Politistii lui Tudor umbla cu pistoale inchiriate

   

Transformarea Politiei Comunitare in Politie Locala va costa aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi. Banii sunt necesari pentru schimbarea insemnelor, procurarea insignelor si achizitionarea pistoalelor pentru dotarea politistilor locali.

In prezent, Politia Locala Targu Jiu dispune de 20 de pistoale. Armele au fost inchiriate de la Politia Judeteana contra sumei de 25 milioane de lei vechi/luna.
Infiintarea Politiei Locale va pagubi bugetul local cu aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi. Banii vor fi necesari pentru schimbarea insemnelor, achizitionarea insignelor si a armelor din dotarea politistilor locali. "Infiintarea Politiei Locale va insemna eforturi financiare deosebite. Toti bani vor trebui alocati de catre administratia locala deoarece nu a fost prevazut, in acest sens, nici un leu de la bugetul de stat. In prima faza vor fi cheltuite aproximativ 50 de milioane de lei vechi pentru a schimba insemnele. Apoi vor trebui foarte multi bani pentru achizitionarea insignelor. Acestea vor fi emise la nivel national. Deocamdata nu s-a emis un pret pentru ele. Pentru a le obtine la un pret mai mic le vom achizitiona grupat cu alte judete", a declarat Ion Tudor, seful Politiei Locale Targu Jiu.
De asemenea, tot municipalitatea va trebui sa asigure si costurile legate de pregatirea politistilor locali. Politia Locala a fost infiintata cu data de 1 ianuarie, iar in prezent se lucreaza la regulamentul de functionare, organigrama si statul de functii ce urmeaza a fi aprobate in sedinta Consiliului Local din aceasta luna.

25 de milioane de lei vechi, chirie pe pistoale

Potrivit legii, Politia Locala ar avea nevoie de aproximativ 100 de pistoale pentru dotarea politistilor de la interventii si a celor care isi desfasoara activitatea in zona parcurilor. In prezent, Politia Locala dispune de doar 20 de pistoale. Armele au fost inchiriate de la Politia Judeteana contra sumei lunare de 25 milioane de lei vechi. "Va trebui sa achizitionam mai multe pistoale deoarece este mai rentabil sa le cumparam decat sa le inchiriem. In prezent, dispunem de 20 de pistoale pe care le-am inchiriat de la Politia Judeteana. Chiria lunara se ridica la circa 25 de milioane de lei vechi, iar un pistol costa in jur de 10-12 milioane de lei", a mai precizat Ion Tudor.
Citeste mai multe despre pistoale inchiriate politie Tudor
Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 05:01
Sursa: Pandurul

Articol citit de 202 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
O luna de arest pentru studentii traficanti
Tribunalul Timis a admis cererea DIICOT si i-a trimis 30 de zile dupa gratii pe cei noua studenti ...
Un tanar din Targu Carbunesti si-a omorat sotia
Un tanar de 29 de ani, din judetul Gorj, si-a ucis sotia, apoi a incercat sa se sinucida intrand cu ...
Ucisa de sotul gelos. "Acum doi ani le-am facut nunta"
Viata unei tinere de 26 de ani, din Vladimir, a fost curmata in noaptea de miercuri spre joi de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor