profesie jurist, iar ocupatia este aceea de primar. Fostul prefect Liviu Andrei, de meserie profesor universitar, va candida din partea Partidului Miscarea Populara. Candidat independent la Consiliul Local Targu Jiu este Constantin Semen. Partidul Miscarea Liberala il are candidat pe Nicu State, Partidul Dreptatea Sociala tinde doar la Consiliul Local cu Florin Augustin Oproiu si PND cu ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Punct de consiliere pentru accesarea de fonduri europene

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:39

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiintarii unui punct unic de informare si consiliere, in fiecare judet, cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene. Protocolul a fost semnat de Aura Raducu, Ministru in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, si de Luminita Mihailov, vicepresedintele ROREG si director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agentiile pentru Dezvoltare Regionala urmeaza sa semneze cu Ministerul Fondurilor Europene acorduri de colaborare similare, dar la nivel individual particularizate in functie de nevoile identificate in fiecare regiune.
Furnizarea informatiilor cu privire la accesarea fondurilor nationale si europene se va face in cadrul unui punct unic de informare si consiliere numit "one-stop-shop". Acest punct unic de informare si consiliere judetean va functiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveste furnizarea de informatii corecte si actualizate privind oportunitatile de finantare din diverse surse (din programe nationale sau din finantari ale Uniunii Europene) cat si in ceea ce priveste consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect.
Specialistii care vor activa in cadrul acestor "one-stop-shop"-uri vor fi persoane cu experienta in domeniul fondurilor europene si/sau in colaborarea cu mediul de afaceri astfel ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Edi Iordanescu, ultimul meci pe banca pandurilor

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:38

Edi Iordanescu, ultimul meci pe banca pandurilorAntrenorul echipei de fotbal Pandurii Targu Jiu, Edi Iordanescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca meciul de sambata cu Astra Giurgiu va fi unui extrem de important, afirmand totodata ca isi doreste ca gruparea gorjeana sa termine campionatul pe podium.

"Trebuie sa castigam, sa terminam pe podium, sa tragem cortina intr-un mod frumos, asa cum a fost acest sezon. Mai avem o etapa, mai avem un obiectiv important, ne trebuie o victorie pentru a ne asigura podiumul si ar fi ceva extraordinar pentru Pandurii. Trebuie sa ramanem concentrati pe ce avem de facut in aceste zile, apoi tragem linia si analizam perspectivele ce e de facut pentru ca anul viitor sa fie la fel de bun ca cel de anul acesta'', a declarat Iordanescu.
''Este extrem de important acest meci. Avem avantajul ca acum stim ce va face Dinamo. Suntem la mana noastra, vreau ca ultima prezenta sa fie de inalta calitate, sa terminam frumos acest campionat. Nu ma entuziasmez prea tare cu vestile ca vor lasa acasa mai multi jucatori. Sunt poezii pentru mine. Toti cei care vor juca sunt valorosi, vor veni cu entuziasm sa arate ca merita sa ramana in lot, cu energie, nu ma astept la un joc usor", a precizat tehnicianul.
Partida Pandurii Targu Jiu - Astra Giurgiu din etapa a 10-a a Ligii I se va disputa sambata, 7 mai, de la ora 21,00, pe Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin. Dinamo va juca marti finala Cupei Romaniei, cu CFR Cluj.
OFERTE
Presa sportiva scrie ca Edi Iordanescu nu duce lipsa de oferte ...

Sport / stiri Sport9 vizite[ Pandurul ]

Vin bani frumosi din drepturile de televizare

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:37

Sezonul 2015-2016, din care se va mai juca o etapa de play-off si cinci de play-out, aduce modificari importante in privinta banilor pe care ii iau echipele din Liga 1. Unele grupari obtin cresteri substantiale, cum sunt Pandurii si Viitorul, in timp ce altele, gen ASA Tg. Mures, pierd bani multi fata de sezonul trecut. Suma totala pe care o impart cele 14 grupari din Liga 1 in fiecare dintre sezoanele 2014-2019 este de 34,1 milioane de euro si este distribuita in felul urmator: 30 la suta inaintea startului (conform sezonului recent incheiat), 35 la suta in iarna (suma fixa, egala pentru toti), inaintea startului sezonului de primavara, si 30 la suta la finalul campionatului (in functie de locul ocupat la finalul sezonului regulat).
Inainte sa inceapa campionatul viitor, in conturile Astrei vor intra 1.635.000 de euro, conform primei transe din banii pentru drepturile TV cuvenite locului 1 la finalul sezonului 2015-2016. Este o suma cu aproape 300.000 de euro mai mare decat cea cu care s-a inceput campionatul trecut, pentru ca atunci giurgiuvenii terminasera pe pozitia a 4-a. Pandurii va incasa la startul competitiei 1.472.000 de euro fata de 987.000 de euro. La finalul campionatului, gorjenii vor fi adunat un total de 2.838.000, fata de 1.932.000 de euro, aproape un milion de euro in plus!

Sport / stiri Sport8 vizite[ Pandurul ]

Energia pierde jucatori inainte de returul din play-out

Joi, 05 Mai 2016, ora 23:37

Echipa de handbal Energia Targu Jiu reia lupta! Vineri, de la ora 18.00, Energia joaca in deplasare la Danubius Galati in prima etapa din returul play-out-ului Ligii Nationale. Meciul va avea loc in Sala Dunarea din Galati. In urmatorul meci, Energia va merge pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, pe 11 mai, urmand ca pe 14 mai sa primeasca vizita celor de la HC Vaslui. Pe 18 mai, Energia se va duela, in deplasare, cu CSM Ploiesti, iar in etapa a zecea, se va confrunta, la Targu Jiu, cu CSM Focsani. Ramane de vazut cu ce lot va mai ataca antrenorul Sorin Barza aceste ultime partide din 2016. Deja echipa incepe sa se destrame din cauza situatiei financiare si a faptului ca nimeni din conducere nu le spune clar jucatorilor cand isi vor lua salariile. Trei jucatori au parasit deja tabara Energiei. Este vorba despre Adrian Chirut, Adrian Tarzioru si portarul George Selaru. Nici restul jucatorilor nu duc insa lipsa de oferte. Handbalistii nu si-au mai luat salariile din luna decembrie a anului trecut. (A.A.)

Sport / stiri Sport2 vizite[ Pandurul ]

ALDE, fara candidati in sapte localitati. Borcan vrea la primarie!

Joi, 05 Mai 2016, ora 18:59

ALDE, fara candidati in sapte localitati. Borcan vrea la primarie!Marius Borcan, copresedintele ALDE Gorj, s-a decis in ultimul moment sa candideze la functia de primar al orasului Bumbesti Jiu. Partidul condus de Dian Popescu a pierdut din start o primarie de oras. ALDE Gorj nu a reusit sa aiba un candidat la Primaria Targu Carbunesti. Gurile rele sustin ca ALDE Gorj nu i-a pus contracandidat lui Mihai Mazilu, din cauza relatiei de rudenie pe care acesta o are cu Dian Popescu. Ion Ruset, seful de campanie ALDE, sustine ca au intampinat probleme de natura organizatorica.

Marius Borcan este contracandidatul liberalului Constantin Bobaru la Primaria Bumbesti Jiu. "Pe ultima suta de metri am decis sa candidez la Primaria Bumbesti Jiu, alaturi de o echipa destul de puternica. De altfel, ne-am si propus sa castigam alegerile in orasul Bumbesti Jiu. Avem un program electoral destul de bun, vom iesi cu el imediat ce incepe campania electorala. La Bumbesti Jiu, ALDE este singurul contracandidat al Partidului National Liberal, al primarului in functie, iar batalia se va da intre ALDE si PNL", a declarat Marius Borcan, copresedintele ALDE Gorj.

Partidul lui Tariceanu nu are candidati pentru functia de primar decat in 63 de localitati din cele 70 cate are Gorjul. Printre primariile pierdute inainte de alegeri se afla si Primaria Targu Carbunesti. Gurile rele sustin ca ALDE Gorj nu i-a pus contracandidat lui Mihai Mazilu din cauza relatiei de rudenie pe care acesta o are cu Dian Popescu. Ion Ruset, seful de campanie ALDE, sustine insa ca au ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

PMP, prima pozitie pe panourile electorale

Joi, 05 Mai 2016, ora 18:59

Primaria Targu Jiu a delimitat 15 zone pentru afisaj electoral, in fiecare fiind amplasate 15 panouri. "Din cele 15 panouri, 14 sunt destinate efectiv afisajului electoral al partidelor sau al candidatilor independenti, iar al 15-lea panou este folosit pentru afisaj de interes public, privind organizarea alegerilor", a declarat Lavinia Petrita, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Jiu. In urma tragerii la sorti prima pozitie pe panourile electorale este ocupata de PMP, iar locul al doilea va fi ocupat de PSRo. Social-democratii se vor regasi pe locul 10. Primii care au trecut la treaba au fost pesedistii care au inceput sa lipeasca afise electorale in zona centrala, imediat dupa miezul noptii. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Izvorul Tamaduirii amana campania PNL

Joi, 05 Mai 2016, ora 18:58

Izvorul Tamaduirii amana campania PNLPNL Gorj nu va demara campania electorala, odata cu celelalte partide. Potrivit unui comunicat de presa, campania se amana cu o zi din cauza ca data de 6 mai coincide cu sarbatoarea crestineasca Izvorul Tamaduirii. "Partidul National Liberal, filiala Gorj, a decis ca din respect pentru cetateni sa renunte la o zi din campanie si sa-i lase pe toti gorjenii sa-si petreaca, in tihna, sarbatoarea din Vinerea Luminata", se arata in comunicatul de presa. Potrivit reprezentantilor PNL Gorj, vineri, tinerii liberali vor duce Aghiasma Mica in institutiile de protectie a batranilor care nu se pot deplasa la biserici ca sa-si ia singuri apa sfintita. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Campanie originala la PRM Targu Jiu

Joi, 05 Mai 2016, ora 18:57

Peremistii gorjeni spera sa stranga peste 4500 de semnaturi de la targujieni pentru doua proiecte pe care le-au inregistrat deja la Primaria Targu-Jiu, in a treia zi de Pasti. Semnaturile vor fi stranse in campania electorala.

Campania PRM Gorj consta in principal in strangerea de semnaturi de la targujieni, in vederea aprobarii in Consiliul Local a celor doua proiecte propuse. Initiativele constau in reducerea pretului apei potabile si canalizarii menajere, dar si a tarifelor la taxe si impozite. Peremistii se multumesc si cu faptul ca pe masa consilierilor locali vor ajunge cele doua proiecte ale lor, chiar daca nu vor reusi sa atinga pragul electoral. "Partidul Romania Mare a inregistrat, la Primaria Targu-Jiu, doua proiecte de initiativa cetateneasca unicat in judetul Gorj. Primul prevede reducerea taxelor si impozitelor pe locuinte rezidentiale si anexe, la limita prevazuta de lege, iar al doilea prevede reducerea taxei de apa si canal la 50%. Ne trebuie un numar de 4500 de semnaturi pe care le vom strange in campania electorala si le vom depune la Primaria Municipiului Targu-Jiu", a declarat candidatul PRM, Sorin Torop. Grupul-tinta al campaniei PRM Gorj este tineretul. In acelasi timp, pe perioada campaniei electorale, PRM Gorj va incerca sa "reinvie" si sa reconstituie organizatii locale.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

PROTEST: A vrut sa blocheze calea ferata, dar a deraiat trenul

Joi, 05 Mai 2016, ora 00:03

PROTEST: A vrut sa blocheze calea ferata, dar a deraiat trenulUn electrician din cadrul Complexului Energetic Oltenia a vrut sa blocheze calea ferata si banda transportoare din cauza unui litigiu pe care-l are cu compania. Suparat ca CEO nu ii angajeaza doua rude, iar pe el nu-l promoveaza, Ion Purdescu a vrut sa-si puna masina pe calea ferata de la Jilt Nord. Protestul nu i-a reusit intrucat trenul care transporta carbune a deraiat in localitatea Dragotesti, ultimele doua vagoane din garnitura rasturnandu-se. Circulatia pe calea ferata uzinala din Dragotesti va fi reluata in cursul zilei de joi.

Ion Adrian Purdescu are 30 de ani si de un deceniu incearca impreuna cu familia sa sa redevina proprietar pe o suprafata de circa 4000 mp aflata la periferia localitatii Matasari. Pe terenul respectiv trece insa calea ferata folosita pentru transportul vagoanelor pline cu zeci de tone de carbune, acum barbatul cerandu-le sefilor din Complexul Energetic Oltenia sa negocieze cu el pentru a nu bloca total traficul feroviar. Purdescu lucreaza la CEO si a mai avut astfel de incercari de protest si in trecut, in 2015 fiind chiar reclamat pentru faptele sale, la sesizarea sefilor companiei miniere, procurorii gasindu-l insa nevinovat atat pe el, cat si pe tatal sau. "Din cercetari rezulta cu suspectii Purdescu Vasile si Purdescu Ion Adrian au efectuat aceste activitati pe un teren proprietate privata, acestia avand dreptul de a poseda, folosi si dispune in mod exclusiv, absolut si perpetuu, in limitele stabilite de lege, astfel ca infractiunile de ...

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Pandurul ]

Bazin de inot la Colegiul Economic "Virgil Madgearu"

Joi, 05 Mai 2016, ora 00:01

Bazin de inot la Colegiul Economic "Virgil Madgearu"Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Targu Jiu ar putea fi beneficiarul unuia dintre cele mai mari bazine de inot. Investitia este in prioritatile Companiei Nationale de Investitii care deruleaza in prezent un program national pentru construirea de bazine de inot in toata tara. De altfel, si deputatul PSD Mihai Weber i-a adresat ministrului Dezvoltarii o intrebare cu privire la construirea acestui bazin de inot.

Municipiul Targu Jiu este printre putinele municipii din tara care nu dispune de un bazin de inot, desi cetatenii, dar si elevii si-au manifestat in repetate randuri nemultumirea legata de acest aspect. Deputatul PSD Mihai Weber i-a si atras atentia Ministerului Dezvoltarii sa puna pe lista obiectivelor finantate in 2016 si un bazin de inot la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Targu Jiu. Deputatul invoca faptul ca sunt foarte multe solicitari in acest sens atat din partea parintilor, cat si din partea elevilor de la unitatile de invatamant din oras.
Ministerul Dezvoltarii i-a raspuns deputatului ca "obiectivul mentionat se afla pe lista sinteza din cadrul subprogramului "bazine de inot", documentele inaintate de autoritatea locala urmand a fi analizate de reprezentantii Companiei de Investitii". Autoritatile locale din Targu Jiu confirma ca documentatia a fost trimisa si se asteapta aprobarea proiectului. "Din cate stiu eu este vorba de bazine de inot la o valoare estimativa de 6.000.000 de lei. S-a ales ca si locatie Colegiul Economic "Virgil Madgearu" ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

PSD Gorj vrea 53 din cele 70 de primarii!

Joi, 05 Mai 2016, ora 00:00

PSD Gorj vrea 53 din cele 70 de primarii!Social democratii gorjeni si-au lansat miercuri, 4 mai, la Targu Jiu, candidatii la alegerile locale, la nivel de judet. La eveniment a fost prezent si fostul premier, Victor Ponta, dar si Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei. Evenimentul s-a desfasurat la un restaurant de pe Insulita din Targu Jiu.

Primari in functie, directori de institutii si societati, parlamentari dar si alti pesedisti cu functii importante in Gorj au luat parte la evenimentul prin care PSD Gorj si-a lansat candidatii la alegerile locale. Cu acest prilej, liderul PSD Gorj, Florin Carciumaru, a spus cate primarii si-a propus partidul sa castige la alegerile din luna iunie. "In acest an venim in fata electoratului cu candidati de valoare. Ne-am propus ca din cele 70 de primarii sa castigam doua primarii pentru cele doua municipii, patru primarii pentru cele sapte orase si 47 de primarii de comuna din 61. Eu consider ca este un target mobilizator, este o propunere care se bazeaza pe valoarea dumneavoastra, pe experienta dumneavoastra si pe capacitatea de a ne organiza intr-o campanie electorala pentru ca, de-a lungul anilor, nu ne-a stat absolut nimic in fata la Gorj. Si pot sa spun, ca alaturi de domnul Victor Ponta, cu care ne-am mandrit si ne mandrim in continuare, am castigat tot ceea ce era de castigat si stiti destul de bine ca am castigat multe batalii in pozitia a doua atunci cand nu am fost, practic, la putere", a fost mesajul liderului PSD Gorj, Florin Carciumaru, pentru cei prezenti ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Centrul de permanenta din Dragutesti prinde contur

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 23:43

Centrul de permanenta din Dragutesti prinde conturLucrarile de reabilitare si extindere a vechii cladiri in care a functionat primaria Dragutesti sunt aproape de finalizare. In aceasta cladire isi vor putea amenaja cabinete individuale medicii de familie din comuna, care in prezent isi desfasoara activitatea in conditii improprii. Investitia se realizeaza exclusiv din fonduri de la bugetul local. "Va fi un fel de centru de permanenta", au spus autoritatile locale din Dragutesti.

Administratia locala din Dragutesti a reluat la inceputul acestui an lucrarile de reabilitare a cladirii in care si-a desfasurat activitatea in trecut primaria. Lucrarile erau blocate de mai bine de un an insa conducerea comunei a alocat fonduri astfel incat investitia sa fie dusa la bun sfarsit. In primele luni ale anului a fost ridicat un etaj si a fost realizata si invelitoarea. Primarul Gheorghe Butan este de parere ca in numai cateva luni lucrarile vor fi finalizate. "Va fi exact ca un centru de permanenta. Sunt 4 medici de familie pe raza comunei. Toti vor avea cabinete medicale in aceasta cladire, cu sali de asteptare separate, sali de tratament dupa standarde europene, cu toate ca sunt cu fonduri proprii. Lucrarea a fost licitata la 420.000 lei. Prevede reabilitarea si extinderea cladirii plus dotarea cu mobilier si montarea tamplariei. Fonduri avem prevazute in bugetul pe anul in curs. Am pus acoperisul. Se deteriorase tavanul si peretii pentru ca lucrarea a stat un an si ceva sub cerul liber. Acum se lucreaza masiv. S-ar putea ca in ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Fosta sefa a PP-DD, pusa director la AFIR

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 23:39

Fosta sefa a PP-DD, pusa director la AFIRSimona Allice Man, fosta presedinta a Partidului Poporului Dan Diaconescu, gestioneaza incepand de miercuri fondurile europene. Simona Man a fost numita, in data de 4 mai, in functia de director general adjunct plati si administrativ al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). "Noul director general adjunct va coordona activitatea Directiei Efectuare si Contabilizare Plati Fonduri Europene, Directiei Economice si Serviciul Recuperare Datorii. Inginer de profesie, cu specialitatea in industrie alimentara, dar si un master in administratie publica si putere executiva, Simona Man a fost Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii, unde a coordonat si activitatea AFIR", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Incidentele electorale, verificate de oamenii ministrului Toba

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 23:38

Incidentele electorale, verificate de oamenii ministrului TobaMinistrul Afacerilor Interne, Petre Toba, afirma ca in perioada campaniei pentru alegerile locale ofiteri de la Corpul de control al MAI vor fi trimisi in tara pentru a verifica aspectele legate de eventuale incidente electorale, care presupun o cercetare interna la nivelul institutiei. 'Principalul meu mesaj pentru toti cei care sunt implicati in organizarea alegerilor este echidistanta si fermitatea in aplicarea legii'', a declarat Petre Toba, intr-un interviu acordat AGERPRES pe tema organizarii campaniei pentru alegerile locale din 5 iunie. El spune ca aproximativ 45.000 - 50.000 de angajati ai MAI vor asigura ordinea publica pe perioada campaniei electorale si in ziua votului, o misiune importanta fiind paza fiecarei sectii de votare, precum si a birourilor electorale. Ministrul de Interne a vorbit si despre noutatile procesului electoral si introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, sistem implementat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale impreuna cu Autoritatea Electorala Permanenta. ''Daca ar fi sa ma raportez la alegerile locale precedente, in 2012 au fost sesizate peste 5.000 de incidente electorale. De data aceasta, evident ca am asteptari mai mari in ceea ce priveste respectarea legii de catre toti participantii la acest proces electoral'', afirma Petre Toba. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Incepe reabilitarea termica a blocurilor din Rovinari

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 23:35

Incepe reabilitarea termica a blocurilor din RovinariCinci blocuri din Rovinari vor fi reabilitate termic, iar lucrarile de executie vor fi demarate in perioada urmatoare. Autoritatile locale vor semna in curand contractul cu firma constructoare, o societate din Slatina. Primul bloc care va fi anvelopat este situat chiar la intrarea in oras, spune primarul din Rovinari, Claudiu Vodislav. Jumatate din investitie este realizata din fonduri guvernamentale. Prima transa de bani a fost deja alocata.

Cele cinci obiective cuprinse in acest proiect sunt blocurile H1, I1, I4 , R1 si M1, pentru care primaria Rovinari a obtinut o finantare de la Ministerul Dezvoltarii. Firma Grup Primacons Slatina va executa lucrarile pentru termoizolarea blocurilor respective. Reprezentantii societatii sunt asteptati in perioada urmatoare la Rovinari pentru a incheia contractul cu primaria in vederea executarii lucrarilor. "Am reusit anul acesta sa obtinem din nou finantare pentru reabilitarea termica a celor cinci blocuri. Acum suntem in stadiul de a semna contractul cu firma respectiva, care a castigat licitatia in prima faza. Efectiv putem demara lucrarile. Suntem in stadiul de corespondenta intre primarie si firma respectiva, sa punem la punct toate detaliile referitoare la contractul care va fi semnat intr-o saptamana, maximum doua, ca sa demareze lucrarile. Cei de la firma respectiva chiar au venit in oras, am ajuns la o intelegere. Am stabilit ca vor incepe cu blocul R1, care este chiar la intrare in Rovinari. Speram ca anul acesta sa primim ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Fiul manelistului Guta, prins in Gorj
Nicu Guta, fiul manelistului Nicolae Guta, a fost prins in Gorj luni dupa-amiaza. Tanarul era dat in ...
Tragedie pentru o familie din Gorj. Un fiu mort, altul grav ranit!
Veste teribila pentru o familie din Turceni - Gorj, in a treia zi de Pasti. Masina in care se aflau ...
Dezastru: Mii de hectare de vita de vie distruse de bruma si inghet
Dezastru in viticultura Gorjului! Peste 3000 de hectare de vita de vie au fost compromise din cauza ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor