Povestea olarului care vrea sa lucreze pana la moarte. S-a imbolnavit dupa ce mineritul l-a alungat din satul sau: "Parca visez ca sunt la Galeosoaia"

Sursa: Adevarul
Duminica, 28 Februarie 2016, ora 16:50
104 citiri
Mesterul s-a nascut, a copilarit si a trait pana acum sase ani in satul Galesoaia, unde aproape toti localnicii se ocupau cu mestesugul olaritului, o traditie care a fost transmisa din generatie in generatie. In Galesoaia, aproape la fiecare casa exista cate o roata de olar. Oamenii de aici isi castigau existenta din fauritul obiectelor din lut, pe care mergeau sa le valorifice in alte localitati, la schimb cu produse sau cu bani. A crescut de mic langa roata olarului si a inceput de la varsta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.