Paleologu: I-am propus lui Nica sa facem schimb de ministere

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 12:03
2974 citiri
Paleologu: I-am propus lui Nica sa facem schimb de ministere
Foto: Gandul

Theodor Paleologu spune ca este de acord cu teoria tatalui sau, Alexandru Paleologu, care sustinea ca "prostia este starea naturala a omului" si dezvaluie ca i-a propus lui Dan Nica sa faca schimb de ministere pentru a evita criza politica.

"Asta-i teoria lui tata, ca omu-i prost, dar are momente de inteligenta, un soi de har improbabil, dar totusi realizat. N-am o teorie proprie in domeniu. Am alte teorii (...)Cu prostia ma iau dupa ce spunea papa ", a declarat ministrul interimar al Cuturii intr-un interviu acordat pentru Academia Catavencu.

Intrebat ce parere ar fi avut Conu Alecu despre ministeriatul fiului sau, acesta declara ca "nu si-a dorit niciodata o asemenea pozitie, avea o natura mai rebela, probabil, dar cred ca s-ar fi bucurat sa ma vada in formula asta si, mai ales, ne-am fi distrat impreuna".

Theodor Paleologu respinge ironiile care se fac pe seama sa, cum ca ar fi strivit de personalitatea tatalui sau, el ramanand doar "Micul Paleologu". "Asta e din partea celor care au ostilitate fata de mine si nu l-au cunoscut pe tata. Asta a spus-o Crin Antonescu, dar tata avea o parere execrabila despre el".

I-am propus domnului Nica sa treaca la Cultura si eu la Interne. S-ar fi rezolvat criza

Ministrul Culturii nu se jeneaza sa recunoasca faptul ca citeste de toate. "Recent am terminat Vicontele de Bragelonne. Politic, Dumas e foarte interesant. E exact nasterea statului suveran, daca va dati seama. Acum, ca mi-am facut teza despre 'Carl Schmitt si suveranitate', pot citi cu alti ochi pe Dumas. Contele de Monte Cristo merge foarte bine cu Dumezil despre cele trei functii din societatile indo-europene".

In privinta lecturilor "rusinoase", acesta spune ca in aceasta categorie intra Sade dar si ziarele romanesti, care sunt chiar mai jos pe scara rusinii.

Referitor la faptul ca a nu a fost blagoslovit cu inca un minister, dupa plecarea PSD din Guvern, Theodor Paleologu spune ca asta nu inseamna ca este prost vazut in PD-L.

"Ma simt usurat ca nu mi s-a dat inca un portofoliu, poate ca Ministerul Culturii e vazut ca o treaba atat de necesara incat mi se lasa tot potentialul in functie. Sa stiti ca i-am propus domnului Nica sa treaca la Cultura si eu la Interne. S-ar fi rezolvat criza", a raspuns acesta ironic si amuzat.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Paleologu minister cultura, #Theodor Paleologu Antonescu, #Paleologu prostie , #stiri Theodor Paleologu