Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.307 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Sicane intre consilieri pe tema titlurilor de cetatean de onoare

Marti, 15 Mai 2018, ora 23:06

Sicane intre consilieri pe tema titlurilor de cetatean de onoarePropunerile viceprimarului Adrian Tudor pentru oferirea titlului de "Cetatean de onoare" a starnit controverse in sedinta de indata a Consiliului Local de marti, 15 mai. Mare parte dintre consilieri au cerut ca doar o persoana din cele patru nominalizate sa primeasca aceasta distinctie. Motivul? Nu au primit la mapa si regulamentul prin care sunt oferite astfel de titluri.

Viceprimarul PSD Adrian Tudor dorea oferirea titlului onorific pentru capitanul-aviator Vasile Craiu, generalul Gheorge Rasoviceanu, generalul Constantin Ispas si Viorel Garbaciu, fostul director al Scolii Populare de Arta din Targu Jiu.

Cristian Toader Pasti a cerut sa citeasca regulamentul privind acordarea acestor titluri onorifice. Social-democratul a reclamat inca o data ca proiectele pe care le primeste la sedinte nu sunt complete, iar din acest temei este de acord ca doar gen. Constantin Ispas sa fie facut cetatean de onoare, urmand ca ceilalti sa primeasca post-mortem aceasta distinctie in luna octombrie. "Nu este corect ca mereu sa votam fara sa avem la mapa niste lucruri", a reactionat Pasti. "Downloadati-l de pe site", i-a replicat consilierul PNL Eduard Berca.

"Saptamana trecuta s-a stabilit lista cu cei patru", le-a explicat primarul Marcel Romanescu, precizand ca nu el a intocmit raportul cu propunerile.

Viceprimarul Aurel Popescu, care de asemenea a agreat ideea cu o singura nominalizare, a propus ca pentru viitor sa fie constituita o comisie care sa stabileasca distinctiile ce vor fi ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

"Inventar" oficial cu achitatii din instante

Marti, 15 Mai 2018, ora 23:06

Deciziile date de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie prin care au fost achitati de acuzatiile de coruptie atat fostul judecator constitutional Toni Grebla, cat si fostul premier Victor Ponta, il fac pe actualul ministru al justitiei, Tudorel Toader, sa realizeze o evidenta a celor care au primit achitari dupa ce procurorii i-au anchetat si, eventual, i-au mai si retinut sau chiar arestat preventiv cu ajutorul instantelor.

"Inventarul" cu cei care au avut de suferit de pe urma anchetelor DNA in care au fost implicati ar putea genera si dezvaluirea numelor procurorilor care au fost implicati in acele dosare. In cazul lui Grebla este deja stiut ca procurorul DNA are un frate pentru ale carui fapte a fost supus unor presiuni uriase, carora le-a cedat, pentru a merge cu judecatorul constitutional in spatele gratiilor fie si pentru 24 de ore. Acum ministrul le transmite romanilor ca e normal ca instantele sa dispuna achitari daca in dosare nu exista probe.

"Dar, de ce vorbim noi e grav ca l-a achitat pe Ponta? E normal, daca nu sunt probe, e foarte bine, daca s-a facut actul de justitie. Sau Toni Grebla? Dar ca om, ca si cetatean, de ce facem deosebire ca l-a achitat pe unul dupa ce nu stiu cat, dar cati anonimi pe care nu-i stim noi nu au trecut prin aceste furci, nevinovati. Trebuie sa vedem fenomenul, nu exemplele, exemple sunt asa de nuanta, ca e ala, e ala, care e deosebirea, are tot un buletin, tot un CNP, tot un suflet, tot o suferinta, tot o familie, tot o ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Afaceristul Benegui, in asteptarea unui nou verdict

Marti, 15 Mai 2018, ora 23:05

Afaceristul Benegui, in asteptarea unui nou verdictOmul de afaceri Marius Benegui are din nou probleme in instanta, de aceasta data dupa ce a fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Faptele s-au produs in urma cu circa un an, cand agentii rutieri l-au tras pe acesta pe dreapta si l-au pus sa sufle in aparatul etilotest, rezultatele nefiindu-i deloc favorabile.

Marti, in fata judecatorului care va pronunta un verdict in cazul sau, Benegui a pledat vinovat si a recunoscut toate probele stranse de procurori impotriva sa. Omul de afaceri s-a declarat dispus si sa presteze munca in folosul comunitatii daca va fi gasit vinovat. In fata instantei, el a precizat ca are venituri lunare de 1500 de lei, raspunsul fiind dat in urma unei intrebari primite din partea judecatorului de caz.

Verdictul in cazul sau ar putea fi pronuntat in cursul lunii viitoare, in trecut inculpatul mai avand probleme cu legea. El a ajuns inclusiv in spatele gratiilor pentru 24 de ore pentru ca ar fi lovit-o pe cea cu care ulterior s-a casatorit, pe rolul instantelor figurand ca inculpat si intr-un dosar in care l-ar fi lovit pe antrenorul de fotbal Florin Popete, cu care, in cele din urma, s-a impacat si conflictul a fost stins.

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Pandurul ]

CEO schimba regulamentul pentru cota de carbune

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:58

CEO schimba regulamentul pentru cota de carbuneOficialii Complexului Energetic Oltenia vor sa monitorizeze video toate depozitele de carbune. S-a ajuns la aceasta discutie dupa tot mai multe sesizari ca s-ar incarca mai mult carbune decat este distribuita cota de combustibil pentru angajati. "Vom institui un nou regulament privind aceasta cota. Si atunci salariatii pot sa-si cumpere carbune pentru uzul casnic. Avem un regulament vechi. Se vor schimba punctele de incarcare. Se vorbeste de o mai mare securizare, pentru ca s-a speculat ca in acest proces, la anumite cariere, se incarca mai mult. Se are in vedere o monitorizare video a tuturor punctelor de incarcare din cadrul CEO", a declarat Ion Ruset, consilierul directorului CEO.

Totul va fi pus la punct in cel mult doua luni. "Este un program la care tine Directoratul in asa fel incat sa nu mai fie niciun fel de speculatii. Acolo unde se incalca regulile, cei vinovati sunt pedepsiti. Poate IT-ul se va ocupa de acest aspect. Inca nu stiu alte detalii, insa pana la 1 iulie, toate depozitele de carbune vor fi monitorizate", a mai spus Ruset.

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Elevi de exceptie premiati la Targu Jiu

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:53

Elevi de exceptie premiati la Targu JiuMunicipalitatea din Targu Jiu va premia 11 elevi cu rezultate deosebite la concursuri nationale si internationale. Este vorba de Ioan Giovani Popescu, elev la Colegiul National "Tudor Vladimirescu", care s-a calificat in lotul national de informatica, dar si de echipa de robotica a Colegiului National "Ecaterina Teodoroiu" - "Technogods" - care a inregistrat un rezultat formidabil la o competitie de profil din SUA. Vor fi recompensati si profesorii indrumatori ai acestor elevi.

Ioan Popescu ar urma sa primeasca 2.000 de lei, iar elevii de la "Ecaterina" vor fi rasplatiti fiecare cu 1.000 de lei. Acordarea premiilor va fi supusa la vot in sedinta festiva a Consiliului Local Targu Jiu de luni, 21 mai, prilejuita de Zilele Municipiului.

Directorul economic al Primariei Targu Jiu, Narcisa Cristea, a explicat ca suma necesara acordarii acestor stimulente provine din economiile realizate la transport si nu permite acordarea unor sume egale pentru tinerii premiati. In plus, elevii de la "Ecaterina" au mai primit sprijin financiar din partea primariei, pentru a putea face fata cheltuielilor cu deplasarea la competitia nationala de la Bucuresti, dar si la cea din Statele Unite ale Americii.

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

Canalizare reabilitata de investitorii de la mall

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:52

Canalizare reabilitata de investitorii de la mallSubsolul centrului comercial Shopping City Targu Jiu nu va mai fi inundat dupa fiecare ploaie abundenta. Municipalitatea din Targu Jiu si investitorul de la centrul comercial, New Europe Property Investments plc-NEPI, vor reabilita canalizarea pluviala in zona de sud a orasului, mare parte din investitie fiind suportata financiar de sud-africani.

"Cel mai lung tronson il va reface Mall, NEPI. Noi avem doar o portiune foarte mica. Acesta a fost protocolul, intelegerea pe care am avut-o cu ei. Sunt si ei avantajati de faptul ca se preia o parte din apa pluviala care venea de pe constructia lor si care de multe ori le intra in parcare, suntem si noi avantajati. Canalizarea este foarte importanta pentru ca este toata pluviala care vine dinspre Alecsandri, 14 Octombrie, Brancusi si care se ducea altadata pe str. Muncii. De aceea se inunda strada Muncii. Acum se va crea un bransament spre Jiu", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu.

Autoritatile locale sunt sigure ca anul acesta vor incepe si lucrarile propriu-zise. Reprezentantii Mall Targu Jiu vor preda primariei canalizarea dupa finalizarea lucrarilor.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Bursa locurilor de munca in domeniul gastronomic

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:19

Bursa locurilor de munca in domeniul gastronomicAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj organizeaza vineri, 25 mai, Minibursa locurilor de munca in domeniul gastronomic. Actiunea va avea loc la sediul agentiei din Targu Jiu, incepand cu ora 10.00. Vor participa angajatorii de profil, care au locuri de munca vacante comunicate la AJOFM Gorj, dar si somerii indemnizati sau neindemnizati, aflati in cautarea unui loc de munca. Pot participa si elevii din anii terminali ai liceelor sau scolilor profesionale. Somerii care sunt invitati sa participe si refuza pot pierde indemnizatia de somaj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Expertiza contabila in procesul dintre Pandurii si actionarii datornici

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:18

Expertiza contabila in procesul dintre Pandurii si actionarii datorniciJuristii actionarilor de la Pandurii cu datorii catre club si administratorul special Marin Golea s-au intalnit, marti, la instanta in cadrul procesului pe care cel din urma l-a intentat pentru a-i obliga pe cei dintai sa isi achite angajamentele financiare asumate in anii trecuti fata de echipa de fotbal. Urmatorul termen in proces a fost stabilit pentru 12 iunie, saptamana viitoare expertul din dosar urmand sa aiba o intalnire cu partile pentru a-i fi puse la dispozitie informatiile care are nevoie.

Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judetean Gorj, Consiliul Local Targu Jiu si Artego nu sunt de acord cu ideea ca trebuie sa plateasca vreo cateva milioane de euro drept cotizatie pentru anii trecuti, reprezentantii lor cerand in instanta efectuarea unei expertize care sa clarifice lucrurile in acest sens. Cel de-al cincilea actionar, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, reprezentata la proces de Marin Condescu, care este si principalul creditor al clubului, are opinie separata fata de ceilalti intrucat nu are debite catre club.

Expertiza contabila al carei raport este asteptat pentru inceputul lunii viitoare trebuie sa atinga mai multe obiective, lista acestora urmand sa fie stabilita de judecatorul de caz in baza propunerilor primite de la actionarii dati in judecata.

Dorintele CEO

CEO, de exemplu, cere ca expertul sa stabileasca daca suma de 7,8 milioane lei figura in contabilitatea clubului ca si creanta de recuperat la data deschiderii procedurii de insolventa. De ..

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Finala se joaca la Turceni. Care sunt semifinalele!

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:09

Finala se joaca la Turceni. Care sunt semifinalele!Asociatia Judeteana de Fotbal Gorj a luat hotararea ca finala fazei judetene a Cupei Romaniei sa se dispute in acest sezon la Turceni, pe Stadionul Orasenesc din localitate.

Pana atunci vom avea meciurile din semifinalele Cupei Romaniei, faza judeteana, care se vor disputa in sistem tur-retur, in datele de 23 mai 2018 si 6 iunie 2018. Cele doua semifinale sunt: Petrolul Bustuchin - Stiinta Turceni si Petrolul Ticleni - Vulturii Farcasesti.

Petrolul Bustuchin si Stiinta Turceni sunt primele doua clasate din Liga a IV-a, care isi disputa iata si campionatul, si cupa. "Sortii au decis, noi trebuie sa demonstram pe teren. Petrolul va disputa trei meciuri impotriva echipei de pe locul secund in decursul a doar cateva zile. Intre cele doua manse ale semifinalelor va avea loc si duelul care probabil va decide campioana judetului. Prima mansa a semifinalelor va avea loc la Turceni. De asemenea, comitetul executiv a luat decizia ca finala din acest an sa se dispute pe *orasenescul* din Turceni", arata cei de la Bustuchin pe pagina de socializare.

Sport / stiri Sport7 vizite[ Pandurul ]

Pandurii - Luceafarul, meci deschis oricarui rezultat

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:07

Pandurii - Luceafarul, meci deschis oricarui rezultatPandurii Targu Jiu joaca miercuri un meci care poate fi decisiv pentru ramanerea in Liga a II-a. Adversarul, Luceafarul Oradea, este undeva la mijlocul clasamentului si nu are o miza in acest meci. Poate doar aceea a finantatorului Nicolae Sarcina care, gorjean fiind, vrea ca echipa sa sa faca o figura frumoasa la Motru. Meciul este deschis oricarui rezultat.

Meciul de miercuri este si ultimul pe care Pandurii il joaca in fata suporterilor de la Motru in actualul campionat. Din toamna ramane de vazut unde va juca Pandurii, daca stadionul din Targu Jiu va fi in sfarsit finalizat, daca ramane in Liga a II-a si mai ales daca scapa de faliment. O multime de intrebari pe care si jucatorii si le-au pus, iar lipsa de raspunsuri le-a afectat performanta sportiva.

Pentru antrenorul Adrian Bogoi, cel mai greu este sa-si motiveze jucatorii, cata vreme acestia au salariile neplatite. Incearca sa le spuna sa joace bine pentru a fi remarcati, astfel incat sa isi gaseasca alte echipe, poate chiar de Liga I.

Oradenii au 43 de puncte si ocupa locul 12 in clasament, ceea ce le va permite sa abordeze meciul cu mai multa relaxare. O victorie i-ar aduce echipei Luceafarul, in cel mai fericit caz, urcarea in clasament pana pe locul 8, in timp ce o infrangere o poate cobori cel mai mult pana pe locul 13. Eliminat in jocul precedent, fotbalistul oradenilor Bruno Rocha nu va putea evolua miercuri, fiind suspendat.

Life Show / stiri Sport3 vizite[ Pandurul ]

Targu Carbunesti a castigat Campionatul Primariilor

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:06

Targu Carbunesti a castigat Campionatul PrimariilorEchipa Primariei Targu-Carbunesti a castigat cea de-a doua editie a Campionatului Primariilor din Gorj la minifotbal. Desi mai sunt doua etape pana la finalul sezonului, echipa antrenata de Alexandru Avramescu nu mai poate fi prinsa din urma de rivale.

A fost un sezon perfect pentru echipa Primariei Targu-Carbunesti. Formata in mare parte din jucatori ce evolueaza pe teren mare pentru Gilortul Targu-Carbunesti, in Liga a patra, echipa pregatita de fostul jucator al pandurilor, Alexandru Avramescu, a castigat toate trofeele puse in joc in acest sezon.

Mai intai, a cucerit editia inaugurala a Cupei Primariilor din Gorj, in luna septembrie, dupa o finala cu Primaria Motru. Apoi, in decembrie, a cucerit si editia a doua a Cupei Porcului a Primariilor, Firmelor, Institutiilor si Amatorilor dupa finala cu Primaria Turburea. Acum, dupa un campionat pe care l-au dominat de la inceput, baietii de la Carbunesti au pus mana si pe titlul de campioni. Succesul cu Primaria Turceni de sambata, 3-0, face ca Primaria Targu-Carbunesti sa nu mai poata fie ajunsa din urma cu doua etape inainte de final.

Sezonul nu e nici pe departe incheiat insa. Lupta pentru locul 2 este foarte incinsa. Cinci echipe se bat pentru argint, iar distanta mica dintre ele le da tuturor sperante. (R.I.)

Sport / stiri Sport8 vizite[ Pandurul ]

Anunt despre salariile profesorilor. Cand vor fi achitate contributiile!

Marti, 15 Mai 2018, ora 22:04

Anunt despre salariile profesorilor. Cand vor fi achitate contributiile!Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a declarat, marti, ca, in prezent, toate salariile nete din sectorul de invatamant sunt platite si, pana la finalul saptamanii, vor fi achitate si toate contributiile aferente acestei luni.

"In privinta crizelor privind salariile - daca in prima instanta bugetele au fost create si aprobate pe cost standard, in realitate, datorita unor sume de cheltuieli care nu sunt fixe, asa cum sunt salariile, de exemplu plata cu ora care este variabila de la o luna la alta, evident ca apar diferente in fiecare luna. De aceea, am instituit o regula noua, si anume la inceputul lunii trimitem bugetele catre unitati, asa cum au fost ele prevazute in bugetul initial in baza costului standard. Imediat ce au cheltuielile cu salariile avizate pentru legalitate, in primul rand, fac calculele si vad daca se incadreaza sau nu se incadreaza si solicita imediat ministerului (suplimentarea sumelor - n.r.)", a explicat ministrul, la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor, raspunzand intrebarilor parlamentarilor care au semnalat problema platii salariilor si contributiilor profesorilor.

Ministrul a precizat ca intotdeauna platile sunt facute la doua termene - data de 14 ale lunii fiind termenul de plata a salariilor nete, iar data de 25 termenul pentru contributiile pe aceste salarii. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Primaria Rovinari face angajari

Marti, 15 Mai 2018, ora 19:56

Primaria Rovinari face angajariAdministratia locala din orasul Rovinari a scos la concurs doua posturi pentru Compartimentul Cresa. Este vorba de posturi de asistent medical, unul fiind dedicat debutantilor. Candidatii interesati sa participe la concurs pot depune dosarele de inscriere pana in data de 25 mai. Se cer: diploma/adeverinta de absolvire scoala postliceala sanitara in specialitatea asistent medical generalist; certificat de membru O.A.M.G.M.A.M.R.; aviz anual pentru exercitarea profesiei de asistent medical si vechime in specialitatea studiilor absolvite - minimum 6 luni, exceptie facand postul de asistent medical debutant. Proba scrisa a examenului a fost programata pentru data de 6 iunie, iar interviul va avea loc in 11 iunie. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

A murit Cristian Topescu

Marti, 15 Mai 2018, ora 16:54

A murit Cristian TopescuFostul comentator sportiv Cristian Topescu a murit marti in sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Elias, a confirmat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Silviu Negoita. "Da (n.r. a murit) la ora 16,00, in Terapie Intensiva. Degradarea starii generale, nu s-a mai putut face nimic", a declarat medicul. Topescu avea 81 de ani. Jurnalistul era internat in spital din 8 mai, dupa ce a avut o criza de diabet. Cristian Topescu a suferit un stop cardiorespirator iresuscitabil.

Sport / stiri Sport4 vizite[ Pandurul ]

Ce i-a aparut lui Dragnea pe telefon. "Eu sincer m-am speriat"

Marti, 15 Mai 2018, ora 16:02

Ce i-a aparut lui Dragnea pe telefon. "Eu sincer m-am speriat"Liviu Dragnea a declarat marti ca s-a "speriat" dupa ce, in timp ce se afla in sala de judecata, unde avocatul sau Marian Nazat isi sustinea pledoaria, pe telefonul sau mobil au aparut "patru puncte luminoase" si textul "se asculta".

Liderul PSD a sustinut ca avea telefonul deschis in timpul pledoariei. In acel moment, pe ecran "imi apar patru puncte luminoase, ecranul se face doua treimi alb si scrie se asculta", le-a spus Dragnea ziaristilor, care l-au asteptat la iesirea din sala de judecata, unde procurorii DNA au cerut peste sapte ani de inchisoare impotriva sa.

Acesta a precizat ca pe ecranul telefonului a inceput sa scrie "ce spunea Marian Nazar in timp real". "Sper sa fie o aplicatie la telefon pentru ca eu sincer m-am speriat", a comentat acesta.

Ziaristii l-au intrebat daca il saboteaza telefonul sau statul paralel, iar Liviu Dragnea a raspuns: "Dar nu ma saboteaza nici statul paralel nici telefonul inteligent".

Sursa: hotnews.ro

Foto: facebook, trucaj

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Trei masini in coliziune, trei oameni la spital

Marti, 15 Mai 2018, ora 13:54

Trei masini in coliziune, trei oameni la spitalUn accident in care au fost implicate trei masini a avut loc marti dupa-amiaza in Targu Jiu, pe strada Ana Ipatescu. Trei persoane au fost ranite si au fost transportate la spital. Este vorba de doi barbati si o femeie.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a intervenit cu un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD, dar din fericire victimele nu erau incarcerate.

Potrivit politiei, un sofer de 68 de ani, din Targu Jiu, a facut un viraj la stanga fara a se asigura corespunzator si a intrat in coliziune cu un autoturism ce se deplasa din sens opus, condus regulamentar de un barbat de 32 ani, din comuna Agigea, judetul Constanta. Ulterior a ricosat intr-un autoturism parcat in afara partii carosabile.

In urma impactului, persoanele ranite au fost duse la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Conducatorii auto au fost testati cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Politia a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Galerie foto

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Incendiu intr-o gospodarie din Targu Jiu. O victima!

Marti, 15 Mai 2018, ora 12:30

Incendiu intr-o gospodarie din Targu Jiu. O victima!O femeie de 45 de ani din Targu Jiu a suferit arsuri pe fata si pe maini, ca urmare a unui incendiu izbucnit in propria gospodarie. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma.

Salvatorii militari au localizat si lichidat rapid incendiul din cartierul Romanesti, limitand efectele acestuia si posibilitatea de propagare la constructiile invecinate. Femeia ranita a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului din Targu Jiu.
Cauza probabila a incendiului o reprezinta focul deschis folosit in spatii inchise. Femeia a incercat sa faca focul intr-o soba si a folosit benzina. (A.A.)

Galerie foto

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

PSD Targu Jiu nu il vrea pe Romanescu. "Subiect artificial"

Marti, 15 Mai 2018, ora 12:11

PSD Targu Jiu nu il vrea pe Romanescu. "Subiect artificial"PSD Targu Jiu a emis un comunicat de presa in care arata ca subiectul trecerii primarului liberal Marcel Romanescu la PSD este unul artificial. "Venirea primarului Marcel Romanescu in randul PSD este un subiect creat artificial, plecat probabil de la dorinta edilului de a veni catre partidul aflat la guvernare. Biroul Permanent Municipal al PSD Targu Jiu s-a intrunit, aseara, pentru a discuta mai multe aspecte ce tin de organizarea interna. Tot atunci, s-a stabilit ca obiectivul principal al organizatiei este recastigarea Primariei Targu Jiu", se arata in comunicat.

Pesedistii spun ca vor stabili candidatul din interiorul partidului, in baza unui sondaj de opinie. "Vrem sa castigam Primaria Municipiului Targu Jiu cu oameni din interiorul Partidului Social Democrat. Avem colegi pregatiti, colegi care stiu ce inseamna administratie, care stiu cum sa se comporte in relatia cu cetateanul", a declarat Aurel Popescu, presedintele PSD Targu Jiu, cel care a pierdut primaria in 2017.

Si Marcel Romanescu a spus ca el isi doreste sa candideze de la PNL la viitoarele alegeri. Cu toate acestea speculatiile raman in baza unor informatii de culise de la ambele partide. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Lovita pe trecerea de pietoni

Marti, 15 Mai 2018, ora 10:49

Lovita pe trecerea de pietoniO tanara de 20 de ani a fost acrosata de masina pe o trecere de pietoni de pe strada Victoriei din Targu Jiu. Soferul, un barbat de 59 de ani, cu domiciliul in Australia, nu a adaptat viteza in apropierea trecerii de pietoni, motiv pentru care nu a observat la timp tanara. Aceasta a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale.

Conducatorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Soferul s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

Crima de la Severin putea fi prevenita

Marti, 15 Mai 2018, ora 10:35

Crima de la Severin putea fi prevenitaModul in care un tanar de 23 de ani din Drobeta Turnu Severin si-a ucis tatal a zguduit comunitatea locala. Au fost insa oameni care se asteptau ca tanarul sa produca mai devreme sau mai tarziu o tragedie, dar nu au stiu ce institutii sa sesizeze. "Mai tineti minte acum cateva luni cand am pus o postare pe fb. in care intrebam unde sa ma adresez, caci eu cunosc o persoana cu probleme si care sigur va produce o tragedie???? De baiatul asta era vorba", a scris un tanar din Mehedinti pe pagina de socializare. De altfel, Romania chiar nu are un sistem care sa se ocupe de prevenirea unor astfel de situatii.

Stefan Octavian Filip are 23 de ani si s-a intors recent de la studii din Danemarca. Venise cu ganduri de neinteles despre cum vrea sa schimbe lumea. Avea dese conflicte cu familia si vecinii cred ca este dependent de droguri. Luni, tanarul a pus mana pe un cutit cu lama de 25 de centimetri si a inceput sa-si loveasca tatal. Conform anchetatorilor scandalul a inceput la etajul 1 al locuintei. Primele lovituri pe care i le-a aplicat a fost in partea din fata a toracelui. Barbatul a incercat sa scape cu fuga, dar fiul sau l-a ajuns din urma si a inceput sa-l injunghie in spate.

Mama tanarului au chemat medicii care l-au gasit pe barbatul injunghiat intr-o balta de sange, iar Stefan statea pe scari, cu capul intre palme, plin de sange si banguind ceva inteligibil. Cadrele medicale au inceput manevrele de resuscitare, dar dupa o ora au fost nevoiti sa declare decesul. ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Mort de beat pe DN66

Marti, 15 Mai 2018, ora 09:57

Mort de beat pe DN66Politistii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat luni in trafic un barbat de 44 de ani, din municipiul Craiova, judetul Dolj, in timp ce conducea o autoutilitara pe DN 66 localitatea Vladuleni, avand o concentratie de 1,61 mg/litru alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului, anunta IPJ Gorj. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Porumbel impuscat, gasit in curtea unei case din Targu Jiu

Marti, 15 Mai 2018, ora 09:54

Porumbel impuscat, gasit in curtea unei case din Targu JiuUn barbat de 45 ani a anuntat luni politia despre faptul ca a gasit un porumbel impuscat in curtea gospodariei sale, situata in cartierul Preajba Mare fin Targu Jiu, judetul Gorj.

La fata locului s-a deplasat o echipa operativa din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, impreuna cu o patrula de siguranta publica, care au constatat ca un barbat de 68 de ani, din cartierul Preajba Mare, a executat un foc cu o arma neletala, asupra unui porumbel din gospodaria vecinului sau. Arma identificata face parte din categoria armelor neletale de tir sportiv, supusa autorizarii si pe care acesta o detinea ilegal. Arma si munitia aferenta au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, anunta IPJ Gorj.

In cauza s-a intocmit un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, uz de arma neletala fara drept si uciderea pasarilor cu intentie fara drept. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Reprezentantii McDonald's, discutii la Targu Jiu

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:56

Reprezentantii McDonald's, discutii la Targu JiuMunicipalitatea din Targu Jiu a avut luni, 14 mai, o noua intrevedere cu reprezentantii lantului american de restaurante tip fast-food McDonald's, interesati sa deschida in oras o astfel de afacere. "Sunt hotarati sa investeasca la Targu Jiu. Vor participa la orice licitatie care se organizeaza pe spatiile din stadion. Si cred ca de anul viitor putem sa beneficiem de McDonald's la Targu Jiu. La cum i-am vazut de interesati, nu cred ca-i poate bate nimeni pe respectivii", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu.

Licitatia pentru spatii va fi organizata dupa ce se vor incheia lucrarile de modernizare a arenei sportive, mai spune primarul Romanescu. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Giratoriul de la Sala Sporturilor, in panta. Explicatia primariei!

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:55

Giratoriul de la Sala Sporturilor, in panta. Explicatia primariei!Noul sens giratoriu de la Sala Sportului, la constructia caruia se lucreaza in aceasta perioada, este "in panta". Municipalitatea din Targu Jiu spune ca de vina este configuratia terenului din zona.

Giratoriul de la Sala Sporturilor costa 270 mii lei, iar lucrarea este realizata de Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Targu Jiu. In cateva zile, lucrarile vor fi finalizate. Sunt voci care sustin ca acest giratoriu va da batai de cap soferilor in perioada de iarna, dat fiind faptul ca este amenajat in panta. Autoritatile spun insa ca au ales cea mai buna varianta. "Este solutia data prin proiect. Tine de natura terenului, de configuratia lui. Este extrem de util, cu cat mai mult din toamna se vor relua activitatile la complexul sportiv. Nu se putea face la acelasi nivel, sunt solutiile date prin proiect, care tine cont de preluarea intregii intersectii, a tuturor strazilor ce interfereaza in intersectia respectiva si de natura terenului. Mai sunt in tara giratorii in panta", a declarat Raul Chiriac, seful Directiei Tehnice a Primariei Targu Jiu.

Municipalitatea spune ca, prin proiect, s-a prevazut ca acele camine de preluare a apelor sa fie ridicate la cota, sa poata fi alimentat cu apa sensul giratoriu pentru udarea spatiului verde. Inainte de a incepe lucrarile, in zona erau amplasate doua monumente, printre care si o troita. Municipalitatea spune ca a initiat demersurile in vederea obtinerii avizelor pentru noile amplasamente.

Lucrarile ar urma sa fie ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Primaria Targu Jiu a preluat Casa de Cultura

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:54

Primaria Targu Jiu a preluat Casa de CulturaPrimaria Targu Jiu a castigat Casa de Cultura a Sindicatelor. Administratia locala a fost singurul ofertant la licitatia organizata luni, 14 mai, de catre firma de lichidare judiciara Consulting Company. Suma cu care primaria a achizitionat Casa de Cultura este de 3,8 milioane lei. "Casa de Cultura a fost adjudecata de primarie. Asteptam finalizarea procedurii. Lichidatorul trebuie sa depuna documentele catre instanta de judecata pentru finalizarea procedurii. Preluarea mai dureaza. Sa speram ca nu vor mai aparea contestatii", a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu.

Municipalitatea are in plan sa faca reparatii de indata ce imobilul va intra in patrimoniul orasului. "Prin redobandirea de catre municipalitate a Casei de Cultura se creeaza premisele organizarii unor evenimente culturale de amploare, urmand a se asigura suportul pentru paleta de activitati culturale moderne. Imi propun ca, dupa finalizarea procedurilor legale de achizitionare, sa initiez de urgenta elaborarea documentatiei de reabilitare a imobilului, astfel incat sa redau, intr-un termen cat mai scurt, utilitatea acestui obiectiv", a conchis primarul Romanescu.

In 2015, sala de spectacole a fost inchisa de pompieri pentru ca nu respecta normele de siguranta la incendii. Sala are o capacitate de 800 de locuri.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Ultimul meci acasa pentru Pandurii Targu Jiu

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:51

Ultimul meci acasa pentru Pandurii Targu JiuPandurii Targu Jiu va juca miercuri, de la ora 18.00, pe teren propriu, la Motru, cu Luceafarul Oradea, un meci contand pentru etapa nr. 35 din Liga a II-a. Mai sunt doar patru etape din actualul campionat, iar Pandurii este in continuare in zona retrogradabila. Sambata, 19 mai, gorjenii vor face deplasarea la Ripensia Timisoara.

Gorjenii au nevoie de puncte ca de aer miercuri, la Motru, cand joaca ultimul meci pe teren propriu, cu Luceafarul Oradea. Teoretic ar mai fi un meci acasa, cu ASA Targu Mures, dar echipa este deja desfiintata, astfel ca gorjenii au trei puncte asigurate.

Pana atunci mai sunt insa meciurile cu Luceafarul Oradea si Ripensia Timisoara, iar Pandurii are nevoie de puncte pentru a iesi din zona retrogradabila. Cele spuse de Adrian Bogoi in iarna pare sa se confirme, acesta spunand atunci ca atat promovarea, cat si retrogradarea se vor juca pana in ultima etapa.

Din Liga a II-a vor retrograda cinci echipe, dintre care doua se stiu deja, pentru ca au fost desfiintate la jumatatea campionatului. Este vorba de ASA Targu Mures si Olimpia Satu Mare. Alte cinci echipe se bat sa evite cele trei locuri retrogradabile ramase. Este vorba de Foresta Suceava, care are 33 de puncte, Stiinta Miroslava, Pandurii Targu Jiu si Dacia Unirea Braila cu 34 de puncte si Metaloglobus cu 37 de puncte.

Sport / stiri Sport16 vizite[ Pandurul ]

Incepe judecata primarului din Bumbesti Pitic

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:50

Incepe judecata primarului din Bumbesti PiticMagistratii Curtii de Apel Craiova au respins contestatia prin care primarul Michy Nioata si alti inculpati din dosarul instrumentat de DNA au contestat rechizitoriul procurorilor anticoruptie. Dosarul vizeaza modul in care fiica primarului din Bumbesti Pitic a incasat subventii de la APIA pentru o ferma in care a avut animalele doar pe hartie, tatal ei fiind cel responsabil cu intocmirea documentelor.

In sedinta de camera preliminara, Tribunalul Gorj a decis inca de la mijlocul lunii februarie ca nu are motive sa respinga probatoriul din dosar, instanta dispunand atunci inclusiv inceperea procesului. "Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 150/P/2016 emis la data de 06.12.2017 de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Craiova. cu privire la inculpatii Dobos (fosta Nioata) Alina Adnana Mariana, Nioata Michy, Gogelescu Valeriu si Zdraila Monica, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii Dobos (fosta Nioata) Alina Adnana Mariana, Nioata Michy, Gogelescu Valeriu si Zdraila Monica", se arata in decizia judecatorilor gorjeni.

Decizia respectiva a fost insa contestata la Curtea de Apel Craiova, unde inculpatii sperau sa obtina totusi castig de cauza si dosarul lor sa fie retrimis la DNA pentru o eventuala refacere a anchetei. Magistratii din Banie au dispus insa si ei ca procesul sa se judece de acum ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Romanescu: Amenda prea mica pentru soferul din parc

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:49

Romanescu: Amenda prea mica pentru soferul din parcSoferul care si-a parcat masina in fata Portii Sarutului din Parcul Central trebuia sa primeasca o amenda mai mare, este de parere primarul municipiului Targu Jiu, Marcel Romanescu. Turistul, care avea masina inmatriculata in Ilfov, a fost sanctionat de politistii locali cu doar 300 de lei. "Este regretabil ca s-a luat o decizie in privinta unei amenzi minime. Amenda putea sa mearga pana la valoarea de 2000 de lei. Si, dupa parerea mea, cei care au dat aceasta amenda trebuiau sa mearga pe valoarea maxima, nu pe cea minima", a comentat primarul din Targu Jiu.

Edilul crede ca o amenda mai mare ii speria pe alti doritori de senzatii tari. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Fugaru: Primarii liberali sa ceara excluderea lui Grivei

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:46

Fugaru: Primarii liberali sa ceara excluderea lui GriveiPoliticienii continua sa comenteze spovedaniile liberalilor Puiu Diaconescu si Gheorghe Grivei, care povestesc in 2018 cum au tradat in 2004, cand si-au dat votul pentru ca Ion Calinoiu sa devina presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Cei doi nu isi regreta gestul si nimeni nu intelege ce i-a apucat sa spuna acum blaturile facute in urma cu 14 ani cu PSD. Fostul liberal Ion Fugaru crede ca este o noua actiune antiPNL a celor doi si le cere primarilor liberali sa ia atitudine.

Opozitia facuta de PNL in Gorj isi pierde din credibilitate, pe masura ce Gheorghe Grivei si Puiu Diaconescu vin cu noi dezvaluiri despre culisele unui vot care a intarit PSD in Gorj. Fugaru crede ca cei doi vorbesc acum despre ce au facut acum 14 ani pentru a face rau Partidului National Liberal. "Acesti oameni isi arata adevarata fata politica, ei au fost niste tradatori", a spus Fugaru. Acesta le recomanda primarilor liberali sa reactioneze si sa ceara excluderea lui Grivei din partid, pentru ca Dan Vilceanu nu poate lua masuri cu unchiul lui. Puiu Diaconescu si-a anuntat retragerea din PNL, el fiind finul lui Vilceanu.

Fugaru a mai spus si ca Vilceanu nu este liberal adevarat: "Atata timp cat omul acesta este nascut pesedist, are certificat de nastere PSD, nu poate sa devina liberal niciodata".

Presedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, a spus ca fapte de acum 14 ani nu mai intereseaza pe nimeni, astfel incat nu are nimic de comentat.

Morega: Au avut beneficii materiale

Dan Ilie Morega, cel care ar ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

"Culisele" presupuselor discutii Romanescu - Tariceanu

Luni, 14 Mai 2018, ora 23:45

"Culisele" presupuselor discutii Romanescu - TariceanuZvonurile ca primarul Marcel Romanescu isi cauta partid sunt departe de a fi stinse. Consilierul municipal Eduard Ladaru este convins ca Romanescu a negociat sosirea la ALDE si preluarea functiei de presedinte al filialei de la Gorj. Iar pentru asta, ar fi discutat cu Tariceanu.

Eduard Ladaru sustine ca liberalul Marcel Romanescu nu ar urmari decat sa-l supere pe Dan Vilceanu atat de rau incat sa-l excluda din partid. In acest fel, primarul nu si-ar pierde mandatul daca schimba formatiunea politica. "Se duce cu bocceluta peste tot si isi cauta partid. Mie nu mi se pare ca face politica PNL. A fost la Tariceanu, a venit si Dian Popescu si a confirmat discutiile. Marcel Romanescu a fost la Tariceanu sa preia ALDE Gorj. El spera sa fie exclus din PNL. ALDE e partid de guvernare, nu e oarecare. De-asta vrea la ALDE. La PSD, a cerut sa plece un sef din partid. A conditionat venirea lui. Nu pot sa va spun despre cine este vorba. Se face de ras", a declarat consilierul local ALDE Eduard Ladaru.

Din informatiile pe care pretinde Ladaru ca le are, discutia dintre liderul ALDE si Marcel Romanescu a fost una scurta. "S-a dus sa bata la usa la Tariceanu. Cat de penibil sa fii? Astepti sa te cheme Tariceanu ca tu esti sef de organizatie. Nu te duci tu *cioc, cioc, ma primiti si pe mine in partid?* Nu este un comportament de om politic. A aflat si Orban, si toata lumea. Tariceanu l-a lasat cinci minute, s-a ridicat si a plecat de acolo", a mai spus Ladaru.

Candideaza tot de la PNL ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
O luna de arest pentru studentii traficanti
Tribunalul Timis a admis cererea DIICOT si i-a trimis 30 de zile dupa gratii pe cei noua studenti ...
Un tanar din Targu Carbunesti si-a omorat sotia
Un tanar de 29 de ani, din judetul Gorj, si-a ucis sotia, apoi a incercat sa se sinucida intrand cu ...
Vezi ce l-a lasat fara cuvinte pe Ministrul Justitiei Tudorel Toader, la Targu Jiu
Ministrul Justitiei a ajuns la finele saptamanii trecute la Targu Jiu pentru a participa la o ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor