Ziare.com

Stolojan: Nu am nimic impotriva casatoriilor gay, Romania le va accepta, pana la urma

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 16:40

   

Stolojan: Nu am nimic impotriva casatoriilor gay, Romania le va accepta, pana la urma
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan spune ca nu are nimic impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, estimand ca se va ajunge si in Romania la recunoasterea cuplurilor gay, dar precizand ca este crestin-ortodox, casatorit, iar copiii sai sunt, de asemenea, casatoriti.

"Ca opinie personala, nu are ce cauta in Constitutie o asemenea prevedere, care sa precizeze ca mariajul nu poate fi decat intre barbati si femei", a afirmat Stolojan, duminica, intr-o conferinta de presa.

El a fost intrebat daca ar sustine ideea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

"Cum a zis si domnul presedinte (Traian Basescu - n.red.), eu, ca si dansul, sunt crestin-ortodox, nu am nimic impotriva daca doresc acest lucru. Eu sunt casatorit, copiii mei sunt tot casatoriti...", a spus europarlamentarul PDL.

De asemenea, el a fost intrebat daca ar sustine posibilitatea adoptiilor de catre cuplurile gay.

"Asta nu stiu... dar cred ca vom ajunge si in Romania sa acceptam pana la urma ceea ce se accepta in toata lumea aproape... aproape, deja. Franta am vazut, SUA", a mai sustinut Stolojan.

Nici Traian Basescu nu are nimic impotriva casatoriilor gay

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, intrebat daca este de acord cu casatoriile gay, ca "fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui" si ca, daca vor sa se casatoreasca barbat cu barbat, femeie cu femeie, "este problema lor".

"Fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui. Daca vor sa se casatoreasca barbat cu barbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu insa sunt crestin ortodox si respect perceptele crestinismului si ale ortodoxiei. Altii poate au alte percepte. Este problema lor", a afirmat presedintele Basescu, duminica, in emisiunea difuzata de PRO TV.

De asemenea, el a subliniat ca reglementarea acestei probleme prin interdictii incluse in Constitutie este "o mare greseala", deoarece "nu se stie ce evolutii vor fi".

"Eu sunt de acord cu libertatea fiecarui om sa faca ce vrea cu viata lui, inclusiv aceasta libertate, pentru ca ce facem fiecare intre peretii casei noastre este problema noastra. Si a intra in aceasta zona, a o reglementa cu interdictii prin Constitutie, este o mare greseala. Avem un Cod civil care spune ce inseamna familia, care reglementeaza relatiile si nu se stie ce evolutii vor fi. Nu treci in Constitutie ceva ce maine s-ar putea sa fie modificat", a mai spus seful statului.

El a fost intrebat in legatura cu amendamentul introdus initial in proiectul de revizuire a Constitutiei, care a provocat dezbateri, privind definirea casatoriei si a fost chestionat daca este de acord cu casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit, marti, asupra amendamentului votat saptamana trecuta prin care se definea, in Legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie, respingand amendamentul si optand pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata.

Amendamentul, respins cu 12 voturi "impotriva", sase "pentru" si o abtinere

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruirea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat si de BOR, a cumulat sase voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere.

In aceste conditii, forma actuala a articolului 48, alineatul (1) se va mentine si in viitoarea Constitutie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie are urmatorul continut: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ăhă-ăhă-ăhă!

Păi,cine te-ar mai lua pe tine? Nici cel mai in varstă buhucean nu ți-ar da ...las' că ne gandim noi la ce...vom vedea...

 

Corectare

Radio Erevan raspunzand la intrebarea unui ascultator daca tovarasul prim secretar Brejnev este po_po_nar:
"Nu ne putem amesteca in viata personala a tovarasului Brejnev insa noi nu numai pentru aceasta il iubim!"

Curat murdar

Astia sunt crestini ortodocsi cum sunt eu budist practicant!
"Cum a zis si domnul presedinte (Traian Basescu - n.red.), eu, ca si dansul, sunt crestin-ortodox."
Vor sa fie legali, sa nu-i pedepseasca legea cand sunt prinsi.
Vorba englezului: "ies la vedere din sifonier", pi romaneste, "iese ca paduchele pe frunte".
Si vorba de la Radio Erevan: "noi nu numai pentru aceasta iubim".

 

Daca tot se dau drept crestini ortodocsi

In Noul Testament nu se mai da pedeapsa cu moartea trupeasca, dar s-a legiuit pentru preacurvari moartea sufleteasca, adica, osanda in muncile vesnice daca ei nu se pocaiesc: "Nu va inselati singuri: nici curarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, imparatia lui Dumnezeu nu o vor vedea" (I Cor. 5, 9-10; Gal 5,21; Ev. 12,14)

 

De ce va accepta Romania ceea ce le convine homosexualilor?

Nu este neaparat necesar sa consider normal un act sexual homosexual.
Il consider contrar opiniilor mele si absolut deloc natural.
Pina si animalele se imprecheaza in unicul scop de a perpetua specia. Exista desigur si animale homosexuale, acste animale vor pieri prin eliminare naturala.
Homosexualitatea este daunatoare speciei umane si contrara regulilor sociale existente de multe milenii.
Homosexualii ar trebui sa isi traiasca cu discretie diferenta, nu ma intereseaza da le convine sau nu! Si nici nu am de gind sa ii oprimez pentru asta. Este o chestiune personala, ma doare drept in ... de alegerea lor!

 

Romania

In Romania exists destula discriminare déjà - etnica, religioasa , etc. Nu mai e nevoie de mai multa discriminare. La urma urmei va considerati o natiune civilizata , Europeana. Discriminarea nu-si mai are locul in secolul 21. A nu discrimina nu inseamna a nu avea dragonste de Dumnezeu. El iubesti toata creator lui. Oamenii discrimineaza , ei sunt plini de ura , NU Dumnezeu.

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor