Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.500 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

CE Oltenia a redus drastic livrarile catre RAAN Severin

Miercuri, 27 August 2014, ora 05:25

CE Oltenia a redus drastic livrarile catre RAAN Severin Complexul Energetic Oltenia pune presiune pe Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin astfel incat sa mai recupereze din datoriile istorice care se ridica la cateva sute de milioane de lei. Livrarile de carbune catre producatorul de apa grea au fost reduse la jumatate si vor continua sa scada, anunta mai-marii complexului.

Reprezentantii CE Oltenia spun ca nu au reusit sa recupereze din restantele pe care le inregistreaza RAAN Drobeta Turnu Severin pentru carbunele livrat de la carierele complexului. Drept urmare, s-a decis reducerea la jumatate a cantitatii de materie prima fata de necesarul zilnic al unitatii mehedintene. Mai mult decat atat, de ieri, CE Oltenia asigura doar o treime din necesarul de carbune la nivel de unitate, anunta directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Aurel Medintu. "N-am recuperat nimic de la RAAN. Le-am redus livrarile de carbune la 4000 iar incepand de marti o sa fie de 3000 de tone pe zi din cauza ca nu isi achita din datorii. Lor le trebuie 8-9 tone de carbune pe zi. Nu mai stiu la cat se ridica datoriile, in fiecare zi sunt altele", a declarat Aurel Medintu, seful Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia.

Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare se afla in reorganizare judiciara. A intrat in insolventa in 2013, avand datorii de 680 milioane lei. Conform situatiei publicata pe site-ul companiei mehedintene restantele pe care le inregistra la acea vreme catre CE Oltenia se ridicau la circa 208 milioane ...

Business / afaceri 18 vizite [ Pandurul ]

Investitori din Italia, interesati de afaceri in Novaci

Marti, 26 August 2014, ora 05:27

Reprezentantii a doua firme din Italia sunt asteptati la Novaci in aceasta perioada, dupa ce la sfarsitul lunii trecute si-au manifestat intentia de a-si deschide o afacere in zona.

La prima intalnire cu autoritatile locale, investitorii au spus ca au nevoie de masa lemnoasa pentru a realiza paleti. Italienii sunt dispusi sa colaboreze cu firmele de pe raza localitatii. Primarul Dumitru Leustean a precizat ca investitia strainilor ar putea asigura si cateva locuri de munca pentru localnici.

Doua firme din Italia sunt interesate de zona Novaci in ideea ca ar putea sa-si deschida o afacere care necesita o cantitate insemnata de masa lemnoasa. "Am avut o intalnire cu doua firme din Italia care isi cauta o locatie. Este vorba despre firme care ar vrea sa investeasca sa faca acei paleti pentru centralele termice, pentru asigurarea agentului termic. Inainte de aceasta sa faca acei paleti de transport pentru diverse materiale si cu reziduurile ce raman sa construiasca paletii respectivi. Vor sa vina pe o arie destul de larga de dezvoltare, adica o masa lemnoasa destul de mare cantitativ care sa le asigure ceea ce isi doresc", a declarat Dumitru Leustean, primarul de la Novaci.

Deocamdata, obstile nu si-au dat avizul pentru exploatarea masei lemnoase. "Am avut o prima discutie cu presedintii de obsti. Pana in momentul de fata, nu am avut un raspuns concret avand in vedere masa lemnoasa solicitata la prima vedere. Discutiile nu sunt incheiate pentru ca la sfarsitul lunii ...

Business / afaceri 20 vizite [ Pandurul ]

"Omul dinauntru", o expozitie de pictura marca Stefan Stramtu

Marti, 26 August 2014, ora 05:27

"Omul dinauntru", o expozitie de pictura marca Stefan Stramtu Joi, de la ora 18.00, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Targu Jiu, gazduieste la Galeriile Municipale de Arta, expozitia pictorului gorjean Stefan Stramtu, Expozitia poarta numele "Omul dinauntru", o radiografiere a starilor sufletesti stranse intr-un puzzle-portret social. Expozitia este deschisa publicului in perioada 28 august - 3 septembrie 2014. Curatorul este artista gorjeanca Dorina Cioplea.

Stefan Stramtu a observat ca, din pacate, din ce in ce mai des aceste sentimente sunt unele negative, autodistrugatoare, oamenii uita sa se mai bucure de ei insisi sau de cei din preajma lor. Portretele propuse de artist, ca piese dintr-un mare portret social, exprima suferinte, temeri, ganduri nu prea curate, ingrijorare, tristete, sobrietate, orice numai nu fericire. Pe Stefan il inspira oamenii de langa el, pe care ii simte la un nivel dincolo de constient, exteriorizand vibratiile pe care le primeste de la ei prin tuse grave si o paleta foarte redusa de culori. Tehnica mixta, gandita out of the box, in care rugina pare a fi singurul element natural care poate lega toate aceste manifestari ale durerii umane, ii serveste artistului perfect in demersul sau social-artistic. Pentru ca, pana la urma, aceasta tema este una sociala, atragand atentia asupra unei "boli" contemporane: lipsa de interes fata de fericire sau cautarea fericirii superficiale.

Printre toate aceste fete de oameni se regaseste si un autoportret, ca o marturie a faptului ca toti suntem ...

Life Show / cultura 23 vizite [ Pandurul ]

Salariatii CE Oltenia care toarna la sefi, stimulati financiar

Marti, 26 August 2014, ora 05:27

Salariatii CE Oltenia care toarna la sefi, stimulati financiar Directorul de Securitate din Complexul Energetic Oltenia, Ion Raut, propune recompensarea salariatilor care isi toarna colegii la administratie.

El spune ca ii va stimula pe cei care avertizeaza conducerea cu privire la furturile din cariere si termocentrale.

Directia de paza condusa de Ion Raut va fi un fel de "politie" din cadrul CE Oltenia, directorul incercand prin orice mijloace sa identifice pe cei care fura din patrimoniul companiei. "Cred ca problemele care trebuie rezolvate cu prioritate sunt din doua grupe mari. Una include aspectele de atitudine, mentalitate si cultura de securitate care vizeaza o imbunatatire a detectarii incidentelor de securitate fizica. O alta include organizarea interventiei in scopul descurajarii atacurilor la adresa patrimoniului societatii. Ne gandim inclusiv la stimularea personalului nostru care poate sa-si aduca contributia la depistarea unor asemenea incercari de furt", a declarat Ion Raut.

Furturile, cu ajutorul angajatilor

El a mentionat ca salariatii care pun umarul la furturile din societate vor fi drastic pedepsiti. "Vom fi cat se poate de drastici cu toti cei din structurile noastre care, fie prin permisivitate, fie prin participare, fac posibila desfasurarea unor actiuni de sustragere", a spus Raut.

Directorul Raut mai spune ca au fost identificate deja zonele cu probleme din unitate, unde sunt cele mai multe furturi. "Stim cu precizie unde nivelul de risc este unul care trebuie imediat imbunatatit. Stim, de ...

Actualitate / stiri Actualitate 38 vizite [ Pandurul ]

CE Oltenia ar putea avea un nou Directorat din octombrie

Marti, 26 August 2014, ora 05:27

CE Oltenia ar putea avea un nou Directorat din octombrie Directorii CE Oltenia Daniel Antonie, Aurel Medintu, Ion Petroniu si Maria Scurtu raman in continuare pe pozitii. Asta pentru ca mult trambitatul concurs pentru noul Directorat al CE Oltenia nu se va incheia nici luna aceasta.

Lista scurta a candidatilor este analizata in prezent de Comitetul de Remunerare si Nominalizare din cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei, urmand ca la mijlocul lunii viitoare cei ramasi in cursa sa sustina si interviul final.

Cei care vizeaza posturile de directori in cadrul CE Oltenia spun ca nu mai stiu nimic in legatura cu acest concurs. Seful Diviziei Energetice, Aurel Medintu, spune ca a trecut prin trei testari pana acum, doua dintre ele sustinandu-le in spatiul virtual. "Nu mai stiu nimic de concurs. Am sustinut cele trei probe, mai departe nu mai stiu nimic. A fost un interviu in Bucuresti, o prezentare de tema pe niste subiecte date de ei si inca un test, ambele pe internet", a declarat Aurel Medintu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia.

Si va mai trebui sa sustina un interviu final, asta daca se regaseste pe lista scurta a candidatilor. Conform spuselor directorului general al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, lista respectiva este analizata de Consiliul de Supraveghere. "Exista o lista scurta data spre analiza Comitetului de Remunerare si urmeaza sa se tina interviul final, la jumatatea lunii septembrie", a declarat in urma cu cateva saptamani presei Laurentiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

Selectia noului ..

Actualitate / stiri Actualitate 52 vizite [ Pandurul ]

Contestatie facuta de maistrul dat afara de la Rosiuta

Marti, 26 August 2014, ora 05:26

Maistrul Constantin Cojocaru de la Cariera Rosiuta, dat afara din companie dupa ce l-a pontat pe Benoni Aristica Bejinaru, fara sa fie prezent la serviciu, contesta decizia de concediere, spun surse din CE Oltenia.

Compania a dat cateva sanctiuni unor angajati din cariera insa in final ancheta s-a dovedit a fi una de ochii lumii si nu s-a incercat eradicarea fenomenului din societatea energetica.
Cojocaru este acuzat ca l-a pontat pe Bejinaru si in ziua in care era retinut. Potrivit unor surse din compania energetica, Constantin Cojocaru ar fi declarat in fata comisiei ca in ziua respectiva nu este el cel care l-a pontat pentru ca fusese trimis de seful lui sa faca o groapa la cimitir. El si alti salariati de la Cariera Rosiuta. In plus, el ar fi sustinut ca executa ordinele sefului. Cert este ca in urma anchetei conducerii CE Oltenia masurile au aratat ca verificarea s-a facut in functie de persoane. Dupa izbucnirea scandalului, CE Oltenia anunta, prin directorul Aurel Medintu, ca 12 persoane vor fi sanctionate, din care sase cu desfacerea contractului de munca. Ulterior a fost publicata lista vinovatilor. Dar nu erau 12, ci doar 10. Pe numele unor persoane s-a constatat tardivitatea aplicarii unor sanctiuni. In respectivul comunicat se mai spunea ca se continua cercetarile in cazul directorului Ion Ghiga Ion, maistrului Nicolae Stelescu, sefului adjunct de la Sectia Mecanica Razvan Ardeiu si a lui Claudiu Popescu, sef la sectia Mecanica. In final, dintre cei enumerati ...

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Pandurul ]

CE Oltenia garanteaza cu excavatoare un credit la banca

Marti, 26 August 2014, ora 05:26

Complexul Energetic Oltenia garanteaza un credit cu trei excavatoare din companie. Societatea organizeaza, in septembrie, o licitatie pentru a asigura bunurile mobile si imobile ce vor fi constituite garantie la un contract de credit incheiat cu Banca Transilvania.

Pentru un contract de credit incheiat cu Banca Transilvania SA, banca finantatoare a unei linii de credit de 100.000.000 lei, CE Oltenia trebuie sa isi asigure bunurile aduse in garantie. Excavatoarele vor fi asigurate la o societate agreata de banca, iar politele vor fi cesionate in favoarea unitatii bancare. Durata de asigurare a bunurilor este de un an, cu posibilitate de prelungire. "Politele de asigurare se vor incheia pentru o perioada de un an, pentru fiecare mijloc fix in parte, la valoarea evaluata a bunurilor (3 excavatoare - n.r.). Suma totala ce urmeaza sa fie asigurata este de 57.438.200 lei", se precizeaza in Caietul de sarcini.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 septembrie 2014, ora 15:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 septembrie 2014, ora 09:00, urmand ca la ora 10:00 sa fie deschise ofertele.

Conform anuntului, cuantumul garantiei de participare este de: 1.148 lei.
Potrivit caietului de sarcini, polita de asigurare va fi cesionata in favoarea Bancii Transilvania. Pe toate politele de asigurare se va trece mentiunea "in caz de dauna, dreptul de despagubire se cesioneaza in ...

Business / afaceri 9 vizite [ Pandurul ]

Calinoiu, cu jalba-n protap pe la ministri in pragul alegerilor

Marti, 26 August 2014, ora 05:26

Calinoiu, cu jalba-n protap pe la ministri in pragul alegerilor Ion Calinoiu vrea sa rezolve intr-o zi ce n-a rezolvat intr-un an. Dupa ce mai multe primarii din judet au intrat in colaps financiar, seful judetului vrea sa se asigure ca rectificarea bugetara va fi una pozitiva, mai ales ca se apropie alegerile prezidentiale. Tot acum se urgenteaza investitiile pe raul Jiu si se cauta solutii pentru rezolvarea problemelor de la UM Sadu.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliul Judetean, se va intalni joi, la Bucuresti, cu ministrii Constantin Nita, Razvan Nicolescu si Liviu Dragnea. "In deplasarea de la Bucuresti vom avea o intalnire la Ministerul Economiei si pe problemele de la Uzina Mecanica Sadu II, unde vom duce pana la capat partea organizatorica. Ministrul Nita a spus foarte clar ca exista front de lucru pentru Uzina Mecanica, sunt posibilitati de a prelua contracte in executie, dar trebuie sa avem un management corespunzator si vom realiza acest lucru. Tot joi, la Departamentul Energetic, la domnul Nicolescu, vom avea o intalnire pe tema investitiilor hidro de pe raul Jiu. Am trimis deja o adresa atat organizatorului Hidroelectrica in stare de insolventa, Remus Borza, sa vedem ce facem cu amenajarea Barajului Valea Sadului si cu hidrocentralele din Livezeni. Vom concretiza aceste lucruri mai bine in prezenta celor abilitati", a declarat Ion Calinoiu.

Seful judetului vrea sa se asigure si de faptul ca rectificarea bugetara nu va da peste cap planurile facute in legatura cu voturile ce urmeaza a fi aduse de primari. Ba mai mult, ...

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Pandurul ]

Cornel Predescu a revenit pe teren

Marti, 26 August 2014, ora 05:26

Cornel Predescu a revenit pe teren Jucatorul echipei Pandurii Targu-Jiu Cornel Predescu, a revenit pe teren la meciul dintre Pandurii si FC Viitorul.

Mijlocasul a suferit o accidentare grava la genunchi in urma cu un an, in perioada de pregatire, la amicalul cu ETO Gyor din vara anului 2013. Dupa o serie de interventii chirurgicale si perioade dificile de recuperare, acesta si-a reluat pregatirile normale cu lotul odata cu inceperea antrenamentelor din aceasta vara, pregatindu-se normal in cele doua stagii de pregatire. "Sunt foarte bucuros ca am reusit sa ma recuperez 100% si ca ma pot pregati alaturi de baieti. Sper sa nu mai avem parte de astfel de evenimente nefericite. Pentru mine se poate spune ca e un nou inceput, sper sa nu mai am parte de accidentari, sa ma pot pregati, sa fiu alaturi de echipa si sa dau tot ce am mai bun pentru echipa, pentru ca sunt un pic dator echipei dupa o pauza de un an de zile. E sansa mea, ca a fiecaruia, si vreau sa cred in ea. Stiu ca va fi destul de greu, sunt 12 luni in care eu nu am putut sa ma pregatesc 100%, dar cu multa munca, cu o pregatire buna, seriozitate, sper sa revin la forma buna pe care am avut-o altadata", a declarat Predescu pentru site-ul oficial al clubului la revenirea sa la antrenamente cu echipa. (A.P.)

Sport / stiri Sport 13 vizite [ Pandurul ]

Ciupilan si complicii sai, judecati pentru o noua evaziune fiscala

Luni, 25 August 2014, ora 09:27

Ciupilan si complicii sai, judecati pentru o noua evaziune fiscala Procurorii gorjeni au finalizat ancheta in care, cu sprijinul SRI si al Politiei Judetene, au documentat un nou caz de evaziune fiscala in care inculpatul principal este Ion Radulescu, zis Ciupilan. Acesta mai are la activ condamnari pentru evaziune fiscala, dar nu cu executare ci la locul de munca. Mai exact, la firma sotiei.

Mult mai cunoscut drept Ciupilan, afaceristul rrom din Meteor ce dorea cu cativa ani in urma sa isi cumpere avion, este acuzat acum din nou ca nu a platit la stat toate darile si, mai mult, ca a delapidat din firma sa aproape 200.000 de lei, la fel cam cum a facut si Alexandru Lupulescu, de la Lexistar, condamnat deja la inchisoare cu executare pentru o fapta similara.

In cazul lui Ciupilan acuzatiile ce i se aduc sunt de evaziune fiscala si delapidare, in urma cu un deceniu el facand obiectul unui alt dosar faimos la vremea respectiva, "Makumba si Mukamba", dupa numele a doua dintre firmele sale implicate in afacerile cu fier vechi. Prejudiciul era de peste un milion de euro, Ciupilan a fost arestat preventiv cateva saptamani, dar a scapat dupa ce a platit o cautiune de 80.000 de lei. Ulterior a fost condamnat la inchisoare cu executare la locul de munca, locul de munca stabilit de judecatorii gorjeni fiind tocmai firma sotiei lui Ciupilan, intr-un alt dosar fiind condamnat tot cam la fel pentru o evaziune de 1,8 milioane lei.

Reteaua de evazionisti, destructurata

In dosarul de acum afaceristul din Meteor este trimis in judecata alaturi de ..

Actualitate / stiri Actualitate 61 vizite [ Pandurul ]

Afacere pusa pe butuci de institutiile statului

Luni, 25 August 2014, ora 05:28

Afacere pusa pe butuci de institutiile statului O fabrica de prelucrare a fructelor si legumelor, care ar fi creat cateva locuri de munca, nu poate fi deveni functionala din cauza functionarilor din cadrul Agentiei Finantelor Publice.

Este vorba despre afacerea familiei Toma din Cruset care in momentul de fata este blocata pe motiv de evaziune fiscala, dupa ce Finantele au estimat o productie record de 600 de tone de legume pe o suprafata de 3000 de mp in decurs de circa 3 luni. Desi procurorii s-au convins ca este vorba despre o aberatie si au decis neinceperea urmaririi penale, cei de la ANAF au inaintat recurs si urmeaza sa puna sechestru chiar si pe utilajele care pana la ora actuala nu au fost puse in functiune.

Vasile Toma, investitorul din Cruset care a cheltuit peste 400.000 de euro pentru o fabrica de conserve, a castigat in prima instanta procesul cu Fiscul. Cu toate acestea, conturile i-au ramas in continuare blocate intrucat ANAF a inaintat recurs. "Am primit neinceperea urmaririi penale, dupa ce procurorul a constatat ca nu exista fapta pentru care Fiscul a blocat conturile familiei mele. Cei de la ANAF m-au acuzat ca as fi facut evaziune fiscala din cauza ca am cumparat samanta de rosii in octombrie 2010, iar productia am declarat-o in anul 2011. Dumnealor au estimat ca din octombrie pana in decembrie 2010 am realizat o productie de 600 de tone de rosii pe 3000 de metri patrati. Au calculat ca am o evaziune de 3,5 miliarde de lei vechi. Este o aberatie acest lucru, nu se poate realiza o astfel de ...

Business / stiri Business 20 vizite [ Pandurul ]

Pregatiri pentru un nou festival de muzica populara la Berlesti

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Pregatiri pentru un nou festival de muzica populara la Berlesti Un nou festival de muzica populara va deveni traditie in judetul Gorj. Este vorba despre Festivalul "Gheorghe Ciociu" care va fi organizat in premiera la Berlesti pe data de 7 septembrie. Odata cu debutul acestui festival va fi inaugurata si o scena pe care autoritatile locale au inceput deja sa o amenajeze intr-o zona rustica, de o frumusete deosebita.

Primaria Berlesti va organiza incepand cu acest an un festival de muzica populara in memoria unui interpret care a fost cetatean al comunei. Este vorba despre Festivalul "Gheorghe Ciociu", eveniment pe care autoritatile vor incerca sa-l transforme in traditie.

"Am inceput pregatirile pentru prima editie a Festivalului Gheorghe Ciociu, in memoria unui interpret de muzica populara, cetatean al comunei, care a intrat in Fonoteca de Aur. La aceasta editie am invitat artisti locali, copii si tineri care canta muzica populara, cat si Ansamblul Artistic "Doina Gorjului". De asemenea, vom invita si primariile din zona noastra. Cu timpul vrem ca acest festival sa devina sa traditie si chiar vom incerca sa-l transformam intr-un festival concurs, care sa constituie o rampa de lansare pentru tinerii pasionati de folclor", a declarat Maria Dumitrascu, primarita de la Berlesti.

Festival intr-o zona cu design rustic

Festivalul de muzica populara va fi organizat intr-o zona cu un design rustic foarte primitor, amenajata in apropierea stadionului. Autoritatile locale de la Berlesti au demonstrat inca o data ca se pot realiza ...

Life Show / festival 49 vizite [ Pandurul ]

Microbuz scolar nou pentru elevii din Bustuchin

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Microbuz scolar nou pentru elevii din Bustuchin Elevii comunei Bustuchin nu mai sunt nevoiti sa se trezeasca dimineata la ora 05.00 pentru a putea ajunge la scoala. Incepand cu acest an scolar, cei aproximativ 750 de elevi si prescolari din comuna Bustuchin vor avea la dispozitie un al doilea microbuz scolar.

Primaria Bustuchin se numara printre unitatile administrativ-teritoriale care au primit microbuze scolare din partea Ministerului Invatamantului. "Am primit un microbuz scolar nou, cu 18 locuri, l-am inmatriculat, iar zilele acestea ii vom lua licenta. De aproximativ trei ani asteptam acest microbuz pentru ca ne descurcam foarte greu cu un singur mijloc de transport al elevilor", a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Edilul local spune ca foarte multi copii erau nevoiti sa se trezeasca cu noaptea in cap pentru a ajunge la scoala. "Avem 740 de elevi care fac naveta pe raza intregii comune. De la aproximativ 15 kilometri, de la Valea Pojarului, aducem la scoala din centrul comunei Bustuchin un numar de 40 de elevi. Neavand decat un singur microbuz scolar, copiii se trezeau la ora 05.00 pentru a ajunge la scoala. Microbuzul neavand decat 18 locuri trebuia sa facem cate doua transporturi pentru a ne incadra in program", a mai precizat primarul Ciocea.

Actualitate / stiri Actualitate 19 vizite [ Pandurul ]

Urmaritul penal Ciurel, director cu sustinerea guvernului

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Urmaritul penal Ciurel, director cu sustinerea guvernului Presedintele Consiliului de Supraveghere din Complexul Energetic Oltenia, Gabriel Dumitrascu, a remis un comunicat de presa din care rezulta ca poti sa conduci cea mai mare companie energetica pe carbune din tara chiar daca ai prejudiciat-o cu 84 de milioane de lei. Motivul?

Faptele cercetate acum de DNA cu privire la trei infractiuni de abuz in serviciu ale lui Laurentiu Ciurel sunt vechi si nu mai produc efecte in 2014. Prin urmare, Laurentiu Ciurel ramane director general executiv, anunta Consiliul de Supraveghere. Reactia nu este surprinzatoare, cata vreme Dumitrascu este numit de stat in Consiliul de Supraveghere, iar afacerea de care este acuzat Ciurel a fost in folosul unei case de avocatura administrata la acea vreme de Dan Sova, la care senior parnter era actualul premier Victor Ponta.

Laurentiu Ciurel ramane director general executiv la Complexul Energetic Oltenia, a anuntat seful Consiliului de Supraveghere al companiei, Gabriel Dumitrascu. Anuntul vine in contextul in care Laurentiu Ciurel este urmarit penal intr-un dosar care are legatura cu complexurile energetice pe care le conduce acum. Liderii sindicali din FNME au cerut demisia lui Ciurel, la fel si cativa politicieni din opozitie, macar pentru motivul ca o companie ce urmeaza a fi listata la bursa ar avea de suferit avand in fruntea ei un manager cu probleme penale.

CS: "Faptele incriminate nu isi mai produc efecte"

Laurentiu Ciurel este acuzat de savarsirea a trei fapte de abuz in serviciu, in ..

Actualitate / stiri Actualitate 46 vizite [ Pandurul ]

Explozie la un apartament din Targu Jiu

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Explozie la un apartament din Targu Jiu Panica sambata dimineata intr-un bloc din zona de sud a municipiului, dupa ce o explozie s-a produs la un apartament de la etajul unu. Bucati din zid au zburat pe casa scarilor, usa de la intrare a fost smulsa din tatani, ferestrele au fost aruncate si ele si, in ciuda suflului puternic, batrana de 86 de ani care locuia singura acolo a reusit sa iasa singura pe picioarele sale si sa ajunga pana la ambulanta care a transportat-o la spital din cauza arsurilor pe care le-a suferit.

Explozia s-a produs in jurul orei 9.00, cand majoritatea locatarilor din bloc de abia se trezea pentru a-si pregati cafeaua sau a merge la mici cumparaturi la piata din apropiere. O vecina care urma sa mearga in vizita la batrana pentru a vedea cum se simte a scapat teafara doar pentru ca a mai zabovit cateva clipe pe la ea pe acasa. "Eu tocmai urma sa ma duc sa vad ce face si m-am uitat pe geam de la mine la dumneaei ca sa vad daca s-a trezit. In momentul acela au sarit cioburile pe mine. Ea era la bucatarie, i-am si vazut reactia. A fost o explozie tare, cu niste flacari pe geamul sufrageriei, totul a zburat intr-o fractiune de secunda. N-am vazut niciodata asa ceva, iar cat sunt de speriata nici nu pot sa va spun. Daca ma grabeam un pic puteam sa fiu la usa dumneaei, iar usa a fost scoasa cu tot, cu tot, va dati seama cum as fi fost lovita", a povestit Victoria Sunica.

Ajutorul vecinilor

Imediat dupa producerea exploziei, care s-a auzit inclusiv din Piata 9 Mai, locatarii din bloc, pe ...

Actualitate / stiri Actualitate 83 vizite [ Pandurul ]

Judecat pentru ca si-a injunghiat sotia

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Judecat pentru ca si-a injunghiat sotia Barbatul din Buduhala care in urma cu aproape o luna a fost la un pas de a-si trimite sotia pe lumea cealalta va trebui sa dea socoteala acum pentru faptele sale, procurorii finalizand cercetarile in dosarul sau si trimitandu-l in judecata sub acuzatia de tentativa de omor.

Bebe Mladin a baut aproape un litru de tuica inainte de a-si lovi sotia cu un cutit cu o lama de circa 20 cm. Femeia statea pe pat in momentul in care cel care o mai batuse de nenumarate ori si inainte a venit spre ea cu intentia vadita de a lovi cu cutitul, injunghiind-o fara nicio remuscare. Acum el risca ani buni de inchisoare, dosarul sau ajungand pe masa unui judecator de camera preliminara din cadrul Tribunalului Gorj.

Pentru tentativa de omor vor fi judecati si cativa tineri implicati in urma cu aproape un an intr-un scandal in care un alt tanar a fost jucat in picioare de agresorii sai, acestia fiind acum trimisi in judecata, printre inculpati aflandu-se si un minor. Majorii sunt Vasilica Marian Purice, Ovidiu Petre Cornea si Dan Marian Draica, lor retinandu-li-se si circumstantele agravante ale faptelor de care sunt acuzati. "Din probatoriul administrat de procuror in cursul urmaririi penale a rezultat ca in seara zilei de 24 septembrie 2013, pe fondul unui conflict avut cu partea vatamata F.I.A., cei patru inculpati au aplicat acesteia mai multe lovituri cu picioarele in zone vitale, respectiv zona toracica si abdominala, producandu-i leziuni traumatice grave (fractura apofiza spinoasa ...

Actualitate / stiri Actualitate 21 vizite [ Pandurul ]

Vilele aflate in constructie, pradate de hoti

Luni, 25 August 2014, ora 05:27

Vilele aflate in constructie, pradate de hoti Doi barbati si o femeie din Bumbesti Pitic au fost prinsi de jandarmi, in timp ce transportau cu un autovehicul bunuri furate de la o casa in constructie din Ranca.

"In seara zilei de joi, 21 august a.c., in jurul orelor 23.30, patrula de jandarmi montani din cadrul Postului Montan Ranca, pe timpul executarii unei misiuni de patrulare in zona de acces in Ranca, au depistat un autoturism tip camioneta, marca ARO, care avea numerele de inmatriculare acoperite cu banda adeziva de culoare albastra pentru a nu putea fi identificate, in care se aflau trei persoane si diverse bunuri (ferestre duble tip termopan, roabe, plase din fier beton si alte materiale de constructii). S-a trecut la identificarea celor trei persoane, respectiv numitii C.C., de 37 ani, T.S., de 29 ani si numita C.C., de 25 ani, toti cu domiciliul in comuna Bumbesti Pitic, judetul Gorj, care, transportau in camioneta, bunuri sustrase dintr-un imobil aflat in constructie pe strada Cornesul Mare din zona montana Ranca. Au mai fost gasite in cabina autoturismului mai multe unelte utilizate in constructii pe care persoanele depistate le-au folosit la sustragerea bunurilor din imobil, respectiv patent, cleste, forfeca tip ,,gura de lup", fierastrau, autofiletante, manusi, lanterna", se arata in comunicatul Jandarmeriei. Cazul a fost inaintat spre solutionare politiei Novaci. (A.A.)

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Pandurul ]

Fost miner salvat din ghearele "teroristilor" de catre salvamontisti!

Vineri, 22 August 2014, ora 05:28

Fost miner salvat din ghearele "teroristilor" de catre salvamontisti! Noapte de "groaza" pentru oamenii lui Sabin Cornoiu, dupa ce un barbat a sunat la 112 anuntand nici mai mult nici mai putin decat ca este undeva pe munte foarte speriat, intrucat era urmarit de indivizi necunoscuti, care se deplasau pe ATV-uri pentru a-l prinde din urma.

Apelul a fost luat cat se poate de in serios de catre autoritati, "misiunea" de a-i prinde pe "teroristi" revenindu-le salvamontistilor, in miez de noapte acestia plecand pe munte pentru a-l recupera pe barbatul ratacit. Omul le-a povestit la telefon celor care il cautau ca se afla langa o stana din Gorj, fiind nu prea departe de releul de la Ranca.

Sabin Cornoiu spune ca barbatul, in varsta de 47 de ani, un miner pensionat de ceva vreme, a plecat de acasa din Vulcan de doua zile si a mers fara pauza pe liziera padurii in incercarea de a se ascunde de cei care il urmareau. In realitate, nimeni nu avea vreo treaba cu fostul ortac, insa omul era convins ca e centrul Universului si ca i se vrea viata cu orice pret, orice apel primit, inclusiv de la salvatorii sai, care il intrebau unde se afla, fiind considerat de catre acesta ca fiind un "apel suspect". In cele din urma, dupa ore de cautari pe munte si dupa mers pe jos kilometri intregi, salvamontistii si-au dus misiunea cu bine la capat, minerul ajungand pe mana medicilor din Targu Jiu, care l-au examinat pentru a se asigura ca, fizic, nu are probleme.

"A fost o interventie dificila pentru ca omul care ne-a cerut ajutorul era ceva mai dificil. Practic ..

Actualitate / stiri Actualitate 78 vizite [ Pandurul ]

Arestati pentru trafic de droguri

Vineri, 22 August 2014, ora 05:28

Arestati pentru trafic de droguri Magistratii Tribunalului Gorj au decis miercuri dupa-amiaza arestarea preventiva a doi barbati care au fost prezentati in fata instantei la propunerea procurorilor DIICOT Targu Jiu.

Mandatele emise pe numele celor doi sunt de cate 30 de zile, de abia pe 18 septembrie acestia putand spera ca vor redeveni liberi, asta daca anchetatorii nu vor obtine pana atunci o prelungire a mandatelor emise pe numele lor acum. Cei doi sunt Ion Valeriu Schintee si Marian Constantin Rosu, ei avand dreptul sa conteste masura arestarii preventive dispuse de judecatorii gorjeni. Ce au facut cei doi pentru a petrece finalul de vara "la racoare" nu e foarte clar, anchetatorii neoferind nicio informatie oficiala despre acest caz.

Surse neoficiale au precizat totusi ca ambii ar fi implicati intr-o retea de traficanti de droguri, ceva aproape obisnuit in ultima vreme la nivel de judet, procurorii DIICOT destructurand aproape lunar cate o retea care se ocupa de "prafuri". Cele mai puternice retele s-au dezvoltat in ultimii ani in zona Motru, zeci de tineri din Gorj si Mehedinti fiind bagati dupa gratii tocmai pentru ca s-au implicat in astfel de activitati ilegale, unii dintre ei primind deja condamnari cu suspendare sau cu executare pentru faptele comise. Activitatea retelelor din zona Motru a intrat in vizorul celor de la DIICOT si a Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog dupa ce, anul trecut, in luna mai, un barbat si prietena lui au fost omorati si incendiati de catre patru ...

Actualitate / stiri Actualitate 130 vizite [ Pandurul ]

Liderii FNME indeamna la boicotarea alegerilor SMER. Vezi motivul!

Vineri, 22 August 2014, ora 05:28

Liderii FNME indeamna la boicotarea alegerilor SMER. Vezi motivul! Liderii Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) indeamna salariatii din bazinul Rovinari sa nu voteze la alegerile ce au loc astazi la Sindicatul Mine Energie Rovinari. Ei spun ca Gabriel Balaceanu, candidat la departamentul Rovinari, si Gabriel Caldaruse, liderul SME Rovinari, au fost martorii directorului Laurentiu Ciurel intr-un proces din 2007-2008, impotriva salariatilor. Gabriel Caldaruse nu a putut fi contactat telefonic, dar Gabriel Balaceanu a declarat ca nu a fost martor in acel proces. "Voi lua declaratiile si dosar si o sa vi le pun la dispozitie", a spus Mitrescu de la FNME.

Liderii FNME au postat pe pagina de socializare un document din care rezulta ca liderii sindicali Gabriel Caldaruse si Gabriel Balaceanu au fost martorii administratiei intr-un proces prin care 3500 de salariati din bazinul Rovinari isi cereau drepturile. Procesul era intentat de liderii Constantin Mitrescu si Marin Golea, iar ei arata ca Balaceanu si Caldaruse au incercat sa puna piedici, director fiind si atunci Laurentiu Ciurel. Gabriel Caladruse, liderul Sindicatului Mine Energie Rovinari, nu a putut fi contactat pentru a comenta acest document.

Balaceanu spune ca nu a fost martor

Documentul apare inainte de a doua runda de alegeri la SMER, lupta dura dandu-se intre Gabriel Balaceanu si Nicolae Pavel. Gabriel Balaceanu crede ca liderii FNME spera ca prin acest document sa ii mai taie din sansele de a castiga alegerile la Rovinari. Balaceanu a declarat ca nu a fost martor in ...

Actualitate / stiri Actualitate 37 vizite [ Pandurul ]

Sefului proxenetului de la CE Oltenia va fi doua luni CFL-ist

Vineri, 22 August 2014, ora 05:28

Sefului proxenetului de la CE Oltenia va fi doua luni CFL-ist Complexul Energetic Oltenia a anuntat ieri deciziile finale, in urma anchetarii salariatilor, dupa ce DIICOT a descoperit ca Benoni Bejinaru era pontat ca lacatus la Rosiuta, desi era proxenet pe litoral sau in strainatate. Conducerea complexului l-a sacrificat pe conducatorul formatie de lucru, Constantin Cojocaru, care a fost demis, iar in cazul sefului acestuia, ing. Razvan Ardeiu, directoratul a mimat o pedeapsa, facandu-l pentru doua luni conducator formatie de lucru.

Rezultatul si masurile luate de CE Oltenia in urma anchetei de la Cariera Rosiuta nu sunt de ajuns, in contextul in care salariatii din zona stiu exact cine a semnat pentru Aristica Benoni Bejinaru. Informatiile din cariera sunt ca cel care il proteja pe Benoni Bejinaru era Razvan Ardeiu. Comisia de la CE Oltenia are insa probe ca responsabil este Constantin Cojocaru, conducator formatie de lucru (CFL) la Sectia Mecanica a UMC Rosiuta, seful direct al lui Benoni Bejinaru. Cojocaru a fost sanctionat cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Compania a mai anuntat ca a incheiat conturile si cu inginerul Claudiu Popescu. Acesta apare in acte sef de sectie la Sectia Mecanica a UMC Rosiuta, el castigand procesul pentru revenirea pe post, insa nu are nici un fel de atributii, acestea fiind preluate de Razvan Ardeiu. "Desfacerea contractului de munca se face la cererea mea, nu are legatura cu Benoni Bejinaru. Nu vreau sa fiu condus de asemenea echipa. In plus au inceput iar cu presiuni. ...

Actualitate / stiri Actualitate 30 vizite [ Pandurul ]

Primaria face credit pentru a scapa de arierate

Vineri, 22 August 2014, ora 05:27

Primaria face credit pentru a scapa de arierate Primaria Lelesti se va imprumuta la banca pentru a scapa de arierate. Creditul este singura solutie pentru ca Trezoreria sa ii deblocheze conturile. Edilul local spune ca de aproximativ cinci luni face demersuri pentru a obtine fonduri, insa autoritatile judetului nu au luat in calcul solicitarile sale.

Ba mai mult, crede ca in continuare banii se aloca pe baza de prietenii si slugarnicie. Primaria Lelesti a facut arierate din cauza unei lucrari de aductiune apa. Conturi blocate are si Primaria Sacelu, insa aceasta unitate administrativ-teritoriala s-a mai confruntat cu situatii de acest gen.

Doua primarii din judetul Gorj au conturile blocate. Este vorba despre Primaria Sacelu si Primaria Lelesti. "In fiecare luna, unitatile administrativ-teritoriale trebuie sa-si reduca arieratele. In urma analizei rezultate la data de 31 iulie, s-a constatat ca un numar de doua primarii nu au redus arieratele. Este vorba despre comuna Lelesti si comuna Sacelu. Ca atare, s-au blocat sumele cuvenite acestor comune de la bugetul de stat si practic in aceasta perioada dumnealor pot sa faca plati exclusiv din veniturile proprii, din ce incaseaza din impozite si taxe locale", a declarat Gheorghe Paraschiv, seful Trezoreriei Gorj.

Primarul comunei Lelesti spune ca a ajuns in aceasta situatie din cauza ca autoritatile judetului nu si-au respectat promisiunile. "Am facut arierate pentru ca avem in derulare o lucrare de aductiune de apa pentru ca in perioada de vara sa avem presiune mai ...

Business / stiri Business 40 vizite [ Pandurul ]

Baza sportiva din Calnic, la mare cautare

Vineri, 22 August 2014, ora 05:27

Baza sportiva din Calnic, la mare cautare Baza sportiva multifunctionala a comunei Calnic este din ce in ce mai cautata. Din cauza solicitarilor numeroase, foarte multi sportivi amatori cauta sa o inchirieze pentru un termen lung. Asa se face ca, saptamanal, in fiecare zi de joi este rezervata pentru sportivii din minerit. Sumele rezultate din inchirierea bazei sportive intra in bugetul local, o parte din bani fiind cheltuiti pentru intretinerea acesteia.

Baza sportiva multifunctionala se afla in apropierea padurii Calnic. Aceasta cuprinde un teren de sport cu gazon sintetic, instalatie nocturna, tribune noi, vestiare, grupuri sanitare, cabine de dus si magazie pentru echipament sportiv. Baza sportiva este administrata de catre primarie, banii obtinuti din inchirierea acesteia intrand in bugetul local.

"Terenul de sport are aproximativ 1000 de mp si este folosit gratuit de catre elevii din comuna, insa il inchiriem si altor sportivi. Pentru o ora in timpul zilei percepem 50 de lei, iar pe timpul serii cand se foloseste nocturna taxa este de 70 de lei/ora. Banii intra in bugetul local si se folosesc pentru intretinerea bazei sportive", a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Calnic.

Datorita conditiilor excelente in care se poate juca fotbal, baza sportiva este solicitata de foarte multe persoane din afara comunei. "Pe timpul verii, cei mai multi solicita sa joace fotbal pe nocturna. Aproape in fiecare seara avem inchiriata baza sportiva. Solicitari multe avem inclusiv in week-end. Vin foarte multe ...

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Pandurul ]

Iani Garbaciu intra in politica

Vineri, 22 August 2014, ora 05:27

Iani Garbaciu intra in politica Iani Girbaciu, fiul directorului de la Scoala Populara de Arta Viorel Garbaciu, va conduce organizatia de tineret a Partidului Liberal Reformator (PLR) Gorj, condus aici de Radu Angheloiu si la nivel national de Calin Popescu Tariceanu.

Iani Garbaciu a confirmat implicarea in noul proiect politic pe care il ia ca pe o provocare. "Este o noua provocare. Eu am fost obisnuit sa ma implic in toate proiectele pe care le am si asa voi face si acum. Am fost chemat de oameni in care am incredere si pe care-i cunosc de mult sa ma ocup de organizatia de tineret a acestui partid. Am hotarat sa ma implic si in politica. Nu am mai fost pana acum in nici un partid politic. Este ceva nou, dar este o provocare si ma voi ocupa de organizatia de tineret. Sper sa reusesc sa fac ceva, asa cum am reusit, cred eu, si la Scoala Populara de Arta", a declarat Iani Garbaciu.

Acesta este absolvent de Sociologie si Stiinte Politice si de doi ani este purtator de cuvant la Scoala Populara de Arta Targu Jiu, implicandu-se in organizarea catorva evenimente de anvergura din municipiu. Acesta va fi prezentat oficial, astazi, in conferinta de presa a PLR Gorj. La intalnirea cu presa vor fi prezenti Radu Angheloiu, presedintele interimar, dar si Dorel Chiritescu, Dorin Tascau, Marcel Sandru si Radu Leonard. Cei mai multi dintre ei sunt liberali plecati din PNL Gorj pentru a forma la nivel de judet Partidul Liberal Reformator al lui Calin Popescu Tariceanu.

Actualitate / stiri Actualitate 36 vizite [ Pandurul ]

Functii de conducere vacante in PSD

Vineri, 22 August 2014, ora 05:27

Functii de conducere vacante in PSD Demisia lui Gigi Pecingina din functia de vicepresedinte al PSD Targu Jiu a crescut numarul functiilor de conducere vacante in organizatia social-democratilor de la Gorj.

In momentul de fata sunt neocupate trei functii de vicepresedinti de la judet si o functie de vicepresedinte de la municipiu. Ciprian Florescu nu exclude posibilitate ca aceste functii sa ramana neocupate pana dupa alegerile prezidentiale. "La judet au ramas vacante functiile de vicepresedinti ce au apartinut lui Marian Rotaru, Laurentiu Ciurel si Alin Vacaru, iar la municipiu este vacanta functia de vicepresedinte pe care a fost Gigi Pecingina. Nu este neaparat nevoie sa ocupam aceste functii inainte de alegeri. PSD Gorj functioneaza foarte bine si in aceste conditii", a declarat Ciprian Florescu, vicepresedintele PSD Gorj. In legatura cu demisia lui Pecingina, Florescu spune ca a aflat din presa. "Nu comentez demisia lui Gigi Pecingina. Mi se pare surprinzator sa aflu de acest act din presa. Este posibil sa fi vrut sa se implice mai mult in activitatea profesionala decat in cea politica", a mentionat Florescu.

Actualitate / stiri Actualitate 34 vizite [ Pandurul ]

Apele Gilortului ameninta sa surpe un cimitir cu sute de morminte

Joi, 21 August 2014, ora 05:28

Apele Gilortului ameninta sa surpe un cimitir cu sute de morminte Cimitirul din satul Socu, comuna Barbatesti, este in pericol de a se surpa cu riscul iesirii cosciugelor la suprafata. Asta pentru ca debitul raului Gilort a crescut ca niciodata, dupa precipitatiile din ultima perioada. Intrucat apele continua sa surpe pamantul, localnicii se tem ca la urmatoarea viitura se vor trezi cu cosciugele la poarta. Autoritatile locale spun ca au solicitat sefilor judetului sa aloce fonduri in vederea regularizarii albiei raului sau pentru amenajarea unui dig de protectie, insa pana in momentul de fata nu s-a luat nici o masura in acest sens.

Apele Gilortului au ajuns la aproximativ 50 de metri de morminte si inainteaza permanent. In momentul de fata, nu exista nici un dig de protectie care sa opreasca surparea cimitirului. In fiecare zi batranii satului isi fac cruce si se roaga sa nu se pomeneasca la poarta cu cosciugele. "Este o situatie alarmanta si nimeni nu face nimic pentru a ne ajuta. Avem aici ingropati morti de peste 30 de ani si riscam sa ne trezim cu oasele lor in batatura pentru ca dupa ce trece de cimitir, Gilortul ne inunda gospodariile. Eu n-am vazut pe nimeni de la Targu Jiu ca a venit sa vada care e situatia, dar sunt sigura ca vor veni cu goarna inainte de alegeri pentru a ne spune sa votam pe unul sau pe altul in locul lui Basescu. Am ajuns ca vai de noi si o sa fie si mai rau. Guvernantii astia nu mai au frica nici macar de Dumnezeu. Daca ei ar fi avut parintii si bunicii ingropati aici, nu stateau cu mainile in san sa ...

Actualitate / stiri Actualitate 44 vizite [ Pandurul ]

Lucrarile la Podul Albeni, intarziate din cauza conductei de gaze

Joi, 21 August 2014, ora 05:27

Lucrarile la Podul Albeni, intarziate din cauza conductei de gaze Demararea lucrarilor la podul de la Albeni este conditionata de devierea conductei de gaze care traverseaza zona. Presedintele Consiliului Judetean Gorj crede ca acea conducta reprezinta un pericol pentru localitate si ca devierea acesteia ar fi trebuit facuta si in conditiile in care podul nu era afectat de inundatii.

Autoritatile locale de Albeni au emis deja certificatul de urbanism pentru constructia podului, urmand ca in aceste zile sa elibereze si certificatul de urbanism pentru devierea conductei de gaze. Primarul Dumitru Cornea Victora spune ca odata cu demararea lucrarilor se va intrerupe furnizarea gazelor naturale pentru aproximativ 200 de gospodarii.

Lucrarile la podul de la Albeni nu au mai fost demarate, desi pentru acest obiectiv a fost alocata cea mai mare suma. Este vorba despre suma de 9 milioane de lei, bani care deocamdata nu s-au putut folosi din cauza unei conducte de gaze ce trebuie deviate, lucrari care amana refacerea podului. Presedintele Consiliului Judetean se teme sa nu se intarzie cu demararea lucrarilor pana anul viitor. "La podul de la Albeni avem o problema cu inceperea executiei lucrarilor. Este o conducta magistrala de transport gaz, iar beneficiarii acestei conducte inteleg sa o mute dupa mai multe zile, saptamani, luni poate, iar noi sa incepem lucrarea abia anul viitor. Am solicitat sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa aduca pe cei avizati ca sa decida daca acea conducta va ramane exact la fel cum este acum", a ...

Business / stiri Business 28 vizite [ Pandurul ]

PSD Targu Jiu a ramas fara avocat

Joi, 21 August 2014, ora 05:27

PSD Targu Jiu a ramas fara avocat Avocatul Gheorghe Pecingina si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PSD Targu-Jiu. Potrivit unui post local de televiziune, acesta ar fi luat decizia ca urmare a unor acuzatii venite din partea presedintelui PSD Rovinari, Dumitru Iordache.

Acesta ar fi spus ca afirmat ca Pecingina se baga prea mult in treburile interne ale organizatiei pe care o conduce. PSD Rovinari a fost, in ultimele zile, scena unui razboi intre membrii organizatiei. Recent, in presa a aparut informatia ca doi dintre membri s-ar fi luat la bataie si, mai mult decat atat, ultima sedinta de partid s-a tinut la restaurant. Gheorghe Pecingina nu a putut fi contactat pentru a confirma demisia si motivele pentru care a luat aceasta decizie. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Pandurul ]

O suta de mii de gorjeni semneaza pentru presedinte

Joi, 21 August 2014, ora 05:27

O suta de mii de gorjeni semneaza pentru presedinte Partidele politice au inceput cursa pentru strangerea de semnaturi pentru candidatul pe care il vor sustine la alegerile prezidentiale. Cei care au dat startul acestei actiuni sunt liberalii si pedelistii gorjeni, care trebuie sa stranga 40.000 de semnaturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

Pesedistii se vor decide asupra numarului de semnaturi pe care vor trebui sa le aduca din teritoriu, in cadrul intalnirii ce va avea loc joi si vineri la Tulcea. Desi se zvoneste ca si PSD Gorj va trebui sa stranga tot in jur de 40.000 de semnaturi, Florin Carciumaru spune ca va aduce un numar triplu fata de colegii sai din tara.

Alianta Crestin Liberala PNL-PDL Gorj a inceput sa stranga semnaturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis. Daca in Targu Jiu vor fi instalate corturi unde gorjenii sa-si manifeste sustinerea pentru acest candidat, in comune aceasta munca va cadea in spatele primarilor si consilierilor locali ce vor trebui sa alerge prin comunitate pentru a strange semnaturi. "La nivelul municipiului Targu Jiu, vor fi instalate 7 corturi pentru semnaturi: unul va fi amplasat in fata sediului PDL, unul in fata sediului PNL, cate unul in piete si in alte zone aglomerate. Daca va fi nevoie vom amplasa corturi si in celelalte orase din judet", a declarat Dan Valceanu, liderul PDL Gorj.

Chiar daca pentru alegerile prezidentiale vor trebui sa stranga un numar dublu de semnaturi fata de alegerile europarlamentare, copresedintii ACL spun ca vor reusi sa-si atinga targetul ...

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Pandurul ]

Anton: Noi am adus echipa aici, noi trebuie sa o scoatem

Joi, 21 August 2014, ora 05:27

Anton: Noi am adus echipa aici, noi trebuie sa o scoatem Jucatorul CS Pandurii, Paul Anton, spune ca ii este rusine de situatia in care a ajuns echipa, dar crede ca tot fotbalistii trebuie sa o scoata la capat. Anton precizeaza ca nu s-a uitat in clasament si nu a aflat ca Pandurii e pe locul 17. Jucatorul crede ca daca Pandurii nu va incepe sa stranga puncte este posibil sa inceapa lupta pentru evitarea retrogradarii.

Paul Anton, jucatorul dorit si de Steaua acum cateva saptamani, spune ca ii este rusine de cum a ajuns Pandurii. El spera ca echipa sa va castiga meciul cu FC Viitorul de sambata de pe Stadionul Municipal. "Sincer nu m-am uitat la clasament deloc. Recunosc ca ne este rusine, dar nu avem ce sa facem. Trebuie sa ne adunam", a spus Anton.

Jucatorul spune ca impreuna trebuie sa scoata echipa la liman. "Nu avem un moral foarte bun. Avem nevoie de o victorie ca sa putem trece peste. Impreuna am bagat echipa in aceasta situatie, impreuna trebuie sa tragem sa o scoatem". Anton crede ca meciul cu FC Viitorul nu va fi simplu deoarece acolo sunt "jucatori tineri si talentati".

Grigoras, tot critic

Anton mai spune ca, daca nu-si revine, CS Pandurii joaca pentru evitarea retrogradarii. "Daca nu revenim cat mai repede va dati seama ca etapele trec, se strang puncte si trebuie sa luam in calcul si o lupta la retrogradare, dar speram sa nu ajungem la asta. Incercam sa reparam tot ce am facut pana acum si sa adunam puncte".

Si presedintele clubului, Mihai Prunariu, crede ca e nevoie de o victorie pentru ca echipa sa-si ..

Sport / stiri Sport 28 vizite [ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima