Primaria Matasari cauta solutii pentru demolarea blocurilor parasite

   

Autoritatile locale din Comuna Matasari au planuri mari pentru 2014. Primarul din localitate isi doreste ca anul acesta sa demoleze toate blocurile aflate in paragina si sa le reabiliteze pe cele locuite. Totul depinde insa de situatia financiara a administratiei publice locale.

Primarul Gheorghe Gaspar isi doreste sa schimbe imaginea comunei Matasari. Daca pana acum s-a ocupat de sistematizari pe verticala pentru amenajarea cartierelor, acum se gandeste sa scape de blocurile nelocuite, care fac ca imaginea localitatii sa fie una dezolanta. In aceasta situatie sunt foarte multe imobile, care ar trebui demolate urgent, numai ca acest lucru implica niste costuri greu de suportat de bugetul local al Primariei Matasari. "Ar trebui sa demolam toate blocurile care nu sunt locuite pentru ca strica imaginea localitatii. Efectiv nu ne folosesc la nimic si sunt intr-o avansata stare de degradare. Asteptam sa vedem care va fi bugetul pe 2014 ca sa luam o decizie in acest sens si sa vedem ce solutii am putea gasi. Desi pare o operatiune foarte simpla, acest lucru implica cheltuieli mari. Am facut un calcul si am ajuns la concluzia ca demolarea unui bloc ne costa cam 80% din ce am cheltui pentru a-l construi. Este foarte mult si nu ne putem permite din buget, dar cum am spus cautam solutii. Trebui sa ne ocupam si de anveloparea blocurilor locuite", a precizat Gheorghe Gaspar, primarul din Matasari.

Exista o firma care vrea sa le demoleze gratuit

Primarul din Matasari are mari sperante ca va rezolva problema acestor blocuri, asta pentru ca o firma din tara s-a aratat interesata sa demoleze aceste blocuri gratuit. "Noi avem o speranta pentru demolarea blocurilor. O firma s-a aratat interesata sa demoleze blocurile gratuit, dar probabil isi scoate cheltuielile din materialele care rezulta in urma demolarii. Noi am aprobat in sedinta de consiliu local anul trecut sa dam un bloc acestei firme sa-l demoleze, daca tot nu ne costa nimic. Acum asteptam sa vedem daca vor veni sa faca ce au promis si poate reusim sa facem cu toate acest lucru", a mai spus primarul din Matasari.
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 05:26
Sursa: Pandurul

Articol citit de 318 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
Socant! Salariat al CE Oltenia, decedat la 33 de ani
Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, lacatus la termocentrala din Turceni, a fost gasit ...
Sicanari in trafic si batai cu bate in Targu Jiu
Patru tineri gorjeni au fost retinuti pentru 24 de ore ca urmare a unui conflict care a avut loc in ...
Mandru de criblura de la Scoarta. Tudor: M-am injurat singur!
Criblura aplicata din Scoarta pana in Bumbesti Pitic a reparat asfaltul. Sunt asigurarile sefului de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor