Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.365 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

EN: Promovabilitate mai mare dupa contestatii

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Aproximativ 400 de elevi au contestat notele obtinute la Evaluarea Nationala (EN). Rezultatele finale dupa solutionarea contestatiilor au fost afisate ieri, la fiecare scoala in parte. Potrivit reprezentantilor ISJ Gorj, in urma contestatiilor, a crescut procentul de promovabilitate. Au fost lucrari care au obtinut 3-4 puncte in plus fata de nota initiala. "Avem rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2015. In urma contestatiilor, procentul de nota peste 5.00 in judetul nostru a crescut de la 78,75% la 78,86%. S-au rezolvat contestatii in favoarea elevului 192 din cele 395 depuse. Au existat doua diferente mai mari, la matematica, doua lucrari au primit 3, respectiv 4 puncte peste nota pe care au obtinut-o la evaluarea initiala", a declarat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate5 vizite[ Pandurul ]

S-a prins si Caldaruse: Nu se mai poate sa taiem de la oameni

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Liderul sindical Gabriel Caldaruse, de la SMEO, cel care a sustinut orbeste masurile conducerii CE Oltenia, a declarat ca producatorul de energie nu mai poate rezista doar prin taierea de la oameni. El vorbeste de o miscare de protest la ANRE, dar crede ca cei din conducere si-au dat seama ca nu mai au ce taia de la oameni. Totodata, el spune ca sursa tuturor problemelor CEO este la ANRE.

In ultimii trei ani, venitul unui angajat al CE Oltenia a scazut in medie cu cateva sute de lei. "Oamenii spun sa organizam o miscare de protest si chiar o miscare mare in Bucuresti. Nu se mai poate. Efectiv am ajuns intr-un moment in care nu mai putem suporta nici un fel de taiere, nu mai putem suporta ca tot ce inseamna costuri sau pana la urma sa reziste aceasta companie taind de la oameni in continuare. Nu se mai poate. Cred ca toti factorii responsabili constientizeaza ca nu se mai poate taia de la oameni". Veniturile minerilor si energeticienilor s-au redus inca din 2012, de la venirea la conducere a lui Laurentiu Ciurel, cu sprijinul PSD. Atunci oamenii au pierdut 600 de lei. In 2013 a fost semnat un nou contract colectiv de munca ce a adus cele mai mari reduceri. Au fost taiate zeci de sporuri si facilitati, precum si cota de carbune. Totodata, conducerea a pus la punct un plan de reorganizare a personalului care a insemnat taierea salariilor la TESA si transferul de pe un post pe altul. In 2014 s-a inventat la CE Oltenia si personalul in curs de plasare, angajati TESA bagati ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]

Doi membri ai Directoratului CEO isi pierd mandatele

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Adriana Vilceanu si Ion Petroniu nu vor mai fi directori ai CE Oltenia. Potrivit unor surse, procesul de recrutare s-a incheiat in cazul Diviziilor Financiara si Strategii Dezvoltare, iar Vilceanu si Petroniu nu au fost selectati. Cei doi vor ramane pe functii pentru cateva saptamani, pana vor fi semnate contractele de mandat cu noii directori. Vilceanu este director la Financiar de cateva luni, dupa demisiile Mariei Scurtu si lui Daniel Pitaroiu. Petroniu conduce Divizia de Strategii si Dezvoltare din 2012.

Nu se stie insa ce s-a intamplat in cazul Diviziei Energie. Actualul director Aurel Medintu a candidat pentru Divizia Energie, dar se pare ca nu a fost inca selectata persona care va conduce. Oricum, Medintu a fost motiv de schimbare a vechiului Consiliului de Supraveghere. Medintu sustinea ca a castigat concursul, dar ca fostul presedinte Gabriel Dumitrascu nu a vrut sa-i semneze contractul de mandat. Dumitrascu declara ca Medintu nici nu a fost selectat si, mai mult decat atat, procesul de selectie a fost pus in pericol de Laurentiu Ciurel, care a dat presei numele castigatorului inainte de a se semna. Astfel, negocierea a picat.Surse spun ca este din ce in ce mai greu sa gasesti profesionisti care sa vrea sa vina la CE Oltenia. Pe de o parte din cauza problemelor financiare si pe de alta parte din cauza celor politice, stiindu-se ca activitatea este complet politizata de PSD. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Rosca: Nu avem viitor cu actuala conducere

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Nelu Rosca, presedintele Sindicatului Liber din Cariera Rosiuta, este nemultumit de conducerea companiei. CE Oltenia a decis trimiterea minerilor in somaj tehnic din 6 iulie, initial fiind discutii pentru concediu fara salariu. Au fost trei variante: zece zile de somaj tehnic plus doua zile de fara plata, cinci zile de somaj tehnic plus una fara plata sau patru zile plus una de somaj. Rosca spune ca actuala conducere nu gestioneaza cu profesionalism problemele din CE Oltenia. "Eu vreau sa existe un plan de management, o strategie de abordare si impreuna cu partenerul social managerul trebuia sa puncteze ce trebuie sa faca administratia, ce trebuie sa faca sindicatele. Viitorul l-as vedea cu unii care sa aiba demnitate sa plece, sa vina altii care se pricep si au puterea sa se inhame, sa se responsabilizeze si pe ei si pe cei din jurul lor, ca sa putem sa avem un viitor", a declarat acesta. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Consiliul de Supraveghere, mai mult control asupra directorilor CEO

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Consiliul de Supraveghere din cadrul CE Oltenia vrea mai mult control asupra achizitiilor facute de Directoratul companiei. In sedinta din 13 iulie, actionarii vor schimba limitele de competenta a supraveghetorilor in sensul ca, daca pana acum era nevoie de aprobarea CS doar in cazul operatiunilor mai mari de 30 de milioane de euro, acum este nevoie de aprobarea forului pentru achizitii de peste 3 milioane de euro.

Noul Consiliu de Supraveghere incearca sa se implice mai mult in activitatea Complexului Energetic Oltenia. Dar nu suficient, daca se ia in calcul faptul ca de doi ani echipa condusa de Laurentiu Ciurel scoate compania pe minus si totusi nu se ia masura demiterii.

Ordinea de zi a sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din data de 13 iulie a fost completata cu un punct referitor la modificarea Anexei 2 din Actul Constitutiv al Complexului Energetic Oltenia, referitoare la limitele de competenta ale Directoratului, Consiliului de Supraveghere si Adunarii Generale a Actionarilor vizand contractele si operatiunile la nivelul societatii. Practic, dupa sedinta din 13 iulie, contractele de achizitie sub 3 milioane de euro sunt aprobate si semnate de Directorat, iar CS este doar informat, ca si AGA. De asemenea, contractele mai mari de 3 milioane de euro trebuie sa fie aprobate de Consiliul de Supraveghere. Sumele au scazut simtitor pentru ca pana acum contractele de achizitii, produse, servicii si lucrari indiferent de durata de valori sub 30 de milioane de ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Lafarge, despagubita de Primaria Targu Jiu

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Peste 660.000 lei va trebui sa plateasca administratia publica locala din Targu Jiu la cateva zeci de proprietari de imobile din Barsesti, pentru ca realizeaza o investitie pe domeniul lor. Printre cei care vor fi despagubiti se numara si Lafarge Romcim care va primi mai bine de jumatate din valoarea despagubirilor totale.

Primaria Targu Jiu a declansat procedura exproprierii imobilelor proprietate privata de pe raza localitatii componente Barsesti, care constituie coridorul de expropriere al lucrarilor de utilitate publica "Extinderea si Reabilitarea Sistemelor de Alimentare cu Apa si Canalizare din judetul Gorj", situate pe raza municipiului. Lista cu imobile supuse exproprierii a fost atasata hotararii de Consiliu Local prin care consilierii locali au avizat amplasamentul investitiei, raportul de evaluare a proprietatilor imobiliare, terenuri intravilane si extravilane aferente conductei de alimentare cu apa a municipiului, dar si declansarea procedurilor de expropriere.

Primaria Targu Jiu va plati suma de 660.819 lei proprietarilor celor 22 de imobile ce vor fi preluate pentru realizarea investitiei la conducta de alimentare cu apa a orasului. Preturile stabilite de evaluator sunt de 10.5 euro/mp pentru suprafetele situate in intravilanul municipiului si de 1.4 euro/mp pentru cele din extravilan. Lafarge Romcim SA va primi cele mai mari sume, circa 400.000 lei, pentru cei circa 6300 de mp ce vor fi preluati de primarie pentru realizarea investitiei. O alta societate ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu: Gerea nu a venit pe furis, altfel trebuia sa ia ceva

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean, a comentat declaratiile lui Dan Valceanu, copresedintele PNL Gorj, care a catalogat vizita ministrului Energiei, Andrei Gerea, ca fiind una pe furis. "Nici nu are rost sa vorbim despre lucrurile astea. Daca venea pe furis, insemna ca trebuia sa ia ceva. A venit sa faca o analiza concreta la fata locului, insotit de specialisti din staff-ul Hidroelectrica si de cei care urmeaza sa execute lucrarile", a declarat Ion Calinoiu. Lucrarile de la centralele Dumitra si Bumbesti Jiu vor fi reluate in luna august. "Faptul ca vor incepe lucrarile de realizare a obiectivelor de la Bumbesti Livezeni, de punerea in functiune a hidrocentralei Dumitra de la Bumbesti Jiu este un lucru extraordinar. Sambata, s-a facut o deplasare din partea lichidatorului Hidroelectrica, domnul Borza, impreuna cu domnul ministru Gerea. Sunt alocate 77 de milioane de euro si vor incepe lucrarile in luna august. Ca termene, s-au stabilit ca in anul 2016, in luna august, sa se finalizeze Dumitra, iar in primul semestru al anului 2017 sa se finalizeze hidrocentrala de la Bumbesti Jiu. Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le urmarim, nu anumite declaratii", a precizat Calinoiu.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Gorjenii, fara noroc la loteria fiscala

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 07:26

Niciun gorjean nu a revendicat premii la a doua editie a loteriei fiscale. A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizata pentru bonurile emise in perioada 29 martie-31 mai, fondul de premiere, de un milion de lei, urmand sa fie impartit intre cel mult 100 de castigatori. Bonurile fiscale de 135 lei din 23 mai 2015 sunt castigatoare la prima etapa a Loteriei bonurilor, urmand sa participe la o noua extragere daca vor exista mai mult de 100 astfel de bonuri. La nivel national circa 40 de cereri au fost depuse pana marti pentru revendicarea premiului.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Ungureanu, votat sef la SIE. Popeanga, la vot!

Marti, 30 Iunie 2015, ora 23:27

Mihai Razvan Ungureanu a fost votat sef la Serviciul de Informatii Externe (SIE) in ciuda boicotului PSD. Deputatul PSD Vasile Popeanga, unul dintre "spargatorii" boicotului cerut de partid, a fost aplaudat de liberali cand a votat

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Ungureanu, votat sef la SIE

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:26

Mihai Razvan Ungureanu a fost votat sef la Serviciul de Informatii Externe (SIE) in ciuda boicotului PSD. Deputatul PSD Vasile Popeanga, unul dintre "spargatorii" boicotului cerut de partid, a fost aplaudat de liberali cand a votat

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Dubita rasturnata la Bumbesti Pitic

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:26

O dubita cu marfa s-a rasturnat marti dupa-amiaza pe raza comunei gorjene Bumbesti Pitic. Din primele informatii, nu este nimeni ranit. Politia face cercetari la fata locului.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Batran fara permis, la volan

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:26

Un batran in varsta de 70 de ani din Targu Jiu s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost depistat in trafic, pe DN 66, de politistii din Bumbesti Jiu in timp ce conducea un autoturism, desi nu detinea permis de conducere. Batranul este cercetat acum sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Tanar acuzat ca si-a lovit tatal

Marti, 30 Iunie 2015, ora 19:26

Un tanar in varsta de 33 de ani din Motru s-a ales cu dosar penal fiind cercetat pentru infractiunile de lovire sau alte violente si furt intre rude. Conform politistilor, acesta l-a lovit pe tatal sau in varsta de 64 de ani si i-a luat cheile autoturismului proprietate personala. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

A scos cutitul in fata Judecatoriei Motru

Marti, 30 Iunie 2015, ora 16:27

Luni, 29.06.2015, in jurul orelor 23.00, jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj, aflati in serviciu la Judecatoria Motru si la Parchetul de pe langa Judecatoria Motru, au fost sesizati de catre un grup de persoane, despre faptul ca, in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Motru, o persoana de sex masculin ii ameninta cu un cutit.

Procedand la legitimarea acestei persoane, au constatat ca aceasta se numeste A.E. de 33 de ani, domiciliat in municipiul Motru, jud. Gorj, fara antecedente penale, care a amenintat doua persoane cu un cutit, cu lama de aproximativ 20 cm.

Persoanei in cauza i-au fost intocmite de catre jandarmi actele de constatare, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare, dosarul urmand a fi inaintat Politiei municipiului Motru, in vederea efectuarii cercetarilor.

Sursa: Comunicat IJJ Gorj

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Liberalul Romanescu lauda PSD: E ca un Mercedes!

Marti, 30 Iunie 2015, ora 16:27

Marcel Romanescu, copresedintele PNL Tg Jiu, a spus la Radio Infinit ca si-ar dori ca partidul sau sa aiba macar 80% din oganizarea celor de la PSD. "PSD are un sistem. Cand trebuie sa functioneze este ca un Mercedes, fiecare om stie ce are de facut in ziua votarii, nu exista vulnerabilitati" a comentat Romanescu.

www.radioinfinit.ro

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu, vizita privata la Ciurel

Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:27

Ion Calinoiu a facut marti mai multe comentarii referitoare la problemele din CE Oltenia. Intrebat cand a vorbit ultima data cu managerul Laurentiu Ciurel, presedintele CJ Gorj a raspuns initial ca vineri. Un jurnalist l-a intrebat daca nu cumva a fost luni seara in vizita acasa la Ciurel, masina lui de serviciu stationand mai multe ore in zona. "A fost o vizita privata. Ma urmariti?", a fost raspunsul presedintelui Calinoiu.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Avi Instant Targu Jiu, intr-o retea de spalare de bani

Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:27

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism -Serviciul Teritorial Craiova impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si Bucuresti si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Tg. Jiu au efectuat in data de 30.06.2015 un numar de 7 perchezitii domiciliare la sediile mai multor societati comerciale, pe raza judetului Gorj si a municipiului Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale, specializata in infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2010 - 2012 asociatii, administratorii si reprezentantii mai multor societati comerciale printre care SC AVI INSTANT SRL Tg. Jiu, SC AGRO DELTA EXPRES SRL, SC FUSTOK INVEST EXPRES SRL, SC BORDEAUX BUSINES SRL, SC EVOLVO TRADE SRL, M&M TRADING 2000 LTD, s.a. au initiat si constituit un grup infractional in scopul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor.

Astfel, incepand cu anul 2010 liderul gruparii, M.M.S, cetatean britanic de origine libaneza, asociat unic si administrator la S.C. SAM PLUS INTERNAEsIONAL S.R.L. Bucuresti, a initiat si coordonat atat direct, cat si prin persoane interpuse, o serie de societati fantoma (S.C. Agro Delta Expres S.R.L., S.C. Fustok Impex S.R.L., S.C. Bordeaux Business S.R.L., S.C. Evolvo Trade S.R.L.), prin intermediul carora se efectuau livrari catre S.C. AVI ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Pandurul ]

Scandal intre constructori pe centura Targu Jiului

Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:27

Scandal intre constructori pe centura Targu JiuluiScandal in toata regula intre reprezentantii a doua firme de constructii romanesti, ambele subcontractoare ale unei companii straine, Collini Lavori, care a castigat licitatia pentru realizarea centurii municipiului Tg Jiu. Cei de la Euroconstruct s-au dus peste reprezentantii altei firme, pentru a-i scoate utilajele din drum, desi fiecare primise un tronson bine determinat de la Collini Lavori. La fata locului au fost chemati si jandarmii, pentru ca muncitorii de la Euroconstruct aveau de partea lor cativa oameni de la o firma de paza, care nu purtau echipamente specifice, dar sunt extrem de solizi si cu tatuaje la vedere. Pana la urma conflictul a fost stins si fiecare isi vede mai departe de partea lui de drum.

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Protectorul turc al lui Ponta este finul lui Adrian Nastase

Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:26

Ce mica e lumea! Presedintele Turciei, Erdogan, cel care l-a dus cu avionul pe Ponta la operatie la Istambul, este finul fostului premier Adrian Nastase.

Fostul premier Adrian Nastase este, potrivit chiar propriei marturisiri postate pe blogul sau, pe 13 Septembrie 2014, nasul de cununie al fiicei mari a presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, Esra, participand, alaturi de sotia sa, Dana Nastase, acum 11 ani, pe 13 Iulie 2004, cand era prim ministru al Romaniei si presedinte al PSD, la casatoria fiicei lui Erdogan, pe atunci premier al Turciei, cu Berat Albayrak.

Citeste continuarea pe blogul Sorinei Matei.

http://sorinamatei.blogspot.ro/2015/06/exclusiv-adrian-nastase-este-nasul-de.html

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Vacaru - "baietelul in pantaloni scurti" vs. Valceanu - "liderul fara minte"

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Vacaru - "baietelul in pantaloni scurti" vs. Valceanu - "liderul fara minte"PSD si-a pus primar interimar la Balteni, iar asta i-a nemultumit atat pe liberali, cat si cei de la PPDD. Nicolae Lungan a fost ales de opt consilieri, printre ei fiind si cei care au fost exclusi de PNL. In timp ce Dan Valceanu acuza Prefectura ca nu a trimis la timp documentatia pentru a putea fi inlocuiti, liderul PPDD Gorj spune ca PSD nu a respectat intelegerea. Ba mai mult, Valceanu il face pe prefectul Alin Vacaru "baietelul in pantaloni scurti al lui Ion Calinoiu". La randul sau, Vacaru crede ca liberalul "nu-i are pe cei sapte ani de acasa".

Social-democratii au profitat de situatia creata prin radierea consilierilor PNL, pentru a obtine postul de primar interimar la Balteni. Liberalii asteapta acum inlocuirea acestor consilieri si o noua sedinta de Consiliu Local pentru a numi un viceprimar. Liderii PNL Gorj cred ca Institutia Prefectului a tras de timp, in mod intentionat, pentru a-i favoriza pe cei de la PSD.

Dan Valceanu il acuza pe prefectul Alin Vacaru de faptul ca ar fi actionat la comanda lui Ion Calinoiu. "Acum o saptamana am transmis Institutiei Prefectului o adresa prin care instiintam ca trei dintre consilierii PNL si-au pierdut definitiv calitatea de membru. De atunci pana in acest moment, domnul prefect n-a facut absolut nimic. El continua sa se comporte ca baietelul in pantaloni scurti al domnului Calinoiu, care actioneaza politic. Va spun ca actioneaza politic pentru ca, in cazul a doi consilieri de la Turceni, a doua zi dupa ce a fost sesizat a ...

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]

Bucurescu: In minerit totul e al PSD

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Primarul PSD din Slivilesti, Sorin Bucurescu, este suparat pe partid si pe directorii numiti in minerit si energie. Primarul se plange ca CE Oltenia nu a ajutat comunitatea, desi distruge terenurile oamenilor. In plus, spune el, nu mai poate aparea in fata oamenilor pentru ca toata lumea stie ca la companie PSD a pus de la primul pana la ultimul om. Bucurescu este enervat de tupeul cu care directorii spun presei ca au dat concurs pentru posturile de la CEO. Laurentiu Ciurel, directorul CE Oltenia, este fost vicepresedinte PSD si a ajuns sef la complex printr-un simulacru de concurs. La fel si Daniel Antonie, care a fost pus director din postul de consilier judetean al PSD. "Mineritul nu ne-a mai ajutat cu absolut nimic. Ne asteptam sa faca ceea ce distrug, ce afecteaza. Uzufruct nu au mai dat de trei ani, angajari la cei care au cedat terenuri nu au mai facut, drumul l-au distrus. Acum nu mai putem sa spunem nimic oamenilor pentru ca acum totul e al PSD. De la primul om pana la ultimul. Mi-as dori sa nu mai aiba tupeu sa spuna ca au castigat postul prin concurs. Nu, au castigat datorita unor fraieri care au alergat prin localitati si au adus un numar de voturi. Si de aceea e un mare director pus acolo, care acum spune ca a castigat postul prin concurs si nu ne-a ajutat cu absolut nimic. Sunt foarte suparat", a spus primarul care nu are nicio investitie in comuna pentru ca nici Guvernul nu i-a dat fonduri. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Carciumaru tine la onoarea de gorjean a premierului

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Ponta si-a pierdut calitatea de gorjean, dupa ce a donat casa de la Baia de Fier, unde avea domiciliu, fostei sale sotii, Roxana. Premierul ar putea pierde si calitatea de "Gorjeanul anului", primita in 2012 de la Consiliul Judetean. Noul regulament prevede ca titlul nu poate fi acordat persoanelor cu probleme penale, astfel ca liberalii cer retragerea titlului.

Liderul PSD Gorj, Florin Carciumaru, a comentat referitor la solicitarea consilierilor judeteni PNL. Carciumaru a spus ca liberalii fac o mare greseala, insa a admis ca nu cunoaste detaliile regulamentului privind acordarea unei astfel de distinctii. "Cred ca este o mare greseala. Nu pot sa comentez prea mult, pentru ca nu cunosc despre ce este vorba in regulamentul respectiv si, dupa cum am vazut comentariile, nu poate un regulament sa functioneze, sa lucreze retroactiv", a declarat Florin Carciumaru.

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a refuzat sa ridice acest titlu sefului sau de partid, spunand ca la vremea la care a primit distinctia Victor Ponta nu era cercetat penal.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Directorul Giorgi, facut praf de Popeanga si Iriza

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Conflict deschis intre deputatul Vasile Popeanga si directorul Minprest, Gabriel Giorgi, ambii fiind colegi in PSD Gorj. Popeanga a auzit ca inlocuitorul lui Laurentiu Ciurel la sefia CE Oltenia ar putea fi Gabriel Giorgi. Directorul Minprest s-a simtit atacat de o asemenea functie si a spus ca Popeanga vorbeste lucruri trasnite, probabil din cauza varstei. In discutie a intrat si deputatul Scarlat Iriza, care spune ca nu l-ar angaja pe Giorgi nici ingrijitor.

Discutiile contradictorii dintre Popeanga si Giorgi sunt de acum cateva luni, cand Finantele publice au blocat conturile Minprest pentru o datorie la stat. Cel care a dispus aceasta masura a fost Alin Popeanga, fiul deputatului Popeanga, functionar la Finante. Atunci, Giorgi l-a atacat pe acesta in presa si probabil ca Popeanga nu a uitat acest lucru. Faptul ca se vehiculeaza ca el ar putea fi cel care il inlocuieste pe Ciurel l-a suparat pe Giorgi. "Anumite persoane dupa o anumita varsta incep sa mai spuna si lucruri trasnite. E ca si copiii aia de cinci ani, care spun prostii pe acasa. La fel si domnul Popeanga. Probabil varsta e de vina. Nu e nimic adevarat. E o mizerie aruncata", a declarat Gabriel Giorgi. Pe surse a aparut informatia ca Giorgi ar fi fost recomandat la Bucuresti, ministrului Gerea, de actualul prefect Alin Vacaru si de fostul prefect Claudiu Teodorescu.

Popeanga a reactionat si a spus ca Giorgi a fost facut director la Minprest, desi nu merita acest lucru. "Cand esti in varsta, esti mai intelept ...

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Oprisan, grijuliu cu piciorul lui Ponta

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Liderul din Vrancea al PSD, Marian Oprisan, si-a manifestat ieri din nou grija si atentia fata de starea de sanatate a lui Victor Ponta, spunand ca tine la piciorul acestuia. Cei doi au avut o discutie telefonica, in urma careia Oprisan a mentionat ca il intelege pe premier ca vrea sa mai stea in Turcia desi, daca ar fi fost in locul acestuia, ar fi revenit mai repede acasa. "Am vorbit cu Victor Ponta. Sigur, Victor Ponta are perfecta dreptate in acest moment. Daca eu as fi fost prim-ministru, m-as fi intors imediat. Mi-as fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea sa-si riste sanatatea din acest punct de vedere si are dreptate. Si eu tin la piciorul lui, stiti foarte bine ca mi-e drag din acest punct de vedere. Puterea PSD sta in suma liderilor de valoare, de la nivel local si central", a spus Oprisan, dupa ce, anterior, si alti lideri din partid au transmis public mesajul ca premierul ar fi trebuit sa revina in tara imediat dupa operatie.

Chiar si Oprisan spunea saptamana trecuta ca "lucrurile nu merg bine pentru partid si guvernare", la rampa iesind ieri si Rovana Plumb, cea care conduce partidul in lipsa lui Ponta si care a dat asigurari ca in principala formatiune aflata la putere nu ar exista probleme. "Primul mesaj pe care il trasmitem din partea Biroului Politic National este ca PSD este un partid unit, stabil, solidar, care stie ce are de facut, care actioneaza politic normal. Vor urma conferintele judetene, este un calendar stabilit si va continua, ca prioritate ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

IPJ Gorj a solutionat cazul de blat de la Pandurii - U Cluj

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Inspectoratul de Politie Gorj a finalizat verificarile in urma plangerii lui Eugen Pirvulescu, fost presedinte la CS Pandurii, el cerand oamenilor legii sa ancheteze daca se face vinovat de blat la meciul dintre Pandurii si U Cluj. La doua luni de la suspendarea lui Pirvulescu, IPJ a constatat ca nu exista fapte ilegale. Eugen Pirvulescu a confirmat ca a primit o adresa de la Politie si crede ca raspunsul IPJ este primul pas spre lamurirea situatiei lui de la CS Pandurii.

Eugen Pirvulescu a fost revocat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie, iar contractul de munca i-a fost suspendat pe o perioada de trei luni incepand cu 28 aprilie, in urma unei decizii a actionarilor de la Pandurii. Hotararea actionarilor este explicata prin aparitia in presa a unor articole privind unele suspiciuni de blat la meciul Pandurii- U Cluj. Blatul ar fi fost facut de Pirvulescu, fara stiinta jucatorilor sau a antrenorului, spunea Laurentiu Ciurel, reprezentantul principalului finantator al clubului - CE Oltenia. In urma cu o saptamana a fost prima sedinta in comisia de disciplina de la Pandurii, unde cei de la club nu au putut demonstra acuzatiile.

Acum, IPJ Gorj i-a trimis lui Pirvulescu o adresa prin care il asigura ca sesizarea sa a fost verificata si nu sunt probleme cu legea. Politia a verificat acuzatia de blat in urma unei sesizari facute chiar de Pirvulescu. Dupa 29 iulie, cand expira suspendarea, Pirvulescu vrea sa revina la CS Pandurii.

Sport / stiri Sport9 vizite[ Pandurul ]

Iordanescu: Mai avem nevoie de minim patru jucatori

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Iordanescu: Mai avem nevoie de minim patru jucatoriPandurii Targu Jiu a incheiat luni perioada de pregatire din Olanda dupa 16 zile de antrenamente fizice si tehnico-tactice si patru meciuri de verificare. La finalul acestei perioade de pregatire, antrenorul Edi Iordanescu a trecut in revista plusurile si minusurile din acest cantonament. Marea problema este lipsa jucatorilor. Tehnicianul spune ca mai are nevoie de patru jucatori.

Tehnicianul este suparat ca are mari probleme de lot, dar se bucura de cele doua transferuri facute de club: Wellington si Fernandes. "Cand vorbesti de 13-14 jucatori care parasesc o echipa, asta inseamna mai bine de jumatate din lot, aproape 60% din nucleul de jucatori. Dar, sigur ca au ramas si jucatori pe care noi mizam in continuare si in care noi credem foarte tare si, deja fiind la a doua pregatire impreuna, asta inseamna continuitate. (...) Dar suntem departe de a fi cu lotul complet, pentru ca nici din punct de vedere cantitativ nu suntem in regula. Pentru club e bine ca au venit cei doi jucatori si pentru imaginea noastra, pentru ca sunt doi jucatori cu CV destul de bun, eu sunt bucuros ca i-am putut aduce insa trebuie sa ne miscam in continuare cu transferurile", a declarat Iordanescu.

Tehnicianul pandurilor crede ca echipa mare are nevoie de minim patru jucatori pentru a acoperi toate posturile. "Sunt mai putin de doua saptamani, iar noi in momentul de fata, nu vorbesc calitativ, dar nici macar cantitativ nu suntem acoperiti. De aceea spun ca ne bazam pe 15-16 jucatori ceea ce ne ...

Sport / stiri Sport7 vizite[ Pandurul ]

Andries, antrenor daca face performanta

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Liviu Andries a ramas antrenor la echipa de handbal, desi a scapat la mustata de retrogradare. Presedintele sectiei Benedict Geamanu sustine ca Andries are un contract pe un an cu noi clauze de performante. "In urma discutiilor avute cu conducerea administrativa s-a ajuns la concluzia sa continuam cu Liviu Andries. Am avut discutii cu doi antrenori, dar nu s-a concretizat si atunci am decis sa continuam cu Liviu Andries pentru inca un an, cu un contract nou, cu anumite clauze de performanta", a declarat Geamanu. Conducerea clubului a impus ca obiectiv calificarea in play-off. (A.A.)

Sport / stiri Sport7 vizite[ Pandurul ]

CSS Tg Jiu, rezultat bun la baschet

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Echipa de baschet masculin a CSS Tg-Jiu a participat in perioada 21-27 iunie la Liga Nationala de Baby Baschet si Mini Baschet, care a avut loc la Mangalia. Copiii nascuti in 2005-2006 au jucat zece meciuri, din care au castigat sapte, clasandu-se in final pe locul 14 din 84 de participanti.

Lotul echipei de baschet a fost format din 12 jucatori de baschet (8 nascuti 2005 si 4 nascuti 2006), iar totalul de 377 de puncte marcate de echipa in toate cele 10 partide desfasurate ele au avut ca autori pe: Somacescu Tudor Stefan (103 puncte marcate), Vlaicu-Popa Mihnea Ioan (79 puncte), Pigui Luca Sebastian (16 puncte), Branzan Alexandru (39 de puncte), Mitu Alexandru (24 puncte), Pistol Andrei (11 puncte), Badea Mihai (21 puncte), Fintina David Adrian (22 puncte), Mladin Raul Cristian (10 puncte), Tiloiu Darius, Dobromir-Milosescu Mario ( 2 puncte), Pomaga Alexandru Daniel (50 puncte). (A.A.)

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

A fugit de acasa, suparat pe nota de la Capacitate

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

A fugit de acasa, suparat pe nota de la CapacitateSituatie incredibila intr-o familie din Targu Jiu, care s-a trezit acum ca baiatul de 15 ani care a sustinut examenul de capacitate a plecat de acasa dupa ce si-a exprimat nemultumirea pentru nota pe care a luat-o la matematica.

Marius Balaceanu a luat 6.50, mult mai bine fata de alti colegi de-ai sai de la scoala Voievod Litovoi si, in acelasi timp, mai slab fata de altii, care au invatat mai mult. Tanarul nu a spus rudelor decat ca stia ca a rezolvat majoritatea subiectelor si spera la o nota mult mai mare, dupa afisarea rezultatelor parintii observand ca acesta nu mai apare acasa. Oamenii nu au avut incotro si au pus plecarea lui pe seama notei de la matematica, nota care este mai mare cu un punct decat cea de la romana.

"Nu ne-a spus nimic atunci cand a plecat de acasa. A venit si ne-a zis ca a vazut rezultatele, ca spera la o nota mai mare, dupa care si-a luat bicicleta si dus a fost. Noi nu l-am certat, chiar am incercat sa il incurajam, dar acum am vazut ca nu mai vine inapoi acasa si nu stim unde este si ce face. Suntem disperati si vrem sa il gasim", spune tatal lui Marius, parintii punand inclusiv afise pe strada prin care ii roaga pe gorjeni sa il ajute sa isi gaseasca fiul. Cazul a fost adus si in atentia politistilor, care l-au dat pe minor in urmarire la nivel national, in speranta ca cineva il va vedea si ii va ajuta pe parinti sa il gaseasca mai repede.

Conform informatiilor oficiale ale IPJ Gorj, semnalmentele lui Marius sunt: inaltime aproximativ 1,65 ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Valceni cercetati pentru tentativa la inselaciune

Marti, 30 Iunie 2015, ora 07:27

Trei tineri din Ramnicu Vilcea, cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani, sunt anchetati de politistii gorjeni dupa ce au incercat sa vanda unui gorjean niste obiecte din metal de culoare galben, pretinzand ca este vorba de obiecte din aur. In fapt, conform oamenilor legii, au incercat sa insele un barbat, de 31 de ani, din comuna Barbatesti, spunand ca au nevoie de bani, deoarece sunt cetateni straini si au ramas fara combustibil la autoturismul ce era stationat in parcarea din zona intersectiei DN 67B cu DN 67- localitatea Scoarta. Cu ocazia verificarilor efectuate de politisti, acestia au mai identificat doua obiecte din metal de culoare galben, fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza, politistii gorjeni au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de inselaciune.

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Rezultate Bacalaureat 2015 Gorj
Rezultate Bacalaureat 2015. Cand aflam primele rezultate Anul acesta, la sesiunea iunie-iulie a ...
O femeie din Targu Jiu ameninta ca se arunca de pe bloc!
In aceste momente, o femeie ameninta ca se arunca in gol! Aceasta este urcata pe acoperisul unui ...
Sotia lui Fugaru a lesinat de frica ANAF-ului
Inspectorii antifrauda se afla in orasul Targu-Carbunesti unde verifica mai multe firme din oras, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook