Ce fel de premier al Marii Britanii ar putea fi Theresa May: De la razboi la joburi si taxe

Marti, 12 Iulie 2016, ora 10:28
8897 citiri
Ce fel de premier al Marii Britanii ar putea fi Theresa May: De la razboi la joburi si taxe
Foto: Twitter/Theresa May

Demisii, injunghieri pe la spate si rasturnari de conducere. Asa au aratat ultimele saptamani in politica britanica, cuprinsa de o furtuna de surprize.

Acum, spiritele incep sa se mai calmeze, iar lucrurile incep sa devina mai clare. Pana miercuri seara, David Cameron isi va fi facut bagajele si va fi predat cheile biroului sau din Downing Street noului premier al Marii Britanii, Theresa May.

Citeste si David Cameron, demisie cu cantec: A fredonat vesel dupa ce a anuntat ca-i da stafeta lui May (Video)

Aceasta va conduce negocierile pentru acordul pe baza caruia Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, avand un rol extrem de important pentru viitorul UK, asa ca jurnalistii de la BBC au analizat modul in care a votat de-a lungul timpului Theresa May - in prezent ministru de Interne si parlamentar, pentru a vedea ce fel de premier ar putea fi.

Locuri de munca

Potrivit datelor guvernamentale, peste 621.000 de tineri britanici intre 16 si 24 de ani nu aveau un loc de munca intre februarie si aprilie 2016. Fireste, Theresa May sustine ca vrea sa reduca acest numar, insa modul in care a votat spune altceva.

In octombrie 2011, Theresa May a votat impotriva unui plan de a crea mai multe joburi pentru tineri, prin taxarea bonusurilor bancherilor. Amintim ca sotul acesteia, Philip John May, este bancher.

Ulterior, in mai 2013, ea nu a sustinut o reforma care ar fi garantat locuri de munca pentru oamenii aflati in somaj de mult timp.

Locuinte

Pentru multi dintre britanici este destul de dificil sa isi cumpere o locuinta, iar Theresa May spune ca este constienta de asta. In discursul in care a anuntat ca va deveni premier al Marii Britanii, ministrul de Interne a declarat ca aceasta problema trebuie rezolvata.

Cu toatea acestea, in 2013, May a votat impotriva construirii a 100.000 de case la preturi accesibile. Iar un an mai tarziu, May a facut parte dintr-un grup de parlamentari care a ales sa nu le interzica agentilor imobiliari sa perceapa taxe de la chiriasi, in locul persoanelor care inchiriaza proprietati in UK.

Cine e Theresa May, primul premier-femeie al UK dupa Margaret Thatcher: Promite sa faca din Brexit un succes

Taxe

In discursul sustinut la inceputul campaniei electorale, Theresa May vorbit despre companii precum Google, Starbucks si Amazon, spunand ca va lupta cu gigantii care evita sa isi plateasca taxele catre stat. Totusi, in general, Theresa May a sustinut reducerea taxelor platite de companii si cresterea TVA.

Razboi

Precum majoritatea parlamentarilro britanci, Theresa May a votat in favoarea invaziei in Irak din 2003. In acelasi timp, May a votat si in favoarea investigatiei asupra razboiului de sase ani.

De asemenea, in decembrie 2015, May s-a numarat printre parlamentari conservatori care au votat pentru lovituri aeriene britanice in Siria si a sustinut trimiterea mai multor trupe militare in Libia si Afganistan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Theresa May premier, #Theresa May joburi, #Theresa May premier UK , #premier Marea Britanie