Jianu si Corcoata isi asuma rezolvarea problemei certificatelor de carbon

   

SC UATAA Motru S.A., societate in insolventa aflata in subordinea Consiliului Local Motru, a fost salvata de amenzi si penalitati de peste un milion de euro, dupa ce a imprumutat certificatele de carbon necesare de la Termoficare Oradea.
Primarul din Motru, Gigel Jianu, isi asuma reusita, spunand ca este o intelegere pe care el a perfectat-o cu administratia din Oradea. UATAA Motru risca o amenda de 1,2 milioane de euro daca nu facea rost de certificate pana la 30 aprilie.

"Pentru ca UATAA Motru nu dispunea, la acest moment, de fondurile necesare pentru a achizitiona aceste certificate, primarul Gigel Jianu a cautat solutii si a rezolvat aceasta problema, astfel ca societatea de termoficare de la Oradea va achizitiona aceste certificate si le va vinde ulterior UATAA. UATAA Motru va incheia un contract cu SC Termoficare Oradea SA, iar Consiliul Municipal si Primaria Motru au girat acest imprumut, plata certificatelor urmand a fi facuta in transe", arata un comunicat al primariei.

Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoata, si-a asumat paternitatea ideii. "Ideea a fost a noastra si am cerut printr-o adresa primariei sa ne sprijine in emiterea unui proiect de hotarare care sa garanteze aceste plati. Noi am venit cu propunerea, dupa discutiile cu brokerul care asigura transferul de certificate in registrul european. Noi avem contract cu un broker. Asta a fost solutia pe care noi am gasit-o si am mers in Consiliul Local cu ea, pentru a evita penalitati de 4 milioane lei", a spus Corcoata.

Cei doi si-ar putea disputa functia de primar la alegerile din 2020, aceasta fiind o cauza a bataliei de imagine pe care o duc.
Marti, 23 Aprilie 2019, ora 21:42
Sursa: Pandurul

Pandurul
Cele mai citite stiri
Zvon infirmat. Calin Lemnaru: "Sunt la treaba, la Targu Jiu"
Unul dintre zvonurile care au circulat azi in Targu Jiu spunea ca italianul infestat cu coronavirus ...
Ce spune un medic gorjean despre o epidemie de coronavirus
Un medic gorjean ia atitudine si trage un semnal de alarma cu privire la pericolul care ne paste in ...
Gorjeanca, sotia unui italian depistat cu coronavirus, in urma unei vizite in Romania
Sotia unui italian de 72 de ani care a fost depistat cu cornavirus, dupa ce s-a intors recent ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor