Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.321 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Directorii CE Oltenia, felicitati de prefectul Alin Vacaru

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Directorii CE Oltenia, felicitati de prefectul Alin Vacaru Prefectul de Gorj Alin Vacaru s-a grabit sa ii felicite pe directorii CE Oltenia, despre care presa a scris ca au fost reconfirmati pe posturi de firma de recrutare a managerilor privati. Printre cei trei despre care au aparut informatii ca urmeaza sa fie reconfirmati in functie se numara si Aurel Medintu, seful Diviziei Energetice a CE Oltenia. Acesta a spus ca nu a primit niciun raspuns in acest sens din partea firmei de recrutare.

Conform unor informatii aparute in presa, actualii directori Daniel Antonie, Aurel Medintu si Ion Petroniu sunt propunerile cu care firma de recrutare Quest Advisors va merge in fata Adunarii Generale a Actionarilor pentru ocuparea pozitiilor de directori profesionisti in cadrul Diviziei Miniere, Diviziei Energetice si Diviziei Strategii Dezvoltare. Nu si Maria Scurtu, actualul director al Diviziei Financiare, care, dupa cum se stie, nu a candidat la acest concurs. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medintu, spune ca nu a primit niciun raspuns in privinta concursului si ca nu stie nimic mai mult fata de ce a declarat deja pentru Pandurul. "Nu stiu nimic decat ce v-am spus atunci cand am iesit de la interviu. Au spus ca pe data de 15 octombrie imi spun care este situatia", a declarat Medintu.

Se pare ca prefectul de Gorj este mai la zi cu informatiile, de indata ce s-a grabit sa-i felicite pe cei trei directori reconfirmati pe functii. "Probabil ca voi avea o intalnire cu dumnealor sa-i felicit si sa-i asigur de tot sprijinul institutiei ...

Actualitate / stiri Actualitate 10 vizite [ Pandurul ]

"Iarba elefantului" revine in actualitate la CEO

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Directorul general Laurentiu Ciurel anunta, acum un an, intr-o conferinta de presa, ca vrea sa reduca poluarea scotand energie dintr-o planta.

Iarba elefantului. Ciurel spunea atunci ca a facut niste cercetari si ca ar fi avantajos amestecul acestei plante cu lignit. Insa abia acum CE Oltenia face un studiu de fezabilitate pentru a folosi biomasa in cazanele de la Rovinari.

Directorul general Laurentiu Ciurel a deschis de-a lungul vremii mai multe subiecte privind investitii sau idei de dezvoltare a companiei. O fabrica de brichetare la Motru, parc fotovoltaic pe terenurile scoase din sarcina miniera sau energie din iarba si carbune. Niciuna dintre acestea nu a fost dusa la indeplinire. Dar, la varianta de a folosi plante in producerea energiei nu a renuntat. Compania analizeaza posibilitatea arderii biomasei in termocentralele din Gorj. "Daca arzi 30.000 de tone de biomasa te scazi cu 30.000 de certificate. A fost semanata (n.red- iarba elefantului) de o firma de specialitate, stam sa creasca, se face mare de cativa metri, se usca, se cantareste, se toaca si se baga in cazan. Economia ar fi de jumatate de milion de euro pe un an financiar", a declarat Ciurel in decembrie 2013. Aceasta planta fusese semanata pe 11 hectare.

Studii de fezabilitate

Acum, CE Oltenia a angajat firma Tractebel Engineering SA Bucuresti pentru a face un studiu de fezabilitate in folosirea biomasei in producerea de energie. Contractul este in valoare de 76.522 de lei. Compania cauta ...

Business / afaceri 6 vizite [ Pandurul ]

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu Consiliul Judetean Gorj a scos din nou la licitatie lucrarile de reabilitare a Policlinicii Targu Jiu, la aproape trei ani de cand a anuntat cu mare fast modernizari de aproape 20 de milioane de lei. Dupa ce a efectuat aproximativ 50% din lucrari, firma Conexvil Rm. Valcea si-a luat talpasita lasand in urma ei un adevarat santier, din aceasta cauza fiind necesara blocarea accesului pe unul din palierele Policlinicii. In ultima perioada, conducerea spitalului a incercat sa faca reparatii minore intrucat tencuiala de pe pereti si scarile de la intrare se macinau de la o zi la alta.

O noua licitatie pentru reabilitarea Policlinicii Targu Jiu va avea loc in data de 7 octombrie. Invitatia a fost lansata pe SEAP in urma cu cateva zile. "Consiliul Judetean Gorj a lansat deja invitatia pe SEAP. Valoarea estimata a lucrarilor este de 6.928.240,46 lei, fara TVA. Data limita de depunere a ofertelor este 6 octombrie, acestea urmand sa fie deschise in data de 7 octombrie", a declarat Oana Palos, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Gorj.

In urma cu trei ani, firma Conexvil Rm. Valcea a fost singurul participant la licitatia organizata de Consiliul Judetean Gorj. Initial, valoarea proiectului "Reabilitare, modernizare si echipare Ambulatoriu Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu" a fost de 19,5 milioane de lei, din care 13,2 milioane erau alocate de Uniunea Europeana, 5,8 milioane de Guvernul Romaniei si 445.000 lei reprezenta contributia Consiliului Judetean Gorj. In urma ...

Business / afaceri 7 vizite [ Pandurul ]

RAAN, tot mai aproape de faliment

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Mii de angajati de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Mehedinti risca sa ramana fara loc de munca, dat fiind ca problemele financiare ale companiei de stat sunt tot mai mari.

Compania are rezerve de apa de grea de peste 100 de milioane de euro, dar este la un pas de faliment.

Pe 20 septembrie compania avea de facut o plata de 7 milioane de euro, dar nu avea nici un leu. RAAN este cel mai mare datornic si la CE Oltenia, peste 300 de milioane de lei. Culmea este ca apa grea din stocurile RAAN este comandata de stat, dar neplatita. "Din punctul de vedere al procedurii, in momentul acesta exista riscul de a intra in faliment. Pana pe 20 septembrie trebuia sa facem primele plati din plan, de 31 de milioane de lei, dar la rectificarea bugetara nu am primit niciun ban", declara Ion Tudor, avocatul coordonator al firmei Tudor si Asociatii, administratorul judiciar al RAAN. Regia a intrat in insolventa in luna septembrie a anului trecut, cu datorii de 680 milioane lei. (A.A.)

Business / afaceri 2 vizite [ Pandurul ]

Targu Jiu: Motivul pentru care nu continua reabilitarea primariei

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Targu Jiu: Motivul pentru care nu continua reabilitarea primariei Lucrarile de reabilitare a sediului primariei Targu Jiu au stagnat odata cu inceperea anchetei procurorilor ce s-a lasat cu retinerea a doi functionari si a arhitectului care a intocmit proiectul de reabilitare. Surse din cadrul primariei spun ca lucrarile nu au mai fost continuate pentru ca nu a fost gasit un proiectant care sa-l inlocuiasca pe arhitectul Iulian Camui. Fiind vorba de un monument istoric este nevoie de un arhitect autorizat pentru astfel de monumente ori la nivelul judetului Gorj putine sunt persoanele care ar detine o astfel de autorizatie.

Lucrarile de reparatii la fatada sediului primariei Targu Jiu au fost demarate fara autorizatie de constructie, document ce a fost obtinut abia dupa trei luni de la inceperea executarii lor. Acesta a fost si motivul pentru care procurorii au demarat ancheta ce s-a lasat cu retinerea Mihaelei Orzan, consilier la Serviciul Investitii din cadrul primariei Targu Jiu, a Monicai Vladoianu-consilier superior in cadrul Directiei de Cultura Gorj si a arhitectului Iulian Camui. Acum nu mai sunt probleme cu autorizatia insa lucrarile au fost sistate, desi faptul ca fac obiectul unei anchete nu presupune si stoparea lor. Potrivit unor surse din primarie, lucrarile nu pot fi continuate pentru ca nu s-a gasit un arhitect care sa-l inlocuiasca pe Iulian Camui, care in prezent este anchetat in dosarul privind reabilitarea primariei, si drept urmare nu mai poate superviza lucrarile. Problema este ca nu orice persoana poate asigura ...

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Pandurul ]

Cardurile de sanatate ajung cu intarziere in Gorj

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Gorjenii mai au de asteptat o saptamana repartizarea cardurilor de sanatate, asta in conditiile in care autoritatile au promis ca distribuirea lor va incepe de saptamana trecuta. In Gorj sunt asteptate 245.481 de carduri, acestea urmand a fi preluate abia luni de reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Gorj. Intre timp, numarul asiguratilor gorjeni este in scadere.

Cardurile de sanatate vor ajunge in buzunarele gorjenilor abia de luni, 29 septembrie. Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj vor merge vineri la Bucuresti impreuna cu reprezentantii Postei pentru a le ridica. "Am amanat cu o saptamana distribuirea cardurilor de sanatate, luni va merge un reprezentant al Postei, un reprezentat al CJAS Gorj si un reprezentant al Casei Nationale sa le ridicam si sa le predam Postei spre repartizare", a declarat Daniel Bondoc, presedintele CJAS Gorj.

Scade numarul de asigurati

Pentru judetul Gorj s-au tiparit, in prima etapa, 245.481 de carduri de sanatate. Numarul nu coincide insa cu numarul de asigurati de pe raza judetului. Reprezentantii CJAS Gorj spun ca numarul asiguratilor a scazut mult fata de anul trecut. "Noi vom avea un total de 245.481 de carduri in prima faza. Intre timp a scazut numarul de asigurati la 220.777 insa pentru carduri s-a folosit baza de date de anul trecut. Numai asiguratii peste 18 ani vor primi card", a adaugat presedintele Daniel Bondoc.

ACHIZITII

Medicii de familie au fost deja instruiti despre ...

Actualitate / stiri Actualitate 7 vizite [ Pandurul ]

Grigoras: Daca nu ti-ai luat salariul 2 luni, poti sa spui ca esti la zi

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoras, a confirmat ca jucatorii nu si-au primit salariile de doua luni. Dar totusi sunt la zi. El spune ca aceasta este o situatie fericita, judecand dupa problemele financiare din sport si din tara. Grigoras a negat ca unii jucatori ar refuza sa mai joace din cauza banilor.

Presa centrala relata ca mai multi jucatori de la Pandurii, cei impresariati de Anamaria Prodan, si-ar fi depus memorii la federatie, cerand sa fie declarati liberi de contract, ca urmare a restantelor salariale. Stirea a aparut in perioada in care Prodan si Mihai Prunariu isi trimiteau invitatii pentru procese si jigniri pe siteurile de socializare. Tehnicianul CS Pandurii, Petre Grigoras, spune ca sunt probleme cu banii, dar nu grave. El spune ca intarzierea de doua luni a platii salariilor este nesemnificativa. "Exista restante financiare ca la orice echipa din tara. Nu mai mult de doua luni, am mai spus lucrul asta, nu e niciun fel de problema, niciun scandal. Unii incearca sa destabilizeze situatia la club, atmosfera e foarte buna. O sa primim restantele in cel mai scurt timp. Nu s-a pus problema ca echipa sa boicoteze vreun antrenament. In Romania daca ai restante financiare doua luni, poti sa spui ca esti cu banii la zi", a declarat antrenorul pandurilor.

Sport / stiri Sport 2 vizite [ Pandurul ]

Lotul pandurilor la meciul cu Pancota

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:27

Lotul pandurilor la meciul cu Pancota Pandurii Targu Jiu debuteaza, azi, in Cupa Romaniei in 16-imile competitiei pe terenul divizionarei secunde Soimii Pancota. Un numar de 12 jucatori au plecat ieri la Timisoara cu avionul alaturi de staff-ul tehnic si cel medical pentru a evita oboseala drumului de peste 600 de kilometri de la Giurgiu la Arad. Tot ieri au plecat de la Targu Jiu si alti 6 jucatori care vor completa lotul de 18 pentru meciul cu Soimii Pancota, 4 dintre acestia provenind de la echipa a doua a clubului: Andrei Pitian, Ionut Constantin, Adelin Pircalabu si Gabriel Dodoi, ultimul fiind mezinul echipei la numai 15 ani! Obiectivul pandurilor la aceasta partida este calificarea in optimile competitiei. Din lotul de 18 jucatori pentru partida cu Soimii fac parte: Michal Gliwa, Pedro Mingote, Nejc Mevlja, Elton da Silva, Marko Momcilovic, Dan Nistor, Mihai Radut, Laurentiu Iorga, Gezim Shalaj, Cornel Predescu, Alin Buleica, Mihai Roman, Deivydas Matulevicius, Andrei Pitian, Feiz Shamsin, Ionut Constantin, Gabriel Dodoi, Adelin Pircalabu. (A.P.)

Sport / stiri Sport 19 vizite [ Pandurul ]

Primarul cere anularea a zeci de titluri de proprietate

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:26

Situatie complicata la Bengesti Ciocadia, unde primaria a cerut sprijin prefecturii pentru anularea a zeci de titluri de proprietate. Primarul sustine ca in anul 2002 s-au dat titluri anapoda, fara respectarea legii. Cand a ajuns el primar, a eliberat alte titluri, fara sa stie de existenta celor precedente. In 2013 a fost descoperita in arhiva suprapunerea de titluri. Prefectura sustine ca doar judecatorii pot anula titlurile date incorect.

Primarul comunei Bengesti Ciocadia, Victor Geogia, vrea ca Institutia Prefectului sa revoce primele titluri de proprietate pe motiv ca acestea au fost date fara respectarea procedurii legale. "In Campu Mare exista o validare din anul 2000 pe doua sute de hectare, validarea s-a facut cum s-a facut, nu mai conteaza. In anul 2002, guvernul de atunci forteaza nota si se dau titluri anapoda fara respectarea procedurii legale, titluri scrise gresit s.a.m.d. Cand am venit primar eu am acordat titluri de proprietate fara sa stiu ce s-a dat anterior. In 2013, cand am facut arhiva, am gasit acele titluri si am cerut sa fie retrase pentru ca din 85 de titluri 75 nu corespund", a declarat primarul Victor Geogia.

Geogia spune ca stie exemple de primarii din judet care au atribuit si cate trei randuri de titluri de proprietate si ca situatia nu este atat de grava pe cat pare. Reprezentantii Institutiei Prefectului sustin insa ca doar judecatorii pot remedia situatia. "Am analizat in comisia judeteana solicitarea primarului de a revoca primul rand ..

Actualitate / stiri Actualitate 8 vizite [ Pandurul ]

Mancarea din spital, verificata zilnic de medici

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:26

Medicii spitalului de la Novaci au primit sarcini in plus de la noul manager.

Instalat in functie in urma cu aproximativ doua luni, directorul Emil Grigore a impus medicilor sa verifice zilnic calitatea meniului bolnavilor si sa consemneze acest lucru in raportul de garda. Conducerea spitalului spune ca nu vrea sa existe nemultumiri din partea bolnavilor in ceea ce priveste hrana.

Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci, efectueaza zilnic controale in bucatarie pentru a verifica daca meniul afisat coincide cu cel servit de bolnavi. Ba mai mult, a impus medicilor sa aprecieze in raportul de garda meniul din ziua respectiva. Contra sumei de 7 lei/zi, cadrele medicale pot beneficia de trei mese, meniul fiind acelasi cu cel al bolnavilor. "Fiecare medic mentioneaza in raportul de garda date referitoare la meniu din punct de vedere organoleptic. Am tinut foarte mult la acest aspect pentru ca bolnavii sa nu aiba motive de a se plange din cauza mancarii. Meniul este afisat, iar bolnavii stiu inca de dimineata ce vor manca pe parcursul zilei. Avem cantina proprie, iar cadrele medicale, care doresc, au posibilitatea de a servi aici masa contracost", a declarat Emil Grigore. Bolnavii internati in spitalul Novaci beneficiaza de un meniu diversificat, care include carne de trei ori pe saptamana, iar in zilele celelalte dulciuri. "Mancarea pe care o primesc bolnavii este diversificata. Nu vrem sa-i innebunim cu orez si cartofi. Meniul mai include si fasole verde, fasole uscata, ...

Actualitate / stiri Actualitate 7 vizite [ Pandurul ]

Sute de naisti si fluierasi, asteptati sa cante in Piata Prefecturii

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 05:26

Sute de naisti si fluierasi, asteptati sa cante in Piata Prefecturii Directorul adjunct al Scolii Populare de Arta din Targu Jiu, Stefan Popescu, si-a propus sa organizeze miercuri la Targu Jiu cel mai mare spectacol la care sa participe naistii si fluierasii pe care i-a pregatit in cei 40 de ani de activitate ca profesor.

Sunt asteptati sa concerteze in Piata Prefecturii artisti instrumentisti cu varste cuprinse intre 7 si 82 de ani.

Maestrul Stefan Popescu spune ca spera sa reuneasca laolalta in cadrul acestui spectacol cel putin 130-140 de artisti din randul elevilor si fostilor elevi de la Scoala Populara de Arta, cat si din sectiile externe din judet ale acesteia. Mai sunt si fosti elevi ai sai pe care nu a putut sa-i contacteze si spera sa afle si ei de acest spectacol, astfel incat sa ajunga la repetitii. De-a lungul vremii, Stefan Popescu a indrumat circa 1000 de elevi. "Vreau sa-i strang miercuri la ora 14, aici la Teatrul de Vara, sa faca o repetitie si pe cei care au 30-50 de ani. Vreau sa vina si cei cu care nu am putut sa iau legatura. Am cam in jur de 100 de naisti si fluierasi si vreau sa fie cei mai multi din tara si din lume. Cei care sunt in sectiile externe ale Scolii Populare de Arta, avem cateva sectii unde sunt instructori care au fost elevii mei. Vin si cei care formeaza formatia Jiana, circa 40. Cei care vor asista la spectacol vor vedea cei mai multi naisti si fluierasi", a spus Stefan Popescu.

Spectacolul va incepe la orele 19 in Piata Prefecturii si face parte din programul Consiliului Judetean Gorj de ...

Life Show / cultura 7 vizite [ Pandurul ]

PP-DD a pierdut un consilier la Motru

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

PP-DD a pierdut un consilier la Motru Partidul Poporului Dan Diaconescu a pierdut un consilier local si la Motru. Este vorba de consilierul Alin Miscodan, care a depus cererea la primarie prin care si-a exprimat intentia de a trece la Partidul Miscarea Populara.

"Am facut o campanie foarte puternica impotriva PSD, nu aveam cu sa stam acum aliniati cu ei", a spus consilierul. Liderul PMP Gorj spune ca acesta nu este singurul consilier local care vrea sa vina in acest partid si ca pana acum a primit in jur de 15 solicitari de la consilieri locali din mai multe localitati.

Nemultumit fiind de alianta facuta intre PSD si PP-DD, partidul care l-a propulsat in functia de consilier local, Alin Miscodan a profitat de portita care i-a oferit cadrul legal de a schimba orientarea politica si a solicitat aderarea la PMP. Consilierul a spus ca nu putea sa mearga inainte alaturi de pesedisti in contextul in care acum doi ani ii blama. "Am optat pentru PMP. Din moment ce partidul te baga intr-o alianta, decizia de la centru care a fost, sa ne alieze cu PSD, noi care am facut o campanie foarte puternica impotriva PSD nu aveam cu sa stam acum aliniati cu PSD, la aceeasi masa, sa ne prefacem ca ne iubim. Oamenii care ne-au ales ne reprosau. Asa am ales tot un partid de dreapta, care este tot in opozitie, n-am vrut sa ma duc la putere", a spus Alin Miscodan.

Organizatia PP-DD Motru, pe punctul de a se destrama

PP-DD a mai ramas la Motru cu 4 consilieri locali, printre care si Ilie Petrescu, seful UEF Motru. In ultima ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Pandurul ]

Mocioi a daruit rechizite copiilor de la gradinita din Romanesti

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

Mocioi a daruit rechizite copiilor de la gradinita din Romanesti Cei 11 prescolari de la Gradinita din Romanesti au primit vineri, 19 septembrie, rechizite pentru noul an scolar, de la deputata PDL Niculina Mocioi. Educatoarea Ioana Enache a declarat ca cei 11 copii au primit de la deputatul Niculina Mocioi creioane colorate, acuarele, carti de povesti, carti de colorat, puzzle-uri, jocuri Lego precum si alte materiale menite sa le dezvolte creativitatea.

Aceasta a dezvaluit ca parintii copiilor nu au bani pentru a cumpara toate materialele de care au nevoie acestia. "Parintii nu au serviciu si nu-mi permit sa le cer prea multe. Poate le este rusine sa spuna ca nu au si nu-i mai aduc pe copii", a explicat Ioana Enache. Mocioi a declarat ca in Romania invatamantul nu este deloc gratuit, asa cum ar trebui prin lege. "Sunt copii care trebuie ajutati pentru a invata. Sunt foarte multe cazuri de parinti care nu-si mai trimit copiii la gradinita sau la scoala din cauza costurilor. Decat sa cumpere o carte de colorat mai bine cumpara paine pentru toata familia. Invatamantul gratuit din Romania a devenit prea scump pentru Romania. Statul trebuie sa puna la punct politici serioase pentru educatie si pe care sa nu le mai schimbe in fiecare an scolar", a declarat Niculina Mocioi. Aceasta a mai fost si de Craciun la aceasta gradinita.

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Pandurul ]

Liberalii nu renunta la mandatul Emiliei Horhoianu

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

Liberalii nu renunta la mandatul Emiliei Horhoianu Liberalii sunt hotarati sa dea in judecata Institutia Prefectului in cazul in care se va ajunge la revocarea din functia de consilier local a Emiliei Horhoianu.

Asta dupa ce Prefectura a declarat ilegala validarea liberalei si a social-democratului Mihai Gherghe. Daca invalidarea mandatului lui Mihai Gherghe era previzibila, invalidarea mandatului Emiliei Horhoianu a fost o surpriza, mai ales ca liberala era primul membru supleant pe lista USL. Emilia Horhoianu spune ca va continua sa participe la sedintele Consiliului Local.

"Consider ca nu exista motive prin care sa se dispuna revocarea hotararii de Consiliu Local prin care eu am fost numita in functie. Eram urmatoarea pe lista de supleanti. Punctul de vedere al Institutiei Prefectului nu conduce la revocarea mea din functie. Eu imi voi continua activitatea in Consiliul Local, chiar in aceasta saptamana voi participa la sedintele de comisii", a declarat liberala Emilia Horhoianu. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Pandurul ]

Accident cu patru victime la Targu Jiu

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

Accident cu patru victime la Targu Jiu Un accident in care patru oameni au fost raniti si cinci masini au fost avariate a avut loc sambata dimineata, pe DN 67, in localitatea Preajba din Targu Jiu. Un autoturism condus de un barbat in varsta de 58 de ani, care mergea pe sensul Targu Jiu - Valcea, a efectuat manevra de schimbare a directiei prin viraj la stanga fara sa se asigure.

Un sofer de 35 de ani care venea din sens opus a patruns pe contrasens pentru a evita accidentul, dar a intrat in coliziune frontala cu un alt autoturism condus de un barbat de 53 de ani, pe acelasi sens deplasandu-se alte doua autovehicule care au intrat in coliziune cu cel de-al treilea autoturism.

"In urma impactului au rezultat patru victime ce au fost transportate la Spitalul Judetean din Targu-Jiu in vederea acordarii de ingrijiri medicale", a spus Catalin Buse, purtator de cuvant al IPJ Gorj. El a mentionat ca toti conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate 78 vizite [ Pandurul ]

Maternitatea Spitalului Motru, complet modernizata

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

Maternitatea Spitalului Motru, complet modernizata Sectia in care sunt adusi pe lume copiii din Motru si din localitatile arondate municipiului a fost modernizata cu sprijinul administratiei locale.

Pentru ca sanatatea cetatenilor reprezinta o prioritate pentru autoritatile locale, primaria si Consiliul Local Motru au alocat suma de 300.000 lei pentru reconditionarea Maternitatii spitalului. Primarul Dorin Hanu anunta ca va aloca bani si pentru reabilitarea Sectiei Pediatrie si ca va incerca sa atraga fonduri europene pentru extinderea unitatii spitalicesti, astfel incat specialistii sa aiba spatiu suficient pentru a-si desfasura activitatea.

Maternitatea Spitalului din municipiul Motru a capatat un nou aspect dupa efectuarea lucrarilor de reabilitare. Unitatea arata ca noua dupa ce tencuiala peretilor a fost inlocuita, podeaua a fost schimbata. In saloane si pe coridor au fost montate usi si ferestre noi, dar si grupurile sociale au fost schimbate. Directorul unitati spitalicesti, Teodor Zavate, a precizat ce imbunatatiri au fost aduse sectiei cu sprijinul oferit de autoritatile locale. "Cu sprijinul primariei s-a facut tot tronsonul acesta de Maternitate. De la modernizarea instalatiei electrice, pana la tencuiala, termopane, ferestre, pardoseala, instalatia de incalzire. Fata de ce era, incepe sa arate ca si la celelalte sectii deja renovate", a spus dr. Teodor Zavate.

Autoritatile locale din Motru vor continua sa sprijine unitatea spitaliceasca. Primarul Dorin Hanu a precizat in ce va consta acest ajutor. ...

Actualitate / stiri Actualitate 7 vizite [ Pandurul ]

Dispensarul TBC, redeschis la Novaci. Ambulatoriul, functional de astazi!

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:27

Dispensarul TBC, redeschis la Novaci. Ambulatoriul, functional de astazi! Spitalul Novaci a depus dosarul pentru acreditare si asteapta vizita comisiei de la Bucuresti la sfarsitul lunii octombrie. In vederea obtinerii avizului favorabil, noua conducere a dispus amenajari de spatii si modificari in structura spitalului.

Incepand de astazi, la Novaci va functiona Ambulatoriul si va fi redeschis Dispensarul TBC, activitatea acestuia fiind sistata in urma cu aproximativ 8 ani. Atat autoritatile locale, cat si reprezentantii spitalului spun ca nu au emotii in privinta acreditarii, mai ales ca documentatia a fost intocmita de o firma din Bucuresti care a mai acreditat aproximativ 50 de spitale din tara.

Spitalul Novaci este singurul din judet care nu a amanat vizita Comisiei de acreditare, specialistii de la Bucuresti fiind asteptati la sfarsitul lunii octombrie. "Noi am fost planificati pentru acreditare in trimestrul III si am tinut foarte mult sa nu aman vizita comisiei. Pe data de 8 septembrie am depus dosarul la Bucuresti si asteptam sa ni se comunice cu exactitate data la care va sosi comisia. Estimam ca va veni la sfarsitul lunii octombrie, cel mai tarziu la inceputul lui noiembrie. Nu am nici un fel de emotii in ceea ce priveste acreditarea pentru ca am facut foarte multe renovari si am beneficiat de sprijinul unei firme specializate din Bucuresti care a mai acreditat 47 de spitale", a declarat Emil Grigore, directorul Spitalului Novaci.

Printre realizarile efectuate in vederea acreditarii spitalului se numara: functionarea ...

Actualitate / stiri Actualitate 6 vizite [ Pandurul ]

Comuna Pades are un alt primar dupa arestarea lui Troaca

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:26

Comuna Pades are un alt primar dupa arestarea lui Troaca Mihai Argintaru, viceprimarul comunei Pades, a fost imputernicit oficial de catre Institutia Prefectului Gorj sa preia atributiile de primar pana la eliberarea primarului Mihai Troaca. Argitaru a organizat chiar si o sedinta cu angajatii primariei pentru a le arata actul de numire.

Institutia Prefectului Gorj e emis la sfarsitul saptamanii trecute ordinul prin care vicele de la Pades, Mihai Argintaru, este imputernicit sa preia atributiile de primar. "Noi am emis ordinul de imputernicire a viceprimarului pentru ca lucrurile din primarie si din comuna sa-si urmeze cursul firesc. Ordinul este valabil pana cand actualul primar Mihai Troaca isi rezolva problemele in instanta si poate reveni pe functie", a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judetului Gorj. Mihai Troaca este arestat preventiv pentru 30 de zile intr-un dosar de evaziune fiscala care nu are legatura cu activitatea acestuia la primarie, ci la o firma pe care a administrat-o inainte de 2012.

Argintaru continua proiectele lui Troaca

Imediat dupa primirea ordinului, Mihai Argintaru a tinut o sedinta cu angajatii primariei pentru a le arata ordinul de imputernicire si pentru a-i asigura de sprijin si intelegere. "Am preluat atributiile si sunt la serviciu, am avut o sedinta cu angajatii, le-am explicat, le-am prezentat ordinul si ma bazez pe ei sa ducem perioada asta de interimat la bun sfarsit asa cum trebuie", a declarat Mihai Argintaru, primar interimar la Pades.

O prima sedinta de Consiliu Local in ...

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Pandurul ]

Seful CE Oltenia ia bani de la zece companii si ministere

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:26

Seful CE Oltenia ia bani de la zece companii si ministere Membrii Consiliului de Supraveghere din CE Oltenia au castigat lunar intre 3.000 si 5.000 de lei pe parcursul anului 2012. Cu exceptia reprezentantului Fondului Proprietatea, care nu este remunerat din banii companiei. Seful supraveghetorilor, Gabriel Dumitrascu, este campion la capitolul avere, mai ales ca are zece surse de venit babane, aproape toate de la stat. Acesta isi permite sa ofere in nume personal imprumuturi de sute de mii de euro, dupa cum rezulta din declaratia sa de avere.

Membrii Consiliului de Supraveghere din CE Oltenia si-au publicat declaratiile de avere pe site-ul oficial prin companie. Doar cei sase membri, pentru ca despre al saptelea nu se stie nimic.

Dumitrascu, director peste tot

Gabriel Dumitrascu, presedintele CS de la CE Oltenia, a castigat cei mai multi bani de la complex. Gabriel Dumitrascu ia 5300 de lei pe luna de la CE Oltenia. Pe langa CE Oltenia el mai este in conducerile Tarom, Rompetrol Rafinare sau la Aeroportul International Henri Coanda. In plus, el a facut in aprilie 2013 o tranzactie de 200.000 de euro catre firma Prospectiuni SA. Gabriel Dumitrascu a imprumutat persoane cu peste 100.000 de euro si inca o persoana cu 672.000 de lei. Dumitrascu a incasat, anul trecut, salariu din zece parti. El este director general in ambele ministere, si Economiei, si Energiei, dar are contractul de munca la OPSPI si este in forurile de conducere la mai multe societati de stat. De la CE Oltenia a incasat anul trecut 54.806 de lei. ...

Business / stiri Business 15 vizite [ Pandurul ]

Distributia gazelor naturale la Motru va fi scoasa la licitatie

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:26

Distributia gazelor naturale la Motru va fi scoasa la licitatie Alimentarea cu gaze naturale a municipiului Motru va fi scoasa la licitatie pana la sfarsitul iernii. Asta pentru ca perioada de contract a celor de la Distrigaz Sud, societatea care a preluat distributia gazelor naturale la Motru de aproape doi ani, se incheie in luna martie a anului viitor. Cateva sute de gospodarii si locuinte depind de acest serviciu, dar si marea majoritate a agentilor economici din zona.

Pentru ca motrenii sa nu ramana fara gaze in locuinte, Ministerul Economiei va organiza o licitatie pentru desemnarea companiei care sa se ocupe cu distributia gazelor naturale la nivelul municipiului. Autoritatile locale din Motru au inceput deja demersurile, astfel incat ministerul de resort sa dispuna de documentatia necesara pentru organizarea licitatiei. "Pana la sfarsitul lunii martie 2015 sistemul de alimentare cu gaze al municipiului Motru trebuie sa fie concesionat de catre o firma care sa castige licitatia pe care o organizeaza Ministerul Economiei. Conducerea ministerului, prin domnul director adjunct Gaman, ne-a solicitat caietele de sarcini pentru scoaterea la licitatie a acestui serviciu care, la ora actuala, este asigurat de catre Distrigaz Sud Oltenia si care isi epuizeaza perioada de contract pana la sfarsitul lunii martie 2015, perioada pana la care va trebui sa se organizeze obligatoriu licitatia", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Hanu: Nu s-au mai facut investitii de doi ani
La ora actuala circa 95% din locuitorii de pe raza ..

Business / stiri Business 24 vizite [ Pandurul ]

Pandurii, esec dupa o risipa de ocazii la Astra

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 05:26

Pandurii, esec dupa o risipa de ocazii la Astra Pandurii Targu Jiu a plecat fara puncte de la Astra Giurgiu, desi a deschis scorul in min. 7 si a ratat o multime de ocazii. Eliminarea lui Erico din prima repriza s-a simtit insa, iar in final Astra a luat cele trei puncte.

Momcilovic a deschis scorul in min. 7, cand a lovit cu capul din coltul careului mic. Prima repriza s-a incheiat 1-0 pentru Pandurii, dar elevii lui Grigoras au mai trimis de trei ori mingea in bara. Si Budescu de la Astra a trimis mingea in poarta in min. 14, dar cu mana, astfel ca golul a fost anulat. Din min. 21, Pandurii a jucat in zece oameni. Erico a vazut cartonasul rosu, dupa ce l-a atacat din spate pe Budescu, din postura de ultim-jucator. A fost acordata si o lovitura libera pentru Astra de la limita careului pandurilor, dar Budescu a sutat in zid.

In min. 24 Roman si Nistor au nimerit stalpul portii lui Silviu Lung in aceeasi faza, iar in min. 40 Radut a trimis mingea in bara, din lovitura libera de la 20 de metri. Ocazii au fost insa de ambele parti, atat portarul Astrei, cat si cei de la Pandurii, avand mult de lucru.

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a mers la vestiare la pauza. Giurgiuvenii au intrat ceva mai motivati in teren, iar Joanzinho a egalat in min. 71, printr-o reluare simpla din interiorul careului. Pandurii a primit lovitura decisiva in min. 88, cand Bukari a marcat in poarta lui Stanca. Astra a castigat in fata pandurilor cu scorul de 2-1, dupa un meci in care Pandurii a aratat ca o echipa de Liga I, ceea ce nu s-a prea ...

Sport / stiri Sport 13 vizite [ Pandurul ]

Doi consilieri din lista USL, invalidati de prefectura

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Doi consilieri din lista USL, invalidati de prefectura Prefectura Gorj a stabilit ieri ca hotararile prin care liberala Emilia Horhoianu si social-democratul Mihai Gherghe au fost validati consilieri municipali la Targu Jiu sunt nelegale. Sesizarea a plecat de la un consilier PDL, care a reclamat faptul ca s-a sarit peste numele liberalei Ileana Mitelea si al conservatoarei Elena Baltaretu. In spatele deciziei se ascunde un blat politic facut la momentul validarii intre PNL si PSD, urmat de un razboi intre partidele care s-au desprins din USL, dupa ce presa a aflat de blat. Horhoianu si Gherghe au apucat sa participe la sedinte de consiliu, dar hotararile votate de ei nu vor fi anulate.

Prefectura Gorj a solutionat sesizarile facute de democrat-liberalul Eduard Berca si Ileana Mitelea de la PNL dupa ce Consiliul Local Targu Jiu a validat doi consilieri cu incalcarea legii, este vorba de Emilia Horhoianu de la PNL si Mihai Gherghe de la PSD. In fapt, Prefectura Gorj a stabilit ca hotararile au fost ilegale deoarece, pentru ca Horhoianu sa fie validata, trebuia sa existe la hotarare propunere din partea conducerii PNL Gorj. Ori in acest caz Virgil Dragusin a fost cel care a facut propunerea, dar acesta nu face parte din conducerea partidului, sustine prefectura.

In cazul lui Gherghe situatia este si mai complicata, deoarece pentru promovarea sa in aceasta functie s-a sarit peste doua dintre persoanele care se aflau pe lista de supleanti, respectiv Elena Baltaretu de la PC si Ileana Mitelea de la PNL. "Am constatat ca nu au ...

Actualitate / stiri Actualitate 49 vizite [ Pandurul ]

Ani grei de inchisoare pentru fratii Potarca din Meteor

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Ani grei de inchisoare pentru fratii Potarca din Meteor Suparare mare ieri printre rudele lui Constantin Ninel Potarca, dupa ce instanta suprema a decis ca acesta sa stea in spatele gratiilor pentru o perioada de sase ani, fostul candidat la Presedintia Romaniei nefiind singurul din familie care va lipsi de acasa o lunga perioada de timp. Fratele sau, Tanase, a primit si el cinci ani de inchisoare, iar doi parteneri de afaceri de-ai acestora din Ramnicu Valcea, au de executat trei ani de detentie.

Toti au fost judecati pentru evaziune fiscala, prejudiciul fiind de peste 18 de milioane de lei, suma provenind din vanzarea fostului combinat chimic de la Arad la fier vechi.

Potarca a fost audiat miercuri dupa-amiaza timp de mai multe ore la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar apoi judecatorii instantei supreme au ramas in deliberare, ieri dimineata in jurul orei 4.00 fiind dat verdictul final. Decizia nu a fost pe placul fostului prezidentiabil, "Obama" de Meteor trezindu-se cu politistii acasa inca din zori, inainte de a se emite mandatul de arestare preventiva. El era in arest la domiciliu de mai multe luni si, ca urmare, prezenta politistilor acolo nu era o problema, Potarca avand astfel timp sa isi ia la revedere de la familie, sotia, fetele si nepoatele plangandu-l pe acesta pentru situatia in care a ajuns.

De altfel, odata cu venirea mandatelor de arestare emise de instanta, in Meteor a fost jale mare, dar si la Spitalul Judetean, acolo unde condamnatii au fost dusi pentru a le fi facute analizele medicale inainte ...

Actualitate / stiri Actualitate 64 vizite [ Pandurul ]

Moarta dupa ce a fost rupta in bataie

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Moarta dupa ce a fost rupta in bataie Suspiciuni de crima la Godinesti, unde o batrana de 76 de ani a fost gasita fara suflare de catre rudele sale, femeia avand corpul plin de vanatai. Atat de multe sunt vanataile respective incat defuncta s-a innegrit aproape in totalitate, ceea ce i-a speriat si mai mult pe localnici, acestia fiind oricum cu teama in san, dupa ce de la locuinta batranei a disparut si un nepot al acesteia, pe care il suspecteaza ca ar fi snopit-o in bataie pentru a pune mana pe pensia ei. O ancheta urmeaza sa stabileasca intregul adevar in acest caz.

Cadavrul femeii a fost descoperit duminica dimineata, batrana fiind ingrijita de rude de-ale sale, teoretic si de nepotul care a disparut odata cu trecerea acesteia in nefiinta. Sabina Popescu avea corpul plin de lovituri, era prabusita in camera sa si acoperita cu cateva perne, ca si cum cineva ar fi vrut sa o sufoce acolo, dupa cum spun rudele si localnicii. "Fata ei e de nerecunoscut, e mutilata complet. Pieptul ei e plin de sange, e neagra peste tot, iar pe maini are lovitura langa lovitura. Pacat ca nu puteti sa aratati imagini cu ea ca va spun ca toata lumea ar fi socata de cum arata si de aceea noi credem ca nu se putea sa fie atat de grav de la o simpla cazatura, mai ales ca ea nu are scari acasa", a spus un nepot al femeii.

Claudia Balan, o alta nepoata, a venit special din Italia pentru a-si conduce bunica pe ultimul drum, fiind ingrozita de gandul ca fratele sau, cel disparut de acasa, ar fi putut comite o asemenea nenorocire. "Nu ...

Actualitate / stiri Actualitate 69 vizite [ Pandurul ]

Polonez mort la Izvoarele Cernei

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Un cetatean polonez si-a gasit ieri sfarsitul departe de meleagurile natale, dar si de unele care sa fie apropiate de civilizatie, dupa ce a cazut intr-o prapastie situata in apropiere de Izvoarele Cernei. Tot pe valea Cernei si tot ieri a murit si un neamt, care a cazut cu ATV-ul intr-o rapa adanca.

Polonezul mergea cu motocicleta si era in calatorie pe teren accidentat impreuna cu un amic de-al sau, la un moment dat pierzand controlul si cazand in gol. Un martor spune ca aproape 100 de metri s-ar fi prabusit in gol polonezul, fiind evident ca nu mai avea nicio sansa sa supravietuiasca unui astfel de accident.

Amicul sau cu care era in calatorie a avut sansa sa intalneasca in zona niste muncitori care taiau lemne intr-o padure si carora le-a cerut ajutorul, comunicarea fiind aproape imposibila. Oamenii si-au dat insa seama ca s-a intamplat ceva rau si l-au urmat pe acesta pana la locul accidentului, unde au observat ca cel cazut in prapastie nu mai misca si, probabil, nici nu mai respira. Un muncitor a sunat la 112 pentru a cere ajutor, o echipa de salvamontisti plecand de la Targu Jiu pentru a vedea daca mai poate fi acordat primul ajutor sau persoana respectiva a decedat si cadavrul trebuie coborat din munte pentru a fi dus la Serviciul de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei. Politistii au deschis si ei o ancheta pentru a stabili in ce imprejurari s-a produs tragedia, rudele polonezului fiind asteptate acum la Targu Jiu pentru a ridica trupul ...

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Pandurul ]

Reactia lui Nicolae Mischie dupa decizia CEDO

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Conform deciziei CEDO, Nicolae Mischie va fi despagubit de statul roman cu 3000 de euro daune morale, intrucat i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, conform articolului 6 din Conventia Europeana. Fostul sef al judetului a transmis presei o reactie la aceasta decizie. "Am luat act cu satisfactie cu privire la Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin care acest organism international a dovedit nevinovatia persoanei mele in Dosarul "Arma de vanatoare" - dosar prin care mi-a fost stirbita autoritatea morala, politica si profesionala, in mod nejustificat si patimas, cu repercusiuni neplacute asupra familiei, rudelor si a tuturor celor care m-au apreciat si respectat", scrie Mischie, care le transmite multumiri judecatorilor CEDO. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Pandurul ]

Capsunarii din Polovragi au iesit la vanzare cu recolta de toamna

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Capsunarii din Polovragi au iesit la vanzare cu recolta de toamna Localnicii din Polovragi au iesit din nou pe marginea drumului sa-si vanda capsunele, desi am trecut in a doua jumatate a lunii septembrie. Acestia spun ca vor avea recolta pana in noiembrie daca nu va cadea bruma. Chiar daca pretul este mai mare decat in sezonul de vara, trecatorii nu ezita sa cumpere. Oamenii spun ca fructele de acum sunt mult mai gustoase decat cele din prima recolta, desi nu mai sunt asa de aratoase ca cele din vara.

Gorjenii din Polovragi sunt in plin sezon de cules capsune, chiar daca toamna si-a deja intrat in drepturi. Localnicii spun ca ploile din ultima perioada i-au ajutat foarte mult, a doua recolta de capsune fiind una dintre cele mai bogate. In aceasta perioada capsunarii se trezesc cu noaptea in cap pentru ca apoi sa aiba timp suficient pentru a-si vinde marfa. Oamenii nu vin pe piata cu capsunele, ci le vand pe marginea drumului. "Aici este piata noastra de 17 ani. Nu mergem in pietele din orase pentru ca nu avem loc de intermediari. In plus, vanzarea merge foarte bine. Daca nu va da bruma, vom mai culege capsuni pana in noiembrie. Anul acesta a fost un an bun pentru noi, chiar daca in vara am vandut capsunile de acasa cu 2,5- 3 lei kilogramul. Acum pretul unui kilogram de capsuni este de 5-7 lei, mai negociem in functie de cantitatea pe care o cumpara omul. Am venit cu cateva galeti de capsuni, iar pana la pranz am terminat marfa", a declarat Ioana Parvu.

Doar capsune autohtone la a doua recolta

Daca in sezonul trecut mai ...

Business / stiri Business 17 vizite [ Pandurul ]

Gospodarii din Crasna, izolate la o luna de la viitura

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Gospodarii din Crasna, izolate la o luna de la viitura Situatie critica la Crasna! Mai multe gospodarii sunt in continuare izolate desi a trecut mai bine de o luna de la viitura. Oamenii se plang ca nu-si pot aduce acasa recoltele de pe camp din cauza ca podetele au fost luate de ape. In fiecare zi, o batrana care locuieste singura suna la primarie si la 112 pentru a i se aduce acasa paine si apa. In momentul de fata, toate lucrarile de reparatii sunt sistate. Autoritatile spun ca nu mai au posibilitatea de a remedia distrugerile pricinuite de viitura din cauza lipsei fondurilor. Desi s-a promis ca se vor aloca sumele necesare pentru reparatii, Primaria Crasna nu a primit decat 150.000 de lei, in conditiile in care numai facturile pentru utilajele inchiriate se ridica la 400.000 de lei.

Primaria Crasna nu a reusit sa remedieze in totalitate distrugerile pricinuite de viitura. Lipsa fondurilor necesare pentru refacerea a doua podete luate de ape ingreuneaza deplasarea localnicilor in comuna. Daca cei mai tineri mai reusesc din cand in cand sa ajunga pe partea cealalta a paraului, ocolind mult, varstnicii si persoanele cu handicap nu au nici o sansa de a pleca de acasa pentru a-si rezolva problemele. Pentru o femeie in varsta de 78 de ani singurul mod de comunicare cu restul comunei il reprezinta telefonul. De cate ori ramane fara alimente, Angela Badita suna la primarie si la 112. Are o fata casatorita in Italia, iar in momentul de fata locuieste singura. "Cunoastem situatia Angelei Badita. Este o femeie in varsta care ...

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Pandurul ]

Sindicalistii Sanitas renunta la pichetari

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Salariatii din sectorul sanitar si de asistenta sociala din Gorj vor primi o crestere salariala fixa pentru fiecare salariat incepand cu 1 decembrie 2014. Asta au obtinut reprezentantii Sanitas de la Gorj dupa doua zile de negocieri la Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor Publice. "Dupa cateva ore de discutii la sediul Ministerului Finantelor, cu doamna ministru Ioana Petrescu, s-a convenit ca salariatii din sectorul sanitar si de asistenta sociala vor primi o crestere salariala in suma fixa pentru fiecare salariat incepand cu 1 decembrie 2014. Am informat ministerul ca agream solutiile propuse si ca renuntam la pichetarile programate", a declarat Valentin Popa, presedintele Sanitas Gorj. Sindicalistii spun ca ministrii le-au mai facut o promisiune, aceea ca incepand cu 1 ianuarie 2015, salariul minim pe economie creste la 1.050 lei. Un alt punct convenit, la o mai veche solicitare a sindicalistilor, a fost acela ca personalul medico-sanitar din sectorul de asistenta sociala va fi salarizat in cadrul noii legi pe aceeasi grila de salarizare cu personalul medico-sanitar din unitatile sanitare neclinice.

Actualitate / stiri Actualitate 15 vizite [ Pandurul ]

Siniat a donat rechizite scolare elevilor din Turceni

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 05:27

Societatea Siniat, care a investit in fabrica de gips carton de langa Termocentrala Turceni, a venit in sprijinul elevilor din zona, oferindu-le la inceputul anului scolar rechizite scolare. Cateva sute de elevi din oras, dar si din satele apartenente Turceniului, au beneficiat de acest sprijin venit din partea belgienilor. "Siniat a facut o donatie destul de importanta pentru copiii din clasele primare, constand in caiete si orare. Copiii au fost deosebit de incantati de acest sprijin. Este un lucru frumos si le multumesc pe aceasta cale. Toti elevii de la clasa 0 pana la clasa a IV-a au primit rechizite scolare, peste 400 de copii. Caietele au fost acordate in functie de situatia materiala a fiecarui elev", a declarat Dumitru Galceava, primarul orasului Turceni.

Autoritatile locale din Turceni au mai spus ca cei de la Siniat vor sa faca si un parteneriat cu Grupul Scolar Industrial Energetic pentru a infiinta clase de profesionala, astfel incat tinerii sa se poata specializa in meserii care s-ar preta pe specificul firmei, astfel incat, in viitor, sa poata lucra la fabrica gips-carton. "Vor sa faca o colaborare cu liceul pentru pregatirea fortei de munca pe viitor", a precizat primarul din Turceni.

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Pandurul ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima