Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Paleologu: Va fi groaznic daca USL are majoritate covarsitoare - Interviu

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 12:09
3646 citiri
Paleologu: Va fi groaznic daca USL are majoritate covarsitoare - Interviu

Deputatul PDL Theodor Paleologu se teme de o victorie la o diferenta mare a USL la parlamentare, aratandu-se convins ca aceasta se va comporta nedemocratic.

"Daca are o majoritate covarsitoare, va fi groaznic. Vor conduce discretionar si sfidator, asa cum au inceput deja, dar si mai rau. Oricat de pesimiste ar fi profetiile mele, sunt convins ca le vor depasi", a declarat Paleologu, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Intrebat despre presupusele "blaturi" de la alegeri intre USL si ARD, Paleologu a raspuns ca "suntem o natie de blatisti".

Fostul ministru al Culturii considera ca ARD trebuie sa se bazeze in aceasta campanie si pe "prostia adversarului".

Citeste interviul acordat Ziare.com de deputatul PDL Theodor Paleologu:

Credeti ca e inspirat sloganul de campanie al ARD - "Reporneste inima Romaniei"?

N-am nici o parere. Sunt convins ca acest slogan a fost testat in focus grupuri. Oricum, nu cred ca sloganele sunt decisive intr-o campanie, ci spiritul militant, forta ideilor si configuratia istorica.

ARD sta prost in sondajele de opinie - va mai bazati, ca sa va citez, pe "prostia adversarului" pentru a castiga?

Sigur ca da. Dar nu e suficient.

Scriati acum ceva timp pe Facebook ca Sandra Pralong vs. Crin Antonescu va mirosea a "blat". S-au facut blaturi in precampania asta, intre ARD si USL?

O apreciez foarte mult pe Sandra Pralong. Mi s-a parut insa ca nu putea concura cu succes impotriva lui Crin Antonescu. Acesta a decis insa sa candideze in Teleorman, asa ca subiectul nu mai e de actualitate.

In privinta blaturilor, cred ca da, intr-adevar, suntem o natie de blatisti. De aceea, votul uninominal e atat de problematic in Romania.

Cei mai multi lideri ai ARD si USL s-au refugiat in colegii sigure, iar unicul derbi al alegerilor e intre Dan Diaconescu si Victor Ponta - va asteptati, in consecinta, la o campanie-spectacol la parlamentarele de anul asta?

Nu. Ma astept la o campanie destul de plicticoasa. Principalele argumente, si de-o parte si de alta, vor fi ca ceilalti sunt mai rai. Atata numai ca noi chiar avem dreptate.

Cum vedeti Romania daca va castiga USL alegerile? Va asteptati la o noua suspendare a lui Traian Basescu sau schimbari masive in privinta unor institutii ale statului, gen DNA sau ANI?

Depinde cu cat castiga. Daca are o majoritate covarsitoare, va fi groaznic. Vor conduce discretionar si sfidator, asa cum au inceput deja, dar si mai rau. Oricat de pesimiste ar fi profetiile mele, sunt convins ca le vor depasi.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Paleologu majoritate USL, #Paleologu natiune blatisti , #PDL