Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.278 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ciurel, in fata demiterii: Ar fi pacat sa ma schimbe!

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Ciurel, in fata demiterii: Ar fi pacat sa ma schimbe!Laurentiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, nu vrea sa plece de bunavoie din fruntea companiei. Ciurel sustine ca vrea sa-si duca mandatul pana la capat, dar admite ca ar putea fi schimbat chiar luni, 23 noiembrie, de Consiliul de Supraveghere. "Ar fi pacat", sunt cuvintele cu care Ciurel isi incheie interventia la TV Sud. Ciurel a declarat ca s-ar da la o parte daca ar vedea ca este altul mai bun si regreta ca a luat decizii cu inima, nu cu creierul. Acesta spune ca noul ministru al Energiei i-ar fi cerut sa plece nu pentru ca nu e bun, ci pentru ca a deranjat. Intrebat pe cine a deranjat, Ciurel a facut referire la Bogdan Buzaianu - baiatul destept din energie, la Fondul Proprietatea si la Marin Condescu.

Aparitia neasteptata a lui Laurentiu Ciurel la TV Sud l-a infatisat pe directorul din energie nesigur, in comparatie cu iesirile anterioare. A inceput "in forta", povestind cu lux de amanunte si cu usoara superioritate discutia cu ministrul Victor Grigorescu si momentul in care i s-a cerut demisia, dar a sfarsit prin a admite ca ar putea fi dat afara in urma unei analize pe 2014.

Dupa el mai pleaca patru

Ciurel a recunoscut discutia cu ministrul energiei, care i-a spus ca demisia ar fi benefica si pentru el si pentru companie. "I-am explicat ca nu cred ca ar putea fi mai bine pentru mine, pentru ca eu imi cunosc cel mai bine interesele si stiu ca nu ar fi mai bine pentru mine, iar pentru companie am incercat sa-i spun ca suntem intr-o perioada a anului ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]

Ce spune conducerea CE Oltenia despre avaria de la cariera Jilt Sud

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Ce spune conducerea CE Oltenia despre avaria de la cariera Jilt SudTrei excavatoare din opt mai extrag carbune la cariera Jilt Sud a CE Oltenia, spune conducerea companiei. Patru dintre excavatoare sunt trase pe dreapta din cauza alunecarii de teren de proportii ce s-a produs saptamana trecuta in cariera, iar un altul se afla in revizie. Daniel Antonie, seful Sucursalei Divizia Miniera (SDM) din cadrul CE Oltenia, spune ca toate echipamentele au fost demontate inainte ca valul de pamant sa se napusteasca peste ele si ca nu exista pagube materiale. "Eu vorbesc de la fata locului si nu mint cu absolut nimic. Alunecarea nu s-a produs dintr-o data, au avut timp sa-si demonteze transportoarele" a spus Daniel Antonie, directorul SDM.

Alunecarea de teren care s-a produs saptamana trecuta la UMC Jilt Sud a dat peste cap activitatea in cariera, in prezent lucrandu-se la remedierea problemelor dupa caderea dealului si mai putin pe parte de productie. Directorul SDM, Daniel Antonie, a spus ca atat administratia complexului, cat si conducerea carierei luasera din timp act de pericolul pe care il prezenta dealul, iar utilajele si transportoarele au fost demontate inainte sa se produca alunecarea de teren masiva. "S-a produs o alunecare de teren in zona dealului Croicilor, la cariera Jilt Sud. Nu s-a produs dintr-o data, noi am sesizat acest lucru mai inainte, incepusem sa ne remontam transportoarele pe alte trasee si in momentul de fata toate utilajele care erau in zona sunt retrase. Transportoarele in zonele respective sunt demontate, nu este niciun ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Petrescu: Nu am nici o legatura cu promovarile de la UEF Motru

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Ilie Petrescu, directorul UEF Motru, a reactionat dupa ce presa a dezvaluit noile promovari facute in Consiliul de Administratie. Este vorba despre sindicalistul Gabriel Balaceanu de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), care apare in lista membrilor Consiliului de Administratie alaturi de Elena Horcea, Stelian Luca, Marcel Sandru si Adrian Stancioi. Directorul UEF Motru spune ca nu are nici o legatura cu noile numiri. "In aceste numiri eu n-am avut nici un cuvant de spus. Actionariatul, directoratul CEO, a facut aceste numiri. In urma cu cateva saptamani, domnul Balaceanu de la Cariera Tismana a fost numit in Consiliul de Administratie, in locul domnului Raut, iar in locul doamnei Stavaroiu a intrat doamna Horcea, fosta directoare economica de la Jilt Sud. Fostii membrii au simtit ca nu mai merg bine lucrurile si au demisionat, si-au luat masuri de precautie. Una e sa se spuna ca ai fost dat afara si alta e sa pleci singur, sa se spuna ca ti-ai dat demisia", a declarat Ilie Petrescu.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Spitalul din Sadu face angajari

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Spitalul Orasenesc din Bumbesti Jiu cauta personal medical si ingrijitori. Este vorba de trei posturi de asistent medical, un post de kinetoterapeut si ingrijitor la farmacia spitalului. Cele trei posturi de asistent medical sunt pentru sectia Chirurgie Generala, Radiologie si Imagistica Medicala respectiv sectia de Neurologie. Probele scrise la toate cele cinci posturi au loc in data de 15 decembrie, iar pe 18 decembrie se desfasoara interviul. Potrivit conducerii spitalului, candidatii pentru oricare din posturi trebuie sa aiba cel putin sase luni vechime in specialitatea studiilor, exceptie fac candidatii pentru postul de ingrijitor. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Primele pentru angajatii MedservMin, conditionate de rectificare

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Primele pentru angajatii MedservMin, conditionate de rectificareCei circa 120 de salariati ai MedservMin, societatea care asigura serviciile medicale pentru CE Oltenia, ar putea beneficia de prime de sarbatori. Directorul unitatii, Gavrila Pop, spune ca totul depinde de o rectificare bugetara pentru care incearca sa obtina avizele inca din luna septembrie.

Pentru ca Guvernul Ponta a cazut si toate semnaturile obtinute de la ministrii de resort pana atunci nu mai sunt valide, acum procedura trebuie reluata, spune acesta. "In urma restructurarilor care au fost in CEO si preluarea de catre CET Govora a carierei Berbesti-Alunu, dar si alte aspecte care ar insemna sa terminam anul pe pierdere, am facut o rectificare de buget pe 24 septembrie. Am fost acum cateva saptamani la Bucuresti, am urgentat, am luat avizele de la Ministerul Muncii, apoi la Finante, a trecut prin comisii si s-a schimbat ministrul. Acum se reia procedura. Acum incerc sa obtin semnaturile cat mai repede, daca mi le da in ianuarie, mi le da degeaba. Ma afecteaza acest lucru pentru ca nu o sa realizez bugetul planificat, plus ca ma afecteaza ca voiam in decembrie sa le mai dau si la oameni un bonus, ceva de sarbatori, ca si asa au salariile care le au. Daca nu-mi aproba rectificarea, n-am de unde", a spus Gavrila Pop, directorul MedservMin.
Complexul Energetic Oltenia este actionarul majoritar al societatii MedservMin. Unitatea a pierdut anul acesta 2 cabinete si 10 salariati dupa ce cariera Berbesti-Alunu a fost preluata de catre CET Govora.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Noi piedici pentru reabilitarea DN67B

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Participantii la trafic care tranziteaza frecvent tronsonul de drum national care face legatura intre Targu Jiu si Pitesti, via Dragasani, mai au de asteptat pentru a circula in conditii bune. Autoritatile de la nivel national au inceput demersurile inca de acum 5 ani pentru modernizarea acestui DN67B. Pana acum nu au fost prevazuti banii necesari pentru realizarea lucrarilor. Anul acesta a fost alocata o suma considerabila, insa a intervenit o noua problema, constructorul nu si-a achitat garantia de buna executie pentru a putea fi emis ordinul de incepe al lucrarilor.

Grupul austriac de constructii Strabag a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) privind reabilitarea drumului national DN67 B, cuprins intre localitatile Scoarta si Pitesti, care strabate judetele Gorj, Valcea si Arges, alaturi de Delta ACM si Euroconstruct SA.

Costurile pentru implementarea acestui proiect se ridicau la acea vreme la 86 de milioane de euro. In urma cu cinci ani, cand a fost desemnat constructorul, nu au existat fondurile necesare pentru inceperea lucrarilor. Pentru anul acesta a fost alocata suma de 9.5 milioane lei. Pentru ca banii au fost alocati si lucrarile nu au inceput, deputatul gorjean Mihai Weber a adresat in luna septembrie o intrebare ministrului transporturilor. Parlamentarul a primit raspunsul la inceputul lunii octombrie. In raspuns i-a fost comunicat faptul ca "nu a fost eliberat ordinul de incepere al lucrarilor ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Firma Maserati, la judecata cu primaria Pestisani

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 07:26

Societatea Maserati, administrata in trecut de senatorul Dian Popescu, condusa in prezent de fratele sau Gabriel, a dat in judecata primaria Pestisani. Firma are de recuperat cateva zeci de mii de lei pentru o parte din lucrarile efectuate la stadionul din Pestisani. Actiunea a fost depusa mai intai, in luna septembrie, la Judecatoria Targu Jiu care si-a declinat competenta catre Tribunalul Gorj. Dosarul a fost inregistrat in data de 19 noiembrie si deocamdata nu a fost stabilit un termen de judecata. "Este vorba de peste 30.000 lei pe care ii solicita Maserati de la noi. Sunt niste lucrari executate si nu au vrut consilierii sa aloce banii. Este vorba de lucrarile pe care le-au efectuat la stadion. Sunt executate, verificate, prinse si in expertize si peste tot", a declarat Florin Pavel, primarul comunei Pestisani.

Lucrarile la stadion au fost demarate in anul 2011, spune primarul Florin Pavel, si nu au fost finalizate pana acum pentru ca nu au mai fost alocati bani guvernamentali in acest sens. Investitia a fost finantata in baza OUG 7/2006, prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Reactia ministrului energiei dupa ce Ciurel a refuzat sa-si dea demisia

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 23:26

Ministrul Energiei Victor Grigorescu raspunde dupa ce Laurentiu Ciurel a declarat ca nu-si da demisia din fruntea CEO. Ministrul a declarat pentru HotNews.ro ca discutia sa cu Ciurel a fost foarte clara si ca nu va avea niciun fel de toleranta fata de semnalele care vizeaza lipsa de integritate. "Nu doresc sa intru in dialog public cu directorii companiilor din subordinea ministerului. Discutia mea cu domnul Ciurel a fost foarte clara. Nu va exista, fata de nimeni, niciun fel de toleranta la semnalele care vizeaza lipsa de integritate", a afirmat Grigorescu.

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Pandurul ]

Acces gratuit la Monitorul Oficial

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 23:26

Partidul Noua Republica a depus astazi, 20 noiembrie, o initiativa legislativa care isi propune sa puna la dispozitia publicului in mod gratuit, integral si permanent Monitorul Oficial al Romaniei, prin eliminarea taxelor aplicate in prezent in mod abuziv.

"Guvernul trebuie sa fie cel care da un exemplu cetatenilor privind respectarea Constitutie si sa ofere gratuit cetatenilor sai accesul liber la legislatie. Pana cand nu se va conforma activitatea Monitorului Oficial si cetatenilor nu li se va mai ingradi dreptul de avea acces la informatii de interes public, orice discutie despre un stat de drept este o utopie", a declarat senatorul Noua Republica, Valeriu Todirascu.

Monitorul Oficial este o Regie Autonoma subordonata unei autoritati publice, respectiv Guvernului, si ar trebui sa reprezinta principala resursa de legislatie a cetatenilor, pentru ca Legile Romaniei reprezinta informatii de interes public. Din pacate, in prezent, accesul liber la Monitorul Oficial este ingradit prin aplicarea mai multor taxe, directe sau indirecte.

Initiativa legislativa promovata de catre Noua Republica isi propune eliminarea taxei platite de cetateni catre Monitorul Oficial, atunci cand, in calitate de persoane private, doresc accesarea in varianta de citire pe calculator a legilor publicate in Partea I a Monitorului Oficial.

Aplicarea acestei initiative legislative nu impune nici un cost in plus pentru modificarea actualei platforme on-line a Monitorului Oficial si nu prejudiciaza in ...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Pandurul ]

Isi da Laurentiu Ciurel demisia de la CE Oltenia? Raspunsul aici!

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 23:26

Laurentiu Ciurel a
declarat vineri seara, la o emisiune la TV Sud, ca NU isi da demisia din
functia de director al Complexului Energetic Oltenia. "Ministrul nu mi-a reprosat
ca as fi gresit ceva sau ca as fi dus compania intr-o zona de risc, ceva
profesional. Reprosul a fost ca nu am prieteni si ca am suparat foarte tare
anumite persoane. (...) Am fost numit in aceasta functie dupa o selectie facuta
de o firma germana, selectata de Ministerul Economiei in anul 2011. Singura
institutie care ma poate demite este Consiliul de Supraveghere, nu poate nimeni
altcineva. Ce am semnat am semnat cu Consiliul de Supraveghere", a declarat Ciurel. Directorul a mai spus ca s-ar da la o parte doar daca ar vedea ca altcineva are un plan mai bun pentru companie, dar nu-l vede.

Precizarea vine in
contextul in care noul ministru al Energiei, Victor Vlad Grigorescu, a declarat,
joi, ca a discutat cu Laurentiu Ciurel si ca acesta i-ar fi spus ca ia in
calcul demisia din fruntea CEO. "Am avut o discutie cu domnul
Laurentiu Ciurel si am apreciat deschiderea acestuia de a lua in considerare
demisia din functia de director general al Complexului Energetic Oltenia,
apreciind aceasta decizie ca fiind benefica atat pentru domnia sa, cat si pentru
companie", a declarat ministrul energiei.

Ciurel sustine ca demisia
sa ar duce la plecarea a inca patru persoane importante din companie si ca
acest lucru nu ar fi bun nici pentru el, nici pentru companie. El a mai spus ca luni, 23 noiembrie, va fi sedinta de ..

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Evaziune din publicitate. Firma din Gorj implicata!

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 23:26

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Prahova si procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 7 perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani. Au fost instituite sechestre asiguratorii in valoare de 250.000 de euro, iar 3 barbati au fost retinuti.

La data de 17 noiembrie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Prahova si procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Prahova au efectuat 7 perchezitii domiciliare pentru destructurarea unei grupari organizate specializate in evaziune fiscala si spalare de bani.Cei 6 membri ai grupului, in calitate de administratori ai unor societati comerciale din Bucuresti, Gorj si Prahova, ar fi creat circuite fictive, folosindu-se de firme fantoma, pentru a deduce TVA si a diminua baza de impozitare.Astfel, ar fi fost evidentiate in contabilitatea agentilor economici achizitii de servicii de publicitate in mediu virtual care nu ar fi fost prestate in fapt.De asemenea, s-ar fi achizitinat telefoane mobile, piese si accesorii pentru acestea, care erau in totalitate achitate, dar care proveneau in realitate de la un alt furnizor decat cel inscris pe facturi.In urma perchezitiilor efectuate au fost ridicate documente si inscrisuri cu valoare probanta in cauza.Pentru recuperarea prejudiciului de peste 15.060.000 de lei cauzat bugetului de stat, au fost aplicate sechestre asiguratorii pe bunuri mobile si imobile in valoare de 250.000 de euro. Totodata, a fost instituita poprire pe conturile ..

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Controale amanuntite la frontierele Romaniei

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 13:26

Controalele la punctele de frontiera ale Romaniei sunt extrem de amanuntite incepand de joi seara, ca efect al atentatelor teroriste din ultima vreme. Sunt controlate si actele de identitate, si bagajele, deja fiind aglomeratie.

Un atentat terorist are loc si vineri dimineata, la Hotelul Radisson din Bamako (capitala Mali), unde doi atacatori inarmati au luat 170 de ostatici.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Cod galben de ploi

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 13:26

Gorjul va fi sambata si duminica sub cod galben de ploi, cantitatile de precipitatii urmand sa depaseasca 25-30 de litri pe metrul patrat. Avertizarea de cod galben si chiar cod portocaliu este valabila pentru mai mult de jumatate din tara.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Dian Popescu (PNL): Ciurel NU trebuie sa plece

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:28

Dian Popescu (PNL): Ciurel NU trebuie sa pleceSenatorul PNL Gorj Dian Popescu a declarat ca Laurentiu Ciurel nu ar trebui sa isi dea demisia din fruntea Complexului Energetic Oltenia. El a intervenit intr-o emisiune la Radio Infinit pentru a-l sustine pe directorul Ciurel. Explicatia lui Dian Popescu jigneste inteligenta. El sustine ca fara Ciurel nu poate fi aprobata o lege benefica pentru CE Oltenia. In plus, Dian Popescu pare ca-si asuma aceasta lege, mentionand ca trebuie "sa duca" la Bucuresti directorii de la CEO ca sa sustina legea. In mod legitim, in cadrul emisiunii, liberalul Eduard Berca il intreaba de ce este nevoie de directorul Ciurel pentru ca o lege sa treaca in Senat!!! "Toata echipa care a lucrat la aceasta lege, impreuna cu noi, ca sa nu ne dam specialisti, si o sa-i invit sa sustina punctele de vedere. Poate vor veni cei din ANRE cu contraargumente", spune Popescu. Senatorul mai zice ca schimbarea lui Ciurel ar arunca CEO in haos. "Nu stiu ce decide ministrul energiei, dar din punctul meu de vedere este o decizie proasta schimbarea managementului CE Oltenia pana nu-l stabilizam. Pentru ca nu o sa mai avem cu cine discuta din complex. Actuala conducere trebuie sa o duc la Bucuresti sa sustinem punctele de vedere in comisiile reunite. Un haos in CE Oltenia, acum, ar fi o greseala. Eu spun ca nu apreciez demisia lui Ciurel in acest moment. Avem nevoie de stabilitate, pana vedem legea trecuta", a declarat Dian Popescu la Radio Infinit. Popescu mai zice ca se bazeaza, pentru trecerea acestei legi, pe Rodin ..

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Contre pe functia lui Scarlat Iriza de la UNPR Gorj

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:28

Nici nu a fost investit bine in functia de presedinte executiv al UNPR Gorj, ca Scarlat Iriza a provocat deja nemultumirea membrilor. Prim vicepresedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a spus ieri la un post de radio local ca functia lui Iriza nu exista in statutul UNPR si ca organizatia judeteana nu a fost instiintata de centru cu privire la aceasta noua functie. "Ce pot eu sa va spun, am discutat si cu domnul presedinte Cocina, si nu avem nicio sedinta convocata pentru acest sfarsit de saptamana cu presedintii de organizatie, cu primarii sau consilierii locali. BPJ al UNPR a stabilit urmatoare sedinta pentru 26 noiembrie la Muzeul Judetean. In statutul UNPR nu avem aceasta functie, probabil dupa fuziunea prin absorbtie va fi aceasta functie. Noi nu avem nicio decizie primita de la nivel central ca domnul Scarlat Iriza este presedinte executiv, nu exista aceasta functie", a spus Marius Vlaicu, prim vicepresedinte UNPR Gorj.

Vlaicu este contrazis insa cu dovezi. Iriza ii transmite lui Vlaicu ca politica se face la nivel inalt si ca este in urma cu evenimentele. "Vlaicu e in urma cu evenimentele, politica se face la Bucuresti, nu la nivel de Gorj. Acolo e asa, ceva simbolic. Am hartia in buzunar. Noul statut al UNPR, dupa fuziunea cu PPDD, prevede aceasta functie de presedinte executiv. Vlaicu nu are putere de decizie, hartiile vin la Cocina si probabil ca acesta nu i le-a aratat. Informatia vine mai greu de la Bucuresti la judet", a spus Scarlat Iriza, deputat.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Sondajul PSD, amanat

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:28

Liderii PSD Gorj au amanat sondajul pentru desemnarea candidatilor de la alegerile de anul viitor. Potrivit lui Florin Carciumaru, sondajul va fi organizat dupa sarbatorile de iarna. "Din punctul meu de vedere trebuie sa ne ocupam sa asiguram targujienilor un sfarsit de an placut, iar dupa Sfantul Ion este timp suficient pentru a discuta de politica. Tot dupa Sfantul Ion vom vorbi si despre organizarea sondajului", a declarat Florin Carciumaru, presedintele PSD Gorj. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Viceprimar nou la Pades

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:27

Comuna Pades are un nou primar interimar. Liberalul Serafim Antonie a fost validat joi de consilierii locali in functia de viceprimar cu atributii de primar.

Noul viceprimar s-a bucurat si de sustinerea social-democratielor, care de aceasta data nu au avut o propunere pentru aceasta functie, desi liderul PSD Pades, cosilierul local Mihai Argintaru, spunea ca isi doreste aceasta pozitie. "Avem un viceprimar al PNL la Pades, cu 12 voturi din 12 consilieri prezenti. Este Antonie Serafim. Pesedistii nici macar nu au avut o alta propunere. Un consilier a lipsit. Este vorba de Constantin Pora", a spus Ilie Dragoteanu, consilierul local PNL.

Liberalii au mai avut doua tentative de a pune un primar interiamar la Pades dupa demisia lui Ilie Dragoteanu din aceasta functie. La prima sedinta s-au prezentat doar liberalii, iar la cea de-a doua fiecare candidat, de la PNL si PSD, au obtinut cate 6 voturi. Consilierul independent Constantin Pora a lipsit de la ultimele trei sedinte. Dupa ce consilierii au luat act de demisia lui Dagoteanu, de buna activitate a comunei s-au ocupat secretarul si juristul primariei.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Tenis: Mergea se califica in semifinale

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:27

Perechea formata din gorjeanul Florin Mergea si Rohan Bopanna (Romania/India) a pierdut, joi, cu scorul de 4-6, 6-1, 5-10, in fata cuplului Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italia), in penultima partida a Grupei A a Turneului Campionilor. In ciuda infrangerii cuplul romano-indian se califica in semifinale de pe primul loc al grupei. Pana in prezent, Mergea si Bopanna si-au asigurat 400 de puncte ATP si un premiu total de 146.000 de dolari si vor juca, sambata, in semifinalele turneului gazduit de O2 Arena din Londra.

Florin Mergea participa in premiera al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oara la finala sezonului, iar in 2012 a pierdut in ultimul act, cand era in echipa cu compatriotul sau Mahesh Bhupathi. (A.A.)

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Iordanescu: Nu pot sa repar aceasta nedreptate

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:27

Tehnicianul Pandurii, Edward Iordanescu, nu a scapat de suspendare, chiar daca a mers in fata Comisiei de Disciplina pentru a-si sustine cauza. Desi aparuse informatia ca va face recurs, Iordanescu a declarat ca nu are "mijloace" sa repare nedreptatea.

Edi Iordanescu a fost suspendat doua meciuri, fiind acuzat ca a protestat la deciziile arbitrilor la meciul cu CSMS Iasi. El nu este singurul suspendat. Amenzi si suspendari au primit si jucatorii Mihai Radut si Viorel Nicoara.

In conferinta de presa, tehnicianul pandurilor a sustinut ca are incredere in arbitri. "E o situatie care nu imi cade bine deloc. Am incredere in arbitrii romani in ciuda faptului ca resimt un sentiment de dezamagire si cred ca per ansamblu in acest campionat jocurile au fost duse in mod echilibrat", a spus Iordanescu. "Nu am mijloace sa repar aceasta nedreptate", a continuat antrenorul. "Suntem dezamagiti de aceasta decizie. E o pedeapsa minima si nu se poate face recurs. Am cerut o motivare, dar e un caz inchis", a comentat si presedintele executiv Narcis Raducan.

Iordanescu va lipsi de pe banca tehnica la meciul cu Petrolul si la cel cu Concordia Chiajna.

El a mai spus ca nici nu au fost probe pentru a demonstra ca a protestat in repetate randuri, asa cum a fost acuzat. "Nu au fost proteste repetate, trebuia sa fie mai tolerant", a adaugat antrenorul.

Sport / stiri Sport6 vizite[ Pandurul ]

Energia lui Rudic a pierdut la Minaur

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:27

Energia Targu-Jiu a pierdut pe terenul campioanei HCM Baia Mare. Gazdele de la Minaur s-au impus cu 29-27. Dupa acest esec, formatia antrenata de Bozo Rudic ramane pe locul 12 in Liga Nationala si se pregateste pentru duelul de duminica, de pe teren propriu, cu vecina de clasament, CSM Focsani. Dupa o pauza de aproape trei saptamani, Energia si-a reluat seria meciurilor din Liga Nationala cu o deplasare extrem de dificila, pe terenul echipei campioane, HCM Minaur Baia Mare. La plecarea spre Baia Mare antrenorul Bozo Rudic a declarat ca Energia merge pe terenul campioanei pentru a scoate un rezultat bun. Elevii sai au fost foarte aproape de a realiza acest lucru. Au platit insa tribut unei caderi de 10 minute in repriza a doua, cadere care s-a dovedit a fi decisiva in stabilirea rezultatului final. (A.P.)

Sport / stiri Sport9 vizite[ Pandurul ]

Narcis Raducan: Nu vindem jucatori in iarna

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:27

Presedintele CS Pandurii, Narcis Raducan, a declarat ca echipa nu va vinde nici un jucator in iarna, dar vrea sa cumpere cel putin trei fotbalisti care sa ajute formatia sa-si atinga obiectivul. "E putin probabil sa vindem ceva in iarna, prioritatea noastra este sa ne calificam in play-off. Sunt multe mai bune beneficii pentru noi sa ajungem acolo. Ne-am diminua sansele pentru obiectivul pe care ni l-am propus si nu vad un scenariu realizabil acesta", a declarat Raducan.

Pandurii are nevoie de 40 de puncte pentru a se clasa in play-off. "Creionam o strategie pentru iarna. Deocamdata nu este nimic definitiv, toti jucatorii au inca posibilitatea sa demonstreze ce au de demonstrat. E important si de ce obiectiv vorbim. Toate gandurile noastre se indreapta catre play-off dar din moment ce nu suntem matematic acolo trebuie sa fim pregatiti pentru orice. In principiu vom incerca sa acoperim punctele vulnerabile, sunt putine, nu sunt multe de reglat. Cam aceasta e ideea, sa vina doi-trei jucatori foarte buni si in rest eu zic ca suntem echilibrati, aratam foarte bine", a conchis Raducan. (A.P.)

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Nepotii primaritei din Berlesti se intorc in tara de teama atentatelor

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Maria Dumitrascu, primarul localitatii Berlesti, a trecut acum o saptamana prin emotii groaznice. Baiatul primaritei impreuna cu sotia si cei doi copii locuiesc in Paris, locuinta acesta fiind destul de aproape de locul in care peste 130 de oameni si-au pierdut viata in urma atentatelor teroriste. Primarul Maria Dumitrascu povesteste ca in noaptea atentatelor a stat cu sufletul la gura pentru ca nu a putut sa-si contacteze nicicum familia, abia a doua zi dimineata afland vesti de la ei. "Cand am vazut ce se intampla in Paris am pus imediat mana pe telefon si mi-am sunat baiatul si fata, dar nu am reusit sa dau de ei. Nu am dormit toata noaptea. Abia dimineata, baiatul care este la Carbunesti m-a sunat si mi-a zis ca a vorbit cu ei si ca sunt bine, dupa care am putut sa vorbesc si eu cu ei", a spus primarul din Berlesti. Teama romanilor din Franta este atat de mare incat familia primaritei a decis sa revina in tara, cel putin pana cand situatia in zona se stabilizeaza. "Am vorbit cu ei si i-am rugat sa vina aici macar pana se linistesc apele. Baiatul are serviciu acum in alta zona, iar fata si copiii mi-au spus ca se intorc saptamana viitoare acasa. Este cumplit ca trebuie sa mai traim si cu aceasta teama in suflet", a spus Maria Dumitrascu.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Primarii cer guvernului sa intervina in conflictul dintre APIA si fermierii afectati de seceta

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Primarii cer sprijinul Guvernului si al Asociatiei de Fermieri pentru despagubirea agricultorilor afectati de seceta. Din cauza lipsei atestatelor de producatori, aproximativ 5.000 de gorjeni risca sa piarda despagubirile. Primarii se plang ca APIA impune ca atestatele de producator sa fi fost obtinute de agricultori inaintea perioadei de seceta. Edilii locali considera aceasta decizie ca fiind o aberatie in conditiile in care micii fermieri nu isi comercializeaza produsele obtinute, asa ca nu aveau nevoie de atestate. Ba mai mult, spun ca pentru obtinerea atestatului oamenii trebuie sa cheltuiasca banii ce li s-ar cuveni drept despagubire. Din cei peste 800 de fermieri din Tantareni afectati de seceta, numai 3 se incadreaza cerintelor impuse de APIA pentru acordarea despagubirilor.

Maria Vasilescu, primarita din Tantareni, a trimis ieri o adresa autoritatilor centrale si Asociatiei Fermierilor din Romania prin care solicita rezolvarea problemei cu atestatele de producator. Aceasta a prezentat disfunctionalitatile existente in aplicarea OUG 45/2015 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de seceta severa manifestat in perioada aprilie - septembrie 2015, aspect care pune fermierii in imposibilitatea de a primi despagubiri. Astfel, conform OUG 45 /2015, fermierii trebuie sa depuna la APIA printre alte documente si atestatul de producator. APIA impune fermierilor ca atestatul de producator sa fie emis pana ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiu: Vechiul brad de Craciun, schimbat de primarie

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Targu Jiu: Vechiul brad de Craciun, schimbat de primarieAutoritatile locale din Tirgu Jiu anunta ca anul acesta, de sarbatori, cetatenii municipiului se vor putea bucura de un nou brad de Craciun. Cel vechi a fost montat an de an in ultimii 9 ani. Primarul Florin Circiumaru a spus ca mai are cateva surprize pentru targujieni. "In momentul de fata, la nivel de municipiu se lucreaza pe doua schimburi pentru impodobirea orasului, pentru pregatirea orasului de sarbatori. Vrem ca pe data de 1 decembrie sa fim gata, ca seara, la ora 18, sa aprindem iluminatul ornamental. Avem pregatite catva surprize fata de anul trecut in ceea ce priveste instalatiile, inclusiv insistam sa schimbam in acest an bradul, sa aducem un alt brad, un alt model, sper ca totul sa fie frumos si sa placa copiilor. Acest brad va fi platit de primarie", a declarat Florin Carciumaru, primarul municipiului Targu Jiu.

Nici anul acesta nu vor lipsi fasolea cu carnati si un pahar de vin fiert pe data de 1 decembrie. Seara va fi organizat un spectacol, cu formatii de muzica usoara.

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Pandurul ]

Prefectul vrea un top al localitatilor cu cei mai multi caini

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Directia Sanitar Verterinara Gorj a prezentat o situatie potrivit careia in Gorj sunt 91.229 de caini. Mai exact, este vorba de 80.000 de caini cu stapan, 2.000 de maidanezi, 629 sunt cazati in adaposturi ale primariilor si 800 in adapostul ProAnimals. Recensamantul cainilor pare a fi facut superficial, din birou, in conditiile in care printr-un simplu calcul matematic s-au pierdut 7.800 de caini. Dupa ce a fost atentionata de catre presa ca nu ies calculele matematice, conducerea DSV Gorj a precizat ca este vorba de o greseala facuta din pix, in realitate fiind vorba 83.429 de caini. Raportul a fost prezentat la solicitarea varstnicilor in cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic, dat fiind faptul ca tot mai multi batrani sunt muscati de caini in ultima perioada. Alin Vacaru, prefectul judetului Gorj, a solicitat ca Directia Sanitar-Veterinara sa-i prezinte, la urmatoarea sedinta, o situatie cu localitatile care au cei mai multi caini fara stapan.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Primaria Licurici repara un pod din satul Negreni

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Primaria Licurici repara un pod din satul NegreniAutoritatile locale din comuna Licurici au intervenit ieri la un pod din satul Negreni, unde exista riscul ca oamenii sa nu mai poata ajunge la culturile agricole. Viceprimarul localitatii, Constantin Postelnicu, spune ca exista pericolul sa se rupa podul, acesta fiind printre putinele puncte de acces la terenurile agricole. Consolidarea se face cu oamenii care primesc ajutor social de la primarie, materialele constand in bolovani si plasa de sarma.

Podul din satul Negreni deserveste aproape toti cetatenii comunei Licurici, acesta fiind printre putinele cai de acces catre terenurile agricole din zona. Unul din pilonii de sustinere ai podului risca sa fie macinat de apa, asa ca primaria a luat decizia sa consolideze zona si sa puna in siguranta cetatenii care traversau podul. "Facem o consolidare la podul din zona Bagau cu o plasa de fier de Buzau, consolidam partea estica a podului. Era nevoie de o astfel de interventie pentru ca se surpa malul si nu exista alt punct de acces la terenurile agricole din zona respectiva. Majoritatea terenurilor agricole sunt peste apa, peste paraul Negreana si este printre putinele puncte de acces. Era nevoie de o consolidare rapida, el are picioare metalice, suporta pana la patru tone greutate. Plasa o umplem cu bolovani pentru a nu sapa apa in mal", a spus Constantin Postelnicu, viceprimarul din Licurici.

Autoritatile locale din Licurici au realizat lucrarea de consolidare cu circa cinci persoane care primesc ajutor social de la primarie. ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Sera de legume si fructe in spatele Primariei Berlesti

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Sera de legume si fructe in spatele Primariei BerlestiO noua provocare pentru administratia publica din comuna Berlesti. Firma Consiliului Local Berlesti, Gospober SRL, construieste in spatele actualului sediu al primariei o sera de legume si flori. Primaria are ganduri mari si se gandeste deja ce soiuri va sadi astfel incat, in primavara, societatea sa obtina venituri frumusele din culturile din sera.

Gospober SRL, firma Consiliului Local din comuna Berlesti, isi extinde domeniul de activitate. Din primavara, societatea va comercializa legume si fructe, produse in propria-i sera. Primarul localitatii Berlesti, Maria Dumitrascu, spune ca sera va fi amenajata in spatele actualului sediu al primariei. Sera va fi acoperita si va avea caldura pe toata perioada anului. "Scheletul din lemn este ridicat deja, are o suprafata de 100 de metri patrati, mai trebuie doar acoperita si cu angajatii firmei vom da drumul la productie. Eu nu concep o comuna fara flori si, daca o sa le produc, o sa le dau la un pret rezonabil, cat sa acopar costurile si sa mai platesc un salariu", a spus primarul comunei Berlesti, Maria Dumitrascu.

In prima faza, sera de la Berlesti va produce salata si ceapa verde. Din primavara insa va da drumul la rasaduri. "Dupa ce o terminam de acoperit, o sa punem ingrasamant natural si o sa plantam ceapa verde si salata, iar din primavara vom sadi rasaduri. Am conceput-o cumva supraetajata, la sol legume si sus florile. Va avea incalzire si va fi acoperita cu policarbonat. Nu exista sa nu ai ce sa faci intr-o sera", a ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiu: Casa de Cultura, ruina de la kilometrul zero

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Primaria Targu Jiu a abandonat Casa de Cultura, desi avea toate parghiile sa o cumpere si sa o redea cetatenilor din municipiu. Fundatia care detine prin mijloace dubioase cladirea a intrat in insolventa in 2010, Casa de Cultura fiind acum administrata de un lichidator judiciar. Din putinele chirii, cladirea nu poate fi intretinuta, dar cei care au de recuperat bani de la Fundatia CCS - primaria Targu Jiu si Fiscul - nu au cerut scoaterea la vanzare a cladirii care se degradeaza pe zi ce trece. Primarul Carciumaru spune ca nu primaria e de vina, ci lichidatorul care nu vrea sa scoata cladirea la vanzare. Acesta din urma spune insa ca abia acum o luna a fost clarificata situatia juridica a terenului.

Casa de Cultura a Sindicatelor din Targu Jiu devine pe zi ce trece o ruina in care ploua si este ingrasie, chiar daca pe dinafara parte solida. Primaria Targu Jiu a cerut insolventa fundatiei care o detine, din cauza neplatii impozitului pe cladire. Din 2010, cladirea nu a fost scoasa la vanzare, ci lasata sa se degradeze. Solutia decenta pentru oras este scoaterea ei la vanzare de catre lichidator si cumpararea de catre autoritatile locale, care o pot reabilita pe fonduri europene.

Primaria da vina pe lichidator

Primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, a spus ca exista dorinta din partea Consiliului Local sa cumpere imobilul, cu sprijin financiar de la Consiliul Judetean si chiar de la Guvern, insa a precizat ca lichidatorul judiciar se opune. Primaria Targu Jiu are de ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Copil de 12 ani, batut cu bestialitate de sora si tata

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Copil de 12 ani, batut cu bestialitate de sora si tataUn copil in varsta de 12 ani din Dragutesti a trait clipe de cosmar chiar in sanul familiei. Timp de doua zile, baiatul a fost batut cu parul si ars cu vatraiul incins la soba de catre sora sa, mai mare cu 11 ani. Corectia a fost continuata de catre tata care i-a aplicat copilului nenumarate lovituri cu catarama de la curea, chiar peste arsurile si ranile cauzate de catre sora lui mai mare. Desi abia se mai putea tine pe picioare, copilul a mers la scoala, insa starea sa jalnica a atras atentia profesorilor. Printre suspine, baiatul a povestit cadrelor didactice ca fusese batut din cauza unor note mici. Cazul a ajuns in atentia politiei dupa ce profesorii au sesizat asistentii sociali din cadrul Primariei Dragutesti. Surprinzator, agresorii sunt liberi.

Trancau Alexandru este elev in clasa a VI-a, iar miercuri dimineata a mers la scoala plin de lovituri. Desi incerca sa-si ascunda semnele sub haine groase, copilul abia se tinea pe picioare. Starea baiatului a fost observata de catre profesoara de sport. "Am vazut pe gatul copilului niste pete mari si rosii. Initial, am crezut ca ceilalti colegi l-au murdarit cu acuarele, Alexandru fiind un copil foarte linistit. L-am chemat in sala de sport cu gandul de a-l pune sa se spele, insa copilul a inceput sa planga, spunandu-mi ca a fost batut. Cand si-a ridicat caciulita am observat ca avea lovituri pe tot capul, pe frunte, pe urechi, urechile le avea macinate exact cum arata carnea batuta pentru snitele. Cand si-a ridicat flanelul ..

Actualitate / stiri Actualitate125 vizite[ Pandurul ]

Politistii-criminali, arestati dupa sapte ani de la crima!

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 07:26

Politistii-criminali, arestati dupa sapte ani de la crima!Cei doi agenti ai IPJ Gorj, acuzati de procurori ca au snopit in bataie un localnic din Stoina cu sapte ani in urma, au fost ieri condamnati definitiv la inchisoare cu executare, pedepsele ramanand la fel ca la instanta de fond. 13 ani cu executare pentru Papuzu si 14 ani pentru Militaru.

Bogdan Eugen Papuzu si Cosmin Constantin Militaru au contestat la Curtea de Apel Timisoara sentinta Tribunalului Caras Severin, prin care erau condamnati la 13 si, respectiv, 14 ani de puscarie, cu executare, magistratii timiseni mentinand insa pedepsele respective. Acestia au modificat sentinta instantei de fond doar cu privire acuzatia de cercetare abuziva, fiind mentinute celelalte pedepse stabilite pentru acestia, inclusiv despagubirile pe care le au de achitat surorii victimei lor, dar si cheltuielile judiciare catre statul roman. "Obliga in solidar inculpatii sa plateasca partii civile Gheorghe Domnica suma de 150.000 lei, cu titlu de daune morale. (...) obliga pe inculpatii Papuzu Bogdan-Eugen si Militaru Constantin-Cosmin la plata sumei de cate 15.000 lei, fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare in favoarea statului, din care 18.650 lei din faza de urmarire penala si 11.350 lei din faza de judecata", au decis judecatorii de la Tribunalul Caras Severin.

Aseara instanta a emis mandatele de arestare pe numele celor doi politisti, colegi ai acestora din IPJ Gorj procedand la incatusarea lui Militaru si Papuzu. Cei doi sunt primii agenti de politie din judet condamnati vreodata ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Impuscaturi cu bile la Mall in Tg Jiu
Politia este joi seara la Mall-ul din Tg Jiu, unde trei indivizi au fugit dupa ce unul dintre ei a ...
Santaj si camata la mall-ul din Targu Jiu
Film de actiune "pe bune" in cladirea mall-ului din oras, miercuri seara, unde mascatii au descins ...
Camatarul Chimita, retinut pentru santaj
Politistii de Investigatii Criminale din Targu Jiu au prins in flagrant delict un barbat in timp ce ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook