Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.446 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Luna Curateniei i-a angrenat si pe gorjenii din Crasna

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Curatenia de primavara este in plina desfasurare la Crasna. Chiar daca in zona montana vremea este inca rece, in diferite zone ale comunei se repara ceea ce s-a stricat pe timpul iernii. Beneficiarii venitului minim garantat au inceput sa defriseze pe marginea drumurilor, iar ceilalti localnici au fost notificati in ceea ce priveste curatenia pe domeniul public, in afara gospodariei, curatirea rigolelor si toaletarea arborilor.

Autoritatile locale de la Crasna vor ca toate satele din comuna sa arate impecabil in preajma sarbatorilor pascale. O atentie deosebita se acorda si terenurilor de sport si locurilor de joaca. "Am dat startul Lunii Curateniei si speram ca pana la Pasti sa finalizam curatenia de primavara. In jur de 15-20 de persoane, beneficiari ai Legii 416, participa zilnic la actiuni de salubrizare, se defriseaza pe marginea drumurilor, decolmatam rigolele si santurile. De asemenea, ne intereseaza intretinerea spatiilor verzi, a terenurilor de joaca si a bazelor sportive de la scolile din comuna", a declarat Dumitru Blandu, viceprimarul comunei Crasna.

In sarcina autoritatilor locale intra si intretinerea constructiilor existente, repararea si zugravirea periodica a acestora; curatenia si salubrizarea digurilor si a malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre si prevenirea poluarii apelor; precum si prevenirea poluarii accidentale a mediului sau a surselor si cursurilor de apa, prin depozitarea necontrolata a deseurilor de catre agentii ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Liceul din Rovinari provoaca tinerii la un concurs de reciclare

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Liceul din Rovinari provoaca tinerii la un concurs de reciclareColegiul "Gheorghe Tatarescu" Rovinari organizeaza in data de 08 aprilie concursul judetean de creare de obiecte din materiale recuperate intitulat "Uimeste-ma!". Scopul proiectului il reprezinta cultivarea imaginatiei elevilor si organizarea unei activitati comune privind protectia mediului. Unele dintre obiectivele concursului sunt reducerea cantitatii de deseuri prin refolosirea materialelor ce in mod obisnuit ajung la gunoi, precum si confectionarea unor produse utile folosind materiale reciclabile pentru a transmite un mesaj. De asemenea, conducerea unitatii scolare doreste ca tinerii sa constientizeze importanta actiunilor proprii de interventie asupra mediului. Tinerii se pot inscrie la concurs pana in data de 3 aprilie, iar termenul limita de depunere a obiectelor este 6 aprilie.

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Pandurul ]

Sanitas ameninta cu proteste de Ziua Sanatatii

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Sindicalistii din sanatate ameninta cu miscari de protest daca pana la 1 aprilie nu vor fi gasite solutii pentru cresterea veniturilor tuturor salariatilor din sanatate, solicitand si noi regulamente de acordare a sporurilor si corectarea inechitatilor cauzate de suprapunerea claselor de salarizare. La pichetarile programate chiar de Ziua Sanatatii va participa si o delegatie de la Gorj. "Consiliul National a hotarat ca in perioada imediat urmatoare sa declanseze actiuni de protest constante la nivel local, manifestari care vor culmina, in data de 7 aprilie 2015, cu o miscare de protest in Bucuresti. Chiar de Ziua Sanatatii vom picheta sediul Ministerului Sanatatii, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, precum si Ministerul Finantelor", a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Comisia de negociere, convocata joi. Cum va arata noul contract!

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Comisia de negociere, convocata joi. Cum va arata noul contract!Membrii comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Munca (CCM) de la nivelul CE Oltenia se vor intalni joi, 26 martie, aceasta fiind prima sedinta dupa suspendarea protestelor minerilor. Administratia si sindicatele si-au luat angajamentul in fata ministrului energiei, Andrei Gerea, ca vor semna contractul pana pe 30 martie. Federatia Nationala UNIVERS poate semna singura contractul pentru ca are majoritate in CE Oltenia, sustine prim-vicepresedintele Adrian Marciuc.

Reprezentantii celor patru federatii care participa la negocierile pentru contractul colectiv pleaca de la niste lucruri deja scrise intr-un protocol semnat de trei dintre ele la Ministerul Energiei, in urma cu cateva zile. Adica salariile compensatorii acordate celor 2.133 de concediati de la 1 iunie: doua salarii pentru cei care mai au un an pana la pensie, trei pentru cei care mai au doi ani si sase pentru celelalte categorii de disponibilizati. Exceptie vor face minerii din subteran care vor primi patru salarii compensatorii. Angajatii ramasi nu vor mai beneficia de alimentatie de protectie. Tot in viitorul contract minerii si energeticienii pierd prima de vacanta, dar si bani la salarii.

Univers poate semna singura CCM

Federatia Nationala Mine Energie (FNME) nu a semnat protocolul de la Minister si a anuntat ca nu va semna nici CCM in cazul in care va prevedea diminuari ale veniturilor. Liderul sindical Adrian Marciuc lamureste lucrurile si spune ca oricum Federatia Univers poate semna contractul, ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Ciurel, criticat: CE Oltenia trebuie scos de pe traiectoria actuala!

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Ciurel, criticat: CE Oltenia trebuie scos de pe traiectoria actuala!Laurentiu Ciurel a propus inchiderea a doua grupuri energetice de la Termocentrala Turceni, doua grupuri de la Braila, dar si a exploatarilor de la Seciuri si Pesteana Sud. Aceste masuri ar fi dus la un pret de productie de 48 de lei pe tona de carbune. Planul nu a fost avizat de Consiliul de Supraveghere, spune presedintele Dorin Spataru. Fostul presedinte al Consiliului, Gabriel Dumitrascu, a declarat insa ca in planul prezentat de Laurentiu Ciurel nu a vazut ca se va ajunge la acest pret de productie. Dumitrascu a mai spus ca producatorul de energie trebuie scos de pe "traiectoria actuala".

Laurentiu Ciurel a propus inchiderea a 25% din capacitatile companiei, scopul fiind acela de a eficientiza activitatea. "Reducem activitatile in alte cariere si reducerea de personal cu 3.000 de salariati, 2.100 dintre ei cu plati compensatorii, cu venit de insotire, si 1.090 prin redistribuire. In felul acesta credem ca ajungem la 48 de lei/tona de carbune (n.r- cost de productie) pana la sfarsitul anului, ceea ce ar fi una din tintele asumate cu Fondul Monetar", a declarat Laurentiu Ciurel.

El a fost contrazis de Gabriel Dumitrascu, fostul presedinte al CS din CE Oltenia. "Am vazut si eu prin presa pretul de cost la 48 de lei. Printre altele fie spus, in programul de redresare pe care ni l-a aratat, ni l-a propus in prima lectura saptamana trecuta, n-am vazut nicaieri ca ar atinge costul acesta pe tona de carbune, de 48 de lei. Domnul Ciurel nici n-a participat, nici direct, nici ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Posibili inlocuitori ai lui Medintu la Divizia Energetica

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Demisia lui Aurel Medintu de la Divizia Energetica din cadrul CE Oltenia a fost tinuta secreta timp de trei saptamani si asa se intampla si cu inlocuitorul acestuia. Inca de la numirea sa la CE Oltenia, Medintu a fost atacat pentru ca a venit pe postul de director desi era pensionar si, in plus, plecase din companie cu peste 30.000 de lei plati compensatorii. Directorul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a tinut mult sa-l aiba in echipa pe Medintu datorita unei colaborari mai vechi de la Rovinari, avand in comun si "pica pe pedelistii care i-au dat afara".

Preavizul lui Medintu s-ar termina pe 2 aprilie, dar acesta este in concediu, ceea ce ar putea duce la prelungirea perioadei de preaviz. Ieri, pe surse, au aparut mai multe nume ale unor persoane care l-ar inlocui pe Medintu: Ion Pisc de la Rovinari, Marian Motocu de la Craiova sau chiar Marius Untescu de la Ministerul Energiei. Rand pe rand acestia au infirmat zvonurile. "Numirea mea e la fel de sigura ca iesirea Elenei Udrea din arest", a glumit unul din cei trei posibili directori la CEO. Pe lista era chiar si Iosif Chirca, cunoscut mai ales prin prisma faptului ca este finul lui Laurentiu Ciurel, directorul general al companiei. Alte surse din companie sustin ca Iosif Chirca are o relatie foarte buna cu Aurel Medintu inca de pe vremea cand lucrau impreuna la CE Rovinari si ca era o persoana de sfatul careia se tinea seama. Contactat de Pandurul, Chirca a negat ca ar fi vorba de vreo promovare a sa pe locul lui Medintu.

De ...

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Ce se mai aude de investitia chinezilor la Rovinari

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Chinezii nu au renuntat inca la realizarea unui grup nou la Rovinari, spun surse din CE Oltenia. Discutiile cu oameni de afaceri chinezi sunt vechi de ani de zile, dar au fost reinnoite acum aproape doi ani cand a fost semnat un memorandum. Ulterior, premierul Ponta a semnat alte intelegeri pentru investitii de miliarde de euro. La vecinii de la Hunedoara intelegerea pentru investirea a 270 de milioane de dolari la Mintia a picat. In Gorj inca se mai poarta discutii. Ultimele informatii arata ca in maxim doua luni ar trebui sa se inregistreze la Registrul Comertului firma de proiect. De asemenea, sunt discutii si pentru cantitatea de carbune pe care ar cumpara-o chinezii, mai ales in actualul context in care conducerea vrea sa inchida exploatari miniere. Chinezii ar avea nevoie, spun surse, de 5 milioane de tone de carbune pe an. Daca discutiile nu mai intampina greutati, la finalul anului ar incepe lucrarile ce ar dura 38 de luni. Investitia este de aproape un miliard de dolari, iar CE Oltenia contribuie cu infrastructura. La acest nou grup de 600 de MWh de la Rovinari, CE Oltenia ar detine 8-9% din actiuni. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

UCB: Decan nou la Facultatea de Drept

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

UCB: Decan nou la Facultatea de DreptFacultatea de Relatii Internationale, Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii "Constantin Brancusi" (UCB) din Targu Jiu are un nou decan. Profesorul Sorin Purec a promovat concursul organizat in acest sens de universitate. Fostul decan al acestei facultati, Cornelia Dumitrescu Tomescu, nu si-a depus candidatura pentru un nou mandat. Aceasta a fost revocata chiar inainte de concurs.

Consiliul Facultatii de Relatii Internationale, Drept si Stiinte Administrative a avizat doua candidaturi pentru functia de decan. Astfel, in cursa pentru sefia facultatii au intrat profesorii Sorin Purec si George Niculescu. In baza analizei dosarelor de candidatura si a raspunsurilor formulate cu ocazia interviului din data de 23 martie, Sorin Purec a fost desemnat de comisia de concurs in functia de decan al acestei facultati. "Ambii candidati au fost foarte buni, ne-a fost foarte greu sa alegem intre unul si celalalt. Pana la urma, comisia l-a selectat pe Sorin Purec. Si domnul profesor George Niculescu are mare experienta si pe proiecte, stie sa scrie si sa managerieze proiecte, dar comisia l-a selectat pe domnul Sorin Purec", a spus rectorul UCB, Luminita Popescu.

Fostul decan Facultatii de Relatii Internationale, Drept si Stiinte Administrative, Cornelia Tomescu Dumitrescu, nu si-a depus candidatura pentru acest concurs. Rectorul Luminita Popescu a spus ca a facut o propunere pentru revocarea acesteia inainte de organizarea acestui concurs. Nu este pentru prima data cand ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

INSOLVENTA: Cu cati angajati a mai ramas Hidroelectrica

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Peste 1.500 de angajati de la Hidroelectrica au fost dati afara in cei aproape trei ani de cand traverseaza proceduri de insolventa. Hidroelectrica avea la 31 decembrie 2014 un numar de 3.700 de angajati fata de aproximativ 5.300 cati erau in 2012. Hidroelectrica a intrat prima data in insolventa la jumatatea anului 2012. In vara anului 2013, Hidroelectrica a iesit din insolventa, dar in februarie 2014 a intrat din nou. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate177 vizite[ Pandurul ]

Ce arierate au primariile din Gorj

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:26

Circa 4 milioane de lei este suma la care se ridicau arieratele unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Gorj la finele lunii februarie. Seful Trezoreriei Gorj, Gheorghe Paraschivu, a spus ca cea mai mare suma datorata este aferenta programelor nationale, respectiv 3 milioane de lei, restul fiind aferenta cheltuielilor din bugetele locale. Nicio primarie din Gorj nu are luna aceasta conturile blocate pe sumele defalcate din TVA, pentru ca toate au reusit sa-si reduca datoriile mai mari de 90 de zile cu 5% fata de soldul lunii anterioare, asa cum cere legislatia fiscala.

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Peste 300 de locuri ramase la clasa pregatitoare

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 07:25

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare a inceput ieri si se va incheia in data de 3 aprilie. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, circa 300 de locuri au ramas neocupate dupa prima etapa. "Aproximativ 2700 de copii au fost inscrisi deja in clasa pregatitoare. Parintii care nu si-au inscris copiii trebuie sa depuna cerere la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate. Ne asteptam ca si dupa aceasta etapa de inscriere sa ramana locuri neocupate intrucat in oferta noi am totalizat clase intregi de 25 de elevi, dar exista posibilitatea ca in mediul rural efectivele sa fie mai mici", a declarat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj. In data de 10 aprilie se vor afisa listele finale la fiecare scoala, cu copiii inscrisi in clasa pregatitoare. Tot in aceasta perioada se desfasoara si calendarul inscrierii in clasa I a copiilor de 7 ani, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014-2015 si ai caror parinti solicita direct inscrierea in clasa I.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Mafia din Gorj e din nou la televizor!

Marti, 24 Martie 2015, ora 19:26

Noi dezvaluiri despre mafia din Gorj, cu Radu Moraru, Grigore Cartianu si Robert Turcescu, pe Nasul TV.

Detalii, aici: http://www.gorjnews.ro/slider/video-91-de-minute-cu-orgiile-mafiei-din-gorj.html

Actualitate / stiri Actualitate50 vizite[ Pandurul ]

Doi gorjeni, in mafia siciliana

Marti, 24 Martie 2015, ora 19:26

Doi targujieni au fost arestati in Italia, alaturi de persoane

din gruparea mafiota din Caltanissetta,

in sudul Siciliei. In total au fost arestate 20 de persoane, printre care si Adrian

Daniel Pirvanescu si Diana Chiritoiu din Targu Jiu. Ei racolau fete din Romania

si le puneau sa se prostitueze in Italia.

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Pandurul ]

Copil de doi ani, gasit mort in curtea casei

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:26

Un copil de doi ani a murit, astazi, dupa ce a cazut intr-o groapa cu apa din curtea casei. Tragicul eveniment s-a petrecut in curtea casei unei familii din satul Lazuri, comuna Scoarta.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Dosar penal pentru un presedinte de obste

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:26

La data de 23 martie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Musetesti s-au sesizat cu privire la faptul ca un barbat, de 63 ani, din localitate, in calitate de presedinte al unei obsti a retinut si nu a achitat statului, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, suma de 8.885 de lei, reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, anunta IPJ Gorj..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Bilete pentru pensionari

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:26

Casa de Pensii Gorj anunta ca au fost primite biletele de tratament pentru seria nr.4 cu plecare in perioada 05 - 08 aprilie 2015. Pentru aceasta serie s-au primit 61 bilete de tratament tot pentru statiunile Bala, Buzias, Covasna, Geoagiu, Moneasa si Olanesti, unitati ce sunt proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice: Bala - 31, Buzias - 6, Covasna - 4, Geoagiu - 4, Moneasa - 2, Olanesti - 14. Listele cu persoanele care au primit repartitie pentru aceasta serie sunt afisate la sediul institutiei si pe pagina de internet - www.cjpgorj.ro

Cei care au primit repartitie trebuie sa prezinte pentru ridicarea biletului urmatoarele : - cupon pensie la luna februarie 2015, sau dupa caz, adeverinta salariat cu venitul brut realizat la luna ianuarie sau februarie 2015, certificat handicap, decizii /hotarari pentru legi speciale, act identitate, bilet de trimitere de la medicul de familie catre statiunea pentru care au primit repartitie, si declaratie pe propria raspundere privind veniturile realizate, toate in copie cu prezentarea actelor originale.

Dupa alocarea automata, in functie de punctajul obtinut, au mai ramas disponibile - 40 locuri, dupa cum urmeaza : Bala - 29, Buzias - 2, Geoagiu - 3, Olanesti - 6. Pentru aceste locuri cei interesati se pot prezenta la Casa de Pensii Gorj chiar daca nu au cerere depusa.

Biletele se pot ridica, doar de titular, in zilele de 25, 26, si 30 martie intre orele 8 - 12, cu actele specificate mai sus. Biletele nevalorificate pana in data de ..

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

Ce au gasit procurorii in seiful lui Valcov

Marti, 24 Martie 2015, ora 16:26

Procurorii DNA au cerut, din nou, incuviintarea arestarii

preventive a lui Darius Vilcov, fostul ministru al Finantelor, intr-un alt

dosar. Potrivit DNA, incepand cu anul 2011 s
i

pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operat
iuni financiare sau acte de comert
incompatibile cu funct
ia de primar, senator s
i ministru, utilizand informat
ii det
inute

in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate s
i un birou de avocatura, firme pe care le det
ine in fapt s
i

pe care le administreaza, prin interpus
i.

"Produsul infract
ional" a fost

depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate, acesta cont
inand urmatoarele:90.000 dolari, 1.323.850

lei, 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme, un tablou cu rama aurie,

inscript
ionat RENOIR, un tablou

inscript
ionat JEAN COCTEAU, o

pictura pe lemn, inscript
ionat AUREL

ACASANDREI.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

update: Perchezitii in Gorj! Firma unui viceprimar, vizata de politisti

Marti, 24 Martie 2015, ora 13:26

update: Printre firmele vizate de perchezitii sunt Macofil si firma viceprimarului Dumitru Oprea din Bilteni.

Oamenii legii fac la aceasta ora 21 de perchezitii domiciliare si la sediile unor firme din Gorj, ce vizeaza infractiunea de evaziune fiscala. Prejudiciul este estimat la 3,5 milioane de lei. Sunt vizate firme de constructii si de materiale de constructii din Balteni, Balesti, Targu Jiu si Barsesti.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

CE Oltenia isi repara astazi greseala

Marti, 24 Martie 2015, ora 13:26

Complexul Energetic Oltenia va vira astazi bonusul de 100 de lei aferent zilei de 8 Martie in conturile a 1.300 de salariate, ignorate initial din cauza ca nu faceau parte din sindicatele care au semnat acord cu administratia. Masura de a fi acordat acest drept tuturor femeilor a fost stabilita in cadrul negocierilor care au avut loc joia trecuta in prezenta ministrului Energiei, Andrei Gerea.

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Liderii PSD vor ca sportul sa fie finantat tot de CE Oltenia

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca unitatea nu va mai sprijini financiar cele doua cluburi sportive din Gorj, Pandurii si Energia. Declaratiile i-au scos din minti pe primarul Florin Carciumaru si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu. Cei doi au spus ieri ca CEO nu-si va retrage finantarea si ca managerul Laurentiu Ciurel a facut astfel de declaratii pe fondul stresului la care este supus.

Vestea ca CEO nu va mai finanta Cluburile Sportive Pandurii si Energia a picat ca un trasnet asupra lui Florin Carciumaru, reprezentantul primariei in AGA Clubului Pandurii. Carciumaru a spus ca managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, a facut asemenea declaratii pe fondul stresului. "Parerea mea e ca nu este adevarat, Laurentiu Ciurel a facut o declaratie pe fondul unei suparari produse de conflictele ce au avut loc in ultima vreme in cadrul companiei. Nici cel mai inrait sindicalist nu ar fi de acord cu retragerea finantarii", a declarat Florin Carciumaru, primarul din Targu Jiu. Liderii sindicali de la FNME au solicitat insa administratiei sa nu mai finanteze sportul, cata vreme compania are dificultati financiare si da oameni afara.

Daca primarul Carciumaru crede ca Ciurel face declaratii la suparare, reprezentantul Consiliului Judetean in AGA Clubului Pandurii, Ion Calinoiu, ii face responsabili de aceasta situatie pe sindicalistii din CEO. Acesta a spus ca ministerul nu va fi de acord cu o astfel de ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Carciumaru si Calinoiu, contre pe tema modificarii statutului PSD

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Florin Carciumaru, presedintele PSD Gorj, si Ion Calinoiu, presedintele executiv al PSD Gorj, nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu privire la propunerile de modernizare a formatiunii, propuneri discutate in week-end in cadrul Consiliului National. Carciumaru a declarat ieri ca nu sustine propunerea potrivit careia un lider politic ar trebui sa-si dea demisia din cadrul organizatiei daca se incepe urmarirea penala asupra lui. Calinoiu, in schimb, ii transmite lui Carciumaru ca modificarile se aplica si nu se comenteaza.

Cei doi lideri politici de la Gorj au pareri diferite in ceea ce priveste propunerile de modernizare a PSD. Presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru, a spus ieri ca nu este de acord ca un lider sa-si dea demisia din functie doar pentru ca s-a inceput urmarirea penala asupra lui. Spune ca orice cetatean ar putea face plangere dar asta nu inseamna ca plangerea este si sustinuta. "Sunt intr-adevar unele propuneri care nu ne convin si care ma nemultumesc, insa numai asa se poate merge pe o modernizare a partidului. Nu suntem de acord cu demisia dintr-o functie politica in momentul in care incepe o urmarire penala pentru ca, asa cum este legislatia la ora actuala, oricand un cetatean poate sa faca o plangere unui lider politic, pana se verifica, pana se demonstreaza, practic tu esti obligat sa-ti dai demisia. Dar, ma gandesc ca poate pe parcurs se vor aduce si modificari la legislatie", a declarat Florin Carciumaru.

Desi pare sa fi vorbit si in numele celorlalti ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Pandurul ]

Imunitatea lui Sova, discutata "la pachet" cu a lui Valcov

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Senatorul Dan Sova si fostul ministru de la finante, Darius Valcov, vor afla maine daca raman sau nu fara imunitate, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dorindu-i pe amandoi in spatele gratiilor.

Parlamentul se va reuni miercuri in plen pentru a decide soarta acestora, ieri Sova participand la sedinta grupului senatorilor PSD, ocazie cu care le-a precizat jurnalistilor ca nu isi da demisia din functie. El este acuzat ca a prejudiciat complexurile energetice Turceni si Rovinari cu circa 3,5 milioane lei prin contractele de consultanta juridica derulate de casa sa de avocatura in perioada in care Sova il avea ca Senior Partner pe actualul premier Victor Ponta.

Sova a refuzat ieri sa faca vreun comentariu asupra situatiei sale, mentionand doar ca la grupul senatorial al PSD nu s-a discutat nimic despre ridicarea imunitatii sale si a lui Valcov, asta de parca problema respectiva nu ar fi una de interes pentru parlamentarii al caror lider este nimeni altul decat Ilie Sarbu, socrul premierului Ponta. "Toate declaratiile pe care le voi face vor fi in plenul Senatului", a spus Sova, maine el avand ocazia sa isi apere libertatea in fata intregii natiuni intr-un scandal care la Gorj era cunoscut de ani de zile.

Sedinta de maine va arata cat de dispus este PSD sa se lepede de suspiciunile de coruptie care planeaza asupra unor membri ai sai, lidera PNL Alina Gorghiu cerandu-i ieri lui Ponta, printr-o scrisoare deschisa, ca parlamentarii social-democrati sa voteze la vedere ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Puiu Diaconescu spune ca Dian Popescu dezinformeaza

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:28

Vicepresedintele PNL Gorj Puiu Diaconescu spune ca Dian Popescu, copresedinte al PNL Gorj, dezinformeaza atunci cand spune ca a fost constituit Comitetul Judetean Executiv si sunt luate decizii. "Pana la sfarsitul acestei luni se va clarifica situatia statutului, a copresedintilor din Gorj, dupa care vom constitui Comitetul executiv, pentru ca cei care spun ca s-a format la fostul partid, functioneaza si ia decizii fac o dezinformare". Dian Popescu a declarat ca nu vrea sa comenteze si ca merge mai departe cu acest comitet. Popescu mai spune ca este prea ocupat cu problemele economice ale Gorjului, ca sa comenteze chestiuni politice. Pe de alta parte, Dan Vilceanu, copresedintele PNL Gorj, a declarat ca nu a fost constituit Comitetul Executiv. Cat despre transarea situatiei cu Dian Popescu, Vilceanu spune ca aceasta va avea loc in Biroul Permanent National. "Trebuie sa asteptam aplicarea statutului", a adaugat acesta. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Iordanescu: Trebuie sa punem capul in pamant!

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Edi Iordanescu, antrenorul pandurilor, a declarat dupa meciul cu Gaz Metan Medias ca solutia din teren a fost singura, avand jucatori cu probleme. "Inaintea jocului cu Viitorul au fost mari probleme, a fost o stare gripala... am fost nevoit sa renunt la Viorel Nicoara, sa-l trimit acasa ca sa nu imprastie catre tot grupul, pentru ca el era cel mai racit. Paul Anton, care la pauza de la meci a vomitat si avea o stare accentuata. Nu am avut solutii, Pleasca are ruptura la ligamente, Grecu a suferit o lovitura la nas si o sa-l vedeti cu masca", a spus antrenorul, suparat dupa scorul de 0-1. El a spus ca jucatorilor de la Pandurii li se urcase la cap dupa victoriile cu Steaua si Dinamo, dar crede ca acum isi vor reveni. "Ne-am reintors la ce aratam in tur, am luat-o de la capat. In aceasta perioada trebuie sa punem capul in pamant, sa fim modesti, sa nu mai fim cu capul pe sus si sa muncim", a spus Iordanescu. (A.P.)

Sport / stiri Sport7 vizite[ Pandurul ]

Simona Halep nu a putut ridica trofeul de la Indian Wells

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Simona Halep a castigat trofeul de la tunelul Indian Wlles, dar nu l-a putut ridica...la propriu. Momentul a fost amuzant si a reprezentat deliciul jurnalistilor aflati in sala mai ales ca ea spusese "sunt suficient de puternica incat sa ridic acest trofeu". In momentul in care a incercat sa le demonstreze acest lucru jurnalistilor, Simona Halep a descoperit cat de greu este, de fapt, trofeul de la Indian Wells. "Cate kilograme are?", i-a intrebat, in hohote, pe jurnalisti. Trofeul cantarea 17 kilograme. Simona Halep a castigat al 11-lea titlu din cariera, dupa ce s-a impus in finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, in fata sportivei sarbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA. (A.A.)

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Inca o victorie la baschet! Sanse pentru un loc in primele 4!

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Baschetbalistii sunt neinvinsi pe teren propriu in returul campionatului. Energia Targu-Jiu a obtinut o victorie mare impotriva echipei BC Mures, scor 81-78. Gorjenii au noua victorii si doua infrangeri in acest retur si o participare reusita in EuroChallenge.

Elevii lui Antonis Constantinides au pierdut doar doua partide in acest retur, la Timisoara si Ploiesti. Antonis Constantinides crede ca victoria impotriva BC Mures este una foarte mare si importanta. "Din cele 11 meciuri din acest retur am castigat 9 si nu am pierdut decat doua partide, in deplasare, la Timisoara si la Ploiesti. Succesul nostru este important atat pentru noi, cat si pentru jucatori, pentru ca a venit in aceasta perioada cu meciuri europene si va fi un succes foarte important daca vom termina pe locul trei sau patru". Antrenorul gorjenilor a prefatat si cele doua deplasari pe care Energia le mai are de efectuat la finalul sezonului regulat. Prima deplasare este la Medias, pentru meciul din ultima etapa, cu Gaz Metan, iar apoi, pe 1 aprilie la Craiova, pentru restanta din etapa a 14-a. Constantinides le atrage atentia jucatorilor sai sa nu faca greseala de a subestima vreuna din cele doua echipe si astfel sa rateze sansa de a termina sezonul regulat in primele patru: "Trebuie sa muncim foarte mult pentru ca este o sansa foarte importanta pentru noi sa terminam pe locul 3, chiar daca nu ne este chiar la indemana acest loc, pentru ca depindem si de rezultatul dintre cele doua, mai exact Muresul trebuie sa ..

Sport / stiri Sport13 vizite[ Pandurul ]

Nistor si Pintilii, la cina cu Lucescu

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Jucatorii echipei Pandurii Targu Jiu, Dan Nistor si Mihai Pintilii, au primit azi convocarile la echipa nationala a Romaniei. Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat ca l-a invitat la cina pe antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, care va fi prezent la Centrul National de Fotbal Mogosoaia, unde nationala se afla in cantonament pentru meciul cu Insulele Feroe. Pintilii si Nistor se vor pregati pentru meciul cu Insulele Feroe, programat pe data de 29 martie, ora 19:00, pe Stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti. (A.P.)

Sport / stiri Sport3 vizite[ Pandurul ]

Gimnasta de aur de la Bustuchin

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Gimnasta de aur de la BustuchinGimnasta Andreea Munteanu, originara din Bustuchin, a castigat medaliile de aur si argint la Cottbus, in Cupa Mondiala. Andreea Munteanu a castigat aur la barna si bronz la sol. Andreea a primit 14,400 pentru exercitiul de la barna, devansandu-le clar pe reprezentanta gazdelor si pe iberica Ana Perez Campas. La sol, cea mai buna fost o poloneza, urmata de Andreea Munteanu, 13,700 si de o portugheza. (A.A.)

Sport / stiri Sport3 vizite[ Pandurul ]

Angajati ai CEO, sub control judiciar

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:27

Patru angajati de la Cariera Pinoasa din cadrul CE Oltenia au fost retinuti 24 de ore pentru furt calificat, iar ulterior pusi sub control judiciar. Ei sunt acuzati ca au sustras 350 de metri de cablu electric din cariera in noaptea de vineri spre sambata. Surse din cadrul unitatii sustin ca printre cei acuzati se afla si inginerul sef Romeo Ciocirlan. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, probleme cu legea va avea si patronul unui centru de colectare a fierului vechi din Bilteni, acolo unde a ajuns cablul furat de la Pinoasa. "In noaptea de vineri spre sambata, patru angajati ai Complexului Energetic Oltenia au sustras din cadrul Carierei Pinoasa 350 de metri de cablu electric pe care urma sa-l valorifice intr-un centru de colectare fier vechi din comuna Balteni. Cei patru angajati ai CEO au fost prezentati parchetului si se afla sub control judiciar. Cel ce-al cincilea, administratorul centrului de colectare fier vechi, are si el o parte din vina pentru ca nu trebuia sa accepte cablul fara documente de provenienta. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare pentru 15 zile", a declarat Lucian Stroe, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj. Potrivit IPJ Gorj este vorba de doi electricieni, un inginer si un sofer de camion.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Retinuti dupa ce au dat foc la un fanar

Marti, 24 Martie 2015, ora 07:26

Trei barbati cu varste cuprinse intre 16 si 41 de ani au fost retinuti de oamenii legii din Motru, acestia fiind acuzati de distrugere prin incendiere, complicitate la distrugere si instigare la distrugere. Din cercetarile efectuate de politisti a reiesit faptul ca in data de 16 martie, un barbat de 35 de ani i-a instigat pe ceilalti doi sa incendieze fanarul unei femei din comuna Matasari, deoarece a avut cu aceasta un conflict asupra drepturilor de proprietate a unor terenuri. Prejudiciului cauzat acesteia este de aproximativ 20.000 lei. Cei trei au fost prezentati magistratilor cu propuneri legale.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Surupaceanu si sotia sa divorteaza
Fostul deputat Mugurel Surupaceanu a scapat de inchisoare, dar nu si de salile de judecata. De ...
Restaurantul Visina, amendat pentru vanzarea de carne expirata
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj va aplica o amenda record ...
Servicii pentru CET Govora
Conducerea Minprest a negociat ieri contractul de prestari servicii cu CET Govora pentru un numar de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook