Rezultatele 181 - 210 din 1000 (0.537 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Dubla ancheta la caminul de batrani de la Suseni

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:37

Autoritatile judetene si cele din sanatate publica au demarat o ancheta la caminul de batrani de la Suseni, administrat de Directia Generala de Asistenta si Protectie Sociala (DGASPC) Gorj. Echipe de control de la Consiliul Judetean si Directia de Sanatate Publica au fost trimise la caminul de la Suseni. Problema pare si de competenta organelor de cercetare, pentru ca este vorba despre o cheltuiala de milioane de lei pentru reteaua de apa, care nu functioneaza. Batranii consuma apa contaminata, nu din cea imbuteliata, spun surse din cadrul caminului de batrani.

Ca apa din reteaua de la Suseni este contaminata cu E.coli, streptococi si alte bacterii este sigur. Confirma si directorul centrului, Stelian Luca, dar si buletine de analiza ale DSP Gorj, din 2014.

Verificari multiple

Se verifica daca batranii primesc apa menajera sau apa cumparata. "Am discutat cu colegii din Consiliul Judetean si Protectia Copilului. O sa solicit si ajutorul DSP Gorj pentru a vedea daca informatiile sunt corecte sau nu. Daca sunt, trebuie luate masuri", a declarat Cosmin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Si Marius Boeriu, seful Directiei de Sanatate Publica Gorj, a declarat ca a trimis inca de marti o echipa la camin. Ultimul control a fost in 2014, cand s-a descoperit ca apa nu e buna de baut. DGASPC Gorj, institutia in subordinea careia este caminul din Suseni, nu a luat masuri de remediere a instalatiei de apa, desi se bagasera bani grei, ci a aprobat un contract pentru ...

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Pandurul ]

Rectorul UCB, in pericol sa-si piarda functia?

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:36

Luminita Popescu, rectorul Universitatii "Constantin Brancusi", pare a avea zilele numarate in fruntea institutiei de invatamant superior. In urma unei "anchete de opinie", nici macar jumatate dintre profesorii si cercetatorii institutiei nu au girat actuala conducere a universitatii de stat din Targu Jiu. Pe de alta parte, Senatul UCB, condus de Adrian Gorun, a reusit sa obtina votul de incredere de la aproape 80% din cadrele didactice.

Comunitatea academica de la UCB a fost chemata vineri, 10 martie, de senatorii universitari, sa acorde votul de incredere rectorului, Consiliului de Administratie, dar si Senatului universitatii. Au luat parte aproximativ 120 de profesori titulari si cercetatori din cadrul universitatii. Rectorul Luminita Popescu a primit 42 de voturi, iar membrii CA nici macar 40. In schimb, senatorii UCB au primit aproape 80% din voturi.

Adrian Gorun, presedintele Senatului UCB, a explicat de ce a fost necesara aceasta consultare. "Este o prevedere in contractul managerial incheiat intre rectorul UCB si Senat. Unul dintre criterii prevede o evaluare anuala a gradului de incredere al cadrelor didactice titulare in conducerea universitatii. Si indicatorul este ca acest grad sa fie de minimum 60% din numarul total al cadrelor didactice titulare si cercetatori. Ei sunt 123; este un tip de ancheta de opinie", a declarat Adrian Gorun.

Din Consiliul de Administratie al UCB fac parte: rectorul, prorectorii, decanii facultatilor, directorul general administrativ, ..

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Pandurul ]

Scandalul dintre pescari se amplifica. Iata de ce!

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:34

Scandalul dintre Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj si Asociatia Mob Pesc din Rovinari, privind dreptul de a viza permisele de pescuit pentru anul in curs, se amplifica. Cei din Rovinari acuza conducerea AJVPS Gorj de faptul ca vrea sa puna mana pe cotizatii pentru a plati salarii mari angajatilor. Ba mai mult, vin cu un document prin care se specifica faptul ca nu exista zone de pescuit recreativ contractate de asociatii de pescari sportivi. La randul sau, si conducerea AJVPS detine acte aditionale prin care se prelungeste un contract expirat de cativa ani.

Conducerea AJVPS sustine ca detine majoritatea apelor din Gorj, in baza unor acte aditionale semnate de Nicolae Dimulescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA). Directorul Niculaie Tonca spune ca din 2016, cand au expirat autorizatiile detinute de asociatii pentru administrarea cursurilor de apa, s-a revenit la vechile contracte, iar AJVPS Gorj este singura asociatie care are un contract si poate viza permisele pescarilor pe anul in curs. "Avem o decizie ANPA, comunicata in data de 24 februarie 2017, in care presedintele ANPA spune ca pentru zonele de pescuit recreativ sportiv contractate de asociatiile de pescari sunt valabile permisele din anul 2016, insotite de carnetele de membru al asociatiile respective. Contractul este din 31 decembrie 1987 pe 20 de ani, apoi vin cu aditionalul 1 si aditionalul 2 care clarifica treaba. Nu au toti, dar noi avem asa ...

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Pandurul ]

Liberalii gorjeni se pregatesc de alegeri

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:31

Alegeri in Partidul National Liberal, filiala Gorj, pe 8 aprilie 2017. Liberalii isi aleg presedintele, functie ocupata in prezent de deputatul Dan Vilceanu. Cine doreste sa se inscrie in cursa pentru sefia partidului o poate face incepand de miercuri, 15 martie, pana pe 3 aprilie.

Liberalii gorjeni sunt chemati sa-si aleaga presedintele. "Se vor face alegeri inclusiv la nivel de comune. Depunerea candidaturilor pentru functiile de presedinti la organizatiile locale se face intre 15 si 20 martie, urmand ca ei sa-si stabileasca data alegerilor la nivel de comuna", a spus Denisa Suta, vicepresedinte PNL Gorj. Pana acum nimeni nu s-a aratat interesat sa candideze pentru sefia PNL Gorj, cu exceptia actualului presedinte Dan Vilceanu. "Pentru functia de presedinte la organizatia judeteana, candidaturile se depun tot cu cinci zile inaintea datei de 8 aprilie, respectiv pana la data de 3 aprilie, la secretariatul PNL Gorj. Structura BPJ este formata din presedinte, doi prim-vicepresedinti, opt vicepresedinti, 15 membri, un trezorier si doi presedinti de comisii interne care au rol consultativ. Pana acum nu s-a depus nicio candidatura, s-a stabilit un comitet de organizare a alegerilor", a mai spus Denisa Suta, purtatorul de cuvant al PNL Gorj. Liberalul Dan Vilceanu a fost ales presedinte unic la PNL Gorj dupa alegerile locale din vara lui 2016.

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Pandurul ]

Satenii din Stejari, pusi la munca de primar

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:30

Un primar din Gorj a facut un regulament prin care vrea sa ii determine pe cetateni sa faca si sa pastreze curatenia in comuna. Seful administratiei locale din Stejari le cere consatenilor sa-si desfunde podetele, sa-si curete santurile, sa curete si sa varuiasca pomii din dreptul gospodariilor, sa repare gardul aferent gospodariei, daca este cazul, dar si sa nu arunce gunoaiele pe spatiul public. Chiar daca unele dintre aceste activitati ar trebui efectuate de primarie, autoritatile locale spun ca vor sa-i determine pe cetateni sa se implice mai mult in ceea ce priveste curatenia la nivel de localitate. "Majoritatea primarilor ar trebui sa aiba acest regulament. Si acasa trebuie sa fim curati. Ordinea si disciplina ar trebui sa ne caracterizeze pe noi, edilii. Asteptam reactiile cetatenilor. Majoritatea nu-si fac curatenie la poarta. Legea spune ca tot ce e la poarta cetateanului apartine primariei. Asta este mai mult o actiune civica, de bun simt, nu e o obligatie. Ar trebui sa vina in sprijinul nostru", a declarat Robert Pausi, primarul comunei Stejari.

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Scoli reabilitate dupa mai bine de un secol

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:30

Situatie incredibila intr-o comuna din judetul Gorj! Doua scoli din Arcani vor fi modernizate dupa mai bine de o suta de ani de cand au fost construite. Autoritatile locale au obtinut finantare guvernamentala, astfel ca scolile din Campofeni si Stroiesti vor intra in reabilitare totala.

Doua scoli din judetul Gorj vor fi reconsolidate si modernizate dupa ce timp de o suta de ani nu s-a facut nicio investitie. Cele doua unitati de invatamant inca mai au toaletele in fundul curtii. "Au 110 ani vechime, ca si caminul cultural de altfel. Caminul cultural este construit in 1909. In toti acesti ani nu s-a reabilitat nimic. La Campofeni este singura scoala care atunci cand a fost construita, acum 100 de ani, are amfiteatru cu scena de spectacole si vrem sa pastram aceeasi structura", a declarat Aristica Coiculescu, primarul din Arcani.

Modernizarea unitatilor scolare consta in reabilitare, consolidare a structurii, dotari, mobilier, vestiare, garderoba, instalatii video, de sonorizare, iluminat. La Campofeni invata in jur de 40 de copii, iar la Stroiesti circa 30, spun autoritatile locale. "In prezent scolile sunt degradate, cu toalete in fundul curtii. In urma reabilitarii atasam la corpul scolii toalete moderne si centralele termice. Vom face imprejmuire corespunzatoare, parchet, schimbam invelitoarea. La scoli avem contractul de finantare semnat deja cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si suntem in faza de licitatie. Valoarea de reabilitare a scolilor este de 1.561.000 lei ...

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Pandurul ]

Scriitorii si rezervistii, in acelasi sediu. Unde!

Marti, 14 Martie 2017, ora 23:28

Imobilul in care a functionat pana nu demult Directia pentru Persoanele cu Handicap din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj este intr-o stare avansata de degradare. Asta desi in cladirea de pe Bradului ar trebui sa functioneze in prezent doua asociatii, una culturala si alta in subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Casa a fost data in folosinta gratuita in luna noiembrie a anului trecut.

Uniunea Scriitorilor din Romania are sediu la Targu Jiu de la finele anului trecut. Cel putin in acte. Sediul scriitorilor ar trebui sa fie in casa de pe strada Bradului, insa in realitate casa are lacatul pus pe porti, iar starea imobilului nu este tocmai buna. Tot in aceasta cladire ar trebui sa mai functioneze si sediul Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Ministerul Afacerilor Interne.

Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), Nicolae Manolescu, a facut solicitarea catre primarie in data de 19 mai 2016, cu mentiunea ca are nevoie de un spatiu pentru desfasurarea diverselor activitati ale membrilor reprezentativi ai USR in Targu Jiu.

Prea putini scriitori pentru o filiala USR

In fapt, USR nu va putea avea o filiala la Gorj din cauza numarului mic de membri. Este vorba cel mult despre o reprezentanta fara niciun fel de statut juridic. "Nu este o filiala, este o reprezentanta care n-ar niciun fel de personalitate juridica. Le trebuie un spatiu pentru reprezentanta, au voie cei care sunt membri ...

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Fost ministru al Sanatatii, asteptat la Targu Jiu. De ce!

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:31

Fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, ar trebui sa ajunga miercuri la Targu Jiu, dar nu pentru a vizita spitalele pe care oricum nu le-a vizitat nici in timpul mandatului sau, ci pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Gorj. El a fost asteptat la instanta si cu trei saptamani in urma, cand trebuia sa depuna marturie impreuna cu fostul premier Victor Ponta. Atunci doar deputatul de Gorj a ajuns la Tribunal, aceasta fiind prima "deplasare" pe care Ponta a facut-o de la alegeri incoace in judetul care l-a trimis pentru a patra oara in Parlament.

Ca si in situatia lui Ponta, audierea lui Banicioiu are legatura cu telefoanele pe care acesta le-a primit sau dat pe un numar de telefon despre care un inculpat, Danut Filipescu, sustine ca i-a apartinut.

Procurorii DNA incearca sa demonstreze ca, de fapt, numarul telefonic ii apartine fostului deputat Mugurel Surupaceanu si ca acesta ar fi fost folosit pentru intermedierea afacerii cunoscute ca "Buldotanc". Filipescu a prezentat insa inclusiv procurori notariale prin care sustine ca numarul ii apartinea dupa ce a fost angajat la firma care a fost patronata de Surupaceanu inainte sa devina parlamentar. Banicioiu este printre cei care au purtat numeroase convorbiri in cursul lui 2007 cu utilizatorul numarului de telefon invocat de anchetatori, pe parcursul cercetarilor el fiind audiat si la DNA. Marturia sa era asteptata in fata instantei la termenul anterior, din 22 februarie, insa atunci ...

Actualitate / stiri Actualitate29 vizite[ Pandurul ]

Mosoiu: "Butan va fi candidatul PNL la Dragutesti"

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:30

Vasile Mosoiu, fostul primar al comunei Dragutesti, arunca bomba dupa ce ALDE si PSD au stabilit ca vor avea candidati comuni la Targu Jiu si Dragutesti. Mosoiu spune ca presedintele PSD Dragutesti, Gheorghe Butan, va candida din partea PNL, iar el ii va fi sef de campanie. "Am spus si repet: il voi sustine pe Butan Gheorghe la Primaria Dragutesti. Eu va garantez 100% ca domnul Butan Gheorghe nu se astepta sa fie nominalizata o alta persoana, mi se pare un lucru absurd. Butan va fi candidatul Partidului National Liberal si Mosoiu Vasile va fi seful lui de campanie electorala. Este a patra batalie pe care o dau in comuna Dragutesti si vreau sa o castig", a spus Vasile Mosoiu. Liberalului nu-i vine sa creada ca PSD va sustine la Dragutesti candidatul ALDE, pe Ion Popescu, dupa ce Butan este presedintele organizatiei social-democrate de 24 de ani. "Vasile Mosoiu, vorbesc in nume personal, il va oferta pe Butan si va garantez succes suta la suta", a conchis Mosoiu.

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Stabilesc daca merg impreuna la alegerile partiale din Gorj

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:29

Reprezentantii PSD Gorj au confirmat discutiile purtate cu fostul senator Dian Popescu, copresedintele ALDE Gorj, in vederea stabilirii si sustinerii candidatilor la primariile Dragutesti si Targu Jiu. Candidaturile vor fi oficializate intr-o sedinta comuna. "A fost o discutie cu domnul Dian Popescu la care a participat doar domnul senator Florin Carciumaru. Nu a fost un cadru oficial, a fost o varianta de lucru. O decizie va fi luata in cadrul Biroului Permanent Judetean, dar inainte de aceasta decizie consideram ca ar fi nevoie de o intalnire intr-un cadru oficial, intalnire la care sa participe atat reprezentanti ai PSD, cat si reprezentanti ALDE. Dupa ce vor fi bifate toate punctele importante, decizia va fi validata in cadrul Biroului Politic Judetean, atat la noi, cat si la cei de la ALDE", a declarat Anca Bordusanu, purtatorul de cuvant al PSD Gorj.

Aldistii ar urma sa-l sustina pe Aurel Popescu, candidatul PSD, la Primaria Targu Jiu, conditia fiind ca la Dragutesti sa se mearga pe mana actualului primar interimar Ion Popescu, de la ALDE.

Actualitate / stiri Actualitate28 vizite[ Pandurul ]

A fost reintrodus trenul pe ruta Motru-Craiova

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:18

Motrenii vor putea si de acum inainte sa ajunga la Craiova, cu trenul. Societatea Softrans a reluat cursele pe ruta Motru-Craiova si retur, asta dupa ce a reusit sa-si reinnoiasca avizul pentru acest traseu. Operatorul de transport spune ca va mai prelua calatori de pe aceasta ruta inca cel putin cativa ani de aici inainte.

Operatorul de transport feroviar Softrans, din Craiova, a anulat timp de circa doua saptamani trenurile pe ruta Motru-Craiova si retur. Reprezentantii societatii au spus ca a fost nevoie de aceasta "anulare temporara" pentru ca nu obtinusera avizul pentru a mai putea circula pe acest traseu. De la sfarsitul saptamanii trecute, trenurile au fost reintroduse pe aceasta ruta. "N-am renuntat, nu s-a schimbat nimic. Trenul este pe acelasi orar. A fost anulat o perioada pentru un aviz pentru prelungirea vagonului. Atata tot. Este vorba de avizul de functionare. Este valabil doi ani si jumatate. Am reluat de sambata, din data de 11 martie. Conducerea nu s-a gandit pana acum sa renunte la aceasta ruta", a declarat Andrei Becheanu, responsabil Relatii cu clientii in cadrul societatii Softrans.

Astfel, trenul tip Regio (personal), cu un singur vagon, va pleca de la Motru si din Craiova de doua ori pe zi. Prima plecare de la Motru este la ora 7.35, iar cea de-a dea doua la 19.40.

Costul unul bilet de la Motru la Craiova este de 13 lei. Pe calea ferata ar fi vorba de circa 90 de km parcursi de tren pe aceasta ruta. Autoritatile locale din Motru sperau ca cei de la ...

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Pandurul ]

Vrea sa afle activitatea parlamentarilor de Gorj

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:17

Dan Ilie Morega, presedintele Institutului de Analiza si Investigatii Publice, vrea sa le ceara parlamentarilor de Gorj un raport de activitate pentru primele trei luni de mandat. "Complexul Energetic Oltenia se confrunta cu anumite probleme. Fondul Proprietatea are drept de veto la Complexul Energetic Oltenia si poate sa-l actioneze in justitie. Ei vor sa dea in judecata actualul Directorat pentru ca in bugetul din acest si in programul de restructurare n-au prevazut sa reduca 1.000 de salariati. Eu vreau sa atrag atentia tuturor parlamentarilor, fie ca sunt de la PSD sau de la PNL, ori ALDE, sa se ocupe indeaproape de acest lucru. Parlamentarii au obligatia sacra sa se implice in aceasta problema. Noi, Institutul de Analiza si Investigatii Publice, le vom cere oficial parlamentarilor sa ne comunice un raport de activitate, sa spuna ce legi au initiat in trei luni", a spus Morega. (D.M.)

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Pandurul ]

Prima dezvaluire a lui Ponta despre Dragnea

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:17

Pe modelul prietenului sau Sebastian Ghita, care a reusit sa incheie carierele unor sefi din SRI sau DNA, Victor Ponta a vorbit si el despre implicarea pe care a avut-o actualul sau sef de partid in negocierea faimosului protocol de coabitare cu Traian Basescu. Deputatul de Gorj l-a indicat pe Liviu Dragnea ca fiind cel care a negociat hartia cu care Ponta a mers la Bruxelles inainte de a fi numit premier de catre fostul presedinte. Intr-o interventie la DC NewsLive, Ponta a precizat ca Dragnea a avut negocieri cu fostul consilier prezidential Iulian Chifu in baza unui mandat pe care il primise de la el si Crin Antonescu, in calitate de copresedinte USL la acea vreme. "Cand iei singur deciziile, inevitabil unele sunt bune, altele mai putin bune, doar ca trebuie sa ti le asumi si nu trebuie sa le lasi pe altii. Eu am avut prostul obicei sa-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Basescu. Mi l-am asumat eu. De scris si de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea si a fost prezent cu mine acolo", a declarat Ponta. El a adus clarificari si in privinta deciziei luate de sustinere in functie a actualei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi. "Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amandoi, eu si Liviu, acum am ramas eu omul rau. Nu am fost doar eu, am fost doi", a mai afirmat Victor Ponta, care a tinut sa atraga atentia ca "sunt decizii pe care le imparti cu altii, dar la un moment dat ti le asumi".

Declaratiile lui Ponta vin la o zi dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca ...

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]

Angajatii de la Mediu au protestat pentru salarii. Ameninta cu greva generala!

Marti, 14 Martie 2017, ora 22:05

Circa 50 de salariati ai Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj si cei ai Garzii de Mediu au protestat marti, 14 martie, in fata institutiei. Timp de doua ore, oamenii au refuzat sa munceasca, nemultumiti fiind de salariile pe care le primesc.

Nicoale Dadalau este consilier superior in cadrul APM Gorj si incaseaza un salariu lunar de 2000 de lei. Acesta spune ca sunt colegi in alte institutii deconcentrate care presteaza acelasi tip de munca, dar care primesc un salariu de 5000 de lei. "Inechitatile salariale dintre noi si alte institutii deconcentrate la nivel de judet m-au determinat sa protestez. Adica, la noi in institutie nu s-au mai marit salariile din 2009, pe cand la celelalte institutii au fost mariri pana la 100%. In privinta aceasta Ministerul Mediului poata sa ia masuri. Astazi (n.r. - marti) este o greva de avertisment, iar urmatoarea va fi greva generala".

"Cele mai mici salarii"

Anul trecut, protestatarii au facut o greva la Ministerul Mediului si au primit promisiuni ca inechitatile salariale nu vor mai exista. Insa totul a ramas la nivel de promisiune. "Am ajuns sa facem aceasta greva datorita salariilor extrem de mici pe care le incasam. Avem cele mai mici salarii dintre functionarii publici din tara. In concret, un consilier debutant este platit cu 1.100 lei, pe cand un consilier superior, cu 20-25 de ani vechime, primeste un salariu de 2.000 de lei. Din cate stim noi, in celelalte institutii primesc salarii cel putin duble. Noi facem demersuri de ..

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Pandurul ]

Targu Jiu: Taxele de pasunat raman neschimbate

Marti, 14 Martie 2017, ora 21:59

Crescatorii de animale din localitatile componente municipiului Targu Jiu vor plati aceleasi taxe de pasunat ca si anul trecut. Pentru bovine si cabaline adulte, crescatorii platesc 30 de lei/cap de animal. La taurine si cabaline tinere, taxa de pasunat este de 15 lei/cap de animal. In privinta ovinelor si caprinelor adulte, taxa este de 10 lei/cap de animal, iar la cele tinere de 5 lei.

Constantin Radutoiu, director in cadrul Primariei Targu Jiu, a spus ca s-a mentinut taxa la aceeasi valoare pentru ca sumele colectate sunt suficiente pentru intretinerea pasunilor.

Crescatorii de animale din alte localitati nu au voie sa-si aduca vacile, oile sau caii pe pasunile din Targu Jiu. Animalele pot fi scoase pe islaz numai dupa achitarea taxei. Perioada de pasunat este 15 mai-30 septembrie.

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Pandurii, pauza de 10 zile

Marti, 14 Martie 2017, ora 21:56

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat programul etapelor III, IV si V din play-off-ul si play-out-ul Ligii I. Pandurii joaca pe 20 martie cu CSM Poli Iasi, iar urmatoarea etapa este pe 31 martie. Dar apoi are doua meciuri intr-o saptamana, unul pe 4 aprilie si altul pe 7 aprilie.

Meciurile din play-off: sambata, 1 aprilie - ora 20.30: CS Universitatea Craiova - CFR Cluj; duminica, 2 aprilie - ora 20.30: Steaua - Dinamo; luni, 3 aprilie - ora 20.30: Astra - Viitorul.

Play-out: vineri, 31 martie - ora 18.00: Concordia - Pandurii, ora 20.30: Botosani - ASA Targu Mures; sambata, 1 aprilie - ora 18.00: CSM Poli Iasi - ACS Poli Timisoara; duminica, 2 aprilie - ora 15.00: FC Voluntari - Gaz Metan Medias.

Meciurile din play-off, etapa a IV-a, sunt programate miercuri 5 aprilie - ora 21.00: Dinamo - CFR Cluj; joi, 6 aprilie - ora 18.00: Viitorul - Craiova, ora 20.30: Steaua - Astra. Meciurile din play-out sunt: marti, 4 aprilie - ora 18.00: ASA - Pandurii, ora 20.30: Timisoara - Concordia; miercuri, 5 aprilie - ora 16.00: Botosani - Voluntari, ora 18.30: Medias - Iasi. In etapa a V-a, Pandurii joaca pe 7 aprilie cu Timisoara. Play-off: duminica, 9 aprilie - ora 18.00: CFR Cluj - Viitorul, ora 20.30: Craiova - Steaua; luni, 10 aprilie - ora 20.30: Astra - Dinamo. Play-out: vineri, 7 aprilie - ora 17.30: Pandurii - Timisoara; sambata, 8 aprilie - ora 14.30: FC Voluntari - ASA, ora 20.30: Iasi - Botosani; luni, 10 aprilie - ora 18.00: Concordia - Medias.

Sport / stiri Sport24 vizite[ Pandurul ]

Cupa Romaniei se joaca la Esicleni

Marti, 14 Martie 2017, ora 21:55

Asociatia Judeteana de Fotbal (AJF) Gorj a stabilit calendarul Cupei Romaniei pentru sezonul de primavara. Pe 12 aprilie 2017 se joaca optimi de finala, pe 26 aprilie 2017 sunt sferturile de finala, 17 mai - semifinale tur, 31 mai 2017 - semifinale retur, iar pe 11 iunie 2017 este finala. Finala Cupei Romaniei, sezonul 2016-2017, se va disputa la Esicleni. In 2016, Cupa Romaniei a fost castigata de International Balesti. (A.P.)

Sport / stiri Sport15 vizite[ Pandurul ]

Vilceanu: CEO depinde de conducere si Guvern

Marti, 14 Martie 2017, ora 19:33

Deputatul Dan Vilceanu asigura angajatii Complexului Energetic Oltenia ca soarta companiei depinde strict de conducerea societatii si de buna credinta a Guvernului, nu de factori din afara tarii, a transmis PNL Gorj, intr-un comunicat de presa, dupa o intalnire a liderului PNL cu delegatia FMI. Deputatul PNL Gorj a participat la intalnirea pe care delegatia FMI a avut- o cu Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor. El a intrebat membrii delegatiei care este opinia lor despre CE Oltenia. FMI a raspuns ca trebuie respectata OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si hotararea de guvern de listarea la bursa a pachetului de 15%. Vilceanu spune ca astfel sunt contrazisi Victor Ponta si Laurentiu Ciurel, care spuneau ca FMI vrea sa inchida CEO. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Pandurul ]

Acuzatii grave la Caminul Suseni. Apa de la robinet e contaminata!

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:49

Acuzatii grave la Caminul Suseni. Apa de la robinet e contaminata!Caminul de batrani de la Suseni este alimentat cu apa contaminata, asa cum arata analize efectuate de Directia de Sanatate Publica Gorj. Testele au fost facute acum doi ani si nu au mai fost repetate, insa tot de atunci, institutia a apelat la un contract pentru achizitia de apa potabila, recunoscand ca cea de la robinetul centrului este contaminata.

Lucrarea de executare a retelei de apa pentru Suseni si alte doua sate a costat 3, 4 milioane de lei, dar apa nu este potabila. Cel putin nu cea de la robinetul Caminului de batrani de la Suseni. Analizele de laborator ale apei au aratat prezenta de materii fecale, E.coli, enterococi, stafilococi si streptococi. Cei de la camin spun ca problema a aparut din cauza executarii gresite a lucrarilor care au dus la infiltrarea lichidului din fosa septica in conducta de apa potabila. Unii spun ca batranii primesc si acum apa contaminata, dar directorul caminului, Stelian Luca, neaga. Confirma ca apa nu este buna de baut, dar se apara spunand ca asa e si in sat. Totodata, acesta spune ca a rezolvat problema inca din 2014, dupa controlul Directiei de Sanatate Publica si cumpara apa. "Si in sat, si la noi. Si in sat la Suseni e ca noi. Daca facem un test, acum nu stiu, dar in 2014 cand s-a facut nu a fost buna. Directia a facut contract pentru apa si periodic ni se aduc 40 de bidoane de apa. Pentru beneficiari si personal. Au venit de la DSP, s-a facut comisie si imediat am cumparat apa. Acum batranii beneficiaza de apa de la instalatia ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Pandurul ]

Control la Lelesti, dupa moartea unor capre

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:43

Control la Lelesti, dupa moartea unor capreCele cinci statii de epurare a apelor uzate din comuna Lelesti au fost verificate luni de comisari ai Garzii de Mediu si inspectori ai Apelor Romane. Un localnic a sesizat autoritatile cu privire la posibile nereguli in functionarea acestora, dupa ce, cu doi ani in urma, lui i-au murit peste 20 de capre care bausera apa din paraiele din zona. Omul s-a tot plans de atunci despre posibila poluare a apelor, anul trecut fiind aplicata si o amenda catre autoritatile locale. El sustine insa ca lucrurile ar fi ramas neschimbate si in prezent, fiind contrazis insa de primarul comunei.

Silviu Popeanga a renuntat sa mai creasca animale dupa ce a pierdut peste 20 de capre. Nu a renuntat insa la a cere controale peste controale care sa determine autoritatile locale sa respecte proiectele in baza carora functioneaza cele cinci statii de epurare din satele comunei Lelesti. "A fost un control de la Garda de Mediu si anul trecut si atunci au pus un cot in caminul de evacuare a apelor, dar apa tot in parau ajunge si nu e normal pentru ca nu e filtrata. Daca ar fi curata nu as avea nicio problema. Mie mi-au murit vreo 20 si ceva de capre, am prelevat probe si am trimis la Bucuresti la analize. Acolo m-au intrebat de unde au baut apa infestata pentru ca a iesit drept cauza a mortii coccitoza. Stiam ca de la statiile astea pentru ca la acea vreme nu functionau deloc. Epurarea se face doar partial si apa e deversata asa in paraie, de asta au murit animalele", spune Popeanga.

Ce spune Primaria ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Pandurul ]

Fosta discoteca din Stanesti, transformata in cinematograf

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:14

Fosta discoteca din Stanesti, transformata in cinematografAutoritatile locale din comuna Stanesti vor sa infiinteze un cinematograf, intr-un camin cultural unde pana acum cativa ani functiona o discoteca. In acest sens, primarul a solicitat fonduri pentru reabilitarea cladirii.

Doua camine culturale sunt in comuna Stanesti, dar niciunul nu este functional, pentru ca nu sunt autorizate din punct de vedere al sigurantei la incendiu. Administratia locala din Stanesti si-a propus sa reabiliteze cat mai repede cel putin una dintre cele doua cladiri, avand solicitari din partea cetatenilor in vederea organizarii de diverse evenimente. Este vorba de caminul cultural din satul Stanesti, acolo unde functiona in trecut o discoteca, deschisa de un privat. Cladirea a fost inchisa, neavand autorizatie ISU, iar autoritatile locale s-au gandit sa o readuca la viata. 60.000 de euro este suma de care este nevoie pentru reabilitarea cladirii, primarul sperand sa obtina banii de la Ministerul Dezvoltarii. Proiectul a fost deja depus. "Vrem sa modernizam acest camin. Avem probleme cu tavanul, mai trebuie facute niste dotari. N-are incalzire, aer conditionat. Caminul este inchis si sunt nemultumiri din partea tineretului ca tinem acest camin inchis. Vom face spectacole, dotari pentru filme. O sa incercam cu un proiector. Vom aduce formatii, poate si discoteca, mai multe", a declarat Stefan Blideanu, primarul comunei Stanesti.

Proiectii saptamanale

Si in vremurile de demult rulau filme la caminul cultural, au mai spus autoritatile locale. Astfel, ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Se cauta sef la Casa de Pensii

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:13

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a scos la concurs un post de conducere la Casa Judeteana de Pensii. Este vorba de un post de director executiv adjunct, pentru Directia Economica, Evidenta Contribuabili. Concursul este unul de recrutare. Postul a fost ocupat pana nu de mult de Ioana Talau, actualul director executiv al institutiei. Concursul va debuta in data de 12 aprilie, cu proba scrisa. Data la care va avea loc interviul nu se cunoaste deocamdata. In cadrul Casei Judetene de Pensii mai este un director executiv adjunct, postul fiind ocupat de Daniela Negoita, care are atributii pe Directia Stabiliri si Plati Prestatii.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Pandurul ]

Sute de absenti la simularile de la Romana

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:12

Sute de absenti la simularile de la RomanaElevii de clasele a XI-a si a XII-a au sustinut luni, 13 martie, simularea la Limba si literatura romana. Subiectele nu au fost tocmai usoare, s-au plans elevii care spun ca se asteptau la cu totul altceva. Simularile examenului de bacalaureat nu au fost lipsite nici de evenimente, doi elevi fiind eliminati din sala. S-au inregistrat si sute de absenti.

Pentru prima data, evaluarile la examenele nationale au avut loc in aceeasi zi. Subiectele pentru liceeni nu au fost tocmai usoare. Elevii claselor a XI-a au avut de rezolvat trei subiecte - un text la prima vedere din "Amintiri de la Junimea" de Iacob Negruzzi, de comentat un fragment din "Padureanca" de Ioan Slavici, evidentiind rolul verbelor la timpul imperfect si perfectul simplu si de redactat un eseu in care sa prezinte particularitati ale unui text poetic studiat apartinand lui Mihai Eminescu. Elevii au declarat la iesirea din sala ca simularile ii ajuta sa se obisnuiasca cu examenele din vara. "Subiectele au fost groaznice, nu numai ca au fost dificile, dar au fost si complicate. Ma asteptam la ceva epic si a picat ceva liric. A fost groaznic, eu sper sa iau macar sase, nu ma prea intereseaza, pentru ca pana la urma este simulare", a spus o eleva de a XI-a.

Alti elevi au vrut cel mai probabil sa vada daca exista vreo sansa sa copieze la examenele din vara, asa ca au incercat de pe acum. Este vorba despre doi elevi de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" si Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" din Bumbesti Jiu. Ce doi ...

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Pandurul ]

Consiliul Judetean a impartit fara scandal banii primariilor

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:10

Consiliul Judetean a impartit fara scandal banii primariilorConsilierii judeteni au votat luni, 13 martie, in unanimitate, repartizarea cotelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Asta dupa ce luna trecuta liberalii s-au plans ca opt unitati administrativ-teritoriale, conduse de primari PNL, nu au primit niciun leu. De data aceasta, doar doua administratii publice locale figureaza cu zero lei. Este vorba despre Calnic si Farcasesti, primarii care beneficiaza de redevente. Cosmin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, spune ca s-a revenit asupra sumelor initiale, dupa ce primariile au trimis adrese cu fondurile necesare pentru asigurarea cofinantarilor la proiectele de investitii.

Pentru prima data, consilierii judeteni PSD si cei ai PNL au cazut de acord asupra unui proiect ce vizeaza repartizarea banilor. Consiliul Judetean a impartit, luni, suma de 15.167 mii lei, din care: 6.823 mii lei - sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale si 8.344 mii lei - cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, sume totale alocate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si de capital, in ordine cronologica a vechimii arieratelor, dar si pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate in vederea finalizarii proiectelor finantate din fondurile Uniunii Europene.

Chiar daca in urma cu aproximativ o luna, cand s-a facut o estimare a sumelor pentru anul 2017, liberalii au fost impotriva, de data aceasta au votat pentru, la fel ca si ceilalti ...

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Pandurul ]

Fiul lui Calinoiu, martor la DNA

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:08

Fiul lui Calinoiu, martor la DNAFarmacistul sef al Spitalului de Urgenta Targu Jiu, Madalin Calinoiu, fiul lui Ion Calinoiu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, este audiat la DNA Craiova, in calitate de martor. Potrivit unor surse, este vorba despre cercetari intr-un dosar cu privire la promovarea lui Adrian Dobrin pe postul de director la Sanepid, desi nu indeplinea conditiile. Dobrin a fost numit sef la Sanepid cu sprijinul fostului secretar de stat din Ministerul Sanatatii, Alin Esucmeanu, si el anchetat de DNA. La vremea acea, Calinoiu Jr. era consilierul lui Esucmeanu, iar potrivit unor fotografii aparute pe gorjnews.ro, cei trei participau la chefuri. Dobrin a fost promovat, desi nu are studii de specialitate, asa cum se solicita pentru acest post.

La DNA va fi audiat si directorul Directiei de Sanatate Publica Gorj, Marius Boeriu. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate43 vizite[ Pandurul ]

Primaria Targu Jiu a retrocedat o parcare publica

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:07

Targujienii care locuiesc in zona Colegiului National "Spiru Haret" din Targu Jiu vor trebui sa-si caute noi locuri de parcare. Asta pentru ca cea existenta peste drum de unitatea scolara nu mai este publica. Terenul este detinut de o persoana privata, care interzice accesul in parcare. Suprafata respectiva a fost retrocedata proprietarului de drept. Potrivit autoritatilor locale, retrocedarea a fost facuta inca de acum un deceniu. "Terenul pe care se afla parcarea de pe str. Nicolae Titulescu, colt cu str. 1 Decembrie 1918, in suprafata de 228 metri patrati, a fost retrocedat fostului proprietar (in prezent decedat). Retrocedarea s-a realizat prin Decizia nr. 785 din 26.09.2007 a Curtii de Apel Craiova, devenita irevocabila prin Decizia nr. 3337 din 26.05.2008 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie", au transmis reprezentantii Primariei Targu Jiu.

Acelasi proprietar ar mai detine si o alta suprafata de 227 metri patrati, pe care a fost ridicat un bloc de locuinte. Pentru aceasta ultima situatie, dosarul a fost inaintat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, in vederea solutionarii, mai spun cei din Primaria Targu Jiu.

Actualitate / stiri Actualitate74 vizite[ Pandurul ]

Primaria Motru are de platit sume uriase. Catre cine!

Luni, 13 Martie 2017, ora 23:01

Primaria Motru are de platit sume uriase. Catre cine!Primaria Motru are datorii de 1,6 milioane lei catre Uzina de Agent Termic si Alimentare cu Apa (UATAA) Motru. Este vorba de sume restante privind contravaloarea subventiilor la caldura acordate motrenilor, dar si datorii pentru apa calda si incalzirea sediilor institutiilor publice. Conducerea UATAA Motru spune ca unitatea ar putea avea probleme, in vara, cu asigurarea apei calde pentru motreni, daca primaria si ceilalti debitori nu isi vor mai achita din datorii.

Uzina de termoficare are de recuperat de la motreni peste 20 de milioane de lei. Conducerea UATAA spune ca Primaria Motru este restantiera si ca acest lucru ar putea crea probleme in ceea ce priveste functionarea uzinei pe perioada de vara. "Functionarea pe mai departe a producerii de apa calda menajera va depinde strict de incasarile de la populatie, avand in vedere ca vara populatia plateste foarte putin, dar si de sprijinul financiar in ceea ce priveste finantele noastre, acordat de catre Primaria Motru, avand in vedere ca Primaria Motru inregistreaza la ora actuala datorii catre UATAA de 1,6 milioane lei, subventia plus incalzirea. Ne va fi greu sa functionam, toata lumea cere banii in avans si vom fi in imposibilitatea sa achizitionam combustibil", a declarat Eugen Corcoata, directorul UATAA Motru.

Primar Jianu: Voi cere sprijin

Seful uzinei de termoficare a mai spus ca asteapta de la Primaria Motru alte 8 milioane de lei, suma necesara pentru stingerea pierderilor induse de sistem in ultimul an de ...

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Pandurul ]

Contract de munca suspendat pentru profu' din Carbunesti

Luni, 13 Martie 2017, ora 22:59

Contract de munca suspendat pentru profu' din CarbunestiCosmin Oproiu, profesorul din Carbunesti acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora de 12 ani in scara unui bloc, s-a ales cu contractul de munca suspendat, pana la finalul arestului la domiciliu. Profesorul de stiinte socio-umane este acuzat pentru fapte produse in anul 2012, cand acesta preda la Liceul de Muzica "Constantin Brailoiu" din Targu Jiu.

Potrivit anchetatorilor, barbatul ar fi intretinut relatii sexuale in forma continuata cu fata de 12 ani, eleva a aceleiasi unitati de invatamant. Din septembrie anul trecut, Cosmin Oproiu preda insa la liceul din Targu Carbunesti, de unde a si fost saltat de politisti.

"In cadrul scolii, Consiliul de Administratie a suspendat contractul de munca pana la 1 aprilie, pentru ca arestul la domiciliu il are pana la acea data inclusiv. Noi nu putem suspenda contractul decat pe perioada cat el este arestat. Se va merge cu pasi marunti pana cand se va ajunge la o decizie clara. Dansul a venit in scoala la 1 septembrie 2016, este suplinitor in locul unei doamne profesoare care este in concediul de crestere a copilului", a spus directoarea Liceului "Tudor Arghezi" din Targu Carbunesti.

In ciuda faptului ca a luat mereu note mari la examenul de titularizare, Cosmin Oproiu nu a obtinut niciodata post definitiv in invatamant. "Pana acum ISJ Gorj nu a fost sesizat in legatura cu fapte ale dumnealui care sa contravina legii sau comportament care sa contravina legii. In toata activitatea nu a lasat sa se intrevada posibilitatea unor ...

Actualitate / stiri Actualitate40 vizite[ Pandurul ]

Cer ministrului Energiei sa intervina in scandalul cu Fondul Proprietatea

Luni, 13 Martie 2017, ora 22:57

Autoritatile judetului cer ministrului Energiei "sa efectueze o analiza" pentru a vedea daca sunt necesare cele 2.000 de disponibilizari impuse Complexului Energetic Oltenia de catre Fondul Proprietatea. Cosmin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, sustine ca si pe vremea sa, cand era director de Resurse Umane la CE Oltenia, cei de la Fondul Proprietatea veneau cu solicitari aberante. Acesta ii cere ministrului Energiei sa mandateze AGA de la CEO pentru a se stabili, prin vot, planul de restructurare. "Nu e o noutate. Si in perioada in care eu am lucrat la CEO, de fiecare data veneau cu o situatie numerica infioratoare a persoanelor disponibilizate. Ma bazez pe conducerea Ministerului Energiei sa ia deciziile sau sa dea mandat Adunarii Generale a Actionarilor, pentru ca ei sunt cei care decid, astfel incat sa tina cont de realitatea din Complexul Energetic Oltenia. Ei sunt cei care voteaza, iar Ministerul Energiei, prin reprezentantii desemnati in Adunarea Generala a Actionarilor, este cel care va trebui sa ia decizia", a declarat Cosmin Popescu.

Si Gheorghe Davitoiu, fostul director al CE Rovinari, consilier PMP, crede ca Fondul Proprietatea a cerut disponibilizari fara o analiza a planului de restructurare si fara sa cunoasca realitatea din compania miniera.

Actualitate / stiri Actualitate27 vizite[ Pandurul ]

Candidati comuni ALDE-PSD la Dragutesti si Targu Jiu

Luni, 13 Martie 2017, ora 22:55

Candidati comuni ALDE-PSD la Dragutesti si Targu JiuALDE si PSD vor avea candidati comuni la alegerile partiale de la Dragutesti si Targu Jiu. Liderii celor doua formatiuni politice, Dian Popescu si Florin Carciumaru, s-au intalnit in weekend si au stabilit ca la Dragutesti sa mearga pe mana lui Ion Popescu, actualul primar interimar ALDE, iar la Targu Jiu cu Aurel Popescu. Potrivit copresedintelui ALDE Gorj, Dian Popescu, discutiile vor continua si in aceste zile, in legatura cu impartirea functiilor de conducere de la nivelul institutiilor publice. "M-am intalnit in weekend cu domnul Florin Carciumaru, dar discutiile vor continua si in aceste zile, la Bucuresti. Incercam sa batem in cuie colaborarea ALDE-PSD. Am cazut de comun acord sa mergem impreuna si la Targu Jiu si la Dragutesti. A fost o decizie politica foarte importanta pentru ambele partide. Vom continua discutii si vizavi de institutiile publice, unde numirea directorilor se face politic", a declarat Dian Popescu.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Pandurul ]


Prima   <<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Primaria Targu Jiu a mai pierdut o parcare
Inca o parcare din municipiul Targu Jiu are un nou stapan! Un targujian a imprejmuit un teren care ...
Sfarsit cumplit. Un tanar de 19 ani a cazut de pe schela de la etajul 6. A murit pe loc
Este doliu intr-o familie dintr-un sat din Telesti! Un tanar de 19 ani a murit pe un santier din ...
Scandal in strada intre doi soti (VIDEO)
Scene violente s-au petrecut sambata dupa-amiaza in zona sensului giratoriu de langa magazinele ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor