Dancila, huiduita copios la Novaci. Politicienii au tacut - VIDEO

   

Politicienii nu au mai indraznit sa ia cuvantul la microfon duminica la Novaci, acolo unde a avut loc manifestarea populara "Urcatul oilor la munte". Premierul Dancila, prezent la manifestare, nu doar ca nu a vorbit, dar a stat undeva in margine, inconjurat de colegi de partid, jandarmi si ziaristi. Niciun politician nu a luat cuvantul la microfon, iar Dancila a fost huiduita copios la plecare.
"Urcatul oilor la munte" este una dintre cele mai frumoase traditii din Gorj, cu o impresionanta parada a portului popular. Copiii imbracati in costume populare erau absolut adorabili, iar parada cailor a fost indelung aplaudata.

Fiind campanie electorala, politicienii au profitat de faptul ca sunt multi oameni la un loc, pentru a imparti pliante si a convinge lumea sa mearga la vot pe 26 mai. In grupul USR-PLUS, cel mai numeros, erau candidatii la europarlamentare Dragos Pislaru si Alin Mituta, dar si seful de campanie Vlad Voiculescu. In grupul Partidului Miscarea Populara a fost senatorul Robert Turcescu, iar in grupul PNL senatorul Florin Citu. De la PSD au fost mai multi oficiali locali, Dancila si ministrii aparand mai tarziu. Ei nu au urcat in zona rezervata oficialitatilor, ci au ramas undeva in zona in care copiii isi asteptau randul pentru a-si prezenta momentul folcloric.

Dancila, Teodorovici si ceilalti au facut fotografii cu copiii. Directorul Ansamblului "Doina Gorjului", Gheorghe Porumbel, a salutat de la microfon prezenta Vioricai Dancila, moment in care s-au auzit primele huiduieli. Porumbel a incercat sa spuna cum ar trebui oaspetii sa fie primiti, dar a renuntat si a revenit la momentul folcloric.

Dancila a stat cateva minute, dupa care au fost chemate masinile oficiale sa vina sa preia membrii guvernului. A fost momentul in care oamenii au huiduit copios si au strigat "Demisia" si "Romania". Nu a durat mai mult de un minut, pentru ca politicienii puterii s-au facut nevazuti, apoi lumea si-a vazut de treaba.

Radu Miruta, presedintele USR Gorj, a spus ca grupul USR-PLUS nu a venit sa huiduie. "Chiar ne-am vorbit sa nu huiduim, pentru ca este o manifestare frumoasa, pe care novacenii o asteapta tot anul. Daca Dancila ar fi luat cuvantul, am fi incercat sa o acoperim cu aplauze, sa o oprim astfel", a spus Miruta.

Senatorul liberal Florin Citu promisese show cu o seara inainte pe pagina de socializare. "Am vrut sa ii speriem si am reusit. Daca a venit pana aici doar ca sa fuga, ne-am atins scopul", a spus Citu.

De remarcat ar fi ca la inceputul manifestarii, jandarmii s-au postat intre grupul USR-PLUS si publicul care asista la spectacol. Dupa cateva zeci de minute cordonul de jandarmi a fost mutat acolo unde trebuia sa fie, intre public si zona de spectacol.

Liderii PSD au plecat cu Viorica Dancila la Polovragi, acolo unde a avut loc o intalnire cu activul de partid la caminul cultural. Acolo Dancila a reluat discursul pe care il spune peste tot in tara, cum ca este cel mai jignit premier, dupa care a precizat ca este mai puternica decat toti liderii opozitiei la un loc.

Candidatii USR-PLUS, PMP si PNL si-au continuat campania in padurea de la Hirisesti, acolo unde a fost un targ foarte frumos, mult peste nivelul celor organizate la Dragoieni. Dancila era la ora transmiterii acestei stiri la manastire la Polovragi, in timp ce elicopterul o astepta langa stadionul din localitate.
Duminica, 19 Mai 2019, ora 15:38
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Meteorologii au anuntat daca vom avea zapada de sarbatorile de iarna
Meteorologii de la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie au informat autoritatile din ...
Vezi cand schimba liberalii sefii deconcentratelor din Gorj!
Bate vantul schimbarilor in deconcentratele din Gorj. Liberalul sef, Dan Vilceanu, anunta un suflu ...
A murit un cunoscut medic din Gorj
Medicul gorjean Costinel Popescu s-a stins din viata marti dimineata, ca urmare a unui stop-cardiac. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor