Stolojan: Exista un deficit de democratie in PD-L

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 12:57
1720 citiri
Stolojan: Exista un deficit de democratie in PD-L

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat marti ca alegerea celor patru prim-vicepresedinti ai partidului pe lista reprezinta un deficit democratic intern, care ar trebui compensat prin mai multe candidaturi la sefia partidului in cadrul Conventiei Nationale din 16 iulie.

Intrebat cum comenteaza criticile presedintelui Basescu la adresa modului in care va fi aleasa viitoarea conducere a PD-L, Theodor Stolojan a spus ca decizia a fost deja luata si trebuie respectata in cadrul partidului.

"Eu am fost impotriva acestui mod de desemnare a celor patru prim-vicepresedinti, dar partidul a luat deja o hotarare. Nu mai are importanta ce am sustinut eu", a declarat Stolojan.

In ceea ce priveste aparitia unui deficit de democratie interna in conditiile statutare noi, Stolojan a spus: "Exista oricum un deficit de democratie din moment ce patru indivizi nu sunt alesi in mod direct. Pe de alta parte, aceasta varianta a avut si ea argumentele ei de sustinere".

Liderul democrat-liberal a apreciat ca deocamdata, in conditiile in care partidul este la guvernare, nu vor fi probleme interne legate de noile proceduri de alegere a conducerii, dar ar fi bine, din punct de vedere democratic, sa existe mai multe candidaturi la sefia partidului.

"Partidul se afla acum la putere si nu are probleme acum cu ce se intampla in interior. Ar fi ideal daca ar fi mai multi candidati la presedintie pentru ca, in acest caz, contracandidatii actualului presedinte vor trebui sa vina si ei cu o lista de patru prim-vicepresedinti. Insa ma indoiesc ca vor fi mai multe candidaturi pentru functia de presedinte", a adaugat Stolojan.

El a evitat sa precizeze daca va mai candida pentru o functie de conducere in partid, insa a precizat ca este nevoie de o discutie cu presedintele PDL, Emil Boc privind criteriile care vor trebui indeplinite de cei propusi pentru functiile de prim-vicepresedinti.

"Este necesara o discutie cu presedintele Boc referitoare la masura in care criteriile pentru functiile de prim-vicepresedinti vor fi respectate. Va reamintesc ca printre aceste criterii este cel conform caruia prim-vicepresedintii pot reprezenta liderii viitori ai partidului", sustine el.

Presedintele Traian Basescu a criticat luni introducerea de catre PD-L a listei inchise de patru prim-vicepresedinti, decizie care in opinia sa duce la formarea unei "gascute" in partid si la "bolsevizare".

"Ii inteleg ca si-au marit numarul de prim-vicepresedinti pentru ca probabil ca era necesar. Mai ales ca ceilalti devin pur politici, asa am inteles din informatie superficiala, din presa. Dar sa vii cu lista in PDL mi se pare o bolsevizare a partidului, asa cum au facut si altii.

O spun deschis: este un pas teribil inapoi in modul de functionare democratica a PD-L, lista. Fie ea si de patru prim-vicepresedinti! Aia nu mai e lista de oameni politici alesi. E lista de gasca oricine ar fi in ea. Deci presedintele isi pune o gascuta sub el. E pentru prima data in istoria PD-L cand se intampla asa ceva, v-o spun ca om care am castigat presedintia PD-L intr-o competitie interna pe motiuni", a declarat Basescu, la B1 TV.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Stolojan PDL Thedor Stolojan democratie, #democratie PDL , #PDL
Comentarii