Articole despre "salariati primaria glogova"

Rezultatele 1 - 30 din 37 (0.333 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Proiecte finantate, dar blocate. Primar: N-am bani de cofinantari!

Marti, 03 Aprilie 2018, ora 00:00

Proiecte finantate, dar blocate. Primar: N-am bani de cofinantari!Bugetele primariilor din Gorj sunt prea sarace sa acopere si cofinantarile pentru investitiile aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Un exemplu este Primaria Glogova. Edilul a anuntat ca bugetul este prea sarac sa-i permita aceste cofinantari si va solicita sprijinul Consiliului Judetean.

Primaria Glogova are patru proiecte ce urmeaza sa fie implementate prin PNDL. Sunt proiecte care privesc modernizari de drumuri, reabilitarea scolii, a gradinitei si a dispensarului din comuna. "Am in derulare patru proiecte care necesita niste cheltuieli pe care cu greu le-as putea acoperi din bugetul local. Este vorba despre proiecte prin Programul National de Dezvoltare Locala 2. E vorba de cofinantari in valoare de 750 de mii de lei. Noi avem un buget destul de mic. Fata de anul trecut, am primit cote si sume defalcate un pic mai mari", a spus edilul Gheorghe Alpredi.

Si salariile vor fi in pericol

Proiectele obtinute prin PNDL au o valoare de aproximativ 10 milioane de lei. Daca nu va primi bani de la Consiliul Judetean, primarul risca sa ramana cu proiectele blocate. "Vom apela la Consiliul Judetean si sper ca domnul presedinte sa ne sprijine si sa ne aloce cote si sume in acest sens. Sigur ca in trimestrul IV ar putea fi ceva probleme la salarii. Avem asigurate salariile pana acum pentru inclusiv doua luni din trimestrul IV. Problema este acum cu aceste cofinantari pe care noi trebuie sa le achitam pentru aceste proiecte prin PNDL", a mai spus edilul din ...

Actualitate / stiri Actualitate20 vizite[ Pandurul ]

Primar: Ma vad nevoit sa apelez la fondul de rezerva

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 22:46

Primar: Ma vad nevoit sa apelez la fondul de rezervaPrimarii gorjeni stau ca pe ghimpi in asteptarea unei rectificari bugetare care sa le asigure banii necesari pentru buna functionare. La Glogova sunt probleme financiare, iar primarul spune ca va apela la fondul de rezerva de anul trecut, daca va fi cazul, pentru a mai achita din facturi si pentru plata salariilor functionarilor. Arieratele cresc pe zi ce trece, spune primarul Gheorghe Alpredi.

Primarul comunei Glogova spune ca unitatea se confrunta cu probleme financiare, asta pentru ca sumele acordate la inceput de an au fost mult mai mici fata de anii precedenti. Gheorghe Alpredi asteapta ca multi alti primari din Gorj o rectificare bugetara. Comuna are de platit deja datorii invechite, iar facturile continua sa vina. "Asteptam ca fiecare comunitate locala rectificarea bugetara. Anul acesta ne-au fost alocate sume mai mici decat in anii precedenti. Speram ca luna aceasta sa primim ceva. Avem niste arierate, in jur de 40 mii lei pentru cheltuieli curente. Speram sa nu mai creasca si asteptam sa vedem cand va fi emisa hotararea de Guvern", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
Comuna Glogova are de achitat partea de cofinantare pentru investitia privind extinderea retelei de apa, circa 50 mii lei. Mai trebuie sa plateasca si facturile la energia electrica, salariile functionarilor pe luna aceasta.
Primarul spune ca in situatia in care nu va gasi o alta solutie pentru a atrage fonduri la bugetul local va umbla la fondul de rezerva. "Sa speram ca nu vom avea ...

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Pandurul ]

Declaratie SOC a unui DIRECTOR din MINERIT

Marti, 01 Martie 2016, ora 23:10

Adrian Giurcau, directorul UIC Motru, la domiciliul caruia au avut loc perchezitii in aceasta dimineata, a declarat ca au fost audiati atat el, cat si doi fosti salariati ai UIC Motru, dar nu stie care sunt acuzatiile la adresa sa si nici ce au cautat politistii la domiciliul sau de la Glogova: "Din ce am inteles, este vorba de o sesizare cu privire la disparitia

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ GorjDomino ]

Zeci de primarii din Gorj, date in judecata de o firma de recuperari

Luni, 06 Iulie 2015, ora 07:28

Zeci de primarii din Gorj, date in judecata de o firma de recuperariPeste 20 de primarii din Gorj au fost date in judecata de o firma care are sute de procese similare la nivel national. Firma este SC Programul pentru Aplicatii Bugetare SRL, care incearca sa incheie contracte cu primariile pentru a recupera taxele si amenzile neincasate de la populatie, in schimbul unui comision si a 400 de euro pe an. Procesele intentate sunt pentru necomunicarea unor informatii publice, firma avand drept avocat pe fostul lider PSD Gheorghe Pecingina. Reprezentantul pe Gorj al firmei este un apropiat al avocatului, Lucian Boian, care a fost in echipa lui Pecingina atat la PNL, cat si la PPDD sau PSD. Primarii spun ca salariatii firmei au un comportament amenintator, ca si cum ar fi trimisi de DNA.

SC Programul pentru Aplicatii Bugetare SRL este o societate privata care exista din punct de vedere juridic de la inceputul acestui an, avand sediul in Bucuresti. Reprezentantii acestei societati in Gorj au dat in judecata zeci de primarii pentru ca, sustin ei, nu le-au fost furnizate in termen legal informatii de interes public referitoare la gradul de colectare a taxelor si impozitelor.

Primarii in cauza spun ca, din contra, le-au furnizat acestora toate informatiile pe care le-au solicitat, insa nemultumirea a plecat, cel mai probabil, de la faptul ca au refuzat sa incheie contracte cu ei. "Eu stiu ca au venit doi insi la primarie si le-am pus la dispozitie absolut toate documentele pe care ni le-au solicitat. Le-am aratat inclusiv tabelele cu rau-platnici, ...

Actualitate / stiri Actualitate467 vizite[ Pandurul ]

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Vineri, 14 August 2015, ora 14:31

Discriminare ca pe timpul comunismului! Asa descriu mai multi primari din judetul Gorj rectificarea bugetara din aceasta vara! Sunt localitati care au primit doua milioane de lei si altele care nu au vazut niciun leu de la Guvern. Ajunsi in impas financiar, multi edili isi pun acum sperantele in urmatoarea rectificare bugetara. 32 de primarii nu au primit niciun leu la aceasta rectificare. Institutia Prefectului da insa asigurari ca banii nu venit in functie de culoarea politica. Sorin Arjoca,

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Radio Targu-Jiu ]

Jumatate din primariile gorjene, cu datorii la profesori

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 05:26

Sute de cadre didactice din invatamantul gorjean au de recuperat sume mari de bani de la primarii, fie ca este vorba despre nedecontarea navetei, fie ca este vorba despre hotarari judecatoresti nepuse in aplicare.

Foarte multi primari spun nu au bani pentru a-si achita datoriile catre profesori. Liderii dascalilor gorjeni au facut apel la autoritatile judetului pentru a-i sensibiliza pe alesii locali. Vasile Mija spune ca profesorii mai au la dispozitie o ultima cale de atac si anume de a cere executarea silita a primariilor.

Zeci de primarii din Gorj au datorii mari catre profesori. Sute de cadre didactice sunt la mana primarilor care nu au solutii atunci cand vine vorba de bani. Potrivit statisticii prezentate de Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamant Gorj, dascalii din peste 20 de unitati scolare sunt nevoiti sa-si diminueze salariile din cauza ca primarii nu le deconteaza transportul. In aceasta situatie se afla cadrele didactice de la: Colegiul Tehnic Motru; Scoala Gimnaziala Negreni (comuna Licurici), Scoala Gimnaziala Catunele; Grupul Scolar Industrial Tismana; Scoala Gimnaziala Scrada- Lihulesi (comuna Berlesti); Liceul Teologic Targu Jiu; Scoala Gimnaziala Scoarta; Grupul Scolar Industrial Rosia de Amaradia; Scoala Gimnaziala Andreesti-Vladimir; Scoala Gimnaziala Plopsoru; Palatul Copiilor Targu Jiu; Scoala Gimnaziala Dragotesti; Scoala Gimnaziala Pades; Scoala Gimnaziala Balesti-Ceauru; Scoala Gimnaziala Urdari; Scoala Gimnaziala Nr. 1 Rovinari; Colegiul ...

Actualitate / stiri Actualitate138 vizite[ Pandurul ]

Case pentru orfani in cladirile abandonate

Vineri, 07 Martie 2014, ora 05:33

Case pentru orfani in cladirile abandonateConsiliul Judetean Gorj a elaborat o strategie pentru imbunatatirea serviciilor sociale. Autoritatile judetene vor ca sediile abandonate sau casele nelocuite din mediul rural sa devina locuinte pentru orfanii care vor iesi din centrele de plasament odata cu implinirea varstei de 18 ani. Primarii sunt dispusi sa inventarieze cladirile de acest gen si sa le modernizeze cu persoanele care beneficiaza de ajutor social.

Primarii vor fi instiintati cu privire la strategia Consiliului Judetean in perioada imediat urmatoare. "Am elaborat o strategie in domeniul asistentei sociale, strategia putand fi consultata pe site-ul institutiei. Vom trimite o circulara la primari si secretari pentru a-i anunta de faptul ca o vor putea studia. Primarii o pot adapta in functie de nevoile localitatilor lor, pot adauga sau scoate din obiective. Noi intentionam sa venim in sprijinul copiilor care vor iesi din sistemul de protectie sociala si a familiilor nevoiase", a declarat Cristina Elena Zamfirescu Radulea, secretar al Consiliului Judetean Gorj.

La randul sau, presedintele Ion Calinoiu spune ca orfanii vor avea posibilitatea de a-si face gospodarii in mediul rural. "Copiii care parasesc sistemul de protectie ar putea fi integrati in mediul rural. Nu cred ca ar fugi de munca, daca li s-ar oferi sansa asta. La nivel de primarii sunt case nelocuite si spatii abandonate, care ar putea fi transformate in adevarate gospodarii. In fiecare primarie, exista un serviciu social. In loc sa le plateasca ..

Actualitate / stiri Actualitate327 vizite[ Pandurul ]

Demersuri pentru urgentarea deblocarii posturilor la primarii

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 05:26

Institutia Prefectului Gorj cere urgentarea deblocarii posturilor, data fiind situatia in care se afla primariile care au prevazut angajari in proiectele realizate cu finantare europeana.

Pe langa acestea, se solicita posturi de soferi pentru microbuzele scolare, in unele comune acestea fiind conduse de catre diferiti angajati ai primariei. Guvernul a anuntat insa ca posturile publice raman blocate si in acest an.

Claudiu Teodorescu, prefectul judetului Gorj, se afla de ieri la Bucuresti pentru a urgenta demersurile in vederea deblocarii a peste 10 posturi. Inca de la inceputul acestui an, Institutia Prefectului a solicitat deblocarea a 3 posturi pentru Primaria Alimpesti si a 9 posturi pentru Primaria Targu Jiu, ambele administratii locale finalizandu-si proiectele demarate cu bani europeni. Cu toate acestea, nu au primit aviz favorabil pentru a se putea face angajari, cele doua primarii fiind la un pas de a returna sume mari de bani. De asemenea, autoritatile judetene fac demersuri si pentru deblocarea unor posturi de soferi pentru microbuzele scolare. "De la inceputul anului am solicitat deblocarea unor posturi prevazute ca obiective in proiectele finantate cu bani europeni. Suntem in continuare in demersuri, dar este destul de complicat sa rezolvam aceasta problema pentru ca bugetul abia acum se aproba. Domnul prefect e la Bucuresti pentru a insista la minister. Trebuie deblocate urgent si niste posturi de soferi pentru in unele localitati microbuzele scolare sunt ...

Actualitate / stiri Actualitate370 vizite[ Pandurul ]

Primaria Glogova solicita compensarea arieratelor

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 05:27

Primaria Glogova asteapta etapa a doua de compensare a arieratelor pentru a putea iesi de sub executarea silita.

Este vorba despre o compensare a datoriilor primariei catre agentii economici, acestia urmand la randul lor sa scape de niste obligatii financiare la bugetul de stat. In momentul de fata, Primaria Glogova are o datorie de 55 de miliarde de lei vechi catre firma care a construit in urma cu cativa ani cei trei kilometri de drum.

Primaria Glogova nu a reusit sa iasa de sub executarea silita nici pana in momentul de fata. Edilul local inca mai asteapta actul normativ in baza caruia

sa poata fi stinse o parte din datoriile pe care primaria le are catre firmele prestatoare.

In aceste conditii, agentii economici ar mai scapa, la randul, de arieratele catre bugetul de stat. "In continuare ne aflam sub executare silita. Am solicitat bani pentru plata arieratelor in cea de-a doua etapa de compensare. In prima faza nu ne-am incadrat pentru ca agentii economici la care noi eram datori nici nu aveau datorii catre bugetul de stat. Am inteles ca deja s-a demarat procedura pentru faza a doua si speram sa scapam din impasul financiar in care ne aflam", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul de la Glogova.

Arieratele Primariei Glogova au fost mostenite de la vechea administratie. Mai exact, este vorba despre o executare silita impusa de neplata datoriilor la firma care a construit in urma cu cativa ani cei trei kilometri de drum. "Suntem executati silit pentru cele 55 ..

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Pandurul ]

Primarii ramasi fara bani, nemultumiti

Joi, 26 Iulie 2012, ora 05:27

Primarii gorjeni care nu au mai vazut niciun ban de la Guvernul Ponta sunt nemultumiti si acuza ca repartitia banilor a fost politica. Acestia spun ca o parte din banii luati inapoi de Guvernul Ponta s-au intors in Gorj, insa la primarii care au trecut in barca USL. Astfel, din cei 19 primari care au primit bani de la Guvernul condus Mihai Razvan Ungureanu, doar cinci si-au mai vazut banii, restul 14 ramanand cu buza umflata.

Primarii din cele 14 localitati care au primit in luna aprilie bani de la Guvernul Ungureanu sunt nemultumiti pentru ca Guvernul Ponta le-a solicitat restituirea fondurilor, iar cand a fost de dat inapoi, sumele au fost acordate preferential, doar primarilor care au trecut in barca USL. Localitatile care au primit bani inapoi sunt Rovinari, Negomir, Telesti, Dragotesti si Glogova. Astfel, in Gorj s-au intors doar 1.108 lei. "Se stia de acest lucru pentru ca noi suntem invatati. Si la nivelul judetului Gorj pentru ca domnul Calinoiu face acelasi lucru. Judetul acesta, fiind un judet un judet rosu inseamna ca asa se va intampla peste tot in Romania. Nu ma asteptam la o astfel de decizie. Credeam ca sunt corecti si ei mai ales la inceput ca dupa aceea stim noi ce va urma", sustine Ion Barca, primarul din Turburea. Nici primarul din Danesti, caruia ii revenise initial suma de 380 mii lei, nu a mai primit nimic. "Da, e adevarat. Ni s-au luat banii. Sumele care erau deja repartizate pentru anumite lucrari executate si nu aveam bani pentru finantare ni s-au ...

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Pandurul ]

Angajatii de la Glogova mai au de asteptat dupa salarii

Luni, 05 Martie 2012, ora 05:26

Salariatii Primariei Glogova nu si-au primit nici pana acum salariile. Desi Ion Salapa, primarul localitatii, le promitea oamenilor ca vor lua banii imediat dupa aprobarea bugetului, se pare ca acestia mai au de asteptat.

Salapa spune ca singurii care si-au ridicat salariile sunt profesorii, urmand ca angajatii din aparatul primariei si asistentii peroanelor cu handicap sa isi primeasca banii cuveniti pe data de 8 martie.

"Data salariului este 8 martie si atunci isi vor ridica banii pe cele doua luni restante angajatii din aparatul primariei, respectiv ianuarie si februarie. S-a intamplat acest lucru pentru ca s-a decalat adoptarea bugetului", afirma Salapa. Bugetul comunei a fost aprobat abia pe 23 februarie, dupa patru sedinte de consiliu local.

Pentru deblocarea situatiei financiare de la Glogova au intervenit si reprezentantii Institutiei Prefectului, care i-au avertizat pe consilieri ca risca sa raspunda penal daca nu vor adopta bugetul.

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Pandurul ]

Primaria Glogova, executata silit pentru un drum de 50 de miliarde

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 05:26

Primaria Glogova, executata silit pentru un drum de 50 de miliardePrimaria Glogova a modernizat trei kilometri de drum cu 50 de miliarde de lei vechi. Miliardele platite de administratia locala reprezinta de fapt penalitati.

Drumul a costa doar 18 miliarde, dar primaria i-a dat constructorului doar noua miliarde. Totul a inceput in 2007. Constructorul nu si-a mai primit banii, iar contractul l-a ajutat sa ia penalitati de 0,1 la suta pe zi pentru cele noua miliarde neplatite.

Primaria Glogova are de platit penalitati de 32 de miliarde firmei. pentru 2,8 kilometri de drum. Primarul se afla intr-o mare problema, dat fiind ca firma a cerut executarea silita a primariei. "Pana la aceasta ora penalitatile au crescut deoarece in contract a fost pus 0,1 la suta pe zi de intarziere. Penalitatile au ajuns la 50 de miliarde, dar nu se vor plati pentru ca suntem in litigiu", a explicat primarul Ion Salapa.

Contractul de modernizare a drumului care leaga doua sate din Glogova a fost licitat in 2007 la valoarea de 18 miliarde de lei. Primaria nu a platit lucrarea la timp, iar suma aproape s-a triplat. Banii pentru lucrarile efectuate trebuiau sa vina de la Guvern. Au venit doar jumatate, astfel ca din valoarea totala de 18 miliarde de lei s-au achitat doar 9 miliarde. Situatia este destul de grava pentru primarul democrat liberal. "S-au efectuat lucrarile si dupa ce s-a terminat s-a platit suma de 9 miliarde cat a fost pe hotarare de guvern cu promisiunea ca in continuare se va finanta de la guvern dar promisiunea nu a mai fost onorata", a mai ..

Actualitate / stiri Actualitate180 vizite[ Pandurul ]

Consilierii penali: 15 alesi din Turburea si Glogova, acuzati de abuz in serviciu

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 06:28

Consilierii penali: 15 alesi din Turburea si Glogova, acuzati de abuz in serviciuConsilierii locali din comunele Glogova si Turburea, care au refuzat sa participe la sedintele pentru adoptarea bugetelor locale se fac vinovati de abuz in serviciu si risca sa fie cercetati penal!

Prefectul judetului Gorj, Liviu Andrei, a precizat ca va sesiza organele de cercetare daca problema nu va fi rezolvata. Zeci de oameni nu si-au primit salariile, iar investitiile sunt blocate complet. De asemenea, primarii din comunele amintite nu au bani pentru achitarea utilitatilor, iar scolile

Actualitate / stiri Actualitate189 vizite[ Domino ]

Bugetul comunei Glogova, respins de consilierii locali

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 05:26

Istoria de la Turburea se repeta si la Glogova, unde consilierii locali nu vor sa voteze bugetul propus de primarul localitatii, Ion Salapa. Acestia sunt nemultumiti pentru ca nu au acces la documentele care sa le arate modul in care au fost cheltuiti banii anul trecut.

Oamenii isi ridica multe semne de intrebare, mai ales ca datoriile primariei sunt gigantice, iar conturile primariei sunt blocate atunci cand nu te astepti. Refuzul consilierilor de a trece bugetul i-a lasat pe profesori si pe angajatii primariei fara bani.

Consilierii locali din Glogova nu vor sa voteze bugetul pana cand nu li se pun pe masa documente din care sa rezulte cum au fost cheltuiti banii anul trecut. Daca pana acum au trecut bugetul fara mari indoieli, datoriile acumulate de primarie in ultimul timp i-au pus putin pe ganduri. Violeta Popescu, cadru didactic si consilier local, spune ca nu a votat bugetul din acest an pentru ca vrea sa i se explice cum au fost cheltuiti anumiti bani. "Nu am votat bugetul pentru ca vrem sa ni se explice cum au fost cheltuiti anumiti bani. E o problema cu centrala scolii. Au fost aprobate 500 de milioane lei vechi, s-au platit doar 230, iar cu restul de 170 suntem in continuare datori. Ne-am intrebat unde sunt banii si nimeni nu a venit cu nicio explicatie", spune Violeta Popescu. Sedinta de consiliu local a avut loc pe 31 ianuarie, iar ziua de salariu a fost pe 8 februarie. "Normal ca oamenii sunt suparati pentru ca vor sa iti primeasca salariile. Daca avea ...

Actualitate / stiri Actualitate126 vizite[ Pandurul ]

Angajatii din Glogova au renuntat la protest

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 05:26

Angajatii Serviciului Public din Glogova nu au mai oprit apa in comuna, asa cum isi planificasera, nemultumiti fiind ca nu si-au mai primit salariile de doua luni. Cei patru salariati care anuntasera masuri extreme au renuntat la aceasta forma de protest dupa ce primarul comunie, Ion Salapa, a promis in emisiunea "Provocare la adevar", difuzata de Gorj TV, ca miercurea viitoare va face rost de bani pentru a le achita drepturile restante. "Dupa ce am auzit ca domnul primar a promis ca va face rost de bani pentru achitarea salariilor am spus ca din respect pentru cetatenii comunei nu mai oprim apa si intelegem problema. Primarul a spus ca pana miercuri va da banii. Trebuie achitate cate 14 milioane lei vechi pentru fiecare angajat", spune instalatorul Nicolae Camui.

Business / stiri Business123 vizite[ Pandurul ]

Primarii nu mai au bani pentru salariile din decembrie

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 05:26

Primarii nu mai au bani pentru salariile din decembrieTot mai multe primarii gorjene se plang acum pe sfarsit de an de lipsa banilor, facand mari economii doar de ar incheia si ei cat de cat bine 2011.

Unele din ele mai au bani exact cat sa achite salariile si utilitatile, dar altele nici macar atat. In schimb, sunt primarii care termina anul bine din punct de vedere administrativ dar sunt ingropate in datorii din cauza investitiilor nefinalizate.

Una dintre primariile care o duce destul de greu cu banii in aceasta perioada este primaria Glogova. Primarul Ion Salapa spune ca pentru luna decembrie are bani sa plateasca salariile functionarilor, insa raman descoperiti cei patru angajati de la Serviciul Public. Pentru acestia trebuie facute alte socoteli. "Chiar avem nevoie de bani. Singura grija pe care o am este pentru angajatii de la Serviciul Public, salariile lor sunt descoperite in decembrie dar sper sa gasesc o solutie. Este vorba de patru persoane, nu e o suma imensa, as avea nevoie cam de 100 de milioane de lei vechi ca sa le dau salariile de sarbatori", a declarat Ion Salapa, primarul din Glogova. Primarul sta prost si la capitolul bani pentru investitii.

Investitii cu datorii

Cea mai mare datorie este la un drum pe care l-a inceput in 2008 si pentru care a primit un singur miliard din cele noua cat prevede proiectul. "Este o problema cu care ma confrunt de mai multi ani. Nu mi-au dat decat un miliard desi proiectul prevede noua miliarde. Poate se indura si imi dau pana la sfarsitul anului", a declarat Ion ...

Business / stiri Business150 vizite[ Pandurul ]

PDL acuza: Ministrii nostri au dat bani PSD, Calinoiu da pe criterii politice

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 05:26

Banii acordati de Consiliul Judetean Gorj din cotele defalcate din TVA au enervat la maxim primarii portocalii.

Acestia ii amintesc presedintelui Calinoiu de fondurile primite de la Ministerul Dezvoltarii, care nu a tinut seama de culoarea politica, ala cum face PSD. Ca intotdeauna, primarii PDL au primit cei mai putini bani. Cei mai putini bani au ajuns la Catunele si cei mai multi la Pades.

Banii pe care Consiliul Judetean ii repartizeaza primariilor in sedinta de maine creeaza din nou nemultumiri in randul edililor locali. In timp ce anumite primarii primesc cu mult sub 100 mii de lei, altora le vor fi repartizate sume de peste 400 mii lei. In topul clasamentului se afla comunele: Pades cu 435 mii de lei, Pestisani cu 433 mii de lei, Tantareni cu 425 mii de lei si Baia de Fier cu 400 mii de lei. La polul opus se situeaza comuna Catunele cu 67 mii de lei, Negomir cu 92 mii de lei si Matasari tot cu 92 mii lei. Primarii pedelisti contesta modul de repartizare a banilor si-l acuza pe Calinoiu de faptul ca face discriminari politice. "Asta e politica. Daca esti in barca cu cei de la conducere primesti bani. E atitudine deja cunoscuta. Avem un drum de 3,2 km de asfaltat pentru care ne trebuie 12 miliarde de lei vechi, ce putem face cu 670 de milioane de lei. Conducerea judetului stie doar sa comenteze ca PDL imparte banii pe criterii politice, dar nu se uita in ograda ei", a declarat Florinel Tuila, primarul comunei Catunele. De aceeasi parere este si primarul comunei ...

Actualitate / stiri Actualitate131 vizite[ Pandurul ]

Primaria Glogova are conturile blocate

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 04:00

Primaria Glogova are conturile blocateRefuzul consilierilor locali de la Glogova de a aproba rectificarea bugetului in sensul diminuarii acestuia cu 25% a dus la blocarea financiara a institutiei administrative. Din aceasta cauza, conturile au fost blocate, edilii fiind in imposibilitatea de a mai face cheltuieli, cu exceptia cazului in care banii ar proveni de la bugetul local. Numai ca intrucat exista prea putine resurse bugetare locale, cele mai multe cheltuieli se fac cu fonduri extrabugetare.
In acest moment nu se mai fac

Business / afaceri393 vizite[ Impact in Gorj ]

Dascalii din Glogova, in greva pe perioada nedeterminata

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 05:01

Dascalii din Glogova, in greva pe perioada nedeterminataDascalii de la cele trei scoli din localitatea Glogova au intrat de ieri in greva. Acestia refuza sa mai tina cursurile, fiind nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile. Reprezentantii primariei ridica din umeri si sustin ca au conturile blocate.

Cei 24 de profesori care predau la scolile din localitatea Glogova au refuzat ieri sa mai tina cursurile, pe motiv ca nu si-au primit salariile pe luna octombrie. Dascalii au intrat la clasa, insa nu au sustinut orele din program. "Nu este posibil ca de atata timp sa nu ne primim salariile. Bani trebuiau sa ne fie dati de pe data de 8, am lasat sa treaca trei zile, conform legii, iar apoi am facut plangere la politie. Domnul primar nici macar nu a venit sa vorbeasca cu noi despre acest lucru. Pur si simplu nu ii pasa", sustine Violeta Popescu, cadru didactic la Scoala Generala din Glogova.

Situatia creata la Glogova survine in urma blocarii conturilor primariei de catre Directia Finantelor Publice Gorj, iar in acest fel nu a mai fost posibila niciun fel de plata. Protestul profesorilor era programat pentru ziua de luni, insa un telefon al primarului catre directorul unitatii de invatamant, prin care a promis ca situatia se va debloca, a calmat spiritele. Ion Salapa a promis profesorilor ca marti va organiza o sedinta de consiliu local de urgenta, in care vor aproba rectificarea de buget. Nu a fost asa insa, iar daca primarul nu si-a respectat promisiunea facuta, dascalii s-au tinut de promisiune. "Am vorbit luni cu cei de la ..

Actualitate / stiri Actualitate363 vizite[ Pandurul ]

Consilierii din Glogova isi fac treaba doar cu "pistolul la tampla"

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 05:02

Consilierii din Glogova isi fac treaba doar cu "pistolul la tampla"Profesorii din Glogova isi vor primi lefurile. Consilierii locali de la Glogova au aprobat vineri cu chiu cu vai rectificarea de buget doar dupa ce s-a scris despre situatia creata si a participat si subprefectul Marcel Romanescu. Profesorii au refuzat saptamana trecuta sa intre la ore din cauza ca nu au primit salariile.

Vineri a avut loc cea de-a patra sedinta de consiliu local de la Glogova, in care consilierii au avut pe masa aceeasi ordine de zi. De data aceasta insa, diferenta a fost ca cei opt consilieri prezenti au votat in unanimitate ordinea de zi, dar in special rectificarea de buget din cauza careia primaria avea conturile blocate. Astazi un reprezentant al primariei va merge la Finante, iar marti primaria va face primele plati. La sedinta de consiliu local a fost prezent si subprefectul judetului Gorj, Marcel Romanescu. "Au fost prezentate punctele de vedere a tuturor consilierilor de la Glogova, am ineles si problemele pe care dansii le ridica in afara problemelor legate de acest vot in privinta rectificarii bugetare. Azi contabila institutiei va merge la Finante", declara Marcel Romanescu, subprefectul judetului Gorj.

Primarul de la Glogova sustine ca meritul pentru deblocarea situatiei ii apartine subprefectului, pentru ca daca acesta nu ar fi fost prezent, sigur ordinea de zi nu ar fi trecut. "Au participat opt consilieri, din 11 cati sunt la noi la consiliu. Acestia au aprobat rectificarea de buget. Ne bucuram foarte mult ca a trecut acest punct si ...

Actualitate / stiri Actualitate294 vizite[ Pandurul ]

Elevii din Glogova fac naveta pe jos

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 05:02

Elevii din Glogova fac naveta pe josZeci de elevi care invata la scolile din Glogova parcurg zilnic kilometrii intregi pe jos, deoarece microbuzul scolii are nevoie de imbunatatiri.

Copiii fac cate doua ore pe drum, dus intors, asta daca nu vor sa dea bani din buzunarul propriu pe autobuz. "Eu vin de la aproape patru kilometri. Plec in fiecare dimineata la ora sapte ca sa fiu la opt la scoala. Dus-intors fac peste sapte kilometri pe zi. Am avut microbuz, dar de vreo doua luni nu mai circula si trebuie sa venim pe jos.

Daca vreau sa vin cu autobuzul, dau bani de la mine. Mai vin dimineata cand ploua si cred ca la irana o sa mai vin cu autobuzul, dar cand e frumos afara, vin pe jos", sustine un elev din clasa a V-a. Microbuzul nu este folosit pentru ca nu dispune de o reparatie si de imbunatatiri.

"Din ce stiu eu, soferul microbuzului a refuzat sa mai circule cu acesta, pentru ca exista un real pericol de se intampla vreo tragedie. Anvelopele microbuzului nu sunt schimbate de vreo patru ani si va dati seama ce ar insemna sa explodeze vreunul. Mai ales ca acum vine iarna si trebuie dotat cu anvelope corespunzatoare", sustine Ion Mihaita, directo scoala generala Glogova.

Primarul localitatii, Ion Salapa, recunoaste ca microbuzul nu poate fi folosit, deoarece nu este dotat cu anvelope. Acesta sustine ca ceruse consilierilor echiparea microbuzului, insa acestia nu au fost de acord. "Am propus alocarea unei sume pentru echiparea microbuzului scolar, iar consilierii au refuzat acest lucru. Nu am cum sa-l ...

Actualitate / stiri Actualitate234 vizite[ Pandurul ]

80% din locuitorii din Glogova, bransati ilegal la apa

Vineri, 20 August 2010, ora 05:04

80% din locuitorii din Glogova, bransati ilegal la apaSituatie aproape incredibila in comuna de pe malul Motrului, unde doar o cincime dintre localnici isi achita in ultima vreme apa pe care o consuma de la reteaua realizata cu fonduri SAPARD.

Situatia respectiva are legatura directa cu restructurarile de personal pe care ar fi trebuit sa le faca si Primaria Glogova, localitatea fiind una din cele 4 din Gorj in care noile organigrame nu au fost aprobate, situatia fiind generata de problema apei neplatite de ani de zile.

Guvernul a anuntat,

Business / fonduri191 vizite[ Pandurul ]

Primarii platesc din buzunarul lor angajatii nedisponibilizati

Vineri, 27 August 2010, ora 05:03

Primarii care nu si-au disponibilizat angajatii conform noilor organigrame vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a le plati salariile. Conform legii, organigramele trebuiau sa intre in vigoare incepand cu data 16 august. Cu toate acestea, patru primarii din Gorj nu au respectat termenul limita.

Edilii locali au dat vina pe consilieri deoarece nu au fost de acord cu organigramele trecute pe ordinea de zi a mai multor sedinte de Consiliu Local. In aceasta situatie s-au aflat

Actualitate / primaria131 vizite[ Pandurul ]

Minerii primesc tichete de 600 de lei de Ziua Minerilor

Miercuri, 04 August 2010, ora 05:03

Minerii vor primi anul acesta tichete cadou in valoare de 600 de lei, cu ocazia Zilei Minerului, potrivit unui act aditional la Contractul Colectiv de Munca. Ziua Minerilor va fi sarbatorita in perioada 20 august-21 august. Chiar daca minerii sunt multumiti de tichetele pe care le vor primi, sefii din SNLO amintesc faptul ca nu va mai avea loc nicio petrecere la Cula Glogoveanului, asa cum se intampla in anii anteriori. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) a incheiat un protocol cu

Actualitate / mineri95 vizite[ Pandurul ]

Primarul din Glogova taie internetul angajatilor

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 06:02

Primarul din Glogova taie internetul angajatilorSalariatii Primariei Glogova sunt la mila primarului atunci cand vine vorba de internet. In ciuda faptului ca netul este in zilele actuale indispensabil, cu atat mai mult intr-o institutie publica, edilul Ion Salapa taie internetul angajatilor, de fiecare data cand paraseste biroul. Asa se face ca daca vor sa consulte vreo lege sau sa citeasca despre exemplele

Actualitate / stiri Actualitate101 vizite[ Impact in Gorj ]

Dascalii din Glogova ameninta primaria cu judecata

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 05:03

Dascalii din Glogova ameninta ca dau primaria in judecata. Acestia nu si-au incasat salariile de la inceputul lunii, iar promisiunile ca isi vor obtine drepturile restante pe 26 aprilie nu au fost respectate. Pentru neacordarea salariului pe luna aprilie, cat si pentru cel de-al 13-lea salariu si pentru decontarea navetei cei 30 de angajati ai scolii din localitate au organizat un protest la sediul primariei joi, 22 aprilie, in ziua grevei generale.
Desi in rezolvarea acestei probleme

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Pandurul ]

Primaria Glogova

Sambata, 09 Mai 2009, ora 11:52

Civilizatie intoarsa pe dos gasim la buda de la Primaria Glogova. Obiecte sanitare mizerabile si un grup social fara cele necesare. De asta au parte salariatii acestei administratii locale intr-o vreme in care la altii in baie exista senzori si alte facilitati pe care, daca le-ar vedea, edilii de aici si-ar face cruce si ar scuipa in san - mediu toxic -

Actualitate / stiri Actualitate191 vizite[ Impact in Gorj ]

Primaria Glogova

Vineri, 08 Mai 2009, ora 12:25

Civilizatie intoarsa pe dos gasim la buda de la Primaria Glogova. Obiecte sanitare mizerabile si un grup social fara cele necesare. De asta au parte salariatii acestei administratii locale intr-o vreme in care la altii in baie exista senzori si alte facilitati pe care, daca le-ar vedea, edilii de aici si-ar face cruce si ar scuipa in san - mediu toxic -

Actualitate / stiri Actualitate149 vizite[ Impact in Gorj ]

Primaria Glogova

Joi, 07 Mai 2009, ora 13:04

Civilizatie intoarsa pe dos gasim la buda de la Primaria Glogova. Obiecte sanitare mizerabile si un grup social fara cele necesare. De asta au parte salariatii acestei administratii locale intr-o vreme in care la altii in baie exista senzori si alte facilitati pe care, daca le-ar vedea, edilii de aici si-ar face cruce si ar scuipa in san - mediu toxic -

Actualitate / stiri Actualitate288 vizite[ Impact in Gorj ]

Angajatii Primariei Glogova, lasati fara salarii

Joi, 05 Februarie 2009, ora 14:48

Ion Salapa isi lasa angajatii sa rabde de foame Salariatii din Sistemul de Alimentare cu Apa apartinand Primariei Glogova nu mai au ce pune pe masa copiilor pentru ca primarul nu vrea sa-i plateasca. Disperati, cei trei angajati spun ca edilul sef Ion Salapa a acordat lefurile tuturor salariatilor cu exceptia lor, lasandu-i sa se ingroape in datorii pentru a nu face foamea. Nicolae Camui este unul dintre muncitorii care, cu toate ca si-au facut datoria, nu a primit inca nici un ban din luna

Actualitate / stiri Actualitate389 vizite[ Impact in Gorj ]


Prima   1   2   Ultima
Cele mai citite stiri
Ucisa de sotul gelos. "Acum doi ani le-am facut nunta"
Viata unei tinere de 26 de ani, din Vladimir, a fost curmata in noaptea de miercuri spre joi de ...
Un tanar din Targu Carbunesti si-a omorat sotia
Un tanar de 29 de ani, din judetul Gorj, si-a ucis sotia, apoi a incercat sa se sinucida intrand cu ...
Tanar decedat dupa ce s-a dat in tiribomba pe Insulita
Medicii gorjeni au intervenit vineri spre seara pentru resuscitarea unui tanar pe Insulita, in zona ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor