Articole despre "salariu angajati spital"

Rezultatele 1 - 30 din 33 (0.315 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Protest in curtea spitalului. Asistentele ameninta cu "demisii in masa"

Joi, 19 Aprilie 2018, ora 23:41

Protest in curtea spitalului. Asistentele ameninta cu "demisii in masa"Zeci de asistente si infirmiere au protestat timp de o jumatate de ora in curtea Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu. Cadrele medicale s-au aratat nemultumite de faptul ca sporul pentru garzi va fi injumatatit. Unele dintre asistente sunt decise sa-si dea demisia, daca nu vor gasi intelegere la guvernanti.

A fost protest spontan la Spitalul 700. Aproximativ 70 de asistente si infirmiere au intrerupt lucrul joi, la ora 10. Au iesit in curtea unitatii medicale unde si-au strigat nemultumirile. Au strigat "Sporuri egale" sau "Platiti-ne banii!".

Asistentele si infirmierele sunt nemultumite ca sporul pentru garzi va fi redus la jumatate. "Lucrez la Sectia Neurologie. In fiecare noapte, in tura a treia, este o singura asistenta la peste 90 de bolnavi. Noi primim bolnavul, noi il ducem la tomograf, noi spalam scarile, holurile, noi facem de toate. Cum sa te descurci singura cu atatia bolnavi? In tura a doua, este o asistenta cu o infirmiera tot asa la 92 de pacienti. E normal asa ceva?", s-a intrebat o asistenta.

"Renuntam la garzi"

Asistentele sunt dispuse sa-si caute alt loc de munca in cazul in care nu se va reveni asupra sporului de garda. "Nu suntem platite pentru garzi, nu le mai facem! Noi, sambata, duminica, muncim. Nu stam degeaba. Ajungem sa muncim acum pentru mai putin de 10 lei pe ora in weekend? Si nu mai vorbim de dreptul de a ne lua liber. Sa ne luam o zi libera macar daca tot ne-au redus sporurile la jumatate. Noi suntem dispuse sa renuntam la garzi ...

Life Show / stiri Actualitate15 vizite[ Pandurul ]

Salarii mai mici la un spital din Gorj

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 07:21

Salarii mai mici la un spital din GorjSalariatii unui spital din Gorj vor avea salarii mai mici cu sume intre 300 si 600 de lei, asta in cazul in care primesc sporurile maxime prevazute de lege. Este vorba de Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrita.

Liderul Sindicatului "Sanatatea" Gorj, Ion Maruta, care este si sef al Biroului de Resurse Umane, spune ca se cauta solutii la Consiliul Judetean Gorj pentru atenuarea socului pentru zecile de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie. "Dupa aplicarea regulamentului de sporuri, veniturile vor fi diminuate. Daca pana acum persoanlul medico-sanitar si auxiliar avea un spor de 100%, incepand cu 1 martie procentul care se aplica pentru sporul de TBC, sa-i spunem, cel pentru conditii deosebit de periculoase, este intre 55% si 85%. In mod automat, tot personalul pierde cel putin 15% din salariu", a spus Ion Maruta la Radio Infinit.

Liderul sindical sustine ca problema se pune in mod deosebit pentru personalul care nu a beneficiat de majorare la 1 martie, care pierde in mod automat minimum 15% din salariu. "Biologul, care are salariu de 4.000 de lei, pierde in cel mai fericit caz 15% din salariu, adica 600 de lei. Dar diminuarile pot fi dramatice daca se merge pe sporul de 55%. Media pe ordonatorul principal de credite este de 30%, totul depinde acum de Consiliul Judetean Gorj", a explicat liderul sindical.

La sanatoriul TBC de la Dobrita sunt zeci de oameni care vor pierde la salariu. "Sunt 42 de persoane care vor pierde intre 317 lei ingrijitoarea si 600 de lei ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Pandurul ]

Salarii mai mici si cu 1000 de lei, la spital. Cine e afectat!

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 22:32

Salarii mai mici si cu 1000 de lei, la spital. Cine e afectat!Mai multe asistente medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu au primit mai putini bani pentru luna ianuarie 2018 fata de ce au incasat in decembrie 2017. La unele cadre medicale, diferenta este si de 1.000 de lei. Salariu mai mic va incasa si farmacistul sef al Spitalului Judetean, Madalin Calinoiu.

In special, asistentele cu studii superioare s-au trezit cu sume mai mici pe fluturasii de salariu. Gigel Capota, managerul interimar al Spitalului Judetean din Targu Jiu, a explicat ca au avut de suferit angajatii care depaseau grila de salarizare pentru acest an. "Aproape toti angajatii au beneficiat de cresterea de 25%, cu exceptia celor care depaseau grila. Este vorba despre asistentele de la Medicina Legala, de la Anatomie Patologica. Ma mai refer aici la farmacistii din cadrul spitalului, de farmacistul sef si directorii din unitatea medicala. Acestia au avut ceva pierderi pe luna ianuarie", a spus Capota.

La Anatomie Patologica, asistentele au ramas fara 1.000 de lei la salariu, iar farmacistul sef a primit un salariu cu 800 de lei mai mic fata de luna trecuta. "Noi avem cateva asistente care au primit bani mai putini. Sunt chiar doua asistente cu studii superioare care au cu 1.000 de lei mai putin. Medicilor nu le-a scazut salariu. A crescut foarte putin", a spus Camelia Firoiu, medicul sef al Sectiei de Anatomie Patologica din cadrul Spitalului Judetean.

Pentru medici, majorarea cu 25% nu s-a prea simtit din ianuarie. Si asta pentru ca banii s-au ...

Life Show / stiri Actualitate38 vizite[ Pandurul ]

Institutie publica din Gorj, fara salarii. Director: O sa luam banii, dar nu stiu cand!

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 22:32

Institutie publica din Gorj, fara salarii. Director: O sa luam banii, dar nu stiu cand!Angajatii Centrului de Transfuzii Sanguine Targu Jiu inca nu au primit salariile. Banii ar fi trebuit sa vina pe 15 februarie, insa nu au ajuns, pentru ca institutia inca nu are buget. Chiar daca numarul angajatilor este de aproape cinci ori mai mic decat ar trebui, nu sunt bani nici pentru ei.

"Salariile ar fi trebuit sa le luam pe data de 15. Vorbim despre salariul pentru luna ianuarie 2018, cu acea crestere de 25%. Cresterea este insa artificiala pentru ca vom redirectiona acei bani catre contributii. Nu vom ramane cu prea multi bani. Eu, de exemplu, voi primi un salariu de aproximativ 5.000 de lei in mana. Banii inca nu au venit. Institutia pe care o conduc inca nu are un buget. Noi suntem ramura de care a uitat Ministerul Sanatatii, desi suntem o institutie vitala fara de care activitatea din spitale nu s-ar putea desfasura, pentru ca este nevoie de sange. O sa luam si noi banii, dar nu stiu cand", a spus Nicoleta Calutoiu, directorul Centrului de Transfuzii Targu Jiu.

Din luna martie, medicul Nicoleta Calutoiu a anuntat ca va primi un salariu net de 3.600 de lei, mult mai mic fata de cel al unei asistente.

Centrul se confrunta si cu o lipsa acuta de personal. "Din pacate, am doua asistente bolnave. Au intrat in concediu medical. Una dintre ele are pneumonie, iar cealalta are gripa. Asa ca incerc sa rotesc angajatele care inca vin la serviciu astfel incat sa acopar toate sectoarele de activitate. Nu e posibil sa te descurci cu aceasta lipsa de personal. Eu ar trebui ...

Actualitate / stiri Actualitate87 vizite[ Pandurul ]

Medicii, pacaliti din nou la salarii

Joi, 15 Februarie 2018, ora 23:22

Medicii, pacaliti din nou la salariiMedicii au inceput sa primeasca salariile pentru luna ianuarie. Desi se asteptau sa gaseasca mai multi bani in conturi, au avut o surpriza neplacuta. Au constatat ca majorarea de 25%, cat le-au promis guvernanti, nu se vede in leafa lor. "Ne-au spus ca ne dau in plus 25% si ne-au majorat dupa care au mai redus din bani vreo 24 de procente. Sa vedem ce mai fac in martie. Ca atunci au promis alta majorare", a spus medicul Gheorghe Stanciu.

La Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu, vineri este data de salariu. Sunt peste o mie de angajati care asteapta cu sufletul la gura sa vada daca se adeveresc calculele oficialilor de la Ministerul Muncii.

Sindicalistii din sanatate au mers si joi la negocieri. Plafonarea sporurilor din sanatate la 30% ar putea duce la scaderi de venituri tocmai in cazul angajatilor care au salarii mici. "Federatia SANITAS a inaintat propunerile ministrului de mai bine de sase luni sa imbunatatim regulamentul de sporuri pentru cei din sanatate si asistenta sociala. Sunt pagini intregi de modificari, nu grafice, nu ilustratii sau caricaturi. Toti angajatii au dreptul la un tratament salarial echitabil", a declarat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Si infirmierele au tinut sa atraga atentia ca au nevoie si ele de salarii mai mari odata cu medicii si asistentele. (M.M.)

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Pandurul ]

Majorari de salarii la Consiliul Judetean

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 21:31

Majorari de salarii la Consiliul JudeteanSalariatii platiti de Consiliul Judetean Gorj vor avea aceleasi lefuri si anul viitor, chiar daca transferul contributiilor le va subtia veniturile. Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj anunta ca din cei peste 1.000 de angajati, au crescut salariile pentru 262, pentru ca acestia primesc bani de la Consiliul Judetean, restul fiind platiti de Ministerul Sanatatii.

Personalul Consiliului Judetean Gorj si din cele 11 institutii subordonate nu vor pierde bani in urma transferului contributiilor de la angajator la angajat. Consiliul Judetean Gorj le-a majorat salariile de baza astfel incat sa nu le fie afectate veniturile incepand cu anul viitor. Aceste majorari au fost avizate in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Gorj de joi, 28 decembrie. "Bugetul nu este afectat pentru ca este acelasi fond de salarii si media este de minimum 25% astfel incat niciun salariat sa nu piarda pe net", a declarat Cosmin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.

Si in vara au crescut salariile functionarilor si personalului contractual, in medie cu 25%, urmare aplicarii noii legi a salarizarii.

Laurentiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj, a explicat ca salariatii nu vor pierde bani odata cu trecerea contributiilor in contul lor: "Noi avem 262 de angajati pentru care s-au facut majorarile astazi (n.r. joi). Vom vedea daca se mai fac ceva majorari de la 1 ianuarie. E important ca oamenii nu vor avea pierderi la salariu. Practic au primit cate 25% in ...

Actualitate / stiri Actualitate152 vizite[ Pandurul ]

Directorii de scoli se apara cu acte. Isfan: Le-am spus sa nu inventeze sporul de noapte ziua

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 23:47

Directorii de scoli se apara cu acte. Isfan: Le-am spus sa nu inventeze sporul de noapte ziuaZeci de directori de scoli au adus teancuri de documente la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj. Actele au fost solicitate de Corpul de Control al ministrului Educatiei care vrea sa verifice daca sporul pentru conditii vatamatoare a fost acordat legal sau la limita legii. Directorii nu au fost luati la intrebari, ci au adus documente in baza carora au acordat acesti bani in plus la salariu in ultimii ani. Cu totii considera ca merita bani mai multi pentru ca folosesc un calculator la serviciu.

Gabriel Rascol, de la Liceul cu Program Sportiv, este printre directorii care asigura plata sporului de calculator. A venit la inspectorii Corpului de Control cu buletinele de determinare intocmite de specialisti in medicina muncii, buletine din care rezulta pericolul la care sunt supusi cei care folosesc zi de zi calculatorul. Unii dintre angajati au inclusiv hotarari judecatoresti pe care directorul spune ca a trebuit sa le puna in aplicare. Hotararile au fost date insa dupa ce sporul a fost scos o perioada din plata, iar salariatul nu a fost instiintat despre aceasta masura, fiind fireasca apoi deschiderea unei actiuni in instanta si castigarea procesului.

"Luptam noi pentru oameni. Eu mi-l tai! Dar e pacat de oameni. Eu as da sporuri mai mari si femeilor de servicii, paznicilor, la toti profesorii. Noi lucram cu tuberculoza, hepatita. Pana ajunge un copil in spital sa spuna ca este bolnav, noi lucram cu el. Le voi explica si celor de la Minister acest lucru", ne-a spus directorul ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Pandurul ]

Primar reclamat la Parchet, Politie si ITM. "M-am imbolnavit din cauza stresului!"

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 23:51

Primar reclamat la Parchet, Politie si ITM. "M-am imbolnavit din cauza stresului!"Scandalul este departe de a fi stins la Albeni. Bibliotecara din comuna a iesit la atac si l-a reclamat pe seful sau la toate institutiile abilitate. Femeia sustine ca nu este lasata sa-si faca treaba. Mai mult, ar fi fost trimisa, din poarta in poarta, sa incaseze bani pentru firma de salubritate din comuna, desi nu asta ii este fisa postului.

Atunci cand s-a intors la primarie cu prea putini bani ar fi inceput problemele pentru Mariela Borcan, bibliotecara din comuna Albeni. "Mergand in teren, strangand bani pentru Salubris, la sfarsitul lunii iulie, oamenii au dat mai putini bani. Am strans doar 150, respectiv 100 de lei, in ultimele zile din iulie. De atunci, domnul primar a luat condica si m-a trecut nemotivat, peste semnatura mea. Asta din cauza ca am strans bani prea putini. Am lucrat opt ore in fiecare zi pe canicula sau pe vant, dar nu a fost multumit. In luna august, eu nu am mai avut acces la condica. Veneam sa o semnez, dar nu aveam cum sa semnez condica. Mergeam in teren si imi faceam treaba, dar eu figuram absent nemotivat. A schimbat apoi yalele unde se afla biblioteca si eu imi desfasor activitatea", ne-a explicat femeia.

Dosar penal pentru purtare abuziva

Luna trecuta, conflictul a degenerat si a fost nevoie de interventia politistilor chiar la Caminul Cultural din Albeni. Tot atunci, primarul Ionut Stan s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuziva. Femeia sustine ca traieste un cosmar la locul de munca, iar asta a si imbolnavit-o. Numai ca nu a putut ...

Actualitate / stiri Actualitate95 vizite[ Pandurul ]

Concursurile din spital, sursa de venit pentru unitate

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 22:29

Concurenta extrem de acerba pentru posturile de registrator medical din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu. La doar cateva zile de la inscriere, au fost inregistrate peste o suta de dosare. Inscrierea la concurs inseamna plata unei taxe de 100 de lei, spitalul reusind sa stranga peste 10.000 de lei.

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu a incasat in ultimele luni peste 10.000 de lei numai din organizarea concursurilor pentru ocuparea unor functii. Fie ca vrei sa te angajezi ca simplu infirmier, fie ca vrei sa ocupi un post de medic in cadrul unitatii medicale, trebuie sa platesti o taxa sa te inscrii in concurs. Asta nu-ti garanteaza insa ca vei si participa la proba scrisa. "Este taxa de inscriere, in functie de nivelul postului, taxa este cuprinsa intre 50 de lei si 150 de lei, cea mai mare taxa, pentru medici", a spus managerul spitalului, Tiberiu Tataru. Astfel, numai pentru cele 18 posturi de registrator medical s-au inscris la concurs, pana joi, 120 de dosare. Asta inseamna ca in conturile spitalului au intrat 12.000 de lei si sunt sanse ca incasarile sa creasca avand in vedere ca gorjenii se mai pot inscrie la concurs pana luni, 12 septembrie. "Este un post pe care poate aplica marea majoritate a populatiei pentru ca studiile solicitate sunt studii liceale si un curs de operare calculator, conditii indeplinite de foarte multi", a mai spus Tiberiu Tataru. Potrivit conducerii spitalului, viitorii registratori vor trebui sa introduca in sistem informatic ...

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Pandurul ]

Acreditarea Spitalului Judetean, din banii medicilor

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 00:10

Acreditarea Spitalului Judetean, din banii medicilorCei aproximativ 1200 de angajati ai Spitalului Judetean Targu Jiu vor primi mai putini bani incepand cu luna mai. Asta pentru ca directoratul spitalului a suspendat acordarea unui spor de 12%, pana dupa acreditare. Managerul Tiberiu Tataru spune ca este nevoie de bani pentru investitii si ca bugetul spitalului nu mai permite acordarea acestui spor, in momentul de fata. Sporul de 12% a fost aprobat prin hotarare de Consiliu Judetean si pentru spitalul de la Dobrita, insa angajatii acestuia il vor primi si in continuare.

Angajatii Spitalului Judetean Targu Jiu vor ramane fara sporul de 12%, acordat incepand de vara trecuta printr-o hotarare a Consiliului Judetean. Conducerea spitalului a decis suspendarea acestui spor pentru ca banii respectivi sa fie folositi pentru investitiile impuse de acreditare. "Intr-adevar, la Spitalul Judetean Targu Jiu, s-a hotarat de catre Comitetul Director sa se sisteze acordarea acestui spor, probabil pana vom trece de acreditare. Avem nevoie de fonduri pentru investitiile necesare in vederea acreditarii si nu ne descurcam cu banii. Este o decizie a noastra, Consiliul Judetean nu a avut nici o implicare. Dumnealor au dat o hotarare de Consiliu Judetean prin care spuneau ca, in masura bugetului, putem acorda sau nu acest spor. Cat am avut posibilitate l-am acordat, dar in acest moment l-am suspendat pe o perioada limitata de timp. Angajatii spitalului au inteles aceasta problema", a declarat Tiberiu Tataru, managerul Spitalului Judetean Targu ...

Actualitate / stiri Actualitate93 vizite[ Pandurul ]

Protest al sindicatelor din sanatate si protectie sociala

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 23:48

Zeci de angajati din sanatate si din sistemul de protectie sociala au pichetat miercuri Institutia Prefectului. Sindicalistii din Sanitas si Sanatatea au inaintat prefectului Gheorghe Paraschivu o lista cu 11 revendicari. Printre solicitari se numara: eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, precum si majorarea salariala cu 25% in 2016. Sindicalistii ameninta ca, daca nu li se vor rezolva doleantele, vor continua protestele pana la sfarsitul anului, un miting de amploare fiind deja programat la Bucuresti, in luna iunie.

Sindicalistii din sanatate si din sistemul de protectie sociala s-au plans ca au salarii mici si ca nu mai au stabilitatea locurilor de munca. Oamenii spera ca macar o parte dintre revendicari sa fie solutionate. "Suntem aici pentru a ne sustine colegii din Sanitas, din asistenta sociala si din sanatate. Avem o lista cu 11 revendicari. Speram ca macar 10 dintre ele sa reusim sa le ducem la indeplinire. Suntem optimisti, vrem sa se elimine inechitatile si sa fie o egalitate salariala intre toate categoriile de personal. Indiferent de locul de munca trebuie sa se tina cont de pregatirea profesionala. Asa cum o asistenta medicala din spital are un salariu decent, asa vrem si noi cei din asistenta sociala. Infirmierii care duc o munca foarte grea au salarii foarte mici. Speram ca macar in al XII-lea ceas, guvernantii sa se trezeasca si faca ceva pentru noi", spune Domnica Gridan, liderul Sanitas din cadrul ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Pandurul ]

Ce salarii au medicii gorjeni dupa ultima majorare

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 07:27

Medicii si asistentii de la Spitalul Judetean Gorj au salarii decente, care nu mai justifica eventualele atentii din partea pacientilor. Potrivit declaratiilor afisate pe site-ul unitatii spitalicesti, in luna octombrie a acestui an cheltuielile cu salariile angajatilor au atins suma de 3.171.125 lei.

Majorarile salariale aplicate personalului din sistemul medical au facut ca veniturile medicilor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu sa creasca. Astfel, in luna octombrie a acestui an, cel mai mare salariu incasat la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu a fost de 15.439 lei si a fost incasat de seful sectiei Chirurgie Generala 1. Un salariu de 14.548 lei a incasat si un medic primar pe sectia Chirurgie Generala II. Potrivit declaratiilor afisate pe site, cele mai mari salarii incasate in luna octombrie sunt cele ale medicilor chirurgi.

Un salariu bun a incasat si seful Serviciului Anatomie Patologica, respectiv 13.371 lei. Medicii de la Serviciul de Medicina Legala din cadrul spitalului au incasat pe octombrie salarii cuprinse intre 13.857 lei si 9.715 lei. Veniturile salariale ale celorlalti sefi de sectii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu nu sunt mai mici de 4.000 de lei, iar asistentele principale au salarii cuprinse intre 2.500 si chiar 3.500 de lei. Destul de bine castiga si infirmierele care nu au salarii mai mici de 1.000 de lei, unele salarii ajungand chiar la 2.000 de lei lunar. Cele mai mici salarii sunt incasate de ...

Actualitate / stiri Actualitate129 vizite[ Pandurul ]

Salariile medicilor, marite pe hartie. Spitalele nu au bani!

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 07:26

Spitalele nu au fonduri pentru a suporta majorarea cu 25% a salariilor. Managerii spun ca au stagnat angajarile din cauza au trebuit sa asigure prima crestere salariala de 12%. Reprezentantii Casei Asigurarilor de Sanatate Gorj spun ca exista timp suficient pentru incheierea actelor aditionale, intrucat angajatii din sanatate vor incasa primele salarii marite cu 25% in data de 15 noiembrie. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Gorj spune ca exista prevederi bugetare pentru aceste majorari.

Spitalele au stopat angajarile din cauza ca este nevoie de economii pentru a asigura majorarile salariale. "Nu am mai scos posturi la concurs, avand in vedere majorarea salariala anuntata. Cei 12%, aferenti autoritatii locale i-am acoperit in totalitate, pentru cei 25% asteptam un act aditional cu CAS, asteptam sursa guvernamentala care ne-a fost promisa. Avem in jur de 150 de angajati. Lunar, noi avem un fond de salarii de 660.000 de lei la care trebuie sa aplicam si cei 25%", a declarat Ion Ciochina, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", de la Dobrita.

Nici spitalul de la Carbunesti nu are fonduri pentru a asigura majorarea salariala de 25%. "Nu avem bani pentru marirea de 25%, asteptam contractul cu CAS, noi am avea nevoie de peste 300.000 de lei vechi in plus. Avem circa 340 de angajati, din care cam 40 sunt pe programe de sanatate", a declarat Constantin Tarziu, managerul Spitalului Targu Carbunesti. Si la Targu Jiu au fost anulate concursurile ...

Actualitate / stiri Actualitate117 vizite[ Pandurul ]

Medic sanctionat pentru ca a refuzat o cursa de Bucuresti

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 07:26

Medic sanctionat pentru ca a refuzat o cursa de BucurestiComisia de disciplina din cadrul Serviciului de Ambulanta Gorj a decis sanctionarea unui medic din unitate care a refuzat sa mearga la un caz. Este vorba de fosta directoare a institutiei, Ana Duma, care in urma cu aproape doua luni nu a vrut sa insoteasca un transfer clinic de la spitalul din Targu Carbunesti la un spital din Bucuresti. Fosta directoare a contestat in instanta decizia de sanctionare.

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj a precizat ieri ca medicul Ana Duma a fost sanctionat cu 10% din salariu timp de o luna. "Doamna doctor a fost sanctionata de comisia de disciplina din cadrul institutiei pentru ca a refuzat sa mearga la un caz pe motiv ca nu era randul dumneaei. Trebuia sa se faca un transfer clinic de la Carbunesti la Bucuresti si a refuzat motivand ca nu era randul ei. Din fericire, refuzul dumneaei nu a avut consecinte, persoana a fost transferata si nu s-a intamplat nimic grav", a spus Marinica Niculescu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj.

Medicul Ana Duma crede in continuare ca este nevinovata avand in vedere faptul ca a contestat decizia de sanctionare la Tribunalul Gorj in data de 8 iunie 2015. "Consider ca nu a fost o sanctiune corecta si nu am de ce sa platesc eu pentru greselile altora. Nu a fost o treaba pe care eu sa o tergiversez, noi ne rotim pentru cursele extrajudetene si nu a fost randul meu, eu nici macar nu eram in statie cand a venit solicitarea de Bucuresti. A doua zi eu intram in tura de noapte in timp ce ...

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Pandurul ]

Bucatariile Spitalului Judetean comasate, angajatii nemultumiti

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 07:26

Comasarea celor doua bucatarii ale Spitalului Judetean Targu Jiu a dat nastere unui conflict intre conducere si angajati. Bucatarii se plang de conditii inumane de munca, iar managerul Tiberiu Tataru crede ca oamenii sunt nemultumiti din cauza ca si-au schimbat locul de munca. Cei patru angajati de la bucataria din locatia Tudor Vladimirescu au fost mutati la cantina Spitalului 700. Tataru spune ca incearca sa se evite externalizarea si ca nu va reveni asupra deciziei de comasare indiferent de protestele angajatilor.

Spitalul Judetean Targu Jiu are o singura bucatarie incepand din aceasta saptamana. Comasarea a creat nemultumiri in randurile bucatareselor. Dupa doar doua zile de activitate in bucataria Spitalului 700, angajatele se plang ca sunt suprasolicitate. Femeile spun ca sunt nevoite sa care cantitati mari de mancare cu lazile pentru a putea fi transportate la spitalul de pe Tudor Vladmirescu. "Nu mai putem. E un spital mare, de urgenta, si nu ne intelege nimeni. Am fost chiar personal in audienta la domnul manager si mi s-a spus ca ne comaseaza ca exista economii. Nu stiu de unde vor exista economii ca e un volum de munca destul de mare. Vreau sa va spun ca in spitalul de pe Tudor am fost bucatar sef, am avut o gestiune. Am fost doi bucatari detasati si patru muncitori. Ne-a comasat, sa venim aici. Nu mai putem, este munca prea multa si nu avem conditii. Cu bolnavii de aici avem peste 700 de bolnavi. Caram borcanele, conservele de la etaj pe maini, cu lazile, cate 40 ..

Actualitate / stiri Actualitate36 vizite[ Pandurul ]

Conflict de munca declarat la spitalul din Motru

Marti, 02 Iulie 2013, ora 05:27

Angajatii spitalului din Motru acuza conducerea de nerespectarea contractului colectiv de munca si anunta declansarea conflictului de munca.

In fapt, este vorba despre faptul ca tichetele de masa nu s-au dat de doua luni. Motivul? Spitalul nu vrea sa faca arierate.

Cei peste 200 de angajati ai Spitalului Municipal din Motru nu si-au primit tichetele de masa de aproximativ doua luni. Este singurul spital din judet unde se intampla acest lucru, iar sindicatul Sanitas este decis sa ia masuri daca situatia nu se rezolva. "Cei de la spital spun ca nu au bani, insa actul medical se face cu personalul medico-sanitar. Eu sper sa se rezolve problema intr-o saptamana, pentru ca stiu ca cei de la CJAS Gorj le-a suplimentat bugetul in iunie si iulie. Peste tot sunt aceste probleme, dar numai contabilul de la Motru nu le gestioneaza asa cum trebuie. Vreau sa le spun ca motrenii sunt oameni foarte revendicativi si avem antecedente, nu as vrea sa ajungem acolo. Pentru multi angajati, tichetele de 180 de lei pe luna, reprezinta o treime din salariu", a declarat Valentin Popa, liderul sindicatului Sanitas.

Zavate: Nu am avut bani

Conducerea Spitalului din Motru sustine ca, daca ar fi acordat tichetele de masa, in mod sigur unitatea spitaliceasca ar fi facut arierate. "Nu am dat tichetele pentru ca nu am avut bani. Din cauza fondurilor de la CJAS Gorj s-a ajuns in aceasta situatie. Daca dadeam tichetele la oameni in mod sigur faceam arierate. Incercam sa dam luna acesta tichetele ...

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Pandurul ]

Spitalul Judetean plateste preotii mai bine decat medicii

Vineri, 03 Mai 2013, ora 05:39

Un preot castiga mai mult decat un medic rezident. Desi pare greu de crezut, aceasta este realitatea din Spitalul Judetean de Urgenta din Targu-Jiu. Unitatea spitaliceasca are un compartiment de asistenta religioasa unde sunt angajati doi preoti. Salariile acestora sunt cu mult mai mari decat ale celor care stau la patul bolnavului sau decat ale celor care incearca zilnic sa salveze vieti. Cel mai mare salariu de la Spitalul Judetean este castigat de Sefa Serviciului de Medicina Legala, care are un venit lunar net dublu fata de conducerea spitalului, iar la polul opus este o ingrijitoare care trebuie sa se descurce numai cu 500 de lei.

Spitalul Judetean de Urgenta din Targu-Jiu pune mare accent pe serviciile religioase. Desi unitatea spitaliceasca se incadreaza cu greu in procentul de 75% din bugetul dat de CJAS pentru cheltuielile salariale, spitalul are angajati doi preoti la Compartimentul de Asistenta Religioasa. Unul dintre preoti este remunerat lunar cu 2.023 de lei pentru ca are gradul 1, iar colegul sau, pentru ca are gradul 2, primeste lunar un salariu net de 1.580 de lei. Cei doi salariati cu sutana din spitalul judetean isi petrec majoritatea timpului la biserica din fata ambulatoriului de specialitate. Serviciile prestate de preoti pentru spital sunt mai bine platite decat serviciile oferite de medicii rezidenti care castiga la jumatatea trimisilor lui Dumnezeu. Un medic rezident de anul 1 primeste lunar un salariu net de 918 lei, in timp ce un alt coleg de-al ...

Actualitate / stiri Actualitate197 vizite[ Pandurul ]

A lasat spitalul judetean pentru un post in strainatate

Marti, 05 Martie 2013, ora 05:30

Narcis Margineanu, purtatorul de cuvant si jurist al Spitalului Judetean Targu Jiu, a renuntat la serviciu pentru a pleca la munca in strainatate.

Incepand cu data de 1 martie, a intrat in concediu fara plata pentru o perioada de un an. Narcis Margineanu primea un salariu lunar de aproximativ 1500 de lei. Acesta spune ca a parasit temporar unitatea spitaliceasca pentru a-si face un viitor mai bun, pentru munca depusa in afara tarii fiind mult mai bine platit.

Narcis Margineanu, de profesie jurist, nu mai este purtator de cuvant al Spitalului Judetean Targu Jiu. Incepand de vineri, el a intrat in concediu fara plata pentru a putea pleca la munca in strainatate. Margineanu primea un salariu lunar de aproximativ 1500 de lei. Acesta spune ca a cerut sa-i fie suspendat contractul de munca pentru a putea castiga mai multi bani in afara tarii. "Incepand cu data de 1 martie sunt in concediu fara plata pana pe data de 1 martie 2014. Am cerut sa-mi fie suspendat contractul de munca pentru a pleca la munca in strainatate ca sa-mi asigur un viitor mai bun. Nu am intentia de a ramane definitiv acolo, dar nici nu stiu ce se va intampla pana la data de 1 martie 2014", a declarat Narcis Margineanu. Acesta a mai precizat ca atributiile de jurist ii vor fi preluate de catre cele doua colege ale sale. "Nu stiu cine va fi purtator de cuvant al Spitalului Judetean. In ceea ce privesc celelalte atributii de serviciu, acestea vor fi preluate de cele doua colege de la Compartimentul Juridic. ...

Actualitate / stiri Actualitate143 vizite[ Pandurul ]

Spitalul redeschis din Sadu, subfinantat din prima luna

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 05:27

Spitalul de la Bumbesti Jiu este plin, semn ca redeschiderea lui a fost necesara. Din pacate, fondurile alocate de Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate abia ajung pentru salarii si cheltuieli de intretinere. Inca din prima luna de functionare, spitalul acumuleaza datorii la furnizorii de medicamente.

Asa cum era de asteptat, numarul de paturi contractat de Spitalul Bumbesti-Jiu cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Gorj este mic in raport cu pacientii care vin aici sa se trateze. Numai in luna ianuarie, la acest spital s-au facut aproximativ 400 de internari normale, la care se adauga si internarile de o zi. Au fost zile in care unitatea spitaliceasca a fost supra aglomerata. "Adresabilitatea catre Spitalul Sadu este una foarte buna. Am avut 168 internari de o zi si 400 normale. Stiam ca oamenii isi doreau foarte mult redeschiderea acestui spital. Stand de vorba cu medicii din unitate, mi-au spus ca foarte multi dintre ei si-au reprogramat pacientii", a declarat Constantin Bobaru, primarul orasului Bumbesti-Jiu

Banii de la CJAS Gorj nu ajuns

Contractul de prestari servicii a fost incheiat pe un numar mic de paturi, astfel ca banii pe care unitatea spitaliceasca trebuie sa-i primeasca de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sunt insuficienti sa acopere toate cheltuielile spitalului.

Conducerea asteapta acum bugetul pentru 2013 pentru a fi renegociat contractul. "Noi primim lunar aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Am dat primul salariu angajatilor ...

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Pandurul ]

Directorul de la EMC Berbesti, despre cazul Ravas

Luni, 18 Februarie 2013, ora 05:27

Directorul EMC Berbesti, Ghiorghie Chielcea, a declarat pentru Pandurul ca Ilie Ravas si rudele sale sunt in concediu cu plata a 75% din salariu, nu concediu fara plata. Reamintim ca este vorba despre membrii unei familii din Alunu, care au primit deciziile de trimitere in concediu fara plata in urma unor conflicte pe care unitatea le are cu o ruda a acestora din pricina unor terenuri aflate in fata excavatoarelor. Pandurul este in posesia deciziilor prin care Ilie Ravas, precum si sotia, fratele si cumnata, sunt in concediu fara plata, fara ca ei sa fi solicitat. Desi deciziile sunt clare, directorul Chielcea minte si spune ca nu este adevarat. "Nu sunt in concediu fara plata, sunt platiti cu 75%. Am luat aceasta decizie pentru a vedea ce facem pentru ca sunt niste oameni pe care i-am angajat pentru ca au dat pamant si acum fac probleme. (...) Va rog lasati-ma in pace, sunt la spital, astept vizita", a spus Chielcea.

Oricum, terenul despre care se face vorbire este motivul pentru care mama lui Ilie Ravas a fost prin salile de judecata in ultimii trei ani. Se pare ca EMC Berbesti a luat terenul de la altcineva, dar intre timp bucata de pamant a fost castigata in instanta de Nelica Ravas. (M.B.)

Actualitate / stiri Actualitate145 vizite[ Pandurul ]

Angajatii Spitalului Judetean ar putea lua in octombrie ultimul salariu

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 05:27

Directorul economic al Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu face o analiza financiara pentru a vedea exact suma de care are nevoie pentru a putea suporta cheltuielile de personal pe ultimele luni din an. Mai mult decat atat, personalul venit de la Spitalul Bumbesti-Jiu creste procentul la cheltuielile salariale, peste limita maxima admisa.

Numai o rectificare bugetara ar putea ajuta unitatile spitalicesti din Gorj sa supravietuiasca si sa asigure salariile angajatilor. De exemplu, la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu-Jiu banii ajung numai pentru salariile lunii octombrie. "Pentru salariile din luna octombrie avem fonduri. Probleme apar la lunile noiembrie si decembrie. Noi acum facem o situatie pe care o sa o trimitem la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa le spunem sumele de care avem nevoie la rectificare, pentru avea bani pentru salarii, utilitati si materiale sanitare", a declarat Dumitru Vienescu, director economic Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu sustine ca pe bugetul unitatii apasa si zecile de persoane preluate de la Sadu. "Noi nu trebuie sa depasim procentul de 70% din buget pentru cheltuielile salariale. Nu ne putem incadra in el pentru ca ne-au spus ca vor suporta cheltuielile salariale cu personalul venit de la Bumbesti-Jiu si nu au facut acest lucru decat in prima luna, E normal ca noi sa depasim daca suportam salarii mai multe decat ne-am propus", spune Vasile Stanculete, ...

Actualitate / stiri Actualitate137 vizite[ Pandurul ]

Asistenta batuta de cel pe care il ingrijea

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 05:26

O angajata a Centrului de Ingrijire a Persoanelor cu Handicap Sever Tg Jiu si-a petrecut sfarsitul de saptamana in spital, dupa ce un barbat de 35 de ani de care avea grija a luat-o la bataie. Elena Saftoiu spune ca nu a apucat sa isi dea seama ce i s-a intamplat decat dupa ce s-a dezmeticit, lovitura pe care a primit-o la ochi si nas punand-o direct la podea. Femeia spune ca locul de munca pe care il are este extrem de periculos pentru ca pacientii pe care ii supravegheaza sunt periculosi si din cauza bolilor pe care le au nici nu pot fi trasi la raspundere. "Sunt cei mai rai copii pe care ii poti intalni, sunt unii ajunsi la maturitate, asa ca si cel care m-a lovit pe mine. Din senin a venit si fara sa am vreun indiciu, m-a lovit direct in cap. Am simtit de parca picase ceva din cer pe mine. Am cazut si mi-au amortit mainile, dupa care m-a dus o colega la asistentele medicale si acolo mi-au acordat primul ajutor, iar apoi un coleg m-a adus cu masina la spital", povesteste femeia. Saftoiu mai are un an pana la pensie, dar afirma ca nu mai doreste in ruptul capului sa revina la locul de munca de pana acum, fiindu-i teama ca va mai lua bataie si nu va mai prinde pensia.

"Avem un salariu vai de capul nostru, de nici 900 de lei, cu sambete si duminici lucrate, cu sporuri pentru care inca ne mai judecam. Vine oricare si te poate lovi oricand, mai ales noi, cele care suntem in prag de pensionare, ca nu ne putem apara ca o persoana tanara. Eu acolo nu mai vreau sa ma intorc", ...

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Pandurul ]

Functionar al primariei Slivilesti, in coma alcoolica

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 05:25

Angajatii de la primaria Slivilesti au chemat vineri salvarea pentru a lua pe unul dintre colegii sai. Virgil Covrigel, inginer cadastral in cadrul primariei Slivilesti, a ajuns in coma alcoolica la spital dupa ce s-a intors rupt de beat de la o masuratoare in teren. Primarul localitatii, Sorin Bucurescu, spune ca barbatul in varsta de 55 de ani nu este la prima abatere acesta fiind de mult timp un impatimit al alcoolului. Covrigel risca acum sa fie concediat.

Virgil Covrigel are 55 de ani si lucreaza la primaria Slivilesti de mai bine de 20 de ani. Acesta a plecat vineri dimineata la o masuratoare in teren si s-a intors la primarie in jur de ora 12.00 in coma alcoolica. Angajatii primariei au fost cei care au chemat ambulanta. Primarul Sorin Bucurescu spune ca barbatul era intr-o stare grava de ebrietate. "A mai baut el, dar niciodata in halul acesta. Era rupt de beat. L-am trimis la masuratoare de dimineata si a venit in coma alcoolica, de fapt l-au adus oamenii ca a cazut, e grav ce sa mai", a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilesti.

Primarul povesteste ca Virgil Covrigel este de mult timp un impatimit al alcoolului si ca nu de putine ori s-a prezentat baut la serviciu. "I-am spus de nenumarate ori sa renunte la bautura, a luat toate sanctiunile posibile pana acum, de la mustrare pana la retinerea a 20% din salariu pe perioada de un an. Asta a fost ultima sanctiune pe i-o mai puteam da pana la concediere. Acum nu imi mai ramane de ales decat sa-l dau afara ...

Actualitate / stiri Actualitate163 vizite[ Pandurul ]

Medicii de la Sadu au loc de munca, dar nu au salariu

Luni, 09 Mai 2011, ora 05:26

Unitatile spitalicesti din Gorj, care au preluat personal medical de la spitalul din Sadu, sperau sa primeasca fonduri suplimentare pentru acoperirea salariilor. Lucrurile nu stau insa deloc asa.

Mai sunt cateva zile pana la salariu iar in conturile Spitalului Judetean de Urgenta, cel care a preluat o mare parte din personalul din Sadu, nu a ajuns nici un leu. Pana vineri, in contul unitatii spitalicesti, nu ajunsese nici un leu iar pana la salariu mai sunt doar cateva zile. "Ne-au promis de la CJAS ca ne dau peste un miliard de lei vechi pentru salariile noilor angajati, dar in cont nu a ajuns nici un leu. Banii sunt prevazuti in actul aditional dar la noi in cont nu au ajuns. Mai asteptam", a declarat Steliana Udristoiu, director financiar-contabil la Spitalul Judetean. Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj sustine ca spitalelor care au preluat personal de la Bumbesti-Jiu li s-au dat fonduri in plus si mai mult decat atat, banii sunt suficienti, spune Daniel Surlea, directorul adjunct al CJAS Gorj.

Actualitate / stiri Actualitate102 vizite[ Pandurul ]

Scandalul continua la Ciuperceni: "Ajunsese sa ia acelasi salariu ca mine"

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 05:01

Scandalul continua la Ciuperceni: "Ajunsese sa ia acelasi salariu ca mine"Viceprimarul Florian Ancuta, de la Ciuperceni a facut in cele din urma declaratii ziaristilor, dupa ce a fost acuzat de o angajata ca aproape a facut infarct dupa ce tipat la ea. Oricum, atat ale viceprimarul cat si primarul Dumitru Taloi, spun ca Maria Cioata nu-si face treaba si in ziua in care aceasta a ajuns la spital nu tipase nimeni la ea, ci ii fusese atrasa atentia.

Supararea vicelui este cu atat mai mare cu cat angajata de la compartimentul agricol il concura la leafa, fara prea multe eforturi, crede acesta.

Viceprimarul comunei Ciuperceni, Florian Ancuta, a fost acuzat de agentul agricol de la primarie, Maria Cioata, ca in urma certurilor, stresului si a amenintarilor la care a fost supusa i s-a facut rau si a ajuns la spital. Maria Cioata este in prezent internata in Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu.

Viceprimarul a explicat cum s-a intamplat. "La sedinta de dimineata eu am intrebat cine a inregistrat o cerere care nu avea toate documentele si atunci am aflat ca e vorba de Maria Cioata. I-am raportat primarului ca ne-a trimis undeva unde nu ne-a solicitat nimeni. A recunoscut ca ea a primit cererea si atunci i-am spus ca pentru faptul ca nu a respectat dispozitiile primarului ii fac referat. Asta a fost discutia".

Ancuta: Din cauza ei suntem chemati in instanta

Cert este ca vicele este nemultumit de activitatea angajatei. "Sa stiti ca agentul agricol este numarul unu intr-o primaria din punct de vedere al fondului ...

Actualitate / stiri Actualitate184 vizite[ Pandurul ]

Spitalul Judetean va spala cearsafurile cu 40 de miliarde

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 05:01

Spitalul Judetean va spala cearsafurile cu 40 de miliardeSpitalul Judetean Targu-Jiu intentioneaza sa incredinteze unei firme serviciul de spalatorie pentru a face economii. De fapt, institutia va ajunge sa spele cearsafurile pacientilor cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. Institutia de sanatate a publicat pe SEAP un anunt de licitatie cautand o firma care sa preia sarcinile serviciului de spalatorie. Contractul va fi pe patru ani. In acest moment spitalul are angajate 16 spalatorese. Informatii despre acest subiect am obtinut cu greu de la conducerea spitalului, care spune ca pana acum se cheltuia mai mult de zece miliarde pe an pentru sustinerea spalatoriei.

Potrivit anuntului, Serviciul de spalatorie al Spitalului Judetean va fi externalizat incepand de anul viitor. Daca aceasta externalizare va fi rentabila se va proceda la fel si in cazul altor servicii ale spitalului precum cantina si serviciul de curatenie. Directorul Gheorghe Neata nu a spus prea multe despre salariul unei spalatorese, cheltuielile actuale cu acest serviciu sau economiile pe care crede ca le va obtine. "Eu am un buget total, nu stiu cat este pentru fiecare in parte. Sunt 16 spalatorese. Nu stiu ce salariu au. Minim, ce salariu sa aiba-", a spus Neata grabindu-se sa inchida telefonul.

O tona de lenjerie pe zi

Directorul economic al Spitalului, Dorin Varjan, a declarat ca dupa incredintarea acestor servicii va fi calitate, dar si reduceri economice.

"Nu e vorba numai de salariu, calcat spalat, apa curent, detergenti, utilaje. Noi am facut ...

Actualitate / stiri Actualitate222 vizite[ Pandurul ]

Restructurarea postului a bagat un miner in coma

Luni, 07 Martie 2011, ora 05:26

Restructurarea postului a bagat un miner in comaUn miner din SNLO a intrat in coma dupa ce a primit acasa o instiintare potrivit careia are de ales intre concediere colectiva, regim de asteptare sau schimbarea incadrarii in pompagiu sau paznic. Familia lui Viorel Davidoiu, de 51 de ani, spune ca acesta avea probleme de sanatate si i-a crescut tensiunea la aflarea vestii. Acesta s-a dus la medicul de familie, iar apoi la serviciu, pentru a afla de ce a fost pus pe liste. Pe drum a facut comotie cerebrala si accident cu masina, iar acum este in stare foarte grava, in coma, la spitalul din Targu Carbunesti. Sindicatul acuza administratia ca a dat drumul la instiintari cu 1 martie, in conditiile in care nu exista baza legala pentru concediile de asteptare. In replica, directorul general al SNLO sustine ca accidentul nu are legatura cu instiintarea, asa cum sustine familia, deoarece Davidoiu nu ar fi avut cand sa afle de ea, hartia ajungand la unitate dupa ce salariatul a plecat acasa, iesind din schimbul de noapte.

Viorel Davidoiu lucreaza la Inchidere si Conservare Mine Motru, raionul Albeni, unitate subordonata SNLO. La fel ca alte sute de salariati, Davidoiu a primit instiintare ca incepand cu 1 martie are de optat intre a fi concediat cu plati compensatorii de 29.000 RON, a intra doi ani in regim de asteptare cu 75% din salariu sau a accepta sa treaca pe functia de pompagiu in loc de cea de miner.

Familia spune ca, in momentul in care a vazut adresa, lui Viorel Davidoiu i s-a facut rau, deoarece avea si probleme cu ...

Actualitate / stiri Actualitate186 vizite[ Pandurul ]

Uzina Mecanica Sadu - inchisa o luna de zile

Luni, 14 Februarie 2011, ora 05:27

Uzina Mecanica Sadu - inchisa o luna de zileUzina Mecanica Sadu isi va relua activitatea in ritm normal cel mai devreme peste o luna, pana atunci muncitorii urmand sa stea mai mult pe acasa. Directorul general Gheorghe Lorin Boian afirma ca procesul de productie nu se poate relua in urmatoarele 3-4 saptamani pana cand nu va fi refacuta infrastructura interna afectata de explozia produsa vineri.

Ieri a fost inmormantata Diana Andritoiu, iar astazi Mariana Pigui va fi condusa pe ultimul drum.

Numarul muncitorilor care vor avea acces in uzina va fi extrem de redus, acestia urmand sa asigure serviciile de intretinere a instalatiilor. De asemenea, activitatea nu poate fi reluata pana cand anchetatorii nu clarifica imprejurarile in care s-a produs explozia ce a dus la moartea a doua femei si ranirea grava a unui barbat. Boian apreciaza ca in explozia respectiva au sarit in aer circa 2 tone de pulbere folosita la producerea munitiei.

Angajatii uzinei ar ar fi fost oricum liberi azi, intrucat multi dintre acestia si-au manifestat dorinta de a merge la Novaci pentru a o conduce pe ultimul drum pe una dintre cele doua femei decedate. Maria Mirulescu, de 42 de ani, va fi inhumata in localitatea natala, la fel cum s-a intamplat, ieri, si in cazul celeilalte femei decedate in explozia de la UM Sadu.

Diana Andritoiu a fost condusa pe ultimul drum de sute de persoane, multe dintre acestea fiind colegi si colege de serviciu de la UM Sadu. Inmormantarea a avut loc in localitatea Balanesti, soseaua ce trece prin localitate ...

Actualitate / stiri Actualitate600 vizite[ Pandurul ]

Medic de familie cu 20.000 salariu

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 14:03

Un medic de familie din Gorj are inscrisi pe liste de 10 ori mai multi asigurati decat altii. Din cei 205 medici de familie, 112 isi desfasoara activitatea in mediul rural iar 93 in mediul urban. Majoritatea au intre 1.000-2.500 de pacienti. "Un medic de familie din Matasari are inscrisi pe liste un numar de 4.413 asigurati. Doi medici tot din mediul rural au in jur de 400 de pacienti, insa mai au la dispozitie 2-3 luni pentru a atinge pragul de 600 in vederea incheierii contractului cu Casa

Actualitate / Matasari150 vizite[ Pandurul ]

Preotii, politistii si magistratii nu contribuie la fondul de sanatate

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 14:41

Preotii, politistii si magistratii sunt privilegiati prin lege. Ei beneficiaza de servicii medicale si retete gratuite, iar contributia pentru sanatate este platita de stat Acest lucru ii deranjeaza pe ceilalti gorjeni carora lunar li se opreste un procent din salariu pentru contributia la sanatate.
Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj sustin ca la nivelul judetului sunt si persoane care sunt scutite de la plata contributiei de sanatate pentru ca statul plateste pentru

Actualitate / stiri Actualitate162 vizite[ Pandurul ]


Prima   1   2   Ultima
Cele mai citite stiri
Ucisa de sotul gelos. "Acum doi ani le-am facut nunta"
Viata unei tinere de 26 de ani, din Vladimir, a fost curmata in noaptea de miercuri spre joi de ...
Un tanar din Targu Carbunesti si-a omorat sotia
Un tanar de 29 de ani, din judetul Gorj, si-a ucis sotia, apoi a incercat sa se sinucida intrand cu ...
Cum erau organizati studentii traficanti de droguri. Detalii din dosar!
Tinerii studenti din Targu Jiu, acuzati de trafic de droguri in Timisoara, au contestat arestul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor