Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.222 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Radare, doar in masinile cu insemnele politiei

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:45

Radare, doar in masinile cu insemnele politieiPlenul Senatului a adoptat miercuri propunerea legislativa a unor parlamentari liberali care prevede ca radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu insemnele distinctive ale Politiei rutiere. Potrivit proiectului, dispozitivele fixe sau mobile destinate masurarii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisuri si insemnele distinctive ale Politiei rutiere. Dispozitivele mobile (tip pistol) destinate masurarii vitezei se vor utiliza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale Politiei rutiere, mai prevede proiectul. Proiectul merge la Camera Deputatilor, care este decizionala. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Peste un milion de lei pentru sportul gorjean. Cine primeste finantare!

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:33

Peste un milion de lei pentru sportul gorjean. Cine primeste finantare!Consiliul Judetean Gorj a aprobat miercuri, 7 martie, programul si regulamentul de acordare a contractelor de finantare nerambursabila pentru activitatile sportive la nivel de judet. 1,1 milioane lei pun la bataie autoritatile judetene pentru astfel de proiecte, insa cluburile si asociatiile sportive vor primi finantare numai in anumite conditii. Una dintre acestea este sa nu inregistreze datorii.

Consiliul Judetean Gorj a alocat suma de 1,2 milioane lei pentru finantarea activitatilor din domeniul sport si cultura pentru anul 2018, insa mare parte din suma a fost alocata pentru activitati sportive. Consilierii judeteni au aprobat miercuri ghidul solicitantului privind regimul finantarilor nerambursabile din fondurile bugetului Judetului Gorj alocate pentru activitati nonprofit de interes general din domeniul sport. "Am avut dezbateri cu toate structurile, asociatiile de sport care sunt interesate, fie ca sunt cluburi care activeaza in liga a II, a III-a, in liga judeteana, impreuna cu Asociatia Judeteana de profil in toate ramurile sportive, fie ca vorbim de fotbal, de handbal, de alte sporturi de echipa sau individuale si speram ca in acest an, demarand mult mai repede acest program, sa consumam finantarea cat mai rapid astfel incat banii alocati de catre noi toti, prin vot, sa fie de folos desfasurarii in bune conditii a activitatii sportive in judetul Gorj si activitatii culturale, celor care sunt interesati sa depuna proiecte", a declarat Cosmin Popescu, presedintele ...

Sport / stiri Sport14 vizite[ Pandurul ]

Pe arena din Targu Jiu trebuie sa joace Pandurii

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:33

Pe arena din Targu Jiu trebuie sa joace PanduriiOpinie interesanta a antrenorului de la ACS Sirineasa, Dan Vasilica. Desi mult timp s-a vehiculat ca finantatorul echipei, Nicu Sarcina, vrea sa aduca echipa la Targu Jiu, pentru a juca pe noul stadion, antrenorul crede ca aici ar trebui sa joace Pandurii. "Mi-as dori ca intr-o zi sa antrenez pe un asemenea stadion, nu ma intereseaza numele echipei, poate sa fie si Steaua Bucuresti. Redevenind seriosi, cred ca pe aceasta arena ar trebui sa joace Pandurii Targu Jiu, pentru ca fara rezultatele acestei echipe nici nu ar fi fost realizata aceasta arena", a spus Dan Vasilica la Radio Infinit. (A.A.)

Life Show / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Dan Vasilica despre promovare: Nu am emotii!

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:32

Dan Vasilica despre promovare: Nu am emotii!Campionatul Ligii a III-a va fi reluat la sfarsitul saptamanii. Seria a IV-a este condusa detasat de ACS Sirineasa, echipa finantata de gorjeanul Nicu Sarcina, care joaca meciurile de pe teren propriu la Petrosani. "Am un obiectiv, sa promovez. Nu am emotii absolut deloc, sunt convins ca o sa promovam", a spus antrenorul Dan Vasilica.

Antrenorul de la ACS Sirineasa spune ca nu se bazeaza pe cele sapte puncte avans pe care le are fata de urmatoarea clasata: "Sunt echipe care vor sa promoveze, sunt si alte echipe care pot sa puna probleme, dar suntem cei mai in masura sa indeplinim acest obiectiv. Avantajul este confortabil, dar in fotbal se poate intampla orice. Toti suntem constienti ca promovam doar daca muncim pentru fiecare meci si se vede asta la antrenamente".

ACS Sirineasa va juca sambata la Petrosani, cu National Sebis. (A.A.)

Life Show / stiri Sport1 vizite[ Pandurul ]

Handbalistii gorjeni pierd un om de baza

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:31

Handbalistii gorjeni pierd un om de bazaDorin Dragnea, unul din jucatorii de baza de la CS Universitatea "Constantin Brancusi", s-a accidentat grav in meciul de la Resita. Acesta are ruptura de tendonul lui Ahile, iar recuperarea ar putea dura sase luni. Practic, acest sezon este incheiat pentru el.

CS Universitatea Constantin Brancusi joaca in Divizia A si are ca obiectiv promovarea in Liga Nationala, fiind la sase puncte de liderul CSM Oradea. Urmatorul meci al gorjenilor va fi duminica, 11 martie, incepand cu ora 12.00, in deplasare la Universitatea Craiova. (A.A.)

Sport / stiri Sport14 vizite[ Pandurul ]

Guvernul mai face doua stadioane

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:30

Guvernul mai face doua stadioaneGuvernul au discutat, miercuri, indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investitii "Stadion Steaua" si Stadionul National de Rugby "Arcul de Triumf". Arena din Ghencea va avea o capacitate de 30.500 de locuri pentru spectatori, patru vestiare, 24 de camere pentru cazarea sportivilor, un muzeu, spatii comerciale, precum si restaurant. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 301,77 de milioane de lei.

Stadionul National de Rugby "Arcul de Triumf" va avea o capacitate totala de 8.100 de locuri pentru spectatori. Durata de realizare a obiectivului este de 23 de luni, iar valoarea totala a investitiei este de 126,41 de milioane de lei. (A.A.)

Sport / stiri Sport11 vizite[ Pandurul ]

Buchete muzicale pentru angajatele unei institutii din Gorj

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:16

Buchete muzicale pentru angajatele unei institutii din GorjCele circa 60 de angajate ale Serviciului de Gospodarire a Apelor (SGA) Gorj au primit miercuri, 7 martie, un cadou inedit din partea elevilor Liceului de Muzica si Arte Plastice din Targu Jiu. Elevii, coordonati de profesorul Dumitru Pasare, le-au cantat, la nai, mai multe melodii, dintre cele cu care l-au incantat pe Adree Rieu, celebrul violonist olandez. A fost cadoul lor pentru doamnele care lucreaza in cadrul acestei institutii, cu prilejul Zilei Internationale a Femeii. Angajatele SGA Gorj i-au rasplatit pe tineri cu aplauze. "Intre Liceul de Muzica si Sistemul de Gospodarire a Apelor, incepand de anul acesta, practic, s-a legat un parteneriat sufletesc, fara sa fortam nota dintr-o parte sau din alta. Au zis ca vor sa colinde de sarbatori si acum au zis ca vor sa incalzeasca sufletele colegelor noastre printr-un buchet de melodii, bineinteles, pe masura", a declarat Ion Calinoiu, directorul SGA Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Se recruteaza fete si baieti pentru o cariera militara

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:07

Se recruteaza fete si baieti pentru o cariera militaraMinisterul Apararii Nationale desfasoara prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judetean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor - baieti si fete, se primesc candidati care indeplinesc criteriile generale si specifice de recrutare, absolventi ai invatamantului liceal cu diploma de bacalaureat, iar in cazul in care sunt elevi in ultimul an, sa faca dovada promovarii examenului de bacalaureat, pana la data concursului de admitere si care au varsta de cel mult 28 de ani (pentru maistrii militari) si 35 de ani (pentru subofiteri), impliniti in anul organizarii concursului de admitere.

Pentru anul de invatamant 2018/2019, Ministerul Apararii Nationale vine in intampinarea tinerilor (baieti si fete) din municipiul Targu Jiu si judetul Gorj cu urmatoarea oferta educationala:

* Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" din Pitesti - 650 locuri, din care 323 pentru maistrii militari si 327 pentru subofiteri;

* Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" din Boboc - 291 locuri, din care 226 pentru maistrii militari si 65 pentru subofiteri;

* Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral I. Murgescu" din Constanta - 110 locuri.

Invatamantul militar este invatamant de stat, vocational, gratuit, parte integranta a sistemului national de invatamant.

Pentru a participa la concursul de admitere in institutiile militare de invatamant preuniversitar, candidatii vor parcurge ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Decizii cu privire la judecatori din Gorj

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:06

Decizii cu privire la judecatori din GorjConsiliul Superior al Magistraturii, sectia pentru judecatori, a luat in discutie pe 6 martie mai multe cereri de transfer. Judecatorul Daniel Cornescu va fi transferat de la Judecatoria Targu Jiu la Tribunalul Gorj. In schimb, a fost respins transferul Ramonei Venczel de la Judecatoria Targu Carbunesti la Tribunalul Gorj.

A mai fost admisa cererea Alinei Gabriela Ciontu de transfer de la Tribunalul Dolj la Curtea de Apel Craiova.

CSM, sectia pentru judecatori, a amanat discutarea unor alte cereri de transfer, si anume cele venite de la judecatorii Mihai Dogaru si Raluca Elena Preda, care vor sa se mute de la Judecatoria Targu Jiu la Tribunalul Gorj, precum si cererea Danielei Camenita, care a solicitat transferul de la Tribunalul Gorj la Tribunalul Mehedinti. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Pandurul ]

Catalog electronic in scolile din Rovinari

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 22:06

Catalog electronic in scolile din RovinariPrimaria Rovinari introduce catalogul electronic in toate unitatile scolare de pe raza orasului. Autoritatile locale considera ca, prin implementarea acestui sistem, elevii vor lipsi mai putin de la ore si vor avea note mai bune.

Proiectul finantat din bugetul local prevede implementarea in toate scolile, dar si la Colegiul "Gheorghe Tatarescu" a unui program de management al invatamantului care are si componenta de "catalog electronic". Primarul Robert Dorin Filip este de parere ca astfel se va inregistra o crestere a notelor, cu cel putin un punct la nivel de clasa, se vor reduce absentele in randul elevilor si vor creste rezultatele la examenul de bacalaureat.

Astfel, platforma educationala va functiona in trei unitati scolare in care sistemul este in curs de implementare. In cadrul acestui proiect s-au achizitionat si 90 de tablete pentru toate clasele de elevi din oras de la clasa a V-a pana la a XII-a.

Rovinari devine astfel primul oras din Oltenia care a implementat acest program de management educational sustinut integral de administratia locala.

Catalogul scolar electronic usureaza activitatea profesorilor, care scapa de calcularea mediilor si intocmirea de situatii si raportari, datele fiind generate rapid. Profesorul va avea un cod de acces in catalog, la fel si elevul si parintele. Orice modificare in contul elevului va genera automat o notificare catre parinti. Totodata, prin implementarea acestui sistem, se urmareste imbunatatirea comunicarii dintre ...

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Romanii, notificati cand le expira pasaportul

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 21:59

Romanii, notificati cand le expira pasaportulSistemul de notificare a cetatenilor romani cu privire la faptul ca urmeaza sa le expire pasaportul a intrat in vigoare miercuri. Astfel, detinatorii de pasapoarte, care au comunicat la depunerea ultimei cereri un numar de telefon valabil, vor primi un SMS prin care vor fi informati ca le expira pasaportul, cu una pana la trei luni inainte.

Prin acelasi mesaj, cetatenii vor fi incurajati sa se programeze din timp pentru a evita timpii mari de asteptare din perioada de vara.

Textul mesajului va fi: "Pasaportul dvs. va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)". Pentru SMS-urile transmise la nivel national, va figura ca semnatar D.G. Pasapoarte, iar in strainatate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numarul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurand termenul PASAPOARTE. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Mii de magistrati reclamati la Inspectia Judiciara

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 15:45

Mii de magistrati reclamati la Inspectia JudiciaraPeste 6.300 de sesizari privind activitatea si conduita procurorilor si judecatorilor au fost inregistrate, in 2017, la Inspectia Judiciara, un numar ''consistent'' vizand tergiversarea solutionarii dosarelor si redactarea cu intarziere a hotararilor judecatoresti, potrivit Raportului de activitate al IJ pe anul trecut.

"In 2017 au fost inregistrate 6.365 sesizari privind activitatea si conduita judecatorilor si procurorilor, 5.921 fiind sesizari noi, iar 444 reveniri la sesizari anterioare; intrucat aceasta ultima categorie de sesizari le include si pe acelea privind unele aspecte noi, au fost efectuate verificari suplimentare fata de lucrarile initiale", se mentioneaza in raport.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Tamponare la Coloana Infinitului

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 12:51

Tamponare la Coloana InfinituluiTamponare intre doua masini miercuri la pranz, in Targu Jiu. Incidentul a avut loc langa parcul de la Coloana Infinitului, chiar in apropiere de trecerea de pietoni. Nu sunt persoane ranite, masinile fiind usor avariate.

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

A ramas fara motocicleta

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 10:50

A ramas fara motocicletaUn tanar de 26 de ani din Matasari, judetul Gorj, a ramas fara motocicleta si s-a ales si cu dosar penal pentru tainuire. Potrivit politiei, motocicleta figureaza ca fiind cautata de autoritatile competente din Germania, ca bun folosit ca proba in cadrul procedurilor penale. "Vehiculul a fost ridicat si indisponibilizat, iar cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor comiterii faptei. In cauza s-a intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire", anunta IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Afaceristul Ramescu, atac in instanta: la Gorj, Caragea si Grecu au fost Statul Paralel!

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:25

Afaceristul Ramescu, atac in instanta: la Gorj, Caragea si Grecu au fost Statul Paralel!Inculpatii din "Lotul Bucurescu - Ramescu" isi vor afla verdictul peste doua saptamani. La pledoariile finale, cei doi inculpati principali din dosar au facut acuzatii fara precedent in fata unui judecator cu privire la "Statul Paralel" care ar fi existat si la Gorj in ultimii ani, magistratul recomandand ca fiecare acuzatie ce il vizeaza pe procurorul Laurentiu Grecu, in special, sa fie pusa pe hartie si inaintata organelor abilitate sa faca cercetari. Vizat de acuzatii a fost si seful IPJ Gorj, Viorel Caragea, care acum este pensionar si nu mai este implicat in dosare penale.

Primarul Sorin Bucurescu, responsabila cu urbanismul din Primaria Slivilesti, Alexandra Loghin, omul de afaceri Mihai Ramescu si sotia acestuia, Maria Ramescu, au pledat marti "nevinovat" in fata judecatorului Sorin Patrulescu. Vreo trei ore au durat pledoariile finale din acest dosar, fiecare inculpat in parte explicand de ce considera ca nu este vinovat. In plus, aproape fiecare inculpat a oferit informatii suplimentare despre "culisele" care ar fi dus in urma cu mai bine de patru ani la declansarea anchetei in care toti au fost si retinuti pentru cate 24 de ore. Pledoariile finale ale inculpatilor au devenit un adevarat rechizitoriu in special la adresa procurorului Laurentiu Grecu, cel a carui reputatie a fost aparata de Consiliul Superior al Magistraturii de mai multe ori in ultimii ani.

Semne cu degetul mijlociu

Mihai Ramescu a fost cel mai vehement la adresa procurorului care l-a incatusat si ..

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Pandurul ]

Campania PNL Rovinari, finantata ilegal. Reactie: Un nemultumit care a tradat!

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:24

Campania PNL Rovinari, finantata ilegal. Reactie: Un nemultumit care a tradat!Scandal cu iz penal la PNL Rovinari. Un fost consilier local sustine ca a platit bani grei pentru a ocupa un loc eligibil, iar ca el ar fi fost nevoiti sa faca toti cei din fruntea listei. Pe facebook a aparut si o inregistrare audio in care fostul consilier Andrei Barbulescu discuta despre astfel de sume cu consilierul liberal Madalan Petrisor. PNL Gorj precizeaza, intr-un comunicat, ca verificarile facute de Autoritatea Electorala Permanenta arata ca liberalii si-au finantat corect campania electorala.

"Goanta a pus vreun ban? Eu fac pariu ca nu. Chivu a pus vreun ban? Eu fac pariu ca nu. Barbulescu a pus 50 de milioane, Bardan a pus o suta...", se aude pe inregistrarea in care interlocutorul lui Barbulescu recunoaste ca a pus si el 5.000 de lei noi.

Andrei Barbulescu a confirmat la Radio Infinit ceea ce se aude pe inregistrare: "Am dat cinci mii. O data 2.500 si inca 2.500. In doua transe. Asta mi-a cerut domnul Chivu in prezenta a o suta de persoane", a spus Barbulescu, precizand ca aceasta a fost o conditie pentru a fi pus pe lista de consilieri. "Nu numai eu am auzit. Si colegul meu Vasile Bardan a auzit, sunt foarte multe persoane care au auzit acest lucru. Eu de atunci i-am spus domnului Chivu ca nu poate sa ceara atatia bani, intrucat legea era cu totul si cu totul alta", a spus Barbulescu, precizand ca, potrivit legii, suma maxima era de trei salarii minime brute pe care sa o puna toti candidatii din lista la un loc. "Ma insarcinase pe mine sa strang banii, dar am ..

Life Show / stiri Actualitate4 vizite[ Pandurul ]

Functionar public, trei ani in concediu fara plata

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:21

Functionar public, trei ani in concediu fara plataUn functionar public din cadrul Primariei Targu Carbunesti s-a reintors la munca dupa trei ani in care s-a aflat in concediu fara plata. Alivian Petre Ardeleanu, consilier in cadrul Serviciului de Evidenta a Persoanelor, a renuntat temporar la functie, imediat dupa ce la sfarsitul anului 2014 a primit o pedeapsa cu suspendare intr-un dosar cu cateva zeci de condamnati.

Alivian Petre Ardeleanu a fost unul dintre cei 20 de gorjeni trimisi in judecata de procurorii DIICOT pentru acte falsificate. Era vorba de procuri notariale, ITP-uri pentru autoturisme, polite de asigurare sau autorizatii de vanatoare. Curtea de Apel Craiova a decis la finele anului 2014 ca doar unul dintre cei 20 de gorjeni sa fie condamnat la inchisoare cu executare. Era vorba de Eduard Constantin Zorila, considerat capul retelei. Ceilalti au primit pedepse cu suspendare a perioadei de detentie. Angajatul Serviciului de Evidenta a Persoanelor din Carbunesti a luat o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Dupa ce instanta s-a pronuntat in acest dosar, Ardeleanu a solicitat suspendarea contractului de munca, desi putea sa ramana in continuare in functia publica. "In momentul in care a fost condamnat, primaria a solicitat punct de vedere de la Prefectura, pentru ca in hotarare nu avea interdictie de exercitare a functiei publice. Prefectura a raspuns ca nu este nicio problema din punct de vedere al exercitarii functiei publice. Suspendarea nu a fost pe acel motiv, ci pentru concediu fara plata, la solicitarea ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Pandurul ]

Medici cu jumatate de norma la Spitalul Judetean

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:21

Medici cu jumatate de norma la Spitalul JudeteanSpitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu va angaja sase medici cu jumatate de norma. Este vorba de specialisti care sa faca parte din Comisia de Siguranta a Circulatiei, cea care ofera avize medicale pentru soferii profesionisti. "Am constatat ca multi nu stiu ca suntem autorizati sa facem astfel de fise. Merg in alte judete", spune managerul interimar Gigel Capota.

Comisia de Siguranta a Circulatiei functioneaza in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu de circa trei ani, cam din momentul in care spitalul a fost acreditat de Ministerul Transporturilor, pentru o perioada de 5 ani, sa intocmeasca fise medicale de circulatie si transport. Din comisie fac parte inclusiv medici din spital, prin cumul de functii. Conducerea Spitalului Judetean vrea acum sa angajeze doctori care sa se ocupe strict de intocmirea acestor fise, drept care a scos la concurs sase posturi de medic cu jumatate de norma. Este vorba de patru posturi de medic primar in specialitatea Chirurgie generala, ORL, Neurologie si Oftalmologie si doua posturi de medic specialist in specialitatea Medicina interna, respectiv Psihiatrie. Spitalul a obtinut avizul Ministerului Sanatatii pentru aceste angajari.

"Vrem sa crestem veniturile unitatii prin intocmirea de fise de siguranta a circulatiei. Intentionez si am dispus directorului medical si sefului de la Achizitii sa facem o adresa la ARR Gorj (n.red. Autoritatea Rutiera Romana) sa identificam toti agentii economici din judet care au in obiectul de ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Pandurul ]

Amenda penala in dosarul mortii unui muncitor

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:09

Amenda penala in dosarul mortii unui muncitorSentinta definitiva a Curtii de Apel Craiova data marti in dosarul in care o firma din Turceni si patronul sau au primit deja condamnari anul trecut in toamna la Targu Jiu intr-un dosar ce vizeaza moartea unui muncitor. Angajatul si-a pierdut viata dupa ce zidul unei case s-a prabusit peste el, constructia fiind supusa unui proces de reabilitare si consolidare.

Nenorocirea s-a produs la Branesti, barbatul prins sub mormanul de caramizi neputand fi salvat. Magistratii din Craiova au pastrat acum in mare parte verdictul de anul trecut de la Judecatoria Targu Jiu, pentru firma al carui muncitor a murit fiind stabilita o amenda penala un pic mai mare. "Condamna pe inculpata SC DANRUCRIS REZIST SRL Turceni reprezentanta de Danciuloiu Costina la pedeapsa amenzii de 9000 lei (reprezentand 90 zile amenda x 100 lei/zi). (...) Aplica inculpatei pedeapsa cea mai grea, respectiv 18200 lei (reprezentand 182 zile amenda x100 lei/zi) la care se adauga un spor de 9000 lei (reprezentand 90 zile amenda x 100 lei/zi), urmand ca in final sa execute pedeapsa rezultanta de 27 200 lei (reprezentand 272 zile amenda x 100 lei/zi)", a decis acum Curtea de Apel.

Patronul firmei, Constantin Danciuloiu, si-a recunoscut faptele inca de la inceputul procesului si, ca urmare, a primit o pedeapsa cu suspendare. Judecatoria Targu Jiu l-a gasit pe acesta vinovat si l-a condamnat la 2 ani, 6 luni si 20 de zile de inchisoare, executarea fiind suspendata si inlocuita cu un termen de incercare de 3 ani. In ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Fondul Proprietatea pierde procesul cu fostii sefi ai CEO

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:06

Fondul Proprietatea pierde procesul cu fostii sefi ai CEOProcesul pe care Fondul Proprietatea, actionar privat al Complexului Energetic Oltenia, l-a intentat unor fosti directori din perioada in care manager era Laurentiu Ciurel a primit marti un prim raspuns din partea instantelor de judecata. Anul trecut, Fondul a obtinut stramutarea procesului la Tribunalul Olt, iar acum instanta de la Slatina a dat un verdict care le este favorabil fostilor sefi din minerit, unii dintre ei mai fiind si acum in functii de conducere. Acestia erau acuzati de actionarul minoritar al CEO ca ar fi creat un prejudiciu de circa 200 de milioane de lei companiei prin livrarea de carbune unor termocentrale care erau cunoscute oricum ca rau-platnice. Fosta RAAN Drobeta Turnu Severin si CET Oradea ar fi primit lignit pe care nu l-au mai achitat, fiind in insolventa, Fondul Proprietatea cerandu-le fostilor directori despagubiri de 2 milioane de lei. Sentinta de acum a instantei arata insa ca fostii sefi nu au de dat bani, ci au de primit, verdictul instantei nefiind definitiv.

"Respinge cererea formulata de reclamanta Fondul Proprietatea SA in contradictoriu cu paratii Complexul Energetic Oltenia SA, Nica Veronica, Pitaroiu Daniel, Ogarlaci Vasile, Antonie Daniel, Motocu Marian, Medintu Aurel, Alecu Sorin-Cristian, Petroniu Ion, Balasoiu Constantin, Ciurel Laurentiu-Dan. Obliga reclamanta la plata cheltuielilor de judecata efectuate de parati, astfel: - 4500 de lei catre Nica Veronica, Motocu Marian, Alecu Sorin-Cristian, Balasoiu Constantin; -7280 de lei ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Evaziune cu piese auto. Perchezitii in Gorj!

Marti, 06 Martie 2018, ora 23:05

Evaziune cu piese auto. Perchezitii in Gorj!Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges si ai Directiei Operatiuni Speciale - Inspectoratul General al Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, au facut marti 89 de perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane si sediile unor societati comerciale din 23 de judete, intre care si Gorjul, si Bucuresti. Este vorba despre un dosar complex de evaziune fiscala in domeniul comertului cu piese auto. In Gorj, perchezitii au avut loc la Targu Jiu si Bumbesti Jiu.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada mai 2015-pana in prezent, reprezentantii legali ai unei societati comerciale cu profil de activitate comert cu piese auto ar fi omis in tot sau in parte sa evidentieze in actele contabile ori in alte documente legale operatiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate", a informat Politia Romana. Nu au fost date publicitatii informatii legate de dimensiunea prejudiciului.

(A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Candidaturi pentru sefia PSD, pana joi

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:55

Candidaturi pentru sefia PSD, pana joiCei care vor functii de conducere in PSD, la nivel national, isi pot pune candidaturile pana joi. PSD va avea dupa congresul din 10 martie un numar de 16 vicepresedinti in loc de 12. Fiecare regiune va fi reprezentata de doi vicepresedinti, un barbat si o femeie. Din Oltenia vor fi cel mai probabil Lia Olguta Vasilescu de la Dolj si Paul Stanescu de la Olt. Liderii PSD Gorj nu au anuntat deocamdata ce functii vizeaza la nivel national. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Aurel Popescu, multumit de Isfan

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:55

Aurel Popescu, multumit de IsfanPresedintele PSD Targu Jiu, Aurel Popescu, a spus ca el este multumit de activitatea politica a lui Ion Isfan. Afirmatia a venit la cateva zile dupa ce conducerea PSD Gorj a propus suspendarea lui Isfan din functia de vicepresedinte al PSD Targu Jiu, fiind invocat comportamentul nepotrivit pe care seful Inspectoratului Scolar Judetean Gorj il are fata de cadrele didactice. "Activitatea politica nici de departe nu a lasat de dorit, daca tinem cont de faptul ca la evenimentele pe care organizatia le-a avut, domnul Isfan a fost prezent in diferite forme. Nu poate nimeni sa se planga de activitatea lui politica", a spus Aurel Popescu.

"Am sa prezint toate aceste date si Comitetului Executiv, daca va fi o discutie", a spus Isfan, care se opune discutarii unor aspecte de ordin profesional la partid. "In calitate de presedinte al organizatiei municipale, este important pentru mine sa mentin o atmosfera corecta si normala fata de toti colegii. Nu ar fi fost normal sa iau o decizie atunci care sa duca la o ruptura in cadrul organizatiei", a mai spus Aurel Popescu.

Propunerea de suspendare din functia politica a lui Ion Isfan va fi discutata in primul Comitet Executiv al PSD Gorj de dupa congresul national din 10 martie. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Inca o tona de aprobari pentru finalizarea stadionului

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:51

Inca o tona de aprobari pentru finalizarea stadionuluiAutoritatile din Targu Jiu sperau ca in martie sa faca licitatia pentru lucrarile de la stadion, fara de care investitia de 20 de milioane de euro nu poate fi pusa in functiune. In realitate insa, nici macar nu a fost aprobata finantarea. "Compania Nationala de Investitii are cuvantul greu de spus, mai sunt cativa pasi dupa obtinerea avizului de la Comisia Tehnico-Economica. Ministerul Dezvoltarii Regionale trebuie sa aprobe acest proiect intr-o comisie, apoi sa primim banii pentru continuarea lucrarilor printr-o hotarare de guvern", a spus viceprimarul Aurel Popescu.

Lucrarile se refera la conectarea la utilitati a stadionului si la amenajarea exterioara. Cand a fost aprobata lucrarea initiala, nimeni nu a spus opiniei publice ca vor mai fi necesari alti bani. "Suma este de aproximativ doua milioane de euro, cu care putem realiza toate lucrarile din exteriorul stadionului pentru ca acesta sa devina functional", a spus Aurel Popescu. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Manta: Ion Calinoiu are niste nemultumiri

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:50

Manta: Ion Calinoiu are niste nemultumiriFostul politician Pantelimon Manta a spus ca Ion Calinoiu nu a invatat nimic din experienta altora. Manta crede ca Ion Calinoiu are niste nemultumiri la adresa actualului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Cosmin Popescu, pentru ca nu il poate controla. "El se astepta ca actualul presedinte Cosmin Popescu sa ii faca temenele si sa ii poarte o adanca recunostinta pana la adanci batraneti", a spus Manta, care crede ca Ion Calinoiu ar fi vrut sa fie presedintele de facto al Consiliului Judetean Gorj si dupa alegerea lui Cosmin Popescu.

Ion Calinoiu sustine insa ca el l-a sustinut pe Cosmin Popescu si nu regreta alegerea. "Este un baiat bun, dar nimeni nu e perfect si mai are ca oricare dintre noi de corectat", a spus Calinoiu. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Recrutari pentru institutiile militare de invatamant

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:22

Recrutari pentru institutiile militare de invatamantMinisterul Apararii Nationale desfasoara prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judetean Gorj, activitatea de recrutare a tinerilor - baieti si fete, pentru a urma o institutie militara de invatamant in anul universitar 2018-2019.

Sunt scoase la concurs locuri pentru urmatoarele institutii de invatamant:

* Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti - 21 locuri;

* Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu - 334 locuri;

* Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov - 138 locuri;

* Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta - 80 locuri;

* Academia Tehnica Militara din Bucuresti - 245 locuri;

* Institutul Medico-Militar - 178 locuri, din care: Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti: Medicina generala - 60 locuri; Medicina dentara - 13 locuri; Farmacie - 15 locuri; Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures: Medicina generala - 90 locuri.

Pentru recrutarea tinerilor care doresc sa devina ofiteri in activitate se primesc candidati care indeplinesc criteriile generale si specifice de recrutare, absolventi ai invatamantului liceal cu diploma de bacalaureat, iar daca sunt elevi in ultimul an, sa faca dovada promovarii examenului de bacalaureat, pana la data concursului de admitere si care au varsta de cel mult 26 de ani - 24 de ani pentru aviatie-naviganti, impliniti in cursul acestui an.

Candidatii intocmesc dosarul de candidat pana la data de 03.04.2018, sustin probe de ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Bolnavele de cancer, rasfatate la salon

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:21

Bolnavele de cancer, rasfatate la salonCateva paciente cu afectiuni oncologice au fost rasfatate in ultimele zile. Pentru a marca inceputul primaverii, dar si Ziua Internationala a Femeii, Asociatia Romana de Oncologie "Sfanta Ana", impreuna cu voluntari si colaboratori, le-a oferit cate un tuns si un coafat la un salon din Targu Jiu.

Actiunea s-a desfasurat la Salonul de coafura "Oana" din Targu Jiu. Doamnele au fost tunse si coafate de specialista Oana Mihaescu. Este al doilea an in care ofera benevol astfel de servicii pacientelor diagnosticate cu afectiuni oncologice. "Am si eu cliente care s-au confruntat cu aceasta boala crunta, cancerul, si stiu prin ceea ce trec. Am si pierdut cliente care nu au reusit sa invinga boala. Acum ceva vreme am cunoscut-o pe doamna Bogdana Pasculescu si am ales sa fac o fapta buna, sa le aducem un zambet pe chip si sa le facem o bucurie acestor femei! Este al doilea an in care in perioada 1-8 martie tund si coafez gratuit pacientele Asociatiei *Sfanta Ana*", a spus Oana Mihaescu.

Femeile s-au bucurat de acest "tratament". "Am ales o tunsoare moderna, m-am inspirat vazand-o pe doamna coafeza si sunt multumita de cum imi sta! Mi-a si aranjat parul, nu doar m-a tuns. Am povestit despre greutatile prin care trecem. A fost bine! M-am simtit foarte bine pe scaunul de la salon, rasfatata de doamna, aranjata. Este un cadou binevenit", a spus o pacienta.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Procesul dintre Pandurii si actionari, prima amanare

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:16

Procesul dintre Pandurii si actionari, prima amanarePrimul termen din dosarul in care clubul Pandurii le cere actionarilor sai sa fie obligati de instanta sa isi achite contributiile financiare la care s-au angajat a adus si prima amanare din acest proces. Instanta a stabilit un termen de doua saptamani pentru ca administratorul judiciar al clubului sa mentioneze daca sustine sau nu demersul respectiv.

La acest termen, doi dintre actionarii de la Pandurii nu au fost reprezentati in instanta. Consiliul Judetean si Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia au depus opinii in scris despre obiectul dosarului, lucru pe care l-au facut, de altfel, si ceilalti asociati, respectiv Consiliul Local Targu Jiu, Complexul Energetic Oltenia si Artego SA. Acestia au considerat tardiva actiunea, dar acest lucru il va decide instanta.

Clubul cere judecatorilor sa ia act de obligatiile fiscale pe care si le-au asumat actionarii de la Pandurii si sa constate ca neplata acestora a dus la situatia financiara din prezent. Milioane de euro ar trebui platite de cei cinci membri asociati de la Pandurii, banii reprezentand cotizatiile la care s-au angajat fiecare in ultimii ani ca le vor sustine din bugetele proprii pentru bunul mers al echipei de fotbal. Angajamente de acest gen au fost facute si in perioada in care echipa juca in grupele Europa League, dar si dupa aceea, in ultimii ani asociatii renuntand insa isi mai onoreze contributiile ceea ce a dus Pandurii in insolventa.

Sport / stiri Sport15 vizite[ Pandurul ]

Ploaie de medalii pentru karatistii gorjeni

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:15

Ploaie de medalii pentru karatistii gorjeniCirca 20 de medalii au obtinut karatistii gorjeni la Cupa orasului Simeria, competitie sportiva ce s-a desfasurat la finalul saptamanii trecute in orasul hunedorean. Este vorba de sportivi cu varste cuprinse intre 5 si 23 de ani din cadrul clubului Budo Kan din Targu Jiu. Karatistii Ion Curelea si Dumitru Iris s-au clasat pe locul I la proba kata individual. De asemenea, David Firiza, Andrei Vilceanu, Zarina Basarab, Iasmina Cutitoiu, Fabian Boiangiu, Alexandru Frunza, Alexia Teletin, Iasmina Bronz si Adriana Groza s-au clasat pe locul al II-lea la aceeasi proba. Totodata, Denis Jurca, Luca Ene, Mihai Burdusanu, Maria Manole si Liana Udrea au urcat pe podium, clasandu-se pe locul al III-lea la proba kata individual.

Sportivii gorjeni au avut rezultate bune si la proba kata pe echipe, clasandu-se pe locul al II-lea. Stefan Zbora, antrenorul sportivilor, spune ca este foarte multumit de prestanta elevilor. "La aceasta competitie au participat 150 de sportivi, aspect care a facut ca lupta pentru obtinerea locurilor fruntase sa fie una acerba. Micutii gorjeni au dat dovada de spirit competitiv si de o buna pregatire sportiva, obtinand diplome si medalii", a declarat antrenorul Stefan Zbora.

Sportivii Clubului Budo Kan vor incepe in curand un nou stagiu de pregatire pentru urmatoarea competitie ce va avea loc la Orastie.

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Balesti cauta victoria in deplasare

Marti, 06 Martie 2018, ora 22:14

Balesti cauta victoria in deplasareInternational Balesti va juca primul meci oficial din acest an vineri, 9 martie, in deplasare la CNS Cetate Deva. Meciul conteaza pentru etapa cu nr. 17 din Liga a III-a, seria a patra. Inainte de acest meci, echipa gorjeana este pe locul 13 retrogradabil, avand 10 puncte.

ACS Sirineasa, echipa finantata de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcina, va juca sambata la Petrosani, cu National Sebis. (A.A.)

Life Show / stiri Sport2 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Targu Jiu: Hotel transformat in bloc de locuinte
Hotelul Laguna din Targu Jiu va fi transformat in bloc de locuinte. Proprietarul a demarat lucrarile ...
Angajat al primariei Musetesti, decedat la serviciu
Un angajat al primariei Musetesti a murit vineri, 16 martie, in timp ce se afla la serviciu. Sorin ...
A fost declarat Politistul zilei. Ce a facut!
Un tanar din comuna gorjeana Branesti, angajat al politiei din Vaslui, a fost declarat miercuri ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor