Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.250 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Cereri pentru subventia la caldura incepand cu 20 octombrie

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Cereri pentru subventia la caldura incepand cu 20 octombrieTargujienii cu venituri mici pot incepe sa-si stranga documentele in vederea solicitarii ajutorului pentru incalzirea locuintei. Asta pentru ca Primaria Targu Jiu va incepe sa primeasca cereri incepand cu data de 20 octombrie. Vor beneficia de sprijin familiile si persoane care isi incalzesc locuinta cu gaze naturale, lemne si combustibili solizi, precum si cu energie electrica. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, cuantumul subventiei se mentine la acelasi nivel ca anul trecut, la fel conditiile ce trebuie respectate.

Primaria Targu Jiu a inceput tiparirea cererilor pentru solicitarea ajutoarelor de incalzire a locuintei. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, cererile si documentele doveditoare se vor depune tot la cluburile varstei a treia. "Cetatenii din Municipiul Targu Jiu isi pot depune, incepand cu data de 20 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece 2015-2016. Anul trecut au fost completate un numar de 5000 de cereri, anul acesta ne asteptam ca numarul acestora sa fie aproximativ la fel, totusi s-a dispus tiparirea unui numar mai mare de formulare pentru a putea fi refacute in cazul unor eventuale greseli de completare. Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale, energie electrica se acorda pe baza de cerere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Anul acesta nu exista modificari legislative", a declarat Lavinia Trusca, purtatorul de cuvant al ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Politistii, la cheful pensionarilor din Turburea

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Politistii, la cheful pensionarilor din TurbureaPolitistii din Targu Carbunesti au fost miercuri seara la petrecerea organizata de primarie pentru varstnicii din Turburea. Motivul nu a fost legat de vreun scandal, politistii dorind doar sa le spuna batranilor cum sa se fereasca de infractiuni, acestia fiind tintele inselaciunilor prin metodele "Accidentul", "Regele Cioaba" si "vanzarea-cumpararea de bauturi alcoolice sau produse alimentare". La manifestarea organizata de autoritatile locale din comuna Turburea, cu ocazia "Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice", au participat aproximativ 350 de persoane, fiind distribuite pliante cu caracter preventiv, privind modul de actiune al infractorilor, cat si informarea populatiei cu privire la masurile minime de autoprotectie, pe care trebuie sa le adopte, in vederea diminuarii riscului victimal, arata IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

After school pentru elevii din Stejari

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Primaria comunei Stejari va semna in luna octombrie contractul de finantare europeana pentru unul dintre cele mai mari proiecte din localitate. Este vorba de modernizarea drumurilor locale, extinderea retelei de apa, dotarea serviciilor publice, reabilitarea si dotarea asezamintelor culturale. Tot in acest proiect este prevazuta construirea unui after school care sa vina in sprijinul celor aproape 300 de elevi care din cauza programului incarcat in gospodarie nu mai au timp pentru invatatura.

Primarul din Stejari, Stefan Lupu, va semna in octombrie contractul de finantare pentru mai multe obiective din localitate. Printre acestea se numara construirea unei gradinite si a unui after school in satul Stejari. Primarul Lupu considera construirea unui after school drept o necesitate pentru ca, desi sunt copii foarte buni la invatatura, acestia sunt nevoiti sa aloce foarte mult timp treburilor din gospodarie. "Sunt aproape 300 de elevi pe raza comunei din care mai bine de jumatate nu au acasa biblioteca, calculator si nici sprijin in efectuarea lectiilor. Consider ca prin ridicarea acestui after school in localitate imbunatatesc si cresc nivelul invatamantului pe de o parte, iar pe de alta parte ii adun de pe drumuri si le ofer conditiile care le lipsesc acasa", a spus Stefan Lupu, primarul din Stejari.

Salariile profesorilor, suportate de primarie

Potrivit autoritatilor locale, constructia after school-ului urmeaza sa demareze in perioada urmatoare, astfel incat pana in ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Cetatenii din Bustuchin au invatat sa se implice in viata comunitatii

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Primaria Bustuchin a implementat un proiect in parteneriat cu Asociatia Euro-House Bustuchin si Asociatia Aurora Hurezani din care cetatenii celor doua comunitati au avut numai de castigat. Mai exact, proiectul si-a propus sa dezvolte capacitatea comunei Bustuchin, sa mobilizeze cetatenii si institutiile in vederea construirii unui cadru coerent de actiune privind alocarea judicioasa a resurselor locale pe bazele participarii comunitare pentru dezvoltare locala. Proiectul a demarat la 1 iulie 2014 si s-a incheiat pe 30 septembrie 2015, finantarea acestuia fiind de 72.860 euro. In tot acest timp, au avut loc actiuni de consultare a cetatenilor si promovarea intereselor acestora in fata autoritatilor locale. "Astfel, s-au instituit mecanisme functionale de intalniri de lucru, dialog si de dezbatere intre aceste structuri si autoritatile locale, prin care problemele si solutiile cetatenilor din comunele Bustuchin si Hurezani ajung intr-o modalitate structurata in procesul decizional al autoritatilor locale. Rezultatele proiectului sunt incluse intr-o brosura cu scopul de a ghida in viitor si alte comunitati in fructificarea acestor experiente benefice la nivelul intregii tari", a spus managerul proiectului.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Cumpana lui Mischie: Ce am vazut la spital m-a cutremurat!

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Cumpana lui Mischie: Ce am vazut la spital m-a cutremurat!Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, spune ca si-a revenit miraculos dupa accidentul vascular suferit la sfarsitul lunii iulie. Mischie a povestit ca inclusiv medicii au ramas surprinsi de felul in care a decurs recuperarea sa. "Multumesc lui Dumnezeu, ma simt bine deocamdata. Cum va evolua tot Dumnezeu o stie. A fost o cumpana cumplita, o perioada dificila, dar se pare ca a este rezolvata. La ora actuala ma simt foarte bine. Perioada petrecuta in spital a fost mai cumplita vreo 4-5 zile cand n-am stiut nimic de mine. Dupa aceea am fost cel mai bun din spital, aveam grija de ceilalti bolnavi. Am stat in spital vreo 2 saptamani dupa care am mai stat vreo 2 saptamani si ceva la recuperare. Asa a vrut sotia, sa raman. A fost o perioada grea, foarte grea pentru altii, ceva cumplit ce am putut sa vad acolo. Spunea doctorul ca in ultimii 12 ani doar doua cazuri a avut de rezistenta mea. Realitatea este ca am inceput sa cred, pentru ca la un moment dat imi paralizase piciorul complet, toata partea, mana, ochiul. Vazusem partea cealalta a existentei", a spus Nicolae Mischie.

Acesta e suparat pe cei care au zvonit ca a murit. "Derbedeii scot intotdeauna zvonuri fara sa... si chiar daca era asa, ce-i interesa pe ei? Asta se poate intampla oricui, e un fenomen pe care nici nu vi-l puteti imagina, se petrece in decurs de cateva secunde si pe urma nu mai raspunzi tu. Nu mai sti nimic. Mai fac ceea ce mai pot ceilalti. Cine rade de chestii din astea sa se ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Inca un etaj la Penitenciarul Targu Jiu

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Inca un etaj la Penitenciarul Targu JiuPenitenciarul Targu Jiu isi mareste capacitatea. Primaria a eliberat certificat de urbanism pentru suprainaltarea corpului administrativ. Investitia vine dupa ce Avocatul Poporului a recomandat anul trecut extinderea capacitatii de cazare, penitenciarul fiind supraaglomerat. Cei de la penitenciar explicau atunci avocatului poporului ca birourilor vor fi mutate in constructia noua, iar spatiile ramase libere vor fi valorificate pentru detinuti.

Penitenciarul Targu Jiu se extinde, urmand sa creeze astfel spatii noi pentru detinuti. Avocatul Poporului a fost cel care a sesizat in octombrie 2014 ca penitenciarul are grave probleme de supraaglomerare, recomandand conducerii sa asigure detinutilor suprafete minime de locuit si o sala de mese care sa asigure conditii decente de servire a mesei.

La vremea respectiva, conducerea penitenciarului a mentionat ca demersurile pentru evitarea aglomeratiei incepusera din 2012, cand penitenciarul a supus aprobarii un studiu de fezabilitate privind supraetajarea pavilionului administrativ. Cert este ca penitenciarul a reluat procedurile abia in septembrie anul acesta, cand a solicitat Primariei Targu Jiu un certificat de urbanism in vederea realizarii investitiei. "Penitenciarul Targu Jiu a inaintat primariei o cerere prin care a solicitat un certificat de urbanism in vederea realizarii investitiei "suprainaltare corp administrativ", cu destinatia birouri. Valoarea investitiei este de 2.970.212 mii lei, din care constructie plus montaj in ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Sute de masini nu pot fi inmatriculate

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a precizat ca in Romania au fost eliberate carti de identitate pentru 105.000 autovehicule Volkswagen, dintre care 56.000 noi, iar RAR a blocat eliberarea cartilor de identitate pentru masinile noi Euro 5 diesel, nevandute, ale marcilor Volskwagen. "Am solicitat reprezentantilor din Romania aI grupului VW comunicarea imediata a datelor de identificare a vehiculelor care au fost echipate cu dispozitive de manipulare, cu motoare tip familia EA 189. Termenul a fost astazi si vreau sa va spun ca este vorba de autoturismele grupului, respectiv VW, Audi, Skoda si Seat. De asemenea, in Germania a fost stabilita data de 7 octombrie pentru transmiterea de catre grupul VW a planului de masuri si a calendarului de implementare pentru remedierea neconformitatilor acestor autoturisme, sens in care am solicitat Ministerului Transporturilor din Germania sa ne comunice aceste informatii de indata ce ajung in posesia lor", a spus ministrul Transporturilor. In aceasta situatie se afla motoarele Euro 5 diesel de 1.2, 1.6 si 2 litri, a adaugat el. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Carutas ranit in accident

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Un carutas din comuna gorjeana Glogova a fost miercuri victima unui accident rutier. Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca un barbat de 31 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe D.J. 671 B, localitatea Iormanesti, a acrosat un atelaj condus de un barbat, de 35 de ani, din comuna Glogova, ce se deplasa din sens invers. In urma evenimentului, cel de-al doilea barbat a suferit leziuni si a fost transportat la Spitalul municipiului Motru pentru acordarea de ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, anunta IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

La furat pe Cheile Oltetului

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Politistii din cadrul Postului de Politie Polovragi au depistat miercuri in flagrant delict un barbat, de 46 de ani, din localitate, in timp ce transporta cu o autoutilitara pe drumul forestier ,,Cheile Oltetului", 1,340 m.c. material lemnos, de esenta molid, fara a detine documente de provenienta. Intreaga cantitate de material lemnos a fost confiscata si predata Ocolului Silvic Polovragi. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos, anunta IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Mai putini bani pentru angajatii CE Oltenia de sarbatori

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Mai putini bani pentru angajatii CE Oltenia de sarbatoriMinerii si energeticienii din cadrul CE Oltenia vor primi de Craciun mai putini bani de la companie. Fiecare va beneficia de cate un tichet cadou in suma de 550 lei, fata de 700 de lei cat au beneficiat in 2014. Sindicatele spera ca administratia sa redistribuie rezerva la fondul de salarii si spun ca in caz contrar o vor recupera mai tarziu, pe calea instantei.

Sefii din cadrul CE Oltenia anunta ca vor acorda de sarbatori tichete cadou de o valoare mai mica fata de anul trecut. Ion Ruset, director in cadrul companiei, spune ca cei circa 15.300 de angajati vor primi acest drept asa cum este prevazut in Contractul Colectiv de Munca (CCM). "Avem prevazut in CCM tichete cadou de 550 de lei. In ceea ce priveste eventualele economii la fondul de salarii vom discuta cu toate organizatiile sindicale si se vor stabili reguli. Anul trecut, cand au primit 700 de lei, n-a fost prevazut in CCM. A fost un fel de economie la fond care s-a redistribuit. Era conditionat de pachetul de performanta. Acum prevederea clara este minim 550 lei, negociata cu sindicatele", a declarat Ion Ruset, seful Departamentului Relatii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Sindicalistii din minerit spun ca salariatii trebuie sa mai beneficieze si de alti bani pentru ca sunt economii mari la fondul de salarii. Mai mult, spun ca in situatia in care administratia nu va redistribui aceasta rezerva la fondul de salarii, o vor dobandi in instanta. "In Contract, gratie baietilor de pe langa Ciurel, cuantumul celor 3 ..

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Ciurel, "curajosul" din dosarul Turceni-Rovinari

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Ciurel, "curajosul" din dosarul Turceni-RovinariPremierul Victor Ponta, trimis in judecata alaturi de Dan Sova, Laurentiu Ciurel, Dumitru Cristea si Octavian Graure, in dosarul contractelor de consultanta de la Turceni si Rovinari, a fost intrebat, intr-o conferinta de presa la Targu Jiu, de ce C.E. Oltenia nu s-a constituit parte civila in proces, dar ANAF da. A evitat un raspuns despre CEO, dar a spus ca ANAF s-a constituit parte civila in proces... de frica. "Habar n-am! Eu nu stiu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civila, avand in vedere ca ANAF-ul mi-a dat act ca ei au incasat toate taxele si impozitele. Dar nu pot sa-i intreb, pentru ca fiind vorba de mine, nu pot sa-i intreb. Atata i-a dus mintea, sa spuna am incasat toate taxele, dar ne constituim de frica. Stiti si dumneavoastra, toata lumea stie ca nu e niciun prejudiciu. Habar nu am, nu stiu!", a declarat Victor Ponta. In cazul CE Oltenia situatia este si mai incurcata, dat fiind ca directorul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, este inculpat in dosar. Se pare insa ca el a fost "curajos" si a refuzat sa recupereze pentru Complexul Energetic Oltenia 3,4 milioane de lei, prejudiciul constatat in dosar. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Ponta: Expropriem si CEO ne da banii inapoi. Guvernul nu pierde!

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Exproprierile de la Jilt se fac tot pe banii CE Oltenia, explica Victor Ponta, premierul Romaniei, intr-o vizita la Targu Jiu. Asta desi in decizia de aprobare a indicatorilor economici se spune ca banii pentru despagubiri sunt asigurati de Guvern. El a mai spus ca pe 20 octombrie va fi aprobata hotararea cu lista proprietarilor ce vor fi expropriati si sumele pe care le vor primi. "Am aprobat indicatorii tehnico-economici in sfarsit. Pe 20 octombrie, cand avem rectificarea, punem toti banii pentru exproprieri. Ne-am blocat doi ani de zile in opinia Ministerului Justitiei, nu sunt de acord cu ea, dar nu pot sa o comentez, ca exproprierea nu poate fi facuta de CEO, ci de statul roman si dupa aceea sigur CEO ne da banii si in sfarsit am reusit si am aprobat. Pe 20 octombrie dam banii, expropriem si dupa aceea ne da CEO banii inapoi, nu e ca pierde Guvernul ceva, dar niste minti luminate de la Ministerul Justitiei ne-au blocat", a mai spus premierul. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Podaru a dat in judecata primaria Rovinari

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Constantin Podaru, administratorul public al orasului Rovinari, a contestat in instanta miercuri, 30 septembrie, un act administrativ eliberat de primaria Rovinari. Acesta a precizat ca nu este vorba de actul administrativ prin care i s-a luat calitatea de ordonator principal de credite, ci este vorba de un proces mai vechi repus pe rolul instantelor de judecata. "Este vorba de actiunile noastre cu stimulentele. S-a repus pe rol un proces mai vechi. Curtea de Conturi a avut un proces cu Primaria Rovinari si noi, toti cei 40 de angajati, am dat primaria Rovinari in judecata. S-au suspendat procesele noastre pana s-a judecat primaria cu cei de la Curtea de Conturi. Nu este vorba de actul prin care mi s-a retras calitatea de ordonator de credite, nu cred ca voi ataca in instanta acel act", a spus Constantin Podaru, fostul administrator al orasului Rovinari.

Intrebat daca mai revine la primaria Rovinari sau insista sa demisioneze, Podaru a lasat impresia ca nu a luat inca o decizie definitiva. "Acum sunt in concediu. O sa aflati la timpul potrivit. In mod normal, nu cred ca o sa mai revin", a spus Constantin Podaru, administratorul orasului Rovinari.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Ruset: Sunt interese in jurul CEO

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Ion Ruset, seful Departamentului Relatii cu Comunitatea din cadrul Complexului Energetic Oltenia, ii cere lui Dan Ilie Morega sa explice de unde a luat date financiare prezentate in cadrul conferintei de presa. Morega a analizat Raportul Consiliului de Supraveghere pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie, acuzand conducerea complexului de fals, uz de fals si abuz in serviciu. In conditiile in care Morega considera ca profitul pe primele sase luni este unul fictiv, Ion Ruset vorbeste de interesele care roiesc in jurul companiei. "Nu stiu ce date are domnul Morega, de unde le-a cules, s-ar putea sa le fi cules de la persoane neautorizate, s-ar putea sa fie pur si simplu o informatie pe care dumnealui a primit-o la Institut. Domnul Morega va trebui sa explice de unde are aceste date, s-ar putea sa fie numai supozitiile dumnealui in urma unei analize, dar aceasta analiza este eronata. Sunt interese in jurul Complexului Energetic Oltenia, iar la un moment dat unii devin purtatorii de mesaje sau exponentii acestor interese", spune Ruset. Acesta crede ca declaratiile lui Morega au un anumit substrat. "Domnul Morega nu are dreptate in ceea ce priveste Complexul Energetic Oltenia. Noi am afisat pe site-ul companiei situatia financiara la zi, a fost si un comunicat al Diviziei Financiare, iar ceea ce spune dansul despre abuz in serviciu, despre fals, cred ca sunt vorbe aruncate pentru a face deliciul presei, dar dansul poate sa spuna ce vrea despre companie, dar ce a spus in conferinta ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Ministrul Apararii, asteptat la Gorj

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 07:26

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, este asteptat la Gorj saptamana viitoare. Seful judetului spune ca vizita a fost deja anuntata, scopul fiind acela de a rezolva problemele de la UM Sadu. "Memorandumul privind transferul suprafetei de teren de la UM Sadu in patrimoniul Consiliului Judetean a fost aprobat. Doamna Floarea Serban, directorul Romarm, a fost aici, deja se face programul pentru inceperea investitiilor pentru retehnologizare. Fata de obiectivele pe care trebuia sa le preluam la Parcul Industrial au retinut o parte din ele ca sa le foloseasca in cadrul noului program de retehnologizare, punand instalatiile de care vor beneficia in continuare pentru productia contractata. Domnul ministru Dusa va fi prezent saptamana viitoare aici, tocmai pe teme legate de situatia de la UM Sadu II, precum si cu zona Ranca", a declarat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Pesedistii au mai inventat pe loc un vicepresedinte. Rezultatul "alegerilor"!

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 19:28

Surprize la alegerile din PSD Gorj. Desi erau trei posturi de vicepresedinte
vacante, delegatii au ales patru vicepresedinti. Pe Cosmin Popescu, Aurel
Popescu, Mihai Weber si Camelia Khraibani. Cel de-al patrulea post a fost
stabilit "de centru" si a fost ocupat de Camelia Khraibani din moment ce primii
trei si-au depus candidaturile inainte cu cateva zile. "S-a decis la centru ca
in momentul in care sunt patru candidati pe trei posturi sa se suplimenteze un
post de vicepresedinte si atunci au fost
patru candidati pe patru posturi", a explicat Anca Bordusanu, purtatorul de
cuvant al PSD Gorj. Practic, PSD a impacat pe toti cei care au vrut sa aiba
aceasta functie. "Centrul" a fost astazi la Targu Jiu. La aceasta ora
presedintele Liviu Dragnea si premierul Victor Ponta sunt la cheful
pensionarilor de pe insulita.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Ponta si Dragnea, la cheful pensionarilor

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 19:28

Premierul Victor Ponta si presedintele PSD Liviu Dragnea participa la aceasta ora la petrecerea organizata de Primaria Targu Jiu de Ziua Varstnicilor. O petrecere care a costat 150.000 de lei de la bugetul local si la care s-au inscris 1.500 de pensionari.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

De ce a venit Ponta cu cravata lui Dragnea la Targu Jiu

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 19:28

Victor Ponta si Liviu Dragnea au participat joi dupa-amiaza la conferinta judeteana a PSD Gorj. Ponta a povestit cum a ajuns sa poarte cravata lui Liviu Dragnea. O are din 2010, cand a candidat la presedintia partidului. Atunci avea o alta cravata la gat, care nu i-a placut lui Dragnea, astfel ca acesta din urma i-a dat cravata lui. Cravata pe care Ponta o poarta la sedinta de astazi, probabil ca un mesaj pentru Dragnea sa nu uite vechile prietenii.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

ANAF, de frica in dosarul Turceni - Rovinari

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 16:26

Intrebat cum comenteaza faptul ca societatea Complexul Energetic Oltenia nu s-a constituit parte civila in dosarul Turceni - Rovinari, unde Ponta este trimis in judecata alaturi de directorul Ciurel, premierul a spus ca nu exista prejudiciu si ca ANAF s-a constituit parte civila de frica. "Eu, sincer, nu stiu la ce s-a constituit ANAF-ul parte civila, avand in vedere ca ANAF-ul mi-a dat act ca ei au incasat toate taxele si impozitele. Probabil de frica. Toata lumea stie ca nu e nici un prejudiciu", a declarat Victor Ponta.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Ponta: Sursele dvs. sunt penibile! Dragnea lasa loc de speculatii!

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 16:26

Premierul Victor Ponta si presedintele PSD Liviu Dragnea au fost astazi impreuna la o conferinta de presa la sediul PSD Gorj. Cei doi au fost invitati sa comenteze informatia lansata pe surse de Digi 24, potrivit careia PSD il va schimba pe Ponta dupa congresul din octombrie, avand promisiunea presedintelui Iohannis ca va desemna un prim ministru tot de la PSD. Ponta a spus ca nu demisioneaza si ca sursele jurnalistului sunt "penibile". Dragnea a spus si el ca exista sustinere pentru Ponta, dar cand a fost intrebat ferm daca ii garanteaza functia de premier si dupa congres, liderul PSD a lasat loc de speculatii, spunand ca atunci cand va avea o solicitare de la presedintie, va da un raspuns.

Ponta s-a ridicat de la masa inainte ca Dragnea sa termine conferinta, odata cu el ridicandu-se si liderii de la Gorj Calinoiu si Carciumaru. Dragnea a fost vizibil deranjat ca a fost lasat singur in ultimele minute ale conferintei de presa.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Mischie: Ponta, un plagiator consacrat

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:26

Nicolae Mischie a fost prezent la deschiderea anului universitar, alaturi de Victor Ponta, dar cei doi nu si-au vorbit. "Nu mai retin de cand n-am mai vorbit cu Victor Ponta, dar nici nu simt nevoia. Pentru mine ramane un plagiator consacrat. De aia a si venit aici, sa mai ia cateva voturi ca in Bucuresti n-are de unde sa ia, ca nu-l primesc ceilalti. Mie imi plac oamenii seriosi, chiar daca ma critica. Eu nu ma tem de critica. Bine, el n-a avut nici curajul sa ma critice. Insa, nu este serios. El deja este pe sislete", a declarat a spus Nicolae Mischie.

Mai multe declaratii maine in Pandurul.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Politia, chemata la cheful varstnicilor din Turburea

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:26

Politia, chemata la cheful varstnicilor din TurbureaPolitistii din Targu Carbunesti au fost aseara la petrecerea organizata de primarie pentru varsticii din Turburea. Motivul nu a fost legat de vreun scandal, politistii dorind doar sa le spuna batranilor cum sa se fereasca de infractiuni, acestia fiind tintele inselaciunilor prin metodele "Accidentul", "Regele Cioaba" si "vanzarea-cumpararea de bauturi alcoolice sau produse alimentare".

La manifestarea organizata de autoritatile locale din comuna Turburea, cu ocazia "Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice", au participat aproximativ 350 de persoane, fiind distribuite pliante cu caracter preventiv, privind modul de actiune al infractorilor, cat si informarea populatiei cu privire la masurile minime de autoprotectie, pe care trebuie sa le adopte, in vederea diminuarii riscului victimal, arata IPJ Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Carutas ranit in accident

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:26

Un carutas din comuna gorjeana Glogova a fost ieri victima unui accident rutier. Din cercetarile efectuate de politisti a
reiesit faptul ca un barbat de 31 de ani, in timp ce conducea un
autoturism pe D.J. 671 B, localitatea Iormanesti, a acrosat un atelaj
condus de un barbat, de 35 de ani, din comuna Glogova, ce se deplasa din
sens invers. In urma evenimentului, cel de-al doilea
barbat a suferit leziuni si a fost transportat la Spitalul municipiului
Motru pentru acordarea de ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, anunta IPJ Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

La furat pe Cheile Oltetului

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:26

Politistii din
cadrul Postului de Politie Polovragi au depistat ieri in flagrant delict un
barbat, de 46 de ani, din localitate, in timp ce transporta cu o
autoutilitara pe drumul forestier ,,Cheile Oltetului", 1,340 m.c. material lemnos, de esenta molid, fara a detine documente de provenienta.
Intreaga cantitate de material lemnos a fost confiscata si predata Ocolului Silvic Polovragi. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos, anunta IPJ Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

RAR nu mai elibereaza carti de identitate pentru Volkswagen

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:26

Registrul Auto Roman (RAR) nu mai elibereaza carti de identitate
pentru masinile Volkswagen care urmau sa fie vandute in Romania,
potrivit presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Am avut o discutie cu cei doi ministri care sunt direct
responsabili de domeniu, ministrul mediului pentru partea de poluare si
ministrul transporturilor. Ministrul transporturilor m-a informat ca
deja RAR nu mai elibereaza cartile de identitate pentru masinile care ar
urma sa fie vandute si care sunt in stoc", a afirmat Calin Popescu-Tariceanu, la Digi24.

www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Ponta, intampinat de protestatari la Targu Jiu

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 10:27

Premierul Victor Ponta a ajuns la Universitatea Constantin Brancusi din Tg Jiu, unde participa la deschiderea anului universitar. Ponta a fost intampinat de un grup de tineri care aveau un banner pe care scria: Inculpat Ponta, esti incompatibil cu romanii!

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Sindicalistul Tomescu ii aminteste lui Ponta de promisiunea facuta

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 07:28

Sindicalistul Manu Tomescu de la Rovinari sustine ca joi, 1 octombrie, cand vine premierul Victor Ponta la Targu Jiu, nu il va mai astepta, asa cum a facut data trecuta, pentru ca primul ministru mai are doua saptamani sa se tina de promisiune. Victor Ponta i-a promis lui Manu Tomescu, liderul care l-a asteptat sa-i spuna problemele din CE Oltenia, ca va face o dezbatere pana pe 15 octombrie, la care sa participe sindicatele, conducerea CEO si politicieni. "A zis ca vine cu cei doi ministri de resort si ca vorbeste cu noi, sindicatele, conducerea CEO si parlamentarii de Gorj. Daca nu, il asteptam la urmatoarele vizite. Poate o sa vina sa candideze si o sa-l cautam. Dar mai sunt doua saptamani, pana pe 15 octombrie, cand a zis ca va face aceasta intalnire. Mai avem sperante", a spus Tomescu. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Ponta, acuzat de subminarea sistemului judiciar

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 07:27

Inspectia Judiciara a decis ca premierul Victor Ponta a afectat independenta sistemului judiciar prin declaratiile pe care le-a facut la adresa procurorului Jean Uncheselu, cel care l-a trimis in judecata in dosarul "Turceni-Rovinari", concluziile respective urmand sa fie prezentate Consiliului Superior al Magistraturii, cel care va decide in prima sedinta daca le insuseste sau nu.

Verificarile respective au fost facute dupa ce deputatul de Targu Jiu a scris pe Facebook, dupa trimiterea sa in judecata, ca "singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma zece ani".

Dupa publicarea postarii respective, CSM a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice daca acele afirmatii sunt de natura sa afecteze independenta Justitiei, Directia Nationala Anticoruptie considerand ca acestea sunt jignitoare la adresa procurorului de caz si nu numai. "Declaratia respectiva este cu atat mai grava cu cat actele intocmite de procuror sunt supuse verificarii de catre sefii ierarhici, sub aspectul legalitatii si temeiniciei, conform dispozitiilor Codului de Procedura Penala. Astfel, afirmatiile facute de Ponta Victor-Viorel, prin prisma functiei detinute, au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natura sa submineze si sa aduca atingere institutiei in care isi desfasoara activitatea procurorul, precum si independentei sistemului judiciar", sustinea DNA intr-un comunicat de ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Morega, pe primul loc in propriul sondaj

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 07:27

Fostul deputat Dan Ilie Morega a iesit pe primul loc la credibilitate in sondajul Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice, pe care il coordoneaza. Morega s-a inclus in sondaj drept candidat independent pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, avand 37,9% incredere mare si foarte mare. Pe locul al doilea se afla Ion Calinoiu (PSD) cu 31,9%; urmat de Vasile Popeanga (PSD) cu 30,6%, Dan Valceanu cu 30,4%; Ilie Petrescu cu 23,1%, Iriza Scarlat (PSRO) cu 21,9% si Andrei Maioreanu cu 20,2%. Ceilalti candidati au sub 20% incredere. Desi este primul in sondaj, Morega spune ca nu intentioneaza sa candideze la Consiliul Judetean.

Sondajul lui Morega a vizat si potentialii candidati din Targu Jiu si Motru. Florin Carciumaru are o cota de incredere de 53,9%, fiind urmat de Marcel Romanescu (PNL) - 27,2%; Aurel Popescu (PSD) - 20,8%; Niculina Mocioi (PNL) - 13,9%; Victor Banta (PNL) la egalitate cu Narcis Daju (independent) - 12,6%; Eduard Berca (PNL) cu 12,5%; Nicolae Davitoiu (PMP) cu 12,3%. Pentru orasul Motru, lucrurile ar sta in felul urmator: Dorin Hanu (PSD) are o cota de incredere de 44,6%; Severus Militaru (PNL)- 34,6%; Ilie Petrescu (independent)- 34,4%; Camelia Khraibani (PSD)- 32,3%; Cosmin Morega (independent)- 29,3%; Aurel Slapciu (PMP)- 23,1% si Ion Cojocaru (PNL)- 16,1%.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Berca indeamna studentii sa trimita premierul la Somaj

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 07:27

Consilierul municipal al Partidului National Liberal, Eduard Berca, a transmis ieri o scrisoare deschisa studentilor de la Universitatea "Constantin Brancusi", aratandu-si indignarea fata de faptul ca premierul Victor Ponta va deschide anul universitar la Targu Jiu. Berca ii indeamna pe studentii gorjeni sa-i inchida usa in nas premierului sau sa-l trimita la munca in strainatate, pe considerentul ca Ponta nu a avut nicio initiativa prin care sa fie sprijiniti tinerii in gasirea unui loc de munca. "Victor Viorel Ponta nu este decat un vremelnic sef de guvern acuzat de coruptie si scos pe usa din dos din cancelariile europene si occidentale. Nu deschide usa acestui politician perfid care a adus grave deservicii Romaniei. Pentru ca tu esti valoros, trebuie sa-l lasi in urma pe Ponta. Trebuie sa nu taci si sa-l tratezi cu aceeasi moneda! Sa-l ignori, sa-l sfidezi si, eventual, sa-l trimiti la Somaj sau la munca in strainatate!", este mesajul transmis de Eduard Berca tinerilor studenti de la UCB.

Berca a mai spus despre Ponta ca nu este un exemplu demn de urmat fiind trimis in judecata pentru comiterea unor fapte penale, evaziune fiscala si spalare de bani. Liderii PSD Gorj au reactionat la scrisoarea liberalului declarand la un post de radio local ca liberalul nu inseamna nimic pentru mediul universitar si pentru studenti.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Nemtii care promiteau 1.700 de joburi nu mai vin la Targu Jiu
Autoritatile din Targu Jiu au intrat in panica. Firma care a concesionat patru hectare de teren in ...
Cea mai noua fabrica din Gorj
Siniat Romania, producator si furnizor de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi, a deschis ...
Doi preoti, implicati intr-un furt de moaste. Trimisii Domnului, bagati in arest
Doi pelerini romani au fost arestati in Grecia, dupa ce au incercat sa fure moaste, in timpul unui ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook