Politistii lui Tudor umbla cu pistoale inchiriate

   

Transformarea Politiei Comunitare in Politie Locala va costa aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi. Banii sunt necesari pentru schimbarea insemnelor, procurarea insignelor si achizitionarea pistoalelor pentru dotarea politistilor locali.

In prezent, Politia Locala Targu Jiu dispune de 20 de pistoale. Armele au fost inchiriate de la Politia Judeteana contra sumei de 25 milioane de lei vechi/luna.
Infiintarea Politiei Locale va pagubi bugetul local cu aproximativ o jumatate de miliard de lei vechi. Banii vor fi necesari pentru schimbarea insemnelor, achizitionarea insignelor si a armelor din dotarea politistilor locali. "Infiintarea Politiei Locale va insemna eforturi financiare deosebite. Toti bani vor trebui alocati de catre administratia locala deoarece nu a fost prevazut, in acest sens, nici un leu de la bugetul de stat. In prima faza vor fi cheltuite aproximativ 50 de milioane de lei vechi pentru a schimba insemnele. Apoi vor trebui foarte multi bani pentru achizitionarea insignelor. Acestea vor fi emise la nivel national. Deocamdata nu s-a emis un pret pentru ele. Pentru a le obtine la un pret mai mic le vom achizitiona grupat cu alte judete", a declarat Ion Tudor, seful Politiei Locale Targu Jiu.
De asemenea, tot municipalitatea va trebui sa asigure si costurile legate de pregatirea politistilor locali. Politia Locala a fost infiintata cu data de 1 ianuarie, iar in prezent se lucreaza la regulamentul de functionare, organigrama si statul de functii ce urmeaza a fi aprobate in sedinta Consiliului Local din aceasta luna.

25 de milioane de lei vechi, chirie pe pistoale

Potrivit legii, Politia Locala ar avea nevoie de aproximativ 100 de pistoale pentru dotarea politistilor de la interventii si a celor care isi desfasoara activitatea in zona parcurilor. In prezent, Politia Locala dispune de doar 20 de pistoale. Armele au fost inchiriate de la Politia Judeteana contra sumei lunare de 25 milioane de lei vechi. "Va trebui sa achizitionam mai multe pistoale deoarece este mai rentabil sa le cumparam decat sa le inchiriem. In prezent, dispunem de 20 de pistoale pe care le-am inchiriat de la Politia Judeteana. Chiria lunara se ridica la circa 25 de milioane de lei vechi, iar un pistol costa in jur de 10-12 milioane de lei", a mai precizat Ion Tudor.
Citeste mai multe despre pistoale inchiriate politie Tudor
Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 05:01
Sursa: Pandurul

Articol citit de 194 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Terenul pentru care Primaria Targu Jiu vrea sa dea sute de mii de euro
Primarul Marcel Romanescu a convocat pentru vineri, 15 decembrie, o sedinta de indata a Consiliului ...
Om de afaceri santajat de o tanara si de iubitul ei. Femeia ar fi ramas gravida dupa o relatie cu barbatul cu 40 de ani mai in varsta
Ovidiu Laurentiu Caldararu, de 27 de ani, si iubita sa, Daiana Ilinca, in varsta de 20 de ani, au ...
Si-a luat viata dupa o deceptie in dragoste
Avea doar 22 de ani si a decis sa recurga la un gest extrem dupa o deceptie in dragoste. Este vorba ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor