Paleologu, singura salvare a PD-L? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 12 Aprilie 2011, ora 19:00
4700 citiri
Paleologu, singura salvare a PD-L? (Opinii)
Foto: apropo.ro

Paleologu este noua pleasca a PD-L. Stiu ce veti spune. Nu se poate asa ceva. Nu are nicio sansa. Da. PD-L e dat deja. Ca o mireasa din Evul Mediu - e daruit de catre Basescu tot lui Boc. Si nimic nu mai poate fi schimbat.

Cu bani daruiti cu nemiluita de la buget catre organizatiile din teritoriu, cu santaj si actiuni de stil mafiot, cu Elena Udrea in tabara lui Boc - semn pana si pentru ultimii pedelisti ca e bine sa se gandeasca de doua ori cum voteaza - Traian Basescu si-a asigurat partidul pentru inca niste ani.

Adevarul este, insa, ca singura sansa pentru acest partid este chiar Theodor Paleologu. Cine ar fi crezut? Da, poate parea paradoxal, de neimaginat, insa la cat de terminat si compromis este PD-L, cel putin in raport cu angajamentele si promisiunile din 2004 de lupta impotriva coruptiei si din 2008 de reformare si modernizare a statului, doar un al'de Theodor Paleologu ar mai putea aduce viata si credibilitate in acest partid.

Imaginati-va un Theodor Paleologu ca un Don Quijote. Doar inadecvarea sa colosala, candoarea si naivitatea sa extraterestra ar putea sa redea viata si sa vindece un partid care a ajuns sa fie organizat de sus pana jos doar pe principii clientelare, iar in varful sau Emil Boc isi foloseste imaginea de om cinstit pentru a gira si ascunde aceleasi boli si vicii de care era mancat si PSD baronilor din 2000-2004.

Rautaciosii si apologetii strategiilor si jocurilor de culise, hrebenciucii si maestrii combinatiilor politice, da, vor surade condescendent si vor trece mai departe, fara macar sa se oboseasca sa ia in calcul o astfel de varianta. Dar oare de ce un politician care are principii, nu minte, este sincer, inca naiv si candid intr-un mod aproape nelumesc, nu are nicio sansa sa conduca un partid in Romania? Cu atat mai mult cu cat acest partid este oricum compromis si terminat electoral?

Doar pentru ca nu stie cand sa minta, ca majoritatea politicienilor nostri? Pentru ca inca nu s-a molipsit de spiritul de gasca al celor care stiu prea bine sa fure si sa devalizeze tara, iar singura lor obsesie este cum sa se pastreze la putere ca sa inghita si mai mult din banii publici? Evident, oamenii politici romanesti stiu doar de forta bruta, asculta si se supun doar unei vointe manifestate zgomotos si animalic, iar in fata unui tanar cultivat si educat isi vor elibera fara nicio retinere frustrarile si marlania.

Se stie ca Theodor Paleologu a devenit cunoscut mai degraba gratie gafelor si perlelor pe care le-a emis decat prin activitatile sale ministeriale, dar asta e si rezultatul placerii cu care societatea soarbe toate prostiile si cancanurile din presa. Iar presa reactioneaza - da poporului si mai mult circ, pana la refuz. Cine-i vinovat in aceasta ecuatie e o alta discutie.

Revenind la eroul nostru fara de viitor, cu ce a gresit el pana la urma atat de mult pana acum? Ca a spus cateva adevaruri pe care toata lumea le stia, dar toti fariseii si ipocritii le susoteau doar pe la colturi? Ce mare eroare?

Ca Basescu e o pleasca pentru PD-L? Asta e un adevar, la timpul trecut (din fericire sau din pacate), pe care toti pedelistii ar trebui sa si-l repete ca pe o mantra. Ca politicienii sunt "badarani", Capitala e un blazon national "cacarisit", ca unii colegi de-ai sai nu au deloc organul, cu care altfel stau toata ziua in gura sau ca maimuta pe care a avut in copilarie a fost invinuita pe nedrept ca facea pipi in tarc.

Ce e atat de nelalocul lui in aceste declaratii? Adevaruri de bun simt, pe care un politician inca nepervertit a avut curajul sa le faca publice.

Sa nu se sperie nimeni. Theodor Paleologu nu va strange nici macar cele 50 de voturi la care spera. Nimeni nu va avea curajul sa parieze pe un astfel de om, inventandu-si, desigur, tot felul de scenarii apocaliptice pentru cazul in care el ar ajunge in fruntea partidului. Adevarul este ca PD-L nu merita un astfel de personaj. Inadecvat, naiv si candid, acest Don Quijote din Modrogan si-a gresit si locul si timpul.

Poate ca ar trebui sa invatam sa privim oamenii si altfel. Da, o gluma despre taiatul panglicilor sau o auto-ironie cu trimitere la Farfuridi, ori unele dezvaluiri din viata privata - cele referitoare la placerea de a manca rechin putrezit sunt edificatoare - nu au darul de a te infatisa drept un animal politic.

Insa viata poate fi privita si altfel. Intr-un mod destins. Daca tot e sa fim terminati (ca partid), cel putin sa avem puterea sa o luam de la inceput cu zambetul pe buze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#congres PDL, #alegeri PDL, #candidati presedintie PDL, #Theodor Paleologu presedinte PDL , #PDL