Paleologu: Monica Macovei poate sa isi dea demisia de pe acuma din PDL

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 15:42
2505 citiri
Paleologu: Monica Macovei poate sa isi dea demisia de pe acuma din PDL
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL, Theodor Paleologu, ii transmite colegei sale Monica Macovei ca ar putea sa plece de pe acum din partid, daca isi doreste numai oameni competenti in functii.

Reactia sa vine dupa ce europarlamentarul PDL a declarat intr-o emisiune la B1TV ca si-a impus o limita de timp in ceea ce priveste apartenenta la PDL si aceasta este conditionata de politica de promovare a unor persoane incompetente si cu probleme de integritate.

"E dispusa sa-si dea demisia daca vom continua sa mai numim oameni incompetenti. Pai, dati-mi voie: poate sa-si dea demisia de pe acuma, pentru ca eu nu am vazut un partid in Romania, de 20 de ani incoace, care sa numeasca numai competente. Nu am vazut asa ceva. Si din cei 15.000 de specialisti am vazut cum au fost numiti de fapt si cum au fost de fapt", a declarat Paleologu pentru Romania Libera.

Liderul PDL si-a indemnat colega la realism. "E o utopie sa ne imaginam ca o sa punem dintr-odata numai oameni de cea mai buna calitate, extrem de inteligenti si de competenti si de onesti. Cred ca e bine sa avem o doza solida de realism atunci cand facem politica si e bine ca civismul si intentiile virtuoase sa fie adaptate la realitate", a continuat vicepresedintele PDL.

Macovei: Imi propun o limita de timp pana la care sunt dispusa sa stau in PDL

Pe de alta parte, intrebat despre pasiunea sa pentru mersul pe bicicleta, posibilul candidat al PDL la Primaria Capitalei a spus ca aceasta va fi una dintre propunerile sale principale adresate electoratului.

"Traficul inseamna parcari, o campanie sustinuta de constructie de parcari, apoi piste pentru biciclete, facute cum trebuie, de catre oameni care stiu ce e ala mers cu bicicleta. (...) In ceea ce priveste traficul, viziunea mea este total diferita de cea a actualului primar, pentru care rege e automobilul. Toate proiectele lui sunt pentru fluidizarea traficului, gandit exclusiv pentru traficul de automobile. Trebuie sa punem la dispozitia bucurestenilor alternative la masina. Transport in comun de calitate foarte buna. (...)

Si mai e un aspect, cu cat sunt mai grandioase si mai aberante anumite proiecte, cu atat se pot sifona mai usor sume mari de bani. E si acest aspect. E un oras in care se cheltuieste extrem de mult si avem de-a face cu o risipa fabuloasa, si coruptie pe care nu-mi fac iluzii ca as elimina-o din start, dar, cel putin, bucurestenii ar sti ca primarul general nu este el insusi un vector al acestei risipe", a spus Paleologu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Paleologu PDL Monica Macovei, #Paleologu biciclete , #PDL