Primaria Matasari cauta solutii pentru demolarea blocurilor parasite

   

Autoritatile locale din Comuna Matasari au planuri mari pentru 2014. Primarul din localitate isi doreste ca anul acesta sa demoleze toate blocurile aflate in paragina si sa le reabiliteze pe cele locuite. Totul depinde insa de situatia financiara a administratiei publice locale.

Primarul Gheorghe Gaspar isi doreste sa schimbe imaginea comunei Matasari. Daca pana acum s-a ocupat de sistematizari pe verticala pentru amenajarea cartierelor, acum se gandeste sa scape de blocurile nelocuite, care fac ca imaginea localitatii sa fie una dezolanta. In aceasta situatie sunt foarte multe imobile, care ar trebui demolate urgent, numai ca acest lucru implica niste costuri greu de suportat de bugetul local al Primariei Matasari. "Ar trebui sa demolam toate blocurile care nu sunt locuite pentru ca strica imaginea localitatii. Efectiv nu ne folosesc la nimic si sunt intr-o avansata stare de degradare. Asteptam sa vedem care va fi bugetul pe 2014 ca sa luam o decizie in acest sens si sa vedem ce solutii am putea gasi. Desi pare o operatiune foarte simpla, acest lucru implica cheltuieli mari. Am facut un calcul si am ajuns la concluzia ca demolarea unui bloc ne costa cam 80% din ce am cheltui pentru a-l construi. Este foarte mult si nu ne putem permite din buget, dar cum am spus cautam solutii. Trebui sa ne ocupam si de anveloparea blocurilor locuite", a precizat Gheorghe Gaspar, primarul din Matasari.

Exista o firma care vrea sa le demoleze gratuit

Primarul din Matasari are mari sperante ca va rezolva problema acestor blocuri, asta pentru ca o firma din tara s-a aratat interesata sa demoleze aceste blocuri gratuit. "Noi avem o speranta pentru demolarea blocurilor. O firma s-a aratat interesata sa demoleze blocurile gratuit, dar probabil isi scoate cheltuielile din materialele care rezulta in urma demolarii. Noi am aprobat in sedinta de consiliu local anul trecut sa dam un bloc acestei firme sa-l demoleze, daca tot nu ne costa nimic. Acum asteptam sa vedem daca vor veni sa faca ce au promis si poate reusim sa facem cu toate acest lucru", a mai spus primarul din Matasari.
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 05:26
Sursa: Pandurul

Articol citit de 258 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Ziua arestarii? Sefii CE Oltenia, in fata judecatorilor!
Cererea procurorilor DNA Craiova privind arestarea a trei directori din CE Oltenia va fi judecata ...
Circulatie intrerupta
Consiliul Judetean Gorj anunta inchiderea circulatiei rutiere pe drumul judetean DJ 675 C la km ...
Crucile misterioase din piatra din Gorj. Au sute de ani vechime si inscriptii indescifrabile in limba chirilica
Troitele au avut un rol bine definit in societatea feudala, fiind ridicate pentru a comemora o ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor