Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.409 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Seful ANRE, incompatibil

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:27

Agentia Nationala de Integritate l-a gasit incompatibil pe Niculae Havrilet, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (A.N.R.E.), intrucat, incepand cu data de 06 iunie 2012, detine, simultan cu functia de Presedinte cu rang de Secretar de Stat al A.N.R.E., si functia de Director general al S.C. GASCOP S.R.L
., societate al carei obiect de activitate se desfasoara in sectorul energiei electrice, termice si al gazelor naturale, ori in orice alte domenii care se afla in competenta A.N.R.E.

Daca decizia ANI ramane definitiva, Havrilet va avea timp de trei ani interdictia de a ocupa functii publice.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

DOCUMENT: Sindicate din CEO incheie acorduri cu CEO

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 13:26

Cateva sindicate din CE Oltenia vor semna acorduri cu administratia care sa tina loc de un contract colectiv de munca. Printre sindicatele ce vor semna se numara si organizatiile conduse de Gabriel Caldaruse, Aurel Nanu Mic si Eugen Iovan.

Iata cateva din prevederile acordului semnat de unele sindicate din CEO.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Fost supraveghetor CEO, condamnat cu executare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 10:26

Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al

Hidroelectrica si fost consilier al fostului ministru al Energiei

Constantin Nita, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la trei

ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita privind vanzarea de

energie.

Pana la deschiderea dosarului penal, Mihaila a fost si in Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

DOCUMENT: Marciuc demonstreaza ca are pe inventar obiectele luate de Ruset

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 10:26

Razboiul dintre sindicalistul Adrian Marciuc si directorul CE Oltenia, Ion

Ruset, legat de obiectele de mobilier ale sindicatului de la Matasari continua.

Marciuc a pus la dispozitia redactiei Pandurul un proces verbal din data de 10

septembrie 2013 prin care demonstreaza ca a primit in folosinta mijloacele fixe

si obiectele de inventar din patrimoniul UMC Jilt Nord. Totul a pornit de la

declaratia liderului sindical care a spus ca nu poate elibera spatiul din

Matasari in care isi desfasoara activitatea, asa cum i-a solicitat

administratia complexului, pentru ca din inventar lipsesc anumite obiecte, un

scaun si o comoda, care au fost luate de Ion Ruset la sediul de la Jilt pe

vremea cand presta activitate acolo ca jurist. Ruset l-a facut mincinos pe

Marciuc, spunand ca obiectele pe care le-a luat de la sindicat sunt tot in

companie, pe inventarul UMC Jilt Nord. "El a zis ca sunt un mincinos, ca nu am

pe inventar sediul, il au altii. Eu am in primire. Nu eu sunt mincinos, el este

mincinos. Eu demonstrez ca le am pe inventar, nu cum a zis el ca sunt un

mincinos ca nu le am pe inventar", a declarat sindicalistul Adrian Marciuc.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu: Ciurel poate fi schimbat din doua motive

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Calinoiu: Ciurel poate fi schimbat din doua motivePresedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, a declarat la o emisiune la un post local de televiziune ca Laurentiu Ciurel, directorul CE Oltenia, "i-a deranjat pe cei care au fost in varful trebii" si ca directorul a avut parte de o "denigrare nejusta, irealista". El a mai spus ca l-a intrebat pe Ciurel daca pretul de vanzare e sub cel de productie, in contractul cu sarbii. Calinoiu zice ca pretul de vanzare e cu un leu mai mare decat cel de productie. Asta contrazice ce spune CE Oltenia, care zice ca vine cu un profit de 2 euro. Calinoiu a dezvaluit si conditiile in care se poate produce schimbarea lui Laurentiu Ciurel.

Calinoiu spune ca a vorbit cu directorul Ciurel si despre controversatul contract de carbune vandut la sarbi printr-o firma din Constanta. "L-am intrebat pe Laurentiu: cum stai cu pretul de vanzare a carbunelui, e sub pretul de productie, e sub pretul de livrare? Nu, este, cu un leu mi se pare deasupra pretului de livrare in interior", a explicat Calinoiu, neclar, ca de obicei.

Presedintele Consiliului Judetean, care l-a sustinut pe Ciurel la CE Oltenia, a mai declarat la un post local de televiziune ca acesta poate fi demis de la compania energetica in doua situatii: nu-si face indicatorii sau incalca legea. "El va fi schimbat in conditiile in care nu va duce la indeplinire contractul pe care s-a angajat, de realizare a unor indicatori de performanta. Si, Doamne fereste, daca se constata ca a incalcat legea", a spus Calinoiu.

Indicatorii de ...

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Isfan face politica in scoli cu girul Ministerului Educatiei

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Isfan face politica in scoli cu girul Ministerului EducatieiIon Isfan, actualul inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj, are unda verde de la Ministerul Educatiei sa politizeze institutiile de invatamant din judetul Gorj. Cel putin acesta a fost mesajul transmis de ministrul Educatiei Sorin Campeanu si secretarul de stat in minister, Vasile Selaru, ambii prezenti ieri la Targu Jiu intr-o vizita oficiala.

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a fost prezent ieri la Targu Jiu unde a sustinut o conferinta de presa alaturi de ministrul Mihnea Costoiu si secretarul de stat in ministerul Educatiei, Vasile Selaru. Campeanu a vorbit extrem de putin despre situatia invatamantului gorjean, iar la intrebarile de real interes pentru cadrele didactice din judetul nostru a preferat sa dea raspunsuri scurte si evazive. Intrebat cum va reusi ministerul pe care il conduce sa depolitizeze institutiile de invatamant, atata timp cat la concursul pentru ocuparea functiei de inspector general s-au inscris profesori care fac politica, ministrul Campeanu s-a simtit deranjat si a raspuns scurt ca "nu cred ca acest lucru constituie cea mai buna abordare din partea conducerii inspectoratelor care procedeaza in acest fel si incercam sa schimbam aceasta abordare".

Campeanu a mai spus ca organizarea acestui concurs reprezinta o forma de depolitizare avand in vedere ca in ultimii ani inspectorii scolari si generali au fost delegati in functii.

Selaru: Nu-i putem interzice sa faca politica

A intervenit insa secretarul de stat in ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Noul PNL, deschis pentru traseisti si la Gorj

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Liberalii s-au dat fete mari ca nu primesc traseisti in partid, dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale cu mesajul unui alt fel de politica, dar se pare ca usile noului PNL sunt larg deschide pentru acestia. La Gorj, senatorul PNL Dian Popescu sustine ca oricine poate sa vina in PNL si ca el a vorbit cu multi politicieni din Gorj pe acest subiect. Interesat sa se inscrie in PNL este fostul deputat PSD Scarlat Iriza. El a plecat de la PSD si s-a alaturat proiectului lui Mircea Geoana, dar acum spune ca e mai aproape de PNL. Inca un deputat PSD, Vasile Popeanga, da tarcoale noului PNL, in eventualitatea in care partidul ajunge la guvernare. PNL sustinea dupa alegerile din noiembrie ca nu vrea puterea cu traseisti si negocieri, dar in aceste luni numai cu asta se ocupa. Intelegerea este ca tot mai multi deputati sa devina independenti pentru care impactul sa fie mai mic, in sensul ca primesc in partid independenti, nu parlamentari de la alte partide. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Profesoara din Gorj care se lupta cu mafia pre-transferurilor

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

O profesoara din Gorj scoate la iveala o adevarata mafie a pre-transferurilor din invatamantul gorjean. Cadrul didactic sustine ca aceste pre-transferuri ilegale se realizeaza cu girul sefilor din Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, dar si a directorilor de unitati scolare. Nicoleta Negrea este profesor la Scoala Gimnaziala "Constantin Savoiu" din Targu Jiu de 24 de ani, iar acum este data la o parte de conducerea scolii pentru ca orele care ii confereau titlul de titular au fost date unei alte profesoare printr-un pre-transfer ilegal. Profesoara a sesizat institutiile statului, a facut plangeri la DNA, insa fara niciun rezultat.

Nicoleta Negrea preda biologie la Scoala Gimnaziala "Constantin Savoiu" din Targu Jiu si, fiind in prag de pensie, a solicitat conducerii scolii o prelungire a activitatii didactice cu inca trei ani, conform prevederilor legale. Cum se si astepta, directorul unitatii scolare, Violeta Dulubei, i-a respins acesteia cererea pe motiv ca nu mai are ore, deoarece acestea ii sunt rezervate profesoarei Oana-Gabriela Maria. Aceasta a venit in cadrul unitatii scolare printr-un schimb ilegal cu o alta profesoara din cadrul scolii, Elena Zavada.

Profesoara Negrea a dezvaluit inca de anul trecut cum s-a realizat acest pre-transfer ilegal. "Doamna director Dulubei Violeta nu mi-a aprobat prelungirea activitatii didactice incepand cu 01.09.2015, pentru anul scolar 2015/2016, conform legii in vigoare. Motivul este ca eu nu mai am ore deoarece orele mele sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate92 vizite[ Pandurul ]

Pandurii are si banii de la Steaua, si pe Pintilii

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Pandurii are si banii de la Steaua, si pe PintiliiCamera Nationala de Solutionare a Litigiilor a decis ca Steaua trebuie sa plateasca formatiei Pandurii 500.000 plus TVA, ca urmare a transferului lui Mihai Pintilii la Al Hilal. "Comisia ne-a dat dreptate in litigiul cu Steaua, pentru ca asa demonstreaza documentele. Conform contractului de transfer al lui Mihai Pintilii, Steaua trebuia sa ne dea 20% dintr-un transfer al acestuia. Dupa transferul la Al Hilal, trebuie sa primim 500.000 de euro plus TVA. Noi am asteptat, dar nu au achitat si atunci era normal sa ne adresam comisiilor pentru ca a trecut destul timp de la semnarea contractului dintre Steaua si Al Hilal", a spus Eugen Pirvulescu, presedintele Pandurii, pentru Mediafax.
Pintilii este imprumutat la Pandurii pentru trei luni. "Este o situatie putin ciudata, fiindca Pintilii joaca acum la noi, dar sunt doua lucruri diferite, iar documentele semnate de noi cu Steaua sunt clare", a mai adaugat Pirvulescu. Cu toate acestea, Steaua poate face recurs la aceasta decizie. "CS Pandurii Tg. Jiu vs. FC Steaua - pretentii financiare - Admite in parte cererea reclamantei. Obliga clubul FC Steaua la plata debitului catre CS Pandurii Tg. Jiu si a taxei de procedura. Respinge restul pretentiilor ca neintemeiate. Cu recurs", se arata pe site-ul LPF. (A.P.)

Sport / stiri Sport10 vizite[ Pandurul ]

Iordanescu: Evitam retrogradarea cu dorinta si disciplina

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Iordanescu: Evitam retrogradarea cu dorinta si disciplinaEdi Iordanescu, antrenorul principal al gorjenilor, e convins ca Pandurii Targu Jiu poate depasi momentul greu in care se afla in clasament, acolo unde, dupa 18 etape, ocupa doar locul 12.

Iordanescu vrea puncte, nu spectacol. "In momentul de fata trebuie sa strangem doar puncte, latura estetica este egala cu zero. Degeaba am avut posesie 66% in fata Craiovei, daca nu am adus prea des mingea in fata portii adverse, dar mai ales, daca nu am avut eficacitate", a spus antrenorul Pandurii Targu Jiu. El spera ca gruparea va iesi din zona retrogradarii. "Trebuie sa strangem puncte, am incredere in grup, am incredere ca putem depasi momentul. Eu sunt stapan pe munca mea, am incredere in echipa. Eu cred ca tarie ca, prin munca, seriozitate, disciplina si valoare, vom iesi din aceasta zona. As fi vrut sa incepem bine returul si sa terminam cat mai sus. Am incredere totusi, ca vom iesi din aceasta zona, eu nu-mi fac probleme la retrogradare, avem jucatori de valoare si pana la urma disciplina si dorinta din sanul echipei va face sa depasim momentul dificil, sa depasim aceasta presiune cat mai repede", a declarat Edi Iordanescu.

Presedintele clubului, Eugen Pirvulescu, spera intr-o victorie a pandurilor in Gruia. "Ne gandim doar la partida de duminica de la Cluj, o partida foarte importanta pentru noi, pe care trebuie neaparat s-o castigam. Avem apoi meci la Piatra Neamt, sunt doua deplasari din care speram sa imbunatatim si noi clasamentul adevarului unde iata ca dupa infrangerea cu ...

Sport / stiri Sport8 vizite[ Pandurul ]

Handbal: Energia ramane tot la coada clasamentului

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:28

Energia Targu-Jiu a pierdut meciul disputat pe teren propriu cu HCM Constanta. Handbalistii constanteni s-au impus cu 34-29 la Targu Jiu, in ultimul meci al etapei a 19-a. In urma acestui rezultat, Energia ramane pe penultimul loc al Ligii. Handbalistii Energiei trebuie sa treaca repede peste aceasta infrangere, pentru ca sambata, de la ora 17:00, Energia are un meci extrem de important cu Poli, la Timisoara. "Daca ne comportam la fel ca in acest meci si la Timisoara, nu avem nicio sansa. La Poli va fi un meci foarte important. Acolo conteaza foarte mult punctele puse in joc, pentru ca dupa cum arata clasamentul si programul urmatoarelor etape si Timisoara este o echipa care probabil va ajunge in play-out si ne vom lupta cu ei. Trebuie sa putem face fata si fizic la Timisoara", a declarat Liviu Andries, antrenorul Energia. (A.A.)

Sport / stiri Sport5 vizite[ Pandurul ]

A inselat statul cu zeci de angajari fictive

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

A inselat statul cu zeci de angajari fictiveUn barbat in varsta de 54 de ani din Targu Carbunesti, administrator a doua societati de pe raza comunei Prigoria, a fost retinut de oamenii legii si ulterior pus in libertate, fiind cercetat pentru inselaciune si fals in inscrisuri. Octavian Capatana este acuzat ca a angajat fictiv zeci de persoane de pe urma carora a beneficiat ani la rand de subventii de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj si de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Gorj. Prejudiciul creat de acesta se ridica la peste 600 mii lei. Cei care au sesizat oamenii legii au fost chiar reprezentantii institutiilor inselate.

Octavian Capatana este administrator al societatilor Creflor SRL si Tavrem Construct din Prigoria. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore, asupra sa planand suspiciunile ca a fentat statul cu mai bine de o jumatate de milion de lei, dupa a facut zeci de angajari fictive in baza carora timp de patru ani a obtinut subventii si indemnizatii de somaj si pentru cresterea copilului. Reprezentantii AJOFM Gorj spun ca au sesizat neregulile la politie dupa ce Corpul de Control al institutiei a facut verificari la cele doua societati. In acest dosar AJOFM Gorj este constituita parte civila. "Referitor la dosarul penal pentru subventii Creflor si Travem, ne constituim cu prejudiciu de 692.665 lei. Este suma cu care AJOFM Gorj se constituie parte civila pentru cele 33 de persoane defalcate pe societati. Astfel, la SC Creflor 24 de persoane cu un ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Alerta intr-o gradinita din Targu Jiu

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Alerta ieri in cadrul unei gradinite cu program prelungit din Targu Jiu. Unul din copii a fost depistat de medici ca fiind purtatorul unui stafilococ auriu. Bunica copilului, care este de altfel si educatoare la acea gradinita, a fost cea care a sesizat Directia de Sanatate Publica. "Am avut o solicitare din partea doamnei educatoare care este si bunica acestui copil, s-au prezentat la laboratorul de analize al Directiei de Sanatate Publica Gorj, copilul a fost confirmat cu stafilococ auriu. De asemenea, la recomandarea doamnei educatoare s-a facut o sedinta cu parintii si toti copiii din acea grupa s-au prezentat la laboratorul directiei pentru a face acest test", a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Acesta a tinut sa-i linisteasca in primul rand pe parintii copiilor declarand ca stafilococul auriu este o bacterie care nu pune in pericol viata micutilor. "Prezenta stafilococului auriu nu prezinta pericol pentru persoana care il are, exista foarte multi purtatori sanatosi, nu se manifesta decat in anumite conjuncturi. In cazul de fata, contextul este clinic, deci acei copii vor primi un buletin de analize cu prezenta sau absenta stafilococului, vor merge la medicul de familie si, in cadrul contextului clinic, la indicatia medicului, vor primi un tratament sau nu pentru disparitia acestei bacterii", a adaugat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Sora premierului Ponta, audiata la DNA

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Sora premierului Ponta, audiata la DNAAlexandra Florina Hertanu, sora premierului Victor Ponta, a fost audiata ieri de procurorii DNA din Ploiesti in dosarul in care sotul sau a primit deja mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ea nu a facut declaratii pentru ziaristii care asteptau o multime de raspunsuri, dar a postat pe contul sau de Facebook mai multe precizari.

Alexandra Hertanu mentioneaza ca s-a dus de buna voie la DNA, pentru a recupera hard-disk-urile unor calculatoare, ridicate dupa perchezitiile de acum aproape doua saptamani, ocazie cu care procurorii au si audiat-o in calitate de martor.

"Mi-am trait toata viata discret si fara nicio implicare in viata publica. Din pacate, de mai bine de o saptamana, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public, dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete. In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-disk-urile apartinand SC Exfin 2000, in care am calitatea de administrator si asociat", a scris sora premierului pe contul sau de Facebook.

"Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot!", a mai mentionat Alexandra Hertanu, ea precizand si ca firma pe care o are nu a avut nicio legatura cu cea a sotului sau, Grossmann Engineering Group SRL. Sora premierului a stat in sediul DNA ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Exploatau balast pe Jiu fara licenta

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Administratorul unei societati din Filiasi s-a ales cu dosar penal dupa ce politistii si angajatii Serviciului de Gospodarire a Apelor Gorj au constat in urma unui control efectuat miercuri ca angajatii sai extrageau ilegal agregate minerale de pe albia Jiului in perimetrul localitatii Ionesti, fara sa detina autorizatie sau permis de exploatare. Administratorul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de executarea de activitati miniere fara permis sau licenta. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Ciupilan si Tanaca, in arest la domiciliu

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Curtea de Apel Craiova reuseste sa surprinda din nou, dupa lasarea in arest la domiciliu a primarului din Pades acum fiind dispusa o masura similara si pentru cei doi afaceristi romi din Meteor cunoscuti drept Ciupilan si Tanaca. Ion Radulescu si Ilie Mihai, pe numele lor din actele de identitate, primisera la inceputul saptamanii o prelungire a mandatului de arestare preventiva pana la sfarsitul lunii martie, dar au contestat masura si acum se pot bucura ca au scapat de catuse. Curtea de Apel le-a admis contestatiile si a dispus arestul la domiciliu pentru fiecare dintre ei. Inculpatii nu au voie sa ia legatura insa unii cu altii si nici cu martori din dosar, judecatorii stabilind ca ambii sa fie la dispozitia lor in permanenta. De asemenea, magistratii au mai decis ca politistii pot intra la orice ora din zi si din noapte in locuintele de domiciliu ale celor doi inculpati pentru a verifica daca acestia sunt acasa, oamenii legii putand sa intre in casele lui Ciupilan si Tanaca fara sa se anunte sau sa isi ceara permisiunea. Ambii afaceristi au fost arestati preventiv la inceputul anului intr-un dosar de evaziune fiscala, fiecare dintre ei mai avand si alte anchete de acest gen pe cap.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Retinuti pentru furt de combustibil

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Trei tineri cu varste cuprinse intre 18 si 21 de ani din Targu Jiu au fost retinuti de oamenii legii, fiind principalii suspectii in cazul unui furt de combustibil dintr-un autoturism. Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca in noaptea de 24 spre 25 februarie, acestia au sustras cantitatea de 10 litri de combustibil de la o masina ce se afla in parcarea de resedinta din zona Plopilor, care apartinea unui barbat de 48 ani din localitate. Acestia s-ar fi folosit de un lighean pentru a sustrage combustibilul. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Furturi la Cariera Tismana

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

Ancheta la Cariera Tismana dupa ce au fost furate mai multe bobine de la banda T 601. Potrivit unor surse din cadrul carierei, furtul a avut loc acum cateva zile, dar Politia a fot sesizata miercuri seara. Ieri a continuat ancheta si patru muncitori au fost dusi declaratii la postul de politie de la Calnic. Ei ar fi fost insotiti de inginerul Emil Popa. Problema este ca la aceste obiective ar fi trebuit asigurata paza, iar acum sunt trasi la raspundere muncitorii, desi dispozitia pentru paza o dau sefii. Ancheta a fost confirmata de IPJ Gorj. Potrivit informatiilor din cariera, o bobina costa aproape 6.000 de lei. In ultima luna au mai fost furturi asemanatoare si la Tismana II, dar nu au fost anchetate. In total, spun surse, pierderea unitatii din ultimul an trece de 100 de mii de lei. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Accident cu o victima la Scoarta

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:27

O femeie in varsta de 33 de ani a ajuns la spital cu leziuni dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier ce s-a produs pe DN67, in afara localitatii Scoarta. Autoturismul in care se afla, condus de un barbat in varsta de 34 de ani, a ajuns intr-un sant. Soferul a ales sa paraseasca partea carosabila dupa ce o alta masina, condusa de un barbat de 41 de ani din Targu Jiu, intrase pe sensul sau de mers, dupa ce a efectuat o manevra de depasire fara sa se asigure. In aceasta cauza politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Prapad in Gorj. Pica dealul peste case!

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Prapad in Gorj. Pica dealul peste case!Panica si multa tristete ieri printre localnicii din Bumbesti Pitic, unde o alunecare de teren a distrus in cateva clipe o casa. Alte trei sunt in pericol si mai multe au ramas izolate, dupa ce drumul din mijlocul satului Carligei s-a rupt in doua. Terenul s-a scufundat pe o portiune de cateva sute de metri, la o diferenta de nivel si de 20 de metri, oamenii bucurandu-se ca au ramas in viata, mai ales ca toata nenorocirea s-a intamplat noaptea.

Satenii din Bumbesti Pitic n-au putut sa puna geana pe geana de ieri dimineata de la ora 3.00, cand au fost auzite primele pocnituri venite din interiorul pamantului. Viorica Pistol este o batrana care statea singura intr-o casa pe ulita scufundata acum. Casa ei este acum praf si pulbere, femeia fiind multumita ca mai are zile de trait. "Am auzit pocnituri si am crezut ca pica tabla de pe casa. Cand am iesit afara am vazut ca deja nu se mai inchide usa. Mi s-a facut urat cand am auzit cum fuge pamantul la vale si m-am dus de m-am bagat sub un par. Vroiam sa merg la fratele meu in sat dar era intuneric si imi era frica. Am stat aici pana in zori", spune batrana.

Femeia a ramas doar cu paltonul de pe ea si cu asigurarea de pe anii trecuti pe care o avea la casa. Asigurarea a expirat insa la sfarsitul lui 2014 si batrana nu stia daca cineva i-a reinnoit-o sau nu si pe 2015. Acum se va muta la fratele sau, desi stie ca in casa distrusa avea inclusiv bani stransi pentru zile negre. "Are totul in pamant acum, si mobila, si bani, si acte. ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

Iarna veritabila la Ranca. Sa vina turistii!

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

La Ranca a nins din nou, spre bucuria cabanierilor si a proprietarilor de pensiuni care isi asteapta turistii la acest final de saptamana. In week-end sunt programate competitii de schi, organizate de Clubul Rotary Gorj, cu ocazia Martisorului, zapada asternuta acum fiind numai buna.

Unul dintre cei mai cunoscuti proprietari de pensiuni din statiune, Constantin Panescu, ii asigura pe turisti ca vor avea zapada inclusiv de Pasti la cat a nins pana acum. "Avea aproape un metru inainte si a mai dat acum un strat de 18 centimetri, deci e suficienta zapada. Din fericire pentru noi, avem competitii de schi in statiune la acest final de saptamana, avem rezervarile aproape la capacitate maxima, semn ca turistii si-au mai redresat bugetele dupa sarbatorile de iarna si nu putem decat sa ne bucuram ca a nins din nou", spune acesta.

Pe partia principala din Ranca erau ieri putini turisti, insa cei prezenti se bucurau de faptul ca au tot muntele la dispozitie. Unii isi doreau chiar un pic de soare, schiorii spunand ca zapada este destul de buna si suficient de multa pentru a avea un week-end plin de distractie. Drumarii, in schimb, au iesit din nou la munca si au scos utilajele pentru a deszapezi carosabilul, suparandu-i pe unii proprietari de cabane, care sunt nevoiti sa isi faca deszapezirea la lopata. "Ar trebui sa o care cu camioanele, nu sa o dea de pe drum la mine in parcare ca eu am amenajat aici de 50 de milioane de lei si nu ai unde sa iti lasi masina. Drumul e negru, dar la ...

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Hanu: Lucrarile la centrul social vor fi gata anul acesta

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Hanu: Lucrarile la centrul social vor fi gata anul acestaCentrul de asistenta pentru persoanele aflate in dificultate ce se realizeaza in municipiul Motru va fi amenajat corespunzator pana la finalul acestui an, spun autoritatile locale. Lucrarile de reconditionare a blocului in care se realizeaza acest centru au fost demarate inca de luna trecuta. Aici vor beneficia de servicii sociale cateva sute de copii si adulti de pe raza localitatii incepand de anul viitor.

Lucrarile pentru punerea la punct a centrului social ce se realizeaza la Motru au intrat in linie dreapta, anunta administratia publica locala. Proiectul este finantat in proportie de 98% din fonduri europene. Astfel, saptamana aceasta reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia au efectuat un control pentru a verifica modul in care sunt executate lucrarile. Primarul Dorin Hanu spune ca acestia s-au aratat incantati de ce s-a realizat pana acum. "Se lucreaza intens. A venit miercuri si controlul de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, au verificat stadiul lucrarilor, daca se respecta proiectul. Au fost multumiti si au plecat. Centrul va fi definitivat pana la sfarsitul anului. S-au schimbat ferestrele, au fost puse ferestre termopan. Este un bloc social. La etajul 1 vor fi cabinete de psihologie, asistenta sociala, in care toti cei care au probleme deosebite, este vorba de copii, femei, oameni ai strazii, vor fi primiti aici, vor fi verificati, supusi controlului medical si cazati in apartamentele pe care le avem puse la ...

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Centrul de informare turistica de la Calnic, aproape de inaugurare

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Centrul de informare turistica de la Calnic, aproape de inaugurareCentrul de informare turistica de la Calnic va fi inaugurat pana la sfarsitul lunii martie. Asta intrucat autoritatile locale au gasit solutii pentru angajarea a doua persoane specializate in turism. In momentul de fata, se lucreaza la materiale de promovare turistica. Atat locuitorii comunei, cat si turistii aflati in tranzit pot obtine informatii despre obiectivele turistice din comuna, dar si din intreg judetul.

Inaugurarea Centrului de informare turistica de la Calnic se va face imediat ce vor fi primite materiale de promovare, pliantele comandate de autoritatile locale. "Materialele de promovare vor contine informatii despre obiectivele de pe raza comunei, despre zonele turistice ale Gorjului si nu in ultimul rand despre locurile turistice din Romania. La nivelul comunei noastre avem trei obiective care sunt incluse in circuitul monumentelor istorice. Este vorba despre: biserica din lemn de la Pieptani, troita din lemn si crucea din piatra, ambele din Calnic", a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Calnic. Centrul de informare turistica a fost finalizat in urma cu aproximativ doi ani, insa nu a putut deveni functional din cauza ca posturile erau blocate. "Functionarea centrului de informare turistica a fost conditionata de angajarea a doua persoane cu specializare in turism. S-au facut toate demersurile pentru a putea fi angajati doi agenti de turism, iar centrul va inaugurat in perioada imediat urmatoare, la inaugurare urmand sa participe si reprezentanti de la ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Farcasesti: Drumul spre Bilteni este din nou practicabil

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Farcasesti: Drumul spre Bilteni este din nou practicabilDrumul care face legatura intre satul Pesteana de Jos al comunei Farcasesti si satul Pesteana Jiu al comunei Bilteni a devenit din nou practicabil, asta dupa ce autoritatile locale din Farcasesti au luat masuri imediate, efectuand actiuni de curatare a partii carosabile si nu numai. Soseaua devenise inaccesibila circulatiei rutiere, deoarece vegetatia de pe marginea drumului s-a extins foarte mult, partea carosabila fiind in cele din urma acoperita de pamant.

Angajatii societatii de gospodarire locala din subordinea Consiliului Local Farcasesti au actionat pentru reconditionarea acestui drum care asigura legatura cu comuna vecina. Astfel, au fost efectuate lucrari de defrisare, de indepartare a pamantului de pe partea carosabila, dar si de curatare santurilor pe o distanta de circa 500 m.

Societatea de gospodarire locala a mai realizat la inceputul acestui an curatarea partii carosabile afectata de alunecarile de teren din zona fostei mine de subteran a satului Timiseni. Primaria realizat un sant si un zid protector pe langa drumul de legatura intre satul Vladuleni al comunei Bilteni si satul Farcasesti in zona inundabila a DJ 674, cu ajutorul multifunctionalului si tractorului din dotare. In bugetul local pe anul 2015, primarul Danut Balu a prevazut lucrari de reparatii a drumurilor, constand in plombari cu bitum asfaltic pe tronsonul de drum deteriorat din satul Rogojel si drumul de legatura intre satul Pesteana de Jos al comunei Farcasesti si satul Pesteana Jiu al ...

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

Constructorul DN66, vinovat pentru inundarea gospodariilor

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Gorj s-a reunit ieri la Institutia Prefectului pentru a discuta despre situatia celor zece gospodarii din zona Vart-Rovinari care sunt cu risc de inundare dupa ce canalele de preluare a apelor pluviale s-au infundat. Comisia mixta care a verificat cauzele acestei situatii a concluzionat ca de vina este constructorul care lucreaza pe DN 66 Rovinari-Bumbesti Jiu. Reprezentatul comisiei, Doina Isar, a spus in cadrul sedintei ca firma constructoare nu a respectat proiectul pe anumite tronsoane de drum. "Marea problema este legata si de activitatea constructorului, s-au constatat ca sunt doua podete mai mari a caror cota este mai jos decat rigola. Ei adopta niste solutii astfel incat apa sa poata sa fie preluata de catre rigolele de scurgere. Aceeasi situatie se regaseste si la Carbesti si la Dragutesti unde incercam sa gasim solutii ca apa sa fie preluata din curtile oamenilor. Constructorul face aceste racordari pana la drum, in zona santurilor, dar ce se preia din curtile oamenilor sau de pe terenurile adiacente este treaba primariei, ea trebuie sa se implice", a declarat Doina Isar, reprezentantul Sistemului de Gospodarire al Apelor Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Primaria Ciuperceni si-a aprobat investitiile din 2015

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Primaria Ciuperceni si-a aprobat investitiile din 2015Comuna Ciuperceni se afla printre putinele localitati din Gorj care au primit bani mai multi decat anul trecut. Autoritatile locale au profitat de bugetul mai mare cu aproximativ 400 de mii de lei fata de cel din anul 2014 si au aprobat o serie de investitii majore.

Consiliul Local Ciuperceni a aprobat un buget de 1,5 milioane de lei pentru anul 2015. Primarul Dumitru Taloi spune ca este multumit de banii primiti in acest an, mai ales ca a reusit sa prinda in buget investitii importante pentru comunitate. "Sunt multumit de bugetul din acest an pentru ca este mai mare cu vreo 400 de mii de lei fata de anul trecut. Am reusit sa prindem in buget mai multe investitii, printre care: reabilitarea Caminului Cultural Vartopu- 35 mii de lei; amenajarea unui teren de sport in curtea Scolii Primare Vartopu- 8.000 de lei; extinderea retelei de apa din satul Pesteana Vulcan si din Ciuperceni- 20 de mii de lei. Am prins fonduri si pentru cadourile copiilor de 1 Iunie si Mos Craciun- 5.000 de lei. De asemenea, s-au alocat fonduri si pentru Strategia Locala de Dezvoltare 2015-2020, fara de care nu putem depune proiecte pe fonduri europene", a declarat Dumitru Taloi, primarul comunei Ciuperceni. Saptamana trecuta s-a finalizat reabilitarea retelei de apa din Ciuperceni. "Am inlocuit vechea conducta, aflata intr-un stadiu avansat de degradare, cu o conducta din plastic. Deocamdata, ambele conducte au apa, insa urmeaza sa se faca bransarile pe conducta cea noua. Localnicii deja bransati la ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Calatorii gratuite de Martisor pentru femeile din Targu Jiu

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Doamnele si domnisoarele din municipiul Targu Jiu vor circula gratuit cu mijloacele de transport in comun in zilele de 1 si 8 martie, anunta autoritatile locale. Mai mult, de Martisor si Ziua Femeii, administratia a pregatit o serie de evenimente pentru reprezentantele sexului frumos.

Primaria Targu Jiu organizeaza duminica, 1 martie, caravana Martisorului, o actiune in care membrii asociatiei Trix Bike vor oferi martisoare doamnelor si domnisoarelor care se vor afla in acea zi in parcul Central, de pe Insulita, din Debarcader, Lido, Coloanei sau in zona centrala a municipiului. O parte din martisoare, circa 300, au fost cumparate de municipalitate de la elevii Scolii Gimnaziale "Alexandru Stefulescu", care au donat banii obtinuti din vanzarea acestora pentru bolnavii Asociatiei de Ocologie "Sfanta Ana".

La orele 18 va avea loc un spectacol oferit de elevii de la Palatul Copiilor la amfiteatrul din centrul civic al orasului. Sambata, 7 martie, doamnele si domnisoarele sunt invitate la o seara de muzica si poezie la Centrul Magnolia, pentru care intrarea se va face in baza unei invitatii care poate fi ridicata de la Centrul de Informare a Cetatenilor din cadrul primariei. De Ziua Femeii, in data de 8 martie, va avea loc actiune, tot in principalele parcuri de pe raza municipiului, in care reprezentantii asociatiei Trix Bike vor oferi cate o floare doamnelor si domnisoarelor.

Viceprimarul municipiului Targu-Jiu, Aurel Popescu, a anuntat ca in zilele de 1 si 8 martie, ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

ITM Gorj, informat de conflictului de munca la CEO. Urmeaza un miting!

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Federatia Nationala Mine Energie (FNME) a instiintat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj ca a declansat conflict de munca la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Federatia a solicitat ITM Gorj sprijinul in vederea concilierii, o etapa in drumul spre greva generala. FNME a trimis companiei o adresa cu revendicarile organizatiei, dar societatea sustine ca nu le poate indeplini. Astfel, sindicatele au trecut la urmatoarea etapa a conflictului de munca. De asemenea, joi va fi organizat un nou miting cu 5.000 de oameni.

Potrivit adresei pe care a transmis-o, ieri, 26 februarie, de FNME catre ITM Gorj conflictul de munca a fost declansat pentru ca producatorul de energie vrea sa reduca si sa elimine o serie de drepturi salariale, in conditiile in care pentru anul 2015 este prognozata o productie mai mare de carbune si de energie fata de 2014. De asemenea, cresterea productiei se face in contextul in care din companie se doreste disponibilizarea sau externalizarea a 3.000 de salariati.

FNME cere indexarea salariilor cu 2014 cu 2%

Sindicatele din FNME nu sunt multumite nici de numarul de salarii compensatorii pe care vrea sa le dea compania. Daca angajatii pot sa se pensioneze in 12 luni sa primeasca un salariu mediu brut pe unitate, daca mai au 24 de luni pana la pensie sa primeasca doua salarii, iar cei care nu indeplinesc conditiile de pensionare primesc sase salarii. Ei informeaza ITM Gorj ca, potrivit contractului colectiv de munca, in vigoare pana la 19 februarie, ..

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Politia ancheteaza contractele CEO cu fostii sefi ai lui Ciurel

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Surse din cadrul CE Oltenia sustin ca politistii au ridicat documente de la Rovinari si de sucursala Divizia Miniera privitoare la contractele pe care firmele Adumit Company SRL si Stefi Company SRL le au cu producatorul de energie. Cele doua firme, Adumit Company SRL si Stefi Company, au in comun doua nume: Adrian Niculescu si Dumitru Stefuti. Aceleasi persoane sunt si in actionariatul firmei Katal Construct. Katal Construct este firma la care este actionar si Catalin Ciurel, fiul lui Laurentiu Ciurel. Actualul director al CE Oltenia a fost director la Katal Construct SRL in 2011, unde se ocupa de consultanta pentru producatorii de energie verde. Atat Adumit Comany SRL cat si Stefi Company au primit contracte de zeci de milioane de lei de la CE Oltenia, condus de Laurentiu Ciurel. Pentru ca Ciurel a fost practic partener de afaceri cu actionarii acestor firme planeaza asupra sa suspiciunea de conflict de interese in forma penala. Dupa aparitia in presa a legaturii dintre Ciurel si aceste firme, Consiliul de Supraveghere a remis un comunicat de presa prin anunta ca Ciurel nu este in stare de conflict de interese. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Cumnatul lui Calinoiu, sef in CE Oltenia

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 07:26

Constantin Rusta, cumnatul presedintelui Consiliului Judetean Ion Calinoiu, a fost angajat la CE Oltenia, dar nu orice, ci direct sef la IT. CEO a scos la concurs un post de sef al Departamentului Administrare IT si, potrivit unor informatii, nu a facut fata decat cumnatul lui Calinoiu. Constantin Rusta a fost angajat, tot pe relatia cu Ion Calinoiu, la Hidroelectrica Targu Jiu, dar activitatea a fost restransa si fosta sucursala a ajuns punct de lucru, cu doar cativa angajati. Comisia de evaluare din CE Oltenia a fost condusa de Ion Petroniu, directorul Diviziei Strategii Dezvoltare. Au fost sapte candidati, trei din CEO, patru din afara companiei. Dupa prima proba singurul candidat din afara companiei, ramas in competitie, a fost cumnatul lui Calinoiu. Evident, Rusta a castigat concursul cu nota maxima, ceilalti angajati din CEO nefiind capabili, se pare, sa detina acest post. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Sprijin pentru jandarmii cu credite in franci elvetieni
Circa 20 de fosti jandarmi din judetul Gorj vor sa sprijine colegii activi care sunt in impas dupa ...
Salariatii Petrofac, inapoi la OMV! Cat primesc concediatii!
Salariatii Petrofac de la Ticleni nu isi vor pierde locurile de munca daca angajatorul pleaca din ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook