Stolojan propune focus-grupuri pentru noul nume al PD-L

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 09:12
2746 citiri
Stolojan propune focus-grupuri pentru noul nume al PD-L
Foto: Arhiva

Theodor Stolojan, prim vicepresedinte al PD-L si europarlamentar, a declarat la Poiana Brasov ca este nevoie de o analiza profesionista inainte de a alege noul nume al partidului. Printre sugestiile liderului PD-L se afla si organizarea de focus-grupuri.

Principala preocupare a lui Stolojan este durata in care noua denumire a PD-L va deveni la fel de cunoscuta.

"Partidul popular ar fi foarte potrivit, dar trebuie sa facem o analiza sa vedem in cat timp va deveni cunsocuta noua denumire. (...) Avem 2 ani pana la urmatoarele alegeri, asa ca avem timp sa il facem cunoscut", a afirmat el.

Intrebat de jurnalisti despre schimbarile care se vor face in PD-L, vicepresedintele Cezar Preda a declarat ca "in fiecare zi intr-un partid se schimba ceva, dar nu faci declaratii. O faci ca se schimba societatea".

Nici Elena Udrea nu a oferit mai multe informatii despre agenda de la reuniunea PD-L sau despre un nou nume. "Discutiile sunt constructive. Vedem. Daca se ajunge la concluzia asta poate fi si alt nume. Va spunem dupa ce auzim toate variantele", le-a spus ea jurnalistilor cand a sosit in Poiana Brasov.

Emil Boc, presedintele PD-L, a declarat la sosirea in Poiana Brasov ca deciziile pe care partidul le-a luat pana acum l-au ajutat sa castige toate alegerile la care a participat in ultimii 10 ani.

Boc a precizat ca liderii PD-L vor discuta despre pregatirea congresului din acest an si despre prioritatile legislative.

"PD-L a fost, este si va fi intotdeauna un partid orientat cu fata spre viitor si nu spre trecut cum sunt majoritate apartidelor din Romania. (...) Din 2000 incoace, acest partid nu apierdit alegerile la care a participat. Acum trebuie sa pregatim terenul pentru confruntari viitoare. Trebuie sa ramanem cu fata spre viitor", a spus Boc fara sa spuna mai multe despre noul statut al partidului sau conflictele interne.

Liderii PD-L nu comenteaza conflictele cu cei care cer reformarea partidului si care acuza modul in care sunt promovati unii membrii.

Adriean Videanu le-a spus jurnalistilor sa ceara astfel de informatii si explicatii celor care acuza aceste lucruri "si care vin foarte rar pe la partid." De asemenea, Vasile Blaga a declarat ca "cei care fac astfel de afirmatii sa se gandeasca cum au ajuns ei in partid".

Subiectele discutate de democrat-liberali la reuniunea din Poiana Brasov din acest weekend sunt noul statut, noua denumire si noua sigla pe care PD-L ar urma sa le adopte din primavara. De asemenea, se va discuta si propunerea PD-L pentru alegerile pentru Camera Deputatilor ce vor avea loc in Colegiul 19 din Bucuresti.

Oficial insa, reperezentantii PD-L sustin ca unica tema de discutie este eficientizarea relatiilor din cadrul grupurilor parlamentare ale PD-L si majoritatea fragila pe care portocalii o detin in legislativ. (A.T.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL Poiana Brasov, #PDL nume nou, #PDL statut nou, #PDL schimbari , #PDL