Stolojan: Am fost la Parchet, la solicitarea mea (Video)

Luni, 17 Iunie 2013, ora 15:19
1069 citiri
Stolojan: Am fost la Parchet, la solicitarea mea (Video)
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni ca s-a prezentat la Parchetul General la solicitarea sa, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la sesizarea ANI privind suspiciunea de fals in declaratii, deoarece nu a trecut in declaratiile de avere si de interese completate in 2012 actiunile detinute la Transgaz Medias.

"Am fost prezent in legatura cu acea suspiciune pe care ANI a adresat-o Parchetului cu privire la faptul ca in declaratia mea de avere si de interese nu as fi declarat o serie de actiuni pe care le detineam. Am dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul meu de vedere, nu numai informatiile primite de la ANI", a declarat Theodor Stolojan, la finalul sedintei BPN al PDL.

El a precizat ca audierea la PICCJ a avut loc la solicitarea sa.

"Am rugat eu sa fiu primit de catre Parchet pentru a prezenta si punctul meu de vedere, pentru ca sunt un om care intotdeauna mi-am indeplinit corect toate atributiile si am incercat sa respect legile tarii. Am mentionat inca o data ca ANI, la vremea respectiva, desi sustine ca m-a informat despre aceasta neclaritate din declaratia mea de avere, nu a reusit sa ia legatura cu mine. Dansii spun ca mi-ar fi trimis o instiintare. Eu nu am primit asa ceva. Deci, am avut singura dorinta sa prezint Parchetului si punctul meu de vedere cu privire la modul in care am completat declaratia de avere si pe cea de interese", a afirmat Stolojan.

El a adaugat ca in cadrul intrevederii cu procurorii a prezentat "copii dupa declaratiile de avere" si le-a mentionat faptul ca a precizat in mod expres in declaratia de avere si cea de interese ca "soldurile conturilor bancare si numarul de actiuni detinute sunt la 31 decembrie 2011 in cazul declaratiei completate in iunie 2012".

"Ma asteptam un singur lucru, nu imput nimic ANI, sa-mi fi dat un telefon sau sa-mi comunice ca nu am completat cum trebuie o declaratie de avere. M-as fi uitat si as fi modificat aceasta declaratie, daca intr-adevar n-as fi completat-o cum trebuie. Din pacate, nu am avut aceasta comunicare din partea ANI", a declarat liderul europarlamentarilor PDL.

In legatura cu faptul ca a fost insotit la Parchet de Sever Voinescu si Cristina Traila, Stolojan a spus ca a angajat o firma de avocati, pentru ca ANI i-a "dat de lucru".

"Am angajat o firma de avocati pentru ca am tratat foarte serios aceasta problema. Eu am avut si am credinta ca am completat asa cum trebuie declaratia de avere, de integritate (...). Declaratia mea de avere si cea de interese, asa cum sunt completate cu precizarea ca toate soldurile sunt la 31 decembrie 2011, reflecta intru totul realitatea", a adaugat el.

Stolojan a precizat ca nu are in intentie o actiune indreptata impotriva ANI, dar a dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul sau de vedere, intrucat actiunea Agentiei Nationale de Integritate i-a afectat imaginea publica.

"Eu nu consider ca am completat aceasta declaratie (de avere si pe cea de interese - n.red.) intr-un mod in care am cautat sa ascund ceva", a declarat democrat-liberalul.

Stolojan a afirmat, intrebat daca Parchetul i-a precizat daca are vreo calitate in dosar, ca nu era nevoie ca Parchetul sa faca acest lucru.

"Nu e nevoie sa-mi precizeze Parchetul. Mi-a comunicat ANI, de data aceasta am primit recomandata de la ANI in care mi-a comunicat ca a si trimis dosarul la Parchet cu afirmatiile ca exista suspiciuni de fals in declaratii publice, lucru incriminat de Codul penal. Deci, treaba nu poate fi tratata fara seriozitatea necesara, de aceea am si angajat si o firma de avocati", a spus el.

Theodor Stolojan s-a prezentat luni la sediul Parchetului General pentru a fi audiat in dosarul constituit ca urmare a sesizarii din luna aprilie a ANI in vederea cercetarii pentru fals in declaratii, deoarece nu a trecut in declaratiile de avere si de interese completate in 2012 actiunile detinute la Transgaz Medias.

Potrivit Biroului de presa al PICCJ, Theodor Stolojan a fost audiat in dosarul constituit la sesizarea ANI, care se afla in faza actelor premergatoare, si a fost insotit de Sever Voinescu in calitate de avocat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stolojan audiat parchet ANI, #Stolojan fals declaratii ANI , #PDL