Paleologu: Numai mintile obtuze pun umorul in opozitie cu seriozitatea

Luni, 16 Mai 2011, ora 16:32
2722 citiri
Paleologu: Numai mintile obtuze pun umorul in opozitie cu seriozitatea
Foto: B1TV

Theodor Paleologu, proaspat ales vicepresedinte al PD-L, pastreaza in continuare linia de succes abordata la alegerile interne din partid, amestecand declaratiile care starnesc rasul cu opiniile politice de substanta.

Intr-o prima aparitie televizata, luni, la B1TV, Paleologu s-a declarat multumit de rezultatul obtinut la alegerile din acest weekend, chiar daca nu a castigat presedintia partidului.

"Intentia mea nu era sa il detronez pe Emil Boc sau sa ii fac concurenta lui Vasile Blaga, ci sa propun teme, sa cunosc mai bine partidul(...) Cel mai mare castig e ca am fost in 40 de filiale, am cunoscut multa lume, am identificat oameni remarcabili", a spus Paleologu.

Intrebat daca momentul cu ciocolata din timpul discursului sustinut de Vasile Blaga a fost regizat, el a negat categoric: "Nu a fost nimic regizat, atmosfera in sala era fara oxigen, foamea nu e oportuna sau nu, nu am facut o crima(...) Si nu voiam sa ratez niciun cuvant din cele spuse de Vasile Blaga. Imi cer scuze daca am starnit aceste susceptibilitati, nu am facut ceva indecent, nu m-am scobit in nas", a spus hatru Paleologu.

'In spatele ironiilor si autoironiilor spuneam lucruri juste'

De asemenea, el a sustinut ca nu a dat deloc dovada de superficialitate, asa cum il acuza jurnalistii in comentariile aparute in presa dupa alegerile PD-L.

"Superficialitate? In niciun caz. In motiunea mea sunt lucruri cat se poate de serioase. Numai niste minti obtuze pot pune in opozitie umorul si seriozitatea. La alegeri, majoritatea covarsitoare a apreciat umorul, mai ales ca spuneam si lucruri foarte juste in spatele acelor ironii si autoironii", le-a transmis Theodor Paleologu criticilor sai, referindu-se inclusiv la remarcile acide ale lui Cristian Tudor Popescu: "El oricum e cel mai imbufnat dintre toti, chiar m-as fi mirat sa ii placa ceva vreodata".

Revenind la succesul inregistrat la alegeri, Paleologu a spus ca nu si-a etalat eruditia in discursul sau de la Conventie pentru a-si pune colegii de partid in dificultate si ca se considera marele castigator al acestor alegeri, mai ales ca la un moment dat a fost aplaudat de toata sala, reusind sa unifice audienta.

Intrebat ce parere are despre faptul ca alti democrat-liberali din generatia tanara nu au intrat in conducerea PD-L, gen Raluca Turcan sau Cristian Preda, Paleologu a explicat ca daca cel de-al doilea a avut motive clare pentru care nici nu a dorit acest lucru, de Raluca Turcan chiar ii pare foarte rau.

"Eu am spus ca sunt L din PD-L si nu as vrea sa raman singurul care reprezinta aceasta latura liberala(...) E foarte importanta pentru ca, asa cum spuneam si la Conventie, batalia decisiva se va da pe electoratul liberal, pe care PNL il pierde ducandu-se catre PSD. (...)Este vorba si de o atitudine amicala fata de PNL, chiar daca unii lideri ai PNL sunt foarte duri si agresivi la adresa noastra", a explicat el.

'Varianta premierului tehnocrat e o utopie, primul ministru ia decizii politice'

In ceea ce priveste mentinerea lui Emil Boc in fruntea Guvernului, Paleologu a spus ca nu are o opinie ferma in aceasta privinta, pentru ca esential este dialogul Boc-Basescu, dar s-a declarat impotriva ideii de premier tehnocrat, considerand-o utopica.

"Despre premier, nu stiu. Este in mare masura o chestiune care tine de presedintele Traian Basescu. Stati sa ne intalnim in cadrul BPN, sa avem prima discutie, azi la ora 18:00, si sa vad cum se pune problema in special la varf, intre Traian Basescu si Emil Boc, acolo e dialogul esential.

Depinde foarte mult de ce o sa facem noi acum, impreuna, in urmatoarele saptamani. Emil Boc nu e singur, e impreuna cu noi, trebuie sa miscam lucrurile in directia buna. Sper ca in formula iesita din congres sa putem recupera din punct de vedere electoral(...)

Nu exista o reteta universal valabila in privinta cumularii celor doua functii, exista situatii cand e mai bine sa fie impreuna sau cand e mai bine sa le separi(...) Exista situatii, dupa o criza foarte grava, cand poti apela la un tehnocrat. Dar cine e total neafiliat? Poti sa dai sefia Guvernului unui om care e asa, in eter, care nu e atasat de un curent politic? (...) E o utopie, primul ministru ia decizii politice, oricat ar fi de neafiliat", a comentat proaspatul vicepresedinte al PD-L.

Intrebat cum crede ca isi va aduce contributia la succesul partidului, Paleologu a spus ca sunt doua directii pe care va merge: prima se refera la domeniile inscrise si in motiunea sa, cum ar fi cultura sau mediul, iar a doua la mobilizarea militantilor partidului.

"Sa merg in tara, sa mobilizez trupele, sa dau incredere in vederea bataliilor din 2012", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paleologu ciocolata Blaga, #Paleologu premier tehnocrat, #Paleologu alegeri PDL , #PDL