Stolojan: Teodor Baconschi nu ar trebui schimbat din functie

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 12:41
1172 citiri
Stolojan: Teodor Baconschi nu ar trebui schimbat din functie
Foto: electionsmeter.com

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, a declarat vineri ca diplomatia romaneasca ar fi putut face mai mult in chestiunea Schengen, dar nu crede ca Teodor Baconschi ar trebui schimbat din functia de ministru de Externe pentru esecul in aderarea Romaniei.

"Este evident ca problema cu Schengen are multe ramificatii, inclusiv componenta unor parlamente in cele doua tari, si Olanda si Finlanda, care sigur au un anumit punct de vedere. Romania si-a indeplinit obligatiile pe care le avea potrivit tratatului, vis-a-vis de Schengen si consider ca deciziile celor doua state membre sunt in fara tratatului", a spus Stolojan.

El a fost intrebat daca este de parere ca diplomatia a facut tot ce se putea face pentru ca Romania sa fie acceptata in spatiul Schengen. "Intotdeauna se poate face mai mult decat se face, dar de data aceasta cauza principala pentru care Romania nu poate intra in zona Schengen tine de atitudinea a doua tari", a explicat Stolojan.

Totusi, europarlamentarul PDL a fost intrebat daca il va felicita pe Baconschi pentru efortul depus de diplomatia romaneasca in acest dosar. "Il voi ruga sa continue toate demersurile pentru ca cele doua tari sa-si poata schimba deciziile", a replicat Stolojan.

De asemenea, europarlamentarul a fost de parere ca nu se impune schimbarea din functie a ministrului. "Nu cred ca altcineva la ora actuala poate sa schimbe compozitia parlamentului din Olanda, de exemplu, oricine ar fi ministru de Externe", a mai argumentat Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ministru Externe Baconschi, #aderare Schengen, #europarlamentar, #diplomatie romaneasca , #europarlamentar