Microcarierele din zona Motru, verificate de Garda Financiara

   

Microcarierele din bazinul carborifer Motru vor fi luate la puricat de comisarii Garzii Financiare Gorj. Verificarile au loc ca urmare a unor nereguli constatate de corpul de control al Ministerului Economiei la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, care este unul dintre beneficiarii de carbune de la microcarierele din zona bazinului carbonifer Motru.

Comisarii Garzii Financiare vor merge saptamana aceasta la cinci microcariere amplasate in bazinul carborifer Motru pentru a efectua verificari. Acestia vor cauta eventuale evidente duble si vor inventaria stocurile de materii prime. De asemenea, se va face o corelatie intre carbunele livrat catre societatile de stat si cele private. Se va urmari daca rapoartele de productie zilnice corespund cu datele privind vanzarile de carbune inscrise in softul cantarelor. "In baza unei solicitari de control la mai multe microcariere de carbune adresata Garzii Financiare Gorj de Ministerul Economiei, care in urma controlului efectuat la RAAN a constatat diferente semnificative intre documente de evidenta primara intocmite de mai multe microcariere de lignit din zona Bazin Carbonifer Motru si documentele intocmite de RAAN, am intocmit o tematica de control specifica pe care echipele sa o aiba in vedere la efectuarea verificarilor privind aspectele semnalate", a declarat Gigel Capota, comisar sef in cadrul Garzii Financiare Gorj.

Vor fi analizate activitatile desfasurate in cadrul acestor microcariere din luna ianuarie 2011 si pana in prezent. Una dintre microcarierele vizate ar putea fi cea de la Motru. "Noi nu avem decat o singura microcariera, cea de la Leurda la care actionari sunt niste austrieci", a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

O alta microcariera care poate face parte dintre cele cinci care urmeaza sa fie verificate de catre comisarii Garzii Financiare Gorj este cea de la Miculesti. "Noi avem in zona cariera Rosiuta care apatine de CEO, iar particulare erau doua, una la Miculesti al carei proprietar este o persoana tot de acolo din localitate iar cealalta, care apartinea unei persoane de la Satu Mare, a fost inchisa", a precizat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilesti.

Comisarii Garzii Financiare vor efectua controale la cele cinci microcariere din bazinul carborifer Motru timp de o saptamana. Ieri a avut loc prima verificare in teren.

Potrivit site-ului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, in Gorj sunt doua licente de explorare, una de exploatare si alte cinci licente active in procedura de aprobare.

LICENTE EXPLORARE

Dealul Ciresilor

KARBO LIGNIT IMPEX SRL

Miculesti 3

B&D CATUCONS SRL

LICENTE EXPLOATARE

Lupoita

ERMO EXPLOATAREA RESURSELOR MINERALE OLTENIA S.R.L. MOTRU

LICENTE ACTIVE IN PROCEDURA DE APROBARE

#

#

Miculesti II

EXPLOCARB S.R.L.

Rapa

SABA PRODUCTS SRL

Valea Manastirii

KAUFOF COM SRL GLOGOVA

Leurda-Valea Porcasa

EXPLOMEDIU SRL

Gorunis

RESMIN S.R.L. BUCURESTI
Joi, 21 Februarie 2013, ora 05:29
Sursa: Pandurul

Articol citit de 372 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Medic condamnat la daune de sute de mii de euro. Din propriul buzunar!
Un medic din Gorj a fost condamnat la plata a sute de mii de euro daune dupa moartea unei paciente ...
Calinoiu jr., dosar penal pentru ca a condus 17 metri baut la volan
Probleme penale in instanta pentru Madalin Ion Calinoiu, fiul fostului presedinte al Consiliului ...
Amenda pentru un politist care a sunat la 112
Stefan Gaman, unul dintre politistii gorjeni judecati in dosarul "Mafia Carbunelui", nu a mai ajuns ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor