Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.245 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Fost director la Rosiuta, subalternul lui Ruset

Luni, 18 Mai 2015, ora 07:26

Marian Urucu, fost director al EM Rosiuta, a fost transferat pe postul de inginer, in subordinea lui Ion Ruset. De circa doua luni, Urucu se ocupa de relatiile cu comunitatea, in special pe zona Motru, anterior fiind in condica "personalului in curs de plasare". Fostul director spune ca nu considera acest transfer ca fiind o promovare. "Tot simplu inginer sunt. Pai cine ma promoveaza pe mine daca nu fac activitate politica? Sunt inginer pe relatii cu comunitatea in cadrul unui serviciu din companie. Sef serviciu e domnul Vlaicu. E o fisa a postului, ma ocup de relatia cu comunitatea, de activitati sociale. Tinem legatura cu primariile, pentru treaba cu exproprierile", a spus Marian Urucu. Despre mutarea lui Urucu a vorbit si seful sau superior, Ion Ruset, directorul Departamentului de Relatii cu Comunitatea. "Este in subordinea mea din luna aprilie. Este la Serviciul de Relatii cu Comunitatea, responsabil cu zona Motru si Husnicioara, impreuna cu domnul Grecu. Postul initial pe care l-a ocupat s-a desfiintat, era la Investitii. Nu este o promovare, are acelasi salariu ca si inainte, dimpotriva, cred ca domnul Urucu isi doreste mult mai mult. A fost director, asta este viata. Acum viata ne pune si in situatii de a presta o activitate mai jos fata de pozitia la care am fost la un moment dat", a comentat Ion Ruset.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu: "Disponibilizarile din CEO vor induce o crestere a saraciei"

Luni, 18 Mai 2015, ora 07:26

Dan Vilceanu, copresedintele PNL Gorj, a tras un nou semnal de alarma cu privire la disponibilizarile din Complexul Energetic Oltenia. Vilceanu spune ca aceste concedieri vor induce o crestere a saraciei in comunitatile din care provin salariatii. Primarii din zonele respective confirma scenariul sumbru al liberalului.

Liberalul Dan Vilceanu aduce noi critici managementului de la Complexul Energetic Oltenia. El a declarat ca in urma unei analize facute de organizatia PNL Gorj, cele aproape 2.000 de disponibilizari de la CEO vor saraci bugetele locale ale mai multor primarii. "Am facut o analiza despre cum afecteaza aceste concedieri comunitatile locale si bugetele locale pentru ca o astfel de masura are repercusiuni mult mai mari decat faptul ca la CEO s-ar reduce cheltuielile cu personalul. Este foarte clar ca aceste disponibilizari induc o cresterea a saraciei in zonele respective, o scadere a incasarilor la bugetele locale si vom avea probabil de a face cu comunitati care in trecutul apropiat aveau bugete consistente si isi permiteau sa faca investitii, acum veti vedea ca vor avea mari greutati in a-si mai sustine investitiile pe care le au in derulare sau probabil ca nici nu-si vor mai pune problema de investitii noi", a spus copresedintele PNL Gorj. Cert este ca si primarii zonelor cu minerit au confirmat faptul ca vor fi probleme financiare. "Este adevarat ce spune domnul Vilceanu, plecarea celor aproape 400 de oameni din Motru din cadrul companiei va scadea drastic ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Pandurul ]

Locuri de munca vacante la Directia Publica Motru

Luni, 18 Mai 2015, ora 07:26

Municipalitatea din Motru pune la bataie mai multe locuri de munca in cadrul Directiei Publice. Conducerea institutiei a precizat vineri ca este vorba de noua locuri de munca in cadrul Strandului Municipal, ce va fi deschis vara aceasta. "Am scos mai multe posturi vacante la concurs din care trei sunt de ingrijitori la adapostul canin din Motru si noua la Strandul Municipal care se va deschide vara aceasta si trebuie sa asiguram personalul. Este vorba de sase ingrijitori curatenie interioara, ma refer la toalete, spatii, bazine, doi salvamari pentru ca asa impune legea si un administrator pentru strand", a declarat Cosmin Morega, directorul Directiei Publice Motru. Concursul pentru ocuparea posturilor de ingrijitor la centrul canin a avut deja loc vinerea trecuta. Pentru posturile de la strand, concursul va fi pe 25 mai. "Pentru posturile de la strand, concursul este pe 25 mai si s-au depus decat doua dosare. Termenul limita de depunere a dosarelor este 24 mai. Ce pot sa va mai spun este ca pentru postul de administrator se solicita cel putin studii medii iar salariul este undeva intre 1.200-1.300 lei. Atat prevede grila de salarizare", a adaugat Cosmin Morega, directorul Directiei Publice Motru. (C.N.)

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Directia Silvica Gorj, venituri din vanzarea florilor de soc

Luni, 18 Mai 2015, ora 07:26

Directia Silvica Gorj se afla in prezent in plina campanie de recoltare a florilor de soc. Conducerea Directiei Silvice a precizat ca marfa recoltata va fi livrata catre firma cu care s-a incheiat contract pentru o cantitate de minim zece tone. Directia Silvica Gorj a avut venituri bunicele si din vanzarea mugurilor de brad.

Florile de soc sunt la mare cautare in aceasta perioada mai ales de catre reprezentantii Directiei Silvice Gorj. Conducerea institutiei spune ca trebuie sa recolteze nu mai putin de zece tone pentru a putea onora un contract incheiat cu o firma romaneasca. "Saptamana aceasta va incepe recoltarea florilor de soc, urmand sa fie livrata catre firma cu care institutia a incheiat contract pentru o cantitate de minim zece tone. Socul este folosit atat in industria farmaceutica cat si in industria bauturilor carbogazoase", a spus directorul Directiei Silvice, Ovidiu Carstoc. Recent, Directia Silvica Gorj a incasat peste 18.000 de lei in urma actiunii de recoltare si livrare a mugurilor de pin care au fost vanduti catre o firma din tara. Potrivit directorului Ovidiu Carstoc au fost recoltate peste 13 tone de muguri de pin. "Actiunea de recoltare si livrare a mugurilor de pin s-a incheiat. Directia Silvica Gorj a recoltat cantitatea de 13,2 tone de muguri de pin in stare verde. Acest sortiment de planta medicinala a fost livrat catre firma care a castigat licitatia. Am incasat suma de 18.223 de lei pe aceasta cantitate. E o firma din Romania, care foloseste ...

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Primaria Targu Jiu angajeaza portar

Luni, 18 Mai 2015, ora 07:26

Administratia locala din Targu Jiu a scos la concurs un post de portar pentru sediul institutiei. Postul a devenit vacant dupa plecarea din unitate a uneia dintre persoanele care asigura acest serviciu. Angajarea se va face pe baza de contract, pe perioada nedeterminata. Candidatii la acest post trebuie sa fie absolventi de studii medii liceale, sa aiba o vechime in specialitatea studiilor medii de minimum 3 ani, din care cel putin 2 ani ca agent de paza si ordine (agent de securitate) si sa detina certificat de calificare profesionala in domeniul agent de paza si ordine cu atestat eliberat de Inspectoratul de Politie Judetean pentru exercitarea ocupatiei de agent de paza si ordine. Cei interesati de postul de portar pot depune candidatura pana in data de 25 mai. Concursul va debuta in data de 3 iunie, cu proba scrisa, urmand ca interviul sa aiba loc in data de 5 iunie. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Calinoiu: Dragnea trebuie sa ramana in fruntea PSD

Vineri, 15 Mai 2015, ora 23:26

Presedintele

Consiliului Judetean Gorj, vicepresedinte PSD la nivel national, a transmis

presei, printr-un comunicat, punctul sau de vedere dupa ce Liviu Dragnea,

numarul 2 in PSD a demisionat din functia politica si din cea de ministru.

Dragnea a fost condamnat cu suspendare pentru fraudarea referendumului.

Calinoiu spune ca este alaturi de Dragnea si ca trebuie sa ramana in PSD.

Mai jos punctul de

vedere integral: "Imi exprim solidaritatea fata de presedintele executiv al

Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Consider ca trebuie sa ramana in

continuare in fruntea formatiunii noastre politice dar si la conducerea

Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Nu comentez

decizia instantei, insa actiunea domnului Dragnea, de coordonare a

Referendumului din 2012, nu a reprezentat altceva decat un gest mobilizator,

dreptul la vot fiind prevazut de Constitutia Romaniei. Faptul ca si-a anuntat

demisia din functiile pe care le detine, atat politice cat si guvernamentale,

dovedeste ca este o persoana demna, cu inalta probitate morala. Am

convingerea ca prin activitatea de pana acum, Liviu Dragnea a confirmat

valoarea incontestabila pe care o are, atat pe plan politic cat si

administrativ. Consider ca este necesara prezenta domniei sale maine, la

Targu-Jiu, si il invit sa ia parte la semnarea contractului de finantare pentru

modernizarea stadionului municipal. Inca o data, imi exprim solidaritatea fata

de Liviu Dragnea si, cu siguranta, ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Guvernul renunta la impozitarea bacsisului

Vineri, 15 Mai 2015, ora 19:26

Guvernul renunta la impozitarea bacsisului, a anuntat, vineri, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, intr-o declaratie de presa la sediul ministerului.

"Astazi am avut o discutie cu toti cei care reprezinta piata serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vizavi de bacsis. Aceasta idee a plecat de la o solicitare a celor din piata inca din 2012 an de cand acest lucru s-a dorit pentru a solutiona acea situatie in care controlul venea si identifica in casele de marcat sume suplimentare fata de incasarile oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacsisul. Azi am decis impreuna in urma unei discutii foarte constructive ca acest lucru ar trebui scos din Ordonanta care reglementeaza bacsisul pentru a evita situatiile neplacute in aplicarea acestuia pentru ca nu poti reglementa toate situatiile care se intalnesc zi cu zi. A fost o decizie comuna, a fost o solicitare din partea dansilor de a scoate acest bacsis din prevederea legala. Este scos definitiv", a spus Teodorovici.

www.cotidianul.ro

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Filmulet despre "povestea" angajatilor CEO

Vineri, 15 Mai 2015, ora 16:27

Liderii sindicali din CE Oltenia au facut un filmulet de trei minute intitulat in care apar Laurentiu Ciurel- directorul CE Oltenia, Ion Calinoiu- presedintele Consiliului Judetean Gorj si premierul Victor Ponta,deputat de Gorj. in imagini acestia fac tot felul de promisiuni cu privire la siguranta locurilor de munca de la CE Oltenia cu toate ca dupa campania electorala au fost anuntate 2000 de concedieri incepand cu 1 iunie. Filmuletul este postat pe Internet chiar cu o zi inainte de vizita premierului Victor Ponta la Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu stie de ce a fost suspendat contractul de carbune

Vineri, 15 Mai 2015, ora 13:28

Copresedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, a declarat ieri ca adevaratul motiv pentru care a fost suspendat contractul de livrare a 1, 2 milioane de tone de carbune la sarbi, prin firma de apartament BVA Coal SRL, este acela ca partenerii de afaceri ai managerului Laurentiu Ciurel descarcau carbunele intr-un port clandestin din Serbia. "In legatura cu acest contract, noi avem o informatie cum ca suspendarea contractului nu are legatura cu ceea ce ne explica domnul Ciurel ci ca exista o problema in plata taxelor vamale si lucrul acesta trebuie verificat. Partenerii domnului Ciurel care duc carbunele in Serbia, se pare ca nu au platit taxe vamale si de aceea, in lipsa unor documente care reiesea plata taxelor vamale, termocentrala din Serbia a refuzat sa mai plateasca facturile. (...) Se pare ca este o chestiune legata de faptul ca ei descarca in Serbia intr-un port clandestin dar este o informatie, nu pot sa spun ca asa e sau nu", a spus Dan Vilceanu. In continuare, Vilceanu spune ca este sigur ca pretul de vanzare al carbunelui de la CEO catre BVA Coal e sub costul de productie. "Este foarte clar, din punctul nostru de vedere, ca acest contract a fost incheiat la un pret sub costul pe care CEO il avea in 2014", a afirmat copresedintele PNL Gorj. Pandurul a solicitat un punct de vedere de la CE Oltenia, dar pana la inchiderea editiei acesta nu a fost dat. In urma cu o luna, directorul general Laurentiu Ciurel spunea ca sunt probleme cu plata transportatorilor, care veneau ...

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Pandurul ]

Dragnea se retrage din Guvern si din PSD

Vineri, 15 Mai 2015, ora 13:27

Liciu Dragnea a declarat ca a demisionat din functia de ministru al Ministerului Dezvoltarii, dar si din cea de presedinte executiv la PSD. Dragnea a luat aceasta decizie in urma condamnarii cu suspendare in dosarul Referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Premierul Victor Ponta a declarat ca decizia instantei in cazul lui Dragnea este "simbolica", dar a acceptat demisiile lui Dragnea.

In acelasi dosar au fost condamnate si doua gorjence, Adriana Vespe si Daniela Vladut.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Ponta, asteptat la Targu Jiu

Vineri, 15 Mai 2015, ora 13:27

Premierul Victor Ponta a anuntat ca maine, 16 mai, va veni la Targu Jiu pentru semnarea contractului de modernizare a Stadionului Municipal. Chiar daca Liviu Dragnea si-a anuntat demisia din functia de ministru si din functia de la PSD dupa condamnare, el va veni cu Ponta la Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

update: Minerul electrocutat, transportat cu elicopterul la Bucuresti

Vineri, 15 Mai 2015, ora 13:27

update: Minerul electrocutat, transportat cu elicopterul la Bucurestiupdate 12.30: Angajatul CE Oltenia de la cariera Pinoasa care a suferit in aceasta dimineata un accident de munca va fi transportat la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Constantin Cartianu, electrician in cadrul carierei, are arsuri pe fata si pe maini destul de grave drept pentru care medicii de la spitalul din Rovinari au decis transferul lui la spitalul din Capitala. Acesta urmeaza sa fie preluat de pe stadionul din Rovinari de un elicopter SMURD.

11.26: Un barbat in varsta de 44 de ani, angajat al CE Oltenia la cariera Pinoasa-Rovinari a suferit un grav accident de munca. Din primele informatii, minerul s-ar fi electrocutat. Starea acestuia este grava.

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Pandurul ]

Prejudiciul pe contractul de carbune, estimat la 8,4 de milioane de lei

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:28

Prejudiciul pe contractul de carbune, estimat la 8,4 de milioane de leiInspectorii Curtii de Conturi estimeaza o pierdere de 8.4 de milioane de lei la CE Oltenia dupa contractul pentru livrarea a 1, 2 milioane de tone de carbune la sarbi, prin firma BVA Coal SRL Constanta. In plus, s-a constatat ca administratia CE Oltenia a pasuit firma de apartament, care nu a depus garantia de buna executie de 780.000 de euro, potrivit contractului. In mod normal, acesta era motiv de reziliere a intelegerii, dar compania a facut un Act Aditional prin care accepta si bilete la ordin in locul unei scrisori de garantie bancara. Conducerea si-a asumat vina privind neconstituirea garantiei, nu si estimarea unor pierderi de 8,4 de milioane de lei. Reamintim ca ministrul Andrei Gerea a declarat acum doua zile ca rezultatul verificarii facute la CE Oltenia a ajuns la DIICOT "pentru analiza si decizie".

Surse din cadrul Curtii de Conturi au oferit ziarului Pandurul informatii din raportul institutiei pe contractul de carbune facut la CE Oltenia la inceputul anului, inspectorii calculand un prejudiciu de milioane de lei prin contractul cu BVA Coal SRL. Inspectorii Curtii de Conturi noteaza in raportul lor ca dupa verificarea documentelor au constatat ca CEO a incheiat contractul de livrare de carbune cu 13 euro, adica 58 lei/tona, dar ca la data semnarii, 9 decembrie 2014, pretul era sub costul de productie realizat pe primele 11 luni din 2014, adica de 65 lei/tona. "Avand in vedere costul unitar de 65,22 lei/tona, realizat cumulat pe 11 luni, care se calculase la ...

Business / stiri Business48 vizite[ Pandurul ]

Dragnea, condamnat

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:27

Liviu Dragnea a fost condamnat azi de Inalta Curte de Casatie si Justitie la o pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare, in dosarul in care ministrul a fost acuzat de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Atat Dragnea, cat si procurorii, pot face recurs la aceste decizii.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

ISJ Gorj decide astazi cine primeste gradatie de merit

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:27

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj va valida astazi, 15 mai, rezultatele evaluarii dosarelor depuse de cadrele didactice din judet pentru obtinerea gradatiei de merit. Reprezentantii ISJ Gorj au declarat ieri ca rezultatele evaluarii se afiseaza pe 18 mai la sediul institutiei. "In perioada 21-25 mai, cadrele didactice nemultumite de punctajul obtinut pot depune contestatii urmand ca validarea rezultatelor finale sa aiba loc in perioada 26-27 mai. Intre 28 si 29 mai, Consiliul de Administratie al ISJ Gorj va inainta Directiei de Educatie din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii o adresa pentru emiterea ordinului pentru cei care vor obtine aceasta gradatie", a declarat Georgeta Popescu, purtatorul de cuvant al ISJ Gorj. La nivelul judetului Gorj sunt aproximativ 231 de dosare depuse in vederea obtinerii acestei distinctii. Gradatia de merit inseamna, pentru cadrele didactice, o crestere a salariului cu 25% pentru urmatorii cinci ani. Cresterea salariala ar urma sa se aplice incepand cu 1 septembrie 2015.

Actualitate / stiri Actualitate206 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu stie de ce a fost suspendat contactul de carbune

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Copresedintele PNL Gorj, Dan Vilceanu, a declarat ieri ca adevaratul motiv pentru care a fost suspendat contractul de livrare a 1, 2 milioane de tone de carbune la sarbi, prin firma de apartament BVA Coal SRL, este acela ca partenerii de afaceri ai managerului Laurentiu Ciurel descarcau carbunele intr-un port clandestin din Serbia. "In legatura cu acest contract, noi avem o informatie cum ca suspendarea contractului nu are legatura cu ceea ce ne explica domnul Ciurel ci ca exista o problema in plata taxelor vamale si lucrul acesta trebuie verificat. Partenerii domnului Ciurel care duc carbunele in Serbia, se pare ca nu au platit taxe vamale si de aceea, in lipsa unor documente care reiesea plata taxelor vamale, termocentrala din Serbia a refuzat sa mai plateasca facturile. (...) Se pare ca este o chestiune legata de faptul ca ei descarca in Serbia intr-un port clandestin dar este o informatie, nu pot sa spun ca asa e sau nu", a spus Dan Vilceanu. In continuare, Vilceanu spune ca este sigur ca pretul de vanzare al carbunelui de la CEO catre BVA Coal e sub costul de productie. "Este foarte clar, din punctul nostru de vedere, ca acest contract a fost incheiat la un pret sub costul pe care CEO il avea in 2014", a afirmat copresedintele PNL Gorj. Pandurul a solicitat un punct de vedere de la CE Oltenia, dar pana la inchiderea editiei acesta nu a fost dat. In urma cu o luna, directorul general Laurentiu Ciurel spunea ca sunt probleme cu plata transportatorilor, care veneau ...

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Pandurul ]

Deputata Khraibani, suparata pe primarul Hanu. Vezi de ce!

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Deputata Khraibani, suparata pe primarul Hanu. Vezi de ce!Deputatul PSD Camelia Khraibani este suparata pe Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Parlamentarul spune ca nu mai exista o colaborare intre ea si seful municipiului si este de parere ca totul se intampla pentru ca Hanu crede ca ea vizeaza fotoliul de primar la Motru. Ea spune ca nu a fost chemata la manifestarile de depunere de coroane in municipiu si nici la sedinte. Primarul zice ca daca e suparata atunci sa-l sune.

Camelia Khraibani a spus ca relatiile de colaborare dintre ea si primarul de la Motru s-au rupt total in ultima vreme. "Neintelegerile sunt pe atitudinea pe care o are. N-a vrut sa colaboreze de niciun fel. M-a sunat strict cand i-a ars buza, cand a trebuit sa intervin la Dragnea o data. Dupa alegerile prezidentiale a fost o ruptura. Ultima data cand s-au depus coroane, ca de obicei, nu m-a chemat. Nu m-a chemat nici la sedintele de partid", a spus suparata Camelia Khraibani, la Radio Infinit. Deputata este de parere ca edilul crede ca ea ar dori sa candideze la primarie. Kraibani spune ca nu vizeaza fotoliul de primar la Motru. Primarul Dorin Hanu a declarat ca nu i-a solicitat sprijinul pentru ca nu a avut nevoie. "Colaboram pe lucruri punctuale. La ora actuala nu am avut nevoie de sprijin parlamentar pentru ceea ce fac eu in municipiul Motru. Mi-as dori foarte mult sa se deblocheze proiectele europene, lucru care nu depinde de dansa. Deci, nu am ce sa-i solicit atata timp cat problemele curente pe care le am le pot rezolva singur", a comentat primarul ...

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Pandurul ]

A cerut informatii lui Ponta si i-a raspuns Ciurel

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Conducerea PNL Gorj a solicitat in urma cu cateva saptamani primului ministru al Romaniei, Victor Ponta, sa trimita Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia avand in vedere controversele contractului pe care l-a semnat cu o firma din Constanta pentru livrare de carbune in Serbia. In final a primit si un raspuns. De la directorul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a carui verificare o ceruse premierului. "Am primit un raspuns care nu a venit din partea primului ministru ci, culmea, a venit din partea domnului Ciurel. Ne asteptam sa primim un raspuns de genul se impune sau nu se impune trimiterea corpului de control la CEO sau cel putin un raspuns concret. Vreau sa va spun ca solicitarea noastra a fost transmisa de la primul ministru la Ministerul Energiei, la domnul Andrei Gerea, care la randul lui a solicitat un punct de vedere Complexului Energetic Oltenia. Raspunsul este exact ce spune domnul Ciurel pe la televizor. Apoi aflam cu stupoare ca ministrul energiei a trimis contractul cu sarbii la DIICOT. Noua ne raspunde ca nu e niciun fel de problema si la cateva saptamani trimite contractul la DIICOT", a spus Dan Vilceanu, copresedintele PNL. Acesta a mai spus ca nu intelege nepasarea lui Ponta, deputat de Gorj, fata de CEO. "Nu putem sa nu ne punem intrebarea de ce primul ministru il protejeaza pe domnul Ciurel? O avea legatura cu dosarul Sova-Ciurel in care se spune ca si primul ministru ar putea raspunde", se intreba Dan Vilceanu.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Popescu: Voi candida cu placere la primarie

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Actualul viceprimar al municipiului Targu Jiu, Aurel Popescu, ar candida "cu placere" in 2016 la alegerile locale pentru functia de primar. Numai in conditiile in care primarul Florin Carciumaru ar anunta ca nu mai candideaza, completeaza acesta. Discutia a fost deschisa de Florin Carciumaru, acesta declarand la un post de radio ca Aurel Popescu se bucura de sustinerea organizatiei municipale si ar putea fi viitorul primar al orasului in 2016 daca nu va mai candida el. Viceprimarul Popescu spune ca ar fi o provocare sa candideze. "Este o onoare pentru mine si o provocare in acelasi timp. Personal, vreau sa continui in aceeasi formula. In situatia in care domnul primar nu va mai candida, eu voi candida cu mare placere daca voi avea si sustinerea echipei PSD", a spus Aurel Popescu. Declaratiile primarului Carciumaru au fost comentate si de celalalt viceprimar al municipiului, Iulia Vana. Si aceasta ar vrea sa candideze. Iulia Vana a spus ca nu organizatia municipala decide care va fi candidatul PSD la localele din 2016, ci Biroul Executiv al PSD. Mai mult, Iulia Vana nu crede ca primarul Carciumaru se retrage din batalia electorala de la anul. "Personal nu cred ca domnul primar nu va mai candida, mai are multe lucruri incepute pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit. Dar, nu se decide doar la nivelul organizatiei municipale viitorul candidat, va fi o decizie a biroului executiv. Daca nu va mai candida, vom vedea la vremea respectiva", a spus Iulia Vana.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu: Noi, pedelistii, am aplicat Statutul

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Dan Vilceanu, copresedintele PNL Gorj, a declarat ieri ca la sedinta Consiliului National de la Pitesti din data de 23 mai vor participa 20 de persoane de la Gorj: 12 de la fostul PDL si 8 de la fostul PNL. La aceasta intalnire vor fi votate noile modificari la Statut si la Codul Etic. Vilceanu a spus ca fostilor pedelisti nu li se poate reprosa ca nu au aplicat Statutul in cazul membrilor lor, el amintind de primarul Mihaita Troaca si de Corneliu Garjoaba, ambii suspendati din organizatie. "Noi, fostii pedelisti, nu cred ca putem fi acuzati ca nu am aplicat Statutul", a spus Vilceanu. Senatorul Dian Popescu, presedintele vechiului PNL Gorj, are in prezent o condamnare cu suspendare de cinci luni si potrivit Statutului ar trebui sa fie sanctionat cu suspendarea din partid. Dan Vilceanu a precizat si cateva din modificarile aduse Statutului la sedinta din 23 mai. "In statutul actual se spune ca daca ai o condamnare penala esti suspendat din partid, daca condamnarea este definitiva esti exclus din partid. Acum se specifica exact, daca ai o condamnare penala in prima instanta esti suspendat si se indica si organismul care ia act de suspendare si momentul in care trebuie sa se ia act de suspendare. Adica, Biroul Permanent National ia act de suspendare in prima sedinta. Daca esti condamnat definitiv, esti exclus din partid, daca esti trimis in judecata esti suspendat din functiile politice pe care le detii", a spus Vilceanu. Copresedintele PNL Gorj a mai spus ca tot pe 23 mai se ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Ponta si Iohannis, la prima cearta

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:28

Seful statului si cel al Guvernului nu au mai reusit sa se inteleaga pe Codul Silvic si pe blocarea exporturilor de lemne. Premierul Victor Ponta a iesit la rampa miercuri seara si a sustinut ca liberali apropiati ai presedintelui Klaus Iohannis au avut intalniri cu procesatori de lemn interesati in mentinerea actualei legislatii din domeniul silvic. Iohannis a avut o reactie categorica ieri, probabil prima de cand a fost ales presedinte, si, inevitabil, s-a situat de partea cealalta a baricadei, pana acum lasand impresia unui concubinaj cu Ponta.

Seful statului a spus ca a discutat cu directorul SRI despre informatiile care exista pe marginea presupuselor intalniri la care facea referire Ponta, Ioannis mentionand ca daca nu vor exista dovezi se gandeste sa il actioneze in instanta pe seful Guvernului, ceea ce ar fi o premiera. "Daca incepem iarasi sa ne jucam cu astfel de afirmatii, ca in campanie, nu este bine. Si, cum nu mai sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva", a declarat presedintele Romaniei. Scandalul a fost generat de declaratiile pe care Ponta le-a facut la o emisiune televizata, el sustinand ca "lideri din PNL au avut intalniri private si pe baza functiei publice ocupate anterior cu reprezentanti ai companiei austriece Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformandu-l ulterior pe presedintele Klaus Iohannis". De asemenea, premierul a mentionat si ca "are informatii concrete legate de aceste intalniri", dar nu a dorit sa prezinte ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Lideri PNL de la centru vin duminica in Gorj

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

Vicepresedintii PNL Teodor Atanasiu, Ludovic Orban si Misu Voicu vor ajunge duminica pe meleagurile Gorjului. Acestia nu vor veni pentru a analiza conflictul dintre copresedintii Dian Popescu si Dan Vilceanu, ci pentru a participa la sarbatoarea pastorala de la Novaci, la invitatia primarului Dumitru Leustean. "Nu este pentru prima data cand acestia vin la Novaci. Ei ne-au mai vizitat orasul si in campania electorala. De aceasta data vizita dumnealor nu are legatura cu politica. La sarbatoarea noastra traditionala am invitat si pe presedintele si vicepresedintii Consiliul Judetean, pe prefectul si pe subprefectul judetului, precum si pe sefii institutiilor publice", a declarat Dumitru Leustean, primarul de la Novaci. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Prejudiciul pe contractul de carbune, estimat la 84 de milioane de lei

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

Prejudiciul pe contractul de carbune, estimat la 84 de milioane de leiInspectorii Curtii de Conturi estimeaza o pierdere de 84 de milioane de lei la CE Oltenia dupa contractul pentru livrarea a 1, 2 milioane de tone de carbune la sarbi, prin firma BVA Coal SRL Constanta. In plus, s-a constatat ca administratia CE Oltenia a pasuit firma de apartament, care nu a depus garantia de buna executie de 780.000 de euro, potrivit contractului. In mod normal, acesta era motiv de reziliere a intelegerii, dar compania a facut un Act Aditional prin care accepta si bilete la ordin in locul unei scrisori de garantie bancara. Conducerea si-a asumat vina privind neconstituirea garantiei, nu si estimarea unor pierderi de 84 de milioane de lei. Reamintim ca ministrul Andrei Gerea a declarat acum doua zile ca rezultatul verificarii facute la CE Oltenia a ajuns la DIICOT "pentru analiza si decizie".

Surse din cadrul Curtii de Conturi au oferit ziarului Pandurul informatii din raportul institutiei pe contractul de carbune facut la CE Oltenia la inceputul anului, inspectorii calculand un prejudiciu de 84 de milioane de lei prin contractul cu BVA Coal SRL. Inspectorii Curtii de Conturi noteaza in raportul lor ca dupa verificarea documentelor au constatat ca CEO a incheiat contractul de livrare de carbune cu 13 euro, adica 58 lei/tona, dar ca la data semnarii, 9 decembrie 2014, pretul era sub costul de productie realizat pe primele 11 luni din 2014, adica de 65 lei/tona. "Avand in vedere costul unitar de 65,22 lei/tona, realizat cumulat pe 11 luni, care se calculase la ..

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Handbal- Adversarii: Jucatorii Energiei sunt batrani

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

Echipa de handbal Energia Targu-Jiu a pierdut meciul din etapa a 5-a din turneul play-out impotriva celor de la Poli Timisoara. Echipa banateana s-a impus in Sala Sporturilor din Targu-Jiu cu scorul de 33-26. Timisoara a condus si la pauza, scor 14-10. Pentru Energia meciul de sambata, cu CSU Suceava, devine unul capital in lupta pentru evitarea retrogradarii. Energia, cel mai probabil, nu mai poate evita meciurile de baraj. Adversarii de la Timisoara au spus si ca Energia a ramas fara...energie si ca lotul este imbatranit.

La finalul meciului, antrenorul Energiei, Liviu Andries, era dezamagit de rezultatul inregistrat pe tabela, dar si de evolutia elevilor, care nu au reusit sa lege a treia victorie consecutiva. Handbalistii gorjeni nu au mai reusit aceeasi prestatie ca in meciul de la Vaslui. "Din pacate nu am fost in stare sa legam si a treia victorie. Era un meci destul de important pentru noi. Daca am fi reusit sa-l castigam se cam lamureau lucrurile. Dar acum suntem nevoiti sa ne luptam in continuare, iar etapa urmatoare, meciul de acasa cu Suceava devine extrem de important. Suntem nevoiti sa castigam meciul cu Suceava", a declarat Andries. Antrenorul oaspetilor, Pero Milosevic, crede ca lotul Energiei este unul imbatranit si nu poate tine un ritm de jocuri din trei in trei zile."In acest meci este clar ca celor de la Energia le-a lipsit si Dorin Dragnea, care facea si faza de atac si de aparare. Se simte ca aveti o echipa putin imbatranita, care nu rezista la acest ...

Sport / stiri Sport18 vizite[ Pandurul ]

Baschet- Energia joaca cu medaliile pe masa

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

Cealalta echipa a Energiei, cea de baschet, a castigat primul meci din finala mica a campionatului national. Energia s-a impus de o maniera categorica pe terenul Stelei, scor 95-75 si a facut un pas important pentru a ocupa locul trei in competitia interna la finalul acestui sezon. Dupa o senzationala campanie europeana incheiata cu locul trei si medaliile de bronz in EuroChallenge, elevii lui Antonis Constantinides au sansa de a cucerii bronzul si in intrecerea interna. Lupta pentru medaliile de bronz a inceput bine pentru Energia. Primul pas a fost facut pe terenul echipei care a terminat sezonul regulat pe locul 2, Steaua Bucuresti, acolo unde formatia gorjeana s-a impus la o diferenta de 20 de puncte, scor 95-75. Cu inca o victorie in meciul de duminica de la Targu Jiu, formatia antrenata de Antonis Constantinides poate inchide seria si sa termine pe podiumul Ligii Nationale. Pentru Energia ar fi cea mai mare performanta la nivelul competitiei interne de la promovarea pe prima scena a baschetului romanesc. Altfel spus, duminica la Targu -Jiu, de la ora 18:00, baschetbalistii Energiei vor juca cu medaliile pe masa. (A.A.)

Sport / stiri Sport11 vizite[ Pandurul ]

Consiliera Arjocu, la o noua condamnare! Mai are 3 dosare!

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

Otilia Arjocu, fosta functionara de la APIA Motru, a aflat ieri ca a fost condamnata din nou la puscarie, ea avand pe rol in prezent 4 dosare penale, in 2 dintre acestea primind pedepse cu suspendarea, iar intr-un al treilea cu executare, la un moment dat, probabil, toate urmand sa fie vor fi contopite si vor deveni executabile.

Otilia Arjocu a fost trimisa in judecata impreuna cu un cumnat de-al sau din Pades, Gheorghe Ogradeanu, pe care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat ca a folosit o adeverinta falsa pentru a primi subventii de la APIA Gorj. Hartia a fost falsificata si folosita la Primaria Pades, acolo unde referentul agricol Haralambie Stoicanel are si el propriile condamnari pentru ca a falsificat astfel de adeverinte, in cazul de fata procurorii neputand proba ca el este cel care ar fi adaugat o cifra in fata suprafetei reale inscrise in acte. Adeverinta modificata a fost folosita insa apoi la dosarul inregistrat la APIA Motru, acolo unde lucra Arjocu, femeia spunand la proces ca nu avea de unde sa stie ca un act este sau nu modificat ori falsificat.

Verdict

Pentru faptele respective Gheorghe Ogradeanu a fost gasit vinovat si condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni cu suspendare. Cumnata sa, Otilia Arjocu, a primit o condamnare de 3 ani de inchisoare cu suspendare. Ambii trebuie sa se prezinte periodic la Serviciul de Probatiune Gorj, sa anunte orice schimbare de domiciliu sau loc de munca, dar si orice plecare de acasa ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

A anuntat la Politie ca mama sa a cazut de pe bicicleta

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:27

O femeie de 26 de ani din Danciulesti a sunat la Politie pentru a anunta ca mama ei de 53 de ani a cazut de pe bicicleta si a suferit leziuni. Femeia a ajuns la cel mai apropiat spital, la Craiova. Politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, situatia starnind amuzamentele celor de la fata locului. O alta gorjeanca a anuntat Politia ca mama sa, in varsta de 73 de ani, a fost lovita de un cioban in timp ce se afla cu animalele pe camp. Potrivit primelor informatii, batrana s-ar fi luat la harta cu agresorul si inca o alta persoana, pe care i-a acuzat ca au adus animalele pe terenul ei. In urma verificarilor facuta de politisti a rezultat ca cel care a agresat-o pe femeie e un barbat de 31 de ani din Bumbesti Jiu. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru lovire si alte violente. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

A prejudiciat statul cu 1.4 milioane lei

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:26

Un administrator din Targu Jiu s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscala. Barbatul de 42 de ani e suspectat de oamenii legii ca in perioada aprilie- decembrie 2014 a inregistrat in evidentele contabile achizitii fictive de la doua societati din Bucuresti si Timisoara. Prejudiciul calculat se ridica la 1,4 milioane de lei. In acest caz se face cercetari, pana acum nefiind luata masura retinerii. In aceeasi situatie se afla si o femeie de 29 de ani, administrator la o firma din Targu Jiu, care a inregistrat in 2012 facturi ce nu reflecta operatiuni reale in contabilitate, prejudiciul fiind de 100.000 de lei. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Gorjenii, asteptati la sarbatoarea pastorala de la Novaci

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:26

Gorjenii, asteptati la sarbatoarea pastorala de la Novaci"Urcatul oilor la munte" este si in acest an un prilej de sarbatoare pentru novaceni. Pe langa spectacole de dans si muzica populara, duminica, 17 mai, va avea loc si o parada a portului ciobanesc. Ca o noutate, incepand cu aceasta editie, balciul va fi organizat in Dumbrava Hirisesti, locatie amenajata corespunzator de catre autoritatile locale. La intrarea in padure a fost instalata o poarta cu arhitectura specifica zonei. De asemenea, a fost amenajata si o scena moderna pentru spectacolele artistice, iar joi au aparut si primii comercianti. Au fost amplasate inclusiv tiribombele si echipamentele din parcul de distractii.

Primaria Novaci va organiza, duminica, cea de-a 48-a editie a traditionalei manifestari folclorice pastorale "Urcatul oilor la munte" la care vor participa ansambluri artistice din Gorj si din judetele invecinate. Chiar daca vremea a fost capricioasa, pregatirile pentru sarbatoarea campeneasca sunt pe ultima suta de metri. In Dumbrava Hirisesti exista iluminat public, s-a refacut drumul de acces, s-au facut marcaje, s-a delimitat zona pentru comercianti si s-a asigurat o semnalizare rutiera corespunzatoare. Primii agenti economici si-au deja montat tarabele. In zona destinata parcului de distractii au fost amplasate tiribombele si echipamentele de agrement. "Din primele estimari ne asteptam la o prezenta de peste 100 de comercianti. Pe langa agentii economici din Gorj, vor veni foarte multi si din judetele invecinate. Vor fi prezenti in balci inclusiv ...

Life Show / stiri Life Show103 vizite[ Pandurul ]

Primele cirese din 2015 s-au copt la Turcinesti

Vineri, 15 Mai 2015, ora 07:26

Primele cirese din 2015 s-au copt la TurcinestiCiresele de mai s-au copt la Turcinesti, unde zeci de localnici detin plantatii de ciresi. Fermierii din zona, in special cei din satul Rugi, au iesit deja la piata. "Au inceput sa se coaca ciresele. Sunt ceva, sunt chiar bune, e productie buna anul acesta, daca ploua numai cateva zile nu e nicio problema dar sa nu ploua foarte mult. Daca ploua o saptamana se strica. Este mult mai bine decat anul trecut, care a fost cel mai rau an din ultimii 20. Oamenii au inceput sa culeaga, sa iasa la piata cu ele, dar sunt cele extra-timpurii, care nu sunt asa multe. De aceea acum vand mai mult in piete, en-gross mai putin", a declarat Vasile Gogalniceanu, primarul comunei Turcinesti. Conform autoritatilor locale, un kilogram de cirese de mai se vinde in piata cu circa 9-10 lei, insa, en-gross ciresele sunt vandute si cu 6-7 lei/kg. Ciresele de la Turcinesti sunt bio, asta pentru ca fermierii din zona nu folosesc substante toxice pentru a trata pomii, acest lucru ducand la uscarea multor arbori anual. In Turcinesti este cea mai mare plantatie de ciresi din tara. Sunt localnici care au si cateva sute de astfel de arbori. (A.P.)

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Sefa din Primaria Targu Jiu, retinuta pentru coruptie
Acuzatii grave ii sunt aduse unei directoare din cadrul Primariei Targu Jiu, Teodora Ciobanu dormind ...
Descinderi DNA la Gorj! Primarul Carciumaru, primul vizat!
Dubele cu mascati au dat buzna ieri dimineata in biroul primarului Florin Carciumaru si la locuinta ...
Show de zile mari, la Targu Jiu
Weekend plin de evenimente la Targu Jiu! Zilele municipiului din acest an se apropie de final, iar ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook