Minerii si padurarii, cele mai mari prime de Pasti

   

Mii de gorjeni vor beneficia anul acesta de prime pentru Pasti. Cei mai norocosi sunt minerii si padurarii, care vor primi bani si tichete cadou, in cuantum de 700 de lei, respectiv 600 de lei. Nu vor fi uitati nici angajatii societatilor care presteaza activitati pentru primarii. Acestia vor beneficia de tichete valorice de 200 de lei. Pentru bugetari, singura facilitate este ca isi primesc salariile mai devreme, dar au si cateva zile libere.

Sarbatorile pascale vor rotunji bugetele mai multor categorii de angajati. Ca de fiecare data, in top se afla Complexul Energetic Oltenia care va acorda celor aproximativ 19.000 de salariati tichete cadou in valoare de 700 de lei. Si veniturile suplimentare ale angajatilor Directiei Silvice Gorj sunt demne de luat in calcul.

Trei tipuri de prime la Directia Silvica

De Pasti, fiecare din cei 425 de salariati vor primi tichete cadou in valoare de 300 de lei, o prima de 150 de lei, de 50 lei pastrav si cate 100 de lei pentru fiecare copil in varsta de pana la 18 ani. Asta in conditiile in care institutia a realizat profit in primele trei luni ale anului 2013. Potrivit directorului Ovidiu Carstoc, la o cifra de afaceri de 86 milioane de lei s-a inregistrat un profit de peste 1 milion de lei. "Avand in vedere realizarile deosebite inregistrate de catre Directia Silvica Gorj pe primele trei luni ale anului la toti indicatorii de program, am decis sa acordam celor 425 de salariati, cu ocazia sarbatorilor de Pasti, tichete cadou in valoare de 300 de lei, prima de 150 de lei si pastrav de 50 de lei. De asemenea, pentru copiii salariatilor in varsta de pana la 18 ani se va acorda cate 100 de lei/copil", a declarat Ovidiu Carstoc, directorul Directiei Silvice Gorj.

Nici cei 950 de angajati ai Uzinei Mecanice nu vor ramane fara prime de Pasti. Acestia vor primi cate 150 de lei, plus o alta prima din partea sindicatului.

Recompense pentru angajatii Aparegio si Edilitara

Angajatii Aparegio si cei de la Edilitara nu vor avea zile libere de Pasti, in schimb vor fi recompensati cu prime si tichete cadou, in cuantum de cate 200 de lei. "La noi se va lucra la foc continuu indiferent ca este 1 Mai sau Pasti. Angajatii nostri nu pot beneficia de zile libere ca bugetarii. Toti cei 380 de angajati ai Aparegio vor primi cate o prima in cuantum de cate 200 de lei, in baza contractului colectiv de munca", a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio.

In ceea ce ii priveste pe angajatii de la Edilitara, acestia vor primi tichete cadou in cuantum de cate 200 de lei. "De sarbatori si de 1 Mai avem program normal de lucru cu salubritatea. Toti cei 500 de angajati vor primi tichete cadou in cuantum de cate 200 de lei. Ne putem permite sa-i recompensam pe oameni pentru ca am incheiat anul 2012 cu un profit de 500-600 de milioane de lei vechi si avem contracte frumoase si in momentul de fata", a declarat Alexandru Zaharia, directorul Societatii Edilitara.

Bugetarii primesc libere

Bugetarii vor trebui sa se multumeasca doar cu zile libere intrucat legea nu permite acordarea de stimulente. In plus, sindicatele nu au bani pentru a le acorda tichete cadou decat pentru una din sarbatorile importante ale anului. De Craciun, toti cei 800 de functionari publici din Gorj, afiliati la Sindicatul Functionarilor Publici din Consiliul Judetean, au primit prima de 100 de lei. "Majoritatea dau cate 7-8 lei/luna si ca atare trebuie sa strangem banii pentru Craciun si pentru ajutoarele de inmormantare", a declarat Calin Gradinaru, liderul Sindicatului Functionarilor Publici din Consiliul Judetean.

Nici angajatii din sanatate nu vor beneficia de prime. "Noi n-am primit niciodata nimic. Acum nu ne mai gandim la prime, ne multumim sa ne pastram locurile de munca pentru ca personalul din Directiile de Sanatate Publica (DSP) este amenintat cu disponibilizari, odata cu regionalizarea", a declarat Elena Pitian, purtator de cuvant DSP Gorj.
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 05:26
Sursa: Pandurul

Articol citit de 133 ori


Pandurul
Cele mai citite stiri
O gorjeanca, in Guvernul Dancila. Legatura cu Coco Paun!
In timp ce PSD Gorj, dar si alte filiale din tara strang in continuare CV-uri de la membrii care ...
Batute in scara blocului. Vecinii, simpli spectatori!
O tanara in varsta de 19 ani, din Motru, si bunica sa au fost batute miercuri cu bestialitate in ...
Isfan rupe in doua PSD si PNL
Performanta notabila a lui Ion Isfan, inspectorul scolar general din Gorj. Acesta a fost pus in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor