Candidatul PMP la prezidentiale nu vrea partidul la guvernare: Un om intelept rezista ispitelor

Luni, 14 Octombrie 2019, ora 22:40
3957 citiri
Candidatul PMP la prezidentiale nu vrea partidul la guvernare: Un om intelept rezista ispitelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Theodor Paleologu, a precizat, referindu-se la posibila intrare a PMP in viitorul cabinet, ca "participarea la guvernarea este ispititoare, insa un om intelept rezista ispitelor".

Theodor Paleologu a fost prezent, luni, la Iasi, pentru a participa la unele manifestari din cadrul zilelor orasului, el declarand, pentru News.ro, ca nu stie daca ar fi "intelept" ca PMP sa intre la guvernare.

"Sigur ca atunci cand se produce o schimbare de guvern, oamenii isi pun intrebari, incep sa se vada in diferite pozitii ministeriale. Dar nu stiu daca e intelept acest lucru si oricum nu ma priveste. Eu sunt sustinut de PMP, dar nu sunt membru PMP. Oricum candidatura mea depaseste cadrul unui partid", a spus Theodor Paleologu.

Intrebat ce sfat ar da conducerii PMP privind intrarea alaturi de PNL in viitorul cabinet, Paleologu a raspuns: "Participarea la guvernare este ispititoare, numai ca un om intelept rezista ispitelor si vede ceva mai departe de ziua de maine. Nu dau sfaturi unui partid din care oricum nu fac parte".

Candidatul PMP a precizat ca, "de regula, nu e bine sa fii grabit, e bine sa ai rabdare si sa gandesti pe termen lung".

"O spun ca filosofie de viata, dar fiecare cu alegerile sale", a afirmat Theodor Paleologu.

Totodata, candidatul PMP considera ca motiunea de cenzura il incurca pe presedintele Klaus Iohannis si ca "se va vedea cu ce echipa slaba vrea sa conduca Romania".

"Sunt unii oameni valorosi despre care se vorbeste ca ar putea fi ministri, am auzit despre Cristian Diaconescu ca ar putea fi la Externe, ma bucur sa aud acest lucru, dar sunt si nume care suscita scepticism, daca nu chiar o anumita respingere", a precizat Paleologu.

Intrebat daca nu crede ca presedintele Klaus Iohannis va respinge anumite nume de pe lista posibililor ministri, Paleologu a raspuns: "Pe lista finala a consilierilor sai a fost foarte slab. Cand te uiti ce consilieri are, te intrebi cum poate el sa cearna un guvern. Tot Klaus Iohannis a numit-o pe Dancila prim-ministru. Criteriile de competenta si de moralitate nu sunt criteriile presedintelui Iohannis. El numeste pe oricine. El l-a numit pe Dan Mihalache ambasador la Londra. Eu n-am niciun fel de incredere in capacitatea lui Iohannis de a alege persoane si nu am incredere in simtul si discernamantul lui in materie de calificari profesionale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Theodor Paleologu PMP guvernare PNL , #candidat prezidentiale