Grup de la Rovinari, oprit din lipsa de carbune - document

   

Grupul 4 de la Termocentrala Rovinari a fost oprit joi, 31 ianuarie, la ora 17.00, din lipsa de carbune. "Lipsa stoc carbune si masura temperatura lagar nr. 3 TA 4 defecta", se arata intr-un document public al Transelectrica. Grupul va fi repornit abia pe 10 februarie.
A fost pentru a doua oara in luna ianuarie cand un grup de la Rovinari a fost oprit din lipsa de carbune, prima data fiind din cauza grevei minerilor. De aceasta data, spun surse din cariera, motivele ar fi mai multe. Nu mai e front de lucru, iar utilajele din cariera se strica des.

Intrebat daca sunt probleme cu asigurarea carbunelui la Rovinari, managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spunea zilele trecute ca: "Nu sunt probleme. Daca oprim un grup, vom porni in paralel altceva. Pe plan general, CE Oltenia isi face toate contractele pe care le are".

Si la Turceni este un grup oprit din cauza unor defectiuni. Este vorba de grupul 7, oprit pe 27 ianuarie din cauza unor defectiuni la un cazan. Estimarea este ca grupul va fi repornit pe 3 februarie, la finalul zilei.

Probleme sunt si la un grup de la Isalnita, care trebuie sa isi reduca puterea la jumatate din cauza unei defectiuni.

Complexul Energetic Oltenia sustine ca avea in 11 ianuarie, ziua cand a inceput greva minerilor, un stoc de 716 mii tone lignit. Pana pe 17 ianuarie, cand s-a terminat greva, a conumat 264 mii tone lignit, pentru ca grupurile energetice au lucrat normal, consumand carbune din stoc.

Pe 17 ianuarie, in ultima zi de greva a minerilor, prim-ministrul Viorica Dancila cerea o situatie a stocurilor. "Ne preocupa situatia de la CE Oltenia si functionarea Sistemului Energetic National si am tinut cont de toate semnalele aparute in spatiul public in ultimele zile. Astfel, am dispus sa-mi fie prezentata de urgenta situatia stocurilor de carbune comparativ cu anul trecut. O analiza detaliata a situatiei minerilor, a veniturilor lor si a conditiilor de lucru, precum si solutii de modernizare a CE Oltenia", a spus Viorica Dancila.

Au trecut iata doua saptamani, si Complexul Energetic Oltenia este din nou nevoit sa inchida un grup din lipsa de carbune, situatie pentru care compania nu a oferit inca explicatii.

Galerie foto
Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 23:38
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Primii "someri" din Gorj dupa caderea Guvernului
Oameni importanti din Gorj raman someri dupa schimbarea Guvernului condus de Viorica Dancila. In ...
Ambulantierul care a lovit un biciclist, in stare de soc dupa decesul victimei
Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele ambulantierului din Novaci ...
Darius Vilcov, amendat la Targu Jiu
Darius Vilcov, fost consilier al premierului Dancila, a fost amendat marti la Targu Jiu, de Politia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor