Theodor Stolojan, premier 100%

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 17:08
5403 citiri
Theodor Stolojan, premier 100%

Boala il prinde de picior din patru in patru ani chiar cand este desemnat in functii importante. Sau si-a "luat jucariile" si a plecat pentru ca jocul propus de presedintele Basescu nu-i mai place, sau i-au fost bagati ministri pe gat.

Theodor Stolojan se prezinta inca in fata romanilor "100% premier". A reusit performanta sa reziste sase zile.

A fost "100% premier" de miercuri, 10 decembrie, cand presedintele Basescu si-a dat girul pentru el si l-a desemnat sa formeze viitorul Guvern, pana luni, 15 decembrie, cand, subit, s-a hotarat sa lase cale libera celor mai tineri.

Este a doua oara cand romanii, oricum dezamagiti de turnura pe care a luat-o rezultatul alegerilor parlamentare de pe 30 noiembrie, si-au pus increderea in Theodor Stolojan si este a doua oara cand ii lasa balta. De data asta intr-o situatie cu mult mai dificila decat acum patru ani: criza bate la usa.

"Theodor Stolojan este candidatul PD-L pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Spre deosebire de alte partide, Partidul Democrat Liberal nu vine cu un politician de profesie, ci un profesionist care s-a implicat si in politica pentru a sluji mai bine Romania", potrivit www.theodorstolojan.ro, site care inca este activ, in ciuda retragerii.

PD-L il prezinta pe Stolojan "100% competent": "este cea mai buna solutie pentru Romania, mai ales in actualul context economic international, in care este nevoie la carma Guvernului de o minte limpede si de o mana ferma.

Il recomanda seriozitatea, tenacitatea si competenta de care a dat dovada inca din perioada 1991-1992, cand a asigurat primul guvern stabil al Romaniei aflate in plina tranzitie.

Cei sase ani in care a lucrat la Banca Mondiala, cei doi ani in care a fost consilier prezidential pe probleme economice si experienta de un an ca europarlamentar constituie recomandari in plus".

Tot cei de la PD-L mai spuns ca Stolojan este "100% dedicat": "este singurul decis sa se dedice in totalitate functiei de premier. Nu il intereseaza privilegiile in anonimatul confortabil al Parlamentului, ci munca, raspunderea asumata direct, ca prim-ministru al tarii.

100% cinstit. Theodor Stolojan nu candideaza la Parlament, pentru ca nu are nevoie de umbrela imunitatii parlamentare. El nu are nevoie de protectie in fata legii: constiinta si actiunile lui sunt fara repros".

Daca citim printre randuri, intelegem cum stau lucrurile cu adevarat: Stolojan este competent in a insela asteparile romanilor, insa inseala in mod cinstit: pe fata.

Este dedicat retragerii, din care se pare ca a facut o vocatie, este decis sa joace acelasi film prost ca acum patru ani si este serios in fiecare retragere.

Cinstit? Competent? Serios? Cea mai buna solutie pentru Romania? Asta a demonstrat oare prim-vicepresedintele PD-L prin retragere? Ce este interesant? Ca dupa o a doua gafa, tot Stolojan este cel care face apel la intelegere din partea romanilor.

Cinstit, competent, serios

"Sunt convins ca Romania are nevoie de schimbare. Si are nevoie de o noua guvernare, de o buna guvernare. Aceasta buna guvernare poate fi oferita numai de catre un partid puternic si serios, care sa creeze o majoritate parlamentara stabila.

Partidul Democrat Liberal este pregatit sa dea Romaniei o noua guvernare, bazata pe un alt mod de face politica si administratie - competent, eficient, responsabil si corect.

Guvernarea PD-L va avea in centrul ei un singur scop major: atingerea standardului de viata mediu din Uniunea Europeana. Efortul nostru de 4 ani de zile va fi permanent indreptat spre acest scop si va conduce la un avans considerabil in ridicarea nivelului de trai al oamenilor. Partidul Democrat Liberal la guvernare inseamna Romania pe maini bune", spunea Stolojan in mesajul de campanie.

Pe de alta parte, nu este exclus ca Stolojan sa spuna adevarul: este competent, cinstit, puternic, serios, eficient, responsabil si corect in afara oricarei functii importante. Este competent, cinstit, puternic, serios, eficient, responsabil si corect atunci cand nu este prima vioara a unui partid, ci cand este prim-vicepresedinte si nu presedinte.

Ce spunea PD-L despre PSD inainte de alegeri?

Acum au uitat tot. S-au spalat pe maini sau nu, nimeni nu mai stie, cert e ca au batut palma penru o coalitie guvernamentala. Ca sa fie siguri ca electoratul lor intelege, democrat-liberaii au facut si o petitie, impotriva, surpriza!, unui Guvern condus de PSD si PNL: "Semnaturi "Motiunea Cetateanului impotriva guvernarii PNL-PSD - "EI CU EI, NOI CU VOI" - Initiata de PDL impreuna cu cetatenii Romaniei", care avea la ultima vizita 606 citiri.

"Daca nu te duci la vot, votezi PSD. PSD a santajat Guvernul sa puna data alegerilor pe 30 noiembrie, inainte de Ziua Nationala a Romaniei. S-au gandit ca populatia urbana, majoritar votanta anti-PSD, sa plece din localitate intr-o mini-vacanta si sa nu participe la vot.

PSD se bucura ca vei pleca din oras pe 30 noiembrie. Pentru ca atunci cand te intorci, impozitul pe salariul tau va ajunge pana la 40%, in loc de 16% cat este astazi. Exact asa cum au declarat public. Gandeste-te bine! Voteaza! Exista ceva mai rau decat oamenii rai: indiferenta oamenilor buni", sunt mesajele PD-L de pe site-urile www.eicuei.ro si www.noicuvoi.ro, si ele inca active.

Intrebarea de bun simt pe care probabil ca si-o pune orice roman normal la cap este "bine bine, daca PSD e atat de rau, de ce v-ati aliat cu ei? Nu pentru ciolan?".

Pana una alta, "beleaua Executivului" a cazut pe Emil Boc. La cat de repede se schimba premierii desemnati, nu este exclus ca in decurs de sase zile sa aflam ca Boc se retrage si vine ... Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Theodor Stolojan premier, #Emil Boc premier, #retargere, #Guvern decembrie, #Traian Basescu , #Traian Basescu