Mii de elevi isi incearca norocul la bacul de toamna

   

Peste 2000 de elevi gorjeni care au picat bacul s-au inscris pentru sustinerea acestui examen in sesiunea din toamna. Procentul de promovabilitate scazut inregistrat in ultimii doi ani la acest examen ingroasa numarul candidatilor la examenul din toamna si pe cel al somerilor. In acest an procentul de promovabilitate a fost sub 50%. Sunt asteptati la examen si elevii corigenti si cei din promotiile anterioare, unii dintre acestia fiind obligati sa mai scoata si ceva bani din buzunar pentru a se prezenta la examen.

Mii de elevi gorjeni isi incearca pentru a doua oara norocul la examenul de bacalaureat din august. La sesiunea din toamna sunt asteptati elevi care nu au luat examenul in vara, cei din promotiile anterioare si elevi corigenti. "Avem inscrisi un numar de 2181 de candidati, dar se vor mai face inscrieri cand aplicatia va fi deschisa, dupa examenul de corigente. La ora actuala avem inscrisi 415 de elevi corigenti. Cei care vor promova in luna august, inainte de inceperea competentelor de comunicare in limba romana, straina sau inainte de competentele digitale va fi deschisa aplicatia si se vor putea inscrie", spune Ion Isfan, inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. Dar inainte de a sustine probele la care nu au luat nota de trecere, elevii vor beneficia de ore de pregatire. "Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat vor face pregatiri. Deja patru licee din judet ne-au trimis programul de pregatiri pe perioada ramasa pana la inceperea probelor scrise. Este vorba de Grupul Scolar Tismana, Pestisani, Colegiul Tehnic Nr.2, Energetic. Initial voiam sa centralizam, sa nu lasam fiecare scoala sa faca meditatii, dar din cate se pare colegii mei vor sa lucreze fiecare la nivelul scolii cu elevii pe care i-au pregatit pe timpul celor patru ani de zile", mai spune Ion Isfan.

MEDITATII

Profesorii care vor da meditatii pe perioada verii vor putea sa primeasca si ceva bani pentru orele prestate, insa nu se stie inca cum si cat. "Din discutiile pe care le-am avut cu conducerea Ministerului la actiunea de lucru de saptamana trecuta de la Sinaia reiesea ca se fac eforturi pentru a fi platiti aceste meditatii. Nu putem depasi Legea salarizarii, fiind vorba de plata cu ora", mai explica Ion Isfan.

CALENDAR

Sesiunea a doua a examenului va demara pe 20 august cu evaluarea competentelor in limba romana, intr-o limba de circulatie internationala sau cu evaluarea competentelor digitale. Pe 27 august are loc proba scrisa la limba si literatura romana, pe 29 proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele se vor afisa pe 5 septembrie. In functie de aceste rezultate mai exista sansa pentru elevi sa mearga la facultate in acest an pe locurile ramase libere.
Citeste mai multe despre bac toamna Gorj elevi Gorj Bacalaureat
Marti, 24 Iulie 2012, ora 05:26
Sursa: Pandurul

Articol citit de 134 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Liderul de sindicat de la Distrigaz Gorj s-a spanzurat
Ion Ciucur, presedintele Sindicatului Distrigaz Gorj si responsabil al societatii pentru zona ...
Masina sefului RAR Gorj, furata din spalatorie
Directorul Registrului Auto Roman (RAR) Gorj a ramas fara masina. Autoturismul i-a fost furat de la ...
Fiul unei afaceriste, retinut pentru furt
Un tanar de 27 de ani a fost retinut 24 de ore, fiind banuit ca a furat in mod repetat cantitati de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor