Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.417 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Fostul primar din Farcasesti, la judecata cu actualul sef al comunei

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:45

Fostul primar din Farcasesti, la judecata cu actualul sef al comuneiDanut Balu, fostul primar de la Farcasesti, a facut o multime de actiuni in instanta impotriva actualului primar, Constantin Dragoescu. Unele sunt si impotriva Consiliului Local. Balu, care din iunie 2016 este consilier local, spune ca primarul nu vrea sa-i puna la dispozitie unele hotarari de Consiliu Local si nici procesele verbale ale sedintelor. "Ar trebui sa angajez doua persoane doar ca sa ii raspunda lui la solicitari", spune primarul Dragoescu.

Fostul primar de la Farcasesti, Danut Balu, spune ca actualul primar nu vrea sa-i puna la dispozitie anumite documente pe care le-a solicitat in scris. In aceste conditii, acesta a depus in instanta o sumedenie de actiuni prin care il reclama pe primarul Constantin Dragoescu ca refuza sa-i solutioneze cererile. Danut Balu mai are si alte nemultumiri. "Refuza solutionarea cererilor. Este vorba de hotararile de Consiliu Local. Are in proiect intr-un fel si in hotarare altfel. Proces verbal de sedinta, nimic, nimic nu imi pune al dispozitie. Nu e transparenta deloc. Au contracte incheiate fara a avea hotarare de Consiliul Local. A facut vreo 5 sedinte de indata. N-au obiectul de indata acele proiecte care le pun. Stabilesc sedinta la ora 15. Ma suna la fara 10", a declarat Danut Balu, consilier local PSD.

Actualul primar spune ca Balu a inaintat atat de multe cereri ca ar trebui sa angajeze cateva persoane care sa stea zilnic sa-i formuleze acestuia raspunsurile solicitate. "Problema este ca fostul primar cere hotarari din 2013, ..

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Pandurul ]

Acuzati de braconaj

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:45

Acuzati de braconajDoi barbati de 37 si 46 de ani, din Maramures si Satu Mare, aflati la munca in Gorj, s-au ales cu dosar penal, fiind acuzati de braconaj. Politia a fost sesizata de reprezentantul unei asociatii de vanatoare, cu privire la faptul ca a identificat in muntele Sunatoarea mai multe resturi ce provin de la un animal eviscerat.

Cu ocazia verificarilor efectuate, in apropiere a fost identificat un vagon pentru dormit, ce apartine unei societati comerciale, in care locuiau cei doi barbati care, in data de 11 februarie, ar fi vanat si transat un cerb, iar carnea rezultata a fost gasita ascunsa sub o gramada de lemne din apropierea vagonului. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Recrutari la Centrul Militar Gorj

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:44

Centrul Militar Judetean Gorj recruteaza tineri, baieti si fete, atrasi de cariera militara pentru admiterea in institutiile de invatamant universitar si postliceal din Ministerul Apararii Nationale. Pentru institutiile militare universitare, scolile de maistri militari si subofiteri, sunt scoase la concurs peste 1000 de locuri. Pot fi recrutati in vederea admiterii elevi din ani terminali de liceu sau absolventi de liceu, cu varsta de cel mult 26 de ani pentru invatamantul universitar, sau cu varsta de 28 de ani pentru institutii de invatamant postliceal.

Institutiile militare de invatamant universitar, academiile militare si Institutul medico-militar au scos la concurs 658 locuri. In vederea admiterii la aceste institutii de invatamant pot fi recrutati elevii din ultima clasa de liceu sau absolventi ai invatamantului liceal care implinesc varsta de cel mult 26 ani in anul 2017. Tinerii care doresc sa imbratiseze profesia de ofiter in Armata Romaniei se pot inscrie si finaliza dosarul de candidat pana la data de 14 aprilie 2017.

In ceea ce priveste, institutiile militare de invatamant postliceal, scolile de maistri militari si subofiteri, sunt scoase la concurs 411 locuri. Pot fi recrutati in vederea admiterii elevi din anii terminali de liceu sau absolve nti de liceu cu varsta de 28 ani, impliniti in anul 2017. Tinerii care doresc sa imbratiseze profesia de maistru militar in Armata Romaniei se pot inscrie si finaliza dosarul de candidat pana la data de 5 mai 2017.

Pe ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Pandurul ]

Luat zilnic cu ambulanta de pe strazi

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:44

Luat zilnic cu ambulanta de pe straziUn barbat fara adapost a lesinat luni dimineata, chiar spatele Institutiei Prefectului Gorj. Ambulanta a fost solicitata de catre angajatii Prefecturii, prin apel la 112. Ajunse la fata locului, cadrele medicale l-au recunoscut pe pacient, ca fiind unul dintre oamenii pe care-i "aduna" zilnic de pe strazi. Medicii spun ca barbatul consuma alcool, concomitent cu pastilele pe care le ia pentru diferite afectiuni medicale. Desi a fost transportat la spital, cadrele medicale se asteapta ca si in zilele urmatoare sa-l ridice tot de pe strazi. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Surupaceanu s-a retras din propriul proces!

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:42

Surupaceanu s-a retras din propriul proces!Rasturnare de situatie in dosarul in care fostul prefect si deputat PSD Mugurel Surupaceanu este judecat la Tribunalul Gorj in urma unei anchete a DNA ce vizeaza modul in care o firma de-a sa a importat din Ucraina un boldotanc vandut ulterior la Romsilva. Acesta a avut la termenul de luni o disputa mai aprinsa cu judecatorul de caz, Ioana Malaescu, in cele din urma Surupaceanu anuntand ca uzeaza de dreptul sau de a nu se mai prezenta la proces, interzicandu-i si avocatului sa il mai reprezinte.

Neintelegerile dintre Surupaceanu si judecatorul de caz au pornit de la audierea ca martor a unui fost sef al garii Rovinari. Acesta a fost chemat in instanta intrucat buldotancul adus din Ucraina a fost transportat pe calea ferata pana la Rovinari. In fata judecatorului de caz martorul a mentionat ca nu isi mai aduce aminte ce a declarat in faza de audiere de la DNA si nici nu mai retine foarte multe amanunte, dat fiind faptul ca ancheta vizeaza intamplari din anul 2004. Fostul sef al garii a povestit atat cat si-a adus aminte despre lucrurile de acum 13 ani, pe parcurs judecatorul de caz adresandu-i intrebari in baza celor declarate anterior la DNA. Cateva astfel de intrebari l-au facut pe Surupaceanu sa reactioneze, el sustinand ca martorul este timorat in acest fel. Fostul prefect a invocat faptul ca sunt suficient de multi martori care s-au ales in ultima vreme cu acuzatia de marturie mincinoasa daca nu au declarat la instanta asa cum fusesera facute declaratiile in fata ...

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Pandurul ]

Contract de zece milioane de euro la Aparegio

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:39

Contract de zece milioane de euro la AparegioSocietarea Aparegio, furnizorul regional de apa si canal, a semnat la inceputul acestei luni un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii a carui valoare totala este de peste 42 milioane lei. Banii vor fi folositi in cadrul proiectului de extindere si reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Gorj. Doar circa 29 milioane lei reprezinta finantare nereambursabila. Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea infrastructurii de apa si apa uzata in vederea conformarii cu prevederile Tratatului de aderare si ale Directivelor Uniunii Europene. Scopul proiectului il constituie continuarea si finalizarea lucrarilor demarate prin proiectul finantat prin POS Mediu 2007-2013. Vor fi efectuate investitii in ceea ce priveste sistemele de alimentare cu apa din Targu Jiu, Motru si Bumbesti Jiu, dar si in sistemele de apa uzata de la Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Directorii institutiilor de cultura, evaluati

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:37

Directorii institutiilor de cultura, evaluatiConsiliul Judetean Gorj a demarat procedurile pentru evaluarea directorilor institutiilor de cultura pe care le are in subordine. Este vorba de managerul Scolii Populare de Arta, al Muzeului Judetean, Centrului pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale, al Bibliotecii Judetene si Ansamblului Profesionist "Doina Gorjului". Cei care vor obtine in urma evaluarii mai putin de nota 7 isi vor pierde functia.

Directorii institutiilor de cultura vor fi supusi unei evaluari care presupune mai multe etape. Acestora li s-a solicitat de catre responsabilii din Consiliul Judetean Gorj sa transmita situatia fiananciara a institutiilor pe care le conduc, iar acum si raportul de activitate pe anul anterior. Dupa ce se va incheia si aceasta etapa, Consiliul Judetean va trece la formarea comisiilor de evaluare care vor spune daca directorii si-au facut bine treaba.

Anul trecut au fost cu totii reconfirmati in functii pentru inca patru ani, iar acum le este evaluata activitatea pentru anul 2016. Directorii institutiilor de cultura spun ca au emotii in ceea ce priveste aceasta evaluare. "Sunt firesti. Ar trebui sa fiu nesimtit ca sa nu am emotii. Consider ca am pus sufletul in tot ce am facut, sunt convins ca se poate si mai mult. Astept momentul", a comentat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist "Doina Gorjului".

Conform spuselor reprezentantilor Consiliului Judetean, rezultatul final al evaluarilor directorilor institutiilor de cultura va fi prezentat undeva la ..

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]

Inca cinci drumuri judetene propuse spre reabilitare

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:32

Inca cinci drumuri judetene propuse spre reabilitareInca cinci drumuri judetene au sanse mari de a intra in reabilitare in aceasta primavara. Este vorba despre DJ 664 A (Stanesti); DJ 665 A (Balanesti); DJ 672 C (Runcu); DJ 673, ce traverseaza localitatile Slivilesti, Siacu, Bolbosi, Igirosu, Borascu, Calaparu, Turceni si Brosteni, pana in DN 66; dar si despre reabilitarea sistemului rutier pe DJ 671 B, limita judetului Mehedinti - Vagiulesti - Samarinesti - Motru - Lupoaia - Catunele - Glogova - Camuiesti, judetul Gorj.

Consiliul Judetean Gorj a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea unor drumuri judetene, asta dupa ce a scazut taxa pe valoarea adaugata. "Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele de investitii, reabilitare drumuri, pentru faptul ca s-a modificat TVA de la 20% la 19%. In plus, s-au aprobat si indicatorii tehnico-economici pentru reabilitare terasament in zona Licurici-Bustuchin", a declarat Ninel Muja, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Primul tronson de drum propus spre reabilitare este DJ 664A, din comuna Stanesti, valoarea investitiei fiind de 3.506,094 mii de lei. Un alt drum vizat de autoritati este DJ 665 A, din comuna Balanesti, a carui valoare este de 4.243,873 mii de lei. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobati si pentru DJ 672 C, din comuna Runcu, valoarea proiectului fiind de 7.727,802 mii de lei; pentru DJ 673, drum ce traverseaza localitatile Slivilesti, Siacu, Bolbosi, Igirosu, Borascu, Calaparu, Turceni si ...

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Pandurul ]

Sorin Boza: O greva generala ar afecta CE Oltenia

Luni, 13 Februarie 2017, ora 23:04

Sorin Boza: O greva generala ar afecta CE OlteniaManagerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spera la o intelegere cu sindicatele. Intr-un interviu acordat la Radio Infinit, Boza a declarat ca o greva generala ar afecta compania. Acesta a mai precizat ca, in anul 2017, vor fi evitate perioadele de somaj tehnic, fapt ce va duce la cresterea veniturilor minerilor si energeticienilor.

Rep.: Sindicalistii s-au declarat nemultumiti de proiectia de buget pe anul 2017. Ba chiar ameninta cu o greva generala. Cum comentati?

Sorin Boza: Sper ca vom fi suficient de maturi si noi, si partenerii nostri sociali, sa gasim o solutie de mijloc. Dorinta noastra, a administratiei, este sa asiguram conditii financiare mai bune pentru oamenii nostri.

Rep.: Vor primi oamenii salarii mai mari in anul 2017?

S.B.: Nu stiu, noi avem o previziune de buget pe 2017, insa si trebuie validata cu Fondul Proprietatea si Ministerul Energiei, iar abia apoi devine oficiala. Ceea ce este foarte clar, castigul operational al fiecarui om va fi mult mai mare pentru ca vom evita la maxim sa dam oamenii in 75% (n.r.: somaj tehnic). Credeti ca o greva generala ar afecta pozitiv aceasta companie? Credem suntem suficient de maturi sa ajungem la un punct de mijloc.

Rep.: Ce se intampla cu pierderile care vin de la RANN?

S.B.: Oficial, RANN nu este inchis. Speram sa avem un rezultat financiar final, undeva peste o saptamana-doua. Oficial ar trebui sa-l inchidem pana-n aprilie. Din punct de vedere operational suntem in target, dar singurul lucru care ne ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Esec dur pentru Pandurii. Gol anulat pentru echipa lui Hagi

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:52

Esec dur pentru Pandurii. Gol anulat pentru echipa lui HagiPandurii a pierdut in deplasare, scor 3-0, cu Viitorul Constanta. Echipa lui Hagi a deschis scorul in minutul 19 al meciului de pe teren propriu cu Pandurii Targu Jiu, dar golul a fost anulat in mor eronat. Asta nu a schimbat cursul jocului, pandurii lui Stoican fiind dominati clar tot meciul.

Echipa lui Hagi a punctat in min 19 prin Aurelian Chitu, care a inscris cu o lovitura de cap bine plasata, insa de la margine s-a ridicat fanionul. Pe reluare se poate vedea ca, in momentul centrarii lui Purece, atacantul Viitorului se afla in pozitie regulamentara. Asadar decizia lui Adrian Comanescu de a fluiera ofsaid a fost eronata. La fel si a asistentului Marius Nicoara, care a ridicat fanionul.

Pentru Chitu, acesta ar fi fost al noualea gol inscris in acest sezon de Liga 1. Reusita cu numarul 9 a venit in minutul 37, atunci cand atacantul de 25 de ani a transformat un penalty, asta dupa ce Iancu deschisese scorul in min. 30. Golul al treilea al partidei cu elevii lui Flavius Stoican a fost marcat de Florinel Coman in min. 81, tanarul de 18 ani fiind intr-o forma de zile mari.

Hagi, nemultumit de public

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al liderului din Liga 1, s-a declarat multumit de jocul pe care elevii sai l-au prestat luni seara la Ovidiu. "Regele" a avut si cateva nemultumiri, una fiind legata de public, dar a spus ca Viitorul este pe drumul cel bun pentru a deveni o echipa mare. "Meritam felicitari pentru prima repriza, nu pentru a doua. Am jucat un fotbal foarte bun, asa ..

Sport / stiri Sport14 vizite[ Pandurul ]

O noua sala de sport in Targu Jiu

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:52

O noua sala de sport in Targu JiuTargu Jiu va avea in curand o noua sala de sport, cu o capacitate de 180 de locuri. Vestea a fost data de primarul interimar Aurel Popescu, acesta precizand ca sala va fi folosita de elevi, dar va putea gazdui si competitii. "Se lucreaza de zor la sala de sport de la Colegiul " Virgil Madgearu". Investitia finantata de CNI este de peste cinci milioane de lei. Elevii si tinerii din Targu Jiu vor beneficia de o sala de sport moderna, cu o suprafata de 1.500 de metri patrati, cu infrastructura, suprafata de joc si toate functiunile corespunzatoare, atat pentru desfasurarea orelor de sport de catre elevi, dar avand si posibilitatea gazduirii unor competitii la nivel national. Sala va avea o capacitate de 180 de locuri. Si aici s-a lucrat in perioada sezonului rece, urmand ca in iulie-august sa putem discuta de o receptie a acestei investitii", este anuntul lui Aurel Popescu. (A.P.)

Sport / stiri Sport14 vizite[ Pandurul ]

Balaet: Pandurii, o echipa cu jucatori si antrenor care vor sa se afirme

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:51

Balaet: Pandurii, o echipa cu jucatori si antrenor care vor sa se afirmeDirectorul sportiv al CS Pandurii Robert Balaet a declarat intr-o emisiune la Accent TV ca nici antrenorul Flavius Stoican, si nici jucatorii veniti la echipa nu au venit pentru bani, ci pentru a se afirma. "Ma bazez pe antrenor pentru ca este tanar si are cunostinte de fotbal, vrea sa se afirme. De asemenea, toti jucatorii care au venit au venit in aceleasi conditii. Nu au venit pentru bani la Targu Jiu, ci pentru a se afirma, pentru a castiga mai multi bani in viitor, stiind ca este o oportunitate sa joace in Divizia A. Toti jucatorii au calitate si sper sa dovedeasca", a declarat acesta. Balaet a mai spus ca tinerii veniti la Pandurii au creat o atmosfera foarte buna in vestiar. "Multi din echipa aceasta o sa ajunga nume cunoscute in Divizia A", a mai spus Balaet. (A.P.)

Sport / stiri Sport11 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiu, orasul care reglementeaza postarile pe facebook

Luni, 13 Februarie 2017, ora 21:50

Targu Jiu, orasul care reglementeaza postarile pe facebookFacebook, reteaua de socializare care a ajutat la alegerea lui Iohannis presedinte, la organizarea protestelor de strada din ultimele zile, ba chiar a influentat alegerea presedintelui SUA prin postarea unor stiri false devenite virale, va fi reglementat la Targu Jiu. "Facebook este spatiu public", avertizeaza viceprimarul cu atributii de primar Aurel Popescu. Acesta nu exclude adoptarea unei hotarari de consiliu local in care sa fie stabilite clar sanctiunile pentru comentariile din spatiul virtual, dar numai dupa o informare prealabila a populatiei. Consilierii din opozitie cer insa explicatii.

Tonul l-a dat Politia Locala Targu Jiu, care a invitat sapte localnici la sediu, pentru data de 22 februarie, in vederea amendarii pentru comentarii negative facute pe 15 ianuarie, la un video in care o masina a institutiei depasea in viteza pe linie continua. Politia locala considera ca i-au fost lezate "onoarea si demnitatea", drept urmare i-a chemat pe cetateni pentru a-i amenda. Cand scandalul a devenit public, seful interimar al primariei, Aurel Popescu, le-a luat apararea politistilor, spunand ca facebook este spatiu public. Acesta a precizat ca inca nu a fost amendat nimeni, dar ca sanctiunile ar fi legale.

Popescu: Nu cred ca cineva isi doreste sa fie jignit

Amenzile pentru jignirile de pe Facebook ar putea fi reglementate printr-o hotarare de Consiliu Local, spune Aurel Popescu, dar numai dupa ce Politia Locala va desfasura o actiune de informare publica. "Dupa ce vom ...

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Pandurul ]

Politistii locali ne invata cum sa ne comportam pe facebook

Luni, 13 Februarie 2017, ora 21:49

Politistii locali ne invata cum sa ne comportam pe facebookPolitistii locali din Targu Jiu au impartit luni, prin intermediul sindicatului propriu, pliante in scopul informarii celor care folosesc retelele de socializare, Facebook in special, si care profereaza injurii sau folosesc un limbaj ce poate fi considerat ofensator in mediul on-line. Agentii au impartit pliante in zona centrala, misiunea lor nefiind deloc una usoara, gorjenii intreband daca actiunea respectiva are legatura cu amenzile pe care le vor primi peste cateva zile cei care au comentat negativ un filmulet cu politisti locali "in actiune".

Filmarea a starnit deja vii controverse mai ales dupa ce Politia Locala a luat decizia sanctionarii cu amenda de pana la 1000 de lei pentru cei care au comentat negativ imaginile respective.

Cei mai multi dintre cei care au primit luni pliante de la politistii locali au fost de parere ca limbajul pe Facebook trebuie sa fie mult mai decent, dar pentru sanctionarea celor care injura in mediul on-line au fost doar persoanele mai in varsta.

Printre cei abordati pe strada pentru a primi pliante s-a aflat, din intamplare, si consilierul local Eduard Berca. "Cati nu ma injura si pe mine, dar ce sa le fac. Ponta, Dragnea, Iohannis, toti politicienii sunt injurati pe Facebook, ce ar trebui sa faca? Discutia porneste de la faptul ca politistii locali care mergeau cu acea masina chiar daca spun ca erau in misiune nu aveau dreptul sa opreasca ceilalti participanti la trafic. Ei au culoarea albastra la girofar, iar regula este ca doar la ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Mosoiu a pierdut procesul cu ANI!

Luni, 13 Februarie 2017, ora 20:10

Mosoiu a pierdut procesul cu ANI!Fostul primar de la Dragutesti, Vasile Mosoiu, nu a avut noroc in ziua de 13 februarie la procesul de la Curtea de Apel Craiova, unde s-a judecat cu Agentia Nationala de Integritate. Judecatorii au respins contestatia acestuia impotriva raportului ANI prin care era declarat incompatibil, verdictul nefiind insa unul definitiv. Fostul edil a fost acuzat de ANI ca in perioada in care a condus Primaria Dragutesti a vandut institutiei pe care o conducea un teren care ii apartinea. "In perioada exercitarii mandatului, a promovat in calitate de primar un proiect de Hotarare prin care a propus achizitionarea de catre Primaria Dragutesti a unui teren in suprafata de 3.700 m.p. aflat in proprietatea sa si a sotiei sale. Ulterior adoptarii acestei hotarari, Mosoiu Vasile a emis in anul 2009 o dispozitie privind constituirea Comisiei de negociere pentru achizitionarea terenului si a semnat Contractul de vanzare-cumparare prin care Primaria a cumparat terenul, aflat in proprietatea sa pana la data de 14.07.2009. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003", a comunicat in primavara anului trecut Agentia Nationala de Integritate.

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Nelu Rosca spune ca cineva a vrut sa-l calce cu masina

Luni, 13 Februarie 2017, ora 20:01

Nelu Rosca spune ca cineva a vrut sa-l calce cu masinaSindicalistul Nelu Rosca, de la Cariera Rosiuta, a facut afirmatii extrem de grave intr-o emisiune la Tele 3. El a declarat ca munca sindicala i-a adus numeroase deservicii si chiar i-a pus viata in pericol. "Am probe, filmari si documente. M-au urmarit cu masina sa dea cu 160 km in mine sa ma zboare de pe asfalt. Am facut plangere, sa vedeti ce raspuns am primit. Sanatatea mi-am pus-o in pericol, am facut diabet si interventii chirurgicale", a spus Rosca, in contextul discutiei despre negocierile la noul contract de munca din CE Oltenia. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Audieri in dosarul Turceni - Rovinari. Masini de lux pentru Ponta, de la Casa Sova!

Luni, 13 Februarie 2017, ora 00:17

Audieri in dosarul Turceni - Rovinari. Masini de lux pentru Ponta, de la Casa Sova!Doua autoturisme de lux luate in leasing de Casa de Avocatura "Sova" au ajuns la Victor Ponta, in perioada derularii contractelor de milioane de dolari cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Ponta era in anii 2007-2008 partener al casei de avocatura, dar a negat permanent implicarea in obtinerea contractelor cu complexurile energetice din judetul unde era deputat. A castigat insa mii de euro pe luna si a primit doua masini, fara sa fie clar pentru ce. Unul din autoturisme a ajuns la cumnatul lui Ponta, care l-a declarat furat dupa cinci luni, Casa de avocatura reusind sa recupereze banii de la o societate de asigurari.

Vineri a fost un nou termen de judecata in dosarul Turceni - Rovinari, cel in care au fost trimisi in judecata Ponta, Sova, Ciurel, Cristea si Graure pentru contractele de milioane de dolari ale complexurilor energetice, pentru o asa-zisa asistenta juridica. La acest termen au fost audiati martori care au vorbit despre masinile de lux cumparate de Casa Sova pentru Ponta.

Ponta a ales culoarea masinii

Un fost dealer auto, martor in procesul "Turceni-Rovinari", spune ca fostul premier a ales culoarea masinii pe care a platit-o firma lui Dan Sova si a cerut sa fie dotata cu senzori de parcare si covorase. Marius Constantinescu, in prezent pilot la Blue Air, care a relatat ca, in 2009, cand lucra la Mistubishi Motors, a intermediat livrarea unui autoturism catre Victor Ponta. "In acea perioada eram director de vanzari si am fost contactat de o doamna de ..

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Pandurul ]

Lista de revendicari a FNME: Castig mediu de 4.100 de lei!

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:38

Lista de revendicari a FNME: Castig mediu de 4.100 de lei!Sindicatele din Federatia Nationala Mine Energie (FNME) au conceput lista de revendicari la negocierile pentru Contractul Colectiv de Munca al companiei, avand solicitari mult mai mari chiar si decat ale celor de la federatiile Univers, Petrom si Energetica. FNME a prezentat si lista de nemultumiri, care in mod bizar nu se indreapta spre presedintele Directoratului Sorinel Boza, care este si seful negocierilor, ci catre directorul financiar demisionar Laurentiu Ciobotarica. O noua sedinta a comisiei de negociere are loc luni, la Rovinari.

Federatia Nationala Mine Energie (FNME) pare ca evita sa intre in conflict cu presedintele Directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, dar isi indreapta nemultumirile spre directorul financiar Laurentiu Ciobotarica. Bugetul este construit de directia financiara, dar este greu de crezut ca fara implicarea intregii conduceri.

Crestere de 8,4%

Vineri, sindicatele din federatie au fost consultate si au fost puse pe hartie niste lucruri care au fost trimise si presei. La prezentarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2017 nu a fost prezentata si cresterea de productivitate fizica a muncii care este 14%, potrivit FNME. De asemenea, sindicalistii coordonati de liderul Dan Pirvulescu spun ca ar trebui o crestere a castigului mediu cu 8,4%, ceea ce reprezinta 60% din productivitate, conform OUG 26/2013. Practic, castigul mediu lunar ar trebui sa fie 4.096,87 lei in 2017.

FNME spune ca va solicita in cadrul negocierilor ca aceasta crestere de ...

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Pandurul ]

Revizuirea planului de concediere, pe 13. Pleaca acasa de la 1 mai!

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:37

Revizuirea planului de concediere, pe 13. Pleaca acasa de la 1 mai!Actionarii Complexului Energetic Oltenia discuta in sedinta din data de 13 martie revizuirea planului de restructurare, noul plan prevazand concedierea a 1.000 de persoane, nu 2.000 cate erau initial. Cele 1.000 de persoane vor fi concediate incepand cu 1 mai, Ziua Muncii. Totalul angajatilor dati afara in perioada 2017-2018 este 1.740 de persoane.

Planurile de restructurare si concediere vor fi revizuite si aprobate in sedinta actionarilor din 13 martie. Conducerea a decis sa concedieze de 1.000 de persoane de la 1 mai si inca 740 de persoane in 2018. La 31 decembrie 2016 CEO avea 14.332 salariati, iar 2017 il va termina cu 1.000 mai putini. In etapa a doua vor mai pleca 740, incepand cu 1 mai 2018.

Autoritatile, vinovate

Interesant este ca primul motiv dat de companie, pentru explicarea concedierilor, este "lipsa unui suport puternic si eficient din partea autoritatilor si a actionarilor in vederea finalizarii exproprierilor necesare dezvoltarii fronturilor de lucru pentru asigurarea productivitatii necesare". CE Oltenia sustine ca intarzierea exproprierilor genereaza costuri suplimentare privind extractia carbunelui deoarece se lucreaza 7 zile pe saptamana. Numarul de concedieri este argumentat si cu greutatile din perioada geroasa, asa cum a fost ianuarie 2017, cand au fost probleme cu transportul la minus 20 de grade. Vechimea utilajelor, defectiuni, opriri, sunt alte motive invocate de companie.

Potrivit planului de restructurare, la realizarea acestor scenarii, ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Radut cere anchetarea celor care au condus Pandurii

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:36

Radut cere anchetarea celor care au condus PanduriiFostul pandur Mihai Radut a dat un interviu pentru prosport.ro, in care a vorbit si despre experienta sa de la echipa din Targu Jiu. Radut a incheiat colaborarea cu Pandurii si a ajuns la o echipa din Polonia. "Pot sa zic doar ca mi-e scarba de ce s-a intamplat la Pandurii si in Romania, cum sunt tratati jucatorii, fara respect si fara drepturi", a spus acesta. Radut crede ca cei care au condus Pandurii pana acum ar trebui anchetati.

Mihai Radut a declarat ca este inadmisibil ce s-a intamplat la Pandurii si ca sunt unii oameni care ar trebui anchetati.

"Daca nu semnam, Pandurii era suspendata"

Radut este inscris la masa credala pentru a obtine banii de la Pandurii. "Este inadmisibil ce s-a intamplat acolo, nu am vazut un leu din decembrie 2015 de la ei. Am castigat toate procesele, cum era logic". Radut a mai spus ca a fost sunat de Marin Condescu, acesta rugandu-l sa le mai dea ragaz pana in ianuarie, altfel echipa era suspendata. "In toamna, dupa ce fostul presedinte a plecat (n.r. - Narcis Raducan), cu buzunarele incarcate probabil, m-a sunat domnul Condescu sa-i aman pana in ianuarie pentru ca, daca nu faceam asta, Pandurii erau suspendati, li se interzicea dreptul la transferuri timp de 2 ani, deci am fost de acord. Am semnat o cesiune pe toata suma, sa-mi iau banii din drepturile TV. Nu era de ajuns ca i-am ajutat ca jucator si ei nu mi-au platit salariul, munca pe care am facut-o pentru ei, am terminat pe podium si am fost un jucator important. I-am ajutat si cu ...

Sport / stiri Sport16 vizite[ Pandurul ]

Termen pentru stabilirea facultatilor UCB ce vor fi desfiintate

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:36

Termen pentru stabilirea facultatilor UCB ce vor fi desfiintateConducerea Universitatii "Constantin Brancusi" trebuie sa ia o decizie cat mai repede in ceea ce priveste facultatile care vor fi desfiintate din anul universitar 2017-2018. Pana in 24 februarie trebuie transmisa structura universitatii la Ministerul Educatiei. Rectorul Luminita Popescu spune ca va propune Senatului mai multe variante.

Doar trei facultati vor mai ramane la UCB incepand cu anul universitar viitor. In prezent sunt cinci: Facultatea de Inginerie si Dezvoltare Durabila, Facultatea de Stiinte Economice, Facultatea de Stiinte Juridice, Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Management Public si Facultatea de Stiinte Medicale si Comportamentale.

Prin reorganizare, facultatile vor fi comasate astfel incat programele de la cele care nu vor mai functiona sa fie transferate la cele care vor ramane. Prin aceasta noua structura vor fi reduse posturile de conducere din universitate. Este vorba de doua functii de decan, cele de secretar general. Rectorul Luminita Popescu spune ca termenul stabilit de minister pentru prezentarea structurii in anul universitar viitor nu este unul scurt, asta pentru ca decizia este luata de mai mult timp. "Nu pot sa spun acum care facultati vor disparea pentru ca am facut cateva variante de lucru, le voi prezenta Senatului universitatii, cu niste motivatii pentru fiecare varianta in parte. O echilibrare si a numarului de studenti si a numarului de cadre didactice, dar si posibilitatea de a utiliza aceeasi baza didactica in comun. Acestea au ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Dosarul Masa calda II, reluat in AGA

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:34

Dosarul Masa calda II, reluat in AGAActionarii Complexului Energetic Oltenia vor relua discutiile cu actionarii pe problema dosarului in care sunt cercetati de Parchetul Local alti directori din CE Oltenia, pentru masa calda a minerilor. Asta dupa ce in sedinta din 16 ianuarie rezolutia actionarilor a fost ca societatea sa nu se constituie parte civila in acest dosar. Parchetul Targu Jiu a trimis o adresa Complexului Energetic Oltenia prin care intreaba compania daca se constituie parte civila in acest dosar in care prejudiciul este calculat la 493.226 de lei, aceasta suma rezultand din diferenta de mese comandate pentru salariati si numarul de posturi efective. Vizati de ancheta procurorilor sunt: Ion Stoichitoiu, Constantin Lazaroiu, Aristica Tanasoiu, Daniel Olaru, Nicolae Viasu, Mihail Raicu, Constantin Caramizoiu, Dorel Vavura, Ion Sgondea si Elena Mihaela Trufelea. Ei sunt cercetati pentru abuz in serviciu.

Actionarii companiei energetice au votat impotriva constituirii ca parte civila in acest dosar, in luna ianuarie. Este adevarat ca tot intr-un dosar pentru masa calda mai sunt cercetate si alte persoane, dar dosarul a fost retrimis la procurori, pentru a aduce noi probe. Ultimul termen este 14 februarie, cand se va da pronuntarea. Decizia privind constituire parte civila va fi luata pe 13 martie, in sedinta AGA. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Prisnel (USR): PNL Gorj a inceput campania cu o minciuna. Replica lui Vilceanu!

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:32

Prisnel (USR): PNL Gorj a inceput campania cu o minciuna. Replica lui Vilceanu!Reactii de la USR dupa ce liderul PNL Gorj, Dan Vilceanu, a declarat ca a vorbit la Bucuresti si ca Uniunea Salvati Romania ar vrea sa sustina un candidat unic al partidelor de dreapta la Primaria Targu Jiu.

Deputatul USR din Craiova, Adrian Prisnel, a declarat ca Dan Vilceanu nu a vorbit cu nimeni la Bucuresti despre sustinerea unui candidat comun. "Atat la Targu Jiu, cat si la Craiova, unde sunt primarii ramase vacante, PNL a inceput deja campania electorala cu o minciuna, lansand pe piata teza ca ar fi discutat deja cu USR despre o alianta. Consider ca PNL nu a depus efortul necesar pentru a se reforma si nu reprezinta in momentul de fata un partener credibil. Daca o parte din colegii parlamentari de la PNL ne-a sustinut protestul din plenul Camerei Deputatilor impotriva OUG 13, o alta parte a parasit sala", a spus Prisnel.

Liderul PNL Gorj, Dan Vilceanu, pare deranjat de aceste declaratii. "Am discutat cu deputatii Ionut Mosteanu si Claudiu Nasui, care mi-au spus ca vor discuta cu Nicusor Dan si ma vor anunta ce decizie o sa ia USR in speta asta. Discutia care s-a declansat in legatura cu acest subiect imi arata ca cei de la USR se cred unul mai important decat altul si probabil sunt frustrati ca nu am discutat cu toti membrii USR din tara. Noi incercam sa construim un pol al partidelor de dreapta la alegerile partiale de la Targu Jiu si acest lucru este posibil acum pentru ca se alege doar primarul, nu sunt alegeri si pentru consilieri", a declarat Vilceanu mentionand ...

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

Davitoiu: Robert Buga e mai bun decat Marcel Romanescu

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:32

Davitoiu: Robert Buga e mai bun decat Marcel RomanescuNicolae Davitoiu, liderul PMP Gorj, a anuntat ca va demara sondajul pentru Primaria Targu Jiu in aceste zile. "Cel mai probabil marti vom demara sondajul pe care-l vom face impreuna cu PNL. Va fi un sondaj din om in om, pe strada. In sondaj vor fi incluse maxim patru persoane, iar in urma sondajului vom vedea care va fi candidatul la Primaria Targu Jiu. In opinia mea, Robert Buga are sanse mai mari decat Marcel Romanescu, in competitia cu Aurel Popescu", a declarat Nicolae Davitoiu. Acesta crede ca instabilitatea lui Marcel Romanescu a creat suspiciuni in randul electoratului. "Robert Buga n-a fost amestecat in nicio discutie cu iz misterios, ba va candida, ba nu va candida, ba ca nu e pesedist, ba ca e. El s-a afirmat printr-o atiditudine proprie si a luat un scor destul de bun la alegerile din vara. Instabilitatea lui Marcel Romanescu a creat anumite suspiciuni in randul electoratului", a precizat Davitoiu. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Iriza, aparatorul fostului director Ionel Ilie

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:30

Iriza, aparatorul fostului director Ionel IlieSenatorul ALDE Scarlat Iriza sare in apararea fostului director al CE Oltenia Ionel Ilie, dupa ce acesta a fost atacat de deputatul Dan Vilceanu. Liberalul a declarat ca Ilie "a papat" profitul inregistrat de CEO in primele luni si ca acesta este motivul pentru care compania e pe minus. La 6 luni, pe 2016, pe exploatare era un profit de 30 de milioane de lei, dar rezultatul financiar al CEO a fost pierdere de 130 de milioane de lei. Nu se intelege insa motivul pentru care Iriza ii ia apararea lui Ilie. "M-am documentat si aflat ca nu a discutat cu Ilie nici macar un minut despre situatia CEO, sau despre pietele de energie, dar continua sa acrediteze ideea ca a fost un prost manager. Desi Ilie nu este sustinut de ALDE, ma simt dator sa restabilesc adevarul, astfel incat sa nu se mai arunce cu noroi pe o societate care, cu toate greutatile, a reusit sa evite insolventa. Din informatiile mele, CE Oltenia a functionat foarte bine in a doua jumatate a anului 2016, reusind sa recupereze in buna parte productia nerealizata in lunile mentionate. Solicit astfel domnului deputat sa se gandeasca si sa se documenteze mai bine inainte de a face declaratii despre profitul sau pierderea CE Oltenia", transmite Iriza, presei. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Weber: Este exclusa numirea Ancai Bordusanu la Prefectura

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:29

Weber: Este exclusa numirea Ancai Bordusanu la PrefecturaPresedintele executiv al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat ca este exclusa promovarea purtatorului de cuvant al partidului, Anca Bordusanu, pe functia de subprefect de Gorj. Informatia a aparut pe surse politice, dar Weber sustine ca niciodata nu s-a discutat acest subiect. "Nu s-a discutat asa ceva. Cred ca cine a aruncat aceasta informatie vrea sa destabilizeze unitatea partidului. Anca Bordusanu este membra de partid, dar nu are calitatile si experienta necesara pentru functia de prefect. Cred ca cineva vrea sa creeze discutii in partid", a declarat Weber. Potrivit ultimelor discutii, PSD va numi prefect de Gorj, iar ALDE subprefect. Circula si varianta ca PSD sa puna atat prefectul, cat si subprefectul. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Pandurul ]

Un nou serviciu infiintat la Rovinari. Dezbatere!

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:18

Un nou serviciu infiintat la Rovinari. Dezbatere!Administratia locala din Rovinari vrea sa infiinteze un nou serviciu in oras. Acesta se va numi Serviciul Public Comunitar de Utilitate Publica. Pentru asta autoritatile au organizat si o dezbatere la primarie, unde cetatenii au putut veni cu propuneri si sugestii. Primarul Robert Filip vrea sa imparta cumva in doua societatea Apa Canal Salubritate, unde inspectorii Curtii de Conturi au gasit numai nereguli.

Noul serviciu va avea ca activitate administrarea domeniului public si privat din Rovinari. Personalul va fi cooptat in mare parte de la societatea Apa Canal Salubritate, dar vor fi efectuate si noi angajari. Primarul din Rovinari s-a aratat dezamagit de modul in care a fost gestionata firma Apa Canal Salubritate. "Noi avem o firma in care ei s-au autorizat sa vanda apa, sa fie operator de gunoi. Din analizele facute acolo, firma are niste probleme. Sunt niste oameni care nu sunt bine intentionati, nu au manageriat cum a trebuit si vreau sa fac firma aceea sa ii deleg celelalte servicii. Adica sa las firma asta cu apa si canal, iar restul de servicii: intretinere, spatii verzi, ecarisaj, parcari, iluminat, cimitire, ce ne-am mai impus si Curtea de Conturi, sa le dam pe cealalta firma", a declarat Robert Filip, primarul orasului Rovinari.

Ideea este ca firma Apa Canal Salubritate sa ramana cu un numar limitat de muncitori, in prezent avand peste 100. S-a furat mult, spune primarul. "Sa ramana doar pe apa si canal, cu un anumit numar de muncitori, sa nu mai poata fura ...

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Pandurul ]

Conflictul Ciocea - PSD, la Curtea Constitutionala?

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:17

Conflictul Ciocea - PSD, la Curtea Constitutionala?Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, este hotarat sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei daca PSD va incalca lege cu privire la statutul lui in partid. Ciocea sustine ca este in continuare membru de partid, chiar daca a candidat independent la parlamentare, pentru ca el nu si-a depus demisia si candidatura lui nu poate constitui demisie de drept, pentru ca nu s-a inscris in niciun alt partid.

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, spune ca PSD arunca in acest moment cu pietre dupa el si cu noroi in munca lui din partid. Ciocea ii numeste catei pe pesedistii care au facut tot felul de declaratii privind statutul lui in partid. "Acum avem cativa catei si la judet, si la ministere, dar cu mine nu le tine, ca eu o sa merg cu ei de mana, nu sunt ala sa tac sau sa-mi fie frica. Chiar daca am fost aruncat asa cum am fost aruncat, trebuie sa recunosc ca masurile sunt bune. 10% din cei care au fost in strada au fost si din randurile celor care au votat PSD. Eu sunt subiectiv fata de o persoana cum a fost Carciumaru, Milosteanu, Florescu, care vorbesc de mine, nu stiu sa ma aprecieze si in loc sa ma sune sa avem o colaborare, iata vorbesc lucruri urate. Cat am adus rezultate pentru partid am fost bun, acum dau cu pietre dupa mine si arunca cu noroi in munca mea", a spus primarul Ion Ciocea.

Primarul mai spune ca asteapta sa vada daca PSD trimite sau nu hartie secretarului comunei privind retragerea sprijinului politic si abia apoi se va adresa instantelor de judecata. ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Pandurul ]

Au ajuns la spital din cauza drogurilor

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:14

Au ajuns la spital din cauza drogurilorDoisprezece gorjeni au ajuns la spital, pe parcursul anului trecut, dupa ce au consumat canabis si etnobotanice. Fisele acestora au fost preluate de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj. Totodata au fost efectuate evaluari pentru alte trei persoane deferite institutiei prin ordonante DIICOT. Potrivit reprezentantilor CPECA Gorj, persoanele consumatoare de droguri sunt tinere. "Tinerii pe care ii avem in evidenta au inceput sa consume droguri de pe varsta de 16 ani. Majoritatea au ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Targu Jiu, noi le-am preluat fisele, dar unii accepta sa fie consiliati, altii nu", a declarat Laurentiu Sosoi, coordonatorul CPECA Gorj.

In domeniul asistentei medicale, psihologice si sociale, pe parcursul anului 2016, Centrul Antidrog a acordat 47 informari pe temele consumului de droguri persoanelor ce s-au adresat centrului, 66 sedinte de consiliere psihologica, 36 evaluari psihologice, o evaluare medicala, 57 sedinte de management de caz. Referitor la fisele standard de urgenta, preluate de la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, a fost intocmita baza de date si trimisa la Observatorul Roman de droguri si Toxicomanii din cadrul Agentiei Nationale Antidrog.

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Pandurul ]

Inca o demisie la spitalul din Targu Jiu

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 23:13

Inca o demisie la spitalul din Targu JiuSpitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu a fost zguduit la finele saptamanii trecute de un alt scandal privind demisiile. Proaspatul director medical, Vasile Stanculete, si-a depus demisia din functie la doar doua zile de la numirea oficiala, refuzand sa faca orice fel de declaratii. Interesant este ca, odata cu aceasta demisie, Vasile Stanculete pierde si functia de medic coordonator al Policlinicii Targu Jiu. Spre surprinderea managerului institutiei, Stanculete si-a depus demisia din functie joia trecuta la Consiliul Judetean. Tiberiu Tataru, managerul spitalului, a refuzat si el sa comenteze motivele pe care le-ar fi avut Stanculete sa renunte la functie. Cert este ca managerul i-a gasit rapid inlocuitor la sefia Policlinicii, functia fiind detinuta in prezent de medicul oftalmolog Alexandra Nitu. Vasile Stanculete va ramane medic ginecolog pe sectia spitalului judetean. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Gasit mort in casa
Un barbat de doar 52 de ani a fost gasit mort in locuinta sa din Targu Jiu, str. Olari. Rudele ...
Foto: Scandalagii, potoliti cu focuri de arma in Bumbesti Jiu
Scandal cu injunghieri si impuscaturi la o terasa din Bumbesti Jiu! Mai multi tineri s-au luat la ...
Ninsori abundente in Gorj!
Sfarsitul saptamanii a readus iarna la Ranca. La baza muntelui a fost instituit un filtru al ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor