Inscrieri la scolile postliceale, fara diplome de bac

   

Scolile postliceale sunt solutia la care apeleaza absolventii de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat. Chiar daca abia s-a dat startul la inscrieri, directorii unitatilor de invatamant se asteapta ca solicitarile sa depaseasca numarul de locuri puse la dispozitie. Pentru ca reprezinta o portita de scapare a celor care nu au trecut de examenul maturitatii, diploma de bacalaureat nefiind necesara la inscrieri, directorii considera ca la scolile postliceale va fi concurenta mai mare decat la facultati, avand in vedere numarul mare de picati de la bac.

Obtinerea unei calificari in orice domeniu reprezinta un atu la angajare, in perspectiva absolventilor de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat. Iar pentru ca la facultate nu sunt acceptati absolventii care nu si-au luat Bac-ul, scolile postliceale reprezinta ultima salvare pentru picati. Chiar daca sesiunea din toamna a acestui examen este in plina derulare, directorii de la unitatile din Targu Jiu care au format si clase de postliceala spun ca se asteapta la mult mai multe cereri de inscriere in aceasta perioada, avand in vedere rezultatele slabe de la bacalaureat. In municipiul Targu Jiu cursuri postliceale se organizeaza la Colegiul Comercial "Virgil Madgearu", Colegiul Tehnic Nr. 2, Grupul Scolar Energetic Nr. 1, Colegiul Tehnic "Henri Coanda", Colegiul Tehnic "Gheorghe Magheru" sau la Grupul Scolar "Ion Mincu". In fiecare dintre aceste unitati au fost formate cate doua sau trei clase de postliceala in specializari precum tehnician echipamente periferice si birotica, maistru electromecanic aparate de masura si automatizari, sanitara sau asistent manager in unitati hoteliere.

Zeci de cereri

Pentru anul scolar viitor am format o clasa de postliceala de maistri, cu 30 de locuri. "Cei care au luat bacalaureatul sau cei care nu l-au luat se pot inscrie in aceasta perioada la cursurile oferite de noi. Nu se platesc, iar la inscriere nu este nevoie de diploma de bacalaureat. Sunt multe cereri, peste numarul de locuri, asa ca nu avem probleme in privinta numarului de inscrisi", spune Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic "Gheorghe Magheru" din Targu Jiu. Aceeasi situatie se prezinta si la "Henri Coanda", unde pentru cele doua clase de postliceala in domeniile tehnician echipamente periferie si birotica sunt depuse zeci de cereri. Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial "Virgil Madgearu" din Targu Jiu spune ca pentru anul viitor a cerut autorizarea unei clase de asistent manager in unitati hoteliere. "Avem 30 de locuri fara taxa, adica sunt finantate de la buget,. La aceasta specializare, care este cautata foarte mult in exterior, se pot inscrie absolventi de liceu cu sau fara bacalaureat. Durata de scolarizare este de un an si jumatate. Abia am dat drumul la inscrieri, dar ne asteptam ca dupa sesiunea din toamna a bacalaureatului sa primim foarte multe cereri", spune Petre Ciungu.

ACTE NECESARE

Pentru inscrierea la o scoala postliceala este nevoie de certificatul de nastere, cartea de identitate Diploma de Bacalaureat sau adeverinta de absolvire a studiilor liceale, Foaia matricola pentru clasele IX- XI, o adeverinta medicala. De asemenea, acestia trebuie sa depuna o cerere de inscriere.
Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 05:26
Sursa: Pandurul

Articol citit de 2877 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Scandal in strada intre doi soti (VIDEO)
Scene violente s-au petrecut sambata dupa-amiaza in zona sensului giratoriu de langa magazinele ...
Gorjean mort la 19 ani pe un santier in Timisoara
Sfarsit cumplit pentru un tanar din Gorj care saptamana trecuta a cazut de la inaltime in timp ce se ...
A ajuns in Arest dupa ce si-a batut sotia in plina strada
Un tanar de 22 de ani va petrece noaptea dupa gratii pentru ca si-a lovit sotia in plina strada, pe ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor