Semnificatiile postului negru din Saptamana Patimilor. "Postim din dragoste si durere pentru El, iar oamenii fac astfel o jertfa pentru Dumnezeu"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 06:04
50 citiri
Postul negru este specific perioadei premergatoare Pastelui. In Saptamana Patimilor, crestinii obisnuiesc sa nu manance nimic pana la apusul soarelui. In acest fel ei arata solidaritate cu suferintele Mantuitorului nostru. Postul are o insemnatate aparte in aceasta perioada. Staretul Manastirii Laincii, din judetul Gorj, Ioachim Parvulescu, ne spune ca postul din Saptamana Patimilor este unul special: "Asa cum invata biserica, cea mai importanta perioada dintr-un an este cea postului de sase ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.