Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.373 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Turneu bun pentru Florin Mergea

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:29

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Targu Jiu, Romania/India), cap de serie numarul 4, a pierdut, sambata, finala turneului de 250 de puncte de la Sydney, in fata cuplului Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), care s-a impus, scor 6-3, 7-6 (6). Meciul a durat o ora si 30 de minute.

Prezenta in ultimul act este recompensata cu un premiu total de 11.500 de dolari si cu 150 de puncte ATP. Mergea si Bopanna au disputat a sasea finala de cand joaca in echipa, ei avand in palmares doua titluri, la Stuttgart si Madrid, anul trecut. Florin Mergea este targujian, tatal lui fiind un cunoscut medic. (M.F.)

Sport / stiri Sport3 vizite[ Pandurul ]

Privatizarea CE Oltenia si Hidroelectrica, anuntate de Guvernul Ciolos

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Privatizarea CE Oltenia si Hidroelectrica, anuntate de Guvernul Ciolos"Continuarea pregatirii pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia, respectiv a Hidroelectrica", este unul din punctele planului strategic al Ministerului Energiei pentru 2016, avand ca termen de incepere luna ianuarie si de finalizare luna octombrie. Planul nu face precizari daca este vorba de listarea la bursa si ofertarea unui pachet de 15%, proces care ar fi trebuit finalizat in anii trecuti, dar nu s-a putut din cauza pierderilor CE Oltenia si insolventei Hidroelectrica, sau de o privatizare majoritara, la care fosta guvernare renuntase.

La capitolul Prioritati strategice, obiectivele ministerului sunt:

- Incurajarea productiei de resurse energetice primare din surse indigene, ca parte a politicii energetice.

- Proiect de HG si Ordin de Ministru privind programul de constituire a stocurilor de combustibili pentru
functionarea in siguranta a SEN

- Dezbatere privind introducerea obligativitatii de stocare a gazului natural la nivelul capacitatilor de depozitare
operationale existente la nivelul tarii

- Continuarea interconectarii sistemelor nationale de transport energie electrica si gaz natural cu Republica
Moldova si cu celelalte state vecine

- Promovarea activa a proiectului de gazoduct BRUA (Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria) si a Coridorului Vertical
(Grecia-Bulgaria-Romania) si dezvoltarea unor noi perimetre de productie in Marea Neagra

- Stimularea tranzactiilor cu gaz natural de o maniera centralizata si transparenta, ca modalitate de a ajuta la ...

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Pandurul ]

Cum dispare din Gorj un sat cu sute de case

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Runcurel este urmatorul sat care dispare de pe harta judetului Gorj. Localitatea apartine comunei Matasari si in curand nu va mai exista din cauza extinderii activitatii de extragere a carbunelui. Sute de gospodarii o sa dispara, dar si o biserica si un cimitir. Sunt localnici care au ajuns la o intelegere cu CE Oltenia, insa altii nu accepta sa plece in orice conditii. Cert este ca situatia este destul de complicata. CE Oltenia le-a oferit proprietarilor posibilitatea de a se muta intr-o vatra de sat din Telesti, insa mare parte din acestia nu sunt de acord sa se mute acolo.

In satul Runcurel sunt circa 200 de gospodarii care o sa fie demolate in cel mai scurt timp. O parte pentru continuarea activitatii la cariera Rosiuta, iar cealalta parte pentru asigurarea frontului de lucru la cariera Jilt Nord. Pentru cei care sunt pe partea cu cariera Rosiuta compania negociaza pe vechiul regulament, insa cu cei care au gospodarii pe partea cu cariera Jilt Nord, discutiile se poarta in baza legii 255 privind exproprierile de utilitate publica, aprobata pentru perimetrul sau.

CE Oltenia a cumparat pana acum circa 60 de gospodarii, mare parte aferente zonei Rosiuta. Cu cetatenii de pe aceasta zona s-a ajuns la o intelegere mult mai usor, insa celor care au gospodarii pe perimetrul Jilt Nord li s-ar fi oferit de administratie varianta de a le fi reconstruite locuintele intr-o vatra de sat din comuna Telesti. Cert este ca pana acum niciunul dintre proprietarii din Runcurel nu a ...

Actualitate / stiri Actualitate100 vizite[ Pandurul ]

Vrea sa promoveze Romania cu costumul lui Vlad Tepes

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Vrea sa promoveze Romania cu costumul lui Vlad TepesUn targujian a lucrat un an si jumatate la confectionarea costumului lui Vlad Tepes. Ion Nita este pasionat de arta decorativa, insa a decis sa realizeze tinuta domnitorul, in ideea de a promova Romania peste hotare.

Ion Nita are 62 de ani si este pasionat de arta decorativa. Foarte multi ani a lucrat la decoratiuni interioare si exterioare, a realizat statuete de ipsos si diferite obiecte artizanale. Dupa ce a studiat foarte multe documente istorice si a urmarit filme despre domnitorii romani, Ion Nita si-a dorit foarte mult sa confectioneze costumul lui Vlad Tepes. "Am lucrat ani de zile la decoratiuni interioare si exterioare, am realizat statuete de ipsos. Tavanele decorative de la Muzeul de Arta din Parcul Central sunt facute de mine, dupa cerintele unui proiectant din Bucuresti. Acum am lasat-o mai domol cu aceasta activitate din cauza unor probleme de sanatate. Fiind pasionat de arta decorativa, mi-am dorit sa realizez ceva care sa ne promoveze tara in strainatate. Mi s-a parut ca Vlad Tepes este o figura reprezentativa si m-am gandit sa-i confectionez costumul. Am studiat amanuntit documente istorice si am vizionat foarte multe filme cu Vlad Tepes", a declarat Ion Nita.

Confectionarea costumului domnitorului roman a durat mai bine de un an. "Proiectul s-a extins pe o perioada cam de un an si jumatate, dar n-am lucrat numai la el zi de zi. Nu m-am apucat de lucru decat in momentul in care mi-a cazut in mana materialul pe care l-am dorit eu. De exemplu: pentru caciula ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Scriitor gorjean, apreciat la Botosani

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Poetul si criticul literar gorjean Gheorghe Grigurcu a primit, la cei 80 de ani ai sai, un premiu in valoare de 25.000 de lei de la Primaria Botosani, acesta fiind castigatorul Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu". Academicianul Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor si presedintele juriului Premiului National de Poezie pentru Opera Omnia, a apreciat efortul reprezentantilor Primariei Botosani si ai Centrului Memorial "Mihai Eminescu" de a organiza aniversarea celor 166 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. Gheorghe Gricurcu, castigatorul Marelui Premiu din 2015, s-a nascut pe 16 aprilie 1936 la Soroca, pe atunci aflata in Romania, astazi in Republica Moldova. Este poet, eseist si critic literar, in prezent locuind la Targu-Jiu. Este considerat de Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Alex Stefanescu si alte personalitati ale lumii literare, unul dintre cei mai importanti critici literari romani ai perioadei de tranzitie intre milenii si unul dintre cei mai importanti critici contemporani. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Zona de picnic moderna, infiintata pentru cetatenii din Farcasesti

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Zona de picnic moderna, infiintata pentru cetatenii din FarcasestiVesti bune pentru cetatenii comunei Farcasesti. Autoritatile locale anunta ca au finalizat constructia unei zone speciale pentru picnic la nivelul comunei. Astfel, cand vremea va permite, localnicii pot sa faca gratar la marginea padurii, intr-un loc special amenajat, cu terasa si zona de parcare a autovehiculelor. Administratia locala si-a propus ca in urmatorii ani sa realizeze cate un spatiu de picnic ca acesta in fiecare sat.

Cetatenii comunei Farcasesti au un motiv in plus sa mearga la picnic. Primaria a alocat fonduri de la bugetul local pentru amenajarea unei zone pentru gratar, iar investitia a fost finalizata luna trecuta. A fost realizata o platforma betonata unde s-au montat banci si mese. A mai fost amenajata si o platforma betonata pentru gratar, langa care a fost montata si o masa ce va fi folosita de localnici pentru prepararea bunatatilor. Mai mult decat atat au fost realizate si trei spatii unde pot fi racite bauturile. "Am amenajat un spatiu modern de picnic in satul Pesteana de Jos pentru cetatenii comunei. Investitia a fost realizata din fonduri proprii, undeva la 35.000 lei. Am facut si racordarea la apa dintr-un izvor, ce poate fi folosita pentru racirea bauturilor. Avem un gratar, mese si scaune si urmeaza ca in acest an sa mai construim doua foisoare pentru un numar mai mic, de 8-10 persoane. Spatiul este deja functional si poate fi folosit de cetateni. Anul acesta o sa asiguram si iluminat permanent pana la spatiul de picnic, pentru ca este reteaua ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Angajari la Spitalul Rovinari

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Spitalul Orasenesc Rovinari va scoate la concurs 4 posturi de asistenti medicali debutanti si moasa debutant, astfel: un post asistent medical la Neonatologie; un post asistent medical la ATI, un post asistent medical la Compartimentul Spitalizare de Zi si un post de moasa, cu studii superioare, la Compartimentul Obstetrica - Ginecologie. Dosarele se depun in perioada 18-29 ianuarie. Proba scrisa va avea loc pe data de 5 februarie, iar interviul pe 10 februarie. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Pandurul ]

Elevii de la Tudor, consiliati de un psiholog

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Consiliul Scolar al Elevilor din cadrul Colegiului National "Tudor Vladimirescu" a organizat la finele saptamanii trecute un seminar cu participarea lectorului universitar, doctor in psihologie, psihoterapeutul Daniel Duta. Acesta le-a vorbit celor peste 100 de elevi prezenti despre cum sa gestioneze o relatie fata-baiat. "Prin proiectul nostru de a incerca sa descoperim vocatia tinerilor incercam sa aducem diverse personalitati in scoala noastra si de data aceasta am adus un psiholog care le-a vorbit in primul rand despre meseria de psiholog iar in partea a doua a programului un seminar despre cum sa-si gestioneze relatiile pentru ca am considerat noi ca asta este o chestie importanta pentru tinerii de azi mai ales ca la scoala nu invatam despre asta. Relatiile dintre tineri ne intereseaza foarte mult la varsta asta si trebuie sa fim informatii", a spus Denis Piturlea, presedintele Consiliului Scolar al Elevilor.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

S-a deschis anul Brancusi in Gorj

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Autoritatile culturale din judetul Gorj au sarbatorit vineri, 15 ianuarie, Ziua Nationala a Culturii, ocazie cu care s-a deschis oficial, la Targu Jiu, anul Brancusi. Anul 2016 este anul in care se implinesc 140 de ani de la nasterea marelui sculptor Constantin Brancusi. "Pentru ca vineri a fost Ziua Nationala a Culturii, nu exista prilej mai bun pentru deschiderea oficiala a anului Bracusi in Gorj decat aceasta zi pentru ca doar dintre marile personalitati culturale ale Romaniei beneficiaza de o zi nationala, Eminescu si Brancusi. Cu prilejul acesta va fi vernisata o expozitie foto-documentara cu documente relative la Brancusi, unele dintre ele inedite. A fost lansata o carte de exceptie, Cenaclul Columna Targu Jiu, Albumul Gorj- locuri minunate, precum si Revista Portal Maiastra, ultimul numar, inchinata celor doua personalitati", a spus Ion Cepoi, directorul Centrului de Cultura Gorj. In data de 16 februarie 2016 se implinesc 140 de ani de la nasterea marelui sculptor, zi ce va fi marcata prin organizarea unor manifestari si festivitati omagiale specifice.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

Cand expira detasarea lui Parepa la IPJ Gorj

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Cand expira detasarea lui Parepa la IPJ GorjDetasarea lui Gheorghe Parepa in fruntea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj va expira la inceputul lunii februarie, conform unui raspuns formulat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la solicitarea Pandurul. Deocamdata nu se cunoaste daca Parepa va ramane in continuare sef peste politistii gorjeni sau daca inspectoratul va avea un nou comandant. Decizia ii apartine ministrului Afacerilor Interne. "Domnul comisar-sef de politie Parepa Gheorghe este imputernicit in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Gorj pana la data de 05.02.2016. Potrivit prevederilor art.12 alin. (3) din Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, competenta de numire a sefilor inspectoratelor de politie judetene revine ministrului afacerilor interne, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane", se arata in raspunsul formulat de MAI.

Gheorghe Parepa conduce interimar IPJ Gorj inca de la inceputul lunii februarie 2015, asta dupa ce fostul comisar sef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, a fost transferat in functia de director la Centrul Chinologic "dr. Aurel Greblea" din Sibiu. Parepa a venit din structura interna a IGPR.

Actualitate / stiri Actualitate118 vizite[ Pandurul ]

Condamnare definitiva pentru un evazionist din Meteor

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Unul dintre romii din cartierul targujian Meteor si partenerul sau de "afaceri" din Strehaia au aflat la sfarsitul saptamanii trecute verdictul pe care l-au decis in cazul lor magistratii Curtii de Apel Craiova, ambii fiind acuzati de evaziune fiscala.

Mihai Ilarie, cunoscut si ca Tanaka, a fost judecat impreuna cu Mihai Birita, zis Gil, in anii trecuti ambii ocupandu-se cu emiterea de facturi fiscale fictive, Strehaia si Meteor fiind recunoscute pentru asa ceva. De altfel, Tanaka mai are pe rol alte doua dosare penale tot pentru acelasi gen de acuzatii, intr-unul dintre ele el fiind partener cu Ion Radulescu, stiut drept Ciupilan, aflat deja dupa gratii de la sfarsitul anului trecut pentru o condamnare de 4 ani tot pentru evaziune fiscala. In celalalt dosar, Tanaka e inculpat alaturi de zeci de romi din Meteor, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT Targu Jiu.

Pedeapsa stabilita acum de instanta de la Craiova nu este una cu executare, dar poate deveni in cazul unor alte sentinte ce pot fi dispuse in celelalte dosare pe care Tanaka le are pe numele sau. Inculpatii au primit insa la Craiova condamnari mai grele cele stabilite anul trecut la Targu Jiu, atunci ei contestand sentinta Tribunalului Gorj in speranta ca vor obtine pedepse mai mici. Procurorii au contestat si ei sentinta si au avut castig de cauza. "Majoreaza pedeapsa aplicata fiecarui inculpat la 3 ani inchisoare. (...) mareste termenul de incercare al suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Arabii din dosarul "Avi-Instant", plasati sub control judiciar

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Cetatenii straini arestati preventiv in vara anului trecut pentru ca ar fi pus la punct o retea de evaziune fiscala care implica si fosta ferma de pasari din Targu Jiu au toate sansele sa redevina aproape liberi in urmatoarele zile, dupa ce Tribunalul Gorj a decis sa anuleze masura arestului la domiciliu luata fata de acestia dupa ce, luni de zile, inculpatii statusera in arest preventiv. Vinerea trecuta judecatorii gorjeni au stabilit ca nu se mai impune masura arestului la domiciliu, asta in conditiile in care cel care este considerat capul retelei este implicat intr-un dosar cu un prejudiciu si mai mare, de zeci de milioane de euro, instrumentat de DNA.

"Dispune inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar fata de fiecare dintre inculpatii Moubarak Mahmoud Sleiman, zis "Mike", Al Borayashi Taha, Zayed Hussein si Abdulmounim Alzaid, pe o durata de cate 60 de zile pentru fiecare inculpat, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei incheieri. (...) Impune inculpatilor sa respecte urmatoarele obligatii: - sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar; - sa nu se apropie de alti participanti la comiterea infractiunii, respectiv de inculpatii Dumitrascu Sorin Gabriel, Iordache Constantin, Raicu Daniel Marin, de martorii Secota Ana, Enache Ion, Homescu Mircea,Popescu Virgiliu, Tunsoiu Alexandru, (...)Enache Elena Gabriela, Ilie Ionela, Tartau Bogdan Alexandru, Oprea Dorel, Parja Tiberiu Ionut, Androne Nicolae, ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Arestat pentru conducere fara permis

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Un barbat de 36 de ani din Dolj a fost incatusat la sfarsitul saptamanii trecute de politistii gorjeni dupa ce judecatorii de la Novaci au emis mandat de arestare preventiva pe numele acestuia. Cristinel Florescu era anchetat dupa ce fusese prins in trafic conducand fara permis o masina neinmatriculata. El s-a sustras cercetarilor cat de mult timp a putut, dar, zilele trecute, a revenit in Novaci, convins fiind ca anchetatorii au uitat de el. "Cel in cauza se sustragea cercetarilor efectuate intr-un dosar penal privind savarsirea in cursul anului 2015, a doua infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si a unei infractiuni de conducerea unui autovehicul neinmatriculat. Inculpatul a fost identificat pe raza orasului Novaci, fiind condus la sediul politiei, unde a avut un comportamentul violent", a comunicat IPJ Gorj. Individul a fost prezentat magistratilor de la Judecatoria Novaci, comportamentul sau ajutandu-i pe judecatori sa ia o decizie destul de previzibila, de arestare preventiva pentru 30 de zile. (G.I.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Schimbarile din prima luna a administratiei Ciobotarica

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:28

Adunarea Generala a Actionarilor CE Oltenia va lua act in sedinta din 15 februarie de demisia lui Radu Cristian Pop din Consiliul de Supraveghere. Acesta a preferat un post de executie in cadrul companiei, fiind numit director al Directiei de Management Proiecte si Reprezentare Institutionala.

Nu este singura noutate din conducerea CE Oltenia de dupa revocarea lui Laurentiu Ciurel in 4 decembrie si numirea lui Laurentiu Ciobotarica. Prima schimbare s-a produs la Divizia Energie, unde Aurel Medintu a fost inlocuit cu fostul lui adjunct Ionel Ilie. A urmat schimbarea sefei de la Juridic, Laura Manea, inlocuita cu Dorina Jianu, care conduce Directia Legislatie si Guvernanta Corporatista. Si sefa de la Resurse Umane, Valentina Trofin, a fost transferata la Termocentrala Turceni, locul fiind ocupat temporar de Sorin Olaru. Urmeaza insa ca structura sa fie preluata de o tanara venita din afara companiei, Petra Patricia Patrascu. La o parte a fost dat si Ion Ruset, seful Departamentului Relatii cu Comunitate. Practic, departamentul a fost desfiintat si mai multi lideri sindicali care se aciuasera aici au fost trimisi in productie. Urmeaza a se infiinta o structura noua, care va fi condusa, potrivit unor surse, de Elena Zamfir, care raspunde acum de relatia cu presa.

In companie a revenit si Daniel Pitaroiu, fost director de Divizie Financiara, care plecase sa lucreze la firmele omului de afaceri Ion Iordache. Pe un post de economist a fost adus la Targu Jiu si Octavian Graure, ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

Cat mai sta Ciurel la CE Oltenia. Unde va lucra!

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:27

Laurentiu Ciurel va ramane la CE Oltenia pana pe 5 martie. Fostul director al CE Oltenia a declarat ca, potrivit contractului de mandat, cele 90 de zile de preaviz vor expira pe 5 martie. El a mai spus ca va continua procesele cu CE Oltenia, dar si ca spera ca va fi angajat de chinezi, la Rovinari. Regretul lui este ca "nu a trait bine" in CE Oltenia.

Preavizul de 90 de zile al lui Laurentiu Ciurel se termina pe 5 martie. El a declarat la o emisiune la TV Sud ca i-ar placea sa ramana sa lucreze in domeniul energiei, fie in consultanta, fie la grupul ce va fi construit de China Huadian la Rovinari. Deocamdata nu se stie ce se mai intampla cu investitia de un miliard de euro de la Rovinari. In noiembrie ar fi trebuit semnat contractul intre statul roman si chinez, dar intalnirea nu a mai avut loc. Ciurel are insa informatii ca proiectul merge inainte. CE Oltenia si China Huadian vor infiinta o firma de proiect, Huadian Oltenia Energy SRL, in care complexul are 9% din actiuni. Firma ce va detine noul grup va avea circa 150 de angajati, iar Ciurel spera sa fie printre acestia. "Este frustrant ce mi se intampla pentru ca nu am ajuns si eu sa traiesc bine in CEO. (...) Tot de energie ma voi ocupa. Nu ascund, inteleg ca s-ar fi aprobat la nivel inalt si se va face grupul nou la Rovinari, probabil ca daca se va face si daca voi fi dorit, am avut niste contacte, voi merge spre zona asta si mi-ar placea. Ar fi un final de cariera... Nu ma intereseaza politica sau alte chestii", a ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Cati bani valoreaza CE Oltenia in anul privatizarii

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:27

"Continuarea pregatirii pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia, respectiv a Hidroelectrica", este unul din punctele planului strategic al Ministerului Energiei pentru 2016, dat publicitatii vineri. Tot vineri, Fondul Proprietatea a anuntat ca a reevaluat in minus valoarea pachetului de actiuni pe care il detine la CE Oltenia, asa cum o face periodic din 2013 incoace. Daca este sa luam de buna evaluarea FP, intreg Complexul Energetic Oltenia nu mai valoreaza nici 70 de milioane de euro.

Ministerul Energiei a dat publicitatii planurile pe care le are pentru acest an, cateva puncte fiind de interes si pentru salariatii Complexului Energetic Oltenia. "Continuarea pregatirii pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia, respectiv a Hidroelectrica" este unul din puncte, avand ca termen de incepere luna ianuarie si de finalizare luna octombrie 2016. Planul nu face precizari daca este vorba de listarea la bursa si ofertarea unui pachet de 15%, proces care ar fi trebuit finalizat in anii trecuti, dar nu s-a putut din cauza pierderilor CE Oltenia si insolventei Hidroelectrica, sau de o privatizare majoritara, la care fosta guvernare renuntase. In planul ministrului Vlad Grigorescu nu sunt referiri la mixul energetic.

Valoare de fier vechi

Tema privatizarii revine in actualitate dupa doi ani cu pierderi majore ale Complexului Energetic Oltenia. Astfel, anul 2014 a adus companiei pierderi de aproape 700 de milioane de lei, iar anul 2015 va fi incheiat cu pierderi si ...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Pandurul ]

Mitrescu vrea un nou mandat la sindicat. Ce il motiveaza!

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:27

Constantin Mitrescu spune ca isi va depune candidatura pentru functia de presedinte al Sindicatului Energia Rovinari. Liderul sindical a explicat si ce il motiveaza pentru a continua in fruntea organizatiei sindicale. "Da, voi candida. Avand in vedere ca in 3 ani s-au diminuat anumite drepturi salariale pe care eu le-am castigat cu truda in instanta si le-am implementat in Contactele Colective de Munca. Abuziv, Ciurel, cu acest sindicat al lui si cu toata puterea politica din Gorj si de la nivel national, prin practici neconstitutionale si discriminatorii, a reusit sa ia drepturile salariatilor. Obiectivul meu este sa readuc acele drepturi salariale pentru membrii de sindicat pe care ii am", a declarat Constantin Mitrescu.
Cei care vor un post in conducerea sindicatului mai pot depune candidaturile pana in data de 18 ianuarie. Alegerile vor avea loc in perioada 21-25 ianuarie pentru lideri de grupa si intre 26-29 ianuarie pentru presedinte si presedinte executiv. Sunt si 5 posturi de vicepresedinte. Pentru aceste functii se vor face alegeri ulterior. Posturile sunt ocupate in prezent de Doru Craete, Ion Vatu, Grigore Balu, Dumitru Badea. Cel de-al cincilea a devenit vacant dupa plecarea lui Jan Popescu la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Postul acesta este dorit de Manu Tomescu, lider de grupa in cadrul sindicatului.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Grupul 7 de la Termo Turceni, aproape de punerea in functiune

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:27

Grupul 7 de la Termo Turceni, aproape de punerea in functiuneInca un grup energetic de la Turceni este pregatit pentru a fi pus in functiune, cu tot cu instalatia de desulfurare. Grupul a fost in probe timp de cateva zile si a livrat energie in Sistemul Energetic National. Directivele europene sunt mai stricte in privinta grupurilor energetice noi puse in functiune din ianuarie 2016, in sensul ca trebuie sa inregistreze valori mai mici ale emisiilor de poluanti in aer fata de cele care sunt deja functionale. CE Oltenia a cerut revizuirea autorizatiei integrate de mediu.

Grupul 7 de la Termocentrala Turceni este pregatit pentru punerea in functiune, insa nu va primi avizul responsabililor cu protectia mediului pana ce nu se va conforma cerintelor privind emisiile de poluanti in aer. Este cel al patrulea grup al termocentralei care va deveni functional dupa modernizare. Este necesara punerea sa in functiune, spune Ion Pisc, care a condus o vreme termocentrala, asta pentru ca este cerere mare de energie. "Grupul 7 a pornit cu tot cu desulfurarea aceea care era pentru grupul 6, dar care s-a racordat la 7. A functionat pana acum cateva zile, cam o saptamana. L-au oprit acum, este o neetanseitate. Se intampla de obicei. O sa-l reporneasca. Vad ca se schimba vremea si o sa fie nevoie. De luni ar trebui sa fie din nou in functiune. Cei de la Garda de Mediu trebuie acum sa vina sa constate ca emisiile se incadreaza sau, daca sunt depasiri, se poate lasa cu amenzi. Parametrii trebuie sa-i respecte, e vorba de emisiile care sunt monitorizate ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Glontul insolventei, la urechea Aparegio

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 07:27

Furnizorul regional de apa si canal, Aparegio, a fost actionat in instanta de societatea Energoconstructia din capitala, care are de recuperat sume importante aferente unor lucrari efectuate in 2010, al carui beneficiar final este municipiul Targu Jiu.

In data de 14 ianuarie, Energoconstructia a cerut la Tribunalul Gorj insolventa Aparegio, incercand astfel sa recupereze debitele restante, ce se ridicau la 250.000 lei. O zi mai tarziu, in 15 ianuarie, a renuntat la actiune, asta dupa ce a primit de la Aparegio jumatate din suma datorata. Astfel furnizorul regional de apa si canal a scapat deocamdata de insolventa. Suma respectiva era aferenta unor lucrari efectuate in cadrul proiectului pe fonduri europene de circa 28 milioane lei ce consta in reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canal la Targu Jiu. Aparegio a reziliat contractul pe care il avea cu Enerconstructia pe cand lucrarile erau in faza incipienta. Lucrarile au fost continuate de Hidroconstructia si trebuiau sa fie gata inca din 2012. Nici la acest moment nu sunt finalizate. "Era vorba de 250.000 lei pentru retinerile din factura din 2012 cand am reziliat contractul. Au lucrat putin, numai 8% din lucrari. Trebuia sa platim niste retineri de 10% din care nu s-au putut plati decat 5% si s-a rezolvat problema. In 30 de zile vom plati si restul de bani daca ei isi fac datoria pe receptie finala. Pana atunci mai asteptam. Receptia se va face in aprilie pe Hidroconstructia", a declarat Tiberiu Albu, directorul ...

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Perchezitii in secret la UNPR

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 16:27

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem intr-un dosar in
care cerceteaza modul in care oficiali ai UNPR au cheltuit banii
partidului, iar in acest caz au fost facute si perchezitii in decembrie
2015, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

DNA a solicitat, in decembrie 2015, documente privind modul de
constituire a Fondului Solidaritatea si destinatia finala a sumelor
incasate in acest cont, informeaza UNPR intr-un comunicat de presa remis
MEDIAFAX.

Partidul precizeaza ca, in mai 2010, UNPR a anuntat deschiderea unui
fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectati de criza
financiara. "UNPR a lansat, la acel moment, o invitatie catre politicieni,
parlamentari, agenti economici si catre toti cei care doreau sa
contribuie, sa faca donatii in contul respectiv. Persoane din conducerea
partidului au facut, la randul lor, donatii in cont, din veniturile
personale. Ulterior, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a deschis un
cont de solidaritate cu acelasi scop - diminuarea efectelor crizei
economice. UNPR a varsat, in data de 12.10.2010, in contul deschis de
MFP toate sumele acumulate din donatii cu aceasta destinatie. UNPR a pus
la dispozitia DNA toate documentele solicitate'', se arata in
comunicat.

Continuarea pe www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Atentionare meteo!

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 16:27

In perioada 16 ianuarie 2016, ora 20:00-17 ianuarie 2016, ora 20:00, judetul Gorj se afla sub atentionare meteorologica "COD GALBEN", fenomenele vizate fiind: intensificari ale vantului, ninsori moderate cantitativ, viscol.

Sursa: ISU Gorj

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Albu: Energocontructia a renuntat la actiunea impotriva Aparegio

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 13:28

Directorul comercial al societatii Aparegio, Tiberiu Albu, anunta ca Energocontructia SA Bucuresti a renuntat la actiunea in instanta impotriva furnizorului regional de apa. Aparegio mai avea de platit catre Energoconstructia suma de 250.000 lei pentru lucrarile efectuate in cadrul proiectului pe fonduri europene ce presupune reabilitarea si extinderea retelor de apa si canal la Targu Jiu, inainte de a fi reziliat contractul. Aparegia a platit jumatate din debit si a scapat de judecata. Lucrarile trebuie finalizate de Hidroconstructia pana in luna aprilie.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

gorjNEWS: Imperiul de MARMELADA al lui Carciumaru se prabuseste! Insolventa APAREGIO, ceruta la Tribunalul Gorj

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 13:28

Energoconstructia Filiala Bucuresti S.A., firma implicata in programul de peste o suta de milioane de euro de reabilitare a canalizarii din Targu Jiu, a cerut ieri, la Tribunalul Gorj, insolventa APAREGIO.

Vezi detalii aici:
http://www.gorjnews.ro/1-investigatii/imperiul-de-marmelada-al-lui-carciumaru-se-prabuseste-insolventa-aparegio-ceruta-la-tribunalul-gorj.html

Actualitate / stiri Actualitate61 vizite[ Pandurul ]

Ce punctaj au obtinut candidatii PSD la primaria Motru

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 13:27

PSD Motru a stabilit cei trei candidati la primaria municipiului. Potrivit primarului Dorin Hanu cel mai mare punctaj a fost obtinut de Cosmin Morega, cu 254 de puncte,urmat de Tudor Dobrica cu 226 de puncte. Eugen Corcoata s-a clasat pe locul a treilea, cu 134 de puncte. Cei trei vor fi supusi unui sondaj ce va fi efectuat pe zona Motru.

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Batut de doi vecini

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 13:27

Un barbat de 42 de ani din Bengesti Ciocadia a ajuns joi seara la spital, in coma alcoolica si cu un traumatism cranian. Barbatul a fost gasit cazut in curte de o nepoata, care a anuntat politia. Din primele informatii, barbatul a fost batut de doi vecini, care sunt acum cercetati pentru lovire si alte violente.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Valoarea de piata a CE Oltenia, la jumatate

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 10:27

Valoarea activului net al Fondului Proprietatea a scazut cu 8,7% anul trecut, respectiv cu peste 1 miliard de lei, de la 13,236 la 12,087 miliarde de lei.
Cea mai ampla reevaluare negativa a fost inregistrata in cazul participatiei de 21,56% din actiuni a FP la Complexul Energetic Oltenia. Aceasta a fost reevaluata in scadere cu 42% (45,63 milioane lei), de la 108,47 la 62,83 milioane de lei.

CE Oltenia a inregistrat un profit operational (EBITDA) de 392,72 milioane de lei in primul semestru din 2015, triplu fata de rezultatul similar aferent primei jumatati a anului anterior, si o cifra de afaceri de 1,231 miliarde de lei, cu 4,85% mai mare decat in S1 2014. Profitul brut a fost de 13,562 milioane de lei, fata de o pierdere de 193,52 milioane de lei in prima jumatate a anului 2014.

Articolul complet pe www.profit.ro

http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/reevaluari-masive-in-portofoliul-energetic-al-fp-hidroelectrica-plus-22-ce-oltenia-minus-42-14477734

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Condamnare pentru Frunzaverde

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 10:27

Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde (PNL), a fost condamnat
la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire a influentei in
vederea obtinerii unui folos necuvenit, in dosarul vizand alegerile
prezidentiale din 2014, decizia Tribunalului Caras-Severin nefiind
definitiva.

www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Consilierii din Rovinari nu mai dau doi bani pe sefii de partid

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:28

Copresedintii PNL Gorj au plecat "sifonati" de la sedinta cu liberalii de la Rovinari. Tudor Barbu si Dan Vilceanu intentionau sa-l excluda pe Eugeniu Staicu, insa s-au lovit de refuzul consilierilor locali, care au votat impotriva. Dupa schimburi de replici dure, s-a trecut la amenintari, atat din partea sefilor, cat si din partea consilierilor, care au spun ca rezultatul atitudinii conducerii judetene a PNL se va vedea la alegeri. Liberalii de la Rovinari cred ca Vilceanu si Barbu se comporta ca mosierii cu lacheii si sunt decisi sa nu le mai tolereze atitudinea. Surse din cadrul PNL Rovinari sustin ca sedinta a fost inregistrata si ca va fi prezentata liderilor de la centru, in cazul se va trece la excluderi in masa.

Tudor Barbu, Dan Vilceanu, Octavian Lupulescu si Dragos Pasarin au participat la sedinta de miercuri de la Rovinari, sedinta care a durat aproximativ doua ore. Daca prezenta lui Lupulescu si a lui Pasarin este motivata de probleme organizatorice, scopul participarii copresedintilor PNL Gorj a fost acela de a-l exclude pe Eugeniu Staicu.

Vilceanu i-a cerut lui Staicu sa-si dea demisia "daca e barbat". Acesta a spus ca intentiona sa demisioneze, dar ca prefera sa-l excluda, daca au curajul, ca sa vada apoi cate voturi vor mai lua in Rovinari. S-a trecut la vot, insa surpriza a fost una de proportii pentru copresedintii PNL Gorj. Consilierii s-au opus vehement, propunerea fiind respinsa cu sapte voturi impotriva si doua voturi pentru. Vilceanu s-a enervat si a ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

SURSE: Tudor Barbu preferatul PNL pentru Primaria Targu Jiu?

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:28

PNL Gorj taraganeaza anuntarea rezultatelor sondajului pentru desemnarea candidatului la Primaria Targu Jiu, insa copresedintii partidului ies tot mai des cu declaratii potrivit carora nu exclud un alt candidat pentru Primaria Targu Jiu, in afara celor cinci. In sondaj au fost Romanescu, Mocioi, Berca, Banta si Rotaru, dar niciunul nu ar fi prea bun pentru sefii PNL Gorj.

Surse din PNL sustin ca Tudor Barbu intentioneaza sa candideze pentru Primaria Targu Jiu, acesta fiind motivul pentru care se taraganeaza anuntarea rezultatelor sondajului. Din primele date se pare ca Marcel Romanescu ar sta cel mai bine in sondaj. Potrivit lui Pantelimon Manta, Romanescu ar avea circa 20%, iar ceilalti patru candidati ar avea cam 10%.

Manta crede ca Romanescu este singurul liberal care are sanse sa castige Primaria Targu Jiu. "Romanescu are undeva la 20%, iar ceilalti candidati sunt la jumatatea lui, asta in conditiile in care Carciumaru are, la ora actuala, cam 40% din electorat. Realist vorbind, Carciumaru are acest start favorabil, este primar in functie. In afara de Romanescu altcineva nu are sanse de a recupera aceasta diferenta, nu are cand. Si Romanescu va recupera greu, dar macar isi joaca o sansa. Romanescu pleaca cu a doua sansa, primarul in functie pleaca cu prima sansa. Dupa parerea mea, la ora actuala, diferenta dintre Romanescu si Carciumaru nu este de 20 de procente, este de 10-15 procente. Sociologic vorbind, Carciumaru nu mai poate creste, poate scadea, Romanescu poate ...

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Jianu si Vilceanu, primii candidati anuntati de PNL Gorj

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 07:28

Jianu si Vilceanu, primii candidati anuntati de PNL GorjPartidul National Liberal Gorj si-a anuntat ieri candidatii la doua institutii cheie din judet. Este vorba de primaria municipiului Motru, unde va candida Gigel Jianu, si Consiliul Judetean Gorj, unde si-a anuntat candidatura actualul copresedintele, Dan Vilceanu. Cele doua candidaturi au fost anuntate in municipiul Motru, in strada, nu la sediul partidului.

"Buna ziua, ma numesc Gigel Jianu si candidez pentru primaria Motru. Consider ca este momentul sa se produca o schimbare in conducerea municipiului Motru si eu sunt pregatit si dispus sa fac tot ce se poate pentru bine comunitatii". In acest mod si-a inceput discursul candidatul Partidului National Liberal la primaria municipiului Motru. Candidatul Gigel Jianu are 47 de ani, este casatorit, are doi copii si traieste in municipiul Motru. In prezent Jianu ocupa functia de inginer sef productie la Cariera Rosiuta, unitate la care lucreaza de peste 20 de ani, de cand a terminat Facultatea de Mine de la Petrosani. A inceput activitatea in minerit ca simplu muncitor, iar astazi este adjunctul sefului de cariera.

Decizia de a face politica si de a candida la primaria Motru a venit nu cu mult timp in urma si isi propune in primul rand sa creeze alternative si locuri de munca fie pentru cei care sunt disponibilizati, fie pentru cei care nu au avut niciodata sansa unui loc de munca. "Am un program, stiu ce trebuie facut si voi face tot ce se poate pentru binele motrenilor. Cel mai importat punct este crearea locurilor de munca in ..

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Foto SENZAEsIONAL: Cum arata santajista elevei de 13 ani
Stefania Diaconescu are 19 ani si a fost retinuta sub acuzatia de santaj. Aceasta i-ar fi cerut unei ...
Se desfiinteaza INSPECTORATELE
Un proiect care propune desfiintarea inspectoratelor scolare va fi dezbatut in curand in Parlament. ...
DECIZIE SOC la RCS&RDS si Vodafone
Compania RCS&RDS, cel mai mare jucator de pe piata locala de cablu, a prelungit contractul de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook