Stolojan: Remanierea nu se face pe picior

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 14:40
1489 citiri
Stolojan: Remanierea nu se face pe picior
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat duminica, inainte de la intalnirea democrat-liberalilor de la Snagov, ca remanierea Guvernului "nu se face pe picior", ci conform unor criterii de performanta bine stabilite, nu ca cele vehiculate in presa.

"Trebuie efectuata o analiza asupra modului in care ministrii si-au indeplinit atributiile si in special programul de reforme. In functie de aceasta analiza prim-ministrul poate decide inlocuirea unui ministru sau a altuia(...) Dar sunt necesare rapoarte scrise, nu vorbe", a declarat Stolojan la Realitatea TV.

Contrar majoritatii opiniilor aparute in presa, Theodor Stolojan a sustinut ca ministrul Muncii, Mihai Seitan, este "unul din cei mai buni profesionisti pe care ii are Romania in domeniul muncii si protectiei sociale".

"Ca a avut probleme de comunicare, asta e altceva. Problemele de comunicare se pot indrepta rapid, dar problemele de competenta necesita ani, si ani, si ani, si ani, si ani de munca si invatatura, si, din pacate, nu se corecteaza nici intr-un an, nici in doi", a subliniat fostul premier.

Absorbtia de fonduri europene si reforma in sistem, adevaratele criterii de competenta

Intrebat daca ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ar putea fi unul dintre ministri remaniati dupa intalnirea de duminica de la Snagov, Theodor Stolojan a raspuns: "eu nu am sa cad in aceasta capcana in care intra multi colegi de-ai mei. Trebuie facuta o analiza si avem criterii clare, in primul rand absorbtia de fonduri europene, necesare pentru progresul Romaniei si iesirea din criza. Alt criteriu este indeplinirea reformelor de care depinde iesirea din criza. Acestea sunt criteriile si nu anumite pareri care tin de chestiuni punctuale sau greseli de comunicare".

Intrebat cu ce punct de vedere va participa la intalnirea de duminica seara de la Snagov, Theodor Stolojan a refuzat sa spuna foarte clar daca va sustine remanierea sau pastrarea actualului cabinet.

"La intalnire voi propune exact ce am spus: analiza urgenta din punct de vedere al modului in care ministrii au raspuns la ceea ce trebuiau sa faca in 2009, subliniez acest lucru, si 2010. Si asta pentru ca masurile de austeritate singure nu ne duc la o crestere economica stabila, sustenabila, ci ele trebuie sa fie insotite de reforme, in educatie sau in sanatate, in salarizarea din domeniul public", a conchis Stolojan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Theodor Stolojan remaniere guvern, #Mihai Seitan ministrul muncii, #remaniere guvern Boc , #PDL