Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.901 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A omorat stapanul pentru ca l-a latrat cainele

Luni, 17 Martie 2014, ora 05:34

A omorat stapanul pentru ca l-a latrat cainele Crima cu sange rece comisa sambata seara la Schela, in satul Sambotin, un barbat care mergea cu bicicleta pe ulita satului enervandu-se atat de mult ca l-a latrat un caine incat s-a luat la cearta cu proprietarul animalului.

De aici si pana la a-i lua omului viata nu a mai fost decat un pas. Si mai grav este ca, dupa crima, autorul a fugit in padure, fiind gasit insa repede de catre mascatii care au venit aici cu caini special dresati pentru astfel de situatii.

Valeriu Canepa are 38 de ani si nu a vrut sa declare nimic in momentul in care a fost prins de mascati si dus la Parchet pentru audieri. Sambata noaptea el a reusit sa puna pe jar toata Politia si Jandarmeria din Gorj, dupa ce i-a luat viata unui consatean de-al sau, Dorin Gaman, cu sapte ani mai mare ca el.

Barbatul statea de vorba cu un vecin la poarta acestuia, pe o banca, iar la un moment dat Canepa si-a facut aparitia pe o bicicleta, cainele lui Gaman simtindu-l si incepand sa latre. Atat i-a trebuit acestuia, ca si-a iesit din minti de parca l-ar fi muscat un lup turbat. "Era cu mine pe banca si se luara la cearta dupa ce incepu cainele sa il latre pe asta care veni cu bicicleta. Eu incercai sa intervin intre ei ca sa se calmeze, dar cand vazui ce mai cutit avea ala la el ma dadui la o parte. O luara la fuga pe aici, asta care muri isi pierdu caciula prin gradina, apoi il alerga pana la mine la poarta, aici se impiedica, cazu si il prinsa cu cutitul. Mai apuca sa zica sa sun la Salvare, dar nici ei nu ...

Actualitate / stiri Actualitate 87 vizite [ Pandurul ]

Pedepsele au fasait dosarul furtului de munitie de la UM Sadu

Luni, 17 Martie 2014, ora 05:34

Pedepsele au fasait dosarul furtului de munitie de la UM Sadu Tribunalul Gorj a pronuntat pedepsele in dosarul celor 10 persoane inculpate pentru furt de munitie de la Uzina Mecanica Gorj, inculpatii primind pedepse simbolice sau cu suspendarea executarii condamnarii decise de instanta, incadrarea faptelor de care au fost acuzati unii dintre acestia fiind facuta in baza prevederilor din Noul Cod Penal, ca lege mai favorabila. Deciziile magistratilor nu trimit pe nimeni in spatele gratiilor, dosarul, pe cat de pompos era acum un an, pe atat de "fasait" putand fi considerat acum, mai ales ca principalul suspect s-a plans permanent ca a trebuit sa fure munitie la presiunile exercitate de un ofiter sub acoperire.

Conform sentintei afisate pe pagina de internet a instantei, muncitorul Ion Baltatoiu, acuzat ca a furat munitie cu plasa pentru a o vinde unui ofiter sub acoperire, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare si alti 3 de interzicere a unor drepturi civile, executarea pedepsei fiind suspendata pe o perioada de incercare. Initial barbatul a fost trimis in judecata pentru furt, dar in baza prevederilor din Noul Cod Penal, el a fost judecat si condamnat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Ion Baltatoiu a fost arestat preventiv in acest dosar intre 25 martie si 6 noiembrie anul trecut, el fiind prins in flagrant cand vindea munitie furata, operatiunea fiind organizata de IPJ Gorj chiar de Ziua Politiei Romane. Barbatul s-a plans permanent pe parcursul procesului ca a fost supus la amenintari si presiuni din partea ...

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Pandurul ]

Reabilitarea ruinei rupe blestemul aruncat asupra bisericii din Albeni

Luni, 17 Martie 2014, ora 05:34

Reabilitarea ruinei rupe blestemul aruncat asupra bisericii din Albeni Primaria Albeni a finalizat proiectul ce vizeaza reabilitarea totala a bisericii cu hramul Sfantul Ierarh Nicolae, in momentul de fata o ruina aflata in centrul comunei.

Fostul lacas de cult este cunoscut de localnici sub numele de "Biserica lui Mihai Viteazul", unde domnitorul se oprea cu suita si gusta vinul din podgoriile Negoiestilor, ca dovada pivnitele care se gasesc vizavi de ruina. Oamenii asteapta cu interes consolidarea si restaurarea fostei bisericii, intrucat cred ca numai in acest fel s-ar putea rupe un blestem.

Construit in jurul anilor 1565-1567, lacasul de cult a fost cunoscut ca Biserica lui Mihai Viteazul pentru ca acesta a donat unele obiecte necesare preotilor. Cel care a construit biserica este Constantin Albeanu, care a folosit niste tigani clacasi si a donat o mie de stanjeni de pamant bisericii pentru a se putea intretine. Primul preot care a slujit in biserica de la Albeni s-a numit Motea, numele sau fiind purtat si astazi de catunul Motesti al comunei gorjene.

Autoritatile locale de la Albeni vor depune, luna viitoare, un proiect la Ministerul Cultelor in vederea obtinerii de fonduri pentru transformarea unei ruine intr-o biserica unica. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 1,2 milioane de lei. "Proiectul l-am terminat si trebuie sa-l depun. A aparut un proiect european care vizeaza reabilitarea monumentelor istorice, iar termenul limita de depunere este data de 15 aprilie. Sper sa-i dam drumul acestei biserici. Este vorba despre o ..

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Pandurul ]

Demersuri pentru obtinere de fonduri la Primaria Turburea

Luni, 17 Martie 2014, ora 05:34

Demersuri pentru obtinere de fonduri la Primaria Turburea Autoritatile locale de la Turburea fac demersuri pentru a obtine fonduri in vederea demararii unor noi investitii. Pe lista de prioritati a primarului Barca se afla introducerea retelei de canalizare si reabilitarea scolii de a Poiana.

Daca pentru canalizare edilul local spera la fonduri guvernamentale, pentru modernizarea unitatii de invatamant este dispus sa faca si un credit intrucat lucrarile nu mai suporta amanare.

Primaria comunei Turburea a finalizat proiectul care presupune introducerea retelei de canalizare. In conditiile in care valoarea lucrarilor se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, contributia primariei este de 300 de mii de lei. "Vom depune un proiect pentru canalizare. Proiectul e in faza de aprobare la Consiliul Judetean si urmeaza sa-l depunem la Ministerul Dezvoltarii. Proiectul presupune realizarea a 16 km de retea de canalizare. In conditiile in care nu ni se aloca fonduri guvernamentale, nu avem nici o posibilitate de a avea canalizare in Turburea", a declarat Ion Barca, primarul comunei Turburea.

Pe lista de prioritati a edilului local se afla si modernizarea Scolii Poiana. Autoritatile locale intentioneaza ca la finele acestui an scolar sa demareze lucrarile. "La Scoala Poiana nu s-au facut modernizari de aproximativ 40 de ani. Acoperisul e din tabla, iar de multe ori am intervenit pe alocuri pentru a nu ploua in clase. In primul rand, vrem sa inlocuim acoperisul si sa izolam termic cladirea. Vrem sa efectuam lucrarile in vacanta de ...

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Pandurul ]

Cum raspund liderii de sindicat la acuzatiile directorului Raut

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Sindicalistii din minerit si energie au reactionat la interviul dat de Ion Raut, directorul de resurse umane din CE Oltenia. Raut a sustinut ca nu a convocat comisia paritara deoarece nu stie care sindicate sunt reprezentative, dar i-a si acuzat pe liderii sindicali ca vin la discutii pentru probleme personale, nu ale angajatilor. Liderii spun ca Raut cauta pretexte pentru a nu se intruni comisia paritara.

Marin Golea, presedintele sindicatului Minerul Rovinari, s-a aratat indignat de declaratia lui Ion Raut, conform careia liderii nu au prezentat doleantele salariatilor, ci doar "chestiuni aproape personale". "Imi pare rau, la ultima discutie cu domnul Raut i-am ridicat problemele salariatilor, niciodata nu am fost la mana administratiei. Consider ca domnul Raut cauta pretexte ca sa nu convoace comisia paritara. Lucrul asta se intampla desi sunt probleme grave. Cand am fost la dumnealor am ridicat problema si cu ajutoarele sociale. Incearca prin directorat sa acorde ajutoare sociale numai salariatilor care au probleme cu cancere, accidente de munca si boli profesionale. Acum, sub acest pretext, ca nu au cu cine sa stea de vorba, amana, amana, si eu in asta intrevad grave probleme financiare", a declarat Marin Golea.

Golea a mai cerut conducerii sa nu-i mai plateasca pe Gabriel Caldaruse si Gabriel Balaceanu ca inspectori sociali, pentru ca ei nu mai au calitatea de lideri de sindicat. "Poate il deranjeaza pe dumnealui ca am cerut ca cei doi fosti inspectori sociali ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Pandurul ]

Garjoaba revine de astazi la munca

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Corneliu Garjoaba revine incepand de astazi la serviciu, dupa mai bine de un an de procese in care s-a judecat cu Complexul Energetic Oltenia. Acesta este reincadrat pe ultima functie detinuta si anume aceea de inginer minier la Mina Tehomir. Garjoaba ajunsese aici dupa o serie de retrogradari incepand de la functia de Director Resurse Umane la Complexul Turceni si apoi sef departament RUA in cadrul fostei EMC Jilt. Garjoaba a contestat decizia de concediere, iar instanta i-a dat castig de cauza. "Am fost rechemat la serviciu in baza deciziei instantelor de judecata. Sunt bucuros ca mi s-a dat raspunsul corect. Nu am avut nici o clipa emotii ca as fi putut pierde procesul fiind convins ca totul a fost doar o razbunare a lui Raut", a declarat Corneliu Garjoaba. Acesta vrea sa fie reincadrat in functia de sef departament si sa-si primeasca drepturile salariale pentru toata aceasta perioada in care s-a judecat cu CEO. "Astept sa-mi vina decizia judecatoreasca prin care mi s-a recunoscut dreptul de a reveni in functia de conducere, dupa care imi voi recupera postul si drepturile salariale aferente acestei functii", a mai precizat Garjoaba.

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Pandurul ]

Finantele au blocat conturile a doua primarii

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Arieratele continua sa le faca probleme primariilor din judetul Gorj. Doua administratii locale au in prezent conturile blocate pe sumele defalcate din TVA pentru neachitarea datoriilor mai vechi de 90 de zile. Este vorba de primariile Balteni si Rosia de Amaradia care inregistreaza arierate de circa 300 mii lei.

Pentru ca nu si-au platit datoriile invechite, celor doua primarii le-au fost blocate conturile pe sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata. Pana la achitarea restantelor, administratiile locale vor mai putea face plati doar din bugetul propriu. Arieratele pe care le inregistreaza primaria Balteni sunt de 185 mii lei, iar cele ale primariei Rosia de Amaradia sunt in suma de 110 mii lei. Nu doar aceste administratii locale inregistreaza arierate. "Se blocheaza sumele care vin de la bugetul de stat, dumnealor pot sa faca plati din veniturile proprii pentru desfasurarea activitatii si din sumele care vin la bugetul de stat exclusive pentru plata de arierate. Totalul unitatilor administrative teritoriale inregistreaza arierate de 15,8 milioane lei, din care programe nationale 11,5 milioane si arieratele proprii sunt 4,3 milioane", a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier sef in cadrul Trezoreriei Gorj.

Ce spun primarii

Autoritatile locale spun ca vor incerca sa achite arieratele pentru a-si debloca conturile. "Sunt facturi restante, ce s-au acumulat in perioada asta, plata la energia electrica, iluminatul public este vreo 20 mii lei, am facut extinderea ...

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Pandurul ]

Reactii incredibile ale primarilor la candidatura lui Cosmin Popescu

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Reactii incredibile ale primarilor la candidatura lui Cosmin Popescu Ipoteza lansata de Florin Carciumaru in spatiul public, cum ca PSD ar putea propune un candidat la senat din afara partidului, a starnit numeroase reactii. Mai multi lideri PSD si-au exprimat deja dorinta de a candida si nu agreeaza o astfel de ipoteza, ba chiar se intreaba ce l-a determinat pe Carciumaru sa o faca publica. Primarul din Targu Jiu a avansat si un nume, pe cel al fostului deputat PDL Cosmin Popescu. Reactia primarilor PSD si PNL a fost una de sustinere a lui Cosmin Popescu, indiferent din partea carui partid ar candida. Primarii care mai sunt doar cu numele la PDL vor fi si ei alaturi de Cosmin Popescu, dar sunt si democrat-liberali care au aruncat cu noroi in fostul lor sef de partid.

"Se vehiculeaza acest nume, al lui Cosmin Popescu, pentru ca in dreptul lui sunt numai vorbe de lauda, numai aprecieri. Toti primarii l-au laudat, si de la PSD, si de la PNL, si de la PDL", este declaratia surprinzatoare de acum doua zile a lui Carciumaru. Desi este putin probabil ca un partid ca PSD sa sustina un candidat din afara formatiunii, vorbele aruncate pe piata de liderul filialei nu au ramas fara ecou.

Primarii PSD imbratiseaza ideea lui Florin Carciumaru de a-l propune pentru Senat pe Cosmin Popescu. "E cea mai buna decizie pe care a luat-o vreodata presedintele PSD Gorj. Il felicit pe domnul Florin Carciumaru pentru ca s-a gandit la Cosmin Popescu. La ora actuala, in PSD Gorj nu avem nici un om mai bun decat Cosmin Popescu. La el politica e pe locul II, omenia ...

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Pandurul ]

Carciumaru ameninta, Dian Popescu nu se sperie

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Blocarea posturilor vacante din Consiliul Local Targu Jiu si Consiliul Judetean Gorj ii determina pe social-democrati sa apeleze la masuri extreme. Sefii PNL au cerut sa fie respectata legea si sa intre urmatorii de pe listele USL, care sunt liberali, chiar daca cei plecati din consilii au fost de la PSD. Florin Carciumaru nu este de acord si ameninta cu schimbarea liberalilor aflati in functii de conducere. Dian Popescu spune insa ca nu se sperie de amenintarile lui Carciumaru. Printre functiile vizate de PSD se afla inclusiv cele de subprefect si de vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Liberalii risca sa-si piarda functiile de directori si cele de la subprefect si vicepresedinte al Consiliului Judetean din cauza ca nu au cedat locurile vacante de consilieri care potrivit ordinii de pe liste ar reveni PNL. Presedintele PSD Gorj recunoaste ca legea este de partea liberalilor insa trece la amenintari. In cadrul emisiunii "Ora Adevarului" difuzata de postul TV Sud, Florin Carciumaru a dat un ultimatum liberalilor pentru a-si retrage oamenii de pe liste ca sa faca loc social-democratilor. "Sper ca vor intelege, pentru ca de acum incolo colaborarea noastra functioneaza de pe alte pozitii. De aici incolo lucrurile se pot schimba. O fi legea de partea lor, dar legea este si de partea noastra, pentru ca in momentul de fata aflandu-ne la guvernare putem sa luam masuri de schimbare pentru toti oamenii PNL care ocupa functii la deconcentrate. Nu este pacat sa schimb cativa ...

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Pandurul ]

Morega: "Calinoiu vrea in Senat pentru imunitate"

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:35

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice, crede ca Ion Calinoiu va candida la Senat pentru ca are probleme cu legea. "Calinoiu s-a gandit sa mearga la Senat pentru ca stie foarte bine o serie intreaga de reclamatii care au fost la adresa lui cu abuzuri, cu ilegalitati. Asa cum au spus unii, il amintesc pe prietenul lui bun Condescu, in legatura chiar cu un conflict de interese. Din cate am inteles, daca intrati si pe site-ul lumeajustitiei.ro pare-mi-se ca domnul Calinoiu este pe tabelul celor asupra carora urmeaza sa fie efectuate verificari", a declarat Dan Ilie Morega. Acesta a mai precizat ca presedintele Consiliului Judetean Gorj ar putea scapa basma curata daca ar capata imunitate. "Cred ca din acest punct de vedere domnul Calinoiu s-a gandit ca nu i-ar strica o imunitate. In primul rand s-a gandit sa se puna la scutul Senatului. Cu o astfel de candidatura s-a gandit ca Senatul nu va vota sa fie anchetat si mai candideaza inca o data si uite asa scapa si iese usor pe usa din fata de la Consiliul Judetean", a mentionat Morega.

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Pandurul ]

Popeanga sustine un proiect controversat

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Un grup de 27 de parlamentari PSD, printre care si deputatul de Gorj Vasile Popeanga, propune o lege care sa permita castrarea chimica a persoanelor care au savarsit infractiuni de agresiune sexuala asupra minorilor. Proiectul a fost depus pe 5 martie, iar acesta va fi discutat mai intai in Senat si, apoi, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Proiectul se refera la combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor si prevede ca faptuitorul acestor infractiuni poate fi obligat sa urmeze tratamentul de castrare chimica. Cei care accepta si urmeaza acest tratament de castrare chimica vor beneficia de reducerea la jumatate a limitelor speciale ale pedepsei. Potrivit expunerii de motive a proiectului: "Castrarea chimica este reversibila si consta in administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhiband astfel dorintele sexuale, drept urmare, este redus libidoul si dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor". Ei mai arata ca persoanele condamnate pentru infractiuni de natura sexuala si considerate un pericol social risca sa se intoarca in inchisoare si dupa ispasirea pedepsei, daca nu accepta un tratament chimic pentru a le "inabusi pornirile", iar costurile legate de executarea pedepsei cu inchisoarea sunt incomparabil mai mari decat costurile castrarii chimice. Un astfel de proiect a fost depus si in legislatura trecuta, de catre PDL, dar a fost respins. ...

Actualitate / stiri Actualitate 18 vizite [ Pandurul ]

Bucurescu si Ramescu, in arest la domiciliu

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Magistratii Judecatoriei Targu Jiu au decis ca primarul Sorin Bucurescu si omul de afaceri Mihai Ramescu sa fie arestati la domiciliu in urmatoarele 30 de zile, respingand astfel propunerea de arestare preventiva formulata pentru cei doi de catre procurorul de caz. Edilul va fi "consemnat" astfel la domiciliul sau din Slivilesti, iar Ramescu va fi "arestat" acasa la Motru, unde ii va fi oricum mult mai bine decat intr-o celula din arestul IPJ Gorj. Sotia acestuia si functionara de la Urbanism din cadrul Primariei Slivilesti, retinute si ele miercuri pentru cate 24 de ore, nu au mai fost prezentate ieri la instanta pentru a fi arestate, procurorul de caz dispunand punerea celor doua sub control judiciar. Reamintim ca toti cei patru inculpati din acest dosar au fost incatusati intr-o ancheta ce vizeaza modul in care familia lui Ramescu a demolat o constructie care nu avea autorizatie de construire, deci nu exista legal, dar pentru care fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia a oferit despagubiri de 680.000 de lei. Tranzactia e considerata una ilegala, desi primarul Bucurescu nu e de acord cu acest lucru, ca si Ramescu, de altfel, edilul din Slivilesti declarand ieri dupa-amiaza, la iesirea din arestul Politiei, ca va merge acasa si se va ocupa de cresterea vitelor, cel mai probabil, el avand sanse mari ca de azi sa fie suspendat din functie de catre Prefectura Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Pandurul ]

Incendiu la o casa din Tismana

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Doua echipaje din cadrul Garzii de Interventie nr. 2 Tismana au intervenit miercuri seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, proprietatea lui Ion M., in oras Tismana, sat Racoti. Interventia prompta a pompierilor militari a facut ca incendiul sa fie localizat la nivelul mansardei si acoperisului. Au ars aproximativ 40 mp din acoperis si circa 10 mp din mansarda locuintei, construite din lemn. Cauza probabila a incendiului este "Jar sau scantei provenite de la focul in aer liber lasat nesupravegheat". Interventia a durat aproximativ o ora. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Pandurul ]

Handbal si baschet sambata la Sala Sporturilor

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Energia Rovinari joaca sambata, ora 18.00, pe teren propriu, cu BC Mures Targu Mures, un meci contand pentru etapa a XXIII-a in Liga nationala la Baschet. Tot sambata, de la 15.15, echipa de handbal Energia Rovinari se lupta cu Potaissa Turda, meci transmis in direct pe DigiSport.

Energia - Potaissa este derby-ul etapei la handbal. Antrenorul gorjenilor, Liviu Andries, crede ca gruparea gorjeana nu mai poate rata locul patru, in timp ce Dinamo si Odorhei vor ocupa locurile 5 si 6, respectiv ultimele doua locuri care duc in play-off. In cazul in care Energia va ocupa, cel mai probabil, locul patru la finele sezonului regulat, gruparea gorjeana va da in play-off peste Stiinta Bacau, ocupanta locului trei. Andries recunoaste ca adversarul va fi unul puternic, dar nu imposibil de eliminat. Tehnicianul spera intr-o evolutie buna a elevilor sai si se gandeste chiar mai departe, la turneul final, la lupta pentru locurile 1-3.

La randul sau, presedintele sectiei de baschet, Radu Stroescu, crede ca echipa si-a revenit dupa esecul in fata celor de la Asesoft. "Sunt increzator in fortele echipei noastre, suntem bine din punct de vedere psihic si fizic, iar lucrul acesta ne ofera incredere pentru jocurile ce vor urma", a declarat oficialul gorjean, care se asteapta la o victorie sambata. (A.A.)

Sport / stiri Sport 7 vizite [ Pandurul ]

Victorii pentru juniorii A si B ai pandurilor

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Victorii pentru juniorii A si B ai pandurilor Zi perfecta ieri pentru echipele de juniori ale pandurilor. Juniorii A au invins cu 3-0 pe LPS Banatul Timisoara, chiar de ziua antrenorului Andriuca. Si juniorii B au castigat meciul de ieri cu 1-0.

Juniorii A ai clubului Pandurii Targu Jiu au invins clar cu 3-0 pe LPS Banatul Timisoara intr-un meci contand pentru etapa cu numarul 16 din seria a 6-a a campionatului de juniori. Golurile trupei lui Andriuca si Vintilescu au fost marcate de Birlan, Schieb si Sendroiu, ultimul fiind si capitan in aceasta partida. Fiecare dintre cele 3 goluri a fost dedicat printr-un mesaj de "La multi ani" imprimat pe un tricou antrenorului Constantin Andriuca. Acesta si-a serbat ziua de nastere chiar ieri si a spus ca elevii sai i-au facut cadoul perfect. "Un cadou frumos de ziua mea, o victorie fara emotii. 13 este cu noroc pentru mine, sunt nascut pe aceasta data si tot 13 jucatori am avut in lot pentru acest meci. Sunt multumit de joc si de rezultat, nu ne asteptam sa iasa chiar asa, am avut la dispozitie doar 2 dintre titularii obisnuiti. Au intrat bine in joc jucatorii luati de la grupa de juniori B, adica Dodoi, Dudea si Tanasoiu", a declarat Andriuca la finele meciului care mentine Pandurii Targu Jiu pe locul 1 in seria 6.

"Ne pastram avantajul de 6 puncte fata de locurile 2 si 3. Vrem sa trecem de turneul de zona si sa ajungem la turneul final, acesta este obiectivul nostru".

Constantin Andriuca, antrenor juniori A Pandurii Targu

Victorie importanta pentru juniorii BPandurii ..

Sport / stiri Sport 15 vizite [ Pandurul ]

Milioane de euro si 7 ani in care s-a mimat reabilitarea DN 66

Vineri, 14 Martie 2014, ora 05:34

Milioane de euro si 7 ani in care s-a mimat reabilitarea DN 66 Drumul National 66 este in continuare plin de gropi pe portiunea Rovinari - Targu Jiu - Bumbesti Jiu, desi s-au cheltuit milioane de euro in cei sapte ani de cand este in reabilitare.

Sau mai bine zis de cand se mimeaza reabilitarea, dupa cum a sustinut ieri presedintele Partidului Forta Civica Gorj, Ion Savoiu, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Ponta, ministrului Transporturilor Dan Sova, directorului CNADNR Narcis Neaga si prefectului de Gorj Alin Vacaru. Potrivit contractului, reabilitarea DN66 ar trebui finalizata pana in iunie 2014. Ion Savoiu a parcurs in ultimele zile drumul Rovinari - Bumbesti Jiu si a constatat ca autoritatile mint cand spun ca lucrarile de reabilitare sunt in toi.

"Reabilitarea DN66 - sapte ani de batjocorire a gorjenilor!" este tema Scrisorii deschise adresate de presedintele Partidului Forta Civica Gorj, Ion Savoiu, celor patru autoritati locale si centrale. "Cu aproape sapte ani in urma, la 10 august 2007, au inceput - scriptic - lucrarile de reabilitare a DN 66, pe portiunea Rovinari - Bumbesti Jiu. In acesti sapte ani, nu s-a reabilitat mai mult de 1-2% din drum, dar statul roman a platit, deja, mai multe milioane de euro firmelor ce au executat, mai degraba teoretic, reabilitarea acestei cai rutiere", se arata in scrisoarea deschisa semnata de Ion Savoiu.

Lucrarile cu termen de finalizare luna iunie bat pasul pe loc

Potrivit SEAP, Asocierea Comsa SAU - Corporate Management Solution SRL are termen 18 luni pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate 102 vizite [ Pandurul ]

Luna aprilie aduce echilibrarea salariilor din CE Oltenia

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Luna aprilie aduce echilibrarea salariilor din CE Oltenia Nu toti salariatii CE Oltenia vor beneficia de cresteri salariale din luna aprilie, spune Ion Raut, directorul de Resurse Umane din cadrul complexului. Majorarea se va face numai pentru echilibrarea salariilor muncitorilor care presteaza acelasi tip de activitate. Sindicalistii sunt de parere ca decizia administratiei va crea nemultumiri in randul muncitorilor si ca va trebui sa taie din lefurile unora pentru a creste salariile la altii.

Conducerea CE Oltenia spune ca, asa cum s-a procedat anul trecut cu efectuarea acelei corectii la salariile personalului TESA, asa se va proceda si anul acesta, insa in sensul cresterii salariilor la personalul din zona productiva, acolo unde sunt discrepante in randul salariatilor care presteaza acelasi tip de activitate. Cresterile salariale se vor baza pe sumele ramase din diferentele salariale cumulate in urma procesul de reorganizare al personalului TESA. "Dupa aceasta reorganizare se estimeaza ca vor fi niste resurse in fondul de salarii pe care noi le-am dori indreptate catre zona productiva, mai ales in sensul corectarii unora dintre deficientele salarizarii, asa cum noi am mostenit-o in octombrie 2012. Va trebui ca o parte din aceste resurse sa le directionam catre zona muncitorilor si sa reusim sa corectam ceea ce este in neregula. Stim foarte bine ca oameni cu aceleasi atributii de serviciu sunt platiti diferit. Pe modelul de la TESA, in viitor, nu putem sa neglijam si o asemenea varianta, pana la urma, o asemenea necesitate", a ..

Business / afaceri 65 vizite [ Pandurul ]

Care vor fi urmatorii disponibilizati ai CE Oltenia

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Corneliu Garjoaba, lider sindical, acuza conducerea Complexului Energetic Oltenia de tot mai multe ilegalitati. Din informatiile detinute de Garjoaba, personalului TESA care a ramas la cariere i s-a schimbat incadrarea din primele grade in gradul IV, fapt ce a dus la diminuarea substantiala a salariilor. Si in cazul economistilor care au trecut in productie previziunile lui Garjoaba sunt sumbre.

Corneliu Garjoaba este convins ca la Complexul Energetic Oltenia vor fi facute disponibilizari in masa, spre sfarsitul anului, dupa alegeri. Ba mai mult, crede ca primii plecati vor fi economistii care au fost trecut fortat in productie. "Conducerea CEO nu va face disponibilizari inainte de alegeri, insa spre sfarsitul anului va reduce substantial numarul angajatilor. Cand vor veni restructurarile primii care vor fi trecuti pe liste vor fi cei din TESA care au fost trecuti in productie. Ei nu vor putea concura niciodata cu muncitorii care au vechime in posturile respective si stiu exact ce au de facut", a declarat Corneliu Garjoaba.

Acesta a mai precizat ca nici cei care au ramas pe posturi nu o duc mai bine, oamenii pierzand foarte multi bani la salarii. "Mi-au spus oamenii din cadrul personalului TESA care au ramas pe functii ca, desi acum sunt mai putini si au mai mult de munca, li s-a schimbat incadrarea din gradele I-II in gradul IV. In aceste conditii oameni cu vechime, care aveau salarii de 4500 de lei, au ramas cu 1500 de lei, au pierdut in jur de 3000 de lei la salariu. ..

Actualitate / stiri Actualitate 59 vizite [ Pandurul ]

Reorganizarea TESA, finalizata pana la sfarsitul acestei luni

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Cei circa 800 de salariati CEO din randul personalului TESA vor fi redistribuiti in productie pana la sfarsitul acestei luni, spune conducerea Complexului Energetic Oltenia. Restul personalului TESA urmeaza sa fie concentrat la nivelul municipiului Targu Jiu, pe viitoarele directii suport.

Administratia complexului se asteapta ca anumite persoane sa nu semneze actele aditionale de transfer pe alt post. "Reorganizarea este in curs de implementare, dupa graficul pe care il avem, la 31 martie speram sa fim in faza finala. Nu ne amagim cu gandul ca toata lumea o sa mearga incolonata pe acest proiect. Noi nu excludem posibilitatea ca unii dintre colegii nostri fie sa nu inteleaga foarte bine demersul, fie sa aiba interese proprii care nu merg in acelasi sens cu interesele firmei", a declarat Ion Raut, directorul Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.
Cei mai multi salariati din randul TESA care vor fi transferati pe alte posturi pe partea de productie sunt cei de la cariere, spune Ion Ruset, consilier juridic in cadrul CE Oltenia. "Au inceput de luni la nivelul exploatarilor miniere discutii la nivel de director, lider de sindicat sau chiar liderii mai multor sindicate. Problemele sunt mai mult pe zona miniera, acolo se gaseste un numar mai mare de salariati care nu se regasesc in nicio forma de organizare, nicio structura si sper sa avem o prima evaluare la jumatatea acestei luni. De exemplu, daca in Sucursala Energetica Craiova, numarul persoanelor care nu-si gasesc o pozitie ...

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Pandurul ]

Plangere penala pentru directorii de la carierele Jilt Nord si Sud

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Corneliu Garjoaba, fostul director de resurse umane de la Turceni, intentioneaza sa inainteze o plangere penala impotriva sefilor de la carierele Jilt Nord si Jilt Sud, dupa ce sindicatul sau nu a primit cotizatia. Garjoaba ii acuza pe Viorel Vulpe si pe Dumitru Dragu de abuz in serviciu si de discriminare intre organizatiile sindicale. Directorul Dragu spune ca Garjoaba nu a prezentat tabelele cu persoanele care au adeziuni la sindicatul sau.

Corneliu Garjoaba considera ca sindicatul sau este discriminat fata de celelalte sindicate. "Saptamana trecuta am facut cerere la directorii de la Jilt Nord si Jilt Sud sa ni se dea cotizatia asa cum s-a dat la celelalte sindicate. Avem 19 persoane la Jilt Sud si 10 persoane la Jilt Nord. Sindicatele din SMEO au luat cotizatia, dar noua ni s-a refuzat. Probabil, pentru ca nu suntem agreati de catre managerul Ciurel care de altfel nu ne-a dat nici spatiu", a declarat Garjoaba.

Acesta a mai precizat ca va inainta o plangere penala impotriva celor doi directori de la Carierele Jilt. "Zilele acestea urmeaza sa inaintam o plangere penala impotriva directorilor Vulpe si Dragu de la Jilt Nord, respectiv Jilt Sud, pentru abuz in serviciu si discriminare intre organizatiile sindicale", a mentionat Corneliu Garjoaba.

Fostul director de resurse umane de la Turceni vrea sa-si extinda gruparile sindicale. "Am infiintat grupari sindicale la Jilt Sud si la UMC Rovinari si urmeaza sa facem unele si la Jilt Nord si Turceni, unde suntem in ...

Actualitate / stiri Actualitate 20 vizite [ Pandurul ]

MedservMin presteaza servicii medicale pentru Confectia si Directia Silvica

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Societatea MedservMin este obligata de actionarul principal, CE Oltenia, sa isi gaseasca si alti clienti in afara companiei energetice. Deja au fost incheiate contracte pentru efectuarea controalelor medicale periodice pentru salariatii de la SC Confectia, dar si de la Directia Silvica Gorj. Directorul Valentin Mogoe sustine ca este in negocieri si cu alte firme si institutii publice.

Pana anul acesta, MedservMin efectua controlul medical periodic pentru salariatii din minerit, iar de anul acesta sunt preluati si cei din partea de energie. Cei din conducerea MedservMin vor sa-si extinda serviciile si in alte domenii de activitate. "Vreau sa va spun ca in acest moment, pe langa angajatii din minerit si energie carora le facem controlul medical periodic, avem si cadrele didactice din mediul rural, care sunt cateva sute, am incheiat contract cu Directia Silvica Gorj unde sunt aproximativ 500 de salariati, dar si cu SC Confectia SA unde lucreaza 250-300 de persoane. Noi suntem in acest moment in discutii si cu alte institutii, dar si cu societati comerciale", a precizat Valentin Mogoe.

Profit din controalele medicale periodice

Anul trecut, MedservMin a incasat aproximativ 5.000.000 de lei din contractele pentru efectuarea controalelor medicale periodice, iar anul acesta valoarea de anul trecut va fi depasita. Un lucru bun este faptul ca societatea prestatoare de servicii medicale nu va mai fi nevoita sa plateasca un medic de medicina muncii, pentru ca acest lucru in face ..

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Pandurul ]

Nicolae Sabau si Veta Biris au lansat cantece mineresti la Targu Jiu

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Nicolae Sabau si Veta Biris au lansat cantece mineresti la Targu Jiu Doi indragiti interpreti de muzica populara au lansat ieri, la Targu Jiu, un album cu cantece mineresti. Este vorba de Nicolae Sabau si Veta Biris.

Interpretul de muzica populara Nicolae Sabau, originar din Maramures, a lansat ieri in premiera la Targu Jiu un DVD cu cantece mineresti. Este vorba de albumul intitulat "Din lumea noastra fara cer" care contine 14 cantece, pentru conceperea caruia artistul a colaborat inclusiv cu sindicatele din mineritul gorjean. "Am participat la activitati din viata spirituala si materiala a acestor oameni care sunt oamenii adancurilor, care scot la suprafata ceea ce avem nevoie, dar avem din ce in ce mai putini si au valoarea aurului. Pentru mine este o cinste ca sunt acceptat de ortaci, de conducerile acestor mine, sa vin pentru prima lansare, aici la Targu Jiu", a spus Nicolae Sabau.

Lanasarea acestui volum de cantece mineresti a avut loc la Muzeul Judetean Gorj, evenimentul fiind organizat de conducerea Scolii Populare de Arta din Targu Jiu. Prezenta la eveniment a fost si cunoscuta interpreta de muzica populara Veta Biris. "Am fost de multe ori la Targu Jiu si vin cu drag de fiecare data, pentru ca gorjenii iubesc cantecul traditional si de acolo, din Alba Iulia, din locuri incarate de istorie, de legenda, am venit aici sa aduc cantecul meu adevarat", a spus Veta Biris.
Lansarea a avut loc ca urmare a aniversarii a 9 ani de la infiintarea Ansamblului Folcloric "Maria Lataretu".

Life Show / cultura 7 vizite [ Pandurul ]

Traficantii de "Maria Ioana" de la Motru raman dupa gratii

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Tinerii din Mehedinti care se ocupau de vanzarea canabisului si in zona municipiului Motru si care au fost arestati de procurorii DIICOT Gorj la inceputul acestui an raman in spatele gratiilor, dupa ce, ieri, judecatorii Tribunalului Gorj, au prelungit mandatele emise pe numele acestora.

Cei in cauza, patru barbati si o femeie, au fost trimisi in judecata la inceputul acestei saptamani, rechizitoriul inaintat instantei aratand ca drogurile vandute la granita dintre judetele Gorj si Mehedinti era adus, de cele mai multe ori, din Italia sau Elvetia, tari in care membrii gruparii erau implicati si in spargeri sau furturi executate la comanda.

Sorin Spranceana, zis Boga, era considerat capul retelei, alaturi de el dupa gratii mai ajungand Mirel Emil Dumitru, zis Mirica, Gigi Baicu si Andrei Buzatu, acesta fiind cunoscut si ca "Picior". In judecata a fost trimisa pentru implicarea in reteaua respectiva si Veronica Dumitru, zisa Tatiana, ea fiind anchetata in stare de libertate, fiind sotia sefului gruparii respective si sora lui Mirel Emil Dumitru. Toti sunt domiciliati la Floresti, in Mehedinti, in apropiere de Motru, iar in atentia anchetatorilor au intrat dupa oribila crima produsa in mai anul trecut la Meris, langa Motru. Un traficant din Filias si iubita lui din Turceni au fost executati atunci cu sange rece de patru tineri din Motru care au declarat, ulterior, ca nu mai aveau droguri si vroiau cateva grame de canabis gratuit.

In urma acelui incident, anchetatorii au ..

Actualitate / stiri Actualitate 46 vizite [ Pandurul ]

Filip, critic la adresa colegilor sai din PNL

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Primarul PNL Dorin Filip a reactionat dur dupa ce colegii sai primari s-au declarat nemultumiti de Dian Popescu si Crin Antonescu.

Filip crede ca daca au o problema aceasta trebuie discutata in forurile interne, nu in presa. "Trebuia sa-si spuna ofurile la sedintele de partid, nu in mass-media. Cel putin asta e parerea mea. Eu si atunci cand am plecat din PDL mi-am spus ofurile la partid si apoi am facut pasul", spune Filip, care a lasat PDL inainte cu cateva zile de alegerile locale din 2012. El mai spune ca unii din colegi sunt politicieni slabi. "Parerea mea personala este ca sunt politicieni slabi. Nu au observat ca in acesti 2 ani nu s-a facut nici un politica liberala. De ce sa mai stea Crin Antonescu? Ce sa faca, pentru ca oamenii sunt foarte nemultumiti. A incercat si omul cat a incercat sa-si puna in practica politicile liberale. Economia se duce in jos. Nu-l consider vinovat. Cu parere de rau spun, colegii mei nu sunt pregatiti sa stea in politica, sa lase locul altora daca ei il considera vinovat pe Antonescu", a adaugat Filip la Radio Infinit. Primarul din Rovinari a mai declarat ca cei care nu-l mai vor pe Dian Popescu lider la Gorj trebuie sa ceara alegeri anticipate in Biroul executiv "daca sunt barbati". (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Pandurul ]

Primariile isi fac bugete de razboi. Primar: N-am auzit de asa ceva!

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Primariile isi fac bugete de razboi. Primar: N-am auzit de asa ceva! Toate cele 70 de primarii din judetul Gorj, dar si Consiliul Judetean au obligatia ca pana in 15 martie sa transmita Administratiei Judetene a Finantelor Publice ce buget au prevazut pentru razboi. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca este vorba de o simulare a unui astfel de buget. Pe de alta parte, primarii fie nu stiu ca trebuie sa aiba acest buget de razboi, fie nu stiu ce prevede acesta.

Autoritatile locale si judetene au primit in cursul acestei luni din partea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Gorj o adresa prin care li s-a solicitat comunicarea bugetelor de razboi, termenul limita fiind jumatatea acestei luni. Reprezentantii Finantelor declara insa ca acest exercitiu are loc periodic, in baza unui ordin de la centru. "In conformitate cu articolul 10 din legea 477/2003, o data la 4 ani se elaboreaza bugetul de stat de razboi. Practic, toate unitatile administrativ-teritoriale, cat si Consiliul Judetean, trebuie sa-si prevada atat venituri, cat si cheltuieli in conformitate cu procedura stabilita printr-un ordin al ministrului finantelor publice din 2004. Nu este prima data cand se face acest buget de razboi, nu sunt dificultati tehnice pentru intocmirea lui", a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier sef in cadrul Trezoreriei Gorj.

Ce stiu autoritatile despre acest buget de razboi

Reprezentantii Consiliului Judetean Gorj spun ca este vorba de o simulare. "Este vorba de o simulare pentru un buget de razboi. Se face in fiecare an. Sunt probleme ..

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Pandurul ]

Solarii facute din banii primariei pentru localnicii din Catunele

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Solarii facute din banii primariei pentru localnicii din Catunele Primarul din Comuna Catunele lucreaza in acest moment la un proiect in parteneriat cu o parte din cetatenii comunei. Este vorba de aproximativ 20 de familii care vor lucra in solarii achizitionate cu bani de la bugetul local. Primarul Florinel Esuila se gandeste sa amenajeze si o piata agroalimentara in apropiere de Motru, unde satenii din comuna sa-si comercializeze produsele din gospodarie.

Primarul din comuna Catunele, Florinel Esuila, demareaza anul acesta un proiect pentru sustinerea agricultorilor din zona. Edilul a prevazut in bugetul de anul acesta suma de 150.000 de lei pentru a achizitiona 20 de solarii de care se vor ocupa 20 de familii din comuna Catunele. Mai mult decat atat pentru acesti producatori va fi amenajata si o piata agroalimentara unde sa-si poata vinde produsele. "Anul acesta o sa demarez acest proiect la care lucrez de ceva timp si care este in parteneriat cu cetatenii. Pe langa faptul ca am de gand sa cumpar cu bani de la bugetul local 20 de solarii pe care o sa-i dau in administrare la 20 de familii care sa cultive aici legume, o sa amenajez si o piata la granita dintre Catunele si Motru, ca acesti oameni sa aiba unde sa-si vanda produsele. Vor fi legume si fructe bio. Precizez faptul ca nu doar cele 20 de familii care sunt angrenate in acest proiect pot veni cu produse in aceasta piata, ci toti cetatenii din Catunele si nu li se va percepe nicio taxa. In piata nu au ce sa caute agentii economici care sa ne vanda mere din Italia, portocale din ...

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Pandurul ]

Probleme financiare grave la Primaria Ionesti

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Probleme financiare grave la Primaria Ionesti Situatie fara precedent in comuna Ionesti, unde primaria se confrunta cu probleme financiare serioase. Lucrarile la un drum comunal au fost sistate din cauza lipsei banilor, iar autoritatile fac eforturi sa achite un credit facut pentru finalizarea altei investitii in localitate. Singura sansa pentru rezolvarea problemelor ar fi un sprijin de la Consiliul Judetean.

Pentru anul acesta, autoritatile locale din comuna Ionesti nu au avut curajul sa demareze nicio investitie pe raza localitatii, asta pentru situatia financiara nu le-a permis acest lucru. Edilul din comuna Ionesti incearca sa faca rost de bani pentru achitarea unui credit de 130.000 de lei facut la CEC pentru finalizarea lucrarii la sistemul de alimentare cu apa si canalizare, investitie finantata in mare parte prin fonduri europene. "Pentru ca de la Consiliul Judetean nu am primit niciun leu pentru finantarea lucrarilor pe masura 323, am fost nevoiti sa facem credit. Ne-am imprumutat 130.000 de lei de la CEC. Acum trebuie sa achit creditul. Mereu am trimis documentatie la Consiliul Judetean, dar am primim numai promisiuni. Nu am avut alta solutie pentru finalizarea lucrarilor incepute. Acum nu am de gand sa mai fac nimic pana nu achit datoria", a precizat Marian Tataru.

A sistat lucrarile la un drum comunal

Situatia in comuna Ionesti este cu atat mai grava cu cat autoritatile locale au fost nevoite sa sisteze lucrarile la un drum comuna din satul Picu din cauza lipsei fondurilor. Aici investitia a fost ...

Actualitate / stiri Actualitate 12 vizite [ Pandurul ]

Targu Jiu: Se primesc cereri pentru tichete sociale

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:35

Targu Jiu: Se primesc cereri pentru tichete sociale Targujienii cu venituri reduse vor primi si anul acesta tichete sociale din partea municipalitatii cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Primaria Targu Jiu ofera cate un tichet in valoare de 20 de lei pentru fiecare membru al familiei care intruneste conditiile necesare.

Potrivit reprezentantilor Directiei Publice de Protectie Sociala Targu Jiu, venitul familiei care solicita acest ajutor financiar nu trebuie sa depaseasca 300 de lei pe membru de familie.

"Incepand din data de 10 martie noi am pus la dispozitia cetatenilor un anumit formular de cerere pe care dumnealor sa-l completeze. Trebuie sa insoteasca aceste cereri de anumite documente. Este vorba de cele referitoare la componenta familiei si al veniturilor. Cei care nu realizeaza venituri au nevoie de o adeverinta de la AJOFM prin care sa se ateste faptul ca sunt in cautarea unui loc de munca", a declarat Alina Toader, director adjunct in cadrul directie.

Termenul limita de depunere a cererilor pentru tichetele sociale este data de 31 martie. Acestea vor putea fi depuse la sediul Directiei Publice de Protectie Sociala Targu Jiu. De Craciun au fost acordate 1757 de tichete.

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Pandurul ]

Omul de afaceri Ramescu si primarul Bucurescu, in arest

Joi, 13 Martie 2014, ora 05:34

Omul de afaceri Ramescu si primarul Bucurescu, in arest Nume grele din zona municipiului Motru au dormit noaptea trecuta in arestul IPJ Gorj, dupa ce procurorul de caz a dispus retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Mihai Ramescu, a sotiei acestuia, dar si a primarului PSD de la Slivilesti, Sorin Bucurescu, precum si a unei subordonate a acestuia.

Incatusarea lor are legatura directa cu o stramutare a unei proprietati ce apartinea sotilor Ramescu pe raza comunei Slivilesti, stramutare in urma careia omul de afaceri si rudele sale au primit, la schimb, terenuri in buricul municipiului Motru, dar si o suma cash de 680.000 de lei pentru o constructie care nu a existat decat pe hartie.

Mihai Ramescu era de mult timp considerat unul dintre "stramutatii de lux" ai Gorjului, fiind unul dintre baietii destepti care au reusit sa aranjeze un schimb cu fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia contra unei sume mari de bani. Ieri acesta a fost chemat la audieri impreuna cu sotia sa, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu facandu-si aparitia inca de dimineata primarul de la Slivilesti, Sorin Bucurescu, dar si o subordonata de-a acestuia de la Serviciul Urbanism, Alexandra Loghin. Pe numele acestora erau emise mandate de aducere, asa ca politistii au venit impreuna cu Bucurescu la Parchet pentru a se asigura ca edilul va fi prezent la audieri, el declarand ca si pana acum venise la audieri, neintelegand de ce anchetatorii au trebuit sa recurga la o asemenea procedura.

Presimtea retinerea

Sorin Bucurescu era ...

Actualitate / stiri Actualitate 146 vizite [ Pandurul ]

Masinile de lux ale unui senator, scoase la vanzare de Fisc

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 05:34

Masinile de lux ale unui senator, scoase la vanzare de Fisc Societatea Maserati detinuta in trecut de senatorul PNL Dian Popescu, manageriata in prezent de fratele parlamentarului, a fost exectutata silit de Finantele din Gorj pentru recuperarea datoriilor pe care le inregistreaza la bugetul de stat. Zeci de masini din proprietatea societatii, printre care si autoturisme de lux precum Jaguar, Land Rover sau Mercedes ar putea fi scoase astazi la vanzare. Bunurile au fost evaluate la peste 2 milioane de lei.

Nu mai putin de 21 de bunuri aflate in proprietatea societatii Maserati SRL ar putea fi scoase astazi la vanzare de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Gorj. Printre aceste bunuri se regasesc si masini de lux precum: 2 autoturisme Jaguar fabricate in 2006, pentru care pretul de pornire al licitatiei pentru fiecare a fost stabilit la 32.100 lei; un autoturism Mercedes Benz si un autoturism Land Rover. Totodata au fost scoase la vanzare si alte autovehicule, dar si terenuri si cladiri: o autoutilitara Mercedes Benz, o Autoutilitara Iveco, o Autoutilitara Man; o Autoutilitara Wolkswagen, o statie sortare - concasare din Jupanesti pentru care pretul de pornire este de peste 1,1 milioane lei, un teren intravilan situat in Targu Jiu si un altul in Jupanesti, doua incarcatoare, dar si alte bunuri.

Si Hotelul Sara din Ticleni, detinut de Gabriel Popescu, fratele parlamentarului gorjean, a fost executat silit pentru o datorie restanta de circa 20 mii lei la plata facturilor pentru apa consumata. In acest caz executarea silita ...

Business / afaceri 66 vizite [ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima