Ziare.com

Paleologu: Femeile nu supravietuiesc in politica din cauza badaraniei barbatilor

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 17:54

   

Paleologu: Femeile nu supravietuiesc in politica din cauza badaraniei barbatilor
Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat joi, intr-o dezbatere de ISP, ca femeile au sanse mici sa supravietuiasca in politica din cauza badaraniei barbatilor, in timp ce constitutionalistul Ioan Stanomir a subliniat la randu-i o tendinta din discursul public de a degrada femeile.

Subiectul implicarii femeilor in politica a fost deschis de catre Andreea Vass, consilier al premierului Emil Boc, care, in discutia privind oportunitatea alegerilor primare in partide, s-a pronuntat pentru stabilirea prin lege a unei norme de reprezentare a femeilor pe listele cu candidati ale partidelor, dupa modelul francez.

Acest punct de vedere a fost primit cu rezerve de catre deputatul PDL Theodor Paleologu care a atras atentia ca partidele politice din Franta prefera sa plateasca amenzi decat sa dea femeilor acea reprezentare proportionala.

In plus, sustine Paleologu, care este deputat PDL, standardele scazute de comportament ale politicienilor romani fac dificila prezenta unei femei pe scena politica. "Politicianul roman e atat de badaran, incat e foarte greu pentru o femeie sa supravietuiasca. De altfel stiti, ca frecventam acelasi medii si stiti cum se vorbeste intre oamenii politici romani. Te iei cu mainile de cap! Si mie imi este greu, daramite unei femei. Macar eu am organul ala de care oamenii astia vorbesc intr-una. Bine, sunt unele femei care incep sa creada ca au si ele si folosesc aceleasi expresii", a spus Paleologu.

Cioroianu se bucura ca sunt multe femei

Liberalul Adrian Cioroianu a punctat si el lipsa unei anumite decente respectiv la subiectul reprezentarii femeilor. "Exista un grav dezechilibru in ce priveste minima decenta intelectuala. Si asta ii cuprinde pe barbati si pe femei deopotriva. Nu sunt impotriva reprezentarii femeilor. Faptul ca sunt 52 de procente de femei in tara... Sunt unul din cei care se bucura cel mai mult de acest lucru", a spus Cioroianu, starnind amuzamentul asistentei.

Profesorul de drept constitutional Ioan Stanomir a apreciat ca, inainte de a vorbi de reglementari legale in acest domeniu, este nevoie de o schimbare la nivelul mentalitatilor in ceea ce priveste implicarea politica a femeilor. "Inainte de a vorbi de impunerea unei legislatii, trebuie sa impunem o valoare-demnitatea umana.

Orice om politic care isi trateaza semenii ca pe obiecte si o face de pe un piedestal nejustificat, trebuie eliminat din politica. Cu atat mai mult cu cat acest discurs pe care il observ in medii foarte variate are o tendinta evidenta de a degrada femeile. Nesimtirea, ca sa fiu explicit, este bine impartita pe genuri", a spus Stanomir.

Sursa: rNews

Articol citit de 2034 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Particularitati sexuale la o prima vedere

La prostie egala, nesimtirea actionează ca un factor de protectie pentru bărbati si ca unul fragilizant pentru femei.

Asta face ca supravietuirea politicienilor *** si imbătranirea lor să fie percepută ca o prezumptie de intelepciune. La femei, prostia neroadă nu arată mai bine cu barsta. Le face figuri de matroane, de soacre-vrăjitoare.


Eu incă visez la o comisie de validare formată din psihologi (pentru eprecierea inteligensei si s tipllui de personalitate) si psihiatri (pentru excluderea psihozei si pentru puterea de a gestiona nevroza vietii politice) care să actioneze ca un filtru inainte de primirea carnetului de parlamentar.Dacă am fi avut o astfel de comisie am fi fost scutiti de specatcolul cu urlete, fluiere si caraitori pe care l-a dat Vadim la denuntarea comunismului. de atacuri energetice facute pe culori si tot asa....


Poate că nevastă-mea va invinge si vă veti pomeni cu mine la alegerile urmatoare....


Incep de pe acum demersul propriei protectii pentru că eu nu vreau să mă schimb iar, daca o voi face, s-aveti dovezile, propriile mele apeluri cu care sa ma puteti aduce pe drumul cel bun....

 

Femeile nu supra-vietuiesc ele doar vietuiesc!

Femeile nu supra-vietuiesc, ele doar vietuiesc, fiind singurele care intretin si perpetueaza VIATA!
Ei, si, vor spune barbatii! Daca nu sunt in stare sa suporte badarania noastra din politica, din viata sociala sau de pe ziare.com, nu au decat sa plece!
Ce daca ele, femeile, ne-au crescut, au ajuns "babe", sa plece!
Ce daca ele, femeile, ne-au daruit vietile celor mai scumpe existente pentru noi, n-au decat sa plece dar, sa ne lase micile vietati care sunt ale noastre.
Ce daca ele, femeile, sunt singurele care ne fac sa fim barbati, sa plece, putem sa fim doar simple fiinte badarane.
Unde poate pleca o femeie alungata de puterea "badaranismul societatii"?
Depinde de la caz la caz, uneori in lumea dreptilor, alteori in societati in care se pot exprima, sau in cele mai prost platite sujbe, alteori in prostitutie, alteori in marginalitate, etc.

Exista Cineva, care indreapta insa aceasta nedreptate a societatilor "badarane", indiferent de locul in care acestea alunga de multe ori femeia!
Dumnezeu mantuieste intodeauna pe cea nascatoare de VIATA.

 

Unde era,

pitiponcul de Dorobanti.

 

Politica cu delicateturi.....

Nu-i problema Inexistentule(parca asta i-ti este numele)ca pe tine te surclasesza orice femeie fie si cea care-ti calca camasile.Cat despre cele din politica tu esti mai putin decat degetul lor mic de la piciorul stang.Cine o fi avut ideea de a te aruca in graopa cu lei a politicii ca nu mai suntem in perioada lui I.L.Caragiale suntem in 2010.

Normal..de exemplu Boangiu a trebuit sa se culce cu mine

si mai urmeaza..
Ritzi..
Udrea..
toate astea au fost promovate ca au trecut pe la mine..
ha ha ha

 

 

Femeile din RO

Nu supravieuiesc in politica din cauza ca sa obisnuit cu obisnuita aplecare"SEFU",e cea mai usoara si se practica toata ziua,mai ales cind iese cafeaua cu caimac bun.Cind isi vor schimba mentalitatea,si isi vor vedea de treaba,adica vor deveni serioase inca de pe bancile scolii si se vor lasa de vinzari trupesti,vor avea succes,pina atunci,noi barbatii traim in opoziti si in mentalitatea ca orice *** care zboara,se si maninca.

 

ce prietene ai si tu una si n/ai unde sa o bagi?da/i locul tau ...

ca si asa te plictisesti , nu ai nici o activitate pe acolo

 

PLEASCA.... ARE

M-am linistit si cu asta...Aveam o grija ca n-ar "AVEA"...Acum ca ne-a asigurat m-am linistit...Aveam o problema...Daca ne asigura el, este OK ! Are omul, are...In legatura cu participarea femeilor in viata politica, am sustinut intotdeauna ca ar fi bine sa fie cit mai multe...aCUM, dupa ce-am vazut si vad de ce sint ihn stare, am niste retineri....

 

Pleașca-i plească.Care pleașcă?

Anumite persoane nici măcar nu ar mai trebui să supraviețuiască......nici măcar in politică,.........

Haleluia,Glorie lui,Haleluia!

 
 

Femeile nu supravietuiesc in politica din cauza badaraniei barbatilor

Asta explica de ce cariera politica a lui T. Paleologu a fost atat de scurta.

 

Putintica rabdare.

Priviti-o pe Anastase.Face politica de la 15 ani si uite unde a ajuns?Nu-i concludent?E drept ca nu mai este d-na Buruiana si .....este o pierdere dar se antreneaza pentru urmatorul duel.Cred ca pe ea o regretati.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor