Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stolojan: PD-L are o problema de credibilitate

Vineri, 04 Martie 2011, ora 11:56
2374 citiri
Stolojan: PD-L are o problema de credibilitate
Foto: Arhiva

Theodor Stolojan crede ca PD-L poarta o mare parte din vina pentru pierderea increderii romanilor in actuala in guvernare.

"Partidul Democrat Liberal are o problema de credibilitate a politicilor sale, a guvernului. Numai ca trebuie sa se gandeasca foarte bine ce masura vrea sa ia", afirma vicepresedintele PD-L, in cadrul unui interviu acordat cotidianului Adevarul.

Recunoscand ca exista grupuri de interese in cadrul partidului si lupte interne foarte mari, Stolojan subliniaza ca "PD-L trebuie sa inteleaga ca, daca este sa discutam de o vina si de pierderea increderii in guvernare, are aceeasi vina ca si guvernul, daca nu cumva chiar mai mare".

"Am propus inca din 2008 inghetarea salariilor si a pensiilor"

"In decembrie 2008, cand eu inca eram prim-ministru desemnat, le-am propus, intr-una din sedintele in care se negocia programul economic al coalitiei, inghetarea salariilor si a pensiilor. Asta avand in vedere ce urma sa vina", a mai spus Stolojan, care isi aminteste despre perioada in care era cat pe ce sa devina premierul Romaniei.

"Daca primul ministru n-ar fi fost si presedintele partidului, se ajungea instantaneu intr-un conflict", opineaza Stolojan, explicandu-si decizia de renuntare la Palatul Victoria. "Am luat o decizie care eu am considerat ca a produs insatisfactie multor oameni care ar fi dorit ca eu sa conduc Guvernul Romaniei", a subliniat Stolojan.

In cadrul unui interviu acordat Adevarul, vicepresedintele PD-L a fost intrebat care ar fi primele trei masuri pe care le-ar lua, daca ar fi premierul Romaniei in situatia actuala.

"Prima masura... Sunt, as spune, un grup de trei masuri care ar trebui luate. E vorba de un program de dezvoltare a Romaniei care trebuie facut si printre masurile pe care eu le-as vedea ar fi, in primul rand, sustinerea dezvoltarii capacitatii productive de export a tarii. Romania si noi, romanii, trebuie sa intelegem ca suntem o tara mica din punct de vedere economic. Foarte mica!", a declarat Stolojan.

"Boc a facut ceea ce trebuie pentru Romania"

Despre rata de absorbtie a fondurilor europene, care este foarte mica in Romania, Stolojan afirma ca aceasta a inceput sa creasca. "Avem nenumarate procese, nenumarate intarzieri din cauza problemelor de rascumparare a terenurilor din proprietatea privata pe zonele de autostrazi. Deci sunt foarte multe cauze, inclusiv licitatii contestate. Dar s-au luat niste masuri si sa speram ca ritmul de absorbtie va creste", afirma vicepresedintele PD-L..

Theodor Stolojan este de parere ca premierul Emil Boc a facut ceea ce trebuie pentru Romania, deci nu ar trebui sa plece.

"In primul rand, trebuie sa ne punem intrebarea daca premierul Boc a facut ceea ce trebuie pentru Romania in perioada respectiva. Raspunsul meu este ca a facut. Si nu e numai raspunsul meu. Este raspunsul organizatiilor internationale, este raspunsul Comisiei Europene, deci, din acest punct de vedere, Boc are credibilitate pentru ca este seful guvernului care a luat aceste masuri necesare pentru Romania", a precizat Stolojan.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Theodor Stolojan interviu PDL, #Stolojan masuri economice criza, #Stolojan PDL partid , #PDL
Comentarii
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Dl Stolojan pt un fost functionar al Bancii Mondiale, fost ministru de finante (afacerea MegaPower a ramas in coada de peste, nu ?) puteti sa fiti asa de tam..., idi... orb !!