Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.301 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Doua magazine si doua case, mistuite de flacari

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:27

Un depozit de imbracaminte aflat pe strada 1 Decembrie 1918 din Targu Jiu a ars duminica intr-un incendiu. Un scurt circuit ar fi fost cauza incendiului care a distrus totul pe o suprafata de 50 mp. Un alt spatiu, din zona Lotrului, a fost cuprins de flacari sambata. Au ars un automat pentru cafea dar si obiecte de mobilier ce se aflau in respectiva constructie tip baraca. Aici cauza probabila este amplasarea unor materiale combustibile prea aproape de sursa de incalzire.

Pompierii au intervenit la sfarsitul saptamanii trecute si pentru stingerea flacarilor care au cuprins o casa de locuit de pe strada Ana Iparescu din Targu Jiu si o alta din satul Capu Dealului, comuna Branesti. Cosul de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile si jarul cazut din soba au fost cauzele care i-au lasat pe proprietari fara mobila, haine si aparatura electrocasnica.

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Pierd ajutoarele de la UE pentru ca a crescut pensia

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Pierd ajutoarele de la UE pentru ca a crescut pensiaSituatie dificila pentru primarii unor localitati din Gorj. Acestia nu stiu daca sa distribuie ajutoarele de la Uniunea Europeana, care nu au venit la timp in decembrie, celor care nu mai indeplinesc conditiile in ianuarie, dupa ce pensiile au crescut cu cateva zeci de lei, iar unii beneficiari au trecut in alt grad de handicap. Autoritatile judetului considera ca ar trebui sa beneficieze de alimente toti cei care au primit cupoane, insa pentru a elimina eventualele nereguli se va cere o clarificare de la Ministerul Fondurilor Europene.

Gestionarea programului european continua sa creeze probleme autoritatilor. Desi cupoanele au expirat la sfarsitul lunii decembrie, in mai multe localitati din judet nu au sosit alimentele de la Uniunea Europeana. Autoritatile dau asigurari ca in aceste zile toate primariile vor primi alimentele. Problema nu este insa rezolvata. Sute de persoane vor avea surpriza sa mearga la primarie cu cupoanele si sa constate ca se intorc acasa cu plasele goale. Asta pentru ca autoritatile locale nu vor distribui alimente celor carora li s-au majorat pensiile de la 1 ianuarie ori au fost incadrati in alt grad de handicap. "La noi sunt vreo 700-800 de persoane care au primit cupoane, insa foarte multi nu vor primi alimente pentru ca nu se mai incadreaza in lege. Sunt oameni carora li s-au marit pensiile de la 1 ianuarie, sunt persoane care au fost reincadrate in alt grad de handicap. Nu vor primi alimentele nici cei carora le-a expirat ajutorul de somaj. ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Noi concursuri astazi la DGASPC Gorj

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Noi concursuri astazi la DGASPC GorjDirectia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj organizeaza astazi concursuri pentru ocuparea a 10 posturi de kinetoterapeut, asistent medical si infirmiera. Pe langa acestea, pentru data de 20 ianuarie, mai fusesera programate concursuri pentru ocuparea a doua posturi de medici insa nu exista candidati pentru ele. Ca si in urma cu o saptamana, subiectele vor fi facute pe loc, sub ochii candidatilor. Tot astazi vor fi afisate rezultatele finale ale concursurilor anterioare.

Peste 80 de candidati vor candida pentru 10 dintre posturile scoase la concurs de DGASPC Gorj. Cele mai solicitate posturi sunt cele de asistent medical si infirmiera, situatia prezentandu-se in felul urmator: doua posturi kinetoterapeut la Complexul de Recuperare Neuropsihiatrica Balteni si Serviciul de Evaluare Complexa de Servicii Alternative Targu-Jiu pe care se bat noua candidati, doua locuri de asistenti la unitati din Targu-Jiu si Targu-Carbunesti pe care concureaza 35 de candidati si sase posturi de infirmiera la Complexele de ingrijire Suseni si Dobrita pe care concureaza 38 de candidati. "Pentru posturile de medici nu s-a depus nici un dosar si ca atare vor fi scoase din nou la concurs. Ca si data trecuta subiectele vor fi facute sub ochii candidatilor, intr-una din salile de examen, pentru a se evita speculatiile", a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Initial, s-a ales prin tragere la sorti unul din candidati pentru a contrasemna, la finalul ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Pandurul ]

Renunta la caini pentru a nu plati microciparea

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Numarul maidanezilor prezenti pe strazile din municipiul Targu Jiu a inceput sa creasca in ultima perioada. Multi proprietari abandoneaza patrupedele pentru ca nu vor sa achite costurile aferente microcipului, in baza caruia autoritatile stabilesc al cui este animalul si ce tratamente i s-au facut.

Conform conducerii societatii Edilitara, cea care raspunde de Serviciul Ecarisaj, circa 600 de caini fara stapan se afla inca pe strazi, in special la periferia orasului. Microciparea cainilor a devenit obligatorie si trebuie efectuata pana la sfarsitul lunii februarie, in caz contrar proprietarii vor fi sanctionati. Costul operatiunii de microcipare per animal este in jurul a 25-30 de lei. "Aceasta actiune de microcipare ii determina pe unii cetateni care sunt din zonele limitrofe municipiului Targu Jiu sa abandoneze cainii. O sa avem din nou un numar mare de caini pe domeniul public, deja avem semnale ca multi cetateni pentru a nu plati suma respectiva prefera sa-i lase la Targu Jiu, pentru ca noi suntem organizati pe un centru canin, cu o activitate complexa, de prindere, transport", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societatii Edilitara.

Padocul de la Targu Jiu are numai 400 de locuri, 380 fiind deja ocupate. In aceste conditii, cainii abandonati de stapanii lor raman pe strada. Serviciul de Ecarisaj de la nivelul municipiului a capturat anul trecut 351 de caini. In 2014 au fost adoptati 229 de caini, din care 99 cu microcip. Niciun caine nu a fost eutanasiat, deoarece ..

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Primele fonduri din 2015 ajung la primariile din Gorj

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Peste 88 de milioane de lei au primit localitatile din Gorj de la Ministerul Finantelor, pentru echilibrarea bugetelor. Din impozitul pe venit Gorjul a primit 36,9 milioane lei, iar din cotele de TVA a fost repartizata suma de 52 milioane lei. Cei mai putin bani a primit comuna Balesti, adica 15 mii de lei, urmata de Turburea cu 113 mii lei si Dragutesti cu 126 mii lei. Se pare ca noua formula de calcul a avantajat localitatile urbane mici. Cele mai mari sume vor ajunge la Primaria Motru - 4.661 mii lei si Primaria Tismana - 4.242 mii lei.

Primarul municipiului Motru spune ca aceste fonduri acopera cheltuielile de functionare ale administratiei locale pentru intreg anul 2015. "Au primit bani doar primariile care nu pot asigura minimul garantat din veniturile proprii. Veniturile orasului Motru erau extraordinar de mici si nu puteau asigura buna functionare a primariei. La impartirea banilor s-au luat in calcul veniturile realizate in 2013. In anul 2013 noi am avut venituri proprii de 15,4 milioane de lei. Prin alocarea sumei de 4.661 mii lei avem o siguranta de functionare, nu trebuie sa mai aveam grija ca nu sunt fonduri pentru plata facturilor de utilitati", a declarat Dorin Hanu, primarul orasului Motru.

Si autoritatile locale de Tismana sunt multumite de sumele primite de la Ministerul Finantelor. "Banii s-au alocat prin formula de calcul. L-am auzit la televizor pe domnul Dragnea ca vor fi avantajate localitatile urbane mici. Asta pentru ca se tine cont de anumite ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Peste 500 de participanti la olimpiada de romana

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Un numar de circa 500 de elevi vor participa sambata, 24 ianuarie, la olimpiada de limba si literatura romana, etapa locala. Participantii claselor liceale vor sustine proba in liceele din care provin iar elevii claselor V-VIII din scolile din judet vor desfasura aceasta etapa la ei in scoala. Elevii de gimnaziu din municipiul Targu Jiu vor sustine olimpiada de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala "Constantin Brancusi" din Targu Jiu. Alti 200 de elevi gorjeni vor participa pe 14 februarie 2015 la etapa judeteana a Olimpiadei de Fizica. Concursul se va desfasura in incinta Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu. "Anul trecut am obtinut cinci medalii de argint si bronz si o mentiune la olimpiada de fizica. Am avut zece participanti din Gorj iar olimpiada s-a tinut la Satu Mare", a declarat Ileana Popescu, inspector fizica, chimie si biologie. Anul acesta, etapa nationala a olimpiadei de fizica se va tine la Vaslui.

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiu: Piata inchisa, functionala din februarie

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Comerciantii care isi desfasoara activitatea in Piata Centrala din municipiul Targu Jiu isi vor putea vinde produsele in sectorul inchis de luna viitoare.

Conducerea societatii Edilitara spune ca noua constructie va fi finalizata pana la sfarsitul acestei luni. "Speram ca la 1 februarie sa fie gata. Lucrau la partea de tubulatura, de aer conditionat, de inchideri, la mana curenta, sunt destul de avansati. Urmau sa-si procure linoleumul pentru partea de pardoseala. Vor fi in jur de 150 de locuri. Cam 70 si ceva de locuri pe parter si pe etaj. Fiecare producator, fiecare societate o sa gaseasca un corespondent si in hala, in asa fel incat sa-si poata desfasura activitatea dupa propriul interes", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societatii Edilitara.

Producatorii si comerciantii vor trebui sa decida daca raman la tarabele din piata sau isi vor vinde produsele in hala acoperita. Taxele vor ramane neschimbate indiferent de optiune, spune administratorul Pietei Centrale. Investitia se ridica la circa 2 milioane de lei. In fiecare sezon rece comerciantii si producatorii din Piata Centrala au inregistrat pierderi, asta pentru ca gerul le-a distrus o parte din legumele si fructele comercializate in spatiul deschis.

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Gorjenii, codasi la activarea cardurilor de sanatate

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Gorjenii, codasi la activarea cardurilor de sanatateCirca 340.000 de carduri de sanatate au fost distribuite la nivelul judetului Gorj. Acestea vor deveni obligatorii de la 1 februarie insa asiguratii nu s-au grabit sa le activeze la medicul de familie. Doar circa 10.000 de carduri au fost activate pana acum. Curios este si faptul ca inca mai exista medici care nu au achizitionat cititorul de carduri, fara de care asiguratii nici nu au cum sa-si activeze cardul de sanatate.

Cardurile de sanatate au fost deja distribuite prin intermediul postasilor insa unii asigurati le-au ridicat si de la ghiseele Casei de Sanatate (CJAS) Gorj. Putini au fost cei care si-au activat pana acum cardul de sanatate. "Activate erau la inceputul saptamanii trecute in jur de 8700 de carduri, probabil s-a ajuns deja la 10.000. Sunt cam 1000 pe zi, deja a inceput sa creasca numarul. La 1 februarie va intra in vigoare si se va merge in paralel cel putin trei luni. De atunci cine are cardul activat poate sa il foloseasca. Pentru ca va fi o perioada de proba, probabil ca la inceputul lunilor mai-iunie, va deveni obligatoriu. Este timp suficient sa se receptioneze cardurile, sa se activeze. Chiar daca nu are cardul activat in acea perioada se va putea merge cu adeverinta de la Casa de Sanatate inca 30 de zile. Circa 95% din medici au achizitionat cititoarele, cei care nu si-au cumparat, probabil o sa aiba probleme", a spus Daniel Bondoc, presedintele CJAS Gorj.

Oamenii spun ca nu prea merg la medicul de familie iar cand au probleme de sanatate merg ...

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Directorii securisti din CE Oltenia, demascati prin noul CCM

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Directorii securisti din CE Oltenia, demascati prin noul CCMSindicatele din Federatia Nationala Mine Energie (FNME) cer introducerea unui articol in Contractul Colectiv de Munca (CCM) prin care toti sefii din CE Oltenia sa fie obligati sa declare pe propria raspundere daca au fost sau nu lucratori sau colaboratori ai fostei securitati. Ieri, in comisia de negociere a fost prima discutie pe acest articol, dar administratia se opune. Liderii FNME sustin ca au suspiciuni ca multi dintre directorii din companie au legaturi cu fosta securitate si catalogheaza actul de management ca fiind unul "securist".

Sindicalistii din FNME cer introducerea in CCM a unui articol prin care sa fie protejate sindicatele, dar care sa si oblige conducerea companiei sa completeze Declaratia pe propria raspundere privind accesul la propriul dosar si deconspirarea fostei Securitati. Astfel, daca acest articol ar trece de administratie, atunci la 30 de zile de la intrarea in vigoare a documentului sau la 30 de zile dupa numirea pe functie, directorii sunt obligati sa ceara la Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) dosarul din care sa rezulte daca a fost sau nu lucratori sau colaboratori ai Securitatii.

Obligati sa recunoasca daca au fost securisti

Iata cum explica liderii sindicali aceasta solicitare. "Dorim sa solicite pentru cei cu functii de conducere completarea declaratiei pentru a da verdictul CNSAS. Administratia s-a facut ca ploua. La CE Oltenia a fost un act de management securist. Pe ce se baza fosta securitate s-a bazat ..

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Cine este noul presedinte al CE Oltenia!Complexul Energetic Oltenia are o noua conducere incepand de ieri, 19 ianuarie. Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al complexului, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru. CE Oltenia are conducere duala, asigurata de Consiliu de Supraveghere si Adunarea Generala a Actionarilor.

Sedinta de ieri a Consiliului de Supraveghere din CEO a tinut peste 6 ore, iar una din decizii a fost ca functia de presedinte sa-i revina lui Dorin Catalin Spataru. Informatia apartine chiar fostului presedinte, Gabriel Dumitrascu, care a mai spus ca va ramane simplu membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. In urma cu nici o saptamana, Gabriel Dumitrascu si-a dat demisia si din functia de director general la Ministerul Energiei, de unde coordona listarea la bursa a actiunilor CE Oltenia.

Noul sef al supraveghetorilor CE Oltenia, Dorin Catalin Spataru, administreaza Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice, si pana acum a fost doar membru in Consiliul de Supraveghere de la CEO. "Filozofia mea de business se bazeaza pe cei 3D", declara acesta intr-un interviu pentru o revista economica, cei 3 D fiind: Determinare, Diferentiere, Dominatie.

Dorin Spataru a incasat de la CE Oltenia suma de 47.012 de lei, potrivit declaratiei de avere completata in 2014. Spataru mai este membru si in CA Electrica, dar si actionar unic la SPA Business Solution SRL. Spataru detine 2 terenuri intravilane de 2600 ..

Business / stiri Business116 vizite[ Pandurul ]

FNME: Unde a disparut economia la fondul de salarii?

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

FNME: Unde a disparut economia la fondul de salarii?Liderii sindicali de la Federatia Nationala Mine Energie calculeaza o economie la fondul de salarii de 15 milioane de lei, in timp ce administratia considera ca acesta a fost depasit, neexistand economie. Discutia clarificatoare va fi miercuri, 21 ianuarie, cand liderii vor avea o intalnire cu directorul general Laurentiu Ciurel. Dupa discutia de ieri, presedintele SMEO, Gabriel Caldaruse, a declarat ca documentele prezentate de administratie arata ca nu exista nicio economie facuta la fondul de salarii, in timp ce cei de la FNME anunta ca vor actiona compania in instanta daca nu redistribuie aceste sume.

Disputele pe economia la fondul de salarii in cadrul CE Oltenia au continuat si ieri. In 2014, CE Oltenia a avut un buget aprobat de Guvern de 818 milioane de lei, dar s-au cheltuit 803 milioane de lei. Sindicalistii FNME sustin ca economia este diferenta intre bugetul aprobat si bugetul consumat, adica 15 milioane de lei. Dar administratia sustine ca executia bugetului se face dupa numarul angajatilor si veniturile totale si ca exista o nerealizare a veniturilor. Ori dupa aceste reguli, fondul de salarii ar fi de aproape 790 de milioane de lei, dar s-au cheltuit 803 milioane. Deci s-a si depasit fondul de salarii. CE Oltenia si-a propus ca in 2014 sa produca 15 TWh, dar a produs doar 13 TWh, rezultat care ar fi presupus si redimensionarea numarului de angajati.

Oricum, situatia nu e clara si o decizie se va lua miercuri, la discutia cu Laurentiu Ciurel. Sindicatele din ...

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Pandurul ]

Salariile angajatilor Minprest, bugetate pana la sfarsitul anului

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Salariile angajatilor Minprest, bugetate pana la sfarsitul anuluiSocietatea Minprest Serv Rovinari a incheiat contracte cu Complexul Energetic Oltenia ce ii vor permite sa-i mentina in campul muncii pana la finalul anului pe toti cei 1.568 de salariati. Nu se stie deocamdata care va fi soarta celor 250 de angajati ai societatii care presteaza activitate la carierele Berbesti si Alunu, unitati miniere ale complexului ce vor fi externalizate. Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a vorbit despre doua posibilitati. Niciuna nu presupune disponibilizari.

Complexul Energetic Oltenia a incheiat cu societatea Minsprest Serv Rovinari contracte pentru 2015 in suma de circa 32 de milioane de lei. Conducerea societatii spune ca astfel toate locurile de munca din unitate sunt garantate pana la sfarsitul anului. In luna martie vor expira contractele pe perioada determinata a circa 600 de salariati, insa vor fi prelungite, spune directorul Gabriel Giorgi. "Am incheiat mai multe contracte cu CE Oltenia. Sunt asigurate serviciile pe care le-am avut si anul trecut pana la sfarsitul anului. Sunt bugetate locurile. Asta inseamna si mentinerea tuturor locurilor de munca, pentru ca asa este construit si bugetul. Celor carora le vor expira contractele, probabil o sa li se prelungeasca. Recomandarea Guvernului este sa nu mai facem contracte pe perioada nedeterminata. De asta si tinem asa", a declarat directorul Minprest Serv, Gabriel Giorgi.

Societatea Minprest Serv are angajati care presteaza activitate la carierele Alunu si Berbesti, ce vor fi transferate ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Mortii de la CE Oltenia, statistica pentru ITM Gorj

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Sanctiunile aplicate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj pentru nerespectarea regulilor de la locul de munca si accidente de munca se apropie de un milion de lei. In 2014 au fost inregistrate 13 accidente mortale, cele mai multe fiind la Complexul Energetic Oltenia. Si anul acesta a fost un accident mortal la Termocentrala Turceni, decedand un barbat de 55 de ani.

ITM Gorj a inregistrat si raportat la Inspectia Muncii un numar total de 13 accidente mortale: 4 accidente in afara muncii, 4 accidente in alte judete si 5 accidente inregistrate de ITM Gorj. De asemenea, au mai fost inregistrate 57 accidente cu incapacitate temporara de munca. Cuantumul valoric al sanctiunilor aplicate in anul 2014, in valoare de 952.000 lei, reprezinta o valoare aproape dubla fata de anul 2013. Insa au fost aplicate mai putine sanctiuni - 1.468, inregistrand o scadere cu 14,3% fata de anul 2013. Principalele neconformitati pentru care s-au aplicat sanctiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de munca, instruirea necorespunzatoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protectie la organele aflate in miscare ale echipamentelor de munca, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de munca si altele care au contribuit la producerea accidentelor de munca.

Nenorociti pe viata sau morti

Cele mai multe accidente din Gorj au avut loc la CE Oltenia. Liderii de sindicat s-au plans in ultimii doi ani de lipsa ...

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

DECIZIE: Angajatii de la UIC Motru intra in somaj prin rotatie

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

DECIZIE: Angajatii de la UIC Motru intra in somaj prin rotatieDirectorul de la Unitatea de Inchidere si Conservare (UIC) Motru, Adrian Giurcau, a declarat ca Directoratul CE Oltenia a decis ca angajatii societatii sa intre in somaj tehnic prin rotatie. Initial, Directoratul aprobase o hotarare prin care intrau in somaj 102 persoane in perioada 19 ianuarie-28 februarie. Pentru ca oamenii au protestat, s-a hotarat sa faca toti angajatii cate zece zile de somaj tehnic. De ieri, saizeci de persoane au fost trimise acasa si primesc 75% din salariu.

O treime din angajati au intrat in somaj tehnic de luni, 19 ianuarie. Ei vor sta acasa zece zile, dupa care vor intra altii si ei revin la lucru, a spus directorul Adrian Giurcau. "S-a stabilit ca si personalul ramas pe activitatile de recuperare de armaturi, de paza, aeraj si evacuari apa sa faca un numar de aproximativ 10 zile fiecare, prin rotatie, astfel incat activitatea sa nu fie pusa in pericol. Incepand de luni au intrat in somaj aproximativ 60 de persoane, o treime. Am impartit intervalul 19 ianuarie-28 februarie, in trei intervale de cate doua saptamani, zece zile lucratoare de fiecare salariat", a explicat Giurcau. Dar asta nu dureaza la infinit. In martie trebuie sa se ia o decizie in privinta salariatilor. Vor fi trimisi la pensie, transferati la alte unitati sau vor pleca acasa cu plati compensatorii. "Nu se pune problema ca sa se desfiinteze locurile de munca. La finalizarea perioadei de somaj tehnic, la 1 martie, sa revina si probabil va intra in vigoare si noul contractul ...

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Spitalul Rovinari, fara sef de sectie la Medicala

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 07:26

Medicul Elena Visan a demisionat din functia de sef sectie Medicala la putin timp dupa ce Constantin Talaba a preluat conducerea Spitalului Rovinari. Asta pentru ca ulterior sa solicite pensionarea. Managerul spitalului a facut demersuri pentru scoaterea la concurs a postului. "Am cerut aprobarea ministerului pentru scoaterea la concurs a postului de medic sef al Sectiei Medicala. Ne intereseaza sa ocupam acest post chiar si interimar. Cand am venit eu, medicul sef si-a dat demisia din functie, iar apoi a plecat definitiv", a declarat managerul Constantin Talaba. Spitalul Rovinari mai are nevoie de un medic anestezist si un medic pentru unitatea de transfuzii. "Am solicitat scoaterea la concurs a doua posturi de medici pentru a ne acoperi necesarul. De curand ne-a venit un medic pneumolog specialist, iar in urmatoarele doua saptamani asteptam un medic ortoped", a mai precizat Constantin Talaba.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Schimbare majora in conducerea CE Oltenia

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 23:27

Gabriel Dumitrascu a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia, noul presedinte fiind Dorin Catalin Spataru.

Detalii in Pandurul de maine.

Actualitate / stiri Actualitate7 vizite[ Pandurul ]

Prefectul Vacaru loveste din nou

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 16:31

Prefectul

Alin Vacaru a declarat, din nou, ca in 2016 vrea sa candideze pentru functia de

senator, deputat, primar sau presedinte de Consiliu Judetean. "Daca nu voi mai

fi prefect, in 2016 nu pot candida decat pentru functia de senator, deputat

presedinte de Consiliu Judetean sau primar. Dar e prematur sa vorbim acum",

spune Vacaru. Prefectul numit de PSD spune si ce-l recomanda pentru aceasta candidatura.

Iata declaratia prefectului: "Vreti acum sa spun cat de frumos si destept sunt

eu? Normal ca toata lumea are parere buna despre el. Si eu nu ma voi baga pe

aceasta functie doar pentru ca sunt eu multumit de mine, se vor face niste

sondaje si daca eu voi fi bine cotat in sondaje sunt convins ca si colegii mei,

la care voi fi atunci, ma vor sustine pentru aceasta functie".

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Ponta vrea negocieri cu Blaga si Gorghiu

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:30

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut, luni, in BPN, mandat pentru a-i invita la dialog pe copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, asupra a cinci teme, precum legislatia financiara, revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei.

Ponta a aratat ca prima tema de discutie vizeaza revizuirea Constitutiei. A doua tema, potrivit lui Ponta, se refera la sistemul electoral, unde, daca nu exista niste decizii politice, discutiile nu au cum sa progreseze. A treia tema priveste Masterplanul pe Transport. Ponta a aratat ca ministrii Rus, Teodorovici si Valcov trebuie sa stabileasca daca se va merge mai departe cu masterplanul de transport, asa cum a fost convenit cu CE.

Ponta a spus ca a patra tema de discutie se refera la legile sigurantei nationale. "Eu cred ca discutam in presa si fiecare vorbeste separat. Trebuie sa ne asezam toti la masa, sa vedem decizia CCR si sa luam o decizie legislativa clara", a spus Ponta despre legile sigurantei. El a aratat ca a cincea tema se refera la a vedea in ce masura Parlamentul si Executivul pot interveni in legislatia financiar-bancara, pentru ca a preveni viitoare crize "care, din pacate, vor aparea de fiecare data".

Continuarea pe www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Guvernul, dat in judecata de cinci confederatii sindicale

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:30

Cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national au anuntat, luni, ca dau in judecata Guvernul pentru desfiintarea Inspectiei Muncii prin OUG 86/2014, considerand ca aceasta prevedere este neconstitutionala, au anuntat, luni, liderii sindicali.

Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Nationala a Sidicatelor Libere din Romania - Fratia si Confederatia Sindicala Nationala Meridian au aratat, intr-o conferinta de presa, ca sunt solidare in demersul referitor la abrogarea prevederilor privind desfiintarea Inspectiei Muncii si aparitia Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

Liderul BNS, Dumitru Costin, a precizat ca in 29 decembrie 2014 a fost inregistrata o plangere prealabila la Guvern, iar celelalte patru confederatii s-au raliat si, in 9 ianuarie, toate confederatiile s-au adresat Avocatului Poporului, cerandu-i sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru ca aceasta sa evalueze constitutionalitatea OUG 86/2014, respectiv a articolului 5, referitor la infiintarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

Continuarea pe www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Noi sume impartite primariilor. Cine a luat cel mai putin

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:30

Ministerul Finantelor a publicat in Monitorul Oficial din 16 ianuarie un proiect privind repartizarea sumele din cota de 18, 5% din impozitul pe venit si a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor. Din impozitul pe venit Gorjul a primit 36.934 mii lei, iar din cotele de TVA a fost repartizata suma de 52.059 mii lei. Cei mai putin bani a primit comuna Balesti, adica 15 mii de lei, urmat de Turburea cu 113 mii lei si Dragutesti cu 126 mii lei. Cea mai mare suma a primit-o municipiul Motru 4.661 mii lei.

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Pandurul ]

Depozit de haine, distrus in incendiu

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:30

Un depozit de imbracaminte situat la etajul unei cladiri din Targu Jiu, str.

1 Decembrie 1918, a ars ieri intr-un incendiu. Potrivit ISU Gorj, c
auza probabila a incendiului este: "Scurtcircuit electric". Suprafata distrusa a fost de circa 50 mp.

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Pandurul ]

Politia la scoala din Jupanesti

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 13:30

Doi politisti din Carbunesti se afla la aceasta ora la scoala din Jupanesti, unde directorul Cristian Diaconescu este acuzat de profesoara Ilona Tita ca s
i-ar fi insus
it niste

bani castigati de aceasta in instanta. Profesoara sustine ca directorul a

profitat de faptul ca ea nu mai preda in unitatea respectiva si s-a folosit de banii ei, aproape 7.000 de lei. Profesoara a confirmat prezenta politistilor la scoala, unde a fost chemata si ea. A precizat ca sunt verificate mai multe documente. Ancheta este coordonata de un procuror de la Carbunesti.

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Pandurul ]

Preselectie pentru o emisiune dedicata copiilor talentati

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 10:30

Aproximativ 60 de copii din tot judetul vor sustine, astazi, la Palatul Copiilor din Targu Jiu preselectia pentru participarea la emisiunea Next Star. Copiii vor arata cat sunt de talentati la ora 12.00 in fata unui juriu strict.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

Cate firme au contracte colective de munca

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 10:30

Inspectoratul Teritorial de

Munca Gorj a remis presei o informare din care rezulta ca in 2014 au fost inregistrate un numar de

92 contracte colective de munca si 68 Acte Aditionale pentru

modificarea anumitor clauze din CCM. In total, 212 firme si-au inregistrat CCM.

Potrivit legii, trebuie sa aiba

CCM orice firma cu mai mult de 21 de angajati. Daca toti ar respecta legea

atunci ar trebui sa fie contracte de munca la 441 de unitati din judet, care au

peste 21 de angajati.

Tot in 2014, au fost verificati

193 agenti economici, fiind trasate un numar total de 94 masuri.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

Perchezitii DNA la IPJ Timis. Sunt vizati capii politiei!

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 10:30

Procurorii DNA fac, luni, perchezitii la sediile IPJ Timis si Politiei Recas, intr-un dosar privind fapte de coruptie, printre cei vizati fiind seful Politiei Judetene si adjunctul acestuia, Sorin Muntean si Florin Bolbos, precum si seful de la Rutiera, Marcel Craciunescu, spun surse judiciare.

De asemenea, au loc perchezitii si la sediul Primariei Recas, condusa de Pavel Teodor (PSD).

Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar sunt vizati seful Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Timis, comisar-sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-sef Florin Bolbos, precum si seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, si doi ofiteri de la Serviciul Circulatie Rutiere.

Sursele citate mai spun ca procurorii DNA fac cercetari privind mai multe fapte de coruptie in ceea ce ii priveste pe acestia, iar sase persoane urmeaza sa fie aduse la audieri la sediul DNA Timis.

www.mediafax.ro

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Pandurul ]

Peptan pleaca din sindicate in politica

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:31

Un lider din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), Gheorghe Peptan, anunta ca paraseste miscarea sindicala pentru a intra in politica. Acesta crede ca este "o alternativa profitabila pentru gorjeni". Peptan vrea sa fie urmatorul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. "Mizez pe faptul ca timp de 25 de ani nu s-a mai creat nici un loc de munca in judetul nostru, ba din contra, s-au desfiintat locurile de munca prin demolarea a industriei: Barsesti, fabrica de caramida, Tigaretele, Fabrica de bere si altele, unde s-au pierdut mii de locuri de munca. Nimeni nu s-a implicat sa infiinteze niste complexe zootehnice Decizia e irevocabila si luand in considerare ca am experienta din miscarea sindicala pot sa fac multe pentru gorjenii nostri. Consider ca a venit momentul pentru o schimbare", sustine Peptan. Acesta crede ca are notorietate pentru ca a participat la multe emisiuni la posturile locale. Mai mult, el spune ca gorjenii il roaga sa candideze. "Primesc zilnic 30-40-45 de telefoane de diferiti cetateni din Gorj si ma indeamna sa candidez pentru ca am sanse mari sa fiu un reprezentant in Gorj". "La finele anului 2015 voi parasi miscarea sindicala. (..) M-am consultat cu familia si cu prietenii si am constatat ca sunt omul potrivit pentru locul potrivit", a incheiat Gheorghe Peptan. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Pandurul ]

Manta refuza invitatia PSD: Ma las de politica!

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:31

Pantelimon Manta isi anunta din nou retragerea din politica, asa cum a facut in mai multe randuri, cand nu a mai fost dorit de partidul din care facea parte. Manta a vrut sa se retraga si cand Basescu nu l-a lasat sa candideze la parlamentare din partea PD, apoi a spus ca din Partidul Conservator nu va pleca decat cu picioarele inainte. A ajuns la PNL, de unde a fost exclus saptamana trecuta si, desi a fost ofertat de PSD, spune ca mai bine se lasa de politica.

PSD Gorj ii deschide usile lui Pantelimon Manta, liberalul exclus saptamana trecuta din partid. Invitatia vine chiar din partea presedintelui executiv al social-democratilor gorjeni. "PSD este partidul care de fiecare data a manifestat deschidere catre resursa umana. Conditiile sunt cele prevazute in statut, ele se aplica dupa vointa unui om ce vrea sa vina in partid", a declarat Ion Calinoiu.

Pantelimon Manta a contestat excluderea din PNL, insa este decis sa renunte la politica in cazul in care decizia va ramane definitiva. "Ipotetic vorbind, daca va ramane definitiva decizia de excludere, ma las de politica. A inceput sa-mi displaca politica. Ii multumesc domnului Calinoiu si doar atat. Pentru fiecare vine o varsta cand trebuie sa-i lasam pe tineri, pe cei neamestecati in scandaluri", a declarat Manta. Acesta spune ca a facut un pas inapoi pentru a-l lasa pe fiul sau in prima linie, Claudiu Manta fiind presedintele organizatiei de tineret a PSD Gorj. "Eu mai am si situatia delicata cu baiatul care este dincolo si ...

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Pandurul ]

Primarul Barca, atacat de Popeanga si Romanescu

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:31

Deputatul PSD Vasile Popeanga si fostul subprefect Marcel Romanescu, prezenti in aceeasi emisiune la un post local, l-au luat la misto pe primarul din Turburea Ion Birca. In ultimele zile au aparut mai multi candidati pe postul de presedinte la Consiliul Judetean, dar Popeanga il vede pe Birca cel mai potrivit. "Pe primul loc l-as pune pe Birca de la Turburea pentru ca Barca este un om de baza acum in PSD, un om de baza, si am vazut ca isi spune puncte de vedere despre oamenii din PSD, el venind de la PDL", a spus ironic Popeanga. Asta desi Popeanga a ajuns la PSD tot de la PD. "Am aceeasi optiune cu domnul Popeanga", a completat Marcel Romanescu, si el fost pedelist, plecat la PNL.

Potrivit unor surse, deputatul Popeanga isi cauta motiv de cearta in PSD, pentru a pleca la noul PNL, pe filiera democrat-liberala. Si el, si Scarlat Iriza, un alt deputat PSD, sunt in cautare de partid pentru viitoarele alegeri si nu au multe variante. Fie la partidul creat de Mircea Geoana, fie la noul PNL. Vasile Popeanga a sustinut la un post local de televiziune ca nu se asteapta sa mai fie sustinut de PSD pentru un alt mandat: "Eu am avut realismul nici sa nu cer chestia asta, sa ma treaca pe sondaje. Dupa parerea mea e prematur sa faci, sa te gandesti la ce sa candidezi pentru ca nu sunt clare foarte multe lucruri si pana in 2016 mai este". (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Pandurul ]

Liberalii fac recensamantul traseistilor

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:31

Dian Popescu a cerut Institutiei Prefecturii o situatie oficiala cu alesii liberali care au trecut la alte partide. Asta pentru ca mai multi consilieri locali nu recunosteau ca nu mai sunt in PNL. Surpriza a fost alta: liberalii mai au 13 primari si nu 12 cat stia presedintele Dian Popescu. Asta inseamna ca unul dintre primarii care si-au anuntat trecerea la PSD nu a depus actele in termenul legal. Pentru a depista care este primarul caruia nu i-a reusit trecerea in alt partid, Dian Popescu va solicita, in aceasta saptamana, o situatie nominala cu traseistii. "Am cerut sa ni se comunice oficial numarul de consilieri si primari pe care ii are fiecare partid in parte. Potrivit informatiilor primite de la Prefectura avem 13 primari si 107 consilieri. Eu stiam ca mai avem 12 primari, insa am inteles ca unul a transmis hartia cu cateva ore mai tarziu de la expirarea termenului legal, iar din acest motiv este in continuare la PNL. Pentru asta voi solicita o comunicare nominala a traseistilor", a declarat Dian Popescu. In sedinta de Birou Permanent de la sfarsitul saptamanii trecute fiecare membru a primit sarcini precise pentru a consolida organizatiile locale unde s-au inregistrat traseisti.

Actualitate / stiri Actualitate6 vizite[ Pandurul ]

Pandurii a semnat cu "taticul" Grecu

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 07:30

Pandurii a semnat cu "taticul" GrecuPandurii Targu Jiu l-a imprumutat pe Laurentiu Iorga la Otelul si a semnat un contract pe doi ani si jumatate cu fundasul de banda stanga de la Dinamo, Constantin Grecu. Acesta vine la Targu Jiu din postura de jucator liber de contract. In ziua in care a semnat contractul cu Pandurii, Grecu a devenit tatic. "In primul rand sunt emotionat pentru ca sotia mi-a daruit primul copil, iar apoi pentru ca am revenit la Targu Jiu, acolo unde m-am lansat in cariera. Aici practic a fost inceputul meu in fotbal, la nivel de liga 1", a spus Constantin Grecu, acesta povestind ca a fost stresat de faptul ca nu-si gasea echipa. Despre antrenorul Edi Iordanescu a auzit ca are o "filozofie noua" si spera sa se integreze. "Am inteles ca dansul are o filozofie noua, sper sa ne integram in cerintele dansului si sa avem rezultate in primul rand".

Constantin Grecu are 26 de ani si s-a nascut la Craiova. A mai jucat la Pandurii in perioada 2008-2011 in 64 de meciuri, iar in ultimele sezoane a trecut pe la U Cluj, Petrolul Ploiesti si Dinamo Bucuresti. In total are 104 meciuri in Liga 1, 7 in Cupa Romaniei si 2 in Cupa Ligii precum si o selectie la echipa nationala a Romaniei in amicalul castigat cu 4-0 cu Turkmenistan in urma cu 3 ani.

Sport / stiri Sport41 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima