Stolojan: Sa nu repetam greselile PSD!

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 16:36
4057 citiri
Stolojan: Sa nu repetam greselile PSD!
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, isi avertizeaza colegii de partid asupra riscului de a repeta greselile facute de social-democrati in 2004, pe vremea lui Adrian Nastase, cand PSD se transformase in partid-stat.

"Am trait experienta partidului-stat in 2001-2004, in vremea guvernarii PSD. E nevoie de analiza in PD-L, ca sa nu repetam greselile pe care ni le-a aratat istoria", a atentionat liderul democrat-liberal, in exclusivitate pentru Evenimentul Zilei.

Europarlamentarul democrat-liberal avertizeaza ca activitatea partidului risca sa se confunde cu actul guvernarii. "Activitatea de partid nu se poate inlocui prin actul guvernarii. Un partid nu poate ramane inactiv pentru ca liderii de la nivel local, national, fac parte din actul guvernarii, pentru ca, astfel, exista riscul sa te trezesti ca ai pierdut legaturile cu cetatenii, cu oamenii de afaceri, cu alte partide care fac parte din familia europeana. Relatia PD-L cu cetatenii nu trebuie suplinit de relatia Guvernului cu acestia. Asta e greseala pe care a facut-o Nastase in 2004", a avertizat Stolojan.

Acesta recunoaste ca riscurile ca PD-L sa faca aceasta greseala sunt mici pentru ca este un alt context politic. "PD-L nu mai e singur la guvernare, de exemplu. Dar e nevoie de dezbatere pentru a ne stabili strategii si obiective de partid, pe langa cele de guvernare", a precizat Stolojan.

Referitor la apropiatele alegeri interne din PD-L, Theodor Stolojan a declarat ca Emil Boc este cel mai indicat pentru sefia partidului. "La momentul actual e cel mai potrivit. A dovedit pana acum echilibru, rabdare si ca respecta principii. Eu nu intentionez sa candidez", a spus Stolojan.

El a mai subliniat ca in viitoarea conducere a PD-L vor trebui sa se regaseasca toate viziunile politice din partid. "Trebuie sa gasim o modalitate de reprezentare si a viziunilor liberale si a celor crestin-democrate, pentru ca partidul s-a marit. Intre timp avem reprezentanti si din PNTCD si din PNL", a mai spus Stolojan.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Stolojan PDL, #congres PDL, #Stolojan greseli PSD , #PSD