Ziare.com

Paleologu se gandeste sa puna bazele unui nou partid

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 13:33

   

Paleologu se gandeste sa puna bazele unui nou partid
Deputatul independent Theodor Paleologu ia in calcul posibilitatea de a pune bazele unei noi formatiuni de dreapta, un "partid-scoala".

"Foarte multi sunt cei care ma indeamna sa pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clara identitate liberala si conservatoare. Pe de-o parte, ma simt responsabil fata de cei care m-au votat, care au strans semnaturi, au dat flyere si au combatut pentru candidatura mea.

Sunt oameni care au dat din banii si timpul lor pentru o cauza comuna. Au pus suflet, s-au implicat si acum sunt dezamagiti. Nu-i pot lasa asa. Pe de-alta parte, nu am aspiratii de sef de partid si voi dedica foarte mult timp scolii de la Casa Paleologu, o cauza cel putin la fel de importanta in opinia mea", scrie Paleologu pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca, in cazul in care va pune bazele unui nou partid, ar fi vorba, mai degraba, de "un partid-scoala", care sa formeze din timp spiritul civic si militant al simpatizantilor.

"Daca totusi voi urma indemnul acestor sustinatori si simpatizanti, o voi face cu totul altfel decat s-a procedat pana acum la crearea de noi partide. Asa cum spunea un sustinator fervent, ar trebui sa fie un partid-scoala, adica o organizatie care sa formeze spiritul civic si militant al membrilor si simpatizantilor din timp, cu cativa ani inainte de urmatoarele alegeri. Voi lasa altora conducerea partidului, eu urmand a ma concentra pe educarea cadrelor. As fi mai degraba mentor decat presedinte. Postarea mea e o invitatie la un schimb de idei, nu un angajament", mai spune Paleologu.

Theodor Paleologu a candidat independent pentru functia de deputat la alegerile parlamentare care au avut loc duminica, insa nu a reusit sa intre in forul legislativ, cu toate ca a obtinut cele mai multe voturi dintre candidatii independenti.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Paleologu partid
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1239 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar aveți tupeu. Ce aveți voi in comun cu dreapta?

Arătați că sunteți in stare să trăiți din munca voastră, inainte de a face parte din ea!
Ca dovadă, chiar atunci cand s-a creeat un partid așa zis de dreapta, repede ați fugit spre el, dacă vă oferea un loc de frunte, iar dacă nu il faultați de nici măcar susținători nu puteați fi. Iar dacă nu și nu, candidați și independenți, visand că puteți păcăli electoratul.
La trabuce mai degrabă decat la partide noi și mai ales de dreapta!

 

Reformarea clasei politice romanesti prin aparitia de noi partide

Cu cit apar mai multe partide noi care sa promoveze reformele si schimbarea clasei politice actuale, cu atit mai bine. Am vazut deja ca USR-ul a reusit sa acapareze un segment electoral semnificativ, ceea ce insemna ca, in ciuda rezistentei la reforma, clasa politica se poate totusi reforma prin aparitia de partide noi. Exista un potential pentru acestea, potential care va creste indiscutabil in timp.

Prin urmare subscriu la initiativa domnului Paleologu si ii urez succes. E o initiativa in spiritul democratiei pina la urma.

 

Iată SOLUȚIA-prin NOI și CU NOI INȘINE !!! Și cu un cod etic.

După cum sunt stabilite regulile de creere și funcționare a partidelor politice, dar mai ales cele privind campania electorală, este clar că dreptul la asociere politică, dreptul de a alege și mai ales cel de a fi ales este grav viciat in favoarea partidelor mari, care au și făcut legi deliberat pentru ca partidele mici să nu aibă nici o șansă, după cum s-au exprimat unii din aleși: "ca să sature și să nu mai indrăsnească nimeni să-și facă partid sau să candideze"...De mult timp,PSD și PNL, tocmai in ceia ce privește noile partide și candidații independenți fac front comun astfel incat acestea să aibă bariere peste bariere, iar in ce privește finanțarea de funcționare a partidului și cea din campaniile electorale este asigurată numai pentru partidele parlamentare. Așa că de ce vorbim, ca să nu mai spun că trebuie să indeplinesc aceleași costuri pentru obligațiile birocratice, pentru a putea funcționa.
Ce este musai necesar azi pe scena politică, nu este neapărat nevoie de a creea partide noi, care de regulă nu fac altceva decat să divizeze și mai mult partea dreaptă a eșicherului politic, fapt ce face mereu caștigător un PSD cat un elefant față de vrăbiuțele cel competitează, ci de nașterea unui PARTID MARE DE DREAPTA, CARE SĂ-ȘI ASUME UNIFICAREA ȘI CONSTRUCȚIA DREPTEI ADEVĂRATE !!! Asta se poate face numai dacă trecem peste toți liderii așaziselor partide de dreapta, de la PNL, ALDE, USR, PMP, ANR, UPSC și pană cel mai mic partid și persoană fizică ce este hotărată a activa politic și unit intr-o astfel de construcție ce va trebui să aibă drept OBIECTIV - ADEVĂRATA ALTERNATIVĂ LA ACTUALA CLASĂ POLITICĂ, formată in principal de un PSD cat un elefant și un PNL demult neinstare să-l contracareze și să formeze singur, cu adevărat, MARELE ȘI NOUL PARTID DE DREAPTA, un partid atat de mare pe cat este PSD de atata timp, care dacă oamenii de dreapta se unesc și-și asumă OBIECTIVUL, din start va avea in sfera opțiunilor politice, peste 50% și in urma conceperii unui PROIECT DE ȚARĂ, cu siguranță va fi votat masiv.
Ce trebuie făcut imediat, fără a mai pierde timpul...oameni potriviți și responsabili să treacă la treabă!
NOI, cei care credem in Romania și in romani, putem și vrem o Romanie prosperă, mandră și demnă, unde să fim cu adevărat stăpani, increzători și siguri pe viitorul nostru:
să ne cunoștem, să ne adunăm la o MASĂ ROTUNDĂ și să nu plecăm de acolo decat uniți și hotărați să punem pe rol OBIECTIVUL. Partidele de azi, sunt epuizate in a putea face acesta, neinstare ca cel puțin in formula prezentă să fie in stare să facă, ca o condișie, SCHIMBAREA DE SINE pentru a putea produce SCHIMBAREA.
Altfel, in loc de DREAPTA LA PUTERE, vom avea mereu PSD și nu numai...Platforma pentru solutionarea online a litigiilor