Stolojan: Nu ar fi o surpriza excluderea lui Tariceanu, PNL are o traditie in acest sens

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 17:29
2268 citiri
Stolojan: Nu ar fi o surpriza excluderea lui Tariceanu, PNL are o traditie in acest sens
Foto: Arhiva

Theodor Stolojan (PDL), fost presedinte al liberalilor, considera ca atat Crin Antonescu, cat si Calin Popescu Tariceanu sunt rupti de realitatea politica, dovada actiunile lor din ultimele doua zile. Stolojan spune ca nu ar fi o supriza daca Antonescu l-ar da afara din partid pe Tariceanu.

Europarlamentarul PDL considera ca iesirea de la guvernare a PNL, decisa marti seara, a fost luata din "motive pur personale" ale lui Crin Antonescu, iar cel care le-a punctat cel mai bine a fost Calin Popescu Tariceanu.

"Decizia e luata din motivele personale ale lui Crin Antonescu, care a reusit, din pacate, sa convinga un partid intreg sa iasa de la guvernare. Cred ca Tariceanu a exprimat cel mai bine motivele. Conferinta de presa a lui Crin Antonescu de aseara a fost un fel de ceata aruncata pentru mass-media din Romania. El a invocat fel de fel de lucruri care tin de programul de guvernare, de trasformarea PSD in nu stiu ce", a declarat fostul presedinte PNL pentru Ziare.com.

Intrebat cum de s-au lasat pacaliti atat de multi lideri PNL, in conditiile in care votul pentru iesirea de la guvernare a fost covarsitor, Theodor Stolojan a replicat: "Ei au crezut si cred inca faptul ca Antonescu ar putea sa castige presedintia Romaniei".

"Dar nu vedeti ce aiureala e in capul lui Crin Antonescu, ca vor reveni la guvernare pana la sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor? E total rupt de orice realitate politica", a adaugat democrat-liberalul.

Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul (Video)

Despre actiunile de astazi ale lui Tariceanu, Stolojan spune ca "si el este deconectat deja de realitate".

"El isi imagineaza ca PNL se va alinia acum in spatele lui. A actionat contratimp. Daca voia sa faca ceva, trebuia sa faca inainte de sedinta Delegatiei Permanente. Trebuia sa isi convinga colegii pe care credea ca ii poate convinge inainte de a se lua aceasta decizie in forul de conducere.

Tariceanu acum nu mai are decat doua perspective: prima, sa se desprinda ce PNL, ceea ce nu cred ca va face, si a doua sa ramana cu o incercare care arata ca e depasit de evenimente", a comentat acesta.

PNL, un partid cu probleme serioase in justitie

Intrebat daca nu cumva Antonescu il va da afara pe Tariceanu dupa tot ce s-a intamplat astazi, Theodor Stolojan a spus ca "nu ar fi nicio surpriza".

"PNL are o traditie in a-si exclude presedintii de partid, pe Valeriu Stoica, pe mine... Dar nu cred ca o va face pentru ca Antonescu a devenit acum mult mai dependent de partid decat era pana in prezent", a completat acesta.

Rugat sa comenteze faptul ca Tariceanu a fost, de ani de zile, un sustinator al apropierii dintre PNL si PSD, Theodor Stolojan a explicat care ar fi interesele.

"Prezenta PNL la guvernare asigura partidului o gramada de slujbe bine platite. Observati ce probleme are PNL acum cu oamenii asezati in diferite posturi, probleme care tin fie de coruptie, fie de lacomie, fie de politicianism. PNL e intr-o situatie foarte dificila la ora actuala, atat datorita modului in care au ajuns la guvernare, faptului ca au fost la guvernare cu PSD si au facut ceea ce au facut, plus ce s-a intamplat cu foarte multi lideri politici - unii in puscarie, altii pe langa puscarie, altii condamnati cu suspendare, altii retinuti, altii in fel de fel de anchete penale.

E un partid cu serioase probleme de conduita, de conflicte cu legea. Iar pentru ei era foarte important sa ramana la guvernare. Au votat cred ca hipnotizati", a comentat acesta ironic votul dat marti seara de Delegatia Permanenta a PNL.

Tariceanu rupe PNL? - Reactiile liberalilor, intre "s-a autoexclus" si "vrem cu PSD"

Vice liberal: Toata lumea vede ruperea PNL. Ce spune de excluderea lui Tariceanu

Theodor Stolojan nu crede ca PNL se va rupe in perioada imediat urmatoare, asa cum preconizeaza unii analisti.

"Nu cred ca va reusi Tariceanu acest lucru. Deocamdata, Antonescu isi joaca ultima sansa - candidatura pentru Presedintie. S-ar putea ca lucrurile sa se schimbe dupa noiembrie, cand va pierde competitia pentru Presedintie si atunci PNL sa fie capturat de Tariceanu sau de altul din zona lui Tariceanu.

Dar ar fi fost bine sa ramana impreuna pentru ca lumea si-ar fi dat seama mult mai bine de ce s-a intamplat la alegerile din 2012 - ce au promis si ce au facut. Or, acum despartiti sigur ca se creaza o anumita confuzie, ceea ce vrea Antonescu sa imprime acum. Se declara ca fiind in Opozitie, aparatorul statului de drept, cand el a actionat exact invers", a mai declarat fostul presedinte PNL, in prezent lider al PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stolojan PNL iesit guvernare, #Stolojan Tariceanu PNL guvern, #Stolojan Antonescu iesire guvernare , #PDL