Gorj: Parcul Industrial Sadu II asigura 500 de locuri de munca

   

Singurul parc industrial din judetul Gorj, SC Parcul Industrial Sadu II sau Bumbesti-Jiu, cum mai este numit, a fost infiintat in anul 2002, pentru a compensa, partial, pierderea locurilor de munca de la fosta Uzina Mecanica Sadu II. In prezent, parcul industrial asigura locuri de munca pentru circa 500 de persoane.

In anul 2002, o parte a patrimoniului Uzinei Mecanice Sadu II, detinut in totalitate de Compania Nationala ROMARM SA, a fost trecuta in domeniul privat al judetului Gorj, administrat de Consiliul Judetean Gorj, in vederea infiintarii unui parc industrial al carui principal obiect de activitate urma sa il constituie administrarea patrimoniului prin inchirierea de terenuri si spatii potentialilor clienti romani si straini.

Astfel, o suprafata totala de 18 ha, dintre 3,2 ha au fost numai cladiri, au intrat in posesia CJ Gorj, valoarea totala a patrimoniului cedat fiind de 1.900.000 milioane lei, reprezentand contravaloarea terenului si a halelor de constructie. Marius Vlaicu, directorul SC Parc Industrial Sadu II, a declarat ca, in primii doi ani de activitate, respectiv in 2003 si 2004, societatea a inregistrat pierderi de profit considerabile.

Incepand din 2005 insa, odata cu venirea mai multor firme din Franta, Serbia si Republica Moldova ce au avut ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, prelucrari mecanice, confectii metalice pentru energie si minerit si chiar confectii textile, cifra de afaceri a parcului industrial a crescut, societatea iesind pe profit in fiecare an de atunci.

Pe langa acesti investitori mici, care au contribuit la absorbtia fortei de munca din zona, la sfarsitul anului 2006, Parcul Industrial Bumbesti Jiu a incheiat cu firma Pirelli Eco Technology Ambiente SA cel mai avantajos contract comercial de la infiintare pentru inchirierea unei suprafete de peste 8 ha de teren, unde a fost construita si pusa in functiune o fabrica pentru productia de filtre auto cu particule la esapamentul autovehiculelor cu motoare diesel Euro 5 si 6. Aceasta produce si in prezent, asigurand locuri de munca pentru aproximativ 200 de persoane.

In afara de Pirelli SA, in Parcul Industrial Sadu isi mai desfasoara activitatea zece firme mici, fiecare avand in jur de 15 angajati. In total, firmele din cadrul Parcului Industrial Sadu II au aproximativ 500 de salariati. Marius Vlaicu declara ca acestia reprezinta o sursa considerabila de venit atat pentru Consiliul Local al orasului Bumbesti-Jiu, cat si pentru Consiliul Judetean Gorj prin impozitele salariale si plata taxelor locale.

Parcul Industrial Sadu II are cea mai mica chirie din tara dintre parcurile publice, respectiv 0,6 euro/mp/luna. Pe langa aceasta facilitate, firmele care isi desfasoara activitatea in incinta parcului nu platesc impozit pe teren, acesta in urma Ordonantei de Urgenta nr. 65 din 2001, care a reglementat regimul parcurilor industriale publice. Directorul Marius Vlaicu a precizat ca parcul beneficiaza de toate utilitatile, gaz, internet, canalizare, infrastructura si ca mai sunt disponibili inca o mie de metri patrati de hale de productie, pentru eventualii clienti interesati.
Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 15:05
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Cum a murit tanarul din frizerie: N-apucase sa-i puna prosopul la gat, ca a lesinat!
"S-a pus pe scaun si n-a mai miscat", spune un martor despre tanarul de 35 de ani care si-a gasit ...
Opt gorjeni dusi in arest. Politia: Toleranta zero!
Nu mai putin de opt barbati au fost dusi in arest intr-un interval de 24 de ore, pentru comiterea ...
Case inundate intr-un cartier din Targu Jiu
Mai multe case din zona Narciselor a municipiului Targu Jiu sunt inundate. Localnicii spun ca se ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor