Stolojan: In Romania e perfect legal sa amestecam lucrurile

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 22:36
1629 citiri
Stolojan: In Romania e perfect legal sa amestecam lucrurile

Europarlamentarul Theodor Stolojan considera ca, desi legala, organizarea alegerilor europarlamentare din primavara odata cu referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu este o masura buna pentru Romania si ca nu va fi vazuta ochi buni de catre Bruxelles.

"Va pot spune ca nu va fi o apreciere favorabila (de la Bruxelles - n.red.). Sigur, este perfect legal in Romania sa organizezi un referendum peste alegerile parlamentare sau alegerile europene, dar problema este pentru noi, romanii, daca acest lucru este bun. Parerea mea este ca nu, deoarece alegerile pentru Parlamentul European ar fi fost un prilej ca sa avem dezbateri pe probleme care intereseaza in cel mai inalt grad, atat pe romani, cat si companiile din Romania, vizavi de problemele europene importante.

In momentul in care vom avea un referendum pentru constitutie, sunt convins ca problemele care vor fi legate de modificarea Constitutiei vor estompa problemele care ar trebui sa fie in centrul dezbaterii pentru Parlamentul European", a declarat europarlamentarul PDL, luni seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Atunci cand a fost intrebat de moderatorul emisiunii de ce acum nu este bine ca un referendum sa aiba loc odata cu alegerile europarlamentare, in conditiile in care in 2007, partidul sau a sustinut desfasurarea referendumului pentru votul uninominal in aceeasi zi cu alegerile pentru Bruxelles, Stolojan a spus ca "este perfect legal in Romania sa amestecam lucrurile", dar ca "nu ar trebui sa repetam ce a fost in trecut" si ca ar trebui "sa privim in viitor".

"Atunci, alegerile pentru Parlamentul European aveau mai multa legatura cu votul uninominal si cu numarul de parlamentari. Problema pentru noi, romanii, este sa privim in viitor. Si intrebarea mea este 'repetam ce nu a fost bine'? (...) Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este daca trebuie sa deturnam alegerile prin discutii si dezbateri care vor fi pe marginea modificarilor in Constitutie. Minunile in Romania se tin lant", a mai spus Theodor Stolojan, adaugand ca partidul sau, PDL, a luat o pozitie foarte clara de respingere a acestei decizii.

Referendumul pentru modificarea Constitutiei va fi organizat la sfarsitul lunii mai, odata cu alegerile europarlamentare. Deciza a fost anuntata de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa sedinta USL de luni.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Theodor Stolojan comasare alegeri referendum, #Stolojan referendum alegeri europarlamentare, #Stolojan europarlamentare referendum Constitutie , #europarlamentar