O consateanca a lui Brancusi tese haine si covoare traditionale: "Poate am noroc sa dau meseria mai departe si asa nu moare"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 19:09
131 citiri
Maria Stoichin, o gorjeanca de 66 de ani, tese covoare de la varsta de 12 ani. Cu toate ca tesaturile pe care le realizeaza sunt adevarate "bijuterii" ale artei populare, acestea nu mai au mare cautare. In ciuda acestui lucru, Maria Stoichin lucreaza cu aceeasi pasiune ca in tinerete. Maria Stoichin traieste in Pestisani, comuna in care s-a nascut marele sculptor Constantin Brancusi. A inceput sa tese din copilarie, sub atenta supraveghere a mamei si a femeilor cu experienta. Atunci aveau loc ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.