Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cursuri de vara despre retorica si leadership

Joi, 30 Iunie 2016, ora 10:38
1934 citiri
Cursuri de vara despre retorica si leadership
Foto: Facebook / Theodor Paleologu

Casa Paleologu va invita, in aceasta vara, sa participati la cursuri de retorica si leadership, organizate sub motto-ul "Natiune, fii desteapta!".

Astfel, pe 2 iulie, la ora 9:30, sunteti invitati la un atelier de retorica. Acesta "se va concentra pe modalitatile de a produce pathos prin utilizarea resurselor de 'actio' (voce, intonatie, ritm, gestica, mimica, postura etc.) si de 'elocutio'", se precizeaza in invitatia transmisa prin intermediul Ziare.com tuturor celor interesati de subiect.

Pe 8 iulie, de la ora 19:00, tot la Casa Paleologu va fi lansata cartea lui Pierre Manent, "Musulmanii, obstacolul inedit", eveniment la care va participa si Cristian Preda.

"Cristian Preda si Theodor Paleologu sunt amandoi fosti doctoranzi ai lui Pierre Manent (...) Analizele din acest volum cauta sa identifice problemele migratiei si sa propuna solutii pertinente referitoare la integrarea musulmanilor in tari predominant crestine, un studiu de caz elocvent fiind situatia Frantei din ultimele decenii", se precizeaza pe site-ul Casei Paleologu.

In serile de 11 si 13 iulie, tot de la ora 19:00, sunteti invitati la un curs "cu si despre repere", cu titlul "Flamboiantul Alcibiade", iar in perioada 11 - 15 august vor fi tinute pentru prima oara cursuri de retorica in biserici fortificate.

"Pe parcursul catorva zile vom citi, privi si discuta varii predici si discursuri motivationale si ne vom antrena la randul nostru pe subiecte religioase si laice deopotriva", se arata in prezentarea publicata de Casa Paleologu, unde puteti gasi mai multe detalii.

Nu uitati si de cursurile pentru companii tinute de lectorul Theodor Paleologu.

"Diviziunea muncii face adesea pe angajati sa piarda din vedere intregul, rostul si valorile companiei pentru care lucreaza, generand astfel pierderi si disfunctionalitati. Conducatorii de intreprinderi, la randul lor, ar avea ei insisi nevoie de reflectie mai ampla, de abilitati oratorice si diplomatice sporite, de mai mult tact si intelegere a situatiilor umane, pe scurt de calitati de leadership", se arata in invitatia adresata de Casa Paleologu.

C.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Casa Paleologu cursuri, #cursuri retorica biserici fortificate , #ministrul Culturii