Stolojan: E randul lui Cristian Preda sa faca un pas, sper sa il faca

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 23:12
2542 citiri
Stolojan: E randul lui Cristian Preda sa faca un pas, sper sa il faca
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan crede ca cel care a gresit a fost Cristian Preda si asteapta de la acesta sa faca "pasul corect" pana cand Consiliul National de Coordonare al PDL va parafa sau nu decizia finala de excludere a sa din partid.

"Am avut o discutie cu el (...) Decizia va fi luata in CNC. Problema e in mana lui Preda, de data asta, nu in mana PDL", a declarat Theodor Stolojan la B1TV, adaugand ca Preda a gresit cand a anuntat ca va sustine un alt candidat la Primaria Capitalei, nu pe cel al PDL, respectiv pe Silviu Prigoana.

"Nu se poate asa ceva intr-un partid politic, oricare ar fi el (...) Domnul Preda e un coleg foarte bun, va trebui sa inteleaga ca trebuie sa faca un pas. Sper sa il faca", a declarat Stolojan.

Intrebat de moderatorul emisiunii la ce fel de pas se refera, acesta a precizat: "Sa recunoasca ca o asemenea declaratie nu a fost in regula".

"Nimeni nu il opreste sa contribuie la campania electorala, are idei are tot ce trebuie", a adaugat el.

S-a incins tarata in politicieni

Pe de alta parte, europarlamentarul a comentat zambind plecarile din PDL, spunand ca exista o vorba in popor: "vin alegerile si, cum spun romanii, se incinge tarata in politicieni, fiecare incerca sa isi vada viitorul".

Stolojan regreta faptul ca parlamentarii nu se mai preocupa de teme serioase, economice sau sociale, ci isi vad doar de propriul interes electoral.

In ceea ce priveste dezertarile, "sunt pierderi pe care le avem, dar am incredere ca PDL isi va strange randurile si va face o figura mult mai buna decat se asteapta multi la locale, ii cunosc bine", a spus el.

Theodor Stolojan nu a dorit sa comenteze prea mult plecarea lui Sorin Frunzaverde la PNL, spunand doar: "mi-ar fi placut ca domnul Berceanu sa spuna inainte de alegerile care au avut loc in PDL ceea ce stia dansul despre Sorin Frunzaverde".

Berceanu: Frunzaverde este un tradator, negociase si in 2002 cu PSD

Ungureanu in PDL sau intr-o miscare noua?

Theodor Stolojan spune ca exista in mod evident o asteptare in randul electoratului in legatura cu aparitia unei noi forte politice, lucru demonstrat si de "cei care au fost in strada atatea luni de zile".

Intrebat de parere are despre intentiile anuntate de Mihai Razvan Ungureanu in legatura cu demararea unui nou proiect politic, Stolojan a raspuns scurt, in stilul binecunoscut: "Ii urez succes!".

"Aici trebuie facuta o analiza, eu nu am aceste date. Ar trebui sa inceapa o miscare noua si pe urma sa incepa sa coaguleze fortele de dreapta. Nu cred ca venind in PDL in conjunctura actuala poate ajuta foarte mult PDL", a adaugat el, la insistentele moderatorului.

Theodor Stolojan a tinut sa sublinieze insa ca "a face un partid politic astazi nu e o treaba simpla".

"Cand noi am fost dati afara din PNL ne-au trebuit luni de zile pentru a ne crea cat de cat niste structuri in teritoriu", a reamintit el formarea PLD-ului.

Intrebat ce crede ca ar trebui sa faca Mihai Razvan Ungureanu pentru a se bucura de succes, Stolojan a replicat: "Ceea ce trebuie sa faca e sa nu faca greseli. Problema revenirii la salariile in sectorul bugetar poate fi o greseala, in sensul ca discutarea si abandonarea ei va provoca o nemultumire enorma in randul nu numai a celor 1, 2 milioane de bugetari, e vorba si de familiile lor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stolojan excludere Cristian Preda, #Stolojan partid nou Ungureanu, #Stolojan plecare Frunzaverde PNL , #PDL