PD-L ne ciuruie si se relaxeaza (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:59
4797 citiri
PD-L ne ciuruie si se relaxeaza (Opinii)
Foto: PD-L

Ceea ce se intampla acum in partidul democrat liberal ar fi trebuit sa fie comic, daca PD-L nu s-ar fi aflat la conducerea tarii. Pentru ca singura politica promovata de acest partid in ultimul an si jumatate a fost "taiatul si redusul".

Pentru ca nu au stiut ce altceva sa faca in fata unei recesiuni, mintile pierdute din PD-L si-au denumit haosul si panica guvernamentala - austeritate. Nu a fost vorba niciodata insa de asa ceva, din moment ce pentru clientela partidului s-au gasit mereu bani.

Acum, cand se apropie alegerile din 2012, partidul freamata la gandul ca s-ar putea sa nu mai castige nimic si sa plateasca, in sfarsit, pentru prostiile repetate din ultimii ani. Dupa ultimele manifestari de prin congresele PD-L s-a spulberat si iluzia vreunei reforme la varf. Tocmai din aceasta cauza partidul va sucomba, atunci cand o va face, in totalitate. Iar optiunile pentru viitorul presedinte PD-L sunt, toate, un capat de linie.

Emil Boc, Vasile Blaga si, cu voia dumneavoastra, Theodor Paleologu. Care dintre aceste trei nume va puteti imagina ca ar mai putea resuscita un muribund ca PD-L? Emil Boc se identifica cu vointa lui Traian Basescu dincolo de orice limita a bunului simt politic. El practic isi sterge si isi anihileaza nu doar personalitatea, ci si orice posibilitate de a mai credita acest personaj cu incredere. Paradoxal, Emil Boc am convingerea ca este unul dintre cei mai onesti si mai cinstiti politicieni ramani.

Aservirea lui in fata vointei lui Traian Basescu il desfiinteaza, asa cum ingroapa si partidul. Iar jocurile in partid au fost deja facute. Vasile Blaga e ca si pierdut, Boc merge mai departe si in fruntea Guvernului, pentru ca aceasta este practic miza alegerilor, si la conducerea partidului pana in 2012. Singurul scop al lui Traian Basescu, deci si al lui Emil Boc implicit, este sa pastreze actuala schema din fruntea statului - Basescu - Boc - Anastase -, care ii permita sa isi exercite controlul si vointa in totalitate, atat asupra Guvernului, cat si Camerei Deputatilor.

Insa daca acest partid va fi sa piarda si alegerile locale si pe cele parlamentare de anul viitor, atunci acest lucru se va intampla, in principal, si din cauza ca nu a dat dovada ca este viu. Altfel spus, dupa ce Traian Basescu s-a rupt de partid si l-a transformat in turma sa de manevra, el a incetat sa mai respire, sa aiba o viata proprie, sa gandeasca si sa simta, sa vada si sa inteleaga cu ochii si mintea sa. PD-L s-a tranformat treptat intr-un monstru, fara inima si creier, care raspunde doar la comenzi.

De asta va disparea in istorie! In ciuda unor voci din cand in cand rebele si indreptate accidental impotriva curentului, imaginea partidului democrat este aceea a unui complice la o ilegalitate. Poate ca inca nu este tarziu ca acest partid sa se desprinda de tiparul in care s-a osificat pana acum, sa iasa in lumea vie si sa invete din nou sa vorbeasca cu oamenii, sa-i asculte cu adevarat si sa renunte la incrancenarea de care s-a cramponat obsesiv in ultima perioada.

Pentru acest scop, ultimul anuntat ca va candida pentru sefia PD-L - Theodor Paleologu - este cea mai buna alegere. Inadecvarea sa totala in politica, candoarea si naivitatea fara limite, lipsa simtului penibilului - toate aceste defecte majore pentru un politician pot deveni, cine stie, calitati in contextul atmosferei toxice din prezent din PD-L.

"Nu am apucaturi de Killer in politica. Vreau sa destind atmosfera si sunt sigur ca o sa reusesc". Sunt convins ca multa lume l-a ironizat din nou pe Theodor Paleologu cu aceasta ocazie. Din pacate, este probabil lucrul de care partidul acesta nefericit are cea mai mare nevoie. Cel mai probabil nu va avea parte de asa ceva in curand.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Theodor Paleologu fost ministru, #Emil Boc presedinte PDL, #vasile blaga alegeri pdl, #Elena Udrea ministru Dezvoltarii , #PDL