Desert Trip, cel mai tare festival rock din istorie: Omagiu Beatles de la Rolling Stones (Foto & video)

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 12:54
3962 citiri
Desert Trip, cel mai tare festival rock din istorie: Omagiu Beatles de la Rolling Stones (Foto & video)
Foto: Twitter/@DesertTripIndio

Pentru multi fani rock ai anilor '60, alegerea a fost binara: Beatles sau Rolling Stones? In prima zi a megafestivalului legendelor rock ce are loc in California, The Stones au creat surpriza aducand un omagiu presupusilor lor rivali.

Mick Jagger, emblematicul solist de la Rolling Stones, a declarat in fata unei multimi de 75.000 de oameni ca trupa sa a vrut sa faca "ceva ciudat" - sa interpreteze piesa unei "mari formatii". Apoi in difuzoare au rasunat cuvintele piesei "Come Together".

Acest hit este inclus in penultimul album al Beatles-ilor, legendarul "Abbey Road". Alegerea a fost oarecum surprinzatoare, deoarece Keith Richards, chitaristul de la Rolling Stones, a facut anul trecut afirmatii caustice despre The Beatles, aminteste AFP.

Festivalul "Desert Trip" - joc de cuvinte evocand calatoria sau halucinatia sub influenta drogurilor in desert - a inceput vineri, pentru trei zile, dupa care va fi reluat in format identic in weekendul viitor.

Programul este promitator, cu o multitudine de legende rock care trebuie sa urce pe scena, intre care muzicienii britanici Paul McCartney (fost membru al The Beatles) si Roger Waters, formatia The Who, americanul Bob Dylan sau canadianul Neil Young.

Rolling Stones si-au demonstrat inca o data energia fenomenala, mai ales Mick Jagger, care a dezlantuit publicul cu balansul sau caracteristic, in ciuda celor 73 de ani, si a glumit pe seama fanilor grizonati veniti sa asculte un grup de rockeri imbatraniti. In afara de Ron Wood, care are 69 de ani, ceilalti membri ai formatiei au trecut de 70 de ani.

Varsta medie a publicului a fost de peste 50 de ani, mai mare decat cea a majoritatii celorlalte festivaluri americane precum Coachella, care are loc in fiecare an in acelasi loc in luna aprilie.

Rolling Stones au facut si o demonstratie a productivitatii lor, interpretand "Ride' Em On Down", un extras de pe primul lor album in peste zece ani, "Blue and Lonesome", care urmeaza sa fie lansat pe 2 decembrie. Prestatia a inclus si unele dintre piesele lor clasice, uneori insotite de efecte pirotehnice.

"Vreau sa-i multumesc lui Bob Dylan pentru deschiderea" festivalului, a spus Jagger, cuvinte pe care Dylan nu a fost in masura sa le auda de prea multe ori in ultimii ani, deoarece a aparut rar pe scena si in mass-media. De aceea, a avut onoarea de a aparea la inceputul festivalului.

Dar Dylan a ramas discret, ecranele gigantice netransmitand nicio imagine a lui pe scena, ci doar filme alb-negru ale unor locuri din Statele Unite ale Americii.

Legendarul chitarist american a preferat in cea mai mare parte pianul, incepandu-si prestatia cu "Rainy Day Women # 12 an 35", inlantuind apoi piese mai putin cunoscute si incheind cu "Masters of War", titlul sau din 1963 despre inceputurile Razboiului Rece.

"Desert Trip" ar putea fi festivalul cel mai profitabil din istorie, pretul unui bilet ajungand la 1.599 de dolari pentru trei zile, cu locuri rezervate si acces la un bar. Cel mai ieftin bilet de pe site-ul oficial a fost de 399 de dolari pentru un loc in picioare in partea din spate.

Se asteapta ca festivalul sa gazduiasca 150.000 de fani in doua weekenduri la Indio, oras situat la aproximativ doua ore est de Los Angeles (California).

Cele sase capete de afis sunt, fara indoiala, printre cele mai influente din istoria muzicii rock si au generat impreuna peste 3,1 miliarde de dolari din vanzarea de bilete incepand cu anul 2000, conform revistei PollStar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Desert Trip festival rock California, #omagiu Beatles Rolling Stones , #Sir Paul McCartney