Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Un primar cu nume de strada" - sloganul lui Paleologu pentru Bucuresti

Miercuri, 17 August 2011, ora 19:56
1363 citiri
"Un primar cu nume de strada" - sloganul lui Paleologu pentru Bucuresti
Foto: Gandul

Theodor Paleologu spune ca doreste sa candideze la Primaria Capitalei sub sloganul "Un primar cu nume de strada" si ca Bucurestiul are nevoie de un intelectual, nu de "martafoi".

Intrebat de jurnalistii de la Mediafax care ar fi sloganul sau daca ar fi desemnat de PDL sa candideze la Primaria Capitalei, Paleologu a raspuns: "Nu m-am gandit. Cred ca va fi: 'un primar cu nume de strada, din secolul 19'. Si nu este numele unui Paleologu, ci al familiei Paleologu. Acea strada pe care cred ca o stie foarte multa lume, care leaga bulevardul Coposu de bulevardul Carol I".

In opinia sa, Bucurestiul are nevoie de "o schimbare reala" in administratie, deoarece dupa 22 de ani de la caderea comunismului a ajuns "un incredibil haloimas".

"Am solutii concrete care si-au dovedit eficienta in alte parti. Eu nu cred in exceptionismul romanesc, ca nimic nu se poate la noi, din principiu. Mi se spune: nu compara Bucurestiul cu Copenhaga, nu compara Bucurestiul cu Parisul. De acord. Dar cu Bogota sau cu Tirana putem sa-l comparam. Iar daca comparam Bucurestiul cu Budapesta vedem diferenta, cati turisti atrage Budapesta si cati turisti atrage Bucurestiul. Si tot asa, primarul Budapestei a fost timp de 20 de ani un intelectual, un sociolog universitar, Gabor Demszky. Timp de 20 de ani a avut o politica luminata, de asta are nevoie Bucurestiul, nu de martafoi care se pricep la toate", a mai declarat Paleologu.

In plus, el a sustinut ca ar fi un primar care merge cu autobuzul, tramvaiul, metroul sau bicicleta, ca il recomanda pentru aceasta functie onestitatea, faptul ca nu face afaceri cu statul, notorietatea, ca are capacitatea de a vorbi pe limba oamenilor si ca nu este un intelectual inchis in turnul sau de fildes.

Vicepresedintele PDL a sustinut despre contracandidatul sau in competitia interna pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, ca acesta are un atu important din faptul ca are multi bani, dar nu crede ca "toti banii lui Prigoana ar fi suficienti pentru o campanie la nivelul Bucurestiului".

Prigoana: Nu cred ca atuul meu sunt banii

Rugat sa comenteze declaratiile lui Paleologu, Silviu Prigoana a raspuns sec: "Nu cred ca atuul meu sunt banii".

In ceea ce priveste sloganul, deputatul PDL a dat de inteles ca discutia e prematura.

"Cred ca este un staff la partid care se va ocupa de campanie, de slogan. Cred ca si candidatul are un cuvant de spus, dar nu pe partea de creatie. In rest, sloganul e de bine, e OK", a declarat pentru Mediafax Silviu Prigoana, inscris si el in competitia din PDL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, alaturi de Theodor Paleologu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Theodor Paleologu primaria Capitalei, #candidati PDL Primaria Capitalei, #Paleologu Prigoana , #PDL